Stockholm Tankar

Mött våren i Stockholm – Och fortsatt bloggpaus

Så har då två veckor passerat sedan jag den 4 april skrev ett inlägg och berättade att jag tänkte ta en bloggpausEn paus på ett par veckor var det jag funderat på. Och idag, den 19/4, hade jag tänkt att pausen skulle vara över och att bloggen skulle vandra vidare. Men så blir det inte. Detta med att komma tillbaka till bloggvärlden igen efter min paus var något jag funderade en hel på när jag idag satt på en bänk här i Kungsträdgården. Och för oss stockholmare är det vår när de japanska körsbärsträden står i blom. Här på en parkbänk har jag många gånger mött våren. Så blev det även i år och med många tankar som fritt svävade i huvudet.

Stockholm- Södermalm. Även på vår innergård har jag mött våren genom vackra planteringar. Mött våren har jag även gjort här hemma. så här fint är det på vår innergård. (En trädgårdsfirma sköter alla planteringar så dessa är alltid fräscha)

Mött våren

det var just vad jag gjorde idag. Jodå, igår också. Minns att förra året var körsbärsträden i Kungträdgården i full blom den 25/4 . (Här via länken kan du se hur det såg up då) Och full fart på blomningen kommer det nog att bli även i år. Kanske till och med några dagar tidigare.

Både igår tisdag och idag onsdag var det många besökare i Kungsträdgården- Många tar med sig sin lunch och slår sig ner.

Stockholm. Kungsträdgården- Uteserveringarna hade en hel del besökare och det var många som mött våren här. Uteserveringarna ligger tätt och  visst var det en del som även mött våren här.

Lite fakta om de japanska körsbärsträden-

Så var det då de blommande körsbärsträden- Ja, så många blommor var inte utslagna men jag lyckades fånga några på bild.

Fler tankar

De senaste dagarna har jag av några bloggvänner fått kommentarer där de undrar om jag inte snart skulle vara tillbaka Jodå! Det är jag. Idag. På ett kort gästspel. Vännen Paula kommenterade i natt 00.00  och undrade när jag var på gång.

Hon skrev; “Min klocka visar nu på 0.00 onsdagen den 19 april. Alltså är din bloggpaus over and out! Välkommen tillbaka till bloggosfären, du är efterlängtad,. Tittar in i morgon bitti och läser förhoppningsvis hur mycket du saknat oss!
Nattikram”

Vad gäller att läsa bloggar så gör jag det och har stort nöje av läsningen. Just nu saknar jag inte att skriva för egen del  men bloggen finns kvar och det gör jag också. Och vad gäller sysselsättning för min del så det ingen bristvara.Men fortfarande förstås fokus på min rehab på olika sätt, intressant och givande jobb och den bokrelease som kommer nästa vecka. DEn 27 april släpps boken/romanen om min pappa; Allan Mann – Svensken som stred mot Stalin och HItler. Bloggvännen BP skrev om boken i måndags. (Länk dit här ovanför)

Funderade också idag  över att så många läsare tittar in till mig trots att bloggen vilar sig i form. Men vet att det finns mycket matnyttigt att ta del av och det är roligt att det skrivna kan vara till glädje för många. Väldigt roligt också med fin “feed back” vad gäller kommentarer på äldre inlägg som många har och har haft glädje av.

Passar också  på att önskar er alla en riktigt fin vår.

 

118 svar på ”Mött våren i Stockholm – Och fortsatt bloggpaus”

 1. Har längtat till idag pga en uppdatering från dig 🌸tänk vi hade kunnat springa på varandra igår på stan ,så synd jag totalt missade Kungsträdgården men får ta en tur till helg kanske det är ju så vackert när det blommar 🌸så kul att du har så många besökare varje dag din blogg är uppskattad lärorik och full av energi 🌸kram

  1. Stort tack! Vad roligt om vi hade stött på varandra. Men kanske vi gör det nästa gång-
   Jag fortsätter med pausen ett tag till och har just nu fokus på lite annat. Men jag hänger med hos dig-
   Kram

 2. Tycker du gör helt rätt! Viktigast av allt är att din höft “återgår till det normala” så att du kan återigen tänka på nåt annat än rehab. Under tiden ska du för fullt njuta av våren. Dina härliga bildbevis från Kungsträdgården visar att den verkligen är på G. Mina körsbärsträd på innergården har knapp fått några knoppar…
  Sedan måste vi ha varit synkade idag. Både du och jag citerar Paula idag. Snacka om tankeöverföring när den är som bäst.
  Önskar dig också en fin, varm och solig vår. Skynda långsamt och njut så mycket du kan så hörs vi sen. KRAM:-)

  1. Det känns som ett bra beslut och förutom rehab så är det ju en del annat också. På olika sätt-
   Himla kul att vi båda var inne på Paula idag- Säkert tankeöverföring-
   Kungsan hade både igår och idag många besökare och i slutet av veckan har nog körsbärsblommorna kommit i blom. Jag fångade några av dem men de var få.
   Jag skyndar långsamt, annat är inte möjligt just nu-
   Men med våren här blir det enklare att göra det-
   Kram och många tankar

   1. Kul att höra från dej !
    Visst räcker det att blogga lite då och då.
    Varjedagsblogg skulle vara ett påhäng ,tycker jag .
    Men man är olika ..
    Sköt om dej, njut av våren! Krsm

    1. Visst gör det! Men jag har tyckt det varit roligt och därför gjort det. Nu känns det inte roligt längre och då blir det en paus. Och även om jag inte skriver själv så kommer jag att titta in till mina bloggvänner
     Här är det mycket som händer och jag är nöjd med min paus.
     Ha det fint du också.
     Varm kram

 3. Så trevligt med en uppdatering och även jag väntade på inlägget. Hade väl hoppats att du skulle fortsätta att skriva men att det inte blir så just nu i alla fall får jag acceptera. Var sak har sin tid och har man mycket på gång så får man prioritera.

  Önskar dig så klart en fortsatt fin vår!

  Kram

  1. Inte för att jag direkt hade så mycket på hjärtat men lite vårkänslor från Kungsan kunde jag förmedla.
   Var sak har sin tid och just nu känns det inte så roligt att skriva. Mycket annat händer men visst kommer jag på besök även fast jag inte skriver
   Strålande vårdagar har vi och bara att ta dem till sig- Jag skyndar långsamt och fortsätter med det.
   Kram

 4. Pausa på i din takt Ditte! Allt har sin tid, bloggen sin, ditt privatliv sitt…vi har alla på ett eller annat sätt tagit bloggpaus av olika orsaker, det hör till det också. Vi finns här och mitt i allt så finns du också här igen.
  Ha det bra på alla sätt och vis och njut av bloggpausen, lycka till med släppet av boken om din far och framför allt med din rehabilitering!
  Kram

  1. Just nu känns det av olika skäl inte så roligt att skriva och så kan det vara och så får det vara. Har under den här pausen inte saknat skrivandet alls och det är ju skönt i sig. Jag återkommer när lusten är tillbaka. Och även om jag inte skriver själv så tittar jag då och då in till dig.
   Boksläppet ska bli väldigt roligt och spännande och det är en del trevligheter i samband med det. Ja, allt pågår som vanligt med promenadklubb, vänner, kultur och mycket annat och inte minst så har jag fokus på min rehab.
   Kram

 5. Körsbärsblomningen är fantastisk i Kungsträdgården, och likaså på er innergård är det fin blomning. Tolkar det som att din rehab går åt rätt håll och att du har full fart med mycket, som vanligt. Önskar dig en skön vår!

  1. Stockholm nu är så vackert och en ynnest att kunna ta del av den fina våren som kom igång sent men ändå är så fin-
   Just nu har lusten att skriva försvunnit och det finns mycket annat som på olika sätt lockar och som känns roligt-
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.

 6. Skoj att få en liten glimt av körsbärsträden i Kungsträdgården. Vi har så länge pratat om att åka upp någon gång den här årstiden. Nu blir det en Uppsalaresa nästa vecka men tyvärr ingen tid emellan tågen för att besöka körsbärsträden..
  Det är väl inte så konstigt om skrivarlusten avtar ibland så länge som du har bloggat och varje dag dessutom. Självklart är vi glada om du har lust att komma med en uppdatering någon gång ibland och det är alltid lika skoj om du tittar in hos oss.
  Tills dess får du ha det så gott och hoppas rehabiliteringen fortgår som den ska!

  1. En liten glimt blev det nu men mer kommer i slutet av veckan eller början av nästa- Då på Instagram, men ni får en glimt av dem-
   Vad trevligt med en tur till Uppsala. (Har barnbarnsfamiljen där) Och vad gäller tågen så vet en aldrig…
   Visst kommer jag att följa med er i bloggen och det ger mig väldigt mycket. Men för min del pausar jag ett tag till.
   Ha det bra och visst hoppas vi på vackra dagar.

 7. Roligt att du gav dig tillkänna igen. Ingen brådska med bloggandet, ta hand om dig och hälsan. Spännande med boken. Tack för bilderna från Kungsan, då vet jag att blomningen är på gång och kan avvakta med besöket till början av nästa vecka. Fast det ska visst bli regn då, hmm ja jag får se hur det blir med mitt Kungsan besök.
  Önskar dig fortsatta fina soliga dagar, kram

  1. Tack! Jag hade bestämt en paus på två veckor och tyckte det kändes bra. Just nu tycker jag inte det är roligt att skriva och när jag igår funderade på hur jag skulle göra så var det i sista stund jag bestämde mig. En fortsatt paus passar mig bra.
   Visst är det skönt med dessa vackra dagar. Igår och i tisdags var det bara några få körsbärsblommor utslagna så till helgen eller i början på veckan bör fler blommor ha dykt upp.Ja, i regn är det ju inte så roligt men visst hoppas vi på sol.
   Och jag kommer på besök hos dig för att se hur du har det.
   Ha det gott och jag önskar dig en skön vår.

 8. På det viset; så det kan bli med fortsatt rehab på olika sätt och bokrelease!
  Må gott i våren och allt du har för dig; Lycka till!

  1. Tack Micke och frugan för omtanken.
   Men jag hänger med dig via bloggen och ser hur du har det.
   Kramar till er båda

 9. Vilka underbara vårbilder. Jag var inne igår och kikade, men såg att du tar ledigt lite till. Den här tiden vill man bara vara ute så mycket som möjligt. Ha det så bra och njut av vårvädret. Kram

  1. Tack! Ja, mycket lockar just nu och eftersom jag inte tycker det är roligt att skriva så får pausen fortsätta. Men det hindrar mig ju inte från att besöka mina bloggvänner.
   Önskar dig fina dagar.
   Kram

 10. Tack för en uppdatering!
  SÅ vackra bilder och visst har vi längtat till våren. Dessa äppelblom i Kungsträdgården är ju så speciella, så rikliga. En gång i livet har jag varit där och det var för några år sen på ett MOD-årsmöte, när jag fick lite tid över efter ankomst med tåget.

  SÅ roligt med boksläppet om din pappa! Det är klart att det blir lite festligheter runt detta.
  Ta hand om dig på bästa sätt och så länge följer jag dig ju på Instagram med dina vackra bilder.

  Varm kram!

  1. Tack! Jag trodde att lusten att skriva skulle vara tillbaka men så var det inte. Och visst finns det orsaker till det, men så blir det ibland-
   Kungsträdgården är så fin och inte minst nu när körsbärsträden börjat blomma. Men jag tar en ny vända hit i slutet av veckan eller början av nästa och visar lite av detta på Instagram.
   Boksläppet ska bli väldigt roligt och även att det blir lite fest i sammanhanget.
   Och även om jag inte skriver så tittar jag ju in en del till mina bloggvänner.
   Varm kram och jag önskar dig det bästa.

 11. Hej vännen! Jag var här inne igår, men då hade du inte hunnit göra något inlägg … sen var jag borta större delen av dagen … på kvällen glömde jag att kika in … och sen somnade jag 🙂 Men nu är jag här och möts av att du fortsätter din paus. Har saknat dina inlägg, men respekterar såklart ditt beslut och förstår att du inte riktigt har tid, lust och kanske inte heller inspiration. Ta det i den takt du känner att du orkar och vill – vi, dina läsare finns ju kvar!
  Tack bästa Ditte för grattishälsningarna!
  Nyss hemkommen från Norrköping och snart på väg igen. Det är mycket nu 🙂 Ska hämta Ludvig efter hans matlagningskurs och sen vidare till Ugglebo för att hålla Charlie sällskap när föräldrarna åker på träning.
  Ha det gott!
  Tänker på dig!
  Varm kram

  1. Hej Anki!
   Tack för omtanken! Jag var med dig i tankarna igår och förstod att det blev en lyckad dag.
   Nu har du bråda dagar men med trevligheter och dessa brukar ju ge fin energi.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Ha det gott!
   Varm kram!
   Och jag tittar som vanligt in…

  1. Tack!
   Och jag kommer att titta in hos dig och andra under tiden.
   Mycket händer här men lusten att blogga finns inte just nu.
   Önskar dig fina dagar.
   kram

 12. Jag kommer naturligtvis att sakna dig och vänta på att du kommer tillbaka på ett eller annat sätt.
  Bloggandet ska vara roligt och inte kännas som ett måste.
  Ha det gott 🤗

  1. Tack för fina ord. Och visst ska det vara roligt att blogga och nu känns det inte så. Men även om jag inte skriver så kommer jag ju att titta in hos mina bloggvänner.
   Ha det gott du också.

 13. Fint att höra av dej i alla fall, och visst har var sak sin tid! Njut av våren och kämpa på med din rehab! Ser fram emot bokreleasen! Varma Kramar!!!

  1. Ja, en fortsatt paus blir bra. Men givetvis hänger jag med dig på det du skriver-
   Jag kämpar på men det går långsamt nu. Och visst blir det spännande med bokreleasen. Verkligen-
   Varm kram

 14. Så kul att få en uppdatering, men fortsätt pausen så länge du behöver. Bloggen ska ju inte vara ett måste utan något som känns roligt. Ser fram emot att höra mer från dig, när suget att blogga återkommer. Kram

  1. Tack! Och att jag inte skriver innebär inte att att jag inte läser andras bloggar. Kommer som vanligt att följa med dig i bloggen.
   Och säkert kommer lusten tillbaka och jag skriver igen-
   Kram

  1. Tack, för dina tankar. Just så tänkte jag också. Men lusten finns ändå inte. Däremot finns lusten att som vanligt tittat in hos dig och andra.
   Önskar dig en fin vår. Nu när den äntligen är här.

 15. Roligt att se och läsa ditt inlägg här Ditte. Tänkt på dig och idag. I det vackra vädret här så sopade förvaltaren så det yrde, inte trevligt alls, men då kom vi iväg och samtidigt kom grannen som opererade sin höft tidigare och nu kan jag inte exakt säga tiden men minns hur han tränade att gå mycket och stannade och sa också att han hade mycket ont ibland och undrade. Han blev mer kontrollerad sen av läkare för han bad om det.

  Idag kom han med stor utrustning på ryggen med golfklubbor och småsprang uppför trapporna till sin bil. Och jag tänkte vad skönt! Och han skulle spela hela dagen.

  Så hoppas verkligen det blir riktigt bra för dig och du gör ju allt du kan, man kan inte göra mer.

  Det är underbart vackert nu och så otroligt skönt att slippa frysa och halka omkring. Helgen ska visst bli riktigt solig och varm.

  Önskar dig allt gott och spännande med din pappas bok som nu ges ut.

  Och att göra det som känns viktigast är så rätt. Och det händer saker som tar mycket tid eller som man inte är beredd på och då får annat vänta. Det är så fullt upp ibland som pensionär så man kan undra.

  1. Tack! Gläds när jag hör om din granne, så det finns ju hopp. För min del gick det nog väl snabbt med läkning och rehab i början för att sedan plana ut. Men snart är jag också där att jag med lättare steg kan ta mig fram. Jag ligger inte direkt på latsidan men smärtan ställer ibland till diet och begränsar.
   Njuter av det vackra vårvädret som lockar till utevistelse. I Kungsträdgården hade några få blommor slagit ut på körsbärsträden men snart så är nog blommorna helt utslagna och det är riktig vår.
   Boken kommer ut på torsdag och visst blir det spännande. Jag har läst manus men läser nu boken- En stark bok är det. Ibland kanske väl detaljerad men det kan en hoppa över.
   När lusten att skriva är tillbaka så är jag det också.
   Stort tack för din omtanke.
   Kram

 16. Tycker det låter klokt med en bloggpaus även om jag kommer sakna dina trevliga inlägg. Finns inte lusten att skriva så är det ju bättre att avstå. Du får fortsätta “rehabba” och krya på höften så hoppas jag att du snart har lust att skriva några rader igen.

  1. Nej, lusten finns inte just nu och det beror på lite olika saker. Men förhoppningsvis återkommer lusten och då skriver jag igen- Men jag kommer som vanligt att läsa bloggar även om jag inte skriver.
   Önskar dig en fin vår. Ha det gott

 17. Godmorgon Ditte!
  Fokusera på din höft, vi finns kvar här när du känner för att blogga igen.
  Jag har beställt boken, bara väntar på att den ska dyka upp i brevlådan. Troligen ingen bok man sträckläser?
  Njut av vårsolen! Kram

  1. God fredag!
   Jo, så gör jag. Viktigast är ju att jag kan fungera igen och inte har ont. Men jag vet ju att rehabtiden är lång. Tränar och “sköter” mig.
   Men just nu är lusten att skriva borta och då är det ingen idé att krysta fram något.
   Boken kan helt klart delas upp i avsnitt. Och där en tycker det blir för detaljerat så går det bra att hoppa över. Den är en roman och författaren, som blivit en god vän, har på olika sätt försökt lära känna pappa. Jag tycker han lyckats väldigt bra och en kan riktigt på egen hand känna att en är med. Tursamt nog på avstånd för en del är ganska skrämmande- Men så här var det.
   Njuter av vårsolen och ska ta tag i lite planteringar på balkongen-
   Kram

 18. I min Stor Plankalender 2023 som ligger på skrivbordet står det på onsdagen den 19:e “Ditte tillbaka som bloggare”. Jag tror att det är oftast är svårare att ta beslutet att ta paus om det pågått något kontinuerligt i många år. Sedan inser man att det är rätt skönt och varför inte förlänga tiden.
  Vilken vacker plats att njuta av vårens ankomst. Har förstått att ni ständigt ligger lite före oss. Bäst tycker jag det är när våren inte exploderar på en gång och snabbt går över. Jag önskar dig stort LYCKA TILL med rehab och allt annat. Boken tror jag mycket på. Kommer säkert att få en stor uppmärksamhet lite överallt. Du kan vara stolt över din pappa. Inte vilken pappa som helst. Jag tror han var stolt och glad över sin energidotter.
  Kram från ett soligt Visby

  1. Tack, Bosse. Tanken var att jag skulle vara tillbaka den 19 april och då fortsätta blogga. Men se, lusten fanns inte. Däremot finns lusten att läsa bloggar så det kommer jag att göra. Och kommentera.
   Att se och uppleva körsbärsträdens blomning i Kungsträdgården är något jag gärna gör. Och nu i tisdags och onsdags var det bara några få blommor utslagna. Men det blir en tur till i helhen eller början av veckan. Och när blommorna är utslagna så är våren kommen till Stockholm .
   Boken släpps på torsdag och det ska bli spännande. Har ju läst manus och läser nu boken. Det är ju en roman byggd på verkliga händelser. Starka händelser och ger en god historisk bild hur det var för människor och de som kämpade för människors och länders frihet Ska bli intressant att höra vad du tycker. (Man kan skumma vissa avsnitt som kanske kan vara väl detaljerade.)
   Vi funderar just över vad pappa skulle tycka om boken. Men hans och många andras historia är väl värd att berättas. Ett stort stycke historia.
   Många tankar och hälsningar till dig och S.
   Kram

 19. Tack för att jag får längta lite! Körsbärsblommorna var ett givet mål, varje vår, när jag bodde nere i huvudstaden. Längtar inte tillbaka, men en liten plats i mitt hjärta har den nog norpat åt sig.
  Aha, så det blir en lite längre paus från bloggeriet, tja, det kanske behövs då och då eftersom du verkligen, normalt sett lägger ner din själ i att levande berätta om dina händelserika dagar. Ta den tid du behöver, jag finns här och läser och längtar.
  Kramar och en önskan om en fin vår!

  1. För många som bor här är det just när körsbärsträden står i blom som våren kommer till Stockholm. Just i tisdags och onsdags var det få blommor utslagna men i helgen eller början av nästa vecka är nog de flesta utslagna. Tar mig en ny titt då.
   Min höftoperation har tagit mer på krafterna än jag trodde och även lite andra åkommor har drabbat mig. (Mejlar till dig)
   Tänker ofta på dig och undrar hur du har det och läser förstås med stor glädje det du skriver och njuter av dina fantastiska bilder.
   Jag skyndar långsamt och ser om och när lusten återkommer.
   Önskar dig en fin vår. Och passerar ni Stockholm så vet du var jag finns. Välkomna.
   Kram

 20. Jag kan förstå dig och du ska skriva då du har lust och kan, inget tvång, fast jag saknar dina bloggar, dina tankar och kloka ord.
  Fint att få en uppdatering. Ta den tid du behöver.
  Jag skriver inte så många inlägg, men det är mest beroende på att jag inte kan sitta så mycket vid denna stationära dator.
  Roligt att få se bilderna ifrån Kungsträdgården. Jag saknar att inte kunna åka in dit, men vem vet, det kanske händer det med.
  Så vackert och somrigt med blommorna.
  Ha det nu så bra det går Ditte. Jag tänker mycket på dig. Fortsätt att krya på dig.
  Varma kramar!

  1. Stort tack för din fina omtanke. Och vad gäller Kungsträdgården och de vackra körsbärsblommorna så tar jag med kameran och skickar dig några bilder nästa gång jag är där.
   Jag skyndar långsamt och hoppas på att det går åt rätt håll.
   Varma kramar. Önskar dig nu fortsatt fina vårdagar och tittar förstås in till dig.

  2. Jag har tänkt mycket på dig och undrat hur det går med din rehab. Idag tänkte jag extra mycket när vi passerade Töreboda på väg mot Falköping. Vägarbete på väg 26 och trafikomläggning. Tänkte mejla till dig, men min outlook verkar inte må så bra, så det får bli här istället. Maken kom även att nämna dig för ett par veckor sedan, hade fått tips av en gammal kollega som sade sig ha läst en fantastisk bok…gissa vilken? Maken tog tag i saken direkt, beställde hem boken, betalade extra porto för snabb leverans…men inte hann den komma innan vi åkte…förstås!? Nåja, vi ser fram emot att läsa, när den väl kommer.
   Vi hörs mer via mejl, när den blir frisk.
   Ta hand om dig och du! jag ser fram emot nya bloggberättelser! Kram!

   1. Hej Gertie!
    Tack för din kommentar här på bloggen. Vad roligt att du kom att tänka på mig när ni passerade Töreboda.
    Och så roligt att maken hörde talas om boken och beställt den. Tyvärr så är ju postgången usel. Härifrån skickade jag en bok till Täby , ca 8 km bort och den var på väg i en vecka. Pust.
    Vad gäller boken är det nog många trakter du känner till so finns med i den.
    Angående boken så var jag, den 1 maj, tillsammans med författaren Thomas Tynander i Nyhetsmorgon på tv 4 den 1 maj. Söker du på Allan Mann TV4 kommer avsnittet upp.
    Ha en fin resa!
    Många tankar och vi hörs av via mail.Jag jobbar på med att kunna gå utan att halta och framsteg för jag. Men de går väldigt långsamt. Just nu är lusten att blogga på noll men kanske kommer den tillbaka.
    Vi hörs.
    Kram
    Ja, vi hörs via mail.

 21. Tar emot din fina vår hälsing med körsbärsträden och önskar dig en fin helg och all styrka i din rehabilitering.

  1. Tack för omtanken! Känns fint! Ja, på torsdag sker det. Så spännande. Var vid graven igår och “berättade” vad som komma skulle.
   Kram

 22. Det är ju så att man faktiskt får välja och bestämma själv om rätt mycket här i världen. Att blogga eller inte blogga är en sån sak! Önskar dig lycka till med fortsatt rehab och så ser vi fram emot våren. Kul att du ändå fortsätter att hälsa på andra bloggare trots att du själv avstår, men du är väldigt välkommen tillbaka när/om du känner för det!

  1. Visst är det så. Och hitintills har jag tyckt om att skriva blogg men så plötsligt tog lusten slut.
   Och att besöka mina bloggvänner kommer jag ju att fortsätta att göra.
   Min lust kommer säkert tillbaka men det är liksom heller ingen brådska-
   Önskar dig fina dagar.

 23. Läser igen hos dig Ditte och så fint du gick till graven, lite som att sluta ringen. Så fint med allt och förstår att många känslor kommer och har kommit när du läste allt. Jag ska fråga efter boken i “min” bokhandel.

  Så klokt med att ta vara på de vackra dagarna, jag gjort det väldigt fint igår på vår stora balkong som jag avdelat med några thujor Brabant och vad de trivs. Fantastiskt fina och vintern älskade de tydligen. Ett tips om du har plats.

  Och idag linne och shorts och plus 28 i solen. Läste om Norrlands snö redan idag så vem vet vad vi får.

  Hoppas att du haft det fint också idag och att det blir bättre och bättre. Och hoppas att du får mindre smärta, vet inte varaktigheten med den men är nog olika i tid och styrka hos varje person.

  Ta väl hand om dig och ha det fortsatt bra med din toppenpromenadklubb.

  1. Tack för din fina kommentar och fina omtanke. Jag blr riktigt rörd. Ja, ett besök vid graven kändes fint och givetvis var det också många tankar som passerade revy här. Pappa var alltid väldigt ödmjuk och diskret. Vad gäller boken är den ett stycke historia och samtidigt berättar den om en ung mans kamp för människors och länders frihet. Boken är en roman och man befinner sig ofta mitt i händelseförloppet.
   Tack för fint tops till balkongen. Ttvärr är den inte så stot men jag ska i morgon köpa växter (dottern kör mig) och ska då passa på ayy de efter en sådan thuja.
   Satt idag också i linne och shorts på balkongen , men tog också en busstur till Kungsträdgården för att se på fler körsbärsblommor i blom- Och det fick jag se. Här var så många människor och det kändes som om alla “gått man ur huse”.
   Får ju tyvärr väldigt ont när jag står och går och det är något jag ogillar. Men ska till ortopeden på måndag och kan då få lite svar på mina frågor.
   Jag är tämligen smärttålig men vill hålla mig till alvedom och inget starkare.
   Promenadklubben är fantastisk och ger så mycket energi och den tar jag gärna emot. Hoppas också jag bidrar med en del.
   Önskar dig fina dagar.

 24. Nu är jag här igen, bara för en liten koll…ifall du har ändrat dig…
  tänkte att kanske lyckades hoppa-på_tåget locka dig, men nej, just nu vill du vara lite stationär.
  Har full förståelse, hoppa-skutta är inte så aktuellt…ännu, men vänta bara!
  Nu önskar jag godnatt och trevlig söndag, efter en fantastisk lördag med försommarkänsla. Imorgon kommer verkligheten ikapp, inget nytt under solen.
  Kramar om från pörtet

  1. Tack Paula för titten- Jag ska hoppa in till dig strax för även om jag inte skriver så vill jag hänga med mina vänner.
   Nej, lusten att hoppa på tåget finns inte heller. Tyvärr. Men nu är det som det är.
   En ljuvlig lördag har det varit och jag var en sväng till Kungsan för att se om körsbärsblommorna hunnit längre än i början av veckan- Och se det hade dem. Men fullt utslagna är nog inte träden förrän i början eller mitten av nästa vecka. Haltande, med kryckor, passerade jag idag Norrmalmstorg och visst hamnade tankarna hos dig. Är så glad för det och att du var med mig.
   Många tankar och varm kram

 25. Jag förstår mycket väl att du kan behöva en bloggpaus. Du lägger ner så otroligt mycket tid och omsorg på dina inlägg. Jag känner mej också urless på skrivandet ibland och då är mina inlägg både korta och ointressanta.
  Ha en riktigt fin sommar du och Mr. B

  1. Just nu känns det bra med en paus. Lusten finns inte alls. Men jag tittar in hos dig och Karlsson och hänger med även om jag inte kommenterar varje dag. Jag gillar att läsa om just det vardagliga som det är hos er. Inta alls intressanta.
   Önskar er fortsatt fina dagar och hoppas vi ses i vår eller sommar.
   Kram!
   Mr B hälsar

 26. Hej Ditte …ja jag har själv inte varit så aktiv sista tiden, så sist var då när du skrev att du skulle ta en pause, även om jag bara jobbar 50% just nu känner jag att bloggen inte är prio 1 utan det blir när det blir. Vill man titta förbi är alla välkomna 🙂 hoppas det går bra för dig och att du njuter av vädret kram

  1. Hej Eva!
   Nej, man måste inte alls vara aktiv med sitt skrivande. Men sedan september 2007 så har jag bloggat nästan varje dag och jag har tyckt att det varit roligt. Nu är lusten borta och då skriver jag som det är. Vad gäller nloggen har aldrig varit prio 1 för mig utan mer lusten just att skriva. Så när nu den inte finns så blir det bra med en förlängd paus. Jag trodde att ett par veckors paus skulle vara ok men så var det inte.
   Trots att jag inte skriver alls nu är det många som tittar in och läser gamla inlägg och det är ju roligt i sig.
   Jag kämpar på och vissa dagar är bättre än andra. Ska till ortopeden i morgon och det blir intressant att höra vad hon söger.
   Njuter av våren och skyndar långsamt.
   Ha det bra du också.
   Kram

 27. Trevligt att få följa med till Kungsträdgården. Körsbärsträden är väldigt vackra när de blommar och du fick ju med några på bild.
  Så roligt med boken om din pappa. Jag ska kolla in BP:s inlägg.
  Det är helt okej med färre inlägg eller bloggpaus när annat tar tid. Jag prioriterar Skyltsöndag och så får andra inlägg dyka upp lite då och då.
  Önskar lycka till med rehabiliteringen.

  1. När de japanska körsbärsträden är i blom så är det vår på riktigt i Stockholm- Var här ett varv i går igen och än fler blommor fanns det då.
   Boken är intressant på många sätt och börjar i norra Finland några månader under Vinterkroget i Finland 1940. Pappa började sin bana där- TRor nog att din make är bekant med en hel del både av pappa och av det som hände.
   Just nu har lusten att skriva också en paus och så får det vara- Men jag läser bloggar och har glädje av det.
   Nu tar rehab tid och har hamnat i ett stadium där det står still-
   Men jag kommer tillbaka-
   Tack, för omtanken-

 28. Hej, idag är det en spännande dag för dig! boksläpp, det måste kännas stort! Du har ju känt till projektet och varit delaktig också en längre tid, och nu är bebisen färdig att möta världen. Hoppas det blir en mysig tillställning och att många medier är närvarande så din far får den uppmärksamhet han så väl förtjänar. En varm kram för boken, och en krya-kram för att läkningen ska sätta fart igen.

  1. Tack, Paula!
   Kvällen är sen och jag är just hemkommen. En fantastisk em och kväll och omtumlande. Jag, i fem år har denna bebis varit på väg och nu är den född. Det blev en väldigt trevlig bokrelease och och många känslor kom i kapp.
   Stort tack för kramarna. Hör av mig via mejl-
   Varm kram

 29. En trevlig och fin Valborg och helg önskas dig. Tänker alltid på Uppsala denna helg och du har ju också anknytning dit. Men vi firar här och hoppas på lite sol.
  Hoppas det går bra med allt för dig och att du fått lite klarhet och besked om allt. Och att smärtor avtar så att det känns bättre och bättre.

  Och förstår att uppleva allt runt boken är både roligt och omtumlande. Så där så att det är svårt att fatta ibland.

  Ha det så fint nu. Kram

  1. Stort tack! Önskar dig detsamma. Ja, jag tänker också på Uppsala denna helg men vi blir i Stockholm-
   Jag och författaren till boken ska vara med på Nyhetsmorgon på måndag den 1 maj klockan 11.40 och det ska bli spännande.
   I går var det bokrelease så det blev mycket att stå och gå och piggt är ju inte benet/höften ännu-
   Implantatet ser bra ut och allt sitter som det ska och det var skönt att få veta. Nu får också svullnaden ge med sig så blir det än bättre-
   Ha det fint du också.
   Kram och trevlig Valborgshelg.

 30. Bloggvärlden finns kvar och när/om du känner dig redo är vi många som blir glada av att kika in här för att ta del av dina fina promenadberättelser. Även om det kan gå långt mellan besöken för min del, så är det alltid lika uppskattat. Jag har också haft pauser lite då och då och man ska följa sitt hjärta och sin känsla. Ta hand om dig! Önskar dig allt gott och fin rehab. Varm Kram

  1. Tack för din omtanke. Ja, lusten och energin försvann ganska plötsligt . Oväntat för mig också. Jag läser en del bloggar och tycker det är roligt men har också minskat ner besöken- En “måste” ju inte besöka alla alla dagar.
   Rehab tar kraft och det är kämpigt när jag är van att röra mig så mycket. Och nu får jag väldigt lätt rejält ont om jag står eller går mer än 15 minuter. Såret har läkt bra men är rejält svullet så jag går lite på lågvarv. Milt sagt ovant.
   Önskar dig också det bästa. Varm kram

 31. Hej Ditte!

  Tittar bara in för att önska dig en fortsatt fin vår. Ser att du fortsätter din bloggpaus. Hoppas att det går fortsatt bra med din rehabilitering även om jag förstår att det tar sin tid. Körsbärsträden i Kungsträdgården tänker jag mig att besöka varje år men plötsligt är det maj och det har inte blivit av. Och likadant i år, imorgon är det maj igen och jag kommer att missa dom i år också.
  Och så läste jag om bokreleasen om din far som var i torsdags. Vilken fantastisk man! Var faktiskt inne och läste om honom, “Hjälten från Töreboda” och det var fascinerande läsning. Så stolt du måste vara över honom och du måste känna dig så stolt och glad över boken. Och så otäckt aktuellt allt känns på något sätt med tanke på situationen som är nu med krig i Europa.

  Nu återstår bara att önska dig en fin Valborgshelg, en fortsatt fin vår och en fortsatt lyckosam rehabilitering!

  Anita

  1. Stort tack!
   Japp, det blir en fortsatt paus men om ett tag har nog lusten att blogga kommit tillbaka.
   Tyvärr är inte höften och mitt hägra ben alls i så bra skick som jag kunde önska. Har fortfarande väldigt ont när jag står och även när jag går. Kan ännu inte släppa kryckorna.
   Boken om pappa är klar och författaren Thomas Tynander som skrivit den har gjort ett fantastiskt jobb. Bokreleasen i torsdags var väldigt lyckad.
   I morgon, den 1 maj, ska jag och författaren vara med på TV4 Nyhetsmorgon, klockan 11.40. Och klippet går ju att se sedan hela dagen om du vill. BOken finns nu som ljudbok.
   Boken är gripande och ett under att pappa ens överlevde. Men visst satte alla upplevelser sina spår.
   Jag önskar dig också en fin Valborgshelg och visst hoppas vi på att våren nu är här-
   Ha det gott.

 32. Fick tips av en gemensam bloggvän att du skrivit ett inlägg.
  Intressant med boken. Jag gissar att vi får hör mer om den senare och kanske få dig i media ganska snart.
  Jag förstår din paus. Det ska vara roligt att blogga. Hoppas bara att du kommer tillbaka i någon bloggform.
  Lycka till med rehab!

  1. Ja, ett litet inlägg om att min paus fortsätter. Japp, i morgon, den 1 maj ska jag vara med i TV4 på Nyhetsmorgon klockan 11.40 tillsammans med bokens författare. Ska bli spännande-
   Nu har jag haft fikus på annat än bloggen och min rehab tar sin tid. Nog så viktigt att bli bra.
   Tack för omtanken.
   Önskar dig fina dagar.

  1. Tack! Jag kämpar på och har stundtals ont i höft och ben . Tycker tyvärr att det nu är segt med läkningen. Men det ska väl bli bättre-
   Önskar även dig en fin helg.
   Kram

  1. Hej Märha! Vad roligt att du tittar på programmet. Ja, det var tv-debut, men nervositeten försvann- Alla var så vänliga och hjälpsamma- Är nöjd med vår medverkan.

 33. Kul att se dig på TV idag Ditte, riktigt bra jobbat av dig.
  Laddat ner den som talbok så jag alltid har den med mig i mobilen.

  Ha en fin kväll.

  1. Hej, Micke!Tack!
   Ja, det var lite pirrigt innan sändningen kom i gång. Men jag var trygg med Thomas. Vad roligt att du laddat ner boken. Den är ju en tegelsten. Men jag tror du kommer att gilla den-
   Jag har läst manus och boken och ska nu om några dagar börja lyssna.
   Önskar dig en fin kväll.
   Så bra att du tycker att jag skötte mig.
   Ha en fin kväll och en bra start på veckan.

 34. Jag har haft på TV4 hela morgonen och väntat på dig. Så kom du!
  Vad bra du gjorde ifrån dig, märks att du är van att tala inför många människor. Fast när man är med i TV eller radio tycker jag inte det känns som 1000-tals människor ser eller lyssnar, vilket gör det lättare.
  Mycket intressant att höra mer om din far.
  Hoppas du nu får lite lugn och ro och kommer tillbaka till Blogglandia när du känner för det.
  Kramar!

  1. Tack! Jodå, vi kom, men ganska sent. Jag var nervös innan men all personal på TV 4 var så vänliga att den försvann. Och med Thomas var jag helt trygg.
   Boken är fascinerande och jag ska även lyssna på den-
   Blogglandia finns kvar men jag har kvar pausen ett tag till. Mycket fokus nu på rehab och att bli smärtfri.
   Kram och tack för fina ord.
   Önskar dig en bra vecka.

  1. Tack! Jag var lite nervös men kände sedan att det nog blev ett bra inslag. Min tv-debut.

 35. Vad roligt att se dig på TV idag och så spännande att höra lite mer om din pappa. Jag såg att boken finns på Nextory så har sparat ner den där och ska läsa vid tillfälle. Hoppas också att din rehabilitering går framåt.

  1. Tack! Ja, det var roligt att vara med. Och fint att boken blev skriven. Ett stycke historia. Och pappa var mellan 19 och 24 år när boken utselar sig. Alltså väldigt ung. Ett mirakel att han överlevde.
   Jag har läst manus och boken och ska också nu lyssna på den.
   Vad gäller min rehab så går den sakta framåt men tar mycket kraft. Mycket som ska läkas från olika håll.

 36. Så roligt att få se dig på TV 4, som du klarade galant, och intressant att höra om din pappa och vilka fantastiska insatser han gjorde.

  1. Tack! Jag var nervös innan men med proffsiga programledare och Thomas, bokens författare vid min sida så blev det bra.
   Tror många militärer i Boden, av den äldre sorten, känner till honom på ett eller annat sätt.
   Och mycket hann pappa med på kort tid och han var mellan 19 och 24 år när allt skedde.

 37. Sett och hört intervjun och så bra ni var båda och du var så fin också.
  Ni berättade så bra med klart fokus, maken och jag tittade på kvällen och vi tänker båda läsa boken Kram och hoppas verkligen smärta och det onda avtar och försvinner helt.

  Läst några avhandlingar om denna operation men så mycket mer gav inte de, smärta är ju alltid ett frågetecken och man vet inte varför det är så olika.
  En avhandling handlade om ett sjukhus där tolv procent fick längre tid av smärta och man försökte utröna varför övriga procent inte fick så långvarig men man kom inte längre än till frågeställningen.
  Bra ändå att det forskas.

  1. Varmt tack för fina ord och fin omtanke. Både Thomas och jag kände oss nöjda med inslaget. Och programledaren Maria Forsblom är också väldigt bra; lugn, trygg, med humor och rejält påläst. Thomas är ju en trygghet i sammanhanget för visst var jag nervös. Absolut. Men nervositeten försvann i studion.
   För säkerhets skull hade jag tagit två alvedon innan så att jag inte skulle ha ont och även klara mig utan kryckor och hest heller inte halta.
   Visst är det bra att det forskas och just detta att snärtan varierar. Jag är ju inte alls smärtkänslig men när smärtan hindrar mig att gå och stå då ogillar jag “läget”.
   Ha det gott!
   Men jag skyndar långsamt och försöker att inte bli irriterad på att det tar tid. Viktigast är att röntgen såg bra ut och att implantatet i höften är där det ska vara.

 38. Hej igen!
  Någon smart bloggare hade länkat intervjun med dig. Så den nyss, visserligen på mobilen men oj så intressant även i litet format!
  Lite läskigt att vara med i direktsändning, förmodar att det var så. Roligt att se och höra dig “live”, vilken tydlig och behaglig röst du har. Boken ska naturligtvis inköpas, ska visa maken intervjun när jag kommer hem.
  Har mer eller mindre häckat i Uppsala den senaste tiden, hos pigga fadern 95. Nya hörapparater på gång…
  Jösses vad du håller igång trots inte full rörlighet. Du är också en hjälte! 😊 ⭐ ⭐⭐⭐⭐

  1. Hej!
   Ja, det blev TV4 i söndags och visst var det bra att “någon” länkat till programmet. Jag var lite pirrig innan sändningen men med en proffsig programledare och Thomas Tynander bredvid försvann nervositeten. Att pappa ens överlevde var ju ett under, men det gjorde han. Fint att hans historia nu blir berättad.
   Så fint med din pappa som är 94 och så pigg. Perfekt med ny hörapparat så han inte missar något.
   Jag kämpar på med min rehab och visst går det framåt. Men väl långsamt i mitt tycke.
   Önskar dig fina dagar. Tack för fina ord och omtanken

 39. Man behöver en paus då och då så låt det ta den tid det behöver. Rehaben är ju viktigare. Läste om din intervju hos BP så den måste jag ju kolla på. Spännande! Må så gott och ha en fin vår!

  1. Ja, jag har aldrig haft någon bloggpaus tidigare så när lusten försvann att skriva så blev det naturligt med en paus. Men hoppas lusten kommer tillbaka. Jag jobbar på med min höft och visst blir den bättre.
   Ha det fint du också. Och även om jag inte skriver så traskar jag runt i Blogglandia.
   Intervjun på TV4 tyckte jag gick bra men det är svårt aatt på så kort tid förmedla det en vill.

 40. Ser att du blivit opererad, lycka till med allt, återhämtning och så.
  Förstår hur du känner inför att blogga igen efter paus, det tar emot, fast det är kul. Min paus blev mycket längre, så ta de tid du behöver, jag har inte ens tittat in på min blogg under tiden. Så koppla av och njut. Så vackra bilder, den vackraste tiden på året, det är nu. Hoppas du fortsätter, men det är ju bara du som vet om du orkar , Hoppas höften blir bra! Och rehab.
  Lycka till Ditte! Varm Kram Primrose

  1. Tack! Och tack för din fina omtanke. Jag har varje vecka tittat in hos dig men jag vet ju att du varit riktigt dålig. Så glad att du nu skrev.
   Jag är på bättringsvägen men har fortfarande svårt för att gå och måste ha kryckor med mig. Har nu en paus för lusten att blogga tog slut. Men känner att den snart är på väg tillbaka. Jag tittar in då och då på min blogg och svarar på kommentarer och det känns bra.
   Jag gnetar på och hoppas sakta men säkert bli bättre.
   Varm kram

 41. Härligt med en uppdatering här! Men paus kan vara bra, från olika saker, och det är ju svårt att veta innan hur lång paus man behöver. För oss som följer är det ju dock trevligt med ett litet inhopp i pausen! 🙂 Boken om din pappa har jag tänkt införskaffa. Det har inte blivit av ännu, men nästa gång jag ska kika efter en bok så blir det den! Ha det fint! Varma kramar från oss

  1. Tack för kommentar och likaså att du påminner om att det kan vara trevligt med ett inhopp i pausen. Ett inlägg kommer.
   Boken där en roman/biografi och riktigt stark. Nu när kriget i Ukraina kommer allt närmare får en sig en än starkare känsla.Både vad som händer i Ukraina och det som händer här i boken. Kampen för länders och människors frihet är ju viktig än idag.
   Jag mår nu bättre och det känns bra men har ännu inte släppt kryckorna.
   Önskar er det bästa och jag hänger med er. (Även om det inte varje dag blir en kommentar)
   Kram och tack för omtanken

  1. Stort tack för din omsorg. Värmer.
   Mail på väg. Och jag undrar så hur resten av er resa blev.
   Varm kram
   Bosse hälsar också

  1. Tack! Och tack för din fina omtanke. Jag jobbar på med rehabträningen i grupp et par gånger i veckan och tränar hemma 15 minuter/dag. Så det går framåt men sakta. Nu har jag en krycka när jag är ute och hemma klarar jag mig utan kryckor. Viktigt är ju att jag inte, vare sig hemma eller utomhus, haltar. Lätt att göra det.
   Men jag är tyvärr fortfarande tämligen begränsad i det jag kan göra. Tyvärr.
   Lusten att blogga igen lyser med sin frånvaro men jag har mycket att skriva om som jag gör och upplever och som heller inte är “sjukbetonat”. Men lusten saknas.
   Hoppas det är bra med dig.
   Ska ta och titta in hos dig så jag blir lite uppdaterad.

   1. Så bra att det går framåt med träningen även om du just nu känner dig begränsad. Du får ge dig själv tid så är du säkert snart på banan igen. Ja, så kan det ju vara ibland att lusten att skriva inte finns och då är det ju bättre att låta bli. Saknar dock dina uppdateringar. Det är bra med mig, har precis skrivit tenta och blivit klar med termin två. Det första jag gjorde den dagen var att plocka undan alla mina böcker och papper. Nu räknar jag ner till semester.

    1. Stort grattis till dig för lyckad tentaskrivning och att du är klar med termin 2.En skön känsla och likaså att nu invänta semestern.
     Jag väntar på lusten att skriva. Har hur mycket som helst att skriva om. Men lusten finns inte. Tyvärr! Hoppas i alla fall på att den ska komma tillbaka.
     Jag kämpar på med träningen och visst går det framåt. Bra så. Nu har jag en krycka med som stöd och det är ju bra. Hoppas snart kunna släppa den också-
     Tack Hanna för din fina omtanke.

 42. Vad bra att du kan träna i grupp också, det är alltid roligt att träffa andra och träna ihop. Och låter bra med din egen träning fast den säkert är tråkig ibland, brukar kännas lite så när man måste. Men så fint att det går bra och framåt.
  Varit så skönt väder ett tag men idag nästan vinterkallt. Men blir nog varmare igen.

  Önskar dig och maken en fin långhelg. Vi planerar lite trevligheter att se fram emot. Vi har renoveringskaos i vårt område gällande mark och gångvägar som bryts och grävs upp. Nästan så man knappt tror det är sant, på en gång när det äntligen blivit vår. Det ska pågå till senhöst/ vinter.

  Men på något konstigt vis tar vi det med jämnmod fast det knappt går att gå ut😌

  1. Jag tränar på och visst är det roligare att träna i grupp än på egen hand hemma. Mwn jag vet ju att även hemmaträningen är nödvändig. Var i går med Promenadklubben i går på Reimersholme och guidade där. Väldigt trevligt men tyvärr ösregn. Nu hade jag en krycka med och det är ett framsteg. Tränar på att inte halta när jag går. Lätt hänt när värken kommer.
   Önskar er en trevlig långhelg och fint att byta miljö om det är markarbeten på gång i er närhet och de dessutom blir så långvariga. Så skönt med lite omväxling och lite lugnare utemiljö.
   Såg igår på Reimersholme att syrenerna var i blom så i år har jag missat att vara ute i naturen mellan “hägg och syrén” -en tid som är så fin.
   Önskar er en fin helg.

 43. Jag hoppas att du njuter av det vackra vädret som har kommit. Vi har kommit hem, men det blir fler inlägg från kryssen!
  Jag håller tummarna för att din rehabilitering går framåt och att du mår bra!
  Ta hand om dig och hälsa Bosse!
  Kramar

  1. Välkomna hem! Ser förstås fram emot mer från er kryssning. Nu när jag inte är så rörlig för egen del är det än roligare att “tjuvåka” med andra.
   Mitt mail som är på väg har tagit tid men snart så. Alltså här inte Post Nord som är sena utan jag och mailen.
   Visst mår jag allt bättre men det tar tid och jag kan inte ännu röra mig fritt.
   Tack, för din fina omtanke.
   Bosse hälsar. Hälsa också till Lennart.
   Kram

 44. Kikar in, hoppas att du mår bra!
  Men en paus behövs, nu är allt så vackert ute.
  Jag har själv svårt att få igång bloggandet, men jag bloggar när jag känner för det. Så njut på ute, ta det med ro. Ha det jättefint nu! Ta hand om dig! Styrkekram från mig Primrose

  1. Hej, Primerose!
   Tack för din fina omtanke. Jag har undrat så hur det är med dig och tittat in då och då för att se om du skrivit något.
   Jag har haft en lång paus och den fortgår. Lusten att skriva försvann, vilket är trist. Men kanske kommer den tillbaka. Om inte så får det vara så-
   Bra att du bloggar när du känner för det. Tyvärr har den känslan inte återkommit till mig. Men kanske gör den det.
   Önskar dig fina dagar och hoppa och önskar att du mår ok.
   Varm kram

 45. Tittar fortfarande in då och då för att se om det finns någon uppdatering. JO, jag vet att du har en bloggpaus och det behöver vi ibland.
  Hoppas att det känns skapligt för dig att gå och vara ute i rörelse. Nu har ju värmen kommit och det är lite för mycket att vara direkt i solljuset för mig.
  Vi ska nästa vecka ta en tripp inåt landet, närmast för att se om jag kan klara av lite bilåkning och “uteliv”. Tror att Mysingen har planerat fyra övernattningar för säkerhets skull, Kristinehamn, Bengtsfors, Arvika, Morokulien, Arboga, Karlstad är några platser vi besöker eller åker igenom, enligt vad jag kommer ihåg efter hans preliminära utsagor. Jag får ju inte veta allt, så det är ju inte långa avstånd i mil räknat.
  Sköt om dig Ditte. Boken om din pappa är så intressant och spännande. Mycket bra skrivet också. Jag tycker om historia så jag tycker att det är fint att få veta lite mer och dessa år på 1940-talet.
  Varm kram!

  1. Stort tack för din fina omtanke! Uppskattar den mycket. Tyvärr saknar jag lusten att skriva men har mycket att skriva om. Och det är ju inte så att jag direkt “letar” något att skriva om utan det finns. Men så är det då lusten.
   Jag blir ju allt bättre men det är segt. Får lätt ont i ryggen när jag står och går och det innebär att jag belastar fel.
   Vad gäller solen så har jag ju en del solskador sedan tidigare så det blir skuggan och keps på. Var rädd om dig för solen är stark
   Så roligt med en tur inåt landet. Jag vet ju att Mysingen är väldigt duktig på att lägga uppera rutter och det är så roligt att fälja med er. Hoppas att det ska fungera fint för dig.
   Och om ni passerar Karlstad rekommenderar jag dels ett besök hos Lars Lerin på Sandgrund och även ett besök strax utanför Karlstad , I Alsterdalen och Alsters herrgård (mat och dryck och kaffe finns) som var Frödings födelsegård. Även Wärmlands museum är besöksvärt. Men du får Fint här vid gränsen mot Norge och har du läst en bit i boken om pappa så är ju Arvika och gränsen central.
   Så roligt att du tycker om boken. Det gjorde jag också och det kändes som om en var med.
   Önskar er en jättefin resa. Och kanske tittar ni i Arvika in i Sveders herrekipering där pappa hade ett rum i källaren där han bytt om. Butiken finns kvar.
   Varm kram!
   Och tack än en gång för di fina omtanke.

 46. Körsbärsträd är ljuvliga, så fin start på våren. Tack för alla dina fina ord och bilder som du delar med dig av. Ta väl hand om dig! Vi kan alla behöva en paus ibland. Jag har ju också av olika skäl tagit en paus även om den inte varit planerad – ibland bara sker saker -men idag blev det ett inlägg. Och det är väl det som är fint med bloggvärlden att den är inget tvång. Jag är dock nyfiken på boken du berättat om så nu när jag snart går på semester ska jag ta mig tid att införskaffa den och läsa.
  Ha det bäst och njut av allt det vackra!
  Kram Christina

  1. Hej Christina!
   Tack för fin och omtänksam kommentar. Jag kämpar på med min rehab som jag tycker är seg. Men nu klarar jag mig ute med en krycka. Alltid något. Men den behöver jag för att inte halta. Målet är att jag ska kunna gå som vanligt.
   Jag har då och då tittat in hos dig men förstått att du också haft en paus. Så idag blir det ett nytt besök-
   Skönt för dig med semester och jag vet att du haft en vår med mycket om dig.
   Önskar dig det bästa.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *