Promenadklubben Stockholm Tema Upplevelser

Upplevelser – En prenumeration – ”Hoppa på tåget” avgång 9

Lördag! Och dags för en ny bloggresa och nytt bidrag  till “Hoppa på tåget”. Avgångar sker varje lördag och då är jag med och tolkar de givna orden. Fri tolkning gäller.Här på resan är det bloggvännerna Tove  och  Karin (Äventyret framtiden) som kommer att turas om att vara lokförare. Hos Karin och Tove  finns också instruktioner till tågresorna om någon vill följa med. Idag är det avgång nummer 9 och prenumeration är ordet  som följer med på resan. Och i min tolkning blir det prenumeration på upplevelser,

Under mars månad har Karin fört tåget framåt och nu i april tar Tove över som lokförare. Orden som gäller under denna månad är: (idag, den 1/4 prenumeration)  8/4 prestation, 15/4 presentation, 22/4 pikant och den 29/4 sjunga

Ordet prenumeration

har jag funderat en del på under veckan. Ett knepigt ord att tolka med bilder. Men en sorts abonnemang tänkte jag på. Och ett sådant tycker jag att jag har genom Promenadklubben där jag är medlem sedan maj 2022.  Och sedan i höstas har Promenadklubben för mig  blivit ett väldigt trevligt inslag varje vecka.En prenumeration på upplevelser. Å andra sidan fylls dagarna oftast av upplevelser av skilda slag men just onsdagar är vikta för Promenadklubben . (Vad gäller tisdagar kan jag ju också nämna att jag då oftast träffar väninnan Agneta.Även det en sorts prenumeration.) Men idag blir det Promenadklubben jag begränsar mig till. Och bilder från arkivet får komma till återanvändning.

Promenadklubben

Att jag för egen del kom att bli medlem här var egentligen av en slump. Några i klubbens programgrupp hade “hittat” min blogg och sett att jag var tämligen kunnig vad gällde olika Stockholmspromenader. Något som stämmer bra. Och många vandringar har det  blivit under årens lopp både med grupper, vänner och på egen hand. Så jag blev alltså ombedd att planera och genomföra en vandring på ca. 90 minuter här på Södermalm. Något jag gärna tog mig an.

Stockholm . Södermalm. Åsöberget. Att strosa här kan ge många spännande historiska upplevelser. Södermalm och Åsöberget. Gamla ”Fogelströmskvarter” som kan ge fina upplevelser om en svunnen tid. 

Jag föreslog att göra det i författaren Per Anders Fogelströms andra och i maj genomförde vi den. (Har just ingen dokumentation från den eftersom det är knepigt att fotografera och guida samtidig)  Men ungefär så här var vandringen jag gjorde med promenadklubben; Vägvisare och Vandra vidare med vägvisare . Efter guidningen och vandringen blev jag tillfrågad om att vara med i Promenadklubben. Något  jag tackade genast ja till. Och många väldigt givande, roliga och inspirerande onsdagar har det blivit. Välkomna med!

 Upplevelser , inspiration och  variation

Sörmlandsskogarna. En av av flera upplevleser i september var en svamputflykt. September 2023 en av flera upplevelser var  en svamputflykt  till Sörmlandsskogarna. 

En rejäl Karl Johan men den tillhörde inte mina fynd.

Djursnäs gård- Här blev det intressanta upplevelser bland djur och i naturen. I oktober besökte vi Djursnäs gård en bit söder om Stockholm. Tema djur &natur, intressanta upplevelser det också. 

Många medlemmar i Promenadklubben är verksamma inom restaurangbranschen så detta med mat är en viktig del. Denna onsdag i oktober är det provsmakning av italienska ostar och charkuterier. Gott om goda smaker. 

I oktober besökte vi också Grand hotell

-och fick här en guidad visning. Och en riktigt god lunch serverades vi på ”Verandan”.

I oktober tog vi oss till Hägersten/Midsommarkransen för en besök och en guidning i den vackra Uppenbarelsekyrkan.  Ett tips om någon besöker Stockholm är att ta en tur hit.  En modern kyrka där de vackra glasmålningarna lockar extra. 

Även november och december

bjöd på en hel del givande trevligheter med Promenadklubben.

Besök hos en yxmakerska i Vasastan i Stockholm. Väldigt intressant att se hur en yxa kommer till från grunden .

Stockholm har många förorter och i mitten av november blev det en resa med t-banan 30 minuter söderut. Till Alby som räknas som orten med stort O. En heldag där vi vandrade runt tillsammans med artisten m.m. Dogge Doggelito som ciceron.

Alby. Att besöka Alby och ha Dogge Doggelito som ciceron är en av många upplevelser jag tar med mig hem till Södermalm.

Att besöka Alby och vidga vyerna  tillsammans  med Dogge Doggelito och Promenadklubben är en av många upplevelser jag tar med mig hem till Södermalm. 

I slutet av november och lite snö har fallit. Mer natur och nu ute på norra Djurgården i Stockholm Även här en guidad runda där vi fick ta del av hur djuren, främst fåglarna, påverkas av att universitetet fått tillstånd att bygga tillfälliga bostäder.

Så är december kommen och vi befinner oss i Humlegården i Stockholm, framför Kungliga biblioteket.  Programmet för dagen är bl.a. Tintin och konstnären Owe Gustafsson. Han är mest känd för bilderna och animationen till ”Fem myror är fler än fyra elefanter” men har också i olika sammanhang tagit sig an Tintin och hans lugg.

Vi börjar med att leta små ”Tintin” luggar som finns gömda på gräsmattan framför Kungliga biblioteket. Tyvärr hittade jag ingen alls. Och när luggarna väl var hittade var det dags för lunch och träff med Owe Gustafsson på Taverna Brillo. 

Spännande upplevelser var det att på Taverna Brillo se verk av konstnären Owe Gustafsson som här fokuserat på Tintinluggar och höra konstnären berätta. Taverna Brillo  ligger på Sturegatan i Stockholm och här  pågår ofta olika konstutställningar. Och vi i Promenadklubben hade förmånen att både se utställningen och träffa konstnären. Spännande upplevelser det också. 

Övriga medresenärer i
Hoppa på tåget-temat är länkade här :

26 svar på ”Upplevelser – En prenumeration – ”Hoppa på tåget” avgång 9”

  1. Tack! Jag gillade tanken på att jag nu och tills vidare har möjlighet att genom Promenadklubben ha en prenumeration just på upplevelser.
   Önskar dig också en bra helg.

 1. Prenumeration på upplevelser! Bästa abonnemanget man kan ha!
  Och så vill jag ha en månads lång prenumeration på vårväder just nu!
  God lördagseftermiddag! Kram

  1. Jag hamnade här när jag funderade. Och det är ju upplevelser jag nu genom Promenadklubben har en prenumeration på. I alla fall på sätt och vis. Men jag tycker det. Ja, tack! Hänger gärna med på en prenumeration på vårväder. Idag har vi haft det här. Satt på balkongen i ett par timmar och det var +25 i solen. Såg att du hittat fina vårtecken så vår prenumeration verkar vara i gång.
   Önskar dig en fin kväll och trevlig söndag.
   Kram

 2. En fin, annorlunda och personlig tolkning som jag tycker fungerar väldigt bra 😀 Att prenumerera på kvalitetstid, motion och trevligt sällskap är verkligen win-win!

  Kram och god lördagskväll!

  1. Med lite öppet sinne så tycker jag att min prenumeration på upplevelser hos Promenadklubben fungerar fint. Prenumerationen på upplevelser är i gång och lär vara så tills jag säger upp den.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram

  1. Tack! Och jag gillar verkligen din tanke. TYcker jag på olika sätt har ett liv med mening. Dock nu ganska begränsat eftersom jag gansa nyligen är höftopererad.
   Önskar dig en fin helg.

 3. Hej, tänk vilket lyckat drag att just du guidade en grupp och därmed fick den stora äran att ingå i Promenadklubben! Ni hittar på så mycket spännande och kul grejer. Många kreativa hjärnor där som är igång för att få allt att klaffa, det ska ju bokas guidningar, bokas luncher och inget gör sig självt. Är maken inte med i klubben? Tycker inte jag sett honom på några foton från era utflykter..
  Det var nog den trevligaste prenumerationen jag kan tänka mig!
  Kram

  1. Tack! Vad roligt att du gillade min prenumeration. Lite udda kanske, men för mig är det en prenumeration.
   Visst var det tur att jag blev hittad och kunde guida. Och med utgång i denna slump att jag kom med här. Och detta att prenumerera på upplevelser ger mig så mycket. Programgruppen kommer verkligen med så mycket roliga aktiviteter. Och det är också stor variation på ”konfekten”.
   Nej, maken är inte invald. Men i gruppen är det nog lika många damer som herrar. Och jag tycker också det är bra att göra saker på egen hand. Har ju alltid tyckt det. Men visst ska han i vår få följa med som gäst på något vi gör. (Man kan ibland få ta med gäster om det inte är alltför många deltagare)
   Kram och trevlig kväll. (Har vänner som just kommit hem från ett musikevent i Falun och hade haft ett par fina dagar)

 4. Hej Ditte!
  Jag har sett dina kommentarer på många bloggar men aldrig besökt din blogg. Idag tänkte jag att jag måste gå in till dig och titta för jag förstår ju att du skriver en hel del om Stockholm som jag besöker alldeles för sällan trots att jag bor i Södertälje.
  Så trevligt med en promenadklubb och vilka fina platser ni besökt och så fint du visar hur ni promenerar, inte bara på trivsamma platser utan också genom de olika årstiderna. Och så fick ni besöka Alby och Dogge Doggelito. Honom såg jag senast i programmet Underdogs, som förresten går ikväll igen. Tyvärr åkte han och hans hund Vikingo ut förra gången men dom gjorde ett tappert försök även om dom båda nog hade lite dålig kondis.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  1. Hej Anita!
   Välkommen! Jag får ju säga detsamma. Har sett ditt namn och läst många av dina kommentarer men ännu inte tittat in hos dig. Men visst vill jag göra det. Jodå, jag skriver mycket om Stockholm. Har ju periodvis jobbat här som guide och är ute mycket och går. Just nu mindre eftersom jag är höftopererad.
   Ja, Södertälje ligger ju nära men jag förstår att du inte så ofta är här i stan.
   Promenadklubben ger väldigt mycket och programmet är verkligen varierat. Extra roligt är att många inom mer konstnärliga ”branscher” (konstnärer, författare, skådespelare, fotografet, och artister) liksom många från restaurangbranschen. Ja, många andra yrkesgrupper också och detta gör också att det finns stora kontaktytor som bidrar med besöksmål.
   Såg Underdogs och förstod nog att Dogge med hund skulle få lämna. Bättre kondis är nog nödvändigt. Men det var väldigt roligt att han guidade oss i Alby. Hans hemtrakter.
   Tack för besöket.
   Önskar dig också en trevlig helg.

 5. Visst kan man prenumerera på upplevelser, och det är du världsmästare på. Tänker ofta på dina läsare som inte bor i Stockholm och kanske inte ha möjlighet att besöka huvudstaden – de måste vara super glada att få en så fin guidning och sightseeing tur genom dina intressanta inlägg. Och jag som känner igen mig ofta har fått lära mig massvis av saker jag inte visste.

  1. Jag tycker ju att jag gör det och inte minst genom Promenadklubben. Och jag delar gärna med av det jag ser och upplever. Vet att många som inte bor här i stan gärna hänger på. Även en hel del Stockholmare vet jag hänger på. Väldigt roligt.
   Tack för fina ord och alltid kul att du hänger på.

 6. Vilken fin tolkning av prenumerera och fint att du har promenadklubben,så kul läsning om allt du har gjort ,önskar en fin kväll kram

  1. Tack! Det var här bland upplevelserna i Promenadklubben jag hamnade när jag funderade vidare på ordet prenumeration. Och så härligt at veta jatt jag tills vidare har en prenumeration på något spännande på onsdagar, Tacksam.
   Hoppas du haft en fin lördag.
   Kram

 7. En väldigt bra tolkning på en bra prenumeration som du dessutom delar med dig till oss andra som också blir prenumeranter samtidigt. Jag gillar verkligen Promenadklubben och tycker att ni lyfter varandra och andra samtidigt. Tack Ditte! Tummarna upp!
  Kram!

  1. Tack! Ja, upplevelser tycker jag är fint och givande att prenumerera på och de ger så mycket. Väldigt bra också att prenumerationen är tills vidare. Och jag är verkligen både glad och tacksam över att jag av en slump hamnade här i gruppen. Och goda upplevelser kan en sällan få för många av.
   Kram

 8. Ett klockrent inlägg på ordet prenumeration, fantastiskt med denna promenadklubb som du så fint fick vara med i! Tänk så många spännande saker ni har fått se och smaka på !
  ..och vi som läser din blogg får ju också hänga med…det tackar vi för!
  Må så gott!
  KRAM

  1. Tack! Ja, det var här bland upplevelserna i Promenadklubben jag hamnade. Och jag är både glad och tacksam för att jag hamnade här av en lyckad slump.
   Väldigt roligt också att det är fler som hänger med oss på olika upplevelser via bloggen. Och det var ju också via den jag kom med i Promenadklubben.
   Kram och önskar dig en fin helg.

 9. Fint tolkat Ditte, verkligen fint.

  Prenumererar ju på en massa grejer på internet, mest notiser om att något nytt dykt upp på sidan jag följer.
  I övrigt finns det väl inget här vad jag kan komma på.

  Ha nu en fin kväll Ditte.

  1. Tack! Och det var här bland upplevelser jag hamnade när det nu gällde prenumerationer. Är så glad och tacksam för Promenadklubben.
   Ja, detta med en del notiser via nätet har jag också prenumeration på så där är vi lika.
   Hoppas du haft en bra lördag- Både dag och kväll.

  1. Absolut den bästa prenumeration jag haft och en prenumeration som verkligen berikar och utvecklar mig på olika sätt.Så glad och tacksam för det.

 10. Prenumeration på upplevelser, perfekt! Passar perfekt när man bor i en storstad där det alltid finns något att upptäcka, berättelser att ta del av. Tyvärr kan jag mycket lite om den by jag är bosatt i, och promenadsällskap är det ont om. Dessutom har jag en underlig, svårförklarlig aversion mot att först köra bil (tro inte att det finns bussar att kliva på här) i flera kilometer för att sen promenera några…. Blott vi blir av med snö och slask skall vissa planer förverkligas…

  1. Nej, vår boendesituation ser ju väldigt olika ut. Förstår dig. Men här är det enkelt att röra sig runt om i stan och närområdet. Och vid längre turer samåker vi i bil. Fungerar så bra. Jag är verkligen glad över den givande prenumeration på upplevelser jag tills vidare har och får genom promenadklubben.Berikar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *