Resor i Sverige Stockholm Torrevieja Trevligheter

Sommaren 2021 – Juni och juli – En summering

Augusti, den sista sommarmånaden, är här och jag funderar på vad jag vill fylla månaden med. En del uppslag har jag och andra kommer att dyka upp efter hand. Stort utrymme finns ju också för det spontana. Under gårdagens ihållande regn passade jag på att gå igenom bildarkivet för juni och juli. Och detta ledde till att jag gjorde en summering av delar av sommaren 2021; av juni och juli. Augusti har fortfarande många dagar kvar.

På väg från Arlanda. Sommaren 2021 och juni månad inleddes med att vi reste till SpanienJuni och sommaren 2021 inleddes nästa med att vi i början av månaden lämnade Stockholm och reste till den spanska stugan i Torrevieja.

Sommaren 2021 – Juni

Även maj månad bjöd på fina sommardagar och alldeles i slutet av månaden träffade jag döttrar och barnbarn i Nacka strand för att äta lunch. Och det blev en strålande eftermiddag tillsamman med ”de mina” och i härlig skärgårdsmiljö-

Nacka strand. Kajen. Fint att inleda sommaren här med lunch. Fint att i inleda sommaren med att träffa ”de mina” ute ”Nacka strand”.

Den 5/6 reste vi till Torrevieja och den spanska stugan. Det var då 15 månader sedan jag var där, (maken var där i spetember 2020) och det kändes viktigt nu det nu var möjligt att se till och pyssla om den. (Både maken och jag var vaccinerade X2 mot covid men vid inresa till Spanien krävdes också PCR test. Covidpasset var inte då i bruk.) Biljetter, var bokade med återresa i början av juli. Men de var ombokningsbara så vi kunde ju ändra oss med kort varsel.

Vanligtvis är vi inte i Torrevieja sommartid, inte annat än i början av juni, men nu blev det ändring på det. Jag tycker värmen är knepig och är helst i Sverige sommartid. Å andra sidan blev det ju även varmt här ett tag, men inte den hetta som Torrevieja bjöd på. Jag vill ju gärna vara aktiv men värmen gjorde att aktiviteterna  del var en hel på sparlåga.Men morgon och kvällspromenader blev det.  Och dagtid ibland trevliga tapasträffar med vänner

Morgonpromenad i Torrevieja

Vi tillbringade en jättetrevlig midsommarafton  i Torrevieja tillsammans med vänner- Och det var vännen Ami, närmast till vänster i bild som ordnat allt.

Sommaren fortsätter hemma i Sverige  – Juli

Vi kom hem från Torrevieja den 6/7 och dagen efter fick vi besök av vännen Anna som kom till Stockholm tillsammans med sin mamma Britta. Anna lärde vi känna under åren vi bodde i Peking 2007-2011 och vi har hållit kontakten sedan dess.

Här är vi på en rundvandring hemma på Södermalm och befinner oss i Cornelisparken. Fin utsikt över Stockholm ingår.

Ett par dagar senare var det dags för mig att vidga vyerna med en tur till Medelpad och Timrå. Här skulle jag hälsa på barnbarnen som spenderar sommaren hos sin farmor.

Medelpad. TimråI. Indalsälven. Här tog jag tillsammans med barnbarnen det första doppet för sommaren. Barnbarnen Max och William badar ofta och gärna. Och här tillsammans med dem i Indalsälven blev det också för mig sommarens första bad. (Om det även är det sista vet jag inte).

Medelpad. Timrå. Bergeforsen. Visst är den svenska sommaren vacker?Visst är den svenska sommaren vacker! Särskilt dessa vackra dagar och kvällar. Här strax utanför Timrå,i Bergeforsen, där barnbarnen tillbringar sitt sommarlov. 

Njutbar solnedgång över Indalsälven.

I mitten av juli var det dags för en ny tur norrut, en jobbresa. Och denna gång till och längs en favorit i repris.Till Höga kusten. Hit har det under årens lopp blivit många repriser av jobbresor. Dock inte förra sommaren….

Höga kusten.Ångermanland Skuleberget. Sommaren 2021 blev det på nytt möjligt att Triangelresor kunde köra en resa hit. Och jag hade förmpnen att få vara guide och reseledare. Sommaren 2021 blev det  glädjande nog en resa hit till  Höga kusten i Triangelresors regi.  Här uppe på Skuleberget där det är påtagligt hur stor landhöjningen varit. Och det är ju landhöjningen som medverkat till begreppet Höga kusten. 

Hemma i Stockholm med omgivningar

har det också hänt en hel del trevligheter under juli månad.

Lunch tillsammans med dotter Helen i skön skärgårdsmiljö  på mysiga The Old Smoke House i Nacka.

Djurgården. Djurgårdsbrunnskanalen. Stockholm. Sommaren har ockåså bjudit på många promenader i olika miljöer. Sommaren har också bjudit på många olika  promenader runt om i Stockholm men vänner och med maken. Här ute längs Djurgårdsbrunnskanalen på Djurgården. 

Jättetrevlig träff och lunch i Hagaparken med bloggvännen Susjos.

Juli månad avslutades med en verkligt fin tur ut i havsbandet och gränsen till Ålands hav. Till fyrplatsen Söderarm på Torskär. Hit ut har vi varit på väg i tankarna i flera år. Men nu blev det också av med ett besök. Väldigt lyckat och i strålande sol.

Fyrplatsen Söderarm. Torskör. Ålands hav. Tänk att vi kom hit ut sommaren 2021Turen ut till Söderarm blev även den en höjdpunkt denna sommar. Tänk att vi äntligen kom hit. 

20 svar på ”Sommaren 2021 – Juni och juli – En summering”

 1. Så här långt har ni verkligen haft en bra och omväxlande sommar minst sagt. Hoppas augusti fortsätter i samma fina anda.

  Kram och god måndag!

  1. Jag konstaterade också att det varit både bra och omväxlande och lagom på alla sätt. Och vi trivs ju fint även hemma på Söder och i Stockholmstrakten .
   Och augusti hoppas vi på också blir en fin månad.
   Önskar dig också en trevlig och fin måndag.
   kram

 2. Ganska gott att göra en summering….och sedan fortsätta med nya äventyr. Du lever ett omväxlande liv. Visst är det härligt så länge man kan vara ute och uppleva saker.
  Sommaren är inte slut än …. det finns ett par fina månader kvar att njuta av.

  Kram!

  1. Jag hade ett behov av att rensa en del bilder och sortera i mappar och då kändes det bra att göra en summering över i alla fall juni och juli. Augusti har mycket kvar och jag hoppas på många fina och omväxlande dagar. Sedan kan ju september också hänga med som lite halvsommar. Skönt så-
   Och omväxling tycker jag om och försöker få den så mycket nu ryggen förmår. Men helst mer.
   Kram

 3. Vilken sommar som ni har fått och haft 😀
  Många roliga saker har ni gjort, flera fina möten och vackert väder.
  Jag är också nöjd. Nöjd över min oas balkongen i rätt mycket sol. De två sista veckorna blev ju kanon för min del, jag kunde sluta cirkeln med att träffa alla mina barn och barnbarn. Snabbt och intensivt. Hjärtat mår gott.
  Jag vill också att alla dagar ska vara glada dagar men jag tycker det är lite kul med temat ”Glad måndag”. När jag jobbade var måndagar tunga dagar då vi hade kvällsöppet, så arbetstiden blev mellan 07.50 – 18.00 och det kändes som om man gjort halva veckan 😀

  Trevlig kväll och stor kram!

  1. När jag gick igenom bilderna och ordnade dem i mappar så blev det påtagligt så mycket roligt som hänt. Och detta är en del av det som jag upplevt i juni och juli.
   Och att känna sig nöjd är så viktigt och det helt oavsett vad man gjort eller inte. Jag varvar gärna både kortare och längre turer med att vistas hemma och trivs bra med det.
   Så roligt att du nu se senaste veckorna träffat alla barn och barnbarn. Fina upplevelser och minnen.
   Temat är ju roligt i sig men den ena glada dagen utesluter ju inte den andra. Mycket glädje behövs.
   Önskar dig en skön kväll.
   Stor kram

  1. Tyckte när jag först funderade på juni och juli att jag gjort så mycket. Att sommaren liksom ”bara passerat” men att jag var nöjd. Men när jag summerade blev det en hel del trevligheter och omväxling. Och jag trivs ju också så bra hemma i Stockholm.
   Och augusti är ju kvar. Har lite funderingar och planer. Men återstår att se vad ryggen vill och kan.

 4. Det har onekligen sina fördelar när det regnar då och då – man kan gå igenom sina fotoarkiv och summera sommaren. Å dina bilder visar att det var en ovanligt fin och solig sommar i år. Personligen tycker jag att den nästan var i samma klass som 2018.
  Tänk så mycket du/ni har hunnit med – ni kan lugnt kalla den här sommaren för ”långsemester”:-)

  1. Visst har det fördelar med lite regn också. T.ex. att rensa bland bilder (och i klädkammaren). Alla bilder sparar jag ju inte heller men bra att sortera och plocka in i mappar. Tyckte först när jag funderade på sommaren att jag inte gjort så mycket men när jag tänkte till och såg bilderna så var det en del. Och mycket fint väder har det varit.
   Nu återstår augusti och en del planer finns men hos oss sker mycket också spontant och med kort framförhållning. Skönt att långsemestern fortsätter-

 5. Så fina bilder och en sån fin sommar du har haft, och än är den inte slut! Så roligt att jag får vara med på ett hörn, det var så kul att äntligen träffas, och än en gång tusen tack för den fina dalahästen, snart ska jag åka hem från landet och samma av min lilla grupp av dalahästar i Solna!
  Hoppas din rygg håller sig i schack så att du kan göra det du vill resten av denna sommar!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  1. Tack! Jag är riktigt nöjd med sommaren så här långt. Ryggen är som den är så de större aktiviteterna får jag dra in. Men det finns ju mycket som är möjligt. Det var så roligt att ses och en fin eftermiddag blev det verkligen. Och hästen har kommit till sin flock. Lite mer historia har du också nu bakom den.
   Önskar dig också en fin vecka och nu i stan.
   kram

 6. En händelserik sommar såhär långt, och det är ju mycket kvar av den också. Sen går den ju att förlänga med en tripp söderut igen 🙂

  Ha en finfin dag!

  1. Vi är båda nöjda med vår sommar så här långt och augusti är ju också en sommarmånad och även september brukar vara fin. Och en förlängning av sommaren söderut blir det säkert senare.
   Önskar dig också en fin tisdag.

  1. Jag är väldigt nöjd så här långt och visst blev det en fin vistelse i Torrevieja. Men väl varmt för mig där på slutet. Känns som om det ev kan bli lagom för min del mot mitten av september. Beror lite på läkarbesök och annat.
   Stor kram

 7. Gott och blandat, punshpraliner och kolor, segt och sött om vartannat, nog har du många höjdpunkter under sommaren hittills. Annorlunda mot tidigare somrar, så har det varit för de flesta. För mig som numera mest är hemmavid har jag ändå fått så mycket nya platser att upptäcka genom flytten precis då sommaren började. Jag fasade för dubbla hyror men bestämde mig ändå att utforska bygden o ta smällen och det ångrar jag verkligen inte.
  Undrar vad du har i kikaren innan sommaren är slut?
  Kram från pörtet

  1. Ja, just så var det och har det känts när jag gick igenom bilderna från juni och juli-
   Jag trivs ju också hemma men har varvat det på ett ”lagom” sätt. Din flytt till Sundborn känns så lyckad och du är ju omgiven av så mycket fint; både kultur, natur och med Falun och de dina helt nära.
   Tror det var klokt att du bestämde dig för ”dubbla hyror” för vad jag sett har du ju verkligen haft det så fint här i Sundborn. Jodå, visst hade du det bra i Säfsen också men med ditt nya boende känns det som om du hittat hem.
   Jag har lite planer i augusti men mycket beror på hur ryggen beter sig.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *