Skyltar Utflykter

Skärgårdskänsla och ett lyckat besök – Skyltsöndag #326

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Förra veckan var det fokus på skyltar från Söderarm i yttersta havsbandet i norra delen av Stockholms skärgård. Även idag blir det viss skärgårdskänsla i skyltningen.Välkomna med!

Hotell Djurönäset på Värmdö . Skön skärgårdskänsla infinner sig här med Kanholmsfjärden som breder ut sigSkön skärgårdskänsla infinner sig på Djurönäset. Här i skymningen och med utsikt över Kanholmsfjärden

Skärgårdskänsla

I veckan som varit kom det att för vår del bli ännu ett skärgårdsbesök. Och en tur ut i skärgården tar vi gärna. Nu tillbringade vi ett par riktigt soliga och lyckade dagar ute på hotell Djurönäset. Detta var första gången vi besökte själva hotellet men på Djurö och i vattnen här utanför har vi varit en del med egen båt. Men nu blev det en bussresa på ca.1 timme från Slussen i Stockholm. Riktigt smidigt. Själva Djurö och även hotell Djurönäset ligger på Värmdö några mil öster om Stockholm

( Har du missat inläggen om själva hotellet och omgivningarna så finns de här; Djurönäset ett fint möte och Skärgårdsmiljö och skön avkoppling)

Värmdö. Djurönäset. Hela ställe och omgibningrnat gav en behaglig skärgårdskänslaOmrådet är stort och tydliga skyltar finns lite varstans. För egen del bodde vi i hus nr 7 och fick som önskat ett rum med sjöutsikt och kunde se båtar som passerade. Så skärgårdskänsla infann sig genast och till den bidrog också naturen runt om. 

En del av loungen i hus nr.7 där vi bodde med skylt om på vilken våning rummen finns. Och vi bodde en trappa upp.

Hotellet erbjuder olika SPA avdelningar

och ett par av dem finns i huvudbyggnadens nedervåning. (Även en särskild “spapaviljong finns inom området) Vad gäller bassänger finns det två; en inomhus och en “infinitypool” utomhus. (En bassäng där man får en illusion av att vattnet flödar över en eller fler kanter) Vad jag kunde se var det infinitypoolen som var mest populär-

Vid infinitypoolen finns en TYDLIG SKYLT om vad som gäller i bassängen. 

Men det verkade som om besökarna hade fel på detta med avståndsbedömning. Kan inte tänka mig att alla här var i sällskap med alla. och jag kan heller inte tycka att hotellet ska ha badvakter på plats. Jag föreslog i min utvärdering att man skulle ha “slot tider.” Alltså att man får boka tid till poolen, förslagsvis 30 minuter, och att då max 20 stycken kan vara där samtidigt. (Eftersom jag inte badar i allmän pool så var det inget problem i sig men synpunkter har jag ändå. Och har framfört dem.)

Jag räknade till 31 personer i poolen. Så några här måtte ha svårt att klara av att räkna till 25. Och de flesta var ju inte små barn. Visst är poolen läcker!

Fler skyltar

Närheten till vattnet är påtaglig och det finns också gott om livbojar. Undrar om det kan dölja sig en förtrollad groda här i livbojen. Testade aldrig att pussa på den….

Djurönäset. Kanholmsfjärden. Båtar och glittrande vatten ger i alla fall mig skärgårdskänsla. Båtar och glittrande vatten ger mig skärgårdskänsla

Busshållplatserna vid Djurönäset, även hållplatsen heter så, är värda en extra titt. Så fina! Och glädjande nog hade ingen förstört dem. Men kan tänka mig att hotellets personal har viss koll här.

En titt och bild utifrån och in.

Värmdö. Djurönäset. Även busshållplatsen ger härlig skärgårdskänsla. Även busskuren ger skärgårdskänsla. Här finns böcker med skärgårdsanknytning och bilder/tavlor med skärgårdsmotiv. Observera det runda fönstret med livbojen och även fisknätet som hänger till vänster.

Så kom då bussen och det var dags för oss att resa tillbaka igen till huvudstaden. Och både maken och jag konstaterade att vi haft riktigt fina dagar och att det blev ett väldigt lyckat besök här ute på Djurönäset.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Skärgårdskänsla och ett lyckat besök – Skyltsöndag #326”

 1. Busshållplatsen helt underbar.
  Dina synpunkter angående poolen mycket bra.
  Boka tid tycker jag är ett måste dessa tider.
  Vet att det är så på en del andra spa-ställen.
  “Hjälpa till att turas om” fungerar nog inte….

  1. Visst är den! Och en liknande fanns även på den sidan där vi kom. Men den här var är finare. Så roligt att den också får vara så här.
   Jag tycker det är märkligt att vuxna människor inte tar till sig den info som tydligt finns.Bara att läsa det som står. Var är det egna ansvaret? Puh!
   Jag badar ju helst inte i pool, om vi inte har en privat där vi bor, vilket har hänt då och då. Nu satt vi i vilstolar en bit bort och njöt av utsikten över Kanholmsfjärden.
   Önskar dig en fin söndag.
   Här hoppas vi nu på att regnet drar sig bort.

 2. Snyggt skyltat som vanligt. När det gäller poolen så hade man kunnat styra upp det bättre så det var bra att du framförde dina åsikter. Själv hade jag inte heller badat i pool nu men räkna kan jag i alla fall 😉 Det borde alla vuxna klara av!

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Jag blir mest irriterad på att vuxna inte tar till sig den info som tydligt ges. Och att räkna till 25 kan ju inte vara svårt. Men kanske skulle just badvakter behövas här. Och “slot tider”.
   Jag badar helst inte i pool om den inte hör till det hotellrum jag bor i. (Vilket har hänt några gånger och att det bara varit vi som använt den) Nu satt vi i sköna vilsolar och njöt av utsikten över Kanholmsfjärden och badet kändes oviktigt.
   Önskar dig också en fin söndag-
   Kram

  1. Vi hade så sköna dagar och tur med vädret hade vi också.
   Visst är busskuren fin! Och extra roligt att den får vara så intakt. Verkligen välkomnande och med skön skärgårdskänsla.

 3. Ser ju fantastiskt ut. Ja, poolen var verkligen läcker. Om jag badar i pool vill jag kunna simma lite, och det kan man knappast då det är så trångt.
  Annorlunda livräddningsboj! Har bara sett Trygg Hansa- bojar tidigare!
  Vacker båtbild! Glittrande hav och segel! Något landkrabban missat, det är ju att testa segling…
  Ha det gott! Kram!

  1. Vistelsen blev så lyckad och tur med vädret hade vi ju också.
   Pool gillar jag inte så för oss spelade det inte så stor roll. Men poolen här var verkligen jättefin och utsikten inte minst. Reagerade på att det finns tydliga skyltar och att vuxna inte läser och tar till sig det som står. Det är ju inga barn det handlar om. Men jag framförde mina synpunkter. Vi satt i bekväma vilstolar och njöt av Kanholmsfjärden i stället. Säkert var det mindre antal besökare senare på kvällen eller tidigt på morgonen. Kanske de var med läskunniga.
   Seglat har vi gjort mycket och har verkligen gillat det. Men “those days are gone…”. Men titta kan vi ju.
   Ha det fint du också.
   Kram

 4. Vilka härliga skyltar från fina skärgården! Där hade ni det bra på alla sätt och vis.
  Vilken snygg busskur, hoppas verkligen den får vara ifred.
  Ja, detta med läskunnigheten hos vuxna, ledsamt, fast orsaken är väl att man inte bryr sig längre. Tänker på poolen där.
  Här står skyltar på stora parkeringen om förbud att köra bil och lag finns om ofredande pga hög musik, alkoholförtäring. Men vad gör folk?? Polisen hade att göra igår kväll med att dela ut böter och förverka alkohol. Detta var inga EPA utan vuxna människor i flotta bilar.
  Nämen, idag har varit lugnt och skönt med solsken innan åskskrällen och skyfallet.
  Trevlig söndag, stor kram!

  1. Tack! Ja, vi hade det verkligen bra. Så fint hotell och likaså omgivningarna. Busskuren med sitt innehåll fastnade jag extra för och det fanns även en likadan på andra sidan vägen. Och de har fått vara så här fina, vilket är jätteroligt- Men jag tror att personal från hotellet hat lite extra koll här.
   Illa att man som vuxen inte kan ta till sig tydlig info vad som gällde i poolen. Men jag fick bra feedback från hotelet när jag framförde mina synpunkter- Samtidigt vill man ju inte ha ordningsvakter på plats. Blir ju inte så trevligt.
   Trist med buset hos dig och onödigt jobb för polisen
   Regn här också idag men ingen åska. Ohc fram på sena em kom solen så det blev middag på balkongen i kvällssolen.
   Önskar dig en skön kväll.
   Stor kram

  1. Visst är busskuren fin! Vi gick ut i god tid till bussen bara för att provsitta. Roligt att man gjort den så fin och att den får förbli så.
   Antar att det här inne i stan inte skulle fungera lika bra med en sådan busskur.

 5. Det var en lyxig busskur! Bra att du gav dem tips om poolen, synd att de som var i helt tappat förståndet. Men fler ock fler lever som om pandemin är slut. Jag tror att vi snart har striktare restriktioner igen och ev nya reseförbud…..suck
  Snyggt skyltat!

  1. Tack! Vistelsen här var så fin så jag förlängde den med några skyltar. Busskuren är så fin och roligt att att se att den var helt oförstörd. Fanns en lika fin på andra sidan vägen. Vad gäller poolen så undrade jag hur vuxna människor tänker. Och det står ju tydligt vad som gäller. Puh!
   Önskar dig en fin kväll.

 6. Det är allt härligt att ta en tur i skärgården med båt, inte ofta jag gör det men ibland så.
  Nog bra att du sa ifrån där, verkar ju som om man släppt på allt var folk än befinner sig när det gäller avstånd.
  En sådan busskur är ju att föredra, vackert, men som skrivet ovan här, det skulle nog inte fungera här i stan heller.

  Ha en underbar avslutning på helgen nu Ditte.

  1. Tyvärr fick det bli buss den här gången för båten går inte riktigt hit utan då blir det en tur på sex timmar. Men bussen fungerade suveränt.
   Jag blir mest irriterad över vuxna människor som inte läser och följer det som står på skyltarna. Men kanske är en badvakt på sin plats och även olika tider som folk får boka i förväg och att man än mer begränsar antalet besökare i poolen.
   Visst är busskuren fin! Och roligt att den får vara i detta skick.
   Önskar dig en skön kväll och en bra start på veckan.

 7. Den där busshållplatsen är jag barnsligt förtjust i! Vilken rolig idé, och precis som du är glad glad att ingen har försökt att klottra ned den.
  Gillar de handskrivna bruna skyltarna (lite hemtrevliga tycker jag) och den smakfulla loungen. Men sedan skrattade jag gott när jag såg infinity poolen. Vad förväntar man sig efter drygt ett och ett halvår med restriktioner??? Du har så rätt. Att låta badvakter “räkna” gästerna är ingen idé. Det skulle aldrig funka och hotellet skulle få dåligt rykte, vilket man inte har råd med efter en lång pandemi och dålig beläggning. Visst är slot-tider en betydligt bättre idé.
  Gillar även den förtrollande livbojen! Kan inte minnas när jag senast såg en livboj som inte var sponsrad av TryggHansa. Ett välkommet avbrott med andra ord.
  En härlig sommarskyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Ja, en sommarskyltning blev det.
   Visst är busshållplatsen/busskuren häftig. Finns en liknande även på andra sidan vägen. Och tänk att de får vara orörda. Förstod dock att hotellpersonalen tittar till dem.
   Området är ju stort så det var bra med skyltar som visade vägen. Ohc jag gillade också de här mer diskreta som passade in i miljön.
   Märkligt tycker jag att folk inte kan ta till sig info om vad som gäller. Men det verkar svårt trots att det hela pandemiåret talats om att hålla avstånd.
   Jag fick bra feedback från hotellet på mitt förslag om bokade “slot tider” till poolen. Badvakter ska ju inte behövas. Men någon som tittar på slot tiden känns ju inte så hotfullt.
   Visst är livbojen fin! Och det fanns gott om dem och med just denna logga..

 8. Fina foton på vacker miljö, och snyggt skyltat. Jösses så fina busshållplatser!
  Ja det var då alldeles för många i den fina poolen, bra att du framförde dina åsikter, och superbra förslag! Härligt att ni fick fina dagar på Djurönäset, det är ju alltid lite trevligare när solen skiner och det inte regnar som det gjort i helgen!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tackar! Visst är busshållplatserna gulliga! Och så bra att de får vara så här utan förstörelse.
   Jag reagerade på att vuxna människor inte läser och följer de instruktioner som finns. Här har man i övrigt, förhoppningsvis, hållit avstånd i snart 1 1/2 år och så kan man inte göra det när kliver i poolen. Och heller inte ens följa de tydliga regler som finns.
   “Slot tider” skulle ändra mycket och då skulle en från personalen titta på dessa och bara kanske 15 i bassängen samtidigt.
   Vi hade ju himla tur med vädret och det gjorde ju mycket till för allt.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Visst är busskuren fin! Och en liknande fanns på andra sidan vägen. Väldigt roligt att de också får vara intakta. Men jag förstod att hotellets personal tittar till dem.
   Vi hade fina dagar och jag blev positivt överraskad att allt fungerade så bra för hotellet är stort och med många konferenser.

  1. Du borde vara där och jag har där samlat bloggar jag gärna läser. Jag har haft fel på den så jag har inte kunnat lägga till bloggar.Men i kväll har jag fått hjälp att ordna till det hela. Så du finns där i morgon.

 9. Haha, jag gör som alla andra, sällar mig till kören som imponeras av busskuren! Har aldrig sett någonting liknande, det ska nog till en mycket speciell hållplats för att det ska utformas så! Tänk, risken att missa bussen för att man somnat, eller ligger och läser är ju överhängande. Jättefina skyltar förstås, don efter person…fint ställe, flotta skyltar. Även om infinitypoolen är läcker så verkar man ju mest bara hänga där på kanterna. Jag är på tok för rastlös för att vara still i en pool…
  Kram från pörtet

  1. Jag blev så glad när jag såg busskuren här. Och en lika fin finns på andra sidan vägen- Väldigt roligt att de får vara intakta. Mycket att titta på i kurerna var det så vi gick i god tid till bussen när vi skulle hem. Ville ju titta noga.
   Vad gäller poolen så hängde folk runt kanterna och det kunde de ju göra någon annanstans tycker jag. Utsikten var lika fin från vilstolarna där vi satt.
   En skön vistelse blev det och tur med vädret hade vi.
   Kram

 10. Det där med slot-tider i poolen hade dom på ett litet hotell med en liten pool i en liten by. Och det var före pandemin. Funkade hur bra som helst! Maxtid i poolen tror jag var en timme och det räckte gott och väl, vi var bara ute efter en stunds svalka.
  Poolen på ert ställe var verkligen läcker, men folk verkade varken kunna läsa eller räkna… Bra av dig att lägga en notering i “förslagslådan” även om poolbadet inte lockar dig.

  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Tack!Jag föreslog slot tider som förbättringsåtgärder och med max 1 h i den här poolen. Här hängde de flesta runt kanterna och de kunde de ju göra någon annanstans. Poolen här utomhus är verkligen läcker och utsikten därifrån gillade vi. Men eftersom jag helst inte badar i pool så kunde vi i stället njuta av utsikten i en vilstol helt nära poolen.
   Jag fick bra feedback på mitt förslag. Men illa att vuxna inte kan begripa en tydlig skylt.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

  1. Det blev verkligen ett lyckat besök och i så vackra omgivningar. Och solen var med oss. Busskuren fastnade jag extra för- Så fin!
   Stor kram

 11. Jag har paddlat havskajak från Djuröbron en gång för länge sen. Däremot har jag inte kollat in själva ön, spa är inte riktigt min grej, däremot var busshållplatserna kul.

  1. Spa är inte vår grej heller men skärgården och miljön här gillade vi verkligen. Väldigt trevligt att slå sig ner till dukat bord och just att vara omgiven av både skärgårdsmiljön och den fina naturen.
   Kul att du paddlat havskajak här. Man kunde hyra dessa men vi hoppade över för min rygg är liksom inte längre med på noterna vad gäller paddling-
   Busskurerna var så fina och roligt att de fått förbli det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *