Torrevieja

Kvällspromenad med havsutsikt – Torrevieja dag 5

I går blev det dels en promenad längs havet på morgonen och en kvällspromenad. Båda behagliga, var och en på sitt sätt. Jag vill gärna röra på mig men vare sig solen eller värmen är mina bästa vänner så det här är ett bra alternativ. Och visst går jag ut även andra tider men är då helst i skuggan. Men när solen står som högst på himlen är den inte alltid så lätt att hitta.

Vackra växter i kvällssol.

Kvällspromenad

Det mesta man ser får ett  helt annorlunda lyster i  kvällssolen och kontrasterna faller inte bort på samma sätt som när solen flödar från en klarblå himmel.

Torrevieja. Spanien. PÅ vår kvällsoromenad ser vi flera ståtliga kaktusar som sträcker sig över staketen och liksom vill hälsa. På vår kvällspromenad såg vi en del mäktiga kaktusar som sträckte sig över staketen.

Vi väljer denna kväll att ta vägen ner till havet genom villaområdet “Los Angeles”. Och det är svag nerförsbacke den dryga kilometer vi har att gå innan vi når stranden Los Locos. En strand som ligger strax i utkanten av centrum av Torrevieja. (Men i stan och helt nära finns flera stränder att välja på om vill bada eller sola på en strand.)

Torrevieja. Spanien. kvällspromenad i skön kvällssol längs stranden Los Locos. Kvällspromenad med kvällssol vid  stranden Los Locos.  Och för några ett kvällsdopp-

Ser att det tidigare vita räcket nu fått sig tilldelat olika pastellfärger. Och när jag såg det mindes att jag sett det på bild  i vännen Amas blogg för ett tag bra tag sen.

Här syns nästan inte pastellfärgerna i kvällsljuset –

Men från en annan vinkel och i annan belysning framträder färgerna tydligt. För egen del tycker jag att det vita kändes bättre.

Vi slår oss ner på en bänk, blickar ut mot havet och lyssnar till vågorna som sakta rullar in mot stranden

Torrevieja. Spanien. vI fortsätter vår kvällspromenad längs stranden Los Locos och viker sedan av hemåt. Vi fortsätter vår kvällspromenad längs stranden och viker av hemåt borta vid udden. Och där blir det till att gå hem i svag uppförsbacke. 

Mer solnedgång än så här hann jag inte se. Och en solnedgång i havet lär jag inte få se här i Torrevieja eftersom väster ligger in mot land-

30 svar på ”Kvällspromenad med havsutsikt – Torrevieja dag 5”

  1. Nu går vi en sväng morgon och kväll om inte annat är inplanerat. Idag var jag till marknaden med vänner och då utgick morgonrundan. Men en kvällstur blir det.
   Nu har ju staketet den färg det har men tycker ända att vitt känts bättre-
   Tack, önskar dig också en fortsatt fin fredag–

 1. Väldigt vackert och jag håller med dig det hade varit snyggt med ett enhetligt vitt “staket”.
  Kvällsbad så skönt=)
  Ha en fin fredagskväll!

  1. Varför dessa bleka pasteller? Kanske hade man färg över. Hoppas det snart blir vitt igen. Vi har ljumma kvällar nu så jag kan förstå att en del badar. Jag avvaktar ett tag till.
   Önskar dig också en fin kväll. Har pysslat med min passionsblomma som jag hoppas kan skå ut med några blommor i veckan. Jodå, bildbevis kommer när det är dags.

 2. Vacker som vanligt! Riktigt läckert staket.
  Går solen ner vid niotiden? I så fall fördömligt! Visst har ljusa morgnar och kvällar sin tjusning, men två timmar av ljus på kvällen och lika mycket på morgonen, det skulle jag allt vilja spara till vintern. Kram!

  1. Idag gick solen upp här 06.39 och den går ner 21.25 sedan det mörknar det idag 21.56. Har läst på.
   Men jag tror inte jag kommer att vara vid havet vid soluppgång. Men man ska aldrig säja aldrig. Fint att röra sig både morgon och kväll när dte inte är så hett eller att solen är så stark. Jag ska ju helst undvika den.
   Kram

 3. Vilka ståtliga kaktusar! Jag tycker också att staketet är lite väl sockersött för min smak. Vitt är mer stilrent. Kram

  1. Instämmer helt i att dessa pastellfärger inte alls gör sig här. Ser bara “blackt” ut. Men någon fick väl en tanke om förnyelse eller också hade man överbliven färg kvar. Vitt hade passat bättre i mitt tycke. Spännande att se olika stora kaktusar som finns i trädgårdarna och de är ju i varje fall värmetåliga.
   Kram

 4. Vilka härliga bilder från promenaden. Visst är det skillnad på morgon- och kvällsljuset men båda delarna är vackert. Klokt att promenera antingen tidigt eller sent skulle jag vilja säga.
  Naturligtvis är allt en smaksak men jag tycker nog att staketet blev lite för “godispastelligt” för min smak. Vitt hade varit stilrenare och gjort sig bättre.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Tack! Fint att ta en runda morgon och kväll. Liknande promenad just här men ljuset är annorlunda. Vad gäller staketet så är dessa pasteller inte alls i min smak. Hade också önskat mig vitt som är mer neutralt. Men någon hade väl fått en snilleblixt.
   Önskar dig också en njutbar kväll.
   Kram

 5. Solnedgångar och kvällsvyer är helt i min smak. Tror inte jag någonsin lyckats fånga en soluppgång. Är ju en kvällsmänniska. Det där räcket i bleka pastellfärger är gräsligt om jag får säga så. Just vita räck är ju karakteristiska för alla orter på Costa Blanca. Å om man tror att man får måla om räcket mera sällan nu, tror jag blir en missräkning. Ja, ja, smaken är ju delad…

  1. Tyvärr kan jag inte här se solen gå ner i havet för det är fel väderstreck. Men i varje fall kan jag se den sänka sig. Soluppgången i öster kan jag se vid havet men inte är jag där 0.6-30. Det finns gränser. Hade jag haft balkong och bott högt upp och i rätt läge så hade jag nog satt klockan på ringning i alla fall en morgon.
   Räcket i dessa pasteller såg jag först hos Ama men inte blev det bättre av att se det på plats. “Mjäkigt” i färgerna. Verkligen! Har man kanske fått färg över. Vitt ska det ju vara i mitt tycke och du instämmer ju också- Är det Costa Blanca så är det. Undrar om man kan klaga i kommunhuset- Får npg ta reda på det.

 6. Tycker en kvällspromenad vid havet medan man ser solen gå ner är något av det bästa som finns.
  Värmen är inte min bästa vän heller, så tycker temperaturen brukar vara som bäst på kvällarna.

  1. Tyvärr får jag här inte se solnedgångar i havet för det är fel väderstreck men det är fint ändå- Och jag gillar både morgon och kvällspromenader när det är svalare. Njuter nu på terrassen och det blåser lite och är +26. Blåsten gör att myggen inte direkt är så närvarande.
   Trevlig helg

  1. Så tänkte jag också att de måtta ha blivit färg över. Föredra stolparna vita som de var tidigare.

 7. Härliga promenadbilder! 🙂 Jag tyckte det blev lite kul och annorlunda med pastellfärgerna. Men sen gillar jag ju färg som exempelvis i Villajoyosa och i Smurfbyn. Dom blåa husen i Smurfbyn ska ju av tradition vara vita, men det var trevligt med en annorlunda färgsättning.

  Ha en fortsatt fin helg!

  1. Skönt att nu gå både morgon och kväll när det är svalare. I vanliga fall är jag ingen morgonmänniska men promenad och sedan “utefrukost” har blivit bra. Vill ju även här helst gå runt en mil om dagen och då är det bra att dela upp sträckan- (Ryggen behöver si träning)
   Jag hade ju hos dig på bloggen sett pastellfärgerna här men kan inte alls påstå att jag gillar dem. De är för “blacka”. Husen i Villajoyosa är något annat där tycker jag det är charmigt och det finns de med lite starkare färger. Smurfbyns hus är ju sprciella i färgen men inte heller så “blacka”.
   Önskar dig också en fin helg

 8. God morgon Ditte!
  Vilken fin kvällspromenad ni gjorde. Hade gärna promenerat med.
  Lilla huset bredvid huset med torn är till salu för dryga 3 millioner har jag sett en på en länk.
  Gillar pastellfärger men inte snyggt på staketen.
  Lite mulet idag så antingen ska jag baka bullar eller städa, får se vad det blir😊
  Kramar till er båda/A-K

  1. God förmiddag!
   Nu får det mest bli morgon och kvällspromenader eftersom det då är svalare. Förstår att du gärna gått med-
   Skönt att vi också kan få skugga hemma under markisen så att man kan vistas där de varmaste timmarna- Oj, det var ett rejält pris! Återstår att se om någon vill betala så mycket. Pastellfärger tycker kaj kan vara fint men inte just här. Tycker att vitt gjort sig bättre.
   Städning eller bullar? Du får tänka på saken.
   Kram från oss

 9. Herregud vilka vackra bilder, blir nästan febrig av längtan till spanien igen.
  Tycker också att det vita är mycket finare, bara att lämna in en protest tycker jag 😉

  Tillönskar dig en fin helg Ditte.

  1. Tack!Vi försöker nu ta en runda dels på morgonen och dels på kvällen. Mitt på dagen är det väl hett i mitt tycke att gå iväg om jag inte har ett mål i sikte- Du får hänga med mig här via bilder och text och tänka dig hit.
   Hoppas på att staketet snarast bli vitt igen för pastellerna känns “blacka”-
   Önskar dig också en trevlig helg.

 10. Jag kan läsa in en saknad som funnits efter kvällspromenaderna vid havet! Så skönt att ni nu äntligen är där och får ta igen förlorad tid, Kramen

  1. Jag saknar förstås även den svenska sommaren men nu var det så länge sen vi var här att det blev ett kärt återseende.Och att strosa här längs havet tycker jag verkligen om- Tyvärr är inte ryggen i bra form så det är stundtals kämpigt. Men jag är envis.
   Vi brukar ju i vanliga fall inte vara här sommartid men i år blev det ett undantag- Ska nog hinna med även den svenska sommaren när vi kommer hem-
   Kram

  1. Fint att ta en runda både på kvällen också när det blivit lite svalare. Gillar också kvällsljuset. Tyvärr får vi här inte se solnedgången i havet för det är fel väderstreck. Men fint är det ändå.
   Vad gäller staketet så föredrar jag det i vitt. Dessa bleka pasteller känns lite “mjäkiga”. Men antar att det inte hjälper vad jag tycker-

  1. Just nu känns det bra med morgon och kvällspromenader och ja vill gärna gå 8-10 km /dag och mitt på dagen tycker jag det är för varmt att ge mig ut- Svårt att hitta skugga dessutom-
   Vi har det bra men visst saknar jag den svenska sommaren. Å andra sidan hinner jag uppleva den när jag kommer hem- Och visst är det fint att nu vara tillbaka
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *