Stockholm

Gott & blandat – Både vad gäller väder och upplevelser

Påskvädret har i Stockholmstrakten varit både gott & blandat. Kanske mest blandat. Soliga stunder har vi haft men som kryddats  med en del blåst, regn och lite snö. Ganska typiskt aprilväder alltså. I övrigt blev det säkert för många i år en annorlunda påsk. Jag är i alla fall väldigt glad över att jag på långfredagen kunde träffa “de mina” utomhus i Uppsala.

Även i övrigt har vi  spenderat en hel del tid utomhus och fortsatt göra som klockan. Vi har gått mycket och det är nog snart dags för batteribyte. Och vi har även ätit en hel del gott. Dock inte direkt det som i Sverige brukar komma fram vare sig det är jul, påsk eller midsommar. Men ett par mindre smakprov blev det av sill, olika sorters lax och  herr Jansson.

En del gott & blandat blev det under påskdagarna. Här pausar vi vid Barnängsbryggan på Söder. En del gott & blandat blev det på olika sätt under påsken. Här vid Barnängsbryggan (här låg förr det gamla industriområdet Barnängen) på Södersidan och Hammarby sjöstad/Södra Hammarbyhamnen ligger tvärs över vattnet. 

Gott & blandat

Påskafton och vädret såg ganska lovande ut och efter att ha kollat in vindriktningen bestämde vi oss för att ta en sväng österut. Jag hade som överraskning för maken tänkt  mig ett “pitstop” under Danviksbron på “Boule & Berså”. Som ett delmål.  (Visste att de här skulle ha öppet en del under påskdagarna.)

Och som så ofta valde vi att ta vägen längs vattnat. (Streckade linjen på kartan)

Man kan milt uttrycka det som att vädret var skiftande. Vid Barnängsbryggan en del blå himmel och framme vid Boule&Berså mer grått än blått. Folk höll avstånd och här nere vid vattnet var det också i viss form lä-

Boule & Berså är mer behagligt när det är varmare. Men det är alltid trevligt att ta en vända hit. Danviksbron i bakkgrunden och som medverkade i Lasse Åbergs film SOS – En segelsällskapsresa. (När de inte ville vänta på broöppning utan frun skulle hänga i masten)

Här är det Danvikskanalen, en vik av Saltsjön som går in. Många är de sommarkvällar vi suttit här vid vattnet. 

Ett bra utbud av drycker finns och även en del matigare rätter. Men nu i försäsong är utbudet begränsat. Man handlar i en kiosklucka och tar med sig dryck. Beställer man något ätbart får men det buret till bordet.

Boule och berså har ett perfekt läge vid vattnet och mat och dryckesutbudet erbjuder en hel del gott & blandat. Perfekt läge vid vattnet. Och i både mat och dryckesväg finns en del både gott & blandat.

Och det spelas också boule. Så namnet är passande – Boule & Berså. Kanske märks inte bersån ännu…

Här håller man avstånd. Inte bara bland spelarna utan också bland ölglasen.

Efter någon timme

fortsatte vid mot udden, mot Danviksområdet och Saltsjökvarn. (Numer Elite hotell Marina Tower. )

Här är man i Nacka, Stockholms grannkommun och kan följa vattnet/Saltsjön runt västra  Sicklaön och sedan komma tillbaka via Svindersviks gård och Danviksbron. 

Under promenaden såg vi att många hade flyttat ut påskträffarna och påskkalasen.Här dock inte med avstånd. Men kanske är det samma familj.

Stockholms inlopp skymtar genom de japanska körsbärsträden.

Vi går en bit längs vattnet här innan vi vänder tillbaka hem till Södermalm igen. Och nu har plötsligt det grå bytts mot det mer blå.

Hemma ige på kajen. Även här finns en hel del gott & blandatHemma igen på kajen.  En del gott & blandat finns även här.

28 svar på ”Gott & blandat – Både vad gäller väder och upplevelser”

 1. En annorlunda påsk är ju en påsk det med men jag hade hellre haft det som vanligt jag med.

  Danvikskanalen där, vackert och inger inspiration till promenad vid nästa besök i huvudstaden.
  Finns mycket för min bror och mig att ta igen.
  Åbergs filmer kan jag se hur många ggr som helst och vem minns inte det med masten där 😉

  Ha det jättefint nu.

  1. Visst är det så. Påsk blir och är det helt oavsett.
   Ja, du har en en del att titta extra på när du kommer hit. Och sena våren, försommaren här är njutbar. I bra väder förstås är det än bättre.
   Jag tänker varje gång här på bron på masten. Vet att de bara hade ett försök på sig när de filmade. Och scenen satt.
   Ha det bra du också.

 2. Denna påsk har det verkligen blivit mycket utevistelse och många promenader. Träffas utomhus kan man göra men det är lite bekymmersamt att alla inte håller säkerhetsavstånd. På påskafton hade det varit knökfullt på Möllevångstorgets torghandel i Malmö och folk stod hur tätt som helst. Det är självklart väldigt bekymmersamt att många fortsätter att agera så.Dödstalen är många i Sverige tyvärr. Nåja, ni har i alla fall kommit ut mycket vilket är skönt för något vill man göra.

  Kram och god tisdag till dig!

  1. Ja, frisk luft har vi då fått i påsk och många steg har det blivit. Skönt så.Märkligt med folk som inte begriper. Hörde just nu på presskonferensen med Folkhälsomyndigheten och det finns en klar överrepresentation bland de döda i Corona från olika invandrargrupper där de somaliska och irakiska dödstalen var i topp. Och många gånger är det ju de som är trångbodda och inte heller i alla lägen tagit till sig informationen. Sedan har det givetvis också funnits brister i infon. Här har man ju nu från miljöförvaltningen kollat upp uteserveringar och annat och kanske skulle miljöförvaltningen i Malmö ha lite koll här på torget om folk nu inte begriper på egen hand det här med avstånd.
   Hoppas din dag varit ok.
   Trevlig eftermiddag och kväll.
   kram

 3. Jag ser och läser att ni kommer ut väldigt mycket. Och att folk rör sig, rör på sig, äter ute osv. Jättefina bilder som om inget hade hänt, bortsett från att en del har avstånd.
  Jag kan ju säga att här är det väldigt folktomt. Visst ser jag dem som är ute och rör sig men det där att “glo på folk” som jag gillar, är obefintligt.
  Tråkigt för alla ensamhushåll och de som inte har nära och kära på lagom avstånd. Jag börjar bli trött på eländet nu. Det är idag en månad sen jag var inne på något publikt.
  I Ed har första covid-19 dykt upp på äldreboendet.
  Jodå, jag har varit ute och cyklat idag.
  Ha det så gott! Stor kram!

  1. Så är det! Och jag tycker folk överlag är väldigt bra här på detta med avstånd. Visst finns det en och annan man kan få påminna men det är få. Många ses ju ute och nu i påsk var det kalas ute och över åldersgränserna. Och även där i de flesta fall med avstånd. Att få alla in i fållan är nog knepigt. Här sitter många längs vattnet på bänkar eller tar med en stol och det är många som passerar och mycket som händer. Under påskdagarna var det också pigg jazz som spelades från en båt av en trio och folk satt utspridda och lyssnade. Även när vi var till Boule & Beså var det folk men utspridda. Här är det många ensamhushåll som också träffat varandra på bänkarna. De sitter på var sin bänk och pratar på avstånd och jag har sett att flera har kaffe med sig. För visst kan det bli extra trist för ensamhushåll.
   Fint med en cykeltur. Här har det blåst rejält så det blev en rejäl promenad men vi väntar på att den ska avta.
   Ha det så bra du kan.
   Stor kram

 4. Det ser ut att vara en fin plats vid Danviksbron. Tänk att dessa Åbergs filmer är alltid lika roliga och just det som utspelar sig under bron är oslagbart hahaha. Har man haft båt så kanske det är extra roligt . Att stå vid Slussen och titta när båtarna slussar är ett skådespel. Ni har säkert sett en hel del tok i Hammarbyslussen kan jag tro.

  1. Vi skrattar alltid när vi passerar Danviksbron och tänker här på segelbåten-De hade vid inspelningen en tagning och de klarade det. Nu är ju Karl Johan slussen stängd sen flera år så al trafik in i Mälaren måste gå via slussen hos oss, Hammarbysussen. Så visst ser vi mycket här från vår balkong. Många skratt blir det. Dröjer ännu flera år tills Karl Johan slussen öppnar igen så vi kan fortsätta att underhållas.

 5. Vid Danvikskanalen ser det mysigt ut, och rogivande!
  Många mysiga platser runt där du bor!

  Kul att också ölglasen håller avstånd!
  Körsbärsträden är underbara, har inte varit ute ännu, men har hört att vita blommor slagit ut på granngården.

  Härligt att ni kunde träffas i Uppsala.

  Blåsigt ser jag att det varit, fort går det, snart Maj månad.

  Ni har väldigt fina prommisar där ni bor. Älskar att gå ,-)

  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har mycket fint runt om där vi bor och det är lungt och skönt nära vattnet. Hit till Boule& Berså går vi gärna och det är mysigt att sitta här vi vattnet och se båtarna passera. Och nu när vi inte är i Spanien eller på resande fot så blir det många promenader.
   Jag är verkligen glad att jag kunde träffa de “mina” utomhus i Uppsala- Saknar dem. Barnbarnen inte minst.
   Nu är det ju ganska typiskt aprilväder så man får klä på sig rejält men samtidigt är det skönt att komma ut.
   Ha det bra du också.
   Kram

 6. Härliga bilder som inger hopp! Kul att se att aktiviteterna fortskrider som vanligt hos Boule & Berså. Den här påskhelgen var visserligen annorlunda, men jag måste säga att jag aldrig sett så mycket folk på vår innergård, på samma gång alltså. Det grillades, spelades boule, man hade picknick och varenda gräsplätt utnyttjades till kubb eller andra spel. Har bott här i 40 år, men aldrig sett att det satt folk på varenda bänk. Å jag ser ju bara en tredjedel från vår balkong. Det finns fler lekplatser och sittgrupper både till höger och vänster om där vi bor. Så nåt positivt verkar coronakrisen ha fört med sig i alla fall. Folk umgås mer och inte bara sitter framför datorn.

  1. Att vara hoppfull är ju det man kan vara. Och jag är så glad över att vi kan gå ut. Visst har det varit en annorlunda påskhelg alltid. Men här i området längs kajen verkar många ha samlats utomhus och över generationsgränserna. Och på bra avstånd. Jag har ju sett hos dig att många samlats på innergården och det är ju jätteroligt- Här har det också varit så och även vid bänkarna längs kajen och i Anna Lindhs park en bot bort.
   Just det att folk är i rörelse och ute ser jag också. Vi går ju långt och mycket och ser nog det som en allmän trend. Tycker också att man överlag är bra på det här med att hålla avstånd. Undantag finns förstås, men så är det ju alltid.

  1. Här längs kajen och vattnet är det många nu om umgås ute och en hel del picknickar ser vi dagligen. Och många uppskattar verkligen att vara ute och att kunna röra sig fritt. Vi gör det helt klart.

 7. Så vackert det blommar i körsbärsträden (?). Lite småkyligt ser det ut där på gräsmattan, själv satt jag ute och huttrade med granntjejen över en fika på min lilla uteplats. Inga problem med avståndet, men det var bara 3 plusgrader så jag fick vira in mig som en kåldolme när jag kom in igen.
  Det såg skoj ut med ölglasen på rad, hoppas alla visste vilket som var vems!
  Kram från pörtet

  1. Vi har haft en hel del blåst men jag tror folk klädde på sig och satsade på att ses utomhus. Vi såg många påskkalas längs kajen och vattnet. Och visst är de japanska körsbärsträden vackra och verkar tåliga dessutom.
   Trevligt att ses över en fika men +3 låter lite kyligt. Tur att du hade en filt att värma dig med. Ja, förutom kaffet då.
   Jag skrattade också åt ölglasen på rad. Avstånd gäller även bland dem. Och de spelande verkade ha koll.
   Kram!

 8. Rubriken kunde även ha stavats annorlunda, Gått och blandat 😉 Vad trevligt med petancabanor med tillhörande uteservering. Här får vi servera oss själva när det ska spelas. Fast det brukar gå bra det med 😀
  Härligt att få vara ute och röra på sig! 🙂

  Ha en fin dag! Här har det både regnat och åskat och det ska tydligen fortsätta regna mest hela dan. Så det är trots allt inte alls så dumt att ha tak på promenadstråket 😉

  1. Tänkte också på det! För gått mycket har vi gjort och även på olika sätt upplevt en hel del gott. Även här får man hämta drycken/köpa den i serveringen men i Torrevieja brukar vi ju ha den med oss. Visst går det bra.
   Såg på tv igår att det skulle regna och åska runt om i Spanien så visst är det bra med tak över promenadsträckan. Här ser det mer lovande ut. Ganska blått just nu.
   Önskar er också en så trevlig onsdag som möjligt.

 9. Det är skönt att vi än så länge kan röra oss ganska fritt, för ut vill man ju 🙂
  Vi väntar på lite bättre väder så vi kan spela boule här….I Spanien är vi ju bortskämda med att inte behöva vänta, där tar man för givet att det är bra väder 🙂
  Stor kram

  1. Visst är det så. Jag är både glad och tacksam för att vi kan vara ute och det är vi verkligen en hel del.
   Hoppas ni har det bra.
   Stor kram

  1. Tack! Ja, vår hembygd har mycket av det mesta tycker jag. Visst blev det påsk men absolut en speciell sådan.

 10. Ja, en annorlunda påsk blev det.
  Ytterligare ett foto där huset min son bor i syns, tack!
  Har dock inte sett Boule och Berså. Hur kan jag har missat det?
  Fina körsbärsträd.
  Allt ser så vanligt och normalt ut i Stockholm jämfört med Wales i dessa coronatider. Så fritt.
  Sköt om er!

  1. Jag har ju nu räknat ut var din som bor så jag öfrstår att du känner igen dig i mina trakter. Boule & Berså, på andra sidan Danviksbron är verkligen ett bra tips. Alltid trevligt att ta en sväng hit och slå sig ner vid vattnet.
   Här är det tämligen normalt och folk håller avstånd. Vi rör oss ju väldigt mycket och tycker överlag att man är bra på att hålla avstånd. Och tydliga skyltar finns överallt som påminnelse. Men visst finns det en och annan som har svårt för att fatta. Men så är det ju alltid. Då får man påminna och det gör jag. Är så tacksam för att vi kan röra oss.
   Var försiktigt du också.

 11. Gå ger hälsa!
  Hälsar jag från Karlstad som blir alltmer begått av mig 🙂
  Nu är påsken ett minne blott – men den vill nog minnas mer än vanligt.
  Tog en bild med mobilkamera ovanför människohuvuden som satt oroväckande nära varann, de var många.
  Ville föreviga några kvistar prydnadskörsbär som solen strålade på.
  Då reste sig en i församlingen och ropade till mig, vi vill inte vara med på bild!
  Försäkrade de om att det inte var aktuellt alls, utan blommorna.
  Fick hålla mig från att inte påpeka avståndet ….
  dessa tider, dessa tider…
  Stor kram, nu till nästa inlägg!

  1. Visst gör det och på olika sätt. Att vistas ute ger kraft bara det. Så roligt att du upptäcker Karlstad och vad denna “soliga stad! har att erbjuda. Ser fram emot att så snart det är möjligt få se mer av Karlstad.
   Kanske kände dessa människor på sig att de var för nära varandra. Hoppas kan man ju alltid. Hoppas du fick dina blommor.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *