Spanien Torrevieja

Slumpen som blev till en sommarstuga i Torrevieja

Många gånger har jag fått frågan om hur det kom sig att vi blev hamnade just i spanska Torrevieja och blev med “sommarstuga ” just här.  Slumpen är det korta svaret och slumpen tog oss till Torrevieja för första gången i juli 2013. Då var detta en stad som vi hade hört talas om och jag hade passerat här på genomresa men mer var det inte.

Första besöket i Torrevieja

Nedan ett hopklipp med tankar från vårt första besök i Torrevieja 2013. Även bilderna är så gamla här och kvalitén därefter.

Var vi är? Jo i Spanien, närmare bestämt i Torrevieja, en stad som ligger ca sex mil söder om Alicante på Costa Blanca.
Vi bestämde oss ganska hastigt för att ta en tur ut i Europa och tänkte att ett flyg till Alicante skulle passa bra och sedan inte ha några direkta planer.
Vi visste att  första natten skulle vi bo i Torrevieja, på hotell Madrid, ett mindre hotel vi fått rekommenderat.  Centralt och lugnt läge och med tio minuters promenad  till havet och strandpromenaden.

 

En del av strandpromenaden. Rofyllt.

Slumpen som blev lyckad

Jag trodde att Torrevieja skulle kännas tämligen skandinaviskt, visste att många skandinaver har boenden här.  Så är det säkert men inget vi tänkt på. (Vet att det är ett 50-talolika nationer som vistas/bor  här.) Däremot är det många spanjorer som är här på semester så det känns inte alls enbart turistisk och det gillar vi. Jag har förstått att Torrevieja har ett liv året om eftersom det inte just är en semesterort som bara lever upp på sommaren även om den nog får ett tydligt uppsving då.

Torrevieja är en ganska stor stad med ca 80 000 invånare, mer under högsäsong, och den är ganska utspridd både längs havet och inåt land. Själva stadskärnan är överblickbar och känns det som en betydligt mindre stad där det mesta finns inom gångavstånd. Bostadshusen är förhållandevis låga och stränderna inne i stan lättar upp det hela.

Flera fina stränder inns tillgängliga inne i stan.

 

Många samlas kvällstid nere på  paseon/strandpromenaden för att umgås.

Kanske ett kvällsdopp skulle vara skönt. Gott om plats är det kvällstid på  Playa de la Cura inne i stan.

En dag passade vi på att ta en busstur till grannorten La Mata, några kilometer norr om Torrevieja. Det blev en trevlig rundtut både i stan och längs kusten. I La Mata var inte de flera kilometer långa stränderna lika fyllda som inne i Torrevieja och det kände mysigt överlag. Här kommer det att bli många besök.

Kvällsaktivitet

Kvällen är vacker och många har tagit sig ner till paseon. Vi har ätit en sen middag och ansluter oss. Alla restauranger och glassbarare är fyllda och många sitter på bänkar som finns utplacerade längs havet och äter medhavd picknick. För i vimlet vill man vara . Och alla är med från de yngsta till de äldsta. Längs strandpromenaden och i stan i stort pågår ofta olika kulturevenemang och i helgen har flera stora körer framfört sånger på olika ställen. Mäktigt att höra och med havet som bakgrund.

Så även om vi inte gjort så mycket här i Torrevieja så har känslan av att vara här varit både spansk och avkopplande. Och en ny erfarenhet var det att hamna mitt uppe i ett annat lands semestertraditioner. Så den slump som tog oss till Torrevieja kom att så småningom bli till att det blev en sommarstuga här. Vi blev kvar.

34 svar på ”Slumpen som blev till en sommarstuga i Torrevieja”

 1. Ofta är det slumpen som tar oss vidare och visst är det spännande att inte allt är så planerat.
  Härligt att hitta en oas där man trivs och vill återvända till, gång på gång.

  1. För oss blev det bara så att vi hamnade här. VI hade lika gärna kunnat hamna i Italien eller Frankrike. Vi hade ju hamnat i Thailand men fick tyvärr ändra de planerna. Jag behövde ju ha närmare hem , men visst har dte blivit turer tillbaka till Thailand ändå- Men vi har inte stannat så länge. Solen är stark….

 2. Det var roligt att läsa, Ditte! Slumpen är fascinerande. Vad är slumpen egentligen? “Vi har inget annat val än att ta emot livet. Sedan är det upp till oss hur vi använder det”. Livet är fullt av “slumpar” o vi formar vår tillvaro efter hur vi väljer att hantera slumpen. Just vad beträffar Torrevieja använde ni slumpen på ett mycket bra sätt o för mig/oss var också slumpen där och vi tog tag i den. Vilken tur att vi gjorde det! Bloggar är ju också bra! Haha! Kram!

  1. Tack, Marga! Och jag tror ju det var en slump att vi också träffades efetr vårt besök i Furuvik och via bloggen då och senare här i Torrevieja. Ja, vad är en slump. En händelse eller ett öde…Och visst är det ofta upp till oss vad vi gör av det liv vi har.
   Och roligt att ni tog tag i er slump. Jga är glad för det.
   Och visst är bloggar bra.
   Kram!

 3. Åh, vad trevligt att få läsa om ert första besök i Torrevieja?
  Tänk att i september är det 5 år sedan vi träffades första gången på Bar Celona. Jag är så glad att jag fått lära känna Dig och Bosse och att vi dessutom bor nära varandra i Torrevieja.
  Många kramar från ett varmt Sverige/A-K

  1. Ja, nu vet du….Och visst är det bra ibland med slumpen. Och vilken tur att vi träffade dig. En vänskap som består.
   Skönt med sommarvärme hemma. Förstår att ni njuter.
   Många kramar från oss.

 4. Vilken tur att ni blev kvar här i Torrevieja så vi kunde träffas 🙂
  Och trevligt har vi ju på våra träffar!
  Stor kram och tack för idag

  1. Visst var det! Och vi är glada för det! Så glada att vi lärt känna varandra. Och visst har vi det trevligt.
   Stor kram och som vanligt trevöigt att ses idag. Och lite inköp blev det-

  1. Visst kan slumpen vara bra. Denna gång förde den oss till Torrevieja och 2007 förde slumpen oss till Peking där vi kom att bli kvar i hela fyra år.Så man vet aldrig vart slumpen kan ta en.
   Kram!

 5. Ett besök ni inte haft anledning att ångra förstår jag. Mycket är nog slumpen i våra liv!? Att vi bor där vi bor osv.

  1. Inte alls!Vi trivs bra med att pendla hit. Och visst bidrar slumpen till mycket i våra liv. Slumpen förde oss också till Peking 2007 och där kom vi att stanna i fyra år..

 6. Många gånger är det nog slumpen som leder oss rätt och för er del blev det verkligen en lyckoträff. Jag tycker att man hör fler och fler som skaffar en bostad i Torrevieja och det är så klart en bekräftelse på att det är ett bra val.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Så tror jag också. Vi hade ju tänkt oss Thailand och en plats på fastlandet där vi tillbringat en del tid och bortom turismen. Och en jättebra bostad hade vi hittat. Men så dök mina solskador upp och vi fick tänka om. Svårt! Den thailändska solen är så stark och även skuggan och med det och behandlingar i åtanke så …
   Vårt möte med Torrevieja var ju en slump och en lyckad sådan.
   Kram i sena kvällen.

 7. Hola! Ja, slumpen var det för oss också! En frimurarkompis till min bror tipsade om Torre när vi skulle åka och fira hans 40-årsdag för åtta år sedan. Hade aldrig hört talas om staden innan – vi har varit mycket i Spanien men då på Kanarieöarna, Mallorca och i Malaga och Marbella. Och på den vägen blev det… Och hade inte slumpen styrt hade vi aldrig träffat alla fantastiska kompisar i sommarstugestaden!

  Hoppas att kuriruppdraget med överlämning gick bra idag! Du har ju vissa genetiska anlag i ämnet! ?
  Kram till dig och Mr B! Jörgen hälsar!

  1. Vad roligt att läsa/få veta att det även för er del var slumpen som förde er till Torrevieja. Och vilken bra slump som gjort att vi träffats och att vi också träffat många fina vänner här. Många gemensamma vänner dessutom.
   “Mission completed” så här långt. Och visst har jag genetiska anlag i ämnet. Tyvärr får jag inte tillfälle att använda dem så ofta så när tillfälle ges lever jag upp.
   Kramar från oss till er

 8. Ja, för den där slumpen eller tillfälligheten, som ställer till så mycket i våra liv!
  Jag tänker ibland på, att jag var nästan på väg till USA som au pair, men fick inte för mina föräldrar. Hur hade livet varit om jag fått åka??
  Nej, om inte om hade vart. Visst är det spännande!
  Ni har säkert dragit en vinstlott beträffande Torre, vad jag har förstått.
  Stor kvällskram!

  1. Visst kan slumpen spela in i våra liv och på olika sätt. Att vi hamnade i Peking var delvis också en slump, fyra fantastiska år. Och det är makens förtjänst som tyckte jag kunde söka jobb där. Det gjorde jag och jag fick det. Mykcet annat positivt har också hänt ig av ren slump.
   Ja, tänk om du rest till USA som au pair. Men nu blev det inte så utan något annat. Slump eller inte.
   Vi trivs bar här och slumpen tog oss hit.
   Här har vi i kväll haft ett rejält jordskalv me 3.2 på Richterskalan. Undrar om det också var en slump. Men rädd var jag inte.
   Stor kvällskram.

 9. Hej, läser att det varit jordskalv i Torrevieja och kom genast att tänka på dig. Hoppas det inte var alltför obehagligt och att ingen och inget är skadat! Kram

  1. Jadå, det skalv rejält klockan 19.27 med 3.2 på Richterskalan. Lite obehagligt var det men jag förstod genast vad det var. Hände rhär då och då men inte så kraftigt som idag. Är glad att vi bor på marken. Grannarna i höghuset mitt emot, sju våningar, kpm ut på balkongerna och sedan ner på gården. Har upplevt värre jordskalv i Asien så jag var inte alls oroad.

 10. Ja tänk hur det kan bli när man har ett öppet sinne och vågar ta det lite som det kommer. Det kan bli hur bra som helst. Vår första resa till Torrevieja kom sig av att våra vänner undrade om vi ville åka med till Spanien på semester, till ett ställe hon spenderat många somrar som ung. Det ville vi och vi föll direkt. En del ställen har något särskilt som man fastnar för. Jag tror att det var havet för mig.
  Här i Västerås njuter vi av långledigt och fint väder, idag var det nästan 28 grader. Helt otroligt! Påtar i trädgården och planerar dotterns student om några veckor. Jag ser ljuset i tunneln, sommarlovet närmar sig. Nu är det upploppet kvar med rättningshögar upp till öronen och grubblerier över betygen. Men sen väntar 18 dagar i Torre ? Ha det gott! Kram Linda

  1. Ja, dte kan bli nästan hur spm helst.Slumpen öfrde oss även 2007 till Peking där vi stannade i fyra år och det var tänkt sex månader. Men nyfikenhet och ett öppet sinne kan helt klart ta en långt på många sätt. Roligt att höra om hur ni hamnade i Torrevieja första gången och många besök efter dte har det blivit. Tänker på er när vi passerar Aldea del Mar. (Vilket vi ofta gör)
   Mysigt med vackert väder hemma och jag kan tänka mig att er trädgård är vacker.
   Så roligt med er dotters student som stundar. Härliga tider.
   Jag vet ju, av egen erfarenhet spm lärare, att du har mycket nu på sluttampen. Men sen så…
   Och vad roligt om vi kunde ses här i Torre.
   Mailar dig.
   Önskar dig en fin helg.

 11. Kanske det inte ens finns en slump? Kanske det var meningen
  att ni skulle hitta er sommarstuga just i Torrevieja. Skönt ställe ser det verkligen ut att vara.
  Ha det allra bäst!

  1. Så kan det vara. Och jag tror att det nog kan finnas ett visst samband mellan slump och mening/öde. Vi hamnade ju av en en slump, mer eller mindre, i Peking också. I fyra år. Fyra fantastiska år som gett oss så mcyket.
   Maken hade ju sitt sommarhus/föräldrahem i den åländska skärgården, Lappo, och var vi en hel del. Men det låg långt ut och var väl ödsligt för min del. Men jag kan också sakna det. Åland ligger mig varmt om hjärtat-
   Ha det bra du också-

 12. Slumpen är totalt underskattad! Speciellt i ert fall om man säger så. Så himla kul att ni trivs där och att ni inte ångrat är. Men vem gör det – ångrar sig alltså. Perfekt klimat, underbar omgivning, suverän mat och dryck till löjligt låga priser åsså alla träffar med svenskar som kanske också har hamnat där av slumpen;-)

  1. Tänker lite här som Edit Piaff, “Nej, jag ångrar ingenting…” i alla fall inte när det gäller den spanska sommarstugn. sEn kan det finnas annat jag kunnat göra annorlunda förstås.
   Och jag har förstått att det är fler än vi som hamnat här och i Spanien av en slump. Och det var ju så vi även hamnade i Peking. Så för mig har slumpen fört med sig många trevligheter.

 13. För vår del var det också slumpen. Vi åkte ned 2002 för att hälsa på Maggan och Jaime som köpt en lägenhet här (även det lite av en slump). Deras lägenhet var jättefin tyckte vi, och då sa Maggan att byggaren håller på med ett nytt hus så vi åkte och kollade på det halvfärdiga huset. En halvtimme senare – efter en stärkande Sangria på Tintero – gick vi tillbaks och skrev på papperna 🙂

  Så här såg lägenheten ut när vi slog till:

  https://amadecasa2009.wordpress.com/2009/08/22/vem_kan_motsta_en_san_lagenhetr/

  Nu är den lite mer beboelig och vi har inte ångrat oss på en fläck 🙂

  1. Tänk så bra slumpen kan ordna för oss. Jättekul med länken och se hur huset och er lägenhet såg ut då. Viss skillnad förvisso.
   Förstår att ni inte ångrat er.
   Trevlig lördag!

 14. Jo, den där slumpen känner vi till! Tack vare den – eller det berömda bananskalet – har vi boenden både här och där…;)

 15. Det var meningen att det skulle bli just den platsen,-)
  Det verkar härligt när du visar alla härliga bilder och beskriver stället ,-)
  Slumpen turvinsten ja härlig berättelse hur ni kom dit.
  Det låter mysigt att alla samlas i olika åldrar och njuter tillsammans, det blir ju en otrolig social gemenskap.
  Det är väl därför många människor känner sig mer tillfreds med livet på sådana ställen.
  Ha det så fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Så var det kanske menat och så blev det ju. Och vi trivs. Här är lätt och kravlöst att imgås och ofta ses vi spontant och däermellan mer planerat. Trevligt är det alltid.
   Och prisbilden är ju sådan att dte är lätt att ses ute på en restaurang eller bar.
   Ha det bra du också och trevlig kväll.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *