Allmänt

Skyndat långsamt

(Testar att flytta inlägg från blogg.se för att se om jag får till det. )

Här i huvudstaden ligger snön vit både på taken och marken efter de senaste dagarnas snöfall och is har börjat breda ut sig på kanalen och skapat vackra formationer.
Trettondagen erbjuder en strålande vinterdag men det är i mitt tycke väl kyligt.
Ansiktets hud är efter behandlingarna av mina solskador väldigt tunn och jag blir väldigt röd om jag är ute längre tider och det är över -5. Men blåser det inte så fungerar det bättre.
En promenad ska det bli och mina sköna fårskinnnsfodrade “uggstövlar” är upphämtade från källaren, behövs i kylan. Inser att jag också bör leta fram em mössa. (Gillar inte mössor, men heller inte att frysa.)

Onsdagens snöfall här hemma på Södermalm.

I morse när solen var på väg upp över Hammarby sjöstad.

Solen har hunnit vidare till det aldeles nybyggda Fredriksdalsområdet, också på sjöstadssidan.
(Andra sidan kanalen)

Har ägnat förmiddagen åt att fundera över en del praktiska saker vad gäller bloggen för nu är det snart dags att flytta den till en egen bloggdomän. Detta med en flytt har varit på planeringsstadiet länge,  men jag har inte direkt skyndat på det hela för det är en del att ta ställning till. Skyndat långsamt är vad jag gjort. Och det brukar jag inte göra. Jag har fått hjälp av duktiga Sanna som hjälpt mig med den blogg jag har på Blogg.se, en blogg som jag haft där sedan september 2007, då jag startade bloggen.
Att valet då blev Blogg.se berodde på att vi bodde i Kina, i Peking, och det var den enda portal som fungerade där utan att använda en vpn tunnel.(Mycket var på den tiden blockerat)
I stort har jag varit nöjd men har efter hand tröttnat på all reklam. Jag vill bestämma själv.
Även på Blogg.se kan man köpa en egen domän för att få det reklamfritt, men då kan jag lika gärna skaffa en wordpressdomän och vara mig själv.
Tycker dock att jag fått hjälp av Blogg.se när det varit trasssel men också att de har stoppat mig från att publicera ett par inlägg där jag varit intervjuad av dels Expressen och dels av Freedomtravel och det gillar jag inte. (Blogg.se tyckte då att det var reklam för dessa båda, vilket är märkligt eftersom de själva trycker in reklam som ofta inte alls är adekvat.)
Kruxet nu vid en flytt är att jag inte genom ett enkelt knapptryck kan flytta alla mina inlägg utan det måste ske manuellet. Dock ligger ju alla gamla inlägg kvar på Blogg.se och de går även att söka via Google.
Sanna kommer hit i eftermiddag och vi ska ha en rejäl genomgång. Verkligt roligt och spännande och jag inser att det kommer att ta lite tid för mig att komma in i det nya men också väldigt roligt. Utmaningar gillar jag ju.
Bloggen kommer att ha samma namn men bloggadressen kommer att bli en annan och när vi fått till det meddelar jag här på bloggen vilken den nya adressen blir och länkar dit till att börja med.
Jag hoppas och vill också att instagram  kopplas till den nya bloggportalen och att bloggen också ska fungera att läsas och kommenteras från mobiltelefoner  Ser verkligen fram emot detta portalbyte
Vad tycker ni om era bloggportaler? Positivt? Negativt?

Njutbar utsikt från min planering med mig själv vid matbordet.

En vacker dag denna trettondag 2017. 
Men kall.
 

4 svar på ”Skyndat långsamt”

  1. Tack för all hjälp med den nya bloggen. Du har gjort ett jättebra jobb och det känns så roligt med en ny blogg och egen domän.

 1. Din nya blogg är jättefin och det är skönt att slippa all denna reklam som ständigt flippar upp. Förstår att du tröttnat på den. Själv har jag ju Blogger som domän och tänker fortsätta med den. Jag har också en konstblogg på WordPress som jag inte har kommit igång med eftersom jag tycker det är så krångligt. Men jag ska ta mig samman en vacker dag och läsa igenom den manual som jag fått av min målarkompis som hjälpte mig att skapa den. WordPress verkar vara mycket bättre än Blogger men jag kan ju Blogger så vanliga bloggen får vara kvar där.
  Kram från Ingrid

  1. Tack! Ja, det blev alldeles för mycket reklan och den bara ökade hela tiden. Men när jag började blogga 2007 s¨var blogg.se den enda blogg som fungerade från Kina och sedan blev jag kvar. Men nu bestämmer jag själv. Känns väldigt bra. Tyvärr kan inte alla inlägg flyttas per automatik så jag får satsa på att kanse flytta 50 stycken. och det måste göras helt manuellt. Men det får ta sin tid.
   Jag tränar nu på wordpress och visst kommer det att ta lite tid men jag har bra backup och hjälp av duktiga Sanna som hjälpt mig.
   Tror nog du kan få till din konstblogg med lite hjälp eller med hjälp av manualen.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *