Resor i Sverige

Mina sista jobbrelaterade resor – Plötsligt var de här

Plötsligt var den här. Ja, kanske inte helt oväntat men ändå trist. Jag har gjort min sista jobbrelaterade resa. Jobbat med resor har jag gjort på olika sätt och i olika  i perioder av livet; inom Sverige, i Stockholm och även utomlands. Men sen slog det till igen med resejobb 2016 för den lilla privatägda Triangelresor. En resebyrå som erbjudit fantastiska resor både inom och utom landet. Stort fokus  har varit på både kultur, natur och fina upplevelser. För egen del har jag  jag för Triangelresor mest resejobbat inom Sverige. Men även Finland med Nya Valamo kloster i östra FInland, nära den ryska gränsen och även  Krakow har funnits med för min del. (Vill du läsa mer om dessa resor så finns det en sökfunktion till höger, efter min presentation och där kan man söka och få upp olika inlägg relaterade till sökorden)

Öland.Ölandsbron En av mina sista jobbrelaterade resor gick hit. Här en bild jag tog i juni när jag ledde en resa till Öland. Ölandsbron i vacker solnedgång. Vi då bodde på hotell Skansen i Färjestaden och utgick härifrån till olika dagsturer. Ölandsresan var en av mina sista jobbrelaterade resor, men det visst jag då inget om.

Plötsligt var de här

Resan till Öland blev lyckad. Och när jag tänker tillbaka på de resor jag lett genom åren så tänker jag på dem som lyckade.Något jag också vet att resenärerna ofta gjort. Resebyrån har alltid erbjudit givande stopp  under resan och det är nog så viktigt. Även att ha gott om tid på sig, få god mat och att bo bra är viktiga ingredienser. Att jag sedan som reseledare gör, har gjort bra jobb är också en viktig pusselbit-

Öland tog emot oss med strålande sol och här blev det både natur, kultur i besöket hos bl.a. Vida konsthall och kultur och natur när vi besökte Solliden.

Öland erbjöd oss mycket av det mesta och stoppen blev många. Inte minst på “stora alvaret”.

I juni blev det även en resa till vackra Bohuslän. Här hade vi vår “bas”, tillika hotell i Uddevalla på fina Bohusgården. Alla våra rum hade balkong, stora fönster och vacker utsikt över Byfjorden och Uddevallabron.Så med Uddevalla som utgångsläge besökte vi bl.a Marstrand, Lysekil, Fjällbacka och Smögen-

Bohuslän. Marstarnd. Är glad för att en av mins sista jobbrelaterade resor tog mig till Marstrand. Är glad för att en av mina sista jobbrelaterade resor innefattade en dag på Marstrand.

Bortre delen av Smögenbryggan med de färgglada bodarna.

På återresan från Bohuslän till Stockholm blev det två favoriter i repris; Frödings födelsegård- Alsters herrgård och ett besök med fin guidning på Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall i Karlstad.

Karlstad. Sandgrund. Lars Lerin. Föga anade jag att detta besök här var ett av de sista jag gjorde på mina jobbrelaterade resor. En stor favorit i repris, Lars Lerin och Sandgrund. Föga anade jag då att detta besök var en av mina sista jobbrelaterade resor hit.

Norrut

Resan till Kiruna i Lappland var den näst sista resan och jag visste då att det var så. Även detta en riktigt fin resa i en stad som är i rörelse.

Här hade vi vår “bas” i “Nya Kiruna” och på det helt nybyggda Scandic hotell. Hotellet invigdes i maj och asfalteringen och plattläggningen fram till hotellet var ännu inte klar. Men rummen var klara och väldigt fräscha och det var även de allmänna utrymmena. Hotellet har tagit inspiration från Lapporten och Kebnekajse och syns väl över hela stan.

Till vänster om hotellet, den runda byggnaden, är Kristallen, kommunhuset och här finns också Norrbotten läns konstmuseum.

Utflykt  bl.a.till Absiko nationalpark, Lappporten och ishotellet i Jukkasjärvi

Lapporten i Absiko nationalpark.

Uppe på berget Nuolja och med utsikt över Torne träsk.

Svalkande sviter på ishotellet. Sviterna är dagtid ett konstmuseum där mycket läcker iskonst är samlad. Och kvällstid förvandlas dessa till hotellrum.

Så var det så dags för den sista resan.  Och detta blev också till en favorit i repris.Till Höga kusten- Konstaterar att jag har många favoriter och de är det var och en på sitt sätt.

Höjdpunkterna är många längs Höga Kusten. Och de är det vara sig de finns högt eller lågt. 

Ulvön. En ö och som är ett gammalt genuint fiskeläge. 

Rotsidan.Höga kusten.  Jodå, bilden var nyligen med i bloggen men den får vara med i denna repris. Den sista bilden på den sista jobbresan. 

Även om mina jobbrelaterade resor nu är slut så kommer resandet att fortsätta. Och det på olika sätt.

 

48 svar på ”Mina sista jobbrelaterade resor – Plötsligt var de här”

  1. Visst har jag gjort många fina resor med Triangelresor. En personlig resebyrå med personlig service och det betyder mycket.
   Många härliga minnen och upplevelser har jag med mig i bagaget.
   Och perfekt att avsluta med höga kusten. Å andra sidan hade allt varit bra.

  1. Jadå! Många fina minnen har och tar jag med mig. Resebyrån har verkligen varit personlig och haft sin fasta kundkrets. Här har det alltid funnit en person som svarar i telefonen och man får personlig hjälp- nog så viktigt.
   Om ryggen orkar så kommer jag att resa ett bra tag till.
   Men inser att de längre resorna nog kommer att bli färre. Å andra sidan är Sverige väldigt fint.
   kram

 1. Blir du pensionerad från reseledarjobbet? Hur som helst så började jag söka upp dina inlägg om resan i Finland, och blev glad åt att få se fader Sergej, han har blivit äldre… Presenterade han klostret på svenska? Jag minns faktiskt inte vilket språk vi konverserade på när vi finlandssvenska religionslärare besökte klostret för x år sedan. Hur som helst, en verkligt trevlig och beläst person! Intressant att du varit i Borgå också – i slutet på 1800-talet var planen att riva hela gamla Borgå och bygga en rätlinjig stad, men tack och lov protesterade folk. Jag har skrivit en hel del inlägg om parker i Borgå, för något år sedan. Borde fortsätta på den linjen, men det finns så mycket annat intressant… Dessutom: min man och jag hade vår första träff på café Helmi i mars 2010… Nära där finns leksaksaffären Riimikko, min fd granne har den, en härlig person.— När vi åkte från Nyslott för nån vecka sen åkte vi via Parikkala och Villmanstrand, en skön väg, även om vi åkte den på natten. Och Ode i Helsingfors – man kan tillbringa en hel dag där! Skall snart läsa några av dina nyare inlägg…

  1. Lite så! Jag har, om jag vill, andra jobba att välja på inom resesektorn, men nu är det ganska bra.Jag är nöjd för stunden. DEn resebyrå jag arbetat för är mindre och det har inneburit mycket positivt.
   Även om det är jätteroligt så blir jag äldre. Och att vara igång från 07 på morgonen till runt 21 på kvällen blir långa dagar. Och utöver det tillkommer planering och organisation inför nästa dag.
   Tanken var att det nu i två år, 2020 och 2021 skulle blivit resor till Valamo nya kloster. Men en pandemi kom emellan- Så i år var det tänkt och planerat en ny resa men med tanke på Karelen, dess läge och Putin så ställde vi in den-
   Besöket och resan till Valamo nya kloster var väldigt lyckad och vi fick med en del av östra Finland också.
   Borgå är en stad jag besökt flera gånger tidigare också och kommer gärna tillbaka-
   Nyslott var vi också till och tror vi också åkte den väg ni tog.
   Ode, är så fint. Ja, det finns mycket av det fina i vårt vackra östra grannland.
   Kram

 2. Förstår att det känns vemodigt att det var sista resan i denna form men samtidigt så kan du se tillbaka på många fina resor med nöjda resenärer och härliga minnen!
  Även om de arbetsrelaterade är över så kan fortsätta sitt resande och det på olika vis.

  Önskar en fin tisdagskväll!

  Kram

  1. Visst var det lite trist nu med sista resan och så även om jag då visste om det. Men jag gläds åt alla fantastiska resor och upplevelser och fina minnen har jag med mig..
   Och visst fortsätter resandet men på ett annat sätt-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Så mycket fint du har fått se och delat med dig till oss. Tusen tack för det. Ja, visst är det trist, men allt har sin tid (min man håller inte med mig där) och allt har ett slut. Antar att det är din rygg som “vägrar” sitta still i timmar i en buss.
  Men du kan med stor glädje titta tillbaka på en lång resa (i dubbel bemärkelse). Härliga minnen som du bär med dig:-)

  1. En hel del har det ju blivit genom åren och ni läsare har ju flitigt hängt med mig på resorna
   Och visst är det lite trist att denna epok nu är slut. Men å andra sidan är det tämligen krävande att vara igång från 07 på morgonen till 21 på kvällen och sedan finplanera dagen därpå. Jag är ju “perfektionist” när det kommer till jobb och vill att alla ska ha en minnesvärd upplevelse- Tror också de flesta haft det på våra resor, både inom och utom Sverige. Egentligen är det resebyrån som nu upphör och fullt förståeligt. Det är en liten privatägd resebyrå som jag jobbat för och pandemin har ju bidragit till minskat resande under ett par år- Detta var en resebyrå där man som kund får personlig service.Inte direkt vanligt idag-
   Fina minnen, fina upplevelser och många upplevelser har jag med mig. Tacksam!

 4. Tusen tack för att jag fått följa med på dessa fina resmål =) Alla platser fina på sitt sätt och du har verkligen engagerat dig med att berätta fint om varje plats. Snyggt jobbat!

  1. Tack! Det har varit så roligt att leda resorna och har gett mig så mycket glädje- Tror även jag gett en hel del till våra resenärer. Och visst har jag varit engagerad. Men allt har sin tid och nu är just denna reseperiod slut. Men visst kommer jag att fortsätta att resa.Och många fina minnen har jag ju med mig vidare i livet.

 5. Vilket jobb du har gjort! Å fina resor har det blivit, synd att jag missade Kiruna-resan, hade varit kul att ha dej som guide! Så tacksam att få följa med på dina resor genom bloggen!
  Nu dags för fotboll på TV!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Tack! Ja, jag tycker själv att jag gjort ett bra jobb. Och viktigast är ju att resenärerna är nöjda, vilket jag upplevt att de varit.
   Ja, Kiruna finns kvar och du var ju med på resan via bloggen-
   Jodå, fotboll gäller i kväll. Men var är de svenska målen.
   Trevlig kväll.
   kram

 6. Många fina resor har du tagit med även oss på.
  Jag är säker på att du är en fantastisk reseledare, engagerad och alltid påläst. Resenärerna måste vara helnöjda.
  Vi bloggläsare fortsätter följa dig på dina promenader, utflykter och resor.

  1. Ja, många fina resor, minnen och upplevelser har det blivit- Och det bästa är att jag mött så många resenärer som varit nöjda.Det har ju varit ju “deras resa”. Nog så viktigt. Men “time to say goodbye” blev det nu.
   Och promenader, resor och utflykter och det dagliga livet består.

 7. Jag känner stor tillförsikt att du kommer att fortsätta ditt resande på ett eget och annorlunda sätt, ett som är anpassat efter dina egna önskemål och vad du tycker är roligt, samt vad ryggen klarar av.
  Allt har sin tid och du ska ha ett bamsestort TACK för att du har delat med mig av alla dina resor under åren, så generöst, så noggrant beskrivet och med stor glädje. Tusen tack Ditte!
  Tacksam kram!

  1. Varmt tack för fina ord.
   Nu är jobbresandet slut och det efter sju fantastiska år. Många minnen, upplevelser, möten och resmål har jag varit med om. Och allt har berikat.
   Jag vill också påstå att mina resenärer också uppskattat resorna och bidragit med så mycket. Tacksam, för det.
   Att sedan alla bloggläsare bidragit med hejarop och stort engagemang har ju bidragit en hel del till lusten att blogga. Lusten att blogga har funnits även om jag varit trött på resorna efter långa arbetsdagar och förberedelser inför nästa dag-
   Kram

 8. Allt roligt har ett slut och du har verkligen fått uppleva roliga fina resor och många möten med alla människor som rest med dig. Bloggen är också en fin dagbok att titta tillbaka i och se minnas allt igen. Önskar dig andra spännande resor framöver.

  1. Tack! Visst är det så! Och jag har många fina resor, minnen och upplevelser med mig vidare i bagaget.Många möten har det också blivit av skilda slag.
   Bloggen är en fin dagbok och även liknande resor skiljer sig åt en hel del. Roligt att se.
   Och visst blir det resor även i fortsättningen. Absolut!

 9. Förstår att det känns vemodigt. Du har lagt ner hela din själ i dessa jobbresor. Och har sett till allt! Gott om tid , god mat, bra hotell och allt som du skriver om, så viktigt för att allt ska bli SÅ bra! Du har ju passat perfekt och att de som valt resorna är nöjda, det förstår jag det! ,-) Vilka härliga bilder, så många fina minnen. Du kan vara stolt, men förstår att det känns sorgligt samtidigt!
  Ha det jättefint! -) Jag bla följde ju med på resan till höga kusten, via bloggen, men intressant och kul var det ,-)

  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Visst är det lite trist och att driva en resebyrå och i pandemitider har ju varit en utmaning.Det är en liten resebyrå med väldigt bra resor men det hjälps ju inte.
   Vi har haft många återkommande resenärer och det har varit roligt. Resebyrån har alltid erbjudit personlig service och om man ringt finns någon som svarar.
   Fina minnen och upplevelser har jag med mig och fina möten har det blivit.
   Vet ju att du varit med mig på de flesta resorna och det har varit så roligt.
   kram

 10. Får intrycket att du har varit en strålande bra reseledare! Men att du gjort sista resan – det kan ju inte ha kommit som någon överraskning, det var väl planerat så?
  Nån gång måste man ju lägga av. (Själv har jag just tackat nej till ett uppdrag, skulle ha betytt heltid i över ett halvår med mycket stress och stort ansvar och jag kände att det inte var rätt)

  1. Jo, detta med sista resan, kom faktiskt lite som en överraskning för min del. Jag fick veta detta ganska sent, i juni. Resebyrån är liten och väldigt välrenommerad men det måste ju löna sig också. Någon hobbyverksamhet är det ju inte att driva den utan hårt jobb-
   Hade resebyrån varit kvar hade jag nog fortsatt ett tag till. Men mina resor är ju utslaget över året inget heltidsarbete. Däremot är det mer än så när jag jobbar och veckorna innan.
   Jag är erbjuden andra resejobb men hitintills valt att tacka nej.
   Förstår att du tackat nej till jobben som varit mer än heltid-

    1. Japp! Så blev det. Den var liten och privatägd och pandemin tog hårt.
     Så nu lägger nog jag också ner.
     Trist är det för resebyrån har varit omtyckt och med många återkommande gäster-

 11. Åh var det sista jobbresan, men så underbara resor och minnen du fått uppleva och så kul att få följa här i bloggen du ger så bra tips och fina bilder du fått med oxå, kram

  1. Japp! Lite vemodigt, men så var det. Och även den resan blev väldigt lyckad på alla sätt . Känns fint att resenärerna är nöjda.
   Jätteroligt att du varit med och Höga kusten är ju dina hemmatrakter.
   kram

 12. Allt har väl sin tid tänker jag. Jag förstår att både du och resenärerna uppskattat jobbresorna och det känns gott. Nu kan du planera resor på ett annat sätt och därmed kanske få lite nya upplevelser, oavsett var i världen det blir är jag övertygad om att det blir alldeles utmärkt.

  1. Så är det helt klart- Och det blir bra. Har fått några resejobberbjudande men hitintills valt att tacka nej. Lite roligt med tanke på att jag är 70+. Å andra sidan är erfarenhet och kunskap bra egenskaper i sammanhanget.
   Resa har jag i princip gjort hela livet så jag lär nog fortsätta även om det inte längre blir i omfattningen “jorden runt”. Men även korte resor passar mig fint.

 13. Det känns väl alltid lite tråkigt att skiljas från något som varit positivt och givande men jag kan tänka mig att det måste ha varit jobbigt också att alltid vara på tårna för att ge resenärerna en fin upplevelse.
  Nu får du fortsätta resa och uppleva på egen hand vilket du säkert kommer att göra!

  1. Visst är det så! Men det har verkligen varit roligt och givande på alla sätt. Resebyrån är liten och välrenommerad och med många återkommande gäster och personlig service. Och att ge god service och det bästa jag kunnat har varit viktigt.
   Jodå, nu blir det upplevelser med maken, döttrar och barnbarn.
   Blir bra det också. Har haft några jobberbjudande men valt att tacka nej. Jag blir inte yngre.

 14. Å, vad många fina bildminnen du har samlat på dig och så många upplevelser. Jag är övertygad om att du berikat dina resenärers semesterminnen med dina guidturer. Nu får du tid för lite mer fokus på vad du själv vill upptäcka, kanske ett nytt resmål väntar runt hörnet eller bara lite tid att softa.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram

  1. Fina minnen och upplevelser har jag på alla de sätt från resorna som verkligen berikat mig mycket. Och jag vet att jag har haft nöjda resenärer. Väldigt viktigt det också för det är ju “deras resa”-
   Nu blir det lite lugnt ett tag och sedan får vi se. Men som pensionär kan jag ju skynda långsamt.
   Önskar dig också en fin fortsatt vecka.
   Kram

 15. Tack för alla berättelser och bilder du visat oss alla i bloggen 🥰
  Du har med säkerhet varit en omtänksam och trevlig guide, precis en sån som jag skulle vilja ha på resan.
  Själv får du nu njuta av privata resor ❤️
  Ha en fin dag och stor kram🤗

  1. Ja, en hel del reseberättelser och bilder har det blivit genom åren. Även många nöjda gäster, fina möten, minnen och upplevelser har det blivit-
   Visst känns det hela lite trist men det har varit roligt så länge det varat.
   Har fått erbjudande om nya resejobb, men väljer att nu inte hoppa på dem-
   Privata resor blir det helt klart.
   Önskar dig också en fin onsdag-
   Stor kram

 16. Fantastiska resor du fått göra med dem, men allt har väl ett slut antar jag, men kanske du kan starta något “eget”, du är ju bra på det du gör där.
  Livet går ju vidare hur som helst, tack för de fina bilderna Ditte.

  Ha det bäst.

  1. Jag är så glad för alla fina resor, upplevelser och fina minnen som jag har med mig vidare i livet. Just nu blir det en paus men jobberbjudande har jag fått. Men samtidigt så tar åldern också ut sin rätt-
   Visst går livet vidare. Absolut! Tacksam för det jag fått vara med om-
   Ha det fint du också- Tack för att du varit en trogen följeslagare.

 17. Många fina resor … och jag förstår att det känns vemodigt …
  Hade gärna varit med på en resa med dig som reseledare 🙂
  Kram

  1. Ja! Många fina resor har det blivit liksom många fina möten och upplevelser- Men de har jag ju med mig vidare-
   Hade varit roligt att haft dig med på en resa och jag tror de som rest med mig uppskattat det.
   kram

 18. Hade trott att resebyrån nu känt att det blir ett uppsving igen efter pandemiåren och att det var värt att fortsätta. Men nu är det som det är, och du ska vara kräsen när det gäller att eventuellt ta på dig uppdrag igen. Precis som du skriver så är det mycket runtikring, inte bara att åka med en buss och lotsa en skock genom sevärdheterna. Men vem vet, plötsligt kommer ett erbjudande du inte kan tacka nej till…eller så fortsätter ni era egna resor där ni fritt kan välja och vraka!
  Jag har börjat titta lite på eventuell bussresa i höst, men har inte hittat rätt varken i Sverige eller utanför, än så länge. Enklast vore om jag gick med i någon pensionärsförening, de ordnar trevliga resor till skapliga priser.
  Tack för alla fina resmål du tagit med mig till!

  Kramen

  1. Lite så! Och det har varit ett ganska stort tryck på resorna i Sverige. Men tyvärr inte utomlands. Och just Italien bl.a. har ju varit ett stort resmål-
   Jag tar det lugnt nu och är inte direkt intresserad av att jobba för någon annan resebyrå. Och även om det är roligt med resejobbet så är det mycket runt om.
   Bussresor är trevliga och kanske kan du hitta något bra i en pensionärsförening-
   Priserna kan verkligen variera och man måste också se till vad som ingår. Kan variera mycket- På Triangelresor ingick i princip allt; mat resor, utflykter, guidningar m.m- och det är en fördel-
   Det har varit så roligt att ha haft med dig på resorna och genom dig har jag också fått distans även till mig själv när ja varit på resande fot-
   Kram

 19. Gomorron Ditte,
  det är alltid tråkigt när man kommit till vägs ände, men det är tyvärr livets gång och du har ju massor av fina minnen att glädjas åt.
  Jag är säker på att dina resenärer kommer att sakna dej precis lika mycket som du saknar dem.
  Välkommen till pensionärslivet!
  Kramar från oss till er båda!

  1. Så är det! Och många härliga resor, fina minnen och trevliga möten har det blivit under åren. Upplevelser som jag tar med mig.
   Jag har gjort ett bra jobb och det känns bra och många återkommande gäster har det varit.
   Nu känns det tomt och jag blir ju heller inte yngre men resa kan jag ju göra ändå.
   Tackar! Och visst är det så Leffe att pensionärslivet också kan vara ganska aktivt.
   Kramar till er från Bosse och mig.

 20. Vilket underbart jobb! Och så fint att få ta del av dina resebilder. Av alla länkar i inlägget att döma har du många bra restips, så jag ska söka mig vidare här på bloggen. Jag gillar också resor där natur och kultur möts. Du skriver att du kommer fortsätta resa för egen del, har du några särskilda planer inför hösten och vintern?

  1. Ja, det har varit verkligt givande. Jag började jobba som guide och reseledare för ett företag i Stockholm redan 1968 när jag tagit studenten- Sedan har har jag under åren varit stationerad utomlands för olika resebyråer under olika perioder. Och sedan sju år tillbaka har jag jobbat för Triangelresor, en liten resebyrå som arrangerar väldigt bra resor. Och just samverkan natur och kultur har varit väldigt lyckad. hoppas du hittar lite olika tips. Och många av resorna kan man ju ordna på egen hand.
   Hösten och vintern är ett oskrivet blad men det kommer helt klart att fyllas.
   Tack för besöket!
   PS
   Jag försökte hitta ett kommentarsfält hos dig men lyckades tyvärr inte.

 21. Har du lagt av helt som reseledare eller bara för säsongen?
  Jag har ju varit ute i i stort sett hela Europa under många år. Det tar på en och nu är jag mest pensionär.
  Jätteroligt jobb, men långa dagar och mycket ansvar.
  Fina resor du gjort.
  Skön fredag!

  1. Nja! Resebyrån upphör så jag väljer också att upphöra med mina resejobb också. Har fått några förfrågningar från andra resebyråer men det lockar mig inte. Triangelresor var väldigt bra och alltid med genomtänkta program och resor som gav mycket-
   Jag har förr varit en del som reseledare i Europa och även stationerad i en del länder- Men det var på 70-talet
   Fina upplevelser, resor, möten och vänner tar jag med mig vidare och gläds över dem-
   Visst är det ett roligt jobb men det är mycket planering och långa dagar och en blir ju inte yngre.
   Önskar dig också en fin fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *