Stockholm Trevligheter

Onsdag med Promenadklubben – Lunch och frågesport

Onsdag igen! Och inte alls mig emot. Onsdagar är Promenadklubbsdag och aktiviteterna är varierade. Som namnet låter så ingår promenader och vandringar som ofta är guidade. Ibland finns studiebesök med på programmet, liksom utflykter och alltid lunch. Förra veckan var vi på jakt här i Humlegården i Stockholm och letade efter olika “Tintinluggar”. Luggar tillhörande  Tintin i olika miljöer, gjorda av den svenske konstnären Owe Gustafsson. (Som också kom till lunchen och berättade om sina Tintinfigurer.)

Även idag var det Taverna Brillo på Sturegatan på Östermalm som var samlingspunkten och där vi kom att äta lunch.

Onsdag med Promenadklubben . Samling vid Taverna Brillo. Här var det också lunch- Onsdag med Promenadklubben- Samling vid Taverna Brillo.

Onsdag med Promenadklubben

och idag var det sista gången före juluppehållet. Promenadklubben har sedan i höstas blivit ett väldigt trevligt inslag varje vecka. Att jag för egen del kom att bli medlem här var egentligen genom av en slump. Några i klubbens programgrupp hade “hittat” min blogg och sett att jag var tämligen kunnig vad gällde olika Stockholmspromenader.  Många vandringar har det  under årens lopp blivit både med grupper, vänner och på egen hand. Så jag blev alltså ombedd att planera och genomföra en vandring på ca. 90 minuter här på Södermalm.

Jag föreslog att göra det i författaren Per Anders Fogelströms andra och i maj genomförde vi den. (Har just ingen dokumentation från den eftersom det är knepigt att fotografera och guida samtidig)  Men ungefär så här var vandringen jag gjorde med promenadklubben; Vägvisare och Vandra vidare med vägvisare .

Efter guidningen och vandringen blev jag tillfrågad om att vara med i Promenadklubben. Något  jag tackade genast ja till. Och  under hösten  har jag varit med alla gånger utom en. (Bokklubb) Väldigt givande, roliga och inspirerande onsdagar.

Musik, film och Stockholm

var olika teman för dagens frågesport. Vi var sex olika lag och 4-5 stycken i varje.

Taverna Brillo. Frågesporten är i gång denna onsdag i samband med avslutningslunchen för jul. Frågesporten är i gång denna onsdag den 14 december.

Mitt lag vid bordet till vänster.

Kluriga frågor men vi är ganska överens om svaren. Men vi hade kunnat haft några fler rätt. Blandade bl.a.  ihop Johannes kyrka med Engelbrekts kyrka . Och jag var inne på att det var musik från tv-serien “Fame” som vi hörde. Men av någon anledning svarade vi “Flash Dance”. Ja, ett par andra missar blev det också så ingen pallplats. För de tre vinnande lagen var det fina bokpriser. Vi kom på delad fjärde plats och det var helt ok. Roligt hade vi och vi var i princip överens.

Kluriga frågor men vi kunde svaren på det flesta.

 Efter frågesporten väntade en riktigt god lunch; en fransk köttgryta; “boeuf bourguignon. Och varken samtalsämnen eller skratt saknades.

 

Dagens lunch.

Det blev en långlunch och vid 15-tiden, när jag började ta mig hemåt, var skymningen redan på gång. Men snart så  vänder det och blir ljusare.

Vackert upplyst utanför Sturegallerian. 

32 svar på ”Onsdag med Promenadklubben – Lunch och frågesport”

 1. Vilken vacker rosa- lila himmel i första bilden.
  Du har mycket att göra både tisdags och onsdagspromenader med trevligt sällskap och god mat =)
  Helt rätt – lev livet här och NU fullt ut!

  1. Tack! Ja, jag har fullt upp vad gäller trevligheter och jag trivs med det. För den dagen kommer när jag inte kan och då kan jag ju inte…
   Ja, jag försöker leva livet här. Om morgondagen vet vi inget.

  1. Promenadklubben ger så mycket och på många olika sätt. En riktig kunskapsbank är det också.
   Stureplan och Sturegallerian är som resten av Stockholm så vackert belyst. Bara att njuta.

 2. Lite småkallt promenadväder – sån tur att man har kläder! Kröp ner under täcket i går kväll och tänkte faktiskt på de som inget tak över huvudet har. Läge att dra iväg några kronor till Stadsmissionen …

  1. Ja – och blåsigt.Lämnade idag in en del varma kläder till Klara kyrka och har också skickat till Stadsmissionen. Och här vet vi ju att pengarna och gåvor hamnar rätt-

 3. En fantastisk onsdag igen, frågesport är kul och det är ju huvudsaken (jag är ingen tävlingsmänniska). Lokalen tycker jag ser lite kal ut, inte så mysig som många andra restauranger du visat. Vacker översta bild!

  1. Lyckat igen! Så gott och väldigt relvigt. Visst var lokalen där vi satt idag för frågesporten tämligen avskalad. Taverna Brillo tillhör en av Stockholms mest populära lunchrestauranger och har många rum. Och eftersom v iskulle ha frågesport med musik, högtalare och annat så kunde vi inte riktigt sitta bland alla andra gästerna då. Men när det blev dags för maten så blev det två andra rum som var reserverade för oss.

 4. Det ena leder onekligen till det andra och vilken tur att Promenadklubben kontaktade dig för ett uppdrag. Aktiviteterna verkar både trevliga och varierade. Em fjärdeplats var väl inte illa alls! God matt och trevligt sällskap går inte heller att klaga på.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Visst var det tur med den här kontakten som blev. Är både glad och tacksam att jag blev “invald” här.
   Vi lyckades bra idag med frågesporten men det är alltid förargligt att svara fel på det en “egentligen kan”.
   En väldigt trevlig em blev det och god mat dessutom.
   Nu paus till januari.
   Kram

 5. Snacka om att kombinera nytta med nöje, eller snarare tvärtom nöje med nytta. Jag tänker då på din blogg och dina stadsvandringar. Så himla kul att Promenadklubben upptäckte dig, dina kunskaper om huvudstaden och inte minst din blogg såklart.
  Är Promenadklubben en klubb på Söder, i ditt bostadsområde eller är det en klubb någonstans i Stockholm. Hur finansierar ni “verksamheten”? Via medlemsavgift, eller betalar man vid varje träff. Hur väljs aktiviteterna?
  Usch, så nyfiken jag blev nu. Som jag sagt förut så tycker jag att er klubb är enastående med så många helt olika och inte minst roliga aktiviteter.

  1. Ja, visst kan en ta det som nöje med nytta. Och jag är verkligen glad över Promenadklubben på alla sätt. Här hade jag tur och halkade i på ett bananskal-
   Promenadklubben har funnits i fem år och startades av några herra som åt god lunch tillsammans då och då. Men de tyckte det vore trevligt med fler och att ha lite aktiviteter. Medlemmarna kommer från hela Storstockholm äveb om de flesta nog mer eller mindre bor inom tullarna. Men det varierar. DEt är också ganska jämt fördelat med män och kvinnor. Vad gäller det ekonomiska är det självkostnadspris som gäller. plus kanske +20 kr som läggs till en kassa. Det finns en programgrupp/styrelse som lägger upp programmet och hit kommer alla med förslag. Medlemmarna är i alla branscher men många inom kultur och restaurangbranschen och de har många kontaktytor.
   Man presenterar sig med förnamn och vet egentligen inte direkt vad andra jobbar med. INte så viktigt. Men det kommer ju fram så småningom. Och i sammanhanget är det inte alls viktigt. En tanke jag verkligen gillar.
   Jag är så glad och tacksam för att ha förmånen att vara med. Så många trevliga människor.

 6. Snart så vänder det och blir ljusare, så sant så. Kloka du som tar vara på dagarna så gott du kan och känner för det. Det kommer dagar som vi inget vet om så det gäller att ta vara på nuet.
  Så kul att få läsa om hur du blev Promenadklubbsmedlem! Du halkade liksom in på ett kulturellt bananskal. Grattis! Rätt kvinna på rätt plats.
  Nu är det midnatt i Sverige så jag säger godnatt!
  Kram!

  1. Jadå! Om några dagar så börjar dagarna bli längre. Men jag tycker trots allt att det gått bra här hemma under hösten med det “mörka” . Förr har vi ju varvat en del med Spanien men jag har egentligen inte saknat att inte åka dit.
   Jag försöker tänka så att det vill till att göra det bästa jag kan av dagarna. Livet går fort nu.
   Promenadklubben är så trevlig och ger mig väldigt mycket så jag är väldigt glad att jag kom med här-
   Och jag säger god morgon.Här är det -12 och strålande sol.
   Kram

 7. Promenadklubben låter så trevlig. Och det där att man inte behöver berätta hela sitt livs historia gillar jag. Man kan ha mycket trevligt med personer man bara känner helt ytligt och ni får er till livs mycket kunskap under promenaderna. Kram

  1. Det är verkligen trevligt. Och de man lär känna mer blir det ju också en lite djupare kontakt med.
   Och så roligt med alla olika bakgrunder och erfarenheter som tillför så mycket.
   Önskar dig en fin torsdag. Här har vi nu på morgonen -12 och sol. Men det blir inga längre utsvävningar utomhus idag. Men rehabträning vänar på morgonen.
   Önskar dig en fin torsdag.
   Kram

 8. Vilken trevlig sysselsättning du har på onsdagar. Jag undrar om det finns en promenadklubb i Göteborg också. Får ta reda på det! Annars får vi väl bli copycats på Västkusten!
  Det är ju en helhetsupplevelse – inte bara en promenad!
  Det är bara att njuta och hänga på så länge man kan!
  Kramar

  1. Jag är så glad för att vara med här Och det ger så mycket och på olika sätt. Kanske är det något för Västkusten också.
   Och jag hänger med! Ska ju ordna hösten inpå nya året så vet att det då måste bli ett uppehåll för min del. Men jag får jobba på med rehab så att jag snart kan vara i gång igen.
   Ha det gott! Tänker ofta på er.
   Kram

 9. Vilka härliga onsdagar. Vi förstår verkligen att du ser fram emot dem. Läste lite i kommentarerna om att det var en blandad sammansättning med medlemmar från olika yrken och områden av staden, också berikande.
  Med din envishet och träningsvilja dröjer det säkert inte länge efter operationen innan du är med här igen (och då förhoppningsvis utan smärtor)

  1. Promenadklubben ger verkligen så mycket och alla bidrar på olika sätt. Programgruppen är verkligen otrolig med alla idéer. Men alla är välkomna att lämna förslag.Jag hoppas 🙏 och önskar att operationen och rehab ska gå och bli bra. Ligger i nu för att bli extra stark. Och envis är jag.

 10. Tänk så mycket trevligt en blogg kan leda fram till. Så har jag också tänkt många gånger under åren. Man lär känna så härliga människor från helt olika delar av landet i olika åldrar med olika bakgrund. Och precis blev det för dig med denna ytterst trevliga och kultiverade grupp. fJag skulle själv förmodligen inte kunnat just någonting inom ämnena. Musik, njae, film, inte alls och Stockholmskunskapen är mycket blygsam även om jag läser allt du skriver, ler!
  Kramen

  1. Just så tänkte jag här och har även tänkt i många andra sammanhang. Jag är så glad för mina bloggvänner som också ger mig så mycket på olika sätt-
   Helt oavsett kunskaperna i frågesporten hade vi jättetrevligt. Och man är ju flera som hjälps åt- Roligt bara det. Sen lunch och än mer prat och skratt.
   Du hade gärna fått vara med i vårt lag.
   Kram

 11. Så trevligt ni har det i Promenadklubben. Kul med frågesport och god mat! Den mörka tjejen i ditt lag är väldigt lik skådespelerskan Amanda Ooms!
  Nu ska jag skynda mej vidare till jobbet strax…ha det gott!
  Kram

  1. Visst har vi! Är både glad och tacksam med att vara en del av den.Så roligt program om onsdagarna och väldigt trevliga medlemmar. Du har helt rätt- Det är inte bara likt, utan det är hon.
   Önskar dig en bra jobbnatt.
   Kram

 12. Du är med på så mkt trevligheter så kul att läsa om din dag och promenadklubben låter toppen och vilken mysig lunch dessutom, kram o fortsatt fin kväll brr kallt om ngt

  1. Promenadklubben betyder och ger mycket och jag är så glad över att jag kom med här. Hoppas jag också kan bidra med en del.
   Trevligt och roligt har vi och med både goda luncher och inressanta och roliga aktiviteter.
   Kallt idag! Verkligen!
   Kram

 13. Inte förvånad att dom bad dig leda en vandring, med tanke på all den kunskap du besitter. Kul att du på så sett blev medlem och att klubben verkar ge dig mycket glädje.

  1. Jag är både glad och tacksam över att jag “blev hittad” och kunde vara behjälplig som guide här på Söder. Och likaså att jag sedan blev tillfrågad om jag ville vara med-
   Är så glad över att vara med och det ger mig så mycket.

 14. Den första bilden … såå fin!
  Ännu en trevlig onsdag med Promenadklubben … och frågesport brukar vara lärorikt och trevligt 🙂
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

  1. Tack! Nu var det avslutning så det blev promenad i frågornas värld. Och lunch.Väldigt trevligt!
   Hoppas du har det bra och passar på att önska dig en fin lördag.
   Kram

  1. Verkligen! Är så glad för alla aktiviteter med Promenadklubben. Men nu juluppehåll.
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *