Stockholm

Strålande höstdag – Med en favorit i repris.

Fredagen kom att bli en strålande höstdag. Och strålande på flera sätt. Solen sken från en blå himmel och termometern landade på +15  och det gjorde att längtan ut var extra stor. Promenader, längre eller kortare, blir det nästan dagligen. Här får vädret och dagsformen ofta avgöra hur länge jag är ute och vart jag styr stegen. Och Södermalm bjuder på många möjligheter. Men ibland är det knepigt att välja. Igår blev valet lätt. Innan jag ens gick ut bestämde  jag mig för att styra stegen mot omgivningarna längs Årstaviken. (En del av Mälaren som ligger bara några hundratal meter bort från oss)

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. En njutbar och strålande höstdag. Verkligen en strålande höstdag och njutbart att strosa länga Årstaviken.

En strålande höstdag

var det men stundtals kunde jag här längs vattnet ana lite vår i luften. Ja, bortsett då förstås från trädens gula löv. Och just här, längs vattnet och koloniområdena vid Årstaviken, följer jag gärna årstidernas skiftningar. De är verkligen påtagliga. Minns att jag gick här i januari 2020 och redan då letade jag vårtecken.  Jodå, jag hittade en del. Men ibland är det både snö och is i januari och då kan det se ut så här.

Men nu till gårdagens runda.

En  del träd hade löv som lyste som “guld” i solen.   

En del båtar ligger kvar –

– och en hel del grönska finns kvar trots att det är november.

Denna vackra dag till ära hade kiosken Caminito öppnat. (Annars oftast stängt för säsongen men man är flexibel med öppettiderna)

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. Flera njuter på bryggan denna strålande höstdag. Några kunder fanns det och som slagit sig ner på bryggan för att njuta i solen denna strålande höstdag-

Jag gick vidare och noterade att växtligheten nära vattnet verkligen varierade sina färger.

Pilen har intagit ett mer horisontalt läge och har kvar sina gröna löv. Visserligen med inslag av några få gula.

Jag lämnade strandpromenaden och tog mig uppför berget till koloniområdena.

Uppe i Eriksdalslundens  koloniområde verkade höstbruket vara avklarat och de flesta av stugorna stängda för säsongen. 

Det blev en rejäl runda och när jag så småningom vände hemåt började solen sakta dala. Slog mig ner på en bänk och lät tankarna fritt fladdra iväg. Konstaterade återigen att trots rådande begränsningar så pågår livet här och nu. Och  jämfört med mycket annat elände runt om i världen är vi här lyckligt lottade.

Absolut njutbart. Tänk att denna miljö finns mindre än en km bort.

Kom hem lagom till att himlen började färgas rosa och skymningen sänkte sig över Södermalm. Slog mig ner på balkongen en stund för att följa skådespelet.

Stockholm. Södermalm. En strålande höstdag övergår till en rosa skymning och senare en vacker kväll.  En strålande höstdag övergår i en vacker skymning och kväll.  Njuter av att se himlens rosa färg spegla sig i kanalen. Men på en kvart är föreställningen slut. Men jag sitter kvar ett bra tag till. 

 

34 svar på ”Strålande höstdag – Med en favorit i repris.”

  1. Vi hade en fantastisk dag här igår. Verkligen njutbar. Tror att stora delar av landet hade en vacker rosa himmel igår.Såg många bilder på den som var inskickade till Svt.
   Ja, nu är det särskilt viktigt att göra det bästa av det vi har och kan.
   Jag har ju ett gott utbud här av det mesta. Men jag är tyvärr ibland kraftigt begränsad av rygg och axel.Men får jag vila mellan varven så fungerar dte bra.
   Jag läser ju gärna och mycket och det ger mig stor glädje.
   Önskar dig en trevlig lördag.

 1. Så många skönhetsupplevelser. Här är det som gråast just nu… inga löv på träden och lite småruggigt. Väntar på snön så det blir lite ljusare.
  Fortsätt njuta av dina promenader. Sköt om er och var försiktiga <3
  Kramar!

  1. Gårdagen var verkligen njutbar och det blev en skön promenad längs vattnet och i koloniområdena. Här är löven fortfarande mestadels kvar och när solen lyste igår såg det ut som guld i träden. Ja,snön kommer ju att lysa upp. Men jag såg på din Instagram att ljusslingor satts upp och det såg fint ut. Jag fortsätter att promenera och det finns en del rundor att välja på.
   Många tankar
   Kram

  1. Tack! Gårdagen var verkligen vacker och dessa fina dagar passar jag på att tanka energi ute. Och än så länge finns det ju löv på träden.
   Önskar dig en fin helg.
   Tankar till dig.

 2. Vilken härlig promenad i fantastiskt höstväder! Solen höll sig framme och här kämpar den i motvind just nu. Vilken vacker kvällsbild på en fin himmel.

  Kram och fortsatt fin lördag!

  1. Det var verkligen en fantastisk dag och en väldigt fin eftermiddag och kväll. Här kändes det nästan som lite vår i luften.
   Sol i motvind låter lite knepigt. Men kanske blir det ändrad vindriktning.
   Önskar dig också en fin lördag. Det som är kvar av den.
   Kram

 3. Det har verkligen varit många fina dagar nu här på hösten. I morse var det – som en sade på Ring så spelar vi – slätmulet, men så sprack det upp i lite blått. Idag har jag inte varit ute men alla de andra dagarna.
  Verkligen vackra bilder som du bjuder på.
  Pratade med min svägerska i Växjö (som varit så gott som hela sommaren på Öland) och igår hade de 18 grader, det är inte klokt. Jag satt en stund på balkongen och solade.
  Trevlig lördag!
  Stor kram!

  1. Tack!Visst har det varit många vackra dagar i höst. Bara att njuta. Och jag är inte sen då att ge mig ut. Gårdagen var helt ljuvlig men även idag tittade solen fram lite grann. Dottet Helen var förbi och vi var ute på en fin runda tillsammans.
   Vi satt ute ett bra tag i går efetrmiddag och tidig kväll och det var så vackert. Dels med den vackra skymningen och sedan när ljusen tänds och börjar spegla sig i kanalen.
   Önskar dig också en fin eftermiddag och kväll.
   Stor kram

 4. Visst tror man att det är vår på G. Åtminstone var det så igår. Fantastiskt fina bilder, inte minst sista fotot. Speglingen av de rosa molnen i vattnet är så himla fin. Tänkte på det igår kväll, för en röd himmel betyder ju fint väder dagen efter. Tyvärr inte idag dock. Ja, det är ju engelsmännen som säger så: “Red sky at night, shepherd’s delight.

  Å du har såååå rätt. Jämfört med andra länder som drabbats mycket värre än vi av pandemin har vi det oförskämt bra här. Å det som är konstigast är ju att till exempel Spanien, Frankrike och Italien har gjort så mycket mera än Sverige redan i våras, och ändå drabbas länderna återigen på hårdaste sätt. Nåt jag inte förstår alls faktiskt.

  1. Tack!Igår kändes det helt klart så. Och om jag bortsåg från flera träd med gula löv så infann sig viss vårkänsla i luften.
   Vi satt ute på balkongen och såg himlen färgas rosa och sedan la sig mörkret och ljusen lyste upp.Idag hade nog vädret en semesterdag men lite sol kom fram så jag och dotter Helen var ute på en runda. Och varmt var det.
   Just det du skriver på slutet förstår inte jag heller. Men jag vet att t.ex. Torrevieja och Alicantetrakten har klarat sig relativt ok men andra regioner drabbats hårt.
   Och tanken på att vi ändå har det bra,om vi ser till länder som dessutom har krig och översvämningar, tycker jag ger viss distans. Många har inga eller väldigt små perspektiv.

 5. Ljuvliga bilder från en ljuvlig tur där – och jag känner igen mig lite. Hemkomst med solnedgång från balkongen är helt prima.
  Ha en härlig lördagsafton!
  Stor kram

  1. Tackar! Jam det var en helt fantastisk dag och dessa dagar är jag inte sen att spendera utomhus.
   Och även skymningsstunden på balkongen blev fin.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Stor kram

 6. Din fantastiska höst där i huvudstaden påminner om hur det såg ut här för en månad sedan! Tänk så mycket det kan skilja sig trots att det inte är så många mil som skiljer…Vackra dagar fick vi också några stycken och det syntes direkt på stegräknaren! Alla fantastiska kvällshimlar jag har sett hos andra har jag inte heller upplevt själv, så tack för det vackra fotot
  Kram

  1. Ja, vi är ju lite senare här med hösten. Och igår kändes det stundtals som om det var vår i luften. Ja, bortsett från de flesta trädens färg.
   En vacker dag och en vacker kväll piggade upp.
   Kram

  1. Den var vacker och det är fint att slå sig ner och njuta av den på balkongen fastän det är november.

 7. Underbara bilder från din promenad! Så njutbart att få gå där med dig … och sen den fantastiska solnedgången! Verkligen vackert!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  1. Tack! Ja, fredagen var verkligen strålande på alla sätt. Och om man bortsåg från att det var november hade luften en känsla av vår i sig.
   Och fint sen att sitta en stund på balkongen och se skymningen falla och mörkret sänka sig.
   Strålande väder här just nu så det ser lovande ut.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

  1. Det var verkligen en vacker dag och höstfärgerna gör sig extra bra i solen. Vi har haft en väldigt fin höst så det är bara att njuta av de fina dagar som kommer. Hoppas på fler. Även idag ser det lovande ut
   Önskar er också en fin dag.

 8. Tack Ditte! Den här rundan kan jag gå tillsammans med dig hur många gånger som helst. Den är så vacker och pilen känns igen. Såg du någon grönfink i koloniområdet?
  Ljuvliga bilder igen!
  En fin söndag önskas!

  1. Tack! Vad trevligt att du gick med- Tyvärr inga grönfinkar. Däremot fanns det gott om gråsparvar som hade stormöten i flera buskar längs vägen. Om man bortser från att det är november som kändes det som om det var lite vårluft.
   Önskar dig också en fin söndag.

 9. Den sista bilden där var ju bara så vacker, man kände verkligen slutet av en fin dag….superbt.
  Båtar vid en kaj fyller mig ofta med en varm känsla från min barndom då jag ju bodde i skärgården där båtar och fiskebåtar alltid gjorde sig påminda då man på den tiden bedrev mycket mer fiske än idag både yrkesmässigt och privat.
  Återigen…en fin bild.

  Ha en fin söndag nu.

  1. Tack! Ja, det var en fin kväll och vi satt ett tag på balkongen och såg himlen färga sig rosa och sedan kom mörkret och ljusen längs kanalen tändes.
   Båtar och skärgård är jag väldigt förtjust i men nu har vi båtar och vatten helt inpå och det är fint det också.
   Önskar dig också en fin söndag.

  1. Tack, jag är glad för att jag kommer ut varje dag och att jag har vatten och naturen helt inpå. Men visst längtar jag ut i skärgården och är så jag tacksam för att hänga med dig i vackra bilder och fin text.
   Kram och trevlig söndag

 10. Vilka underbara höstbilder Ditte….. men vet du, jag fastnade för det du skrev: Jämfört med mycket annat elände runt om i världen är vi här lyckligt lottade. JA! Det är vi, vi tycker så synd om oss men vi har ändå en sorts frihet, en frihet under ansvar visserligen men ändå…. tänk så många som ite har det alternativet, så tack Ditte för de orden och stor kram till dig!

  1. Tack! Ja,jag försöker har perspektiv på tillvaron och tycker att vi jämförelsevis är lyckligt lottade. Tror att vi här i Sverige många gånger att vi blivit bortskämda med så mycket och har svårt att se saker i stort. Visst ska man börja på hemmaplan men vi har vår frihet, vi har mat och kläder och oftast tak över huvudet.
   Känner att man ibland här “gnäller” i onödan.
   Nu är situationen som den är och vi får förhålla oss till det.
   Många tankar och en stor kram till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *