Allmänt

Kallt idag – Men det är ju ändå vinter…

God kväll! Ett sent inlägg idag. En välfylld dag.  Rejält kallt har det varit i dag för att vara i Stockholmsområdet. I morse när jag steg upp visade termometrarna på -12. Men å andra sidan är ju det mesta relativt. Såg på tv att det långt i norr var dryga -30. Så då är ju -12 rena barnleken. För min del skulle det komma att bli en fullspäckad dag . Och när det nu ändå var så kyligt kändes det fint att himlen i alla fall var vackert blå. Dessutom var Söders trottoarer och gångbanor,  de ställen jag gick på, både  plogade och sandade. Bra så. Minns också när jag och många med mig, för ett par år sedan här på Södermalm och vaggade runt som pingvinerDå var det så halt överallt där vi som tillhörde sektorn gående skulle ta oss fram.

Kallt idag

men detta som så mycket annat är ju relativt. Men med Stockholmsmått var det kallt med -12. Jag hade på förmiddagen mellan klockan 10 och 11 träning på “Hela kroppen” här på Södermalm. Har tränat här under stora delar av hösten för att försöka få min artros att bli bättre. Nu har jag en operation på gång inpå nya året och att då vara så bra tränad vad gäller rörelser och leder är verkligen A&O.  Och detta med att vara stark i kroppen påverkar också hur snabbt jag också efteråt kan vara “fit for fight”.

Stockholm. Södermalm. Det är kallt idag och jag passerar Tullgårdsparken på väg till min rehab. träning. Folksamhuset i bakgrunden. Visst var det kallt idag. Men också en så vacker morgon. Här är jag i Tullgårdsparken och på väg mot min rehab träning. Passerar förskolan “Tullstugan” och Folksamhuset är  i bakgrunden .

Träningen gick bra och  när jag var klar tog jag en promenad vid Katarina kyrka, kyrkogården och trakterna där omkring.

Stockholm. Södermalm. Katarina kyrkogård. Kallt men vackert denna 15 december 2022. Kallt men vackert denna dag här på  Katarina kyrkogård .

Att solen står lågt är tydligt. Här är klockan 11 och jag blickar söderut där jag står på Katarina kyrkogård.

Efter min träning så var det så  dags att i långsam takt bege mig till Södra station för att ta pendeltåget till Kungsängen, en förort till Stockholm. En resa på drygt 30 minuter. Här var jag i oktober hos frissan och idag var det dags igen. Då en okänd trakt men idag mer välbekant. Eftersom det var kallt var det ju mest tveksamt om pendeltågen skulle gå. Jag hade tur, men hälften av pendeltågen var inställda. Pust!

Kungsängen och klippning.

Jag fick tips av bloggvännen Susjos om hennes frissa i Kungsängen. Och idag var det så dags för mitt andra besök här. Pendeltåget och sedan buss i några minuter och jag var framme. Solen kämpade på och höll sig uppe ett tag till.

Det blev en “frisk” promenad på 15 minuter i -13 grader här i Kungsängen omgiven av gärden på båda sidor. Men sen så var jag framme. 

Framme hos frissan; Hårstudion.

Besöket tog ca. 60 minuter  och sen var det dags att ta buss och pendeltåg tillbaka till Stockhom och Söder igen. Tur även  på hemvägen med transporterna.

Hemma igen! Och nyklippt. Väl kortklippt men nöjd.

Till sist en bild nu i kväll från vår balkong. Dock ingen is i kanalen. Den är en del av Östersjön med bräckt vatten.

Stockholm. Södermalm. Och det är fortfarande kall. Nu i kväll, den 15/12 klockan 22 är det -13 grader. Torsdag kväll och det är fortfarande kallt. Just nu klockan 22 är det här hemma på Södermalm Stockholm -13 grader.

34 svar på ”Kallt idag – Men det är ju ändå vinter…”

 1. Vad fin du blev! Snyggt klippt och ser så fluffigt ut. Och vilken aktiv dag! Träning och promenad och frissan och pendeltåg. Så skönt att det fungerade, Kungsängen är en bit bort och jag har tvekat med pendeln nu. Men så skönt att se sol, nästan så jag trott den försvunnit. Och kallt är det och det känns lite ovant men vi har ju varit med om kallare här med. Och vackert med nysnön och vaknade av plogbilar inatt som körde några svängar på våra gångvägar. De har tufft jobb med och långa arbetspass. Tur att de finns.

  Och nu snart helg igen, önskar dig en trevlig fjärde advent. Ikväll har jag lagat mat som förberedelse till imorgon först och sen blir det mer. Väldigt glad att den blev mycket god. Saknade inspiration men nu känns det bra.

  1. Tack! Lite väl kort men håret växer ju ut. Ja, idag blev det en heldag och jag hann inte heller hem emellan. Men i morgon är det “vilodag”.Drar in min tänkta tur till Uppsala för en vet inte om vare sig tågen eller pendeln går. Idag var mer än hälften av pendeltågen inställda så jag var orolig att jag inte skulle komma till Kungsängen och hem igen.
   Bra jobbat att du har lagat en massa mat och att den blev lyckad.
   Ta nu inte bara i för mycket utan spar också lite på krafterna.

 2. Då har ni det kallare än vad vi har men jämfört med längre norrut är det ändå ok. Här har vi -7 grader i kväll men det ska bli mildare redan i helgen.
  Så skönt att bli klippt och snyggt blev det. Jag borde komma till skott men nu känns det svårt att få en tid före jul.
  Visst är det viktigt med träning och grundkonditionen påverkar oss mycket. Därför är jag mån om att hålla igång mina promenader i alla fall.

  Kram

  1. Absolut! Men det var sol och vackert och ingen vind och det gjorde det helt ok att vara ut-
   Håret blev väl kort men det växer ju ut. Ska en nu också ha mössa på så är det än mer ok-
   Dagliga promenader blir det här också, plus rehabträning 1-2 ggr i veckan och 15 minuters träning varje dag hemma. Vill göra allt för att snabbt vara på banan igen efter operationen. Och att träna på vanligt gym ogillas. Men vi har en del utegym i närheten så där blir det en del stopp under promenaderna för lite styrketräning-
   Förstår ju att du går mycket och det är ju verkligen bra för allt.
   Kram

 3. Träning inför operationen låter bra, lär förstås bli en hel del träning efteråt också.
  Skönt du kunde ta dig till/från Kungsängen med allmänna transportmedel och att du blev nöjd med klippningen.
  Verkar kyligt i hela Sverige dock med varierande gradtal.
  Kring – 20 i flera dagar hos oss i norr och förra veckan mycket snöfall.
  Detta stoppar cyklandet för mig, känns lite begränsande.
  Vi tog bilen till centrum på e.m. Handlade på Ica Gourmet och Nya Konditoriet.

  1. Jätteviktigt med extra träning före operationen och även efter. Är ganska bra tränad men att stärka musklerna än mer är jätteviktigt. Rehabreäningen efter är redan ordnad både i grupp och sedan att och fysioterapeuten kommer hem hit i början.
   Såg att ni verkligen har kallt. Här tyckte jag att -12 var att ta i.
   Knepigt för dig att cykla i den kylan, det går ju inte. Men fint att du då kan ta bilen. Kanske går det även buss så du kan ta dig runt.

 4. Jag tror många inte inser hur viktigt det är att träna innan operation för att ha så bra förutsättningar som möjligt att snabbt komma i form igen. Jag sliter med lite olika program för mina axlar, inte är det roligt alla gånger men skönt när det känns att det gör nytta.
  Riktigt fin blev du i håret lagom till helgerna och skönt med en kortklippt frisyr.

  1. Så är det! Och detta med träning är ju tufft ibland.Förstår din smärta med axeln. Jag hade för några år sedan “kalkaxel” och fock då ett par kortisonsprutor och sedan dess har det varit bra. Kalken löstes upp. Men det var ju också där träning som skulle till. Hoppas du ska slippa smärtan för den dämpar en ju en hel del.
   Håret lite väl kort, men jag tycker det blev bra.Vet ju inte när jag får op. tid så håret hinner ju växa ut igen.

 5. Jamen, det är nog första gången jag ser dig med glasögon. Eller så har jag missat nåt här, men tror inte det. Du ser helt annorlunda ut med glasögon, men med eller utan, du är alltid lika snygg och fin:-) Gillar frisyren skarpt. Smart av dig att “kapa den” rejält. Du vet ju inte hut det blir med operationen och när du kan ta dig till en frissa igen. Smart tjej:-)

  I motsats till dig höll jag mig i värmen. Var ute igår, och det räckte och blev över om man säger så. Du är så mycket mera envis och “rörlig” än jag, modigare är du också. Åsså tränar du regelbundet. Det kommer du ha igen efter operationen. Du har ju en vältränad kropp, så återhämtningen går nog fortare än fort. Din envishet kommer stå väl till tjänst där:-) KRAM!

  1. Så kan det nog vara. Jag har oftast glasögon när jag läser, skriver och ibland ser på tv. Men jag har nog kanske aldrig haft dem på när jag varit med på bild. Frissan, tipsade Susjos om, och jag tycker hon är jättebra och “ser”. Dessutom är det ett par hundra billigare att bli klippt här ute än i city. Förr när vi hade den spanska stugan hade jag ju min frissa där. Men det gäller ju inte nu. Visserligen en bit att åka men helt ok med 60 minuter från dörr till dörr. ( Om tåg och annat går…)
   Och jag vet ju inte när det blir op.tid. Kan ju komma snabbt så nu är håret i bra fas.
   Jag ligger i med träningen och även som du har jag en hyfsat bra grundträning vad gäller muskler. Men vi har ju också våra ryggar som ställer till det för oss. Bra att du tar det försiktigt för det är lätt att halka och det vore ju väldigt olyckligt.
   Här är envisheten bra att ha.
   Kram och trevlig fredag.

 6. Vi har -10 nu och det ska bli riktigt kallt i natt lovas eller hotas det med. Till helgen blir det åter varmare så vi kan väl stå ut någon dag. Så snyggt ditt hår blev. Det känns alltid så skönt när man fått gjort vid håret. Tyvärr fick jag ju avboka min tid, och nu dröjer det till nästa år innan jag får komma dit. Kram

  1. God förmiddag! Blev så nöjd med klippningen även om det känns lite kort. Kanske mest ovant. Trist att du fick avboka din tid men du vet att du har en ny tid och det är alltid skönt.
   Har här nu klockan 11 på fm strålade sol, vit snö och -12. Riktigt vackert. En promenad blir det men med rejält med kläder på.
   Önskar dig en skön fredag.
   Kram

 7. Du är i fin form och kommer med all säkerhet att klara operation och rehabilitering bra. Viktigt ändå att göra som du gör, inte bara sitta och vänta på operation och förvänta sig att allt kommer att lösas i och med den.
  Vilka fina vinterbilder du bjuder på.
  Trevlig helg 😀

  1. Jag kämpar på och jag vet ju att du nu ett tag haft det knepigt men varit envis och tränat. Och även du hade ju en bra grundkondition innan och det gör ju mycket.
   Vet ju att rehab blir lång men genom att vara hyfsat tränad bör den bli kortare. Hoppas jag…
   Tack, en strålande vinterdag var det igår och även idag skiner solen från en vackert blå himmel. Men det är -12 så en får klä på sig rejält.
   Å andra sidan har norra landet över -30…
   Önskar dig också en fin helg och fortsatt god bättring

 8. Håret blev väl hur bra som helst!
  Jag har klipptid på måndag, men jag ska bara toppa mitt långa hår och fixa till luggen.
  Bra att du tränar – alltid bra att var på topp inför en operation.
  Ha en fin fin fredag!

  1. Jag är väldigt nöjd men det blev lite kort. Å andra sidan växer det ju ut igen.
   Fint med långt hår. Hade det en gång i världen. Nästan tills jag blev 35 men sedan har jag aldrig orkat få det att växa ut igen.
   Jodå, jag tränar på och vet ju vikten av det. Är också bra på mina dagliga 5-10 minuter hemma plus promenader.
   Att ha kroppslig styrka är ju en fördel i detta läge och en bra grundstyrka finns. Men ryggen har jag ju också besvär med men den kan de inte åtgärda.
   Önskar dig också en bra fredag.
   Strålande sol här idag igen och -12 men en promenad blir det.

 9. Du blev fiiin, Ditte!
  Nu har vi ungefär 30 graders skillnad i temperaturen du och jag. Jag håller mig på plus , så åt det hållet 🙂
  Fastän alla upplever att det är vinter här också i år. Som sagt allting är relativt.
  Så bra att du stärker din kropp inför operationen, rehabiliteringen går lättare och snabbare med en vältränad kropp. Du har stora utmaningar framför dig men dem klarar du !
  Ha en fin fredag!
  stor kram!

  1. Tack! Känns helt ok och jag är nöjd. Frissan är jätteduktig och ser vad som fungerar med mitt ganska tunna hår.
   Ja, kallt här även idag,på morgonen -12. Men jämfört med norra Sverige är det ju nästan plusgrader. Ser på vädersidorna att ni har det varmt.
   Jag kämpar på med träningen och det gör nytta. Har ju en lång rehabtid efter operationen.
   Envisheten är här till viss nytta och det är bra.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 10. Snyggt! Ser inte kortklippt ut, trots att det är nyklippt. Tycker alltid att man ser tokig ut, de första dagarna efter frisörbesök.
  Förstår att du åker så pass långt, när frissan gör ett så bra jobb. Och Susjos är ju alltid snygg och välfriserad.
  20 grader här på tidig morgon 15 nu, vid 9.
  Dagens promenad får bli efter lunch.
  Träning är A och O vid artros Det vet du nig mer om än de flesta
  Kram

  1. Tack! Blev väl kort men det växer ju ut igen. Och det är välklippt. Men visst känns det lite speciellt och ovant de första dagarna efter en klippning. Den medicin jag äter påverkar också hårets kvalité så lika bra att det är ganska kort.
   Jag åker gärna hit, andra gången nu, och priser är dessutom drygt 200 billigare än i City. Och tiden har jag ju.
   Visst är det så att träning är det bästa men nu blir de fortsatt träning och en kompletterande operation. Helt nödvändigt för att jag ska kunna leva ett hyfsat rörligt liv. Så jag ligger i. Envisheten är här en tillgång och att jag är smärttålig.
   Kram och trevlig fredag

  1. Kallt är det; Men varmt inne, sol i sinnet och gnistrande snö tycker jag om. Är det vinter så är det. Visst är Katarina kyrka vacker och omgiven av snö med blå himmel än vackrare

  1. Jättebra med träningen och den rehab jag för redan nu. Och om inget speciellt inträffar ska det nog bli riktigt bra när operationen är klar.
   Önskar dog också en fin fredag. Stor kram

 11. Det är så snyggt klipp och du passar bra i den frisyren så att jag förstår att du är nöjd efter besöket.
  Roligt att få se dina fina bilder. Känner igen mej en del.
  Bra att de har sandat så bra i år så du slipper halka, det är jobbigt. I morse gick vi en kort runda, det var sandat och bra på de flesta ställen, men Mysingen halkade till en gång, men det gick bra.
  Fint detta med träning, det behövs och är klart nyttigt. Jag skulle vilja kunna göra det också.
  Sköt om dig och ha det bra.
  Tänker på dig.
  Varm kram!

  1. Tack! Jag är nöjd och trivs bra med det korta håret. Och frissan är så duktig så jag tar gäna pendeln till Kungsängen. Och jag kom ju både dit och hem. Bra så- Mina mediciner gör också att håret blivit ganska tunt så bra att få det klippt.
   Halkan är förädisk så ni måste vara extra försiktiga nu när ni går ut. Var ute i dag längs vattnet och det var så fint. Snö men ingen halka.
   Jag tränar på och vill vara så stark som möjligt när det på det nya året blir dags för en operation. Vet ju att det är lång rehabtid.
   Många tankar till dig också.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 12. Vad fin frisyr du fick. Du ser ut att passa bra i kort hår. Skönt att vara nyklippt och fin nu till jul.
  Och vilken fin promenad, allt blir så vackert i snö och mörkret blir lite ljusare.

  Ha en fin helg! Kram

  1. Tack! Jag hade fram till mitten av 80-talet hår till axlarna. Men sen klippte jag det och har inte samlat ihop det sedan dess. Längre än som det är nu brukar jag ha men det här känns bra.
   Visst är det fint med snön som lyser upp och inte minst en blå himmel där till-
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 13. Så fin du blev i håret, ja kallt är det men riktigt skönt på lunch promenaden i -12 och sol det verkligen glittrade i luften så fint med krispiga träden nu, men snart mildare med regn :(kram

  1. Tack! Lite väl kort men det ger sig. Och håret är väldigt bra klippt. Nog så viktigt.
   En fin vinterdag blev det ju idag också och är det vinter så är ju detta bättre än regn och blöta.
   Kram

 14. Så fin med nyklippt frisyr … ovanligt att se dig med glasögon, men de passar dig bra!
  Vackra vinterbilder – och kallt har även vi haft det. -14 som lägst tror jag, men det räcker. Idag bara -8 … frostigt och fint! Tänkte gå ner till slottsparken, men min onda fot fick mig på andra tankar.
  Kram

  1. Tack! Lite väl kort, men jag är väldigt nöjd. Lättskött är det ju också.
   En trevlig utflykt i kylan, för kallt var det.
   Trist med din onda fot och än värre kan jag tänka mig att den blir i kyla och svårare att gå i snö.
   Hoppas den piggnar på sig.
   Kram

 15. Så fint med lite vitt även i storstaden, det blev extra vackert vid kyrkan. Förstår att du är extra motiverad att nu hålla i träningen när du vet hur mycket skillnad det kan göra efter op. Och du har ju en så bra grundkondition så det kommer att gå hur bra som helst.
  Kram

  1. Just det vita lyser upp och när det är sol så blir det riktigt fint-
   Vad gäller träning är jag motiverad och vet ju att det är viktigt med den om jag ska påskynda reabtiden efter operationen.
   En bra grundkondis har jag nog men musklerna har tappat en del i styrka.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *