Det dagliga Skyltar Södermalm

Skön vårkänsla – Skyltsöndag #412

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att det är skyltar av olika slag som gäller. Ett bild-tema, med “fri tolkning”, som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar och där skyltar har huvudrollen. Skyltarna/bilderna är gårdagsfärska,  tagna från och på balkongen under ett par timmar då jag satt där. Och en skön vårkänsla infann sig. Balkongen har söderläge så tillgången på sol, när den visar sig, finns hela dagen.  Något jag verkligen uppskattar, inte minst nu, när jag inte är lika rörlig som vanligt. Vilket jag är i vanliga fall.

Men efter den höftoperation jag gjorde i början  av mars så har rörligheten varit tämligen begränsad. Och med kryckor som troget sällskap så kommer den att vara så ett bra tag till. Men jag gör framsteg och upplever nästan dagligen att jag klarar allt mer. Tyvärr har de kroppsliga framstegen den här veckan varit modesta, mer av ”status quo”. Alltså oförändrade. Teater  och lite annat blev det i tisdags och i onsdags ett besök i Bellmanhuset på Södermalm där vi också fick en inblock i Bellmans liv av en lättsam och kunnig ciceron. Verkligen en givande heldag tillsammans med Promenadklubben

Stockholm. Södermalm. Absolut en skön vårkänsla med en termometer som visar +24.8 . Visserligen i solen. Men skönt var det. Absolut en skön vårkänsla när jag tittade på termometern. Lite fusk var det för den stod i solen.

Skön vårkänsla

var det trots att lite snö fortfarande finns kvar. Men snart är den borta. Som vanligt, dessa vackra dagar, är det i princip folkvandring på och längs kajen.Ett mycket populärt promenadstråk i Stockholm. Många tar sig också en rejäl runda och går runt hela ön, en sträcka på mellan 8 och 10 km. Lite beroende på om en genar eller inte.

Norra Hammarbyhamnen, området där vi bor, lockar många till utevistelse dessa sköna dagar. Här västerut, förbi Hammarbyslussen och mot Mälaren 

Husbåten Gratia  ligger vid kajen nedanför hos oss brukar vara grönskande. Men den tiden kommer. Än ligger snön kvar över krukorna.

Stockholm. Hammarbykanalen. Sightseeingbåtarna är på gång. Skön vårkänsla. Hammarbykanalen är isfri och under dagen passerade några Sightseeingbåtar som går en tvåtimmars tur i Saltsjön och i Mälaren. Även att se dessa igång ger en skön vårkänsla

Även en  polisbåt tog sig en sväng denna vackra dag. Jodå, de kör lite när som. Oavsett väder, vind och årstid.

Med zoomkameran blev det en bild på Sjöräddningsstationen vid Skanstull. Här  också Hammarbyslussen som är på väg att stänga portarna.

Lite snö finns kvar på balkongen och så även i mina odlingar. Men lite är på gång. Lite vårlika ”skyltar”.

Södermalm. Skön vårkänsla på balkongen med ett par rabarberknoppar som tittar upp i krukan bland lite snö- Se här! Ett par rabarberknoppar är synliga i krukan där lite snö finns kvar. Även dessa ger en skön vårkänsla. Heja! 

Vårskyltning, Även några strån av gräslök är på gång i en annan kruka. Här i krukan finns också persilja, timjan och rosmarin.

Vi satt kvar länge på balkongen och såg solen spegla sig i fönstren på andra sidan kanalen innan den så småningom sänkte sig.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Skön vårkänsla – Skyltsöndag #412”

 1. Våren skyltar, det går det inte att ta miste på när rabarbern sträcker på sina knoppar och blad. Ett säkert vårtecken om något. Du fick ihop många skyltar från din utkiksplats i världen! Vårliga…det syns bra!
  Ha det skönt på balkongen,njut av allt det fina som är på G.
  Kram

  1. Ja, idag är det våren som skyltar lite här. Och just att rabarberknoppar och gräslök tittar fram är ett gott tecken.
   Vi bor bra här och en del skyltar passerar revy. Här finns alltid något, antingen i kanalen eller runt kajerna att fästa blicken på.
   Är så tacksam för balkongen nu när jag inte är så fkyttbar.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Snyggt skyltat och härliga bilder från er hemmaplan. Så skönt att snön börjar försvinna för barmark är så klart att föredra när man använder kryckor.

  I morgon ska min svägerska få opererat sin andra höft. Förra gången fick hon inga hjälpmedel vilket jag tyckte var konstigt men det har hon fått denna gång.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tackar! Ja,lite vårligt var det både igår och idag. Och inte minst med både rabarberknoppar och gräslök som spirar. Här är det barmark på gator, gång och cykelvägar men den hopplogade snön dröjer sig kvar. Blev en sväng ut ifag längs kajen.
   Ja, hjälpmedel vid en höftoperation är helt nödvändigt. Och som jag förståttska det vara så oavsett region. Fint att hon nu har allt klart. Hoppas också att hn fått de smärtlindrande tabletterna i förväg. Inte alltid solklart. Jag fick det och vet att det på många ställen är praxis. Och en behöver dem absolut. Det vet ju förstås svägerskan efter förra gången …
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag. Och inte minst ett trevligt firande.
   Kram

 3. Kallt, men solen ger en känsla av vår. Nu är altanmöblerna ute och vi har suttit där en bra stund… Känns i ansiktet….
  Ljust är det i alla fall!
  God fortsatt rehabilitering! Kram

  1. Vad skönt att du också haft lite vårkänsla. Här fanns den både igår och idag. Njutbart. Men kan tänka mig att det var kyliga vindar.
   Tack, jag rehabiliterar på men känns lite som stagnation just nu.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Ååå röda fina rabarberknoppar måste gå ut och kolla läget här. Hittade några tussilago idag då jag gick en runda. Men än är det ganska mycket snö kvar…. Ha en fin kväll =)

  1. Ja, de fanns här och jag blev både förvånad och glad. Säkert har du också några. Ska fylla på med mer jord och ta bort mossan som lagt sig som ett täcke.
   Önskar dig också en fin kväll.

 5. Så skoj det är att se de första rabarberknölarna och gräslöksstråna sticka upp ur jorden. Det är väl ett vårtecken så gott som något. På vår promenad idag i ett härligt vårvinterväder var blåsippsbladen jag fotograferade den 12 februari helt täckta av en tjock snöskorpa. Det lär nog dröja innan det blir några blåsippor i den backen.

  1. Jag blev både glad och överraskad när dessa vårtecken plötsligt visade sig i krukorna. får nog bara ta bort lite mossa också så att rabarberknopparna orkar vidare.
   Oj, stackars blåsippor om de har snöskorpa på sig. Men under snön är det i alla fall +-0 så de kanske klarar sig. Hoppas.
   Men visst vill vi har mer vår. Absolut.

 6. En helt underbar vårskyltning:-) Tusen tack för den! Precis som du njöt jag i två dagar nu av solen på balkongen. Skrattade gott åt sin termometer och vad den visade. Jag har en likadan, men den står mot norr. Den visade 2 plusgrader ute och 22 inne. På balkongen var det lika varmt som hos dig. Och glädjande nog är all snö borta från balkongen men inte från innergården.
  Sedan har jag ju inte din perfekta utsikt och överblick över händelserna på din ”innergård”. Helt suveräna bilder i din fina Skyltsöndag:-) Stprt tack för länken också:-)

  1. Tänkte på dig när jag satt på balkongen idag och igår och antog att du också var parkerad där. Vi har ju söderläge på balkongen så lite fusk är det ju men inte siffrorna i sig. Inte fusk geller med rabarberknopp och gräslök.
   Vår innergård ser jag ju inte från balkongen. Men kajen duger ju bra den också.

 7. Men så vackert du har där. Här uppe har solen lyst, men knappast tinat nånting… men det gör inget, vinter ska vara vinter 🙂 Så trevligt att kryddorna med det andra är på G.

  1. Jag har det bra här och inte minst nu när jag inte är så rörlig. Kul att ha något att titta på. Men jag njöt idag att hänga med dig i text och bilder på din promenad. Här log jag gott åt rabarberknopparna och gräslöken som vågat sig opp. Riktig vårkänsla.

 8. Jag vill opp sa rabarberknopp 😋
  Bra skyltat 👍
  Än är det långt till vår så jag får njuta av bilder från Er som bor på ner sydliga breddgrader 😎
  Så bra att Du kan vila på balkongen och få en skymt av livet även om Du nu är begränsad i rörelse, hur är prognosen… när ska Du vara fit for fight?
  Jag har nu minus 4 men det har varit en fin solig dag.

  1. Tackar! Japp, rabarberknopp har tittat opp. Ska ta bort mossan och fylla på mer jord i krukan.
   Jag är glad att nu kunna sitta ute på balkongen och följa med i det som händer . Har söderläge så invid väggen var det idag +25. Men det blev också en kortare promenad längs kajen med kryckorna-
   Har nu i helgen haft en svacka och mer ont. Vad gäller prognosen så bör jag delvis vara fri från kryckorna om några veckor och i mitten av maj kanske kunna gå ok. Hoppas.
   Såg att det var sol i norr och men snön hänger ju kvar ett tag till.
   Önskar dig en bra start på veckan.

 9. Härligt varmt på balkongen och det är bästa tiden när man börjar var ute och njuta av solen på våren. Här har det också varit soligt och plusgrader med lite töande men med en betydligt större mängd snö än vad som finns på kajkanten. Vi har också promenerat och cyklat efter kajkanten och det är verkligen ett fint område.
  Trevligt med vårtecken i krukorna med rabarber och gräslök.

  1. Har sett på tv att det är en hel del snö norrut men skönt ändå med takdropp och lite plusgrader.
   Jag är så glad att vi bor så här nu när jag inte är så rörlig. En hel del händer.Kul att du känner igen dig här i våra trakter. (men jag vet ju att ni bott i Stockholm…)
   Blev så glad när jag såg både rabarberknoppar och gräslök-

 10. Så skönt ni har på er balkong! Ute blåste det vassa vindar idag, trots solen..så visst vill vi ha mera vår, den kommer nog så småningom. Fina foton, inte minst på rabarbern som sticker upp!
  Kämpa på med din rehab, sakta men säkert så går det framåt!
  Varm Kram!

  1. VI har söderläge och vid väggen är det lä- Men eftersom vi inte har balkong ovanför oss kan vi inte glasa in den men det fungerar bra ändå.
   Blev så glad när jag såg både rabarberknopparna och lite gräslök. Gott vårtecken.
   Tack , jag kämpar på, men är nu i en lite svacka. Tycker det går väl långsamt.
   Varm kram

 11. Snyggt skyltat! Luktar vår.
  Du har ju absolut vackrare utsikt än jag, men vi har båda trafik utanför balkongen. Jag har också polis, fast de rullar på fyra hjul. Inte så kul.
  Jag satt ett par timmar på balkongen både igår och idag och solade. Med jacka och filt och solglasögon. Har blivit ljuskänslig efter lasern.
  Trevlig kväll och stor kram från mig.

  1. Tackar! Ja,både igår och idag har det varit vårlika dagar. I alla fall i solen. Alltid roligt med det som händer på kajen och i kanalen. Alltid något att titta på. Här var det +24 i solen så jag satt periodvis i kortärmat men med keps för att skydda ansiket. Så skönt.
   Förstår att dina ögon är känsliga så var rädd om dem.
   Varm kram

  1. Dessa vackra dagar är det fler än vanligt som tar sig en tur här Och fullt förståeligt. För egen del blev det en kortare vända men jag promenerade med ögonen från balkongen. Kanske passerar du en annan vacker dag.

 12. Finfina foton på båtar och sjöliv. Jag har också söderläge på min balkong men ännu är det inte varmt nog att sitta där trots att solen gassar. Lite för mycket nordanvind som stör, men till sommaren blir det säkert både varmt och för varmt att vistas där. Ngon utsikt att tala om har jag inte, men visst ser jag lite mer folkvimmel än i lilla Sundborn.
  Kram från pörtet

  1. Fint nu, när jag inte är så rörlig, att kunna vara med men från balkongen. Skönt att du också har en balkong med söderläge men det kan bli väl varmt sommartid. (Vi har markis och det hjälper.)
   Nej, inte behöver en ha utsikt. Tror inte vi tänkte på att den ingick när vi flyttade hit.
   Men en sitter ju heler inte vanligtvis inomhus heller.
   Kram och trevlig måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *