Kina Peking

En bloggresa – En resa som pågått i 15 år

I september i år, närmare bestämt den 9/9 var det 15 år sedan jag skrev mitt första blogginlägg. I januari 2007 kom maken och jag till Kina och Peking . En dörr hade öppnats. Jag hade sökt och fått ett lärarjobb här på Svenska skolan. Jag hade ett kontrakt på 6 månader som kunde bli förlängt. Viktigt är ju att en kan anpassa sig och trivas i en annan kultur och än den är van vid.Med tanke på att jag i princip reste sedan jag föddes så var detta inget jag tvivlade på.(Hade också bott och arbetat i flyktingläger i Thailand tidigare och även jobbat en del utomlands som reseledare) Och det var i Peking som en bloggresa började för min del. En blogg visste jag då knappast vad det var. Men den 9/9-2007 kom mitt första lilla blogginlägg.

Fler av de första blogginlägggen finns här; september 2007 och oktober 2007.

Stockholm.Lidingö. Kottlasjön. Hit blev det en kortare bloggresa när min blogg hade 15 års jubileum den 9/9-2022Jubileum och en bloggresa av det kortare formatet blev det 15 år senare. En tur till Lidingö, vidare genom skogen och längs Kottlasjön.

En bloggresa

har det varit. Och det är en resa som än så länge pågår. Resmålen numer inte så fjärran som de har varit men när jag häromdagen summerade antal länder jag besökt (inte bara passerat) räknade jag till ett 60-tal.(Några har jag besökt flera gånger.)

Bloggresan började alltså i Peking. Men under åren vi bodde här, januari 2007 till 2010 och delar av 2011 reste vi en hel del inom Kina och besökte grannländer i Asien. Jag började blogga på Blogg.se för att det verkade hyfsat enkelt . På den tiden fanns det heller inte direkt någon reklam på den bloggportalen  Annat är det idag!

Åren gick och reklam som jag inte ville ha dök upp. Så jag bestämde mig för att med hjälp av “Sanna”, min livlina i Göteborg,  att i början av januari 2017 byta till World Press och en egen domän. Mitt första inlägg på nya bloggen; “Skynda långsamt;

Minnen att ha med sig

Visst har åren i Kina påverkat oss en hel del på olika sätt. Och vi är både glada och tacksamma över att en dörr öppnades och att vi fick chansen att bo och arbeta här dessa år.

Hur det blir med bloggen och dess framtid vet jag inte. Å andra sidan vet en inget om framtiden heller. Roligt är att många läsare hängt med nästan från början och att  även många nya läsare hittar hit.

Peking. Himmelska fridens torg. Utanför den Förbjudna staden. Spännande att cykla här Cykelbanor breda som en svensk motorväg

Kina. Peking. En bloggresa på cykel. En bloggresa i Peking på cykel på en mer trafikerad gata,

I Peking. På cykel men i ett hutongområde med smala gränder.

 

 

En del av den Kinesiska muren. Och givetvis finns den med när jag tänker på en bloggresa. Hit blev det många sådana

Södra Kina och “Sockertoppsbergen”

På cykel även här i södra KIna.

Avslutningsvis en tur till Tibet. Resan hit med tåg från Peking och vistelsen här  är nog en av de mest fantastiska resor vi gjort.

Maj 2009. En av alla  fantastiska resor vi gjort gick med tåg från Peking till Lhasa och Tibet.  En resa på nästan två dygn.

 

52 svar på ”En bloggresa – En resa som pågått i 15 år”

 1. Vilken resa du har gjort och gör med bloggen som sällskap. Har njutit av bilderna och nickat igenkännande både en och två gånger. Kina är som det är, stort och näst intill oöverskådligt, med Muren som den starkast lysande stjärnan…men din avslutning med tågresan till Lhasa, den slår allt annat. Vyerna, höjden och till sist den omtumlande staden Lhasa…obetalbart.
  Tufft av dig att cykla i Peking bland alla vinglande “kompisar”.
  Hoppas att den gamla bloggen får bestå. Min gamla lever under stängningshot pga “inaktivitet”, är det samma hos dig tro?

  1. Tack Gertie,för fina ord. Minns så väl när jag “hittade” dig i Bloggvärlden; Hos Pingvinerna på Falklandsöarna och vidare i Buenos Aires. Fint! Och att läsa dina inlägg och se dina fantastiska bilder ger mig så mycket. Kan nu och då titta in för att läsa och titta. Blir så glad. Och vilka resor ni gjort. Finns inte motstycke till detta.
   Tibet och Lhasa känner ni ju också till och vi har med oss våra upplevelser härifrån. Vet ju att ni fortsatte resan vidare mot svindlande höjder.
   Oj. lever din gamla av stängningshot.Jättetrist. Bäst jag ser hur det står till med min. Har bara flyttat över ett fåtal inlägg- Tack , för påminnelsen.
   Många tankar till dig.

 2. Det finns ju två saker som är riktigt positiva med att blogga; dels att man har en lättåtkomlig och snygg dagbok samt att man träffar så många vänner via bloggarna. Dessutom är det väldigt kul att se och läsa om hur andra har det…och tänker.
  Stor kram!

 3. Jag får nog lov och läsa ikapp en del av dina gamla inlägg från Kina. Min f d make fick erbjudande att jobba i Kina under ett par år i början av 2000-talet. Då var jag nog mer sugen på en utlandsvistelse än vad han var så av det blev det intet.
  Även om inte resmålen är lika långväga numera är din blogg mycket trevlig och välskriven så vi hoppas på många fler härliga inlägg!

  1. Tack för fina ord!
   Mycket av det vi upplevt i Kina finns i den gamla bloggen på Blogg.se plus en del inlägg om resor i Asien. (Innehållsförteckningen visar bra)
   Men från Peking finns även lite i den här bloggen- Vi var där senast i mars 2018, då som besökare.
   Intressant att du var inne på Kina. vi är så glada för våra år där- Det politiska läget då var mildare än det är idag. Nog så viktigt.
   Numer blir det p.g.a. hälsoskäl inte dessa långresor. Men här i bloggen finns resan till Cap Horn som också är ett fint minne.
   Och ett tag till hänger jag allt kvar.

 4. Vilken härlig bloggresa du har gjort i såväl ord som bild. Även om man inte vet något om framtiden, för så är det ju, så hoppas jag att du fortsätter med dina intressanta inlägg. Stort grattis till dina femton år!

  Kram

  1. Tack! Och jag noterade här, från den gamla bloggen, att vi följt varandra läge. Men jag visst det ju ändå. Nej, framtiden vet en inget om. Här och nu gäller och jag hoppas att vi båda håller i och ut. Läser dina inlägg med stor glädje.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 5. Jag håller med. Din bloggresa har ju varit och är, fantastisk.

  Alla har vi en anledning till att vi en gång i tiden skrev vårt första inlägg.
  Vi är ganska lika i tid. Jag började i mars 2006, på Expressen. Den bloggportalen startade ungefär då. Sigge döpte mig till Geddfish, hans definition av mig 😅🐟

  Jag började följa dig med dina resor via blogg.se.

  Förstår att Tibet måste ha varit spännande.
  Trevlig tisdag.
  Stor kram!

  1. Ja, bloggresan har varit både lång, givande och spännande.
   Funderade nu på hur det kom sig att du började blogga. Minns inte om du berättat. Kul att det var Sigge som döpte bloggen till Geddfish.
   Blogg.se var den portal som fungerade bra i Kina och det var viktigaste. Men efterhand ville jag rå mig utan reklam och bestämma helt själv så då föll valet på WordPress och en egen domän.
   Tibet var väldigt spännande och intressant. Och inte minst även resan dig med tåg.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 6. Grattis till de femton bloggåren!
  Du har verkligen varit aktiv och levererat så gott som varje dag!
  Jag har också hållit på lika länge ungefär, började i början av år 2007 men har tagit bort en hel del från nätet och sparat ner.
  Det är fint att blogga, så mycket man får lära sig, så många vänner man får, både i det verkliga livet och i det digitala.
  Dina bilder är jättefina!
  God fortsättning Ditte, nu kör vi på femton år till allra minst ! 🙂
  Kramar!

  1. Tack, för fina ord. Jag insåg häromdagen att det faktiskt varit lite av ett jubileum. Under åren i Peking skrev jag inte varje dag men några gånger i veckan. Nu blir det nog varje dag.
   Inläggen jag skrivit hos Blogg.se ligger kvar på nätet. Tyckte det blev alltför mycket att spara ner. Men en del har jag lagt på hårddiskar.
   Det dröjde ju ett tag innan jag hittade dig men är så glad för att jag gjorde det så jag har inte hunnit med alla dina år. Men roligt att ha följt dig lite på Åland och nu på Madeira.
   Visst är det roligt att läsa bloggar och mycket att se och lära sig. Likaså är det många vänner som en fått just via bloggen.
   Nu kör vi ett tag till. Absolut.
   Kram

 7. Vilket spännande liv du levt! Tänk att kunnat besöka så många länder. Det är så kul när jag skriver om olika platser speciellt i min kalender…platser som jag aldrig besökt, men som jag tycker är så annorlunda och spännande. Och det roligaste av allt är att du känner till de här platserna och kan berätta lite mer om dem. Det är en fröjd att läsa dina berättelser, för då känns det som man är med på ett hörn. Kram

  1. Varmt tack för dina fina ord. Ja, en del spänning har det blivit. En del mer frivillig och annan mer ofrivillig. Mycket att skratt åt.
   Jätteroligt att du är med mig runt och ganska så ofta täner jag på dig och din humor och kan skratta lite extra.
   Kram! Och jag önskar dig en fin vecka.

  1. Lite av en bloggresa har det varit och som pågått i drygt 15 år. Och den pågår nog ett tag till-
   Kram och trevlig kväll.
   Kram

 8. Vilken blogg- och del av livet resa!
  Ditte, så otroligt mycket du varit med om , fått vara med om och sett till att få vara med om!
  Wow säger jag och lyfter både blogghatt och livshatten för dig!
  Bilderna är så fina.
  Det får ändå bli bilden av dig på cykel och dig o Bosse som blir favoriten denna gång.
  Din blogg är verkligen välskriven, genomarbetat och väl förberett, mycket nedlagt tid och energi det ska du ha en eloge för ambassadören för Stockholm o lite till!
  Varm kram och stort tack för att våra vägar korsats och på den vägen är det!

  1. Varmt tack, Tove för dina fina ord- Lite så är det att det blivit både en blogg och livsresa. Och mycket har hänt under åren. Och även du och jag har upplevt mycket tillsammans och mer hoppas jag det blir.
   Du har bidragit med så mycket på denna bloggresa.
   Bilden här med Bosse och mig på cykeln i Peking står för mycket.
   Jag är så glad att våra vägar en gång korsades just här i Blogglandia och visst tar vi oss vidare på den resan.
   Varm kram

 9. Kul följa med på din bloggresa.
  Min startade i april 2011.
  Känns som ganska många slutat blogga av de jag följt genom åren.
  Få se hur länge jag hänger i, tycker bloggen är så bra som dagbok.

  1. Roligt att se hur det var och och hur det är nu. Ohc nu är det ju framåt som gäller. Men att blicka tillbaka och ha bloggen som en dagbok är också väldigt roligt.
   Jag vet också att många slutat blogga och det tar ju tid som en hellre kanske vill spendera på annat.
   En del svarar ju inte på kommentarer och då går det ju åt mindre tid. Men det har jag valt att göra. Ibland kan det också vara knepigt att svara på inlägg en läst. Men jag gör oftast det. Men ibland inte

 10. Ja men vilken resa du gjort och så kul att läsa här i bloggen om de platser du besökt även om det är mkt i sverige nu så lär man sig om nya platser man inte besökt än men får bli tipsad om. ja blogg.se strular en del o reklamen e så fult placerad nu, kram o fin kväll

  1. Jag det har varit en lång resa och med många stopp. Nu är det mycket Sverige men om hälsan blir bättre så hoppas vi på även lite längre resor.
   Blogg.se har ju ändrat sig under åren. Just när jag började fungerade de smidigt och så även i Kina.
   Nu verkar det ju fungera bra med Blogg.se även när jag kommenterar. Ett tag gillade de inte mig.
   Önskar dig en fin kväll.
   kram

 11. Stort, stort GRATTIS till ditt 15 åriga “bloggbarn”. Det har varit med om otroligt mycket spännande och du har i din tur gjort många läsare glad tack vara dina inlägg som du delat med dig. Japp, jag är nog inte ensam om att ha åkt snålskjuts med dig till bland annat Kina och Tibet, men även till Höga Kusten. Så kul att ha varit med om så mycket. Då har man nåt att minnas sedan… på hemmet alltså;-)

  1. Tack! Och du har ju hängt med mig ganska länge. Och jag med dig.
   Jag vågade ta “hoppet” när jag sökte jobbet i Peking. Och hade turen, kanske också skickligheten, att få det. Alltså att jag hade det som krävdes. (Den politiska situationen var då lättsammare än idag)
   När eller fjärran vad gäller resor? Tror på en blandning av saker och ting och som blir personliga.
   Jag kan än idag skratta åt upplevelser i N.Y. under det år jag bodde där, 1978-79 och resan tvärs över USA i en volkswagen camper. Och hoppas jag minns även på hemmet. Och att skrattet finns med mig.

 12. Roligt att du hållit på så länge – och att du tänker hålla på ett tag till!!!
  Visst anses det väl att bloggning är ute, gammalmodigt och bara något för gamla tanter – jaha och än sen då i så fall?
  Önskar dig många fina äventyr i världen och då vet jag ju att du tar med oss bloggläsare på trippen.

  1. Länge har jag hållit på. Men hur det blir i framtiden vet jag inte. Än så länge ger det mig något att skriva inlägg och även att läsa. Men jag har nu begränsat de svar jag skriver vad längd och även kortat ner kommentarer jag svarar på i min blogg.
   Jag tycker som du att det får vara gammalmodigt att blogga, men inte gör det mig något. Ung är jag ju inte. Och många bloggar ger mig en hel del
   Nu känns det, p.g.a hälsoskäl, att de långa resorna inte kommer att bli så många. Men visst vill jag resa. Är inte alls klar ännu. Men visst är det ju också fint att resa i Sverige.Är så glad över att bo här.

 13. Oj, så länge du bloggat. Jag minns att jag blev glad när jag hittade dig, som bott i Kina och Marina som bloggade från Singapore, jag träffade henne faktiskt där. På den tiden bloggade jag under det ”fantastiska” namnet LadyiBangkok. Så många missförstånd det blev där, hahaha.
  Det har varit så trevligt att läsa din blogg och själv få kommentarer från dig sedan 2014 eller 2015.
  Hoppas du håller i länge till ❤️

  1. Tack för fina år. Ja, åren har gått. Minns ju att jag “hittade” dig i Bangkok för många år sedan och att vi fölts år. Även Marina i Singapoer “hittade” jag där. Vad roligt att ni sågs där.
   Minns så väl “Lady in Bangkok” . Kan tänka mig att det blev en del missförstånd med namnet. Lite att skratta åt idag.
   Jag har uppskattat din blogg väldigt mycket och läser den gärna-
   Önskar dig god bättring.

 14. Hej men du tänker väl inte sluta blogga, skulle sakna dig så mycket då. Det är ju flera som fallit ifrån bla Ama så det är så roligt att läsa din blogg. Snälla fortsätt, du har så mycket att dela med dig. Mvh Lena

  1. Hej Lena!
   Stort tack för din fina kommentar. Den värmde och gjorde mig väldigt glad. Ama kände jag från 2013 när vi köpte vårt lilla hus i Torrevieja och vi sågs senast ett par gånger i april i år. Sen gick det fort och hon blev allt sämre. Sorgligt. Men jag har fina minnen med mig.
   Och jag hänger i ett tag till.

 15. Fantastiskt vad tiden går, stort Grattis till din blogg! Visst är det härliga minnen som finns i bloggen, så kul att se de fantastiska fotona från er vistelse i Kina!
  Ha en fin kväll!
  KRAM

  1. Visst går tiden fort! Ja, plötsligt kom jag ihåg att bloggen fyllde 15 år i september. Och dte var ju i Peking jag började blogga och sen har dte fortsatt-
   Fantastiska år var det och då med ett lite annat politiskt läge än idag.
   Och via bloggen har jag ju träffat dig. Glad för det.
   Kram

 16. Vilken fantastisk bloggresa! Och kul att få en tillbakablick på när allt började och fina bilder. Gillar verkligen sockertoppsbergen, så annorlunda. Och resan pågår fortfarande och jag gläds åt många av dina inlägg. Grattis!

  1. Tack, för fina ord. Resan har pågått ett antal år och väl sent kom jag på att det faktiskt var i 15 år. En lång tid. Och utan vistelsen i Kina hade det nog inte blivit en blogg.
   Under våra år här hann det bli många resor i Kina, både på längden och bredden. Så mycket vi såg och upplevde. Och fina minnen och upplevelser har vi med oss-
   Södra Kina med “Sockertoppsbergen” är en enastående naturupplevelse som mycket annat i detta gigantiska land som nästan är en egen kontinent.

   1. Kollade upp mitt första blogginlägg och det var veckan innan ditt! Vilket sammanträffande, så det är 15 år för mig också. 29 augusti 2007 publicerade jag mitt första.

    1. Grattis! Vad roligt! Kul att du kollade upp när du skrev ditt första inlägg. Finns det kvar? Och i så fall var kan en läsa det. (Bloggadress)

 17. Grattis till din fina blogg och många bloggår! Väldigt både roligt och intressant att se både text och bild både från här och där och var du är. Och visst tänker man på att man hunnit så mycket och varit både modig och djärv🙂ibland är det svårt att ta in numera. Vi blir påminda ibland. Ja just det ja, då gjorde vi det, hur det nu gick till.

  Fina foton på dig som cyklist, roligt att se Kina så. Och så spännande att ni gjorde en långresa sen. Vilka minnen! Ha en fin fortsättning på veckan!

  1. Tack! Ja, många bloggår har det blivit. Bloggen blir en typ av dagbok men jag vet också att många som läst har haft praktisk nytta och hjälp av bloggen med tips på olika saker.
   Våra år i Peking, då vi också under lediga perioder kunde resa runt, tillförde väldigt mycket.Är så glad att vi tog chansen att jobba och leva här när chansen kom.
   I Peking var cykeln ett bra transportmedel och likaså kunde vi hyra cyklar under en del resor vi gjorde inom landet.
   Kan sakna långresorna nu men glad över det vi upplevt.
   Är ju väldigt förtjust i att resa i Sverige också. Även att vara i Stockholm.
   Önskar dig också en bra fortsättning på veckan.

  1. Tack! En del jobb har jag kombinerat med resor och det har varit väldigt givande. Och att trivas där en är en befinner sig är nog så viktigt. Har nog oftast gjort det.

 18. Jag är så glad att jag har “hittat” dig här på bloggen, det är ju några år sedan det också, men jag har inte varit med från början av din bloggresa. Av skäl som du vet, så bloggar jag ju lite sporadisk, men det blir för det mesta några inlägg per vecka, förhoppningsvis.
  Roligt att få se dina fina bilder från Kina. Du är verkligen berest och har mycket med dig i bilder och minnen. Härligt.
  Ha det bra och varm kram från mig.

  1. Tack, Wiolettan! Och tack detsamma. Jag tittar gärna in hos dig och har stor glädje av det.
   Rest en del har jag gjort och är glad för det. Vet ju att du också gjort det och fina minnnen har vi ju med oss.
   Ha det fint du också.
   Varm kram

  1. Är så glad att jag började blogga i Peking och att de inläggen finns kvar. Roligt att blicka bakåt.
   Mycket roligt hände och många resor inom Kina och Asien blev det ju också-
   Stor kram

 19. Hola! Du har alltså bloggat sen september 2007! Mycket imponerande! 👏🏻👏🏻👏🏻

  Kram och hälsa Mr B! ❤️

 20. Startade min första blogg 2006, då har vi ju hållit på lika länge, många år har det blivit med åren.
  Kina har jag haft en tanke på att besöka någon gång, även Moskva har jag haft en önskan att besöka men det är väl lika bra att fokusera på kina när man ser till världsläget.

  Kul att läsa om din resa genom livet, ha nu en fin kväll.

  1. Jag var ju lite senare här att börja…Grattis till dig. många år har det ju blivit.
   Nej, nu skulle jag inte välja att åka till Moskva alls. Inte till Kina heller, men vi var där senast 2018. Och fantastiska år hade vi där-
   Ja, en lång bloggresa har det blivit och den är ännu inte slut.
   Önskar dig också en fortsatt fin onsdag.

 21. Du har allt trampat några mil under årens lopp, under de år jag följt din blogg har jag sett mååånga foton med Ditte på cykel! Och visst är det givande och roligt med en egen blogg. Synd att många inte alls förstår vitsen…Minnena blir fint paketerade och sparade på ett enkelt vis. Och man får många nya bekantskaper, också det synnerligen givande. Och en del av bekantskaperna blir rent av nära vänner!Visst fortsätter vi vara bloggvänner länge än, eller hur?
  Kram

  1. Jodå, sant! Jag har trampat en hel del. Även i Sverige, Spanien och andra länder i Europa Men de är cyklingarna i Kina som är mest minnsevärda. Tänk, ibland när en nästan blundat i sexfiliga rondeller och hängt med lokalbefolkningen.
   Visst är det bra med en blogg. Och på många sätt. Är så glad över fina vänner jag fått och kontakter jag knutit.
   Klart att vi fortsätter att vara bloggvänner länge än- Livet pågår.
   Många tankar!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *