Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Färger eller färg -Fototema för november- 50 nyanser av…

November är det och resebloggen/resebloggaren Marias Memoarer  bjuder in till en fotoutmaning. Och denna månad är det färgtema som gäller. Alla som vill är välkomna att vara med. På bloggen ger Maria oss följande instruktioner. Vi ska välja en färg eller varför inte rentav flera färger. (Men helst inte 50 nyanser av grått eftersom temat med färg är tänkt att pigga upp en månad som ändå kan vara ganska grå) Bilderna kan, men måste absolut inte, vara reserelaterade. Inte heller är det nödvändigt att hitta femtio nyanser av den eller de färger du valt. Och visst hänger jag gärna på och gör det med olika nyanser av blått och grönt.

1. Stockholms innerskärgård. Den södra delen. För några år sedan då vi fortfarande hade vår segelbåt.  

  Färg eller färger – Ett fototema i november

och eftersom jag är en tämligen blå person så var det givet att välja blått som en av färgerna och det andra färgvalet föll på grönt.  Min tanke var att på de bilder jag valde till färgtemat så  skulle ha med båda färgerna och helst i olika nyanser. Nu är det förvisso inte 50 nyanser av blått och grönt som finns med på varje foto. Men en hel del varianter finns på flera av dem. För att det inte skulle bli alltför många bilder satte jag en gräns vid max 12 stycken och det var knepigt att välja. Men nu är det gjort och totalt sett  blir det nog runt 50 nyanser av blått och grönt tillsammans. Och resor blir det. Både inom Sverige och längre bort. Välkomna med!

Först av allt blir det några stopp i Sverige; i Dalarna, Hälsingland och på Höga kusten.

Dalarna. Jobs handtryck. Här sprakar det av färger och mönster. 2. Dalarna och besök på Jobs handtryck strax utanför Rättvik. Här sprakar det av olika färger och mönster-

3. Hälsingland och sjön Varpen i Bollnäs en vacker augustikväll för ett par år sedan.

Ångermanland- Höga kusten och Skuleberget. Vacker utsikt och vackra färger. 4. En favorit, bland många, är Höga kusten i Ångermanland. Här uppe på Skuleberget. Vackra färger i olika  blå och gröna nyanser. Och en fantastisk utsikt.

5. Mer från vackra Höga kusten.

Från Sverige blir det en tur till Spanien.

Och vi börjar i Torrevieja där vi har vår spanska sommar/vinterstuga. (Sommartid är vi aldrig  där och hur det blir nu i höst och vinter är tveksamt) Och att vi hamnade här var mest en slump.

6. En bra mötesplats i Torrevieja är här vid de vackra mosaikbänkarna. Ofta är “vattenfallen” i fontänen i gång men nu  hade de paus. 

Runt om i Spanien har morerna satt sina spår eller bidragit till olika influencer. Här är en av portarna som leder in till bostadsområdet Aldea del Mar ett par km väster om centrum i Torrevieja.

7. Vackra färger även här. Är särskilt förtjust i denna blå nyans.

Från Torrevieja brukar vi då och då ta en båt ut till ön Tabarca.   I princip den enda ö som finns här längs kusten i närheten av Torrevieja. Och det är en ö med spännande historia.

Spanien. Ön Tabarca utanför Torrevieja. Blått och grönt är fortfarande de färger som gäller. 8. De färger som gäller är fortfarande blått och grönt. Har inte tidigare tänkt så mycket på hur fint blått och grönt  kan göra sig tillsammans.

Mer från Spanien och nu tar vi oss till den vackra lilla byn Frigiliana, i södra Spanien. En by som ligger ett par mil upp i bergen från den fina staden Nerja.

Södra Spanien och byn Frigiliana. De färger som går igen här i byn är mycket blått och vitt och med gröna inslag. 9. Entrén till ett litet hus i Frigiliana och de färger som verkar populära  i byn är blått och vitt men en del grönska.  

10. En öppen dörr i Frigiliana

Visst piggar färger upp

Än mer färgglatt blir det när vi tar oss hela vägen till Buenos Aires i Argentina och till stadsdelen La Boca.

Argentina. Buenos Aires och stadsdelen La boca. Gott om hus i olika färger kännetecknar området,11. Gott om hus i olika glada färger kännetecknar denna stadsdel. 

Min temaresa i färg med olika nyanser av blått och grönt är nu inne på sluttampen. Och till sist blir det ett stopp vid en liten sjö  i Tibet.

12. En favoritbild från Tibet. En bild som är tagen med en gammal mobilkamera i den Nokiatelefon från 2009 som jag hade till hands. 

Var det något foto du som läser särskilt fastnade för?

 

36 svar på ”Färger eller färg -Fototema för november- 50 nyanser av…”

 1. Blågröna färgresor! Så ljuvliga Ditte! För mig 8, 9, 10,11 som speciella bilder! Som själen går igång på!
  Lyckat urval av färger och bilder!
  Tack!
  Stor kram

  1. Tack, Tove. Ja, det fick bli blått och grönt idag men det var svårt att välja. Roligt att du gick igång på dessa bilder.
   Stor kram

 2. Väldigt fina och färgrika bilder allihop och att blått och grönt passar ihop, är väl ett understatement. Skulle vilja säga att alla färger går ihop, det är på nyanserna det hänger.
  Du förstår säker vilka bilder som blir mina favoriter? …1, 9, 11 och 12, förstås!
  Alla är dock fina och det råder ingen tvekan om att du tycker om blått😉.
  Ha det gott och trevlig helg💛

  1. Tack! Jag är ju en tämligen blå person så den färgen var given.Och visst är det så att alla färger går ihop, men det beror på nyanserna. Jag tänkte nog så utan att formulera det. När jag letade bilder var jag fortfarande så inne på ditt enastående inlägg av och från Namibia att allt hos mig kändes så “fjuttigt” Hade jag haft de bilderna så hade valet blivit helt annorlunda-
   Önskar dig också en fin helg.

 3. En härlig och färgglad tolkning med många fina bilder var och en på sitt sätt. Blått är en favoritfärg hos mig och då blir man lätt såld. Alla bilder är som sagt fina men min absoluta favorit är den sista bilden som verkligen är magisk och har det där lilla extra.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Ja, färg piggar upp och det blev ett antal nyanser av blått och grönt. Nu hade jag ju bestämt mig för att de skulle vara på samma bild så det begränsade lite. Sista bilden är även min favorit. Tänk om jag här hade haft en “riktig” kamera. Nu var det bara en liten en i min lilla Nokiatelefon.Men den höll ändå måttet att få vara med.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  1. Tack! Roligt att fundera över ett par färger och få ihop dem i olika nyanser och i en bild. Roligt att få höra vilka du fastnade för. Jag gillar nog alla bilderna och de har var och en fina minnen med sig. Jag är ganska blå så valet blev enkelt.
   Önskar dig en fin fredag.

 4. Det var verkligen ett praktfullt inlägg med dessa vackra färger blått och grönt ihop. Älskar det!
  Jag har svårt att välja bild, alla är helt underbara. Dock väljer jag bild nr 11 då den kittlar alla färger i mig. Min fantasi.
  Godkväll, fredag. Nu ska jag strax videoprata med mina döttrar.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, det är roligt och att jag skulle hamna i det blå förstod jag när jag såg temaordet.Men sedan var jag tvsksam till vilken andra färg jag skulle välja. Men när jag funderat ett ta så blev olika nyanser av grönt bra.
   Fina minnen med och från alla bilder. Nog så viktigt nu när man inte kan resa.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 5. Härlig bild från segelbåten ,-)
  Jobs handtryck, så otroligt vackert, det föll jag för!
  Vyn från Skuleberget, vackert!
  Vilka vackra mosaikbänkar! Så fint de gör det i Torrevieja, så vackert är det aldrig här! Själen mår bra när det är vackert omkring en! Portar som leder till ett bostads område, alltså så tjusigt!
  Blått och grönt passar väldigt bra ihop ,-)
  Vilka färger de har i Spanien, helt otroligt vackert! Blir glad av att se bilderna ,-)
  Hus i glada färger gillar jag också,-) Vet inte om jag hade valt den rosa eller gula lägenheten högst upp ,-)
  Fin bild från Tibet och bra kamera! ,-)
  6 7 8 och 11, men alla var fina!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack snälla du för fina ord. Ohc du har ju verkligen sinne både för färg och form. Det var riktigt roligt att här fundera i färger och vilka jag skulle välja. Jag är ju en “blå” person så blått kändes rätt. Men sen. Funderade och bestämde mig för grönt.
   Sverige har så mycket fint att erbjuda och det är lätt ibland att glömma bort det.
   Vad gäller bilden från Tibet är den tagen med den Nokiamobil jag hade när vi var där. En telefon jag i present 2009. Och tänk vilken bra kamera den hade. Bilden står sig fint än idag.
   Ha det fint du också. Många tankar till dig.
   Stor kram

 6. Dregel, dregel! Vilket läckert inlägg. Den blågröna färgkombin är ju snyggt i sig, och dina bilder bevisar detta. Mina favon är tre stycken 10, 11 och 12. De visar helt olika saker och är såååå himla vackra allihopa på sitt sätt.

  1. Tack! Ett roligt tema även denna gång och att fundera i färg blev extra roligt. Och en blå person är jag ju. Att det också fick bli grönt var npg mest beroende på att jag ville ha båda färgerna med i alla bilder och i olika nyanser. Lite pyssel att hitta bilder men tycker nog jag passerade mål helt ok.
   Bild nr 12 är jag också så förtjust i. Tänk att den dessutom är tagen med den Nokia mobil jag då hade och som jag fick i present 2009. Tveksam till om en modern mobil idag fått till en bättre bild. Ja, en rejäl kamera förstås. Hade en sådan med men minns inte varför jag inte använde den.

 7. Härliga färger och fina minnen! Jag längtar som en tok till att resa igen, och påminns via dina foton att Sverige inte är så dumt det heller! Bild nr 1 och 12 är sååå rogivande och vackra.
  Sen gillar jag den fantastiska utsikten från Skuleberget, bild nr 4 och inser att jag gärna vill se Höga kusten på sommaren, sonens flickvän är ju från trakterna där, i närheten av Örnsköldsvik, eller hennes föräldrar vill säga, så sonen har varit där uppe många gånger och fiskat mm.
  Till sist, jag är sååå nyfiken på Torrevieja, och vilken fin bild du har därifrån i bild nummer 6.
  Trevlig helg!
  Kram

  1. Tack! Jag håller fullständigt med dig, Jag vill också resa. Tänkte på dig och den resa ni gjorde nyligen till Tällberg och visst har Sverige så mycket vackert att bjuda oss på. Men samtidigt är det skönt med sol (nåja,inte för min del…) och värme och ljusare dagar. Höga kusten är så fin och jag är säker på att du skulle tycka om en vända hit. Jag brukar ju resejobba här om somrarna och har även varit här utanför jobbet. Så vackert. Bra att bo i Ö-vik och sedan göra dagsturer. Fungerar perfekt.
   Torrevieja är trevligt på många sätt och framförallt är det en levande stad året om. Och en fin utgångspunkt för olika turer i omgivningarna.
   Önskar dig också en jättefin helg.
   Kram

 8. Mitt i prick Ditte!! Färg, färg och färg, precis vad som behövs en grå november 🙂
  Jag fastnade för bilden på dig, där uppe på Skuleberget, Höga kusten är så himla vackert och det syns verkligen på den bilden!
  Ha en fin lördag nu, med förhoppningsvis en solig dag att nuta av <3 Kram!

  1. Tackar! Och visst behöver vi färg nu. Här har vi fortfarande en del löv på träden så färgerna finns men visst behövs mycket av den varan. Nu när vi inte kan resa och se oss omkring är det fint att i alla fall minnas det man gjort.
   Höga kusten är är så vacker och en favoritplats men jag är ju även svag för Hälsingland också. Ja, många platser…
   Vi har haft en jättefin dag här och med strålande sol och +15 grader. Känns riktigt konstigt när det ändå är november.
   kram!

  1. Tack! Roligt att i uppgiften fundera i färg och och bilder. Jag ville ha med både grönt och blått i olika nyanser i en och samma bild. Och helst med variation. Samtidigt blev det också en resa i minnenas allé. Passar bra nu när mycket är begränsat.
   Ha det fint du också och var rädd om dig.
   Kram

 9. Härliga minnesbilder från olika platser! Just den blå nyansen är även min favorit!
  Den sista bilden är absolut min favorit, men även den där du står uppe på Skuleberget!
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Fina minnen är det att ha med sig nu när mycket är begränsat. Det var roligt att fundera över färger och att hitta olika nyanser av det blå och gröna i en och samma bild. (Man kunde givetvis också ha bilder där färgerna kom var för sig.)
   Sista bilden är min favorit och kanske också för den är förknippad med så mycket både vad gäller natur och upplevelse.Bilden där jag står på Skuleberget är även med i katalogen för den resebyrå jag jobbar för. Lite reklam just för Höga kusten.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 10. Vilken fantastiskt fin tolkning med underbara bilder! Omöjligt att välja ut bara en… Men jag gillar verkligen blåa bänkarna här hemma, sen var sista bilden också otroligt vacker 🙂

  Ha en fin lördag!

  1. Tack! Och det var roligt att fundera just i färger och i olika nyanser av dem. Ville ju ha med flera på varje bild. Bänkarna “hemma” är ju alltid fina. Sista bilden är jag också väldigt förtjust i och hela resan var i sig var så speciell.
   Önskar er också en fin lördag.

  1. Tack! Ja, att tänka tillbaka på gjorda resor i minnen och bilder är roligt. Och extra mycket nu när resorna och mycket annat är begränsade.
   Jag försökte hitta varianter av bilder där nyanserna av blått och grönt var flera. Och resetema passade mig bra.
   Jobs mönster är så fina och det är alltid lika roligt att komma hit. Verkligen ett hantverk som än idag görs på traditionellt sätt.

 11. Fina bilder, speciellt det första då jag har seglat lite som liten, ja, bara en gång iofs men jag glömmer det aldrig…riktigt mysigt var det.
  Fin serie bilder här….trevligt tycker jag…och fint.

  Ha det bäst nu.

  1. Tack! Ja, visst är det fint att segla. Nu var det länge sedan vi hade segelbåt eller var med andra ute. Kul att du också har fina minnen från segling som barn.
   Ha det allra bäst du också.

 12. Blått och grönt, Ditte! Jättevackert tillsammans. Har gillat skottsrutigt sedan tonåren och då förekommer blått och grönt ofta tillsammans. Men det finns så många vackra färger, fast vi är lite blå, eller hur? Kram!

  1. Tack, Marga! Vad roligt att du reste med. Och både du och jag är ju ganska blå så den färgen var given. Och sedan fick det bli grönt.Tycker att de olika nyanserna i bilderna gjorde sig fint tillsammans.
   Många tankar och en varm kram.

  1. Tack! Jag blev själv nöjd med mitt val och jag ville ha med bilder för olika gröna och blå nyanser fanns med i samma bild. Kul att se dina favoriter. Höga kusten är verkligen en favorit och på så många sätt och vår resa till Tibet var helt enastående. Tibetbilden ligger mig varmt om hjärtat.

  1. Tack! Det är så roligt med dina teman, dels att se både ditt bidrag och andras och även att fundera själv. Spännande också att se vilka bilder som många tycker om. Roligt också att se hur olika man tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *