Tankar

Plötsligt händer det!

Plötsligt händer det bara. Och det är dags för en bloggpaus här hos mig. Tanken är  att bloggen ska ha  har semester i ett par veckor och vi får sedan se var vi landar. Jag startade bloggen i september 2007 och vi hade då vi bott sex månader i Kina. I Peking. Där kom vi att bli kvar i nästan fyra år och blogginläggen därifrån och från resor vi gjorde i Kina och Asien under den tiden ligger kvar på min gamla blogg. akker.blogg.se.(Går inte att nå Blogg.se med webbläsaren Firefox )En blogg som jag hade kvar  till januari 2017. Alltså i hela 10 år.

Nu, under kommande veckor, är fokus på min rehabilitering efter höftoperationen, på en hel del trevligheter och på jobb som sköts hemma. Så välkomna tillbaka den 19 april.

Jag passar också på att önska alla en riktigt Glad Påsk och önskar alla er läsare det bästa.

Plötsligt händer det! Våren är på besök. 

84 svar på ”Plötsligt händer det!”

 1. Glad Påsk Ditte🐣
  Hoppas att du återkommer men förstår att tid för rehab och annat måste få plats också.

 2. Underbara vårbilder! Å jag förstår att du måste fokusera på mer på andra saker just nu. Vi finns kvar i bloggvärlden. Ha det så bra så ses och hörs vi!
  VARM KRAM!

  1. Vi ses och hörs- Och även om jag inte skriver själv kommer jag att hänga med dig. Så du slipper mig inte.
   Varm kram

 3. Det var otippat!!! Dessutom var det nog det kortaste blogginlägget du skrivit sedan jag följt dig, och det är ju ett antal år om man säger så;-)
  En tidsbegränsad timeout är helt okej. Den är du värd med tanke på rehabiliteringen av din höft och allt annat som väntar under april. Håller tummarna att allt går som du önskar.
  Glad Påsk Ditte och sköt om dig. Då hörs vi igen den 19 april:-)

  1. Tja, ibland blir det snabba ryck. Och jag kan skriva kort, men instämmer att det inte så ofta blir det. Ska träna mer på det.
   Ja, du har ju hängt med i många år. Väldigt glad för det.
   Nu blir det en “målrelaterad” time out och det är en del annat som kommer att fylla mina dagar på olika sätt. INte minst att se till att bli “gångbar”.
   Stort tack för omtanken-
   Önskar dig också en Glad Påsk. Och jag kommer att titta in och se hur du har det. Känns gott med lite extra skratt och humor-
   Vi hörs här på bloggen den 19 april-

 4. Så roligt att du ska göra någonting roligt, så känns det som i alla fall!
  Njut för fulla muggar, ta vara på dig på bästa sätt!
  Tack för alla fina foton och så önskar jag dig en riktigt glad påsk!
  Den 19 april tittar jag in igen! Lita på det!
  Kram!

  1. Jag ska först och främst se till att bli mer gångbar så jag kan slippa kryckorna- Men en del trevligheter och lite jobb väntar så det är inga svårigheter att fylla tillvaron. Det har det inte varit nu heller men en paus nu blir bra.
   Tack! Önskar er också en riktigt Glad Påsk och ha det allra bäst. Säkert tittar jag in då och då.
   Välkommen tillbaka till mig.
   Kram

 5. Oj, det var en smula oväntat minst sagt får jag säga.
  Nåja, jag önskar dig en god och trevlig ploggpaus med fokus på rehab, jobb och påsken!

  Kram och god kväll!

  1. Ja, ibland blir det lite oväntat. Men det här blir bra. Jag har en del jobb och annat som sker på mina villkor och det känns bra. Röra mig ska jag göra och så kommer det att bli men jag bestämmer- Som vanligt kommer jag att titta in hos dig.
   Önskar dig och de dina en Glad Påsk.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 6. Ja, plötsligt händer det! Njut av din bloggpaus och ta hand om dig och rehab. Så roligt med lite jobb också nu när du inte är ute riktigt lika mycket som innan operationen.
  Glad Påsk och stor kramom!

  1. Det känns bra nu med en paus och brist på sysselsättning blir det inte. Så nog kommer jag att fortsätta vara ute på vift. En stillasittande tillvaro är inget för mig om jag inte måste. Och det är ju alltid på mina villkor. Väldigt roligt med lite jobb men de är också av det lite rörligare slaget.
   Önskar dig också en Glad Påsk.
   Varm kram

 7. Ha det så bra och skönt att få tid till annat som behövs. En riktigt fin och Glad Påsk önskas er🐰🐣☀️

  1. Tack! Och stort tack för all omtanke- Ja, det blir bra det här. Önskar dig också en Glad Påsk och fortsatt fina dagar. KOmmer sakna dig.
   Kram

 8. Ibland är det så att man behöver lite semester från bloggandet. Önskar dig en fortsatt god bättring på din rehab. Och naturligtvis en Glad Fin Påsk. Kram

  1. Tack! Just så är det. (Vill bara berätta att vi igår var på Soppteatern och såg Lysistrate. Riktigt bra och väldigt aktuell. Satt längts fram.)
   Önskar dig också en Glad Påsk och jag tittar in för att se hur ni har det.
   Kram

 9. En Glad Påsk önskar vi dig också och att ta en bloggpaus för att fokusera på andra saker, som rehabilitering är väl helt självklart. Jag beundrar alla som orkar och kan skriva blogginlägg varje dag. För min del skulle det kanske kännas som ett tvång och förta lite av lusten.
  Sköt om dig och ha det riktigt bra så blir det ett På återseende om ett par veckor!

  1. Tack! Önskar er också en Glad Påsk och kanske blir det en tur med husbilen. Jag tittar in för att se om jag kan åka med. Jag har fikus på rehab och har en del annat på gång så att ta en paus nu blir bra.
   Jag har ju själv valt att skriva varje dag, i Peking några gånger i veckan, och har nog aldrig känt det som ett tvång- Men det tar tid och just nu finns annat jag vill ge den tiden till-
   Önskar er också fina dagar. Och vi ses.

  1. Tack! Det ska jag ha och hoppas återkomma piggare och friskare.
   Men jag kommer att komma på bloggbesök och se hur du har det.
   Önskar dig också en Glad Påsk-
   Kram

  1. Tack! Önskar dig också en Glad Påsk och fina dagar. Och visst kommer jag på bloggbesök-
   Kram!

 10. Du är en så flitig bloggerska, inlägg varje dag..
  Inläggen är alltid informativa och då krävs ett engagemang så jag förstår att du kan behöva en paus. Särskilt nu när dina tankar säkert kretsar runt annat.
  Ha det så gott , vi hörs och ses.

  1. Tack! Just nu är tankarna på lite andra håll och ibland knepigt att samla ihop dem. Både privat och annat pockar på uppmärksamhet. Men jag återkommer. Kommer förstås att titta in hos dig då och då.
   Önskar dig och de dina en fin vistelser i Italien och njut av allt.
   Ha det gott och Glad Påsk.

 11. Det hade jag inte väntat mig, men jag förstår dig till fullo. Kommer att sakna att gå in och läsa dina inlägg, men får jag abstinens besvär så kommer jag in här och läser då något som du skrivit förr och kollar på dina vackra foton.

  Önskar dig en finfin bloggpaus och att den blir precis som du har förhoppningar om.
  Lycka till med rehabiliteringen också.
  Trevlig påsk och jag tänker på dig.
  Varma kramar!

  1. Nej, inte riktigt jag heller. Men nu blir det så. Och du är alltid välkommen att titta in och läsa något “gammalt”. Finns ju en hel del. Jag kommer förstås att titta in till dig och se hur du har det. Men inte för egen del skriva något.
   Tack för omtanken och jag önskar dig också en fin påskhelg och att du ska må hyfsat bra.
   Många tankar till dig.
   Varm kram

 12. Vill först säga Glad påsk till dig och jag förstår att rehab är viktigast nu för dig, Men jag kommer sakna din blogg så mkt ,jag som nyss hittat hit för ett drygt år sedan och älskar att titta in här varje dag Jag önskar all lycka så hoppas jag vi ses i bloggen igen,kram kram

  1. Tack! Önskar dig detsamma. Ja, just nu känns det som bra med en paus. Det är en del runt om. Roligt att du gärna tittar in här- Och jag är också glad att jag hittade din blogg- Men jag kommer att titta in till dig nu och då även om jag inte skriver själv-
   Och den 19 april är jag tillbaka-
   Kram!

  1. Tack! Jag jobbar på med den och det går framåt. Bra så. Och visst är blomman fin. Så bra att blomman gjorde dig glad. Lite av tanken med att jag valde den. Tycker också den är fin.
   Önskar dig också en så bra påsk som möjligt.
   Många tankar och en varm kram

 13. Glad Påsk och lycka till med rehabiliteringen!
  Välkommen tillbaka efter ditt uppehåll.
  Skulle vara tråkigare i Blogglandia om inte du var med. Om du känner att det är mycket jobb varje dag, så kan du ju göra som jag gör, vissa dagar i veckan och ibland lägga in lite repriser, det skulle jag gilla.

  1. Tack! Jag gnetar på med den och det går framåt. Har en hel del nu att styra med så en paus från egna blogginlägg blir bra. men visst tittar jag runt lite hos mina bloggvänner.
   Det är inte direkt att det är mycket jobb men nu har jag en del annat jobb och det är den del extra med rehab och mycket trevligheter som jag vill ägna tid åt.
   Tack för din tanke. Väl värd att fundera vidare på-
   Önskar dig en Glad Påsk-

  1. Visst gör vi! Och jag tittar in då och då för att se hur du har det.
   Ha det bra du också- Glad påsk!

  2. 😊 Du är ett energiknippe men ibland måste man välja. Rehab kombinerat med trevligheter låter som ett vettigt beslut.
   Jag uppskattar dina inlägg till 100% oavsett var du befinner dig. Dina ambitiösa inlägg vispar man inte ihop på en kafferast! Har jobbat inom media och är impad över både text och bild i din blogg.
   🐣 Glad Påsk och lycka till med rehaben! Tror bestämt att jag saknar dig redan…

   1. Tack, Solan!Dina ord piggade upp. Och tack för omtanken. Och det är så trevligt att ha dig med. Nej, du om någon, vet ju att det tar tid att skriva. Och jag tycker ju att det är roligt. Extra glädjande är att många läser och också har haft och har glädje av tips som jag gett. Häromdagen var det en läsare som nu ska åka till Teneriffa och bo på det hotell där vi bodde i januari. Hon tyckte att inläggen gav god info. Att läsa sådant piggar upp.
    Önskar dig nu en Glad Påsk och vi ses i april.

  1. En paus nu blir bra nu. Jag jobbar på med rehab och den går framåt. Och just nu är det även en del annat på gång-
   Även om jag inte skriver egna inlägg nu så kommer jag att titta in både hos dig och andra bloggvänner.
   Och jag återuppstår om ett par veckor.
   Passar på att önska dig en Glad Påsk.

 14. Och jag som precis hittat till dig 🙂 Men blogguppehåll är inte fel ibland. Jag önskar dig stort lycka till med din rehabilitering och med dina andra aktiviteter. Och naturligtvis önskar jag dig en riktigt fin påskhelg!

  1. Tack, Anita! Och jag är åter den 19 april. Jag har ju också just hittat din blogg men kommer att titta in under dessa veckor. Jag skriver inget själv men vill förstås vandra vidare i Blogglandia.
   Passar på att önska dig också en riktigt Glad Påsk.

 15. Den bloggpausen är du värd och har jobbat ihop till. Dessutom kanske du har saknat dina gamla påsklov. 😉 Jag längtar efter att S kommer hem om några timmar och är glad och uppåt inför sina tio lediga dagar.
  Självklart är jag impad av att du lyckats hålla en sådan hög nivå på din fina blogg, dag efter dag. Hoppas du inte får abstinensbesvär och skolkar från lovet. 🙂
  Det viktigaste är att du kommer tillbaka fysiskt och sätter upp kortvariga och långvariga mål. Du är en fighter och har din grundkondition att luta dig emot.
  Glad Påsk kram från Visby

  1. Tack! Ja , det känns bra. Och även om jag inte skriver själv nu så kommer jag att bloggvandra . Förstår att du längtar efter att S ska komma hem och att ni nu har några fina dagar att spendera tillsammans. Hoppas också på bra väder.
   Nu är det fokus på rehab och annat ett tag och att läka tar kraft och energi. Och jag vill ju också ta mig an det som Stockholm bjuder på-
   Grundkonditionen har jag och envis är jag-
   Önskar dig och S en riktigt Glad Påsk.
   Kram

 16. Det är ibland bra att kunna fokusera på annat än dagliga blogginlägg. Vi alla finns ju kvar när du är redo för att komma tillbaka. Det viktiga är ju att du gör det. Jag tror även mitt bloggande kan bli lite lidande när vårsolen börjar skina och man vill hinna med själva livet också. Bloggen ska vara lustfylld, vilket den ju oftast är, men du är så förnuftig så du vet när det är dags att sköta om dig.
  En varm påsk-kram från pörtet

  1. Tack! Just nu tar det en del tid och energi med på rehab och en del annat så en bloggpaus nu blir bra. Och även om jag inte slriver egna inlägg under ett par veckor så kommer jag på diverse bloggbesök.Vill ju inte missa dig.
   Skickar dig också en varm påskkram. Många tankar till dig och hoppas du har det bra i ditt nya “stadspörte”.

 17. En “timeout” får man väl unna sig ibland kan jag tycka, ta hand om dig nu Ditte och rehabilitera dig ordentligt nu.

  Kram från Guldkryckan med hustru.

  1. Ja, visst! Och nu passade det bra.
   Önskar dig och hustrun fina påskdagar och jag tittar in till dig då och då under min paus.
   Ha det gott.

  1. Tackar! Ja, nu blir det en del annat. Men visst tittar jag in hos mina bloggvänner men inte kanske så ofta. Önskar dig också en Glad PÅsk.

  1. Tack! Jag skriver inga egna inlägg men visst hänger jag mer på er resa. Väldigt givande. Önskar er fortsatt fina dagar.

  1. Nej, så är det! Och det är en del annat också som nu pockar på uppmärksamhet. Men nog tar jag mig en titt in till dog under “pausen”. Jag skriver inget men läser gärna dina inlägg. Önskar dig också en Glad Påsk

  1. Tack! Ja, jag jobbar på och visst går det tursamt nog framåt.
   Önskar dig fina dagar och en Glad Påsk

  1. Tack, Micke! Uppskattar verkligen din och fruans fina omtanke.
   Önskar er också fortsatt fina dagar.
   Kramar!

 18. Wow, imponerande att du bloggat i 15 år!
  Det låter som en bra plan att ägnad dig åt rehabilitering och hoppas att du kommer tillbaka efter bloggpausen.
  Ha en fortsatt trevlig påsk!

  1. Ja, 15 år är en lång tid och det har varit givande år .Men nu blir det ett tag extra fokus både på rehab och lite annat.
   Och visst är tanken absolut att komma tillbaka.
   Önskar dig också en fortsatt fin påsk.

  1. Tack! Ja, tillvaron går framåt och sköna påskdagar har det varit.
   Önskar dig också fina dagar.

 19. Glad Annandag Påsk 🐣
  Kikar in lite smabbt och hoppas du har det gott. Saknar din fina blogg🥰
  Ikväll packar jag ihop resväskan och tidigt imorgon bitti går vägen tillbaka hem igen.
  Varm kram🤗

  1. Tack! Jag har det bra och det finns mycket att “sätta tänderna i”. Visst saknar jag att skriva men just nu är det mycket annat.
   Förstår att du haft fina dagar i Värmland och önskar dig en fin och lugn resa hem-
   Varm kram

 20. Ta nu väl hand om dig och gör din rehab så gott du kan. Du är envis och går all in så det kommer att bli så bra!
  Njut av din ledighet och ta vara på det livet ger!
  Kramar

  1. Tack! Jodå, jag gnetar på och det går framåt. Bra så. Men det hela tar ju tid. Envis är jag men jag kan inte trolla.
   Och just nu finns annat runt mig, förutom rehab, som tar kraft.
   Önskar er varmt välkomna hem och hoppas nu att våren är på gång här hemma.
   Kramar

 21. Ja man behöver det ibland, jag bloggar inte som innan orken finns inte så det får bli som det blir 🙂 hoppas allt går din väg o ha det så skönt kram <3

  1. Jag tycker det är roligt att skriva men just nu är det mycket annat som jag också vill göra så då fåt bloggen vila. Har ju i princip skrivit varje dag sedan september 2007 när vi då bott 6 månader i Kina.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Tack för fin omtanke. Jag tycker det gick bättre i början med rehab men tycker det har stagnerat en del. Jag vet ju att det är lång rehabtid och jag gnetar på.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Nej, jag har haft min paus och det har varit riktigt skönt. Har haft en hel del att stå i och krafterna som blivit över har jag använt till att fundera. Den 27 april kommer en bok om min pappa. Jag har läst manus tidigare men nu också fått ett ex. av boken i min hand. En stark bok, en roman, om en ung mans öde och den kamp han förde från 1939 -45 för länders och människors frihet. Bloggvännen BP skrev om boken igår. http://bp-computerart.blogspot.com/2023/04/glad-mandag_17.html
   Och i morgon är jag själv tillbaka.
   Kram

 22. Tänker på dig och hoppas att din rehab fortskrider. Vet att det tar tid med läkning och att komma tillbaka till sin vanliga ork. Men, ta det lugnt och i din egen takt så ska det gå bra.
  Vi har ju fått riktigt vårväder nu och då kanske du går ut ibland eller sitter på balkongen och jobbar.
  Ha det fortsatt bra och krya på dig.
  Varma styrkekramar.

  1. Tack för din fina omtanke. Jag kämpar på med min rehab men just nu är det tyvärr en svacka. Jag vet ju att det tar tid och kraft men kan nog vara och bli lite otålig. Jag har haft en del funderingar på min pappa och på den bok om honom som kommer ut den 27 apri. Bloggvännen BP skrev om den igår. http://bp-computerart.blogspot.com/2023/04/glad-mandag_17.html. En bok som är ett stycke historia och om pappas liv under finska vinterkriget och i Norge m.fl. länder under andra världskriget- Boken är en roman och byggd på verklige upplevelser. En stark bok-
   Vårvädret nu känns så bra och idag ska jag ta mig till Kungsträdgården för att se hur det står till med körsbärsträden.
   Varm kram

 23. En svacka på grund av att du inte tycker att det går framåt? I så fall är det helt naturligt och normalt, kroppen läker i alla fall fast du kanske inte alltid märker det så påtagligt.
  Men med den energi och kreativitet så förstår jag att du tänker att det går för långsamt. Men, det tar tid.
  Boken som du talar om som handlar om din far går den att köpa i alla bokhandlar, efter i morgon? Skulle vara intressant att läsa den.
  Ha det bra och ta det lugnt.
  Varma kramar.

  1. Nja, inte bara. Det var en del andra komplikationer, rent kroppsligt, som också tillstötte. Och att det tar tid att läka vet jag-
   Boken kommer att finnas i bokhandeln från den 27 april- Men jag tror det kan bara billigare att beställa den-
   Det finns ett par poddar där författaren, Thomas Tynander, blir intervjuad om boken och de är riktigt bra. Länkar till dem här- https://poddtoppen.se/podcast/995820561/fronten
   “Allan Mann soldat i fyra uniformer.” del 1 ohc del 2. Jag tyckte båda avsnitten var bra.
   Varm kram och många tankar

 24. Min klocka visar nu på 0.00 onsdagen den 19 april. Alltså är din bloggpaus over and out! völkommen tillbaka till bloggosfären, du är efterlängtad,. tittar in i morgon bitti och läser förhoppningsvis hur mycket du saknat oss!
  Nattikram

  1. Fina Paula! Stort tack! Det kommer ett inlägg sent i em. Och du är så välkommen. Har ju tittat in hos dig och en del andra under bloggpausen så lite koll har jag. Skriver idag på em-
   Önskar dig en fin onsdag.
   Stor kram

 25. Jo, kidzen har nog annat att göra än att läsa, men de borde faktiskt läsa mer.

  Detta lov tycks inte innebära lovskola heller, synd.

  Ha det nu jättefint Ditte och ha en fortsatt fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *