Trevligheter Utflykter

Träff utomhus – I Uppsala med fotboll och fika

En annorlunda påsk är det förvisso i år och det är  social distansering som gäller. Nog så viktigt. Men visst skulle man  kunna ses ändå. Utomhus och hålla avstånd-  Absolut!  Så det blev  i går en tur till Uppsala med bil för träff utomhus med barnbarnen där och deras föräldrar.

Utsikt från Skansbron på Söder över våra kvarter längs vattnet i Norra Hammarbyhamnen.

 

Träff utomhus

blev det i Uppsala och med sportiga inslag. Och en tur hit uppskattar jag alltid.  En del fysisk aktivitet blev det, i lagom dos och väldigt lyckt blev det..

Våt träff utomhus inleds med uppvärmning inför de mer sportiga aktiviteterna. Att ses utomhus denna vackra dag var helt perfekt. Först av allt ska barnbarnet William, 6 år, tillsammans med moster Helen ta hand om uppvärmningen. Och när den är klar är det dags för sportaktiviteterna att ta vid.

Här är de igång.

Äldsta barnbarnet Max, 10 år, kommer med fotbollarna.

Snart är vi gång. Perfekt med en träff utomhus och full aktivitet är det. Snart är vi i gång och i ett par olika grupper. Perfekt med träff utomhus. Och väldigt roligt hade vi.

Bra med flera bollar bollar i omlopp. Saknade här bloggvännen BP som ju är “gammal” fotbollsmålvakt. Här turades vi om att stå i mål.Men några närkamper på planen blev det inte.

William är i gång med bollen –

– och jag får jobba på.

Så småningom dags för en fikapaus. Och vi styrde stegen till Mc Donald´s någon kilometer bort.

Promenad till McDonald´s går utmärkt att kombinera med träff utomhus. Och avstånden håller vi på. Goda avstånd mellan oss. Och visst gick det bra att prata ändå. Träff utomhus när den nästan är som bäst.

Fikapaus. Även den med  avstånd oss emellan. Vi sitter “familjevis”.

Träff utomhus och med viss distans. Jag har en egen hörna. Är ju i en riskgrupp. Träff utomhus med viss distans. Jag sitter i en egen hörna.

Till sist.

skickar jag en blommig  påskhälsning till er alla läsare och hoppas ni har det så bra som ni kan.

 

32 svar på ”Träff utomhus – I Uppsala med fotboll och fika”

  1. Det var det! Och så fint att ses utomhus och med avstånd. Blev inga närkamper i fotbollen.
   Önskar dig en trevlig påsk.
   kram

  1. Det var så roligt att ses och perfekt att vi kunde vara utomhus. Jadå, den blåvita har jag min kamera i så den är oftast med.
   Önskar dig också en fin påsk och hoppas du blir bättre dag för dag.

 1. Fina bilder med fart och fläkt!
  Ja, det är väl ett av de nya orden i år. Hålla avstånd med distans. Distansierat avstånd. Usch, ja.
  Vilken trevlig träff! Döttrarna hos mig känner sig ledsna att inte kunna träffas, sönerna säger ingenting. Men en jätteglad nyhet, äldsta barnbarnet William har fått jobb, som byggnadsingenjör redan, trots att han inte kan gå ut Chalmers förrän till hösten! I dessa tider (som också är ett nyord).
  Tack för fina blommor på din blogg och vi hoppas allting blir bättre snart.
  Stor kram!

  1. Tack! Det blev en så lyckat träff på alla sätt. Dock inga närkamper i spelet. Och tur med vädret hade vi också. För att det skulle vara avstånd blev det också två bilar till Uppsala.Har sett idag här i stan att många har påskkalas utomhus och med goda avstånd och det ser väldigt trevligt ut. Fint att kunna samlas trots att det är som det är.
   Förstår att döttrarna känner sig ledsna över att inte kunna ses och det är ju en bit att åka för dem om de ska ta en tur till dig för att ses utomhus. Vad roligt att William fått jobb som byggnadsingenjör.
   Visst blir det bättre men det kommer att ta tid. Alldeles säkert.
   Vi får stötta varandra och göra det bästa.
   Stor kram-

 2. Perfekt upplägg! Så mysigt att ni kunde träffas och utomhus är inte fel. Vårt upplägg blev liknande i dag och det blev bra det med. Vi satt också familjevis vilket är ännu bättre. Här har vi sett många generationsmöten utomhus och det är positivt!

  Nu önskar jag er en skön påskaftonskväll!

  Kram

  1. Visst var det! Men någon mat hade vi inte med men det gick bra att gå till McDonald´s och äta glass. Vad trevligt att ert upplägg blev liknandemen kanske hade ni mat med er. Och att hålla sig familjevis kändes helt adekvat.
   Även här längs kajen såg vi olika generationsmöten idag och visst var det positivt.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Åååååhhhhh vad det kliade i fotbollsfoten och i händerna här framför skärmen. Jag hade nog gärna ställt mig i mål (tusen tack för länken). Problemet med mig är bara att jag aldrig kan “leka” fotboll. För mig är det (tyvärr) än idag blodigt allvar;-)
  Härligt att se att även William verkar vara intresserad av att spela fotboll, så han kanske går i Max fotspår. Det skulle vara riktigt roligt.
  Å du håller stilen Ditte, bra gjort där:-)
  Blomstercollaget är otroligt fint! Tack för det!

  1. Här fick det ju bli lek eftersom det inte alls blev närkamper. Och vi turades om som målvakter.Men du hade gjort dig bra här. Kul det också. William hade inte tänkt att vara med men ändrade sig. Han är ju tämligen “späd”, lätt som en fjäder, men rör sig gärna och mycket. Max är verkligen intresserad av fotboll och det stötta vi förstås gärna.
   Och klart att mormor är med. Hon gör sitt bästa.
   Blommorna har jag fått och delar gärna med mig.

 4. Tack här är det bra, vi håller också avstånd. Då mysigt ni haft det och en härlig fotbollsmatch. Skönt väder har vi och det är vi ju väldigt glada för i dessa tider. Kram

  1. Fint att ni har det bra. Men visst blir det en annorlunda påsk i år. Jag är så glad att jag kunde träffa barnbarnen igår och roligt att spela fotboll tillsammans och sedan äta glass. Är så glad att vi här kan röra oss fritt och det fina vädret betyder ju mycket.
   Önskar er också en så bra påskhelg som möjligt.
   Kram

  1. Det var det! Och väldigt roligt att träffa “de mina” . Fint att kunna ses utomhus i det vackra vädret. Och visst är blommorna fina. Fina påskpresenter att njuta av som piggar upp.

  1. Är så glad över att vi kan vara ute och det tar vi verkligen till vara på. Och vackra vårblommor är till lyst både hemma nu och ute i naturen.

 5. Här var det fart och fläkt minsann – trevligt! Hos oss spelas det också fotboll. På taket av A&P’s hus… Bollen far över muren emellanåt, studsar på både markiser och bilar innan den gömmer sig under nån bil eller rullar längre ned på gatan. Alla är inte alls roade av detta (vilket jag kan ha full förståelse för!) men i brist på andra “nöjen” så kan man ju alltid kolla på när en av grabbarna kommer ned och letar efter bollen… 😉

  Tack för blommorna! Blev väldigt glad av dom fina färgerna 🙂
  Ha en fin påskdag!

  1. Tänkte att det var ni som var på taket och spelade boll. Men tänkte genast på Anders arm. Räcker ju fint med att vara publik. Omväxling det också. Kan förstå att alla inte är roade av spelet men de spelar har nog roligt.
   Visst är blommorna fina och de piggar upp. Behövs här också.
   Ha det så bra ni kan.

 6. Gjorde gott för familjen det där och tack för blommorna💐
  Allt väl här efter omständigheterna 💛
  Stor kram

  1. Ja, fint att ses i Uppsala.Roligt hade vi. Och med biltransport var det möjligt för mig att åka med.
   Speciella omständigheter är det helt klart men vi kan i vistas ute och det betyder så mycket.
   Många tankar till dig.
   Stor kram från oss.

 7. Nog är det då för väl att det går att träffas så där istället för att bara sitta inomhus och vara less 😉
  Ha en fortsatt riktigt fin påsk, Ditte! <3

  1. Jag är så glad att vi fick till det och att jag kunde följa med till Uppsala i bil- Vill ju inte åka kommunalt nu. Roligt hade vi men det blev inga närkamper i fotbollen. Såg här längs kajen igår att det var flera påskkalas utomhus. Och vädret var ju också passande för detta.
   Önskar dig också en fortsatt fin påsk.

 8. I detta fina påskvädret har det inte varit svårt att träffas ute. Det är för den delen alltid nyttigt med uteträffar och i år i alla högsta grad. Ha en trevlig fortsättning på påsken.

  1. Vi hade verkligen tur med vädret och det blev en fin träff som vi alla var glada åt att få till- Såg i går, här hemma längs kajen, många påskkalas utomhus och där man kunde ses både yngre och äldre.
   Önskar dig också en fin fortsättning på påsken.
   Ha det så bra du kan.

 9. Precis så ska en slipsten dras! Mycket luft emellan, då kan man j umgås med både familj och vänner. Vi måste göra det bästa av den situation vi befinner oss i.
  Kram och det fint i resten av påsken!

  1. Det var så roligt och fint att ses. Men förstås inga närkamper på bollplanen. Såg här igår att många hade påskkalas utomhus och satt och åt och umgicks med goda avstånd emellan.Trevligt! Och att hitta lösningar och möjligheter när det nu är som det känns bättre.
   Ha det så ni kan och vi önskar er så fina påskdagar som möjligt.
   Kram

 10. Fin familj, kul ser ni ut att ha det ,-)) Söta killar, ,-)
  Fin dag med varmt väder.
  Har varit inne i 12 dagar nu, börjar längta ut, tänk vissa har ju suttit inne i någon månad!
  Ha en fortsatt fin Påsk.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vi hade så trevligt och roligt att kunna ses. Och i det vackra vädret gick det ju så bra att vara utomhus.
   Hoppas du nu snart kan komma ut för det piggar i alla fall upp och på olika sätt.
   Är så tacksam för att vi här kan vara ute.
   Kram och hoppas du blir bättre för var dag.

 11. Så kul att få se lite kort på fru bloggerskan själv, både fikandes och sparkandes boll! Förstår att det var en njutningsfylld dag på alla sätt och vis. Trevlig annandag får jag önska, och kram från pörtet

  1. Ibland är jag med på bild men oftast är jag bakom kameran. En fin dag fick vi och så roligt att vi kunde ses utomhus allihop.
   Önskar dig också en bra annandag. Här är det halvsol och rejält blåsigt men en vända ut i lä får det bli lite senare.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *