Torrevieja

Midsommarafton i Torrevieja -Glatt, gott och med havsutsikt

Den spanska midsommaren, “Fiesta de San Juan”, Johannes döparens dag, var förbi, när det i går var dags för den svensk midsommar. För egen del spenderade vi midsommarafton i Torrevieja tillsammans med vänner. Och det kom att bli en jättetrevlig eftermiddag och kväll där det vackra vädret höll oss sällskap.

Midsommarafton i Torrevieja för oss svenskar. Spanjorerna firat sin "Fiesta de San Juan" men är det fredag är mång ute. Midsommarafton i Torrevieja. Men för spanjorerna var det en vanlig fredag kväll och många spanjorer var ute på strandpromenaden .

Midsommarafton i Torrevieja

För ett tag sedan, när vi var och spelade boule/petanca, kom vännen Ami med förslaget om att det kunde vara trevligt att ses på midsommarafton. Ett förslag som  många nappade på. Eftersom vi alla är generösa överlät vi till Ami att sondera terrängen. Och det gjorde hon med den äran. Sonderade och bokade plats.

Klockan 17 sågs vi på Bar Tango.

Bord var bokat till klockan 19 på restaurang Sirocco En bra restaurang med ett  bra och havsnära läge.

Midsommarafton var det för oss i Torrevieja. Men spanjorerna har firat sin och många var denna fredag kväll kvar på stranden Playa del Cura. För oss var det midsommarafton i Torrevieja och dags för kvällens middag. Men här på Playa del Cura, en av stränderna inne i stan var det fortfarande många som tog del av både bad och kvällssolen.Alltså en ganska vanlig fredag.

Vi var många så två bord var dukade för oss.

Här vid bordet är det viss dominans av herrar. Men Ama sitter här och så även Carita, dold av herrarna till vänster.

Gott och väldigt trevligt. Dessutom ingår havsutsikt. (Ami, som styrt upp det hela, sitter närmast till vänster. )

Jag är väldigt förtjust i skaldjur och beställde färsk spagetti med skaldjur.

Midsommarafton i Torrevieja men utan svensk mat. Och jag saknar den inte. “Spaghetti Fruti de mare.” Räkor i olika storlekar, bläckfisk och musslor i variation i en vitvinsbaserad sås smakade riktigt bra.  Dessutom gillade jag också tallrikarna. Midsommarafton i Torrevieja men utan “svensk mat” . Och saknade det inte alls här.

Vi har under åren vi haft stugan här också tillbringat ett par midsomrar här. En av dem har etsat sig fast i minnet och det var då, på den spanska midsommaraftonen, som jag fick avsluta kvällen på sjukhuset.  För vår del har inte midsommar alls varit särskilt traditionsbunden utan varierat en hel del. En del midsomrar har vi förr tillbringat i Stockholms skärgård. Särskilt när vi hade båt. Och förra året blev det en jättetrevlig midsommar med vänner hemma på Söders höjder. På Åsöberget.

Utsikt från middagsbordet.

Tiden gick fort och skymningen började så sakteliga sänka sig. Men det gjorde inte vi utan vandrade vidare.

Kvällens nästa stopp

blev Bar Carlos för lite eftersittning och dans. Hit går vi gärna för både dans och mat. Perfekt att man kan sitta utomhus och det är också gott om plats och bra mat. Dock ingen havsutsikt. Jodå, även denna kväll var det munskydd som gällde på dansgolvet. Från och med idag, lördag, som behöver man inte längre ha munskydd utomhus. Så skönt. Men inomhus är det fortfarande obligatoriskt.

Eftersittning på Bar Carlos

Och en läskande caipirinha smakade bra.(En brasiliansk, läskande drink)

Tack Ami och till alla som var med  för en jättetrevlig kväll.

30 svar på ”Midsommarafton i Torrevieja -Glatt, gott och med havsutsikt”

 1. Åh, vilken mysig midsommarafton, jag hade gärna varit med som femte hjulet under vagnen.
  Förstår att ni hade en trevlig kväll och det är aldrig fel att avsluta kvällen på Bar Carlos 🥰

  1. Det blev en riktigt lyckad midsommarafton och du hade varit så välkommen. Bar Carlos är alltid bra.
   Kram

 2. Vilket bra firande det blev! Själv uppskattar jag inte alls traditionell midsommarmat men det finns tack och lov alternativ 😀 En god avslutande drink dessutom.

  Kram och god midsommardag!

  1. Det blev jättetrevligt på alla sätt. Nej , till midsommar som till jul och påsk är det ju oftast liknande mat som kommer fram. Jordgubbar till midsommar men det kan man ju äta hela sommaren.Visst är det bra med alternativ och för de som vill finns sill m.m att köpa här.
   Önskar dig en fortsatt trevlig midsommardag.
   Kram

 3. Trevlig Midsommarafton verkar ni ha haft.
  Kommer ihåg både “fallet” och förra året!
  Skönt slippa munskydd utomhus.
  Var på vår lilla Coop nyss.
  Där hade jag munskydd för det är en trång affär.
  Fortsatt trevlig helg.

  1. Tack, ja det hade vi verkligen. På alla sätt. Fallet minns jag tydligt och foten också. Vi haringa direkta traditioner vad gäller midsommar utan tar det som det kommer. Jättetrevligt både förra året och 2019 när vi var i Stockholm och hemma på Söder och trevligt här också. Blir ju vad man gör det till.
   Så skönt att f.o.m. idag slippa munskydd utomhus. Men de ska vara med om det blir trångt och svårt att hålla minst 1 1/2 m avstånd. Inomhus ska de fortfarande vara på. Och det är ett måste.
   Önskar dig också en fortsatt fin helg.

 4. Det såg ju supermysigt ut! Och “avstånden” var ungefär som förut, det märks att det blivit lättnader och det är skönt.
  Härligt med ett lyckat firande och jag önskar fortsatt lycka till!
  Stor kram!

  1. Vi hade en riktigt trevlig och rolig midsommarafton. Och med god mat och havsutsikt. Så roligt att kunna ses många tillsammans,
   Så skönt att det f.o.m. idag inte här är ett måste att bära munskydd ute.Mna måste ha det med sig om det inte år att hålla avstånd på minst 1 1/2 meter. Men inomhus och i butiker m.m. ska munskydd vara på.
   Ha det fint du också.
   Stor kram

 5. Den midsommarmaten hade jag inte tackat nej till. Medelhavsrestaurangerna brukar ofta ha så mycket goda rätter med frukt från havet.
  Gott att ni iaf slipper munskydd utomhus. Tittar med intresse på em-matcherna och hur det förhåller sig med munskydd I olika länder. Ser verkligen olika ut.
  Ha det fortsatt fint i “stugan”! Kram!

  1. Jag var väldigt nöjd med mitt val av mat och skaldjur tycker jag mycket om. Härär de dessutom helt färska. I övrigt hade vi en jättetrevlig midsommarafton på alla sätt.
   Så skönt att f.o. med idag slippa munskydd utomhus. Men de ska vara med om trängsel uppstår. Inomhus ska de alltid vara på i offentliga lokaler som butiker, bussar, restauranger och annat-
   Och detta med munskydd kan man ju verkligen fundera över. Ska det vara rätt och riktigt ska de ju bytas var annan timme för det är ju engångs. Tror att få gör det här och få gör det hemma. Jag tror mest på avstånd. Men givetvis följer vi de bestämmelser som är här. Ohc de är liksom inga rekommendationer.
   Tack, vi har det bra här ett tag till och håller oss i skuggan.
   Ha det fint du också.
   kram

 6. Vilket härligt gäng! Ni tog väl ett varv med små grodorna på dansgolvet? Ikväll kan man sitta ute här, igår var en innedag. Ha det gott!

  1. Visst är det! Men vad gäller grodorna så fanns det inga här. Lika bra det.
   Skönt att det nu i kväll blir en utevariant för er och att regnet dragit vidare.
   Ha det gott och trevlig kväll.

 7. Så fantastiskt mysigt det ser ut, vilken trevlig kväll ni fick. Fint av Ami att fixa med bokning! Inget fel på vädret heller.
  Här hemma biter jag just ihop för natt nr tre, måtte det ha lugnat ner sig på jobbet!
  Ser dock fram emot en ledig söndag kväll i morgon, då får vi fira lite midsommar!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Det var så trevligt, gott och roligt. Och vädret gjorde förstås mycket till och val av restaurang med havsutsikt.
   Förstår att du har haft tuffa jobbnätter och håller tummarna för att det lugnar ner sig till natten- Kan det inte vara oro på dagen?
   Skönt för dig med en arbetsfri söndag kväll-
   Ha det så bra du kan-
   Kram

 8. Jättekul att ni blev så många. Det ska visst kännas att det finns många svenskar som bor i Torrevieja. Hade också valt din mat – gott! Kul med lite efterfest också. Med andra ord en lyckad midsommarafton. Hoppas att även midsommardagen var kul hos dig:-)

  1. Visst var det och ett härligt gäng är det verkligen. Många bor ju här permanent och så är vi några som pendlar-
   Jag var riktigt nöjd med min mat och här är ju skaldjuren pinfärska-
   En jättetrevlig midsommarafton blev det.
   En trevlig dag blev det idag också men i ett mindre sammanhang.

 9. Det blev verkligen ett härligt midsommarfirande om än inte som ett traditionellt svenskt sådant. Men det här blev ju minst lika bra och många svenskar var vi ju i alla fall 😀

  Ha en skön söndag!

  1. Så svenskt behöver det inte vara vad gäller det matiga och visst var vi många. God stämning och trevligt var det. Och havsutsikten ingick.
   Önskar er också en fin söndag.

 10. Ni är verkligen ett stort gäng som har funnit varandra och har trevligt ihop. Jag tycker om när man gör ett alternativt firande. Vi firade inte alls. Fick besök på förmiddagen, sedan var allt lugnt hos oss
  Kram

  1. Jag är ju inte så mycket för traditioner. Snarare inte alls. Här blev det en riktigt trevlig midsommarafton på alla sätt och med god mat. Trevlig eftersittning blev det också.
   Önskar dig en skön söndag.
   Kram

 11. Havsutsikt vid intagande av måltid borde vara obligatoriskt tycker jag, det blir ju så mycket trevligare då.
  Fungerar ju också med en hamnkanal som hemma hos dig 😉

  Skönt för er att kunna “pendla” lite mellan sverige och spanien, funderar själv på det som du kanske minns, nån gång så kanske.

  Ett gott gäng där, riktigt trevligt ju.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Att havsutsikt ingår liksom lite lätt ljudet av vågor ger verkligen en speciell känsla. Jodå, kanalen hemma går också bra och där är ju båttrafiken mer omfattande.
   Vi har tyckt om att “pendla” hit men under panedmitiden blev det ju inget av med detta. Men nu passar vi på.
   Ett glatt gäng är det och alltid roligt att ses.
   Önskar dig också en fin söndag

  1. Färska skaldjur finns och de gör ju sitt till för smaken. Roligt att du också tycker om pasta Frutti de Mare. Tallriken fångade också uppmärksamheten. Hade gärna köpt med mig några hem.

 12. Betydligt lugnare än hur midsommar brukar gå till i Sverige! Då tänker jag inte så mycket på fyllefester utan på att duka ute, kuta in när första skuren kommer, ut igen, samma visa, på med jacka, av med jacka o så små grodorna på det. Inte konstigt man behöver något stärkande innanför västen. Nej ni hade harmoniskt vackert väder, inga märkliga överraskningar av väder och vind och enkom gemytlig samvaro. Bra så! Kram

  1. Vi hade en jättetrevlig och rolig midsommarafton med god mat och dryck. Dans blev det men inga “grodor”. Saknade dem inte alls.
   Kram

  1. Just så tycker jag också. Men har inget behov utomlands att äta “svensk” mat. Blir jag bjuden på det så tackar förstås ja. Men skulle inte här eller i andra länder gå till en svensk restaurang.Här äter jag gärna skaldjur och fisk som alltid bra. Ja, mycket annat också.

  1. Det blev verkligen en lyckad midsommarafton. Och visst är det skönt att slippa munskydd utomhus. Här ska de dock på om man inte kan hålla avstånd ute på 1 1/2 m. Men det kan man ju.
   Ha det gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *