Stockholm Tankar

Mött våren i Stockholm – Och fortsatt bloggpaus

Så har då två veckor passerat sedan jag den 4 april skrev ett inlägg och berättade att jag tänkte ta en bloggpausEn paus på ett par veckor var det jag funderat på. Och idag, den 19/4, hade jag tänkt att pausen skulle vara över och att bloggen skulle vandra vidare. Men så blir det inte. Detta med att komma tillbaka till bloggvärlden igen efter min paus var något jag funderade en hel på när jag idag satt på en bänk här i Kungsträdgården. Och för oss stockholmare är det vår när de japanska körsbärsträden står i blom. Här på en parkbänk har jag många gånger mött våren. Så blev det även i år och med många tankar som fritt svävade i huvudet.

Stockholm- Södermalm. Även på vår innergård har jag mött våren genom vackra planteringar. Mött våren har jag även gjort här hemma. så här fint är det på vår innergård. (En trädgårdsfirma sköter alla planteringar så dessa är alltid fräscha)

Mött våren

det var just vad jag gjorde idag. Jodå, igår också. Minns att förra året var körsbärsträden i Kungträdgården i full blom den 25/4 . (Här via länken kan du se hur det såg up då) Och full fart på blomningen kommer det nog att bli även i år. Kanske till och med några dagar tidigare.

Både igår tisdag och idag onsdag var det många besökare i Kungsträdgården- Många tar med sig sin lunch och slår sig ner.

Stockholm. Kungsträdgården- Uteserveringarna hade en hel del besökare och det var många som mött våren här. Uteserveringarna ligger tätt och  visst var det en del som även mött våren här.

Lite fakta om de japanska körsbärsträden-

Så var det då de blommande körsbärsträden- Ja, så många blommor var inte utslagna men jag lyckades fånga några på bild.

Fler tankar

De senaste dagarna har jag av några bloggvänner fått kommentarer där de undrar om jag inte snart skulle vara tillbaka Jodå! Det är jag. Idag. På ett kort gästspel. Vännen Paula kommenterade i natt 00.00  och undrade när jag var på gång.

Hon skrev; “Min klocka visar nu på 0.00 onsdagen den 19 april. Alltså är din bloggpaus over and out! Välkommen tillbaka till bloggosfären, du är efterlängtad,. Tittar in i morgon bitti och läser förhoppningsvis hur mycket du saknat oss!
Nattikram”

Vad gäller att läsa bloggar så gör jag det och har stort nöje av läsningen. Just nu saknar jag inte att skriva för egen del  men bloggen finns kvar och det gör jag också. Och vad gäller sysselsättning för min del så det ingen bristvara.Men fortfarande förstås fokus på min rehab på olika sätt, intressant och givande jobb och den bokrelease som kommer nästa vecka. DEn 27 april släpps boken/romanen om min pappa; Allan Mann – Svensken som stred mot Stalin och HItler. Bloggvännen BP skrev om boken i måndags. (Länk dit här ovanför)

Funderade också idag  över att så många läsare tittar in till mig trots att bloggen vilar sig i form. Men vet att det finns mycket matnyttigt att ta del av och det är roligt att det skrivna kan vara till glädje för många. Väldigt roligt också med fin “feed back” vad gäller kommentarer på äldre inlägg som många har och har haft glädje av.

Passar också  på att önskar er alla en riktigt fin vår.

 

228 svar på ”Mött våren i Stockholm – Och fortsatt bloggpaus”

 1. Har längtat till idag pga en uppdatering från dig 🌸tänk vi hade kunnat springa på varandra igår på stan ,så synd jag totalt missade Kungsträdgården men får ta en tur till helg kanske det är ju så vackert när det blommar 🌸så kul att du har så många besökare varje dag din blogg är uppskattad lärorik och full av energi 🌸kram

  1. Stort tack! Vad roligt om vi hade stött på varandra. Men kanske vi gör det nästa gång-
   Jag fortsätter med pausen ett tag till och har just nu fokus på lite annat. Men jag hänger med hos dig-
   Kram

 2. Tycker du gör helt rätt! Viktigast av allt är att din höft “återgår till det normala” så att du kan återigen tänka på nåt annat än rehab. Under tiden ska du för fullt njuta av våren. Dina härliga bildbevis från Kungsträdgården visar att den verkligen är på G. Mina körsbärsträd på innergården har knapp fått några knoppar…
  Sedan måste vi ha varit synkade idag. Både du och jag citerar Paula idag. Snacka om tankeöverföring när den är som bäst.
  Önskar dig också en fin, varm och solig vår. Skynda långsamt och njut så mycket du kan så hörs vi sen. KRAM:-)

  1. Det känns som ett bra beslut och förutom rehab så är det ju en del annat också. På olika sätt-
   Himla kul att vi båda var inne på Paula idag- Säkert tankeöverföring-
   Kungsan hade både igår och idag många besökare och i slutet av veckan har nog körsbärsblommorna kommit i blom. Jag fångade några av dem men de var få.
   Jag skyndar långsamt, annat är inte möjligt just nu-
   Men med våren här blir det enklare att göra det-
   Kram och många tankar

   1. Kul att höra från dej !
    Visst räcker det att blogga lite då och då.
    Varjedagsblogg skulle vara ett påhäng ,tycker jag .
    Men man är olika ..
    Sköt om dej, njut av våren! Krsm

    1. Visst gör det! Men jag har tyckt det varit roligt och därför gjort det. Nu känns det inte roligt längre och då blir det en paus. Och även om jag inte skriver själv så kommer jag att titta in till mina bloggvänner
     Här är det mycket som händer och jag är nöjd med min paus.
     Ha det fint du också.
     Varm kram

 3. Så trevligt med en uppdatering och även jag väntade på inlägget. Hade väl hoppats att du skulle fortsätta att skriva men att det inte blir så just nu i alla fall får jag acceptera. Var sak har sin tid och har man mycket på gång så får man prioritera.

  Önskar dig så klart en fortsatt fin vår!

  Kram

  1. Inte för att jag direkt hade så mycket på hjärtat men lite vårkänslor från Kungsan kunde jag förmedla.
   Var sak har sin tid och just nu känns det inte så roligt att skriva. Mycket annat händer men visst kommer jag på besök även fast jag inte skriver
   Strålande vårdagar har vi och bara att ta dem till sig- Jag skyndar långsamt och fortsätter med det.
   Kram

 4. Pausa på i din takt Ditte! Allt har sin tid, bloggen sin, ditt privatliv sitt…vi har alla på ett eller annat sätt tagit bloggpaus av olika orsaker, det hör till det också. Vi finns här och mitt i allt så finns du också här igen.
  Ha det bra på alla sätt och vis och njut av bloggpausen, lycka till med släppet av boken om din far och framför allt med din rehabilitering!
  Kram

  1. Just nu känns det av olika skäl inte så roligt att skriva och så kan det vara och så får det vara. Har under den här pausen inte saknat skrivandet alls och det är ju skönt i sig. Jag återkommer när lusten är tillbaka. Och även om jag inte skriver själv så tittar jag då och då in till dig.
   Boksläppet ska bli väldigt roligt och spännande och det är en del trevligheter i samband med det. Ja, allt pågår som vanligt med promenadklubb, vänner, kultur och mycket annat och inte minst så har jag fokus på min rehab.
   Kram

 5. Körsbärsblomningen är fantastisk i Kungsträdgården, och likaså på er innergård är det fin blomning. Tolkar det som att din rehab går åt rätt håll och att du har full fart med mycket, som vanligt. Önskar dig en skön vår!

  1. Stockholm nu är så vackert och en ynnest att kunna ta del av den fina våren som kom igång sent men ändå är så fin-
   Just nu har lusten att skriva försvunnit och det finns mycket annat som på olika sätt lockar och som känns roligt-
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.

 6. Skoj att få en liten glimt av körsbärsträden i Kungsträdgården. Vi har så länge pratat om att åka upp någon gång den här årstiden. Nu blir det en Uppsalaresa nästa vecka men tyvärr ingen tid emellan tågen för att besöka körsbärsträden..
  Det är väl inte så konstigt om skrivarlusten avtar ibland så länge som du har bloggat och varje dag dessutom. Självklart är vi glada om du har lust att komma med en uppdatering någon gång ibland och det är alltid lika skoj om du tittar in hos oss.
  Tills dess får du ha det så gott och hoppas rehabiliteringen fortgår som den ska!

  1. En liten glimt blev det nu men mer kommer i slutet av veckan eller början av nästa- Då på Instagram, men ni får en glimt av dem-
   Vad trevligt med en tur till Uppsala. (Har barnbarnsfamiljen där) Och vad gäller tågen så vet en aldrig…
   Visst kommer jag att följa med er i bloggen och det ger mig väldigt mycket. Men för min del pausar jag ett tag till.
   Ha det bra och visst hoppas vi på vackra dagar.

 7. Roligt att du gav dig tillkänna igen. Ingen brådska med bloggandet, ta hand om dig och hälsan. Spännande med boken. Tack för bilderna från Kungsan, då vet jag att blomningen är på gång och kan avvakta med besöket till början av nästa vecka. Fast det ska visst bli regn då, hmm ja jag får se hur det blir med mitt Kungsan besök.
  Önskar dig fortsatta fina soliga dagar, kram

  1. Tack! Jag hade bestämt en paus på två veckor och tyckte det kändes bra. Just nu tycker jag inte det är roligt att skriva och när jag igår funderade på hur jag skulle göra så var det i sista stund jag bestämde mig. En fortsatt paus passar mig bra.
   Visst är det skönt med dessa vackra dagar. Igår och i tisdags var det bara några få körsbärsblommor utslagna så till helgen eller i början på veckan bör fler blommor ha dykt upp.Ja, i regn är det ju inte så roligt men visst hoppas vi på sol.
   Och jag kommer på besök hos dig för att se hur du har det.
   Ha det gott och jag önskar dig en skön vår.

 8. På det viset; så det kan bli med fortsatt rehab på olika sätt och bokrelease!
  Må gott i våren och allt du har för dig; Lycka till!

  1. Tack Micke och frugan för omtanken.
   Men jag hänger med dig via bloggen och ser hur du har det.
   Kramar till er båda

 9. Vilka underbara vårbilder. Jag var inne igår och kikade, men såg att du tar ledigt lite till. Den här tiden vill man bara vara ute så mycket som möjligt. Ha det så bra och njut av vårvädret. Kram

  1. Tack! Ja, mycket lockar just nu och eftersom jag inte tycker det är roligt att skriva så får pausen fortsätta. Men det hindrar mig ju inte från att besöka mina bloggvänner.
   Önskar dig fina dagar.
   Kram

 10. Tack för en uppdatering!
  SÅ vackra bilder och visst har vi längtat till våren. Dessa äppelblom i Kungsträdgården är ju så speciella, så rikliga. En gång i livet har jag varit där och det var för några år sen på ett MOD-årsmöte, när jag fick lite tid över efter ankomst med tåget.

  SÅ roligt med boksläppet om din pappa! Det är klart att det blir lite festligheter runt detta.
  Ta hand om dig på bästa sätt och så länge följer jag dig ju på Instagram med dina vackra bilder.

  Varm kram!

  1. Tack! Jag trodde att lusten att skriva skulle vara tillbaka men så var det inte. Och visst finns det orsaker till det, men så blir det ibland-
   Kungsträdgården är så fin och inte minst nu när körsbärsträden börjat blomma. Men jag tar en ny vända hit i slutet av veckan eller början av nästa och visar lite av detta på Instagram.
   Boksläppet ska bli väldigt roligt och även att det blir lite fest i sammanhanget.
   Och även om jag inte skriver så tittar jag ju in en del till mina bloggvänner.
   Varm kram och jag önskar dig det bästa.

 11. Hej vännen! Jag var här inne igår, men då hade du inte hunnit göra något inlägg … sen var jag borta större delen av dagen … på kvällen glömde jag att kika in … och sen somnade jag 🙂 Men nu är jag här och möts av att du fortsätter din paus. Har saknat dina inlägg, men respekterar såklart ditt beslut och förstår att du inte riktigt har tid, lust och kanske inte heller inspiration. Ta det i den takt du känner att du orkar och vill – vi, dina läsare finns ju kvar!
  Tack bästa Ditte för grattishälsningarna!
  Nyss hemkommen från Norrköping och snart på väg igen. Det är mycket nu 🙂 Ska hämta Ludvig efter hans matlagningskurs och sen vidare till Ugglebo för att hålla Charlie sällskap när föräldrarna åker på träning.
  Ha det gott!
  Tänker på dig!
  Varm kram

  1. Hej Anki!
   Tack för omtanken! Jag var med dig i tankarna igår och förstod att det blev en lyckad dag.
   Nu har du bråda dagar men med trevligheter och dessa brukar ju ge fin energi.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Ha det gott!
   Varm kram!
   Och jag tittar som vanligt in…

  1. Tack!
   Och jag kommer att titta in hos dig och andra under tiden.
   Mycket händer här men lusten att blogga finns inte just nu.
   Önskar dig fina dagar.
   kram

 12. Jag kommer naturligtvis att sakna dig och vänta på att du kommer tillbaka på ett eller annat sätt.
  Bloggandet ska vara roligt och inte kännas som ett måste.
  Ha det gott 🤗

  1. Tack för fina ord. Och visst ska det vara roligt att blogga och nu känns det inte så. Men även om jag inte skriver så kommer jag ju att titta in hos mina bloggvänner.
   Ha det gott du också.

 13. Fint att höra av dej i alla fall, och visst har var sak sin tid! Njut av våren och kämpa på med din rehab! Ser fram emot bokreleasen! Varma Kramar!!!

  1. Ja, en fortsatt paus blir bra. Men givetvis hänger jag med dig på det du skriver-
   Jag kämpar på men det går långsamt nu. Och visst blir det spännande med bokreleasen. Verkligen-
   Varm kram

 14. Så kul att få en uppdatering, men fortsätt pausen så länge du behöver. Bloggen ska ju inte vara ett måste utan något som känns roligt. Ser fram emot att höra mer från dig, när suget att blogga återkommer. Kram

  1. Tack! Och att jag inte skriver innebär inte att att jag inte läser andras bloggar. Kommer som vanligt att följa med dig i bloggen.
   Och säkert kommer lusten tillbaka och jag skriver igen-
   Kram

  1. Tack, för dina tankar. Just så tänkte jag också. Men lusten finns ändå inte. Däremot finns lusten att som vanligt tittat in hos dig och andra.
   Önskar dig en fin vår. Nu när den äntligen är här.

 15. Roligt att se och läsa ditt inlägg här Ditte. Tänkt på dig och idag. I det vackra vädret här så sopade förvaltaren så det yrde, inte trevligt alls, men då kom vi iväg och samtidigt kom grannen som opererade sin höft tidigare och nu kan jag inte exakt säga tiden men minns hur han tränade att gå mycket och stannade och sa också att han hade mycket ont ibland och undrade. Han blev mer kontrollerad sen av läkare för han bad om det.

  Idag kom han med stor utrustning på ryggen med golfklubbor och småsprang uppför trapporna till sin bil. Och jag tänkte vad skönt! Och han skulle spela hela dagen.

  Så hoppas verkligen det blir riktigt bra för dig och du gör ju allt du kan, man kan inte göra mer.

  Det är underbart vackert nu och så otroligt skönt att slippa frysa och halka omkring. Helgen ska visst bli riktigt solig och varm.

  Önskar dig allt gott och spännande med din pappas bok som nu ges ut.

  Och att göra det som känns viktigast är så rätt. Och det händer saker som tar mycket tid eller som man inte är beredd på och då får annat vänta. Det är så fullt upp ibland som pensionär så man kan undra.

  1. Tack! Gläds när jag hör om din granne, så det finns ju hopp. För min del gick det nog väl snabbt med läkning och rehab i början för att sedan plana ut. Men snart är jag också där att jag med lättare steg kan ta mig fram. Jag ligger inte direkt på latsidan men smärtan ställer ibland till diet och begränsar.
   Njuter av det vackra vårvädret som lockar till utevistelse. I Kungsträdgården hade några få blommor slagit ut på körsbärsträden men snart så är nog blommorna helt utslagna och det är riktig vår.
   Boken kommer ut på torsdag och visst blir det spännande. Jag har läst manus men läser nu boken- En stark bok är det. Ibland kanske väl detaljerad men det kan en hoppa över.
   När lusten att skriva är tillbaka så är jag det också.
   Stort tack för din omtanke.
   Kram

 16. Tycker det låter klokt med en bloggpaus även om jag kommer sakna dina trevliga inlägg. Finns inte lusten att skriva så är det ju bättre att avstå. Du får fortsätta “rehabba” och krya på höften så hoppas jag att du snart har lust att skriva några rader igen.

  1. Nej, lusten finns inte just nu och det beror på lite olika saker. Men förhoppningsvis återkommer lusten och då skriver jag igen- Men jag kommer som vanligt att läsa bloggar även om jag inte skriver.
   Önskar dig en fin vår. Ha det gott

 17. Godmorgon Ditte!
  Fokusera på din höft, vi finns kvar här när du känner för att blogga igen.
  Jag har beställt boken, bara väntar på att den ska dyka upp i brevlådan. Troligen ingen bok man sträckläser?
  Njut av vårsolen! Kram

  1. God fredag!
   Jo, så gör jag. Viktigast är ju att jag kan fungera igen och inte har ont. Men jag vet ju att rehabtiden är lång. Tränar och “sköter” mig.
   Men just nu är lusten att skriva borta och då är det ingen idé att krysta fram något.
   Boken kan helt klart delas upp i avsnitt. Och där en tycker det blir för detaljerat så går det bra att hoppa över. Den är en roman och författaren, som blivit en god vän, har på olika sätt försökt lära känna pappa. Jag tycker han lyckats väldigt bra och en kan riktigt på egen hand känna att en är med. Tursamt nog på avstånd för en del är ganska skrämmande- Men så här var det.
   Njuter av vårsolen och ska ta tag i lite planteringar på balkongen-
   Kram

 18. I min Stor Plankalender 2023 som ligger på skrivbordet står det på onsdagen den 19:e “Ditte tillbaka som bloggare”. Jag tror att det är oftast är svårare att ta beslutet att ta paus om det pågått något kontinuerligt i många år. Sedan inser man att det är rätt skönt och varför inte förlänga tiden.
  Vilken vacker plats att njuta av vårens ankomst. Har förstått att ni ständigt ligger lite före oss. Bäst tycker jag det är när våren inte exploderar på en gång och snabbt går över. Jag önskar dig stort LYCKA TILL med rehab och allt annat. Boken tror jag mycket på. Kommer säkert att få en stor uppmärksamhet lite överallt. Du kan vara stolt över din pappa. Inte vilken pappa som helst. Jag tror han var stolt och glad över sin energidotter.
  Kram från ett soligt Visby

  1. Tack, Bosse. Tanken var att jag skulle vara tillbaka den 19 april och då fortsätta blogga. Men se, lusten fanns inte. Däremot finns lusten att läsa bloggar så det kommer jag att göra. Och kommentera.
   Att se och uppleva körsbärsträdens blomning i Kungsträdgården är något jag gärna gör. Och nu i tisdags och onsdags var det bara några få blommor utslagna. Men det blir en tur till i helhen eller början av veckan. Och när blommorna är utslagna så är våren kommen till Stockholm .
   Boken släpps på torsdag och det ska bli spännande. Har ju läst manus och läser nu boken. Det är ju en roman byggd på verkliga händelser. Starka händelser och ger en god historisk bild hur det var för människor och de som kämpade för människors och länders frihet Ska bli intressant att höra vad du tycker. (Man kan skumma vissa avsnitt som kanske kan vara väl detaljerade.)
   Vi funderar just över vad pappa skulle tycka om boken. Men hans och många andras historia är väl värd att berättas. Ett stort stycke historia.
   Många tankar och hälsningar till dig och S.
   Kram

 19. Tack för att jag får längta lite! Körsbärsblommorna var ett givet mål, varje vår, när jag bodde nere i huvudstaden. Längtar inte tillbaka, men en liten plats i mitt hjärta har den nog norpat åt sig.
  Aha, så det blir en lite längre paus från bloggeriet, tja, det kanske behövs då och då eftersom du verkligen, normalt sett lägger ner din själ i att levande berätta om dina händelserika dagar. Ta den tid du behöver, jag finns här och läser och längtar.
  Kramar och en önskan om en fin vår!

  1. För många som bor här är det just när körsbärsträden står i blom som våren kommer till Stockholm. Just i tisdags och onsdags var det få blommor utslagna men i helgen eller början av nästa vecka är nog de flesta utslagna. Tar mig en ny titt då.
   Min höftoperation har tagit mer på krafterna än jag trodde och även lite andra åkommor har drabbat mig. (Mejlar till dig)
   Tänker ofta på dig och undrar hur du har det och läser förstås med stor glädje det du skriver och njuter av dina fantastiska bilder.
   Jag skyndar långsamt och ser om och när lusten återkommer.
   Önskar dig en fin vår. Och passerar ni Stockholm så vet du var jag finns. Välkomna.
   Kram

  2. Jag fick en lucka i min ensamhet och tänkte att kanske… har lusten och längtan blivit för stark. Hoppas allt är på väg åt rätt håll.
   Junikramar från gräsänklingen

   1. God kväll Bosse!
    Ett sent svar! Men jag tittar in här en gång om dagen. Vet att jag får kommentarer ibland och vill svara.
    Tyvärr. Lusten att skriva är inte tillbaka. Stundtals kommer lusten på ett snabbt besök, men försvinner fort.
    Mycket, som också känslomässigt begränsar mig, har hänt och på olika sätt. Men jag har inte gett upp ännu utan hoppas lusten ska komma tillbaka.
    Varm kram och jag önskar dig det bästa.

 20. Jag kan förstå dig och du ska skriva då du har lust och kan, inget tvång, fast jag saknar dina bloggar, dina tankar och kloka ord.
  Fint att få en uppdatering. Ta den tid du behöver.
  Jag skriver inte så många inlägg, men det är mest beroende på att jag inte kan sitta så mycket vid denna stationära dator.
  Roligt att få se bilderna ifrån Kungsträdgården. Jag saknar att inte kunna åka in dit, men vem vet, det kanske händer det med.
  Så vackert och somrigt med blommorna.
  Ha det nu så bra det går Ditte. Jag tänker mycket på dig. Fortsätt att krya på dig.
  Varma kramar!

  1. Stort tack för din fina omtanke. Och vad gäller Kungsträdgården och de vackra körsbärsblommorna så tar jag med kameran och skickar dig några bilder nästa gång jag är där.
   Jag skyndar långsamt och hoppas på att det går åt rätt håll.
   Varma kramar. Önskar dig nu fortsatt fina vårdagar och tittar förstås in till dig.

  2. Jag har tänkt mycket på dig och undrat hur det går med din rehab. Idag tänkte jag extra mycket när vi passerade Töreboda på väg mot Falköping. Vägarbete på väg 26 och trafikomläggning. Tänkte mejla till dig, men min outlook verkar inte må så bra, så det får bli här istället. Maken kom även att nämna dig för ett par veckor sedan, hade fått tips av en gammal kollega som sade sig ha läst en fantastisk bok…gissa vilken? Maken tog tag i saken direkt, beställde hem boken, betalade extra porto för snabb leverans…men inte hann den komma innan vi åkte…förstås!? Nåja, vi ser fram emot att läsa, när den väl kommer.
   Vi hörs mer via mejl, när den blir frisk.
   Ta hand om dig och du! jag ser fram emot nya bloggberättelser! Kram!

   1. Hej Gertie!
    Tack för din kommentar här på bloggen. Vad roligt att du kom att tänka på mig när ni passerade Töreboda.
    Och så roligt att maken hörde talas om boken och beställt den. Tyvärr så är ju postgången usel. Härifrån skickade jag en bok till Täby , ca 8 km bort och den var på väg i en vecka. Pust.
    Vad gäller boken är det nog många trakter du känner till so finns med i den.
    Angående boken så var jag, den 1 maj, tillsammans med författaren Thomas Tynander i Nyhetsmorgon på tv 4 den 1 maj. Söker du på Allan Mann TV4 kommer avsnittet upp.
    Ha en fin resa!
    Många tankar och vi hörs av via mail.Jag jobbar på med att kunna gå utan att halta och framsteg för jag. Men de går väldigt långsamt. Just nu är lusten att blogga på noll men kanske kommer den tillbaka.
    Vi hörs.
    Kram
    Ja, vi hörs via mail.

 21. Tar emot din fina vår hälsing med körsbärsträden och önskar dig en fin helg och all styrka i din rehabilitering.

  1. Tack för omtanken! Känns fint! Ja, på torsdag sker det. Så spännande. Var vid graven igår och “berättade” vad som komma skulle.
   Kram

 22. Det är ju så att man faktiskt får välja och bestämma själv om rätt mycket här i världen. Att blogga eller inte blogga är en sån sak! Önskar dig lycka till med fortsatt rehab och så ser vi fram emot våren. Kul att du ändå fortsätter att hälsa på andra bloggare trots att du själv avstår, men du är väldigt välkommen tillbaka när/om du känner för det!

  1. Visst är det så. Och hitintills har jag tyckt om att skriva blogg men så plötsligt tog lusten slut.
   Och att besöka mina bloggvänner kommer jag ju att fortsätta att göra.
   Min lust kommer säkert tillbaka men det är liksom heller ingen brådska-
   Önskar dig fina dagar.

 23. Läser igen hos dig Ditte och så fint du gick till graven, lite som att sluta ringen. Så fint med allt och förstår att många känslor kommer och har kommit när du läste allt. Jag ska fråga efter boken i “min” bokhandel.

  Så klokt med att ta vara på de vackra dagarna, jag gjort det väldigt fint igår på vår stora balkong som jag avdelat med några thujor Brabant och vad de trivs. Fantastiskt fina och vintern älskade de tydligen. Ett tips om du har plats.

  Och idag linne och shorts och plus 28 i solen. Läste om Norrlands snö redan idag så vem vet vad vi får.

  Hoppas att du haft det fint också idag och att det blir bättre och bättre. Och hoppas att du får mindre smärta, vet inte varaktigheten med den men är nog olika i tid och styrka hos varje person.

  Ta väl hand om dig och ha det fortsatt bra med din toppenpromenadklubb.

  1. Tack för din fina kommentar och fina omtanke. Jag blr riktigt rörd. Ja, ett besök vid graven kändes fint och givetvis var det också många tankar som passerade revy här. Pappa var alltid väldigt ödmjuk och diskret. Vad gäller boken är den ett stycke historia och samtidigt berättar den om en ung mans kamp för människors och länders frihet. Boken är en roman och man befinner sig ofta mitt i händelseförloppet.
   Tack för fint tops till balkongen. Ttvärr är den inte så stot men jag ska i morgon köpa växter (dottern kör mig) och ska då passa på ayy de efter en sådan thuja.
   Satt idag också i linne och shorts på balkongen , men tog också en busstur till Kungsträdgården för att se på fler körsbärsblommor i blom- Och det fick jag se. Här var så många människor och det kändes som om alla “gått man ur huse”.
   Får ju tyvärr väldigt ont när jag står och går och det är något jag ogillar. Men ska till ortopeden på måndag och kan då få lite svar på mina frågor.
   Jag är tämligen smärttålig men vill hålla mig till alvedom och inget starkare.
   Promenadklubben är fantastisk och ger så mycket energi och den tar jag gärna emot. Hoppas också jag bidrar med en del.
   Önskar dig fina dagar.

 24. Nu är jag här igen, bara för en liten koll…ifall du har ändrat dig…
  tänkte att kanske lyckades hoppa-på_tåget locka dig, men nej, just nu vill du vara lite stationär.
  Har full förståelse, hoppa-skutta är inte så aktuellt…ännu, men vänta bara!
  Nu önskar jag godnatt och trevlig söndag, efter en fantastisk lördag med försommarkänsla. Imorgon kommer verkligheten ikapp, inget nytt under solen.
  Kramar om från pörtet

  1. Tack Paula för titten- Jag ska hoppa in till dig strax för även om jag inte skriver så vill jag hänga med mina vänner.
   Nej, lusten att hoppa på tåget finns inte heller. Tyvärr. Men nu är det som det är.
   En ljuvlig lördag har det varit och jag var en sväng till Kungsan för att se om körsbärsblommorna hunnit längre än i början av veckan- Och se det hade dem. Men fullt utslagna är nog inte träden förrän i början eller mitten av nästa vecka. Haltande, med kryckor, passerade jag idag Norrmalmstorg och visst hamnade tankarna hos dig. Är så glad för det och att du var med mig.
   Många tankar och varm kram

 25. Jag förstår mycket väl att du kan behöva en bloggpaus. Du lägger ner så otroligt mycket tid och omsorg på dina inlägg. Jag känner mej också urless på skrivandet ibland och då är mina inlägg både korta och ointressanta.
  Ha en riktigt fin sommar du och Mr. B

  1. Just nu känns det bra med en paus. Lusten finns inte alls. Men jag tittar in hos dig och Karlsson och hänger med även om jag inte kommenterar varje dag. Jag gillar att läsa om just det vardagliga som det är hos er. Inta alls intressanta.
   Önskar er fortsatt fina dagar och hoppas vi ses i vår eller sommar.
   Kram!
   Mr B hälsar

 26. Hej Ditte …ja jag har själv inte varit så aktiv sista tiden, så sist var då när du skrev att du skulle ta en pause, även om jag bara jobbar 50% just nu känner jag att bloggen inte är prio 1 utan det blir när det blir. Vill man titta förbi är alla välkomna 🙂 hoppas det går bra för dig och att du njuter av vädret kram

  1. Hej Eva!
   Nej, man måste inte alls vara aktiv med sitt skrivande. Men sedan september 2007 så har jag bloggat nästan varje dag och jag har tyckt att det varit roligt. Nu är lusten borta och då skriver jag som det är. Vad gäller nloggen har aldrig varit prio 1 för mig utan mer lusten just att skriva. Så när nu den inte finns så blir det bra med en förlängd paus. Jag trodde att ett par veckors paus skulle vara ok men så var det inte.
   Trots att jag inte skriver alls nu är det många som tittar in och läser gamla inlägg och det är ju roligt i sig.
   Jag kämpar på och vissa dagar är bättre än andra. Ska till ortopeden i morgon och det blir intressant att höra vad hon söger.
   Njuter av våren och skyndar långsamt.
   Ha det bra du också.
   Kram

 27. Trevligt att få följa med till Kungsträdgården. Körsbärsträden är väldigt vackra när de blommar och du fick ju med några på bild.
  Så roligt med boken om din pappa. Jag ska kolla in BP:s inlägg.
  Det är helt okej med färre inlägg eller bloggpaus när annat tar tid. Jag prioriterar Skyltsöndag och så får andra inlägg dyka upp lite då och då.
  Önskar lycka till med rehabiliteringen.

  1. När de japanska körsbärsträden är i blom så är det vår på riktigt i Stockholm- Var här ett varv i går igen och än fler blommor fanns det då.
   Boken är intressant på många sätt och börjar i norra Finland några månader under Vinterkroget i Finland 1940. Pappa började sin bana där- TRor nog att din make är bekant med en hel del både av pappa och av det som hände.
   Just nu har lusten att skriva också en paus och så får det vara- Men jag läser bloggar och har glädje av det.
   Nu tar rehab tid och har hamnat i ett stadium där det står still-
   Men jag kommer tillbaka-
   Tack, för omtanken-

 28. Hej, idag är det en spännande dag för dig! boksläpp, det måste kännas stort! Du har ju känt till projektet och varit delaktig också en längre tid, och nu är bebisen färdig att möta världen. Hoppas det blir en mysig tillställning och att många medier är närvarande så din far får den uppmärksamhet han så väl förtjänar. En varm kram för boken, och en krya-kram för att läkningen ska sätta fart igen.

  1. Tack, Paula!
   Kvällen är sen och jag är just hemkommen. En fantastisk em och kväll och omtumlande. Jag, i fem år har denna bebis varit på väg och nu är den född. Det blev en väldigt trevlig bokrelease och och många känslor kom i kapp.
   Stort tack för kramarna. Hör av mig via mejl-
   Varm kram

 29. En trevlig och fin Valborg och helg önskas dig. Tänker alltid på Uppsala denna helg och du har ju också anknytning dit. Men vi firar här och hoppas på lite sol.
  Hoppas det går bra med allt för dig och att du fått lite klarhet och besked om allt. Och att smärtor avtar så att det känns bättre och bättre.

  Och förstår att uppleva allt runt boken är både roligt och omtumlande. Så där så att det är svårt att fatta ibland.

  Ha det så fint nu. Kram

  1. Stort tack! Önskar dig detsamma. Ja, jag tänker också på Uppsala denna helg men vi blir i Stockholm-
   Jag och författaren till boken ska vara med på Nyhetsmorgon på måndag den 1 maj klockan 11.40 och det ska bli spännande.
   I går var det bokrelease så det blev mycket att stå och gå och piggt är ju inte benet/höften ännu-
   Implantatet ser bra ut och allt sitter som det ska och det var skönt att få veta. Nu får också svullnaden ge med sig så blir det än bättre-
   Ha det fint du också.
   Kram och trevlig Valborgshelg.

 30. Bloggvärlden finns kvar och när/om du känner dig redo är vi många som blir glada av att kika in här för att ta del av dina fina promenadberättelser. Även om det kan gå långt mellan besöken för min del, så är det alltid lika uppskattat. Jag har också haft pauser lite då och då och man ska följa sitt hjärta och sin känsla. Ta hand om dig! Önskar dig allt gott och fin rehab. Varm Kram

  1. Tack för din omtanke. Ja, lusten och energin försvann ganska plötsligt . Oväntat för mig också. Jag läser en del bloggar och tycker det är roligt men har också minskat ner besöken- En “måste” ju inte besöka alla alla dagar.
   Rehab tar kraft och det är kämpigt när jag är van att röra mig så mycket. Och nu får jag väldigt lätt rejält ont om jag står eller går mer än 15 minuter. Såret har läkt bra men är rejält svullet så jag går lite på lågvarv. Milt sagt ovant.
   Önskar dig också det bästa. Varm kram

 31. Hej Ditte!

  Tittar bara in för att önska dig en fortsatt fin vår. Ser att du fortsätter din bloggpaus. Hoppas att det går fortsatt bra med din rehabilitering även om jag förstår att det tar sin tid. Körsbärsträden i Kungsträdgården tänker jag mig att besöka varje år men plötsligt är det maj och det har inte blivit av. Och likadant i år, imorgon är det maj igen och jag kommer att missa dom i år också.
  Och så läste jag om bokreleasen om din far som var i torsdags. Vilken fantastisk man! Var faktiskt inne och läste om honom, “Hjälten från Töreboda” och det var fascinerande läsning. Så stolt du måste vara över honom och du måste känna dig så stolt och glad över boken. Och så otäckt aktuellt allt känns på något sätt med tanke på situationen som är nu med krig i Europa.

  Nu återstår bara att önska dig en fin Valborgshelg, en fortsatt fin vår och en fortsatt lyckosam rehabilitering!

  Anita

  1. Stort tack!
   Japp, det blir en fortsatt paus men om ett tag har nog lusten att blogga kommit tillbaka.
   Tyvärr är inte höften och mitt hägra ben alls i så bra skick som jag kunde önska. Har fortfarande väldigt ont när jag står och även när jag går. Kan ännu inte släppa kryckorna.
   Boken om pappa är klar och författaren Thomas Tynander som skrivit den har gjort ett fantastiskt jobb. Bokreleasen i torsdags var väldigt lyckad.
   I morgon, den 1 maj, ska jag och författaren vara med på TV4 Nyhetsmorgon, klockan 11.40. Och klippet går ju att se sedan hela dagen om du vill. BOken finns nu som ljudbok.
   Boken är gripande och ett under att pappa ens överlevde. Men visst satte alla upplevelser sina spår.
   Jag önskar dig också en fin Valborgshelg och visst hoppas vi på att våren nu är här-
   Ha det gott.

 32. Fick tips av en gemensam bloggvän att du skrivit ett inlägg.
  Intressant med boken. Jag gissar att vi får hör mer om den senare och kanske få dig i media ganska snart.
  Jag förstår din paus. Det ska vara roligt att blogga. Hoppas bara att du kommer tillbaka i någon bloggform.
  Lycka till med rehab!

  1. Ja, ett litet inlägg om att min paus fortsätter. Japp, i morgon, den 1 maj ska jag vara med i TV4 på Nyhetsmorgon klockan 11.40 tillsammans med bokens författare. Ska bli spännande-
   Nu har jag haft fikus på annat än bloggen och min rehab tar sin tid. Nog så viktigt att bli bra.
   Tack för omtanken.
   Önskar dig fina dagar.

  1. Tack! Jag kämpar på och har stundtals ont i höft och ben . Tycker tyvärr att det nu är segt med läkningen. Men det ska väl bli bättre-
   Önskar även dig en fin helg.
   Kram

  1. Hej Märha! Vad roligt att du tittar på programmet. Ja, det var tv-debut, men nervositeten försvann- Alla var så vänliga och hjälpsamma- Är nöjd med vår medverkan.

 33. Kul att se dig på TV idag Ditte, riktigt bra jobbat av dig.
  Laddat ner den som talbok så jag alltid har den med mig i mobilen.

  Ha en fin kväll.

  1. Hej, Micke!Tack!
   Ja, det var lite pirrigt innan sändningen kom i gång. Men jag var trygg med Thomas. Vad roligt att du laddat ner boken. Den är ju en tegelsten. Men jag tror du kommer att gilla den-
   Jag har läst manus och boken och ska nu om några dagar börja lyssna.
   Önskar dig en fin kväll.
   Så bra att du tycker att jag skötte mig.
   Ha en fin kväll och en bra start på veckan.

 34. Jag har haft på TV4 hela morgonen och väntat på dig. Så kom du!
  Vad bra du gjorde ifrån dig, märks att du är van att tala inför många människor. Fast när man är med i TV eller radio tycker jag inte det känns som 1000-tals människor ser eller lyssnar, vilket gör det lättare.
  Mycket intressant att höra mer om din far.
  Hoppas du nu får lite lugn och ro och kommer tillbaka till Blogglandia när du känner för det.
  Kramar!

  1. Tack! Jodå, vi kom, men ganska sent. Jag var nervös innan men all personal på TV 4 var så vänliga att den försvann. Och med Thomas var jag helt trygg.
   Boken är fascinerande och jag ska även lyssna på den-
   Blogglandia finns kvar men jag har kvar pausen ett tag till. Mycket fokus nu på rehab och att bli smärtfri.
   Kram och tack för fina ord.
   Önskar dig en bra vecka.

  1. Tack! Jag var lite nervös men kände sedan att det nog blev ett bra inslag. Min tv-debut.

 35. Vad roligt att se dig på TV idag och så spännande att höra lite mer om din pappa. Jag såg att boken finns på Nextory så har sparat ner den där och ska läsa vid tillfälle. Hoppas också att din rehabilitering går framåt.

  1. Tack! Ja, det var roligt att vara med. Och fint att boken blev skriven. Ett stycke historia. Och pappa var mellan 19 och 24 år när boken utselar sig. Alltså väldigt ung. Ett mirakel att han överlevde.
   Jag har läst manus och boken och ska också nu lyssna på den.
   Vad gäller min rehab så går den sakta framåt men tar mycket kraft. Mycket som ska läkas från olika håll.

 36. Så roligt att få se dig på TV 4, som du klarade galant, och intressant att höra om din pappa och vilka fantastiska insatser han gjorde.

  1. Tack! Jag var nervös innan men med proffsiga programledare och Thomas, bokens författare vid min sida så blev det bra.
   Tror många militärer i Boden, av den äldre sorten, känner till honom på ett eller annat sätt.
   Och mycket hann pappa med på kort tid och han var mellan 19 och 24 år när allt skedde.

 37. Sett och hört intervjun och så bra ni var båda och du var så fin också.
  Ni berättade så bra med klart fokus, maken och jag tittade på kvällen och vi tänker båda läsa boken Kram och hoppas verkligen smärta och det onda avtar och försvinner helt.

  Läst några avhandlingar om denna operation men så mycket mer gav inte de, smärta är ju alltid ett frågetecken och man vet inte varför det är så olika.
  En avhandling handlade om ett sjukhus där tolv procent fick längre tid av smärta och man försökte utröna varför övriga procent inte fick så långvarig men man kom inte längre än till frågeställningen.
  Bra ändå att det forskas.

  1. Varmt tack för fina ord och fin omtanke. Både Thomas och jag kände oss nöjda med inslaget. Och programledaren Maria Forsblom är också väldigt bra; lugn, trygg, med humor och rejält påläst. Thomas är ju en trygghet i sammanhanget för visst var jag nervös. Absolut. Men nervositeten försvann i studion.
   För säkerhets skull hade jag tagit två alvedon innan så att jag inte skulle ha ont och även klara mig utan kryckor och hest heller inte halta.
   Visst är det bra att det forskas och just detta att snärtan varierar. Jag är ju inte alls smärtkänslig men när smärtan hindrar mig att gå och stå då ogillar jag “läget”.
   Ha det gott!
   Men jag skyndar långsamt och försöker att inte bli irriterad på att det tar tid. Viktigast är att röntgen såg bra ut och att implantatet i höften är där det ska vara.

 38. Hej igen!
  Någon smart bloggare hade länkat intervjun med dig. Så den nyss, visserligen på mobilen men oj så intressant även i litet format!
  Lite läskigt att vara med i direktsändning, förmodar att det var så. Roligt att se och höra dig “live”, vilken tydlig och behaglig röst du har. Boken ska naturligtvis inköpas, ska visa maken intervjun när jag kommer hem.
  Har mer eller mindre häckat i Uppsala den senaste tiden, hos pigga fadern 95. Nya hörapparater på gång…
  Jösses vad du håller igång trots inte full rörlighet. Du är också en hjälte! 😊 ⭐ ⭐⭐⭐⭐

  1. Hej!
   Ja, det blev TV4 i söndags och visst var det bra att “någon” länkat till programmet. Jag var lite pirrig innan sändningen men med en proffsig programledare och Thomas Tynander bredvid försvann nervositeten. Att pappa ens överlevde var ju ett under, men det gjorde han. Fint att hans historia nu blir berättad.
   Så fint med din pappa som är 94 och så pigg. Perfekt med ny hörapparat så han inte missar något.
   Jag kämpar på med min rehab och visst går det framåt. Men väl långsamt i mitt tycke.
   Önskar dig fina dagar. Tack för fina ord och omtanken

 39. Man behöver en paus då och då så låt det ta den tid det behöver. Rehaben är ju viktigare. Läste om din intervju hos BP så den måste jag ju kolla på. Spännande! Må så gott och ha en fin vår!

  1. Ja, jag har aldrig haft någon bloggpaus tidigare så när lusten försvann att skriva så blev det naturligt med en paus. Men hoppas lusten kommer tillbaka. Jag jobbar på med min höft och visst blir den bättre.
   Ha det fint du också. Och även om jag inte skriver så traskar jag runt i Blogglandia.
   Intervjun på TV4 tyckte jag gick bra men det är svårt aatt på så kort tid förmedla det en vill.

 40. Ser att du blivit opererad, lycka till med allt, återhämtning och så.
  Förstår hur du känner inför att blogga igen efter paus, det tar emot, fast det är kul. Min paus blev mycket längre, så ta de tid du behöver, jag har inte ens tittat in på min blogg under tiden. Så koppla av och njut. Så vackra bilder, den vackraste tiden på året, det är nu. Hoppas du fortsätter, men det är ju bara du som vet om du orkar , Hoppas höften blir bra! Och rehab.
  Lycka till Ditte! Varm Kram Primrose

  1. Tack! Och tack för din fina omtanke. Jag har varje vecka tittat in hos dig men jag vet ju att du varit riktigt dålig. Så glad att du nu skrev.
   Jag är på bättringsvägen men har fortfarande svårt för att gå och måste ha kryckor med mig. Har nu en paus för lusten att blogga tog slut. Men känner att den snart är på väg tillbaka. Jag tittar in då och då på min blogg och svarar på kommentarer och det känns bra.
   Jag gnetar på och hoppas sakta men säkert bli bättre.
   Varm kram

 41. Härligt med en uppdatering här! Men paus kan vara bra, från olika saker, och det är ju svårt att veta innan hur lång paus man behöver. För oss som följer är det ju dock trevligt med ett litet inhopp i pausen! 🙂 Boken om din pappa har jag tänkt införskaffa. Det har inte blivit av ännu, men nästa gång jag ska kika efter en bok så blir det den! Ha det fint! Varma kramar från oss

  1. Tack för kommentar och likaså att du påminner om att det kan vara trevligt med ett inhopp i pausen. Ett inlägg kommer.
   Boken där en roman/biografi och riktigt stark. Nu när kriget i Ukraina kommer allt närmare får en sig en än starkare känsla.Både vad som händer i Ukraina och det som händer här i boken. Kampen för länders och människors frihet är ju viktig än idag.
   Jag mår nu bättre och det känns bra men har ännu inte släppt kryckorna.
   Önskar er det bästa och jag hänger med er. (Även om det inte varje dag blir en kommentar)
   Kram och tack för omtanken

  1. Stort tack för din omsorg. Värmer.
   Mail på väg. Och jag undrar så hur resten av er resa blev.
   Varm kram
   Bosse hälsar också

  1. Tack! Och tack för din fina omtanke. Jag jobbar på med rehabträningen i grupp et par gånger i veckan och tränar hemma 15 minuter/dag. Så det går framåt men sakta. Nu har jag en krycka när jag är ute och hemma klarar jag mig utan kryckor. Viktigt är ju att jag inte, vare sig hemma eller utomhus, haltar. Lätt att göra det.
   Men jag är tyvärr fortfarande tämligen begränsad i det jag kan göra. Tyvärr.
   Lusten att blogga igen lyser med sin frånvaro men jag har mycket att skriva om som jag gör och upplever och som heller inte är “sjukbetonat”. Men lusten saknas.
   Hoppas det är bra med dig.
   Ska ta och titta in hos dig så jag blir lite uppdaterad.

   1. Så bra att det går framåt med träningen även om du just nu känner dig begränsad. Du får ge dig själv tid så är du säkert snart på banan igen. Ja, så kan det ju vara ibland att lusten att skriva inte finns och då är det ju bättre att låta bli. Saknar dock dina uppdateringar. Det är bra med mig, har precis skrivit tenta och blivit klar med termin två. Det första jag gjorde den dagen var att plocka undan alla mina böcker och papper. Nu räknar jag ner till semester.

    1. Stort grattis till dig för lyckad tentaskrivning och att du är klar med termin 2.En skön känsla och likaså att nu invänta semestern.
     Jag väntar på lusten att skriva. Har hur mycket som helst att skriva om. Men lusten finns inte. Tyvärr! Hoppas i alla fall på att den ska komma tillbaka.
     Jag kämpar på med träningen och visst går det framåt. Bra så. Nu har jag en krycka med som stöd och det är ju bra. Hoppas snart kunna släppa den också-
     Tack Hanna för din fina omtanke.

 42. Vad bra att du kan träna i grupp också, det är alltid roligt att träffa andra och träna ihop. Och låter bra med din egen träning fast den säkert är tråkig ibland, brukar kännas lite så när man måste. Men så fint att det går bra och framåt.
  Varit så skönt väder ett tag men idag nästan vinterkallt. Men blir nog varmare igen.

  Önskar dig och maken en fin långhelg. Vi planerar lite trevligheter att se fram emot. Vi har renoveringskaos i vårt område gällande mark och gångvägar som bryts och grävs upp. Nästan så man knappt tror det är sant, på en gång när det äntligen blivit vår. Det ska pågå till senhöst/ vinter.

  Men på något konstigt vis tar vi det med jämnmod fast det knappt går att gå ut😌

  1. Jag tränar på och visst är det roligare att träna i grupp än på egen hand hemma. Mwn jag vet ju att även hemmaträningen är nödvändig. Var i går med Promenadklubben i går på Reimersholme och guidade där. Väldigt trevligt men tyvärr ösregn. Nu hade jag en krycka med och det är ett framsteg. Tränar på att inte halta när jag går. Lätt hänt när värken kommer.
   Önskar er en trevlig långhelg och fint att byta miljö om det är markarbeten på gång i er närhet och de dessutom blir så långvariga. Så skönt med lite omväxling och lite lugnare utemiljö.
   Såg igår på Reimersholme att syrenerna var i blom så i år har jag missat att vara ute i naturen mellan “hägg och syrén” -en tid som är så fin.
   Önskar er en fin helg.

 43. Jag hoppas att du njuter av det vackra vädret som har kommit. Vi har kommit hem, men det blir fler inlägg från kryssen!
  Jag håller tummarna för att din rehabilitering går framåt och att du mår bra!
  Ta hand om dig och hälsa Bosse!
  Kramar

  1. Välkomna hem! Ser förstås fram emot mer från er kryssning. Nu när jag inte är så rörlig för egen del är det än roligare att “tjuvåka” med andra.
   Mitt mail som är på väg har tagit tid men snart så. Alltså här inte Post Nord som är sena utan jag och mailen.
   Visst mår jag allt bättre men det tar tid och jag kan inte ännu röra mig fritt.
   Tack, för din fina omtanke.
   Bosse hälsar. Hälsa också till Lennart.
   Kram

 44. Kikar in, hoppas att du mår bra!
  Men en paus behövs, nu är allt så vackert ute.
  Jag har själv svårt att få igång bloggandet, men jag bloggar när jag känner för det. Så njut på ute, ta det med ro. Ha det jättefint nu! Ta hand om dig! Styrkekram från mig Primrose

  1. Hej, Primerose!
   Tack för din fina omtanke. Jag har undrat så hur det är med dig och tittat in då och då för att se om du skrivit något.
   Jag har haft en lång paus och den fortgår. Lusten att skriva försvann, vilket är trist. Men kanske kommer den tillbaka. Om inte så får det vara så-
   Bra att du bloggar när du känner för det. Tyvärr har den känslan inte återkommit till mig. Men kanske gör den det.
   Önskar dig fina dagar och hoppa och önskar att du mår ok.
   Varm kram

 45. Tittar fortfarande in då och då för att se om det finns någon uppdatering. JO, jag vet att du har en bloggpaus och det behöver vi ibland.
  Hoppas att det känns skapligt för dig att gå och vara ute i rörelse. Nu har ju värmen kommit och det är lite för mycket att vara direkt i solljuset för mig.
  Vi ska nästa vecka ta en tripp inåt landet, närmast för att se om jag kan klara av lite bilåkning och “uteliv”. Tror att Mysingen har planerat fyra övernattningar för säkerhets skull, Kristinehamn, Bengtsfors, Arvika, Morokulien, Arboga, Karlstad är några platser vi besöker eller åker igenom, enligt vad jag kommer ihåg efter hans preliminära utsagor. Jag får ju inte veta allt, så det är ju inte långa avstånd i mil räknat.
  Sköt om dig Ditte. Boken om din pappa är så intressant och spännande. Mycket bra skrivet också. Jag tycker om historia så jag tycker att det är fint att få veta lite mer och dessa år på 1940-talet.
  Varm kram!

  1. Stort tack för din fina omtanke! Uppskattar den mycket. Tyvärr saknar jag lusten att skriva men har mycket att skriva om. Och det är ju inte så att jag direkt “letar” något att skriva om utan det finns. Men så är det då lusten.
   Jag blir ju allt bättre men det är segt. Får lätt ont i ryggen när jag står och går och det innebär att jag belastar fel.
   Vad gäller solen så har jag ju en del solskador sedan tidigare så det blir skuggan och keps på. Var rädd om dig för solen är stark
   Så roligt med en tur inåt landet. Jag vet ju att Mysingen är väldigt duktig på att lägga uppera rutter och det är så roligt att fälja med er. Hoppas att det ska fungera fint för dig.
   Och om ni passerar Karlstad rekommenderar jag dels ett besök hos Lars Lerin på Sandgrund och även ett besök strax utanför Karlstad , I Alsterdalen och Alsters herrgård (mat och dryck och kaffe finns) som var Frödings födelsegård. Även Wärmlands museum är besöksvärt. Men du får Fint här vid gränsen mot Norge och har du läst en bit i boken om pappa så är ju Arvika och gränsen central.
   Så roligt att du tycker om boken. Det gjorde jag också och det kändes som om en var med.
   Önskar er en jättefin resa. Och kanske tittar ni i Arvika in i Sveders herrekipering där pappa hade ett rum i källaren där han bytt om. Butiken finns kvar.
   Varm kram!
   Och tack än en gång för di fina omtanke.

 46. Körsbärsträd är ljuvliga, så fin start på våren. Tack för alla dina fina ord och bilder som du delar med dig av. Ta väl hand om dig! Vi kan alla behöva en paus ibland. Jag har ju också av olika skäl tagit en paus även om den inte varit planerad – ibland bara sker saker -men idag blev det ett inlägg. Och det är väl det som är fint med bloggvärlden att den är inget tvång. Jag är dock nyfiken på boken du berättat om så nu när jag snart går på semester ska jag ta mig tid att införskaffa den och läsa.
  Ha det bäst och njut av allt det vackra!
  Kram Christina

  1. Hej Christina!
   Tack för fin och omtänksam kommentar. Jag kämpar på med min rehab som jag tycker är seg. Men nu klarar jag mig ute med en krycka. Alltid något. Men den behöver jag för att inte halta. Målet är att jag ska kunna gå som vanligt.
   Jag har då och då tittat in hos dig men förstått att du också haft en paus. Så idag blir det ett nytt besök-
   Skönt för dig med semester och jag vet att du haft en vår med mycket om dig.
   Önskar dig det bästa.
   Varm kram

  1. Tack! Uppskattar verkligen din fina omtanke. Är ännu inte redo för egen blogg. Men väntar på att lusten ska komma.Tittar med stort nöje in hos dig och andra bloggvänner.
   Önskar dig en fin helg.

 47. Vilka breddgrader du är på så önskar jag dig härliga dagar och ett fortsatt bra tillfrisknande!
  PS. NU är boken om din pappa sträckläst av några stycken. Sonen står på tur! 🙂
  Kram

  1. Hej Veiken!
   Jag är än så länge hemma men gör ett avbrott i morgon för en vecka på en grekisk liten ö. En del regn väntas där men det får vi ta. Jag blir bättre men det är segt och tar längre tid äm jag tänkt mig. I och med min ryggproblematik blir det riktigt segt.
   Vad roligt att ni läst boken och kan tänka mig att sonen som ju träffat pappa känner till en hel del. Men visst är boken fängslande. Jag är fortfarande fascinerad av att det ens gick att överleva allt pappa var med om. Helt otroligt. Dock satte det sina spår på olika sätt-
   Önskar er det bästa.
   Varm kram

 48. God fredagsförmiddag Ditte!
  Jag kikar in då och då för att se om du uppdaterat, men eftersom du fortfarande är inne i din rehabilitering så inser jag att du ännu inte kommit igång.
  Håller tummarna och hoppas att det går framåt och att allt är så bra som det går! Tänker mycket på dig, men det tror jag du vet 🙂
  Ha det gott och njut av fina dagar!
  Varm kram

  1. God förmiddag!
   Tack Anki för din fina omtanke och jag vet och att du är med mig i tankarna. Nej, lusten att blogga är ännu inte tillbaka men jag ska ge det hela några veckor till innan jag bestämmer mig för om jag vill fortsätta med bloggen eller inte.
   Jag blir allt piggare, men min ryggproblematik ställer till det en del.
   Ska ta lite “semester” i morgon och några dagar framåt när vi ska ta oss till en liten ö i Grekland. Tyvärr ser inte vädret så lovande ut men det blir miljöombyte och boende vackert vid havet i lugn miljö.
   Hoppas det är bra med dig. Även om jag inte skriver så läser jag gärna “mina” bloggar. Njuter av att hänga med på dina rundor.
   Varm kram

 49. Tänker ofta på dig Ditte och hoppas att din rehabilitering går framåt. Förstår om du tycker att det tar tid, men rätt vad det är så är du som vanligt igen.
  Jag kände en dam som var dryga 80 år och som ramlade och fick genomgå en liknande operation. Hon kände som du, “vilken tid det tar, vill slänga kryckorna”. Hon gick sedan med rullator innan hon blev helt bra. Så tid tar det.
  Så fint att du kan komma ut på en resa. Det kommer att kännas fint med något annat ett tag. Grekland, där har jag aldrig varit, men hört att det finns många fina öar att besöka.
  Önskar dig allt gott och en finfin resa.
  Var rädd om dig och sköt om dig väl.
  Varma kramar!

  1. Hej Wiolettan!
   Har nu just kommit fram till vår grekiska ö och sitter på terrassen och lyssnar till vågorna från havet. Rogivande. Jag vet ju att detta med att “ordna till” höften kan ta tid och jag måste acceptera att det gör det. Att sedan min ryggproblematik ställer till det är mer än trist. Så det är liksom dubbelt. Höften tycker jag så sakteliga blir allt bättre och det är skönt. Men tyvärr har blogglusten ännu inte blivit det. Men jag hoppas den ska bli det.
   Ser fram emot mer från er resa. Så roligt att få följa med.
   Skickar dig ett mail härifrån i veckan och berättar lite hur vi har det.
   Tack för din fina omtanke-
   Varm kram
   Ditte

 50. Har ju RSS på din blogg så vet egentligen att du inte kommit med något nytt inlägg, men tänkte jag går in och kollar för säkerhetsskull 🙂 Hoppas du mår bra och att rehabiliteringen går åt rätt håll. Vill önska dig en skön sommar!

  1. Tack! Har fortfarande ingen lust att blogga men kanske kommer den tillbaka. Mycket händer och det finns mycket att skriva om. Men lusten finns inte. Kanske återkommer den. Jag väntar ett tag till innan jag bestämmer om jag ska sluta blogga eller inte. Är just nu på en liten grekisk ö, Thasos och har det väldigt bra-
   Rehab går åt rätt håll men eftersom jag också har en svår ryggskada så tar de hela extra lång tid.
   Önskar dig också en fin sommar.

  1. Hej Micke!

   Stort tack för omtanken. Har haft en bra dag och nu en fin kväll på balkongen.
   Hoppas du också har det bra.

 51. Jag saknar dina fina inlägg. Hoppas du kommer tillbaka.
  Sköt om dig och hoppas all rehabilitering går framåt.
  Kramar från oss båda i Karlstad och Sunne.

  1. Tack! Er fina omtanke värmer. För egen del väntar jag på att lusten att blogga ska infinna sig men den har ännu inte gjort det. Men kanske kommer den.
   Önskar er fina sommardagar i vackra Värmland.
   Kram!

 52. Hoppas det går framåt med din rehabilitering och att du har det bra. Jag har sålt mitt hus och det känns helt underbart. Ett bekymmer mindre att hantera. Kram

  1. Hej Gunnel!
   Tack, för din omtanke. Jag mår bättre men har tyvärr av olika skäl förlorat lusten att skriva. Ska vänta ett tag till på att den ska återkomma innan jag helt “kastar in handsken”.
   Så roligt och befriande att du sålt huset och som du skriver ett bekymmer mindre att hantera.
   Många tankar till dig-
   Blir nyfiken och ska givetvis titta in och se om du skrivit något. Hoppas!
   Varm kram

 53. Rehabilitera dig så länge du behöver Ditte, ha uppehåll så länge du känner för det också, någon gång kanske skrivlusten kommer åter, hoppas på det här.

  Ha det så jättefint nu Ditte.

  1. Tack, Micke! Blir både glad och rörd över din fina omtanke. Nu är jag hyfsat återställd men visst är ryggen fortfarande besvärlig. Men av olika skäl har lusten att skriva försvunnit. Men jag läser en del bloggar och tycker om det och det fortsätter jag med.
   Önskar dig och fru Guldkrycka fina dagar.
   Kram!

  1. Tack för omtanken och besöket! Det värmer.
   Kram från Landsort i Stockholms södra skärgård.

 54. Så många fina kommentarer du få och det visar verkligen hur uppskattad du är av många i bloggvärlden. Jag har ju sett ditt namn bland kommentarerna bland flera av mina bloggvänner och blev nyfiken och tittade in hit. Jag tog själv en väldigt lång paus efter att jag fick postcovid – jag fungerade inte kognitivt så jag kunde inte fokusera på det jag ville skriva och orkade inte heller gå in och läsa hos de jag brukade besöka. Nu många månader senare är jag tillbaka igen, men bloggar bara när jag orkar och själv vill. Tycker att det är jätteroligt att få ta del av andras liv med fina tips, vackra bilder och annat. Hoppas din rehabilitering går bra och du gör helt rätt i att göra det som känns bäst för dig! Man ska ju inte blogga bara för sakens skull utan för att man känner att man har något som man vill skriva om och dela med sig av. Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på helgen! Kramar 💖

  1. Hej Heléna!
   Tack för din fina kommentar som jag verkligen uppskattade.Jag har glatts åt alla fina kommentarer som droppat in sedan min paus och som fyllts på efter hand. Verkligen uppmuntrande. Så även din.
   Kan förstå att din lust försvann i samband med post covid. Min lust försvann delvis i samband med att jag höftledsopererades, men det var inte direkt vare sig rehab eller själva operationen som var den utlösande faktorn. Inte heller att jag saknar idéer om vad jag ska skriva om. Orsaken var till största delen helt privat men av yttre karaktär.
   Jag har sedan många år även en ryggproblematik och de tillsamman med höftoperationen har gjort att jag haft ständig värk trots starka mediciner.
   Jag läser en del bloggar även om jag just nu inte skriver själv och tycker det är roligt.
   Ska genast titta in hos dig och har nog gjort det även förr.
   Än en gång stort tack för hälsning. Önskar dig fortsatt fina sommardagar.
   Kram!

 55. Hej Ditte! Jag hoppas du har det bra och kan göra en del trevliga saker. Här regnar det mest varje dag, men jag har ju sysselsättning inomhus så jag klarar mig. Om snart två månader flyttar jag och jag ser så fram emot det. Kram

  1. Hej Gunnel! Tack för din kommentar! Blev så glad över din tanke till mig. Vi har nog haft betydligt bättre väder hos oss och jag gör det jag kan. Men visst är det trist att både ha ont och vara så begränsad vad gäller att röra mig. Gläds så med dig och flytten och läser med stort nöje din blogg. Förstår ju att du har mycket att ta dig an inomhus.
   Varm kram och många tankar

 56. Hej Ditte!
  Kikar bara in för att önska dig en riktigt fin tisdag! Här i Norrköping har solen äntligen hittat tillbaka och lite senare i eftermiddag ska jag träffa en väninna och gå ut och äta med henne. Roligt att träffa vänner och prata bort några timmar över lite god mat. Kramar ❤️

  1. Hej Heléna!
   Tack för din hälsning! Här är jag ännu inte igång med bloggandet men jag hoppas att lusten att skriva ska återkomma. Jag är envis så jag väntar.
   Skönt med sol hos dig och fint att du ska ut och träffa en väninna. God mat och trevligt sällskap piggar verkligen upp.
   Jag har nu ett par dagar varit på Åland och besökte där igår en fantastisk konsert som jag var inbjuden till. Ja, det var 6500 personer inbjudna. En affärsman där fyller år den 25 juli och brukar då bjuda in till musikfest /konsert. Några av artisterna var Niklas Strömstedt, Linnéa Henriksson, Sissel Kyrkebö,Sanne Salomonsen, Johnny Logan från Irland, Sarah Brightman (Hade i flera år huvudrollen i “Phantom of the Opera” i London. Rennie Mirro, Carl Dyall och Joachim Bergström både dansade och sjöng. Så det blev en helkväll.
   Önskar dig fortsatt bra dagar.
   Kram.

   1. Blir alltid lika glad när jag ser att du varit inne och läst. Jag hoppas att din blogglust kommer tillbaks. Ha nu en fortsatt skön lördagskväll. Kram

    1. Tack för fin omtanke. Är nästan dagligen inne och läser hos dig och trivs med att göra det. (Som du nog förstår)
     Min lust att blogga känns fortfarande långt borta och det är inte blogginnehåll som saknas, utan lusten.
     Var i veckan på en handelsträdgård i liten skala och där de hade fält med vackra blommor. Och inte minst dahlior. Just denna lilla gård hade för första gången i veckan levererat 40 buketter till slottet i samband med kungens firande av 50 år som monark. Väldigt roligt att denna lilla handelsträdgård fick uppdraget.
     Kram!

 57. Hej Ditte! Hoppas verkligen att du kan få någon bra smärtlindring, så tärande med ständiga smärtor.
  Och hoppas att du har det så bra som det nu går med allt. Att läkningen går framåt och bra och att du kan få hjälp med det andra på något sätt.

  Alla pratar om väder och jag tycker det är toppen här i vår del av landet. Väl varmt kanske tidigare men sen lite så där “lagom” och välbehövliga skurar ibland. Det är så vackert i naturen i år när den fått tid att återhämta sig.

  Vi besöker och ser oss omkring i Sörmland och små orter där. Så fint och trevligt överallt.

  Jag uppskattade mycket dina “Stockholmsturer”, alla platser som fick så bra och informativa beskrivningar. Det var jätteroligt att läsa och se foton. Man glömmer så mycket och får impulser igen att besöka dem.

  Ta nu väl hand om dig så mycket du kan. Kram

  1. Hej Monica!
   Varmt tack för din fina kommentar. Den värmde verkligen. Jag har ju även min ryggproblematik att dras med och den kan det inte göras något åt. Inte mer än smärtlindring. Har speciella plåster som är starka och kompletterar med annat men detta är bara till lite hjälp. något är heller inte bra med min höft och frågan är vad det är. Hoppas på att få svar på det.
   Lusten att skriva blogginlägg har ännu inte kommit tillbaka men jag hoppas den gör det. Och att lusten att skriva försvann beror på olika saker. En av dem var att jag ville ha fokus på att bli så bra som möjligt och så snabbt som möjligt. Men en höftoperations läkning kan ju ta tid.SEn var det annat smolk i bägaren som kom samtidigt och då försvann lusten helt.
   Jag tycker också vi haft bra väder i vår del av landet och just att det är så grönt och fint. Även vi har gjort en del utflykter bl.a. till Landsort i Stockholms södra skärgård och sett mer av Stockholms skärgård. Men mina krafter är begränsade så vi rättar oss efter vad jag kan göra.
   Väldigt roligt att läsa att du uppskattat mina Stockholmsturer och jag har fått en hel del fin feedback på dem. (Även från utlandet).
   Jag önskar dig en fortsatt fin sommar och att du ska ha fortsatt sköna dagar.
   Kram

 58. Hej Ditte!
  Vilken härlig konsert du har varit på på Åland! Roligt med så många stora artister. Sarah Brightman känner jag väl till och har flera cd-skivor med henne.
  Det var massor av människor som liksom jag och Calle lyssnade på Eldkvarn utanför och inne i konsert området tror jag de i princip hade såld slut på biljetterna. En fantastisk kväll med fint väder och massor av glada människor som lyssnade på musiken. Jag ska skriva ett inlägg om det imorgon är det tänkt.
  Önskar dig en fin torsdag! Nu är det snart dags för sängen här.
  Kram 💖

  1. Hej!
   Ja, det var så lyckat på alla sätt. Minnesvärt! Läste idag i pressen om Eldkvarns konsert. Och visst gick det fint att lyssna utanför. Lite nostalgi för mig vad gäller Eldkvarn. Förstår att ni var nöjda.
   Ska givetvis läsa ditt inlägg.
   Har haft en fin torsdag och träffat en bloggvän i Hagaparken.
   Ha en fin kväll.
   Kram

 59. Hej Ditte!
  Så mysigt att du har haft en fin torsdag tillsammans med i bloggvän i vackra Hagaparken.
  Mitt inlägg om Eldkvarn fick skjutas fram lite för jag vaknade av att någon sprängde entrén till vår port natten till igår. Hela dagen gick åt till att prata med brandmän, poliser, fastighetsägaren och samtidigt försöka hålla mig lugn så jag inte stressade upp katterna mer än vad explosionen gjorde. Så ledsen över idioter som gör något sådant så massor av oskyldiga människor får lida. Idag ska jag se om jag kan få tillgång till tvättstugan så jag kan tvätta upp sängkläderna som fick glassplitter på sig när fönsterrutorna blåstes ut av tryckvågen vid explosionen. Är helt slut efter gårdagen och känner mig sliten så jag hoppas verkligen på en lugn helg så jag får en chans att hämta hem. Kramar ❤️

  1. Hej Heléna!
   Så illa! Läste just om detta i tidningarna. Rent förfärligt.Förstår att du verkligen är helt slut. Önskar att du kan vila under helgen men givetvis är det svårt att koppla av hemma när detta har hänt.
   Hann inte läsa din blogg igår för jag kom hem ganska sent men ska titta in idag. Och stressa inte med Eldkvarn eller annat med bloggen utan försök att återhämta dig.
   Många tanker till dig.
   Kram

 60. Hej Ditte!
  Kikar in till dig för att önska dig en riktigt fin helg! Min son Mattias kom hem nu under morgonen från sin road trip som han och två kompisar har gjort i Europa. Skönt att han är hemma igen. Jag känner mig inte trygg här och hoppar högt av minsta oväntade ljud. Inte konstigt egentligen med tanke på det som hänt, men jag hoppas oron lägger sig snart. Vi har ett underbart väder här så jag funderar på att försöka få med mig Calle på en utflykt någonstans. Behöver lite miljöombyte känner jag. Stora kramar ❤️

  1. Hej! Och god kväll!
   Önskar dig också en så bra helg som möjligt. Det du varit med om är ju traumatiskt så ett miljöombyte för dig vore en god idé- Hoppas det blir så-
   Fint att sonen är hemma och då är di inte ensam. Men att ta en tur med Calle vore nog värdefullt.
   Många tankar och en varm kram-

 61. God kväll (nästan god natt)!
  Ville bara berätta att jag fick mitt miljöombyte! Har haft en jättefin dag med Calle. Vi har strosat i en slottspark, besökt en handelsträdgård och ätit glass där och sedan testade vi ett nytt sushi ställe och maten där var riktigt bra! Jag är så glad över att jag fick annat att tänka på under några timmar. Oron kom tillbaka igen bara jag kom hem, men det känns ändå riktigt bra att Mattias är hemma igen.
  God natt fina du!
  Varma kramar ❤️

  1. God sen kväll!
   Så fint att det blev ett miljöombyte och att du haft en bra dag. DEt behövde du verkligen. Och att skingra tankarna är ju så viktigt Förstår att oron kom tillbaka när du kom hem men skönt att Mattias är hemma igen så att ni är två. Hoppas oron lättar efter hand.
   Varm kram

  1. Tack! Och visst är jag med på onsdag. Så roligt att läsa dina inlägg, både de vanliga och de där fokus är på fotboll.
   Ha det gott du också.

 62. Hej Ditte!
  Hoppas du har haft en riktigt fin helg! Jag har haft det bra och fått lite miljöombyte både i lördags och i söndags. Igår satt vi och planerade vår kommande road trip och nästa måndag åker vi iväg i runt en vecka till olika platser här i Sverige. Ska bli skönt att komma bort från kaoset här. Idag blir det besök hos optikern för som om det inte räckte med sprängningen i torsdags, så lyckades jag ha sönder mina glasögon samma kväll. Hoppas bara att jag hinner få de nya innan vi åker, för annars får jag åka med de ihoptejpade som jag har nu. Önskar dig en riktigt fin måndag!
  Varm kram ❤️

  1. Så fint att du kunde komma iväg en del i helgen och fick miljöombyte. Det behövde du verklige efter allt trassel, Fasansfullt med sårängningen.
   Vad roligt med en road trip. Och visst har Sverige så mycket att erbjuda. Önskar er en riktigt fin tripp
   Ha det så bra du kan.
   Kram

 63. Hej Ditte!
  Jag gav upp att försöka hitta felet på datorn som gör att den inte vill synka med molnet. Bloggade från mobilen istället trots att jag tycker att det blir så smått där att det är svårt att se vad man skriver. Jag ska se om någon av mina söner kan hitta felet istället för att jag ska försöka i en evighet och bli mer och mer irriterad. Hoppas du får en riktigt fin torsdag! Kramar ❤️

  1. Förstår dig till fullo! “Energiläckage”. Bra om sönerna kan hjälpa dig. Hoppas! Visst är det knepigt att blogga från mobilen. Jag har nog bara gjort det ett par gånger. Har alltid datorn med mig . Eller snarare hade, när jag bloggade och där finns också mina bilder. Har dem i molnet också men tycker det är svårt att hitta dem-
   Har haft en regnig men bra torsdag och ätit middag ute med fina vänner.
   Hoppas du haft en bra dag-
   Kram

 64. Så mysigt att äta middag ute med fina vänner! Sådana stunder är guld värda! Jag hade också en riktigt bra dag igår och har haft det idag också. Jag ska snart hem till Calle igen för lite filmmys med goda snacks.
  Imorgon blir det tvättstugan här hemma och sedan ska jag nog börja att packa för vi åker på måndag direkt efter frukost. Jag upptäckte att det var en väntande uppdatering på min mobil som hindrade överföringen till molnet och sedan till min dator, så efter uppdateringen fungerar allt igen! Hoppas du får en riktigt fin fredagskväll!
  Kram 💖

  1. Skönt att du nu haft fina dagar och kan koppla av. Och extra roligt med er kommande resa.
   Vi hade en verkligt trevlig kväll och nog den bästa räkmacka jag någonsin ätit. I dag åker jag med dotter upp till Rättvik och vi ska i kväll se “Mamma Mia” på Dalhalla och bo över i Rättvik. Ska bli jättetrevligt.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 65. Åh! Så mysigt det låter! Hoppas du får en magisk kväll med Mamma Mia på Dalhalla! Mysigt i Rättvik 🥰
  Tack! Önskar dig också en riktigt fin helg!
  Kram 💖

  1. Tack! Det blev en fantastisk kväll. Men en blöt en.Stundtals vräkte regnet ner men föreställningen var så bra.
   Kram

 66. Kände att jag behövde titta in och se om du var på g♡
  Kanske har du lust och inspiration nästa fredag eller på söndag? Men jag respekterar om du behöver mer tid. Det viktigaste är att du mår bra. Ha en fin kväll och trevlig helg ♡

  1. Tack, för din fina omtanke. Jag läser gärna en del av mina favoritbloggar och har nöje av det. Och jag är i tankarna med varje färgglad fredag och likaså på Skyltsöndag. Väntar på den lust jag en gång hade men som försvann.
   Gläds dock åt mail och kommentarer där många har och har haft glädje av mina inlägg.
   Bra mår jag tyvärr inte men lusten att blogga har också andra orsaker än mina fysiska besvär. Sitter mer på djupet.
   Varm kram

 67. Hej Ditte! Hoppas allt är bra hos dig. Mitt hus ekar aningen tomt nu. Vissa rum har jag inte en möbel i. Det är verkligen inte mysigt att bo så här, men det känns ändå bra att vara så långt framme med packningen. Nu är det bara fem veckor kvar till flytten. Kram

  1. Hej Gunnel!
   Här rasslar det på. Men jag har det knepigt med min opererade höft och har dessutom en ryggproblematik som är knepig.
   Lusten att blogga finns inte men jag läser gärna en del bloggar och gärna din. Förstår att det är tomt i ditt hus nu men också fint att du är rustad för att flytta.
   Önskar dig det bästa-
   Kram

 68. Jodå, på tisdag är nästa match, tyvärr utan mitt referat då jag arbetar men jag ska kika på det iallafall, kommer bli historiens längsta toalettbesök. 😉

  Ha det jättefint Ditte och ta hand om dig.

  1. Tack, Micke! Jag kommer att sakna ditt referat. Du har verkligen gjort det bra. Men ska du jobba blir det ju knepigt att referera. Kanske kan du föreslå att man gör som förr, när Ingemar Stenmark åkte: titta med eleverna.
   Ha det fint du också.

 69. Jag tänker ofta på dig, fina bloggvän. Jag hoppas du har det bra!! Saknar dig, men viktigast är att du tar den tid du behöver. Är glad och tacksamm att du kommenterar inlägg, hos mig och andra. Önskar det allt gott! Varm Kram från mig Primrose

  1. Stort tack för din fina omtanke. Jag har det bra på många sätt men lusten att skriva finns inte. Men hoppas den återkommer. Tänker ofta på dig och hoppas det är ok.
   Önskar dig det bästa.
   Varm kram

 70. Hej Ditte!
  Så tråkigt att Blogg.se har strulat så mycket. Vet hur irriterande det är när man har skrivit en lång kommentar och sedan är den bara borta i tomma intet… Irriterande också med att hela tiden behöva intyga att man inte är en robot… klicka på cyklar, bilar och bussar är ju inte det man har tänkt sig när man vill kommentera blogginlägg. Jag har hur som helst haft en helt underbar road trip och har njutit varenda dag. Lite regn hit och dit är inget som hindrar mig från att njuta. Dock skönt att vara hemma igen och idag börjar Augustifesten här i Norrköping. Det är olika aktiviteter, konserter och utställningar varenda dag till och med lördag. Ikväll ska jag och Calle till Vasaparken och njuta av Norrköpings symfoniorkester som spelar ute i det gröna. Kika på länken så ser du vad det är vi ska se. https://www.mynewsdesk.com/se/norrkoepings-symfoniorkester/pressreleases/musik-i-det-groena-inleder-augustifesten-3266673
  Idag ska jag äntligen få hämta mina nya glasögon också så jag slipper gå omkring med ihoptejpade.
  Hoppas du får en riktigt fin onsdag!
  Kramar 🤗💖

  1. Tack! Ville bara berätta varför det ibland inte kommer kommentarer från mig- Jag testar men ibland går det inte. Och inte heller via mobil- Liknande för många som bloggar just på Blogg.se. Har mailat dem men får inga svar-
   Även i Stockholm är det en liknande stor kulturfestival som börjar idag och håller på till söndag.
   Tack för länken! Kul att se. Önskar er en fin kväll.
   Kram! Har haft en riktigt bra onsdag ute med en väninna.

 71. Så mysigt att ni också har en liknande kulturfestival nu! Härligt att du och väninnan hade en riktigt bra onsdag! Jag och Calle var jättenöjda med konserten igår. De hade bjudit in en fantastisk hovsångerska som sjöng i några operastycken, men mest imponerad var jag över en tvärflöjtist som spelade ett potpurri ur Carmen! Han var helt otroligt bra! Idag blir det RIX FM Festival i Vasaparken med massor av olika artister. Vi ska lyssna på några av dem. Jag har tyvärr fortfarande svårt med många intryck – människor, ljud etc, så jag orkar inte så långa stunder i taget. Försöker i alla fall så gott det går 😁
  Hoppas du får en riktigt fin torsdag! Kramar 🤗💖

  1. Trevligt! Ska in och läsa din blogg. Men om det inte kommer en kommentar så vet du ändå att jag läst men att det inte fungerar att kommentera.
   Vet att det även i STockholm idag är mycket på gång så får se vad det blir.
   Önskar er en fin torsdag.
   Kram

 72. Tänk så fort tiden går! Nu är Calles fyra semesterveckor redan slut. Tack och lov så har vi kunnat fylla dem med massor av härliga upplevelser trots att vädret kanske inte har varit det bästa varje dag. Det gäller ju att ta tillvara på möjligheterna istället för att fastna framför hindren. Jag tycker ärligt talat att det ska bli skönt att vardagen med arbete kommer igång imorgon. Under semesterveckorna har jag hela tiden fått ta av mina reservbatterier för att orka med och nu behöver jag få hämta hem så jag kan fortsätta min kamp mot postcoviden och min elaka kropp så jag på sikt kan komma tillbaka till mitt arbete. När man är trött precis hela tiden och ändå gör saker bara för att det är semester, så blir det ju inte direkt någon vidare rehabilitering, men man vill ju ha lite livskvalitet också, så allt är ju en balansgång. Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på denna söndag. Kramar 🤗❤️

  1. Tack för kommentar. Jag läser hos dig men har svårt att kommentera via datorn ohc på mobilen ser jag så dåligt. Men jag läser dina inlägg varje dag-
   Förstår och ar sett att ni haft fina veckor med roliga upplevelser. Och fint att läsa att din hyresvärd gnetar på med att ordna allt-
   Hoppas och önskar att din post-covid ska ge med sig. Och visst är mycket en balansgång för dig-
   Undrar varför det just ska vara så knepigt att kommentera till Blogg.se. Har skrivit dit men får inga svar. Idag försökte jag ca 40 gånger att pricka in rätt för att visa att jag inte är en robot.
   Har haft en bra kväll och bra söndag-
   Kram

 73. Härligt att se att din kommentar kom fram hos mig – skam den som ger sig 😁 Fast ärligt talat så tycker jag att det är jättedåligt av Blogg.se att inte se till att hålla efter så deras tjänster fungerar som de ska! Hoppas de bemödar sig med att läsa alla klagomål som de får in till sin kundtjänst!
  Igår hade jag en supermysig lunchdejt med fina Alice som jag har lärt känna via bloggen. Vi satt och pratade i över två timmar om allt mellan himmel och jord när vi mumsade sushi. Tänk att man kan hitta så fina vänner genom en blogg ❤️ Hoppas du får en riktigt fin tisdag! Kramar 🤗❤️

  1. Vilken fin dag du fick tillsammans med Alice. Och bloggen kan är ju verkligen vra en guldgruva för att träffa fina vänner i “Blogglandia”. Har också några riktigt fina vänner som jag träffat just genom Bloggen och vi ses då och då. Några bor inte i trakten av Stockholm så då ses vi mer sällan.
   Vad gäller Blogg.se har de trassel med Google som inte längre vill ta sig an dem. Så de flesta blogg.se bloggar är svåra att hitta via Google .
   Har idag haft en fin dag med en vän på stan men vi brukar ses varje vecka för lite av varje. Så mysigt.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 74. Vi hade jättemysigt jag och Alice och trots åldersskillnaden, så har vi hur mycket som helst att prata om! Man berättar ju inte allt om sig själv i bloggen, så det är roligt att få lära känna människan bakom bloggen också 😁
  Så mysigt att du har haft en fin dag på stan med en vän. Det betyder så mycket de stunder man får träffas och prata ifatt lite oavsett om det bara är under en gemensam promenad eller om man går och äter eller fikar.
  Calle och jag hade en jättemysig liten utflykt igår till Marieborgs folkhögskola. Tyvärr har de inte hållit efter byggnaderna, så de ståtliga pampiga husen håller på att förfalla och ändå så bedriver de fortfarande verksamhet i byggnaderna. Vi strosade runt och tittade på deras stora äppellund som har funnits i över 100 år med olika sorters äpplen och mitt i lunden har de får som är ute på grönbete.
  Hoppas du får en riktigt fin onsdag! Kram 🤗❤️

  1. Förstår att det var fint att träffa Alice och åldersskillnaden spelar ju mindre roll i sammanhanget.
   Har varit hos tandis idag och planerat ett ingrepp till slutet av september. Sen blev det en vända på stan och lunch med en väninna. Ja, på stan; Bor ju mitt i stan egentligen, på Södermalm. Men nu har jag tabdis i en annan del av stan så det var där vi sågs.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 75. Så mysigt med en lunch med din väninna. Besöket hos tandis lät ju mindre roligt, men ändå skönt att de finns när man behöver dem. Hoppas du har haft en fin torsdag! Jag har varit trött hela dagen idag, men tog mig till slut ut på en härlig kvällspromenad med Calle och vi lyxade till det med ett stopp på vår favorit sushi restaurang innan vi promenerade vidare hemåt. Tänk att det redan är fredag imorgon. Den här veckan har gått jättefort. Imorgon kväll kommer min älskade dotter hit för att sova hos oss i två nätter för hon ska på examensfest hos en av sina barndomsvänner. Min dotter bor i Solna sedan några år, så jag träffar henne inte fullt så ofta som jag egentligen skulle vilja. Nu är hon dessutom gravid och går in i vecka 16 på lördag och hon har fått en söt liten bulle på magen. Det ska bli så roligt att bli mormor! Hoppas du får en riktigt fin fredag! Kramar 🤗❤️

  1. Trist med tröttheten men bara att vårda den. Skönt med promenad och lite sushi. Så roligt med din dotter som kommer hem. Och väldigt roligt att du ska bli mormor. I Solna har jag bott från 1959-1970 och mina föräldrar bodde kvar tills början av 2000-talet då båda avled.
   Önskar dig en skön helg.
   Här är det mulet men vi ska bege oss mot skärgården och besöka vänner över dagen. Trevligt!
   Kram

 76. Så mysigt att ni ska bege er mot skärgården och besöka vänner över dagen! Jag älskar vår svenska skärgård! Underbart med alla små öar som ligger ut med kusten! Hoppas du får en jättefin och mysig dag! Så roligt att du också har bott i Solna i så många år och även dina föräldrar.
  Jag hade en förhoppning om att vara lite piggare idag, men tji fick jag. Ska fortsätta att ta det lugn här hemma under dagen. Tyvärr fick jag meddelande från min dotter att hon vaknade upp i morse med halsont och frossa, så jag sa åt henne att stanna kvar i Solna och se till att bli frisk istället för att fara ner hit när hon inte mår bra. Jag är övertygad om att hennes vänner förstår att hon måste prioritera sin hälsa framför en examensfest. Jag tar nog och sover hos Calle i helgen nu när Malin ändå inte kommer ner. Det blir nog att spela några sällskapsspel, äta god mat och se på någon film eller serier eftersom det tydligen ska regna till och från både idag och imorgon.
  Kramar 🤗❤️

  1. Har haft en fin dag med vänner. Så roligt att ses igen. Och dagen bjöd på flera trevligheter med bl.a god lunch med vänner och promenad i de gamla porslinskvarteren i Gustavsberg. Och när vi är på väg ut från restaurangen kommer det fram en dam till mig och frågar om et är Ditte. Jodå, svarar jag. Och hon berättade då att hon följt min blogg i många år och tyckte det var trist att jag hade paus. Värmde verkligen-
   Trist att dottern är dålig men visst är det nog bäst att hon stannar hemma och kryar på sig.
   Önskar dig och Calle en fin kväll.
   Kram

 77. Så härligt att du också fick en fin dag! Förstår att det var roligt att damen kom fram och frågade om det var Ditte! Man har ju inte en aning om vilka det är som läser ens blogg mer än de som lämnar kommentarer. Alltid roligt när en läsare ger sig tillkänna 💕 Hoppas du får en fin och mysig fortsättning på helgen! Regnet vräker ner här och ska göra det fram till imorgon. Ett perfekt väder med andra ord för att tända några ljus, krypa upp i soffan och äta sushi och se på något bra på tv:n. Calle och jag har bestämt att vi ska dela på en familjesushi med 30 bitar av lite olika varianter. Vi tänkte att det var ett bra sätt att få testa flera sorter på en gång! Kramar 💕💕

  1. Gårdagen blev så bra på alla sätt. Och just detta händer då och då att någon ger sig till känna- Trist väder här också idag med regn i luften, dock + 20.
   Vilken god idé att ni delar på sushin och kan testa fler varianter-
   Önskar en fin kväll.
   Kram

 78. Hoppas att du har haft en helt underbar dag med din väninna i ett vackert soligt Stockholm 🥰
  Jag har haft en jättebra dag. Jag har ätit god mat på stan med min näst yngsta son och firat hans födelsedag i efterskott. Han gillar inte större tillställningar utan tycker det är bättre att bli firad på tu man hand. Sonen följde med mig hem sedan och vi har ätit kladdkaka med grädde och pratat bort några timmar innan han åkte hem till sig. Jag tycker att det är jätteroligt att träffa alla mina fyra barn samtidigt, men det är faktiskt snäppet bättre att få träffa dem på tu man hand och få tiden att bara ge ett av barnen uppmärksamhet i taget och det känns faktiskt som att barnen känner likadant.
  Hoppas du får en fin fortsättning på kvällen nu! Jag ska sippa på ett glas rosé och lägga mahjong på datorn har jag tänkt. Bara koppla av helt enkelt. Imorgon har jag lovat äldsta sonen att följa med honom till veterinären med en av hans katter som eventuellt har fått astma. Båda hans katter är syskon med min Selma och min Signe är mamma till dem, så jag har varit med när de föddes.
  Stor varm kram fina du 😍❤️

  1. Det blev en väldigt trevlig dag på stan, i City. Jag bor ju i stan men på Söder. Lunch utomhus i Kungsträdgården, promenad och en del nyttobesök. Vad trevligt att träffa sonen och fira honom. Instämmer helt i att det är roligt att träffa barnen och är de fyra så blir det ju helt klart mer fokus på ett om ibland delar upp det hela.
   Brukar göra så med barnbarnen ibland och eftersom de är 10 och 13 år är intressena också olika.
   Lycka till idag men besöket hos veterinären.
   Kram

 79. Jag förstår att det blev trevligt! Man får passa på att äta utomhus så länge det går!
  Hoppas du får en riktigt fin helg nu! Jag och Calle har fikat med hans dotter idag. Hon åker iväg till Spanien imorgon och blir borta tills i maj. Hon har sin pojkvän där, så de turas om att bo i Spanien och i Sverige. Nu verkar det bli sista rundan i Spanien och sedan flyttar båda hit. Jag har fått en gravidbild från min dotter idag. Hon går in i vecka 17 och har redan en liten söt putmagen. Ska blir så roligt att bli mormor!
  Kramar 🥰🥰

  1. Fina dagar fyllda av trevligheter vill vi ha många av. Jätteroligt att du ska bli mormor och förstår att du glädjer dig.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

 80. God kväll! Hoppas du har haft en fin och mysig helg! Jag har njutit av en lugn helg och ätit gott och umgåtts med Calle. Vi har tittat på serier och spelat olika sällskapsspel – precis vad jag behövde just nu.
  Jag ska försöka att sova strax, men kan fortfarande inte bli av med den där gnagande känslan av oro efter branden i huset två kvarter här ifrån. Alla känslor från när entrén sprängdes här kom tillbaka. Hoppas att de två som de har anhållit är rätt personer så de inte släpps igen på grund av bristande bevis.
  Jag önskar dig en riktigt fin kommande start på veckan! Kramar och god natt ❤️❤️❤️

  1. God förmiddag! Jag tänkte verkligen extra på dig nu i samband med den nya branden. Svårt att sova och inte oroa sig när dessa bränder pågår. Och minnet från sprängningen i “ditt” hus finns ju hela tiden med.
   Fint att du kunde spendera tid hos och med Calle och skingra lite tankar.
   Önskar dig en så bra vecka som möjligt.
   Har en del trevligheter inplanerade i veckan och de är inte bara väderberoende så det känns bra.
   Sol i Stockholm idag och det är alltid en bra start.
   Varm kram

 81. Så mysigt det låter med Promenadklubben och att ni lunchar tillsammans och hittar på olika saker. Vi har jättefint väder här idag också, så jag ska strax bege mig ut på fotosafari och föreviga de sista spåren av sommaren. Så underbart att det fina vädret har kommit tillbaka.
  Igår fick jag veta att explosionen i huset nära mig var resultatet av mänsklig vårdslöshet. En olycka helt enkelt, så explosionen där hade inget samband med sprängningen här. Tydligen hade någon laddat sin elsparkcykel uppe i lägenheten och batteriet hade blivit överhettat och en sprayflaska i närheten hade exploderat av värmen. Jätteledsamt att det fick så förödande konsekvenser, men samtidigt skönt att det inte var ännu ett dåd av de två kriminella gäng här i stan som försöker skrämma varandra. De har ju konstaterat att sprängningen i mitt hus är en del av den konflikten, men de har fortfarande inte gripit någon för det.
  Hoppas du får en solig och härlig fortsättning på denna torsdag!
  Varma kramar fina du ❤️❤️❤️

  1. Skönt att du också kan njuta av det vackra vädret.
   Och tack för att du berättade att sprängningen nära er var beroende av den mänskliga faktorn. Känns ju lite “bättre”.
   Har haft en fin dag med träff med min äldsta väninna och god vietnamesisk mat. En em och kväll på balkongen hemma blev också bra.
   Ha det bra. Önskar dig en fin fredag.
   Varm kram

 82. Så gott med vietnamesisk mat och roligt med träff med din väninna! Visst är det skönt att ha en balkong att njuta av! Jag skulle inte vilja bo i lägenhet om det inte fanns en balkong.
  Vi har jättefint väder här idag också, så jag ska ta mig ut på en kortare promenad om en stund. Jag har varit så otroligt trött de senaste dagarna, men tror att det beror på att kroppen protesterar lite för att jag har varit för aktiv. Jag är väldigt trött på min postcovid och hoppas att den ger med sig snart. Det känns så ledsamt att jag ska bli så trött så fort jag gör någonting.
  Hoppas du får en jättefin och solig tisdag!
  Varm kram ❤️❤️❤️

  1. Visst är det behagligt med det vackra vädret vi haft- Vi har njutit även i kväll av skön balkongmiddag och det var +22.
   Trist med din post covid och kan tänka mig att det är svårt att begränsa aktiviteterna efter din förmåga- Lätt att det blir för mycket.
   Ska i morgon ut med Promenadklubben på trevligheter i skärgården och det ska bli trevligt.
   Ha det gott-
   Varm kram-
   (Vet inte om du har instagram men där lägger jag ut en del bilder och text)

 83. Hej fina du!
  Nu har jag letat upp dig på Instagram och lagt till dig där! Så roligt att få ta del av dina fina bilder där!
  Jag heter heter helenahelna på Instagram.
  Hoppas att du har haft en jättemysig dag med Promenadklubben och att vädret har varit med er!
  Jag är lite piggare idag, så jag ska se om jag kan lura med mig Calle på en liten utflykt med promenad lite senare i eftermiddag. Det gör så mycket för humöret att få komma ut i friska luften.
  Varm kram 🤗❤️

  1. Hej!
   När jag tittade på Insta hittade jag fler helenahelena så viken av dessa är du. Bra att veta så det blir rätt Helena jag följer.
   Har haft en jättefin dag med promenadklubben i Stockholms södra skärgård. Lite mulet men ändå väldigt fint.
   Skönt att du är piggare och visst gör det mycket öfr humöret att komma ut en sväng.
   Ha det fint!
   Varm kram

  1. Ja, det vore en stor förbättring. Och Micke! Altid så roligt att höra från dig.
   Hoppas du är pigg igen.
   Ha det så bra du kan.

 84. Hej fina du!
  Så underbart ni hade det med Promenadklubben! Roligt att du delar med dig på Instagram! Jag såg att du hade hittat rätt på Instagram nu och jag har precis godkänt så du kan följa mig också.
  Jag fick med mig Calle på ett litet äventyr igår. Vi tog en promenad genom skogen ute i Abborreberg (vet inte om ni har varit där när din svärmor levde) och hamnade ute i Marby där de har byggt massor med fina hus utmed Bråvikens kust. Vi promenerade sedan tillbaka till bilen utmed vattnet och det var helt underbart och faktiskt inte en enda mygga den här gången. När vi var i Sörsjön i lördags så anföll de ju i flock så jag blev helt sönderstucken på mina smalben (får skylla mig själv när jag inte hade heltäckande på benen…) Hoppas du får en riktigt fin torsdag! Jag ska på Tackfest för personalen på jobbet ikväll. Är alldeles för trött för det idag, men tänker gå i alla fall och träffa kollegor och chef och äta lite middag och när huvudet protesterar för mycket av alla intryck så har jag bara två kvarter att promenera hem.
  Varm kram 🤗❤️❤️

  1. Tack, för att du godkände mig. NU vet du ju lite vad jag har för mig. Har ju bloggat sedan september 2007 men har ju haft en paus sedan i april i år. Och det av lite olika orsaker så jag förlorade helt enkelt lusten att skriva. Känns lite trist men jag följer en del bloggar och tycker det är roligt.
   Är så glad att vi fått kontakt.
   En fin promenad blev det för din och Calles del men illa med alla mygg.
   Önskar dig nu en trevlig kväll-
   Har haft en härlig dag idag i Vaxholm och vädret var också med oss.
   Varm kram

 85. Jag har haft både kortare och längre bloggpauser. Ibland är det jätteroligt att blogga och man har hur mycket som helst som man vill skriva om, men i perioder så har man varken lust eller ork. Det senaste uppehållet jag hade var väldigt långt. Jag trodde att jag skulle orka dela med mig av min rehabilitering i början av min postcovid, men efter ett tag blev det för mycket för mig. Rehabiliteringen tog all min kraft då jag var tvungen att ändra om så mycket i mitt liv för att hitta orken att ens bara vara och klara av det mest nödvändiga. Nu har jag kommit så långt även om jag fortfarande är väldigt påverkad, så jag har hittat glädjen i att blogga igen. Jag har tack vare flera fantastiska läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och annan vårdpersonal fått verktyg att hantera mina svårigheter så dagarna ändå flyter på. Oftast så läser man om allt negativt som vården innebär, men jag är väl lyckligt lottad som har fått förmånen att helt enkelt träffat rätt vårdpersonal vid rätt tillfälle.
  Jag är också jätteglad över att vi har fått kontakt Ditte! Du är en helt fantastisk kvinna som jag önskar att jag hade kommit i kontakt med tidigare i livet! Det skulle vara roligt att träffa dig vid något tillfälle när jag är uppe i Stockholm över en fika och då kanske min söta dotter har hunnit att få bebis också så du kan få träffa mitt lilla barnbarn.
  Bilderna från Vaxholm var så härliga!
  Hoppas du får en jättefin fredag!
  Varm kram 🤗❤️

  1. Tack för fina ord! Jag önskar också att vi fått kontakt tidigare men bättre “sent än inte alls”. Förstår att det varit en tung period för dig men blir glad av att läsa att du fått bra stöd från vården. Jag har också fått bra hjälp, till största delen, något jag är glad för.
   Visst vore det roligt att ses så har du vägarna hit så ska vi absolut ses.
   Jag har inte haft någon bloggpaus sedan jag började blogga. i september 2007 och vi då bptt i Peking, KIna, i sex månader. Men lusten att blogga försvann i april och det av lite trista orsaker. Men så är det.
   Gläds med dig att du ska bli mormor.
   Vår tur till Vaxholm blev väldigt lyckad och att komma ut i skärgården ger så mycket.
   Önskar dig nu en fin helg.
   Varm kram

 86. Önskar ju så att jag kunnat vara på plats i stockholm för firandet av vår konung men dina bilder var en fin tröst.

  Tillönskar dig en fortsatt fin kväll.

  1. Tack! Det var ett fint firande och väldigt god stämning. Hela stan var i “farten”.
   Önskar dig en bra vecka.

 87. Jag tittar fortfarande in här då och då. Men de sista månaderna har mest gått till att packa, planera och allt annat flyttbestyr. Ser instagraminlägg och följer dig lite på avstånd.
  Önskar dig allt gott.
  Bosserkam

  1. Tack, alltid trevligt! Förstår att ni har mycket runt er med packning och tankar inför flytt. Jag har fortsatt ingen lust att blogga och önskar ibland att den kom tillbaka. Men ännu har det inte hänt. Men jag läser några av mina favoritbloggar och dit du. Ibland läser jag bara men ibland blir det också en kommentar.
   Instagram blir det lite mer av.
   Önskar dig också allt gott och jag är så nyfiken på var flyttlasset ska gå. Kanske du tids nog berättar-
   Tack för besöket här.
   Kram

  1. Hej Gunnel!
   Tänker mycket på dig och önskar dig det bästa med flytten. Förstår verkligen att mycket känns rörigt nu men snart landar du. Blir så bra.
   Varm kram

 88. Hej Ditte igen! Jag tittar in då och då och hoppas att allt är väl med dig fast förstår att smärta m m inte direkt går över om det inte finns något riktigt bra att ge eller göra. Hoppas ändå att det är så bra så att du får sova och ser ju att du är så aktiv också.

  Helgen hade helt fantastiskt väder, vi var i Sörmland en bit från storstan och det var väldigt varmt och så vackert ännu i naturen.

  Och vi gladdes med kungen, blev en fin present till honom med detta otroliga väder så att det blev ett vackert firande. Sett de tre delarna “kungen och jag” och en hel del kändes sorgligt och jag förstår honom helt att inte gå in i långsökta förklaringar på allt.

  Tycker att han klarade frågorna bra. Hade han sagt det minsta ord om mående eller hur han såg på mor och familj under uppväxten hade tidningarna varit översvämmade.

  Jag bodde med väninna hos hennes farmor, jag gick i gymnasiet och hon studerade med kungen i samma grupp och samma ämnen. Och han levde sitt liv i en lägenhet i Luthagen, vi såg ofta bilen han tyckte så mycket om, Volvo P1800. Tragiskt att han bara fick komma hem en gång under terminen, så nära till slottet och helt ofattbart.

  Privilegierad, javisst men mycket tragik också. Glad att han har familj nu och en fin sådan.

  Önskar dig allt gott Ditte och en fin höst. Det är ju väldigt fint väder ofta, om det var lite regn i augusti har jag glömt🙂, det behövdes ju också och nu helt fantastiskt skönt väder.

  1. Hej Monica!
   Så roligt att du skriver och jag läser med stor glädje din kommentar/hälsning. Tyvärr har jag inget nytt att erbjuda. Visst har jag haft en hel del med min rehab och det är en del av min frånvaro. Men i april försvann lusten att skriva och det hade egentligen inte direkt med vare sig operationen eller min rehab att göra. Det var en händelse på ett mer privat plan spm gjorde att lusten försvann. Jag brukar inte direkt ta åt mig men ibland kan ord, ord som kom i skrift, få mig att förlora lusten att blogga. För egen del tycker jag att jag är mer än min blogg. En person som lever mitt liv.
   Jag försöker vara aktiv och rörelse är ju bra och jag kämpar på. Men tyvärr är min smärta ibland väldigt svår och jag kan inte gå. Benen domnar.
   Visst är det fantastiskt med det fina väder vi haft och jag kan tänka mig att ni hade fina dagar i Sörmland. Här var jag ute en del och “firade” lite med många andra.
   Har också sett olika filmer och dokumentärer och kan bara konstatera att livet inte varit enkelt. Vet att min pappa spenderade en del med kungen bk.a. som lärare för honom på Krigsskolan Karlberg och kan le åt när pappa berättade speciella historier om deras turer vintertid i fjällen och när de åkte mc till övningar i Varberg. Ja, även fina minnen och roliga i samband med Vasaloppet.
   Roligt att läsa om dina upplevelser och minnen från och i Luthagen .
   Stort tack än en gång för din värmande kommentar och den gladde mig mycket.
   Varm kram

 89. Hej fina Ditte!
  Jag njuter av dina inlägg på Instagram – härligt att du kommer iväg på en massa mysiga utflykter! Jag är även imponerad över utsikten från din balkong – helt underbar!
  Jag kämpar på med min elaka kropp och idag tog jag en promenad i solskenet hem till Mikaels lägenhet för att se till Sixten och Saga och ge Sixten sin astmamedicin. Det var skönt med promenaden, men jag blev väldigt trött av den. Vet inte om jag har åkt på något elakt virus som har satt sig på leder och muskler och andningen är påverkad. Känner att jag har nog ändå utan att få ytterligare elände med kroppen. Tur att jag är obotlig optimist och utgår från att det snart ska ge med sig och försvinna. När jag var hemma hos Mikaels katter ringde Calle och frågade om jag ville ha skjuts hem för han hade lunch och skulle hinna om jag var trött och hade ont. Jag tackade ja, så han kom och hämtade mig och skjutsade hem mig. Jag vill ju må bra när det är så fint väder, men tack och lov så kan jag ju alltid sätta mig ute på balkongen och njuta av solen.
  Hoppas du får en riktigt härlig torsdag!
  Varm kram 🤗❤️❤️❤️

  1. Hej!
   Tack för att du skriver. Uppskattar det verkligen- Har överlag haft en riktigt bra vecka och till helgen blir det lite extra och med en resa. Maken “jubilerar” och att fira det som firas kan är fint.
   Detta med att du är trött och har besvär av ryggen är ju trist. Vet hur det känns, även om en aldrig kan jämföra smärta. Men hoppas du kan få stöd av VC och kanske förslag på vad som kan hjälpa dig. Vet ju även att fysioterapeuter är bra på detta.
   Bussigt av Calle att hämta dig. Önskar dig ett fint veckoslut.
   Varm kram

 90. Jag hoppas att ni njuter för fullt av er båtresa upp till Höga kusten! Det är verkligen vackert där! Jag och Calle var där för två år sedan i samband med en road trip. Vi bilade här från Norrköping ända upp till Örnsköldsvik. Så vackert att bila hela vägen upp längs med kusten och lite mäktigt att åka över Höga kusten bron. Vi passade på att besöka Naturum vid Skuleberget också och det var riktigt fint där.
  Jag mår lite bättre nu, men är fortfarande öm i höft och rygg, så jag hoppas min läkare kan hitta felet när jag träffar henne imorgon. Idag har jag en lugn dag här hemma. Svarar ifatt på kommentarer i bloggen och kikar in till dem som har kommenterat. I eftermiddag tror jag det blir lite pysslande i Calles trädgård om vädret tillåter och orken finns. Vi beskar (Calle beskar och jag pekade…) ett äppelträd och en rosentrybuske igår och samlade frön från några växter. Finns ju en hel del att göra i trädgården nu på hösten, så vi försöker ta lite i taget. Jag blir ju trött så fort tyvärr, men gör så gott jag kan i alla fall.
  Varm kram fina du 🤗💕💕💕

  1. Vi har det jättebra. Men just nu blåser den kuling med 18 m/sek. Ska avta. Men i natt går vi över mot Mariehamn så hoppas det lugnar ner sig på havet.
   Passerar nu snart Ulvön.
   Jag är väldigt förtjust i Höga kusten och har jobbat som reseledare och guide på resor hit från Stockholm under många somrar. Vi hade då vår “bas” på First hotell i Ö-vik och upptäckte allt tänkbart här. Så fina resor och fina minnen.
   Hoppas innerligt att din läkare kan ge dig råd ang. smärtan och veta vad som nu gjort att den blivit svårare.
   Bra att du tar det lugnt men ändå rör dig lite.
   Önskar dig god bättring och en fin kväll.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *