Resor i Sverige Spanien Torrevieja

Vad har hänt i år? En hel del när jag ser tillbaka

Har det hänt något i år ? Jodå, en hel del. Och vad har hänt. Jag började fundera och listan kunde ha blivit riktigt lång men jag begränsar mig till att fina upplevelser, möten och en hel del resor. Resor både inom och utom Sverige. Och att resa tycker jag om och är något jag gjort sedan barnsben. Alltså länge. Efter ett snabbt överslag kom jag fram till att jag  gjort minst 25 olika resor i år.  Då inte inräknat  resor till Åland eller resor sådär en 10 mil från Stockholm.  Något jag är extra glad över är att jag även i år har haft förmånen att genom mitt resejobb få ta del av allt vackert som Sverige har att bjuda på. Men visst kunde man ibland  önska sig lite mer samarbetsvilligt väder. Å andra sidan kan man inte påverka vädret så det har jag slutat att lägga energi på. Men önska går ju bra.

Vad har hänt i år? Många resor till Spanien och torrevieja har det blivit. .

Vad har hänt under 2017  -januari till juni

Januari – Jag firade in det nya året 2017 i Göteborg där jag var på jobbresa. En häftig Nyårsaftonpå Göteborgsoperan där vi såg Carmen och innan öfreställningen såg vi Göteborgspostens fyrverkerier. Verkligen mnnesvärt. Döttrarnas födelsedag firades i början av januari, liksom  äldsta barnbarnet Max som fyllde sju år. Och mot slutet av månaden reste vi till den spanska sommarstugan där det faktiskt kom snö. Mycket kortvarigt, bara någta minuter och även mycket ovanligt.

Max fina födelsedagstårta som hans moster Helen bakat. Försvinnande god var den också.

Februari kom och vi var i Spanien och även hemma i Stockholm. Mysigt att varva med Stockhol och roligt att träffa döttrar, barnbarn och vänner.

Spanien i januari och delar av februari. Klart njutbart väder.

Barnbarnen, Max och William uppskattade besöket på Astrid Lindgrens Junibacken i februari.

I mars var vi delvis hemma i Stockholm och Ett trevligt “staycation” ordnades på Clarion Hotel Arlanda av Svenska Resebloggar . Ett verkligt  roligt och givande dygn med mycket reseprat. Senare i månaden reste vi till Polen och Krakow innan vi i slutet av mars reste till Torrevieja och den spanska sommarstugan.

Krakow är väl värd ett besök. En väldigt vacker stad och med sin speciella historia. Här är också ett besök i Auschwitz

April  och maj – Bokklubb i Stockholm hanns med och även olika träffar med vänner innan det på nytt blev dags för en Spanienresa.   Nu passade vi på och gjorde en del trevliga utflykter längs Costa Blancakusten ochupp till bergen läng skusten. I slutet av maj reste vi hem till Stockholm igen för att  möta våren.

Utflykt till Jalon Valley.

Juni blev en rolig resemånad i Sverige där jag var både på privta resor och jobbrelaterade. Midsommar tillbringade jag i Östergötland just på en jobbresa där vi rörde oss i trakterna runt Vättern.

Midsommarafton och ett besök på författaren Verner von Heidenstams Övralid.

Juli – december

Juli kom och så också fler resor och upplevelser. Dalhalla och konsert med Malena Ernman och Helen Sjöholm, besök på “Jobs handtryckeri” i Dalarna. Även en jättefin resa längs hela Höga kusten blev det (jobbresa)  med många besök, nya möten och fina upplevelser.

En privat resa till Helsingfors gjordes också och spännande att vara där i år när Finland firade sin 100 åriga födelsedag.

Längs Höga kusten

Augusti tillbringades i Sverige och på jobbfronten blev det en fin resa till Hälsingland med fokus på  de gamla Hälsingegårdarna och den vackra naturen. Vitabergsparken här på Söder bjöd på en hel del evenemang och mysigt att gå dit och ha med sig picknick. Utflykter runt Stockholstrakten och trevliga middagar med vänner blev det också.

Dellensjöarna i Hälsingland.

I september firade yngsta barnbarnet William sin fyraårsdag och med kalas och en rejäl ketchuptårta.  En trevlig bokklubbsresa blev det till Göteborg där vi besökte en  av vännerna i  “The Beijing Ladies”.

På resejobbfronten blev det en intressant konstresa i Sörmland och mitten av månaden blev det ytterligare en vända till Spanien och Torrevieja.

Ketchuptårtan är bakad av Williams moster Helen. Och god var den!

I oktober tog vi bussen från Torrevieja till  Madrid  för att under några dagar “göra Spaniens huvudstad”. En stad  som är väl värd både ett och flera besök. Härifrån flög vi sedan till Stockholm så det blev lite av en rundresa. En tur till Åland  för att hälsa på släktingar blev det också i slutet av månaden.

Mysigt och väldigt trevligt med ett besök i Madrid. Här i gamla stan bodde vi. 

November och Torrevieja igen. Känns nästan som om vi har klippkort på linjen Arlanda- Alicante. Men den spanska sommarstugan lockar ofta.

Minigolf i Torrevieja med vänner

I december, till första advent, hade jag en jobbresa till Värmland så det blev ännu en vända till Stockholm. Julbord på Karlslunds herrgård utanför Örebro, besök på Säffleoperan och julmarknad på Alsters herrgård (Frödings födelsegård) Och är man i Karlstad så blir det också ett besök på Sandgrund, konstnären Lars Lerins permanenta konstutställning. Veckan hemma gick fort och jag “pendlade tillbaka” till Torrevieja för att vara där i ytterligare ett par veckor över jul .

En akvarell av Lars Lerin från Sandgrund.

Vad 2018 kommer att föra med sig vet vi inte alls och de oskrivna arken ligger där och väntar på att fyllas. Spännande att se med vad…

34 svar på ”Vad har hänt i år? En hel del när jag ser tillbaka”

 1. Då har jag läst den första årskrönikan för 2017 här hos dig! Å inte har du legat på latsidan. Kul att läsa en resumé då jag ju som trogen följare av din blogg minns det mesta. Det som har etsat fast mest är den helt underbara ketchuptårtan. Har aldrig sett en sådan tårta förut. Får nog vänta till Williams nästa födelsedag för ett nytt konstverk. Så duktig din dotter är!

  1. Ja, du vet ju om det mesta som hänt under året. Men en del nya läsare har kommit till och det är roligt att stämma av. Men det som hänt är snart historia och nu väntar ett nytt år snart på att fyllas med med nya upplevelser. Något jag ser farm emot.
   Jag hade heller aldrig sett en ketchuptårta och William blev glatt överraskad. Han visste inte vad han skulle tro. Den var också så god. Allt görs ju från grunden.
   Ett nytt konstverk i tårtväg kommer i januari då Max fyller åtta år. Vet inte riktigt vad han önskat för tema. Spännande värre.

 2. Vilket härligt och innehållsrikt år! Jag måste åter beundra födelsedagstårtorna, helt fantastiska, vilken idérikedom , och säkert jättegoda! Trevlig helg och hälsa även B från oss!

  1. Mycket har hänt och nu blir det till att blicka framåt inför 2018.
   Barnbarnen har ju önskat sig tårtorna och Helen gör den sedan. Mycket jobb är det men de blir både väldigt goda och så fina att se på.
   B hälsar.
   Vi vill också önska er ett riktigt Gott Nytt År.

 3. Gokväll Ditte!
  Ett år går så fort tycker vi, men det är otroligt vad mycket man hinner med på den korta tiden i alla fall!

  1. God sen kväll!
   Visst går ett år fort men en hel del har ju hänt och snart är ett nytt här. Bara att blicka framåt.
   Önskar er ett Gott Nytt År från oss.

 4. Vilket händelserikt och fantastiskt år på alla vis. Jag som gillar Heinz inser helt klart vad jag missat 😉 Vilken duktig dotter du har!

  Kram

  1. När jag tänkte tillbaka på året så har det hänt en hel del och så är det nog för oss alla. Och du som blev mormor i år…Stor glädje.
   Visst är tårtan läcker både till utsseendet (även smaken kan jag intyga) och William blev både frövånad och glad över sin tårta.
   Och Helen är bra på detta med tårttillverkning och bakning. Hon har dock inte ärvt detta efter mig. (Även Liv är duktig med sina händer-)
   Kram och hoppas du haft en bra och vilsam dag.

 5. Gott Nytt ÅR!
  Tack för besök och kommentarer hos mig, det gör mig så glad ,-)
  Fina bilder på dig, oj det ser verkligen ut att göra ont, hoppas huden läker fint och du får bukt med din hud!
  Jaha hemma igen ,-)
  Ja du reser mycket ,-) Mycket fint du får uppleva ,-) och mycket intressant jag får läsa och så många härliga bilder, så jag reser ju lite jag med, med din hjälp!
  Själv hann vi ner till Falsterbo, underbart fint, men vi har drömmar om Rom.
  Kul att åter få se platser du varit till, skriver upp vissa som jag själv gärna skulle besöka ,-)
  Bra med tips, då det finns mycket fint i vårt land,-)
  Hoppas ni får ett härligt Nyår!
  Varm Kram Primrose ,-))

  1. Gott Nytt År önskar jag dig också. Och jag tittar så gärna in till dig.
   Jadå, vi är hemma igen och stannar hemma några veckor. Vi bestämmer ju sällan i så god tid när vi åker utan det blir lite som det faller sig. Men jag trivs hemma i Stockholm också.
   Visst är det fint att vi kan ge varandtar olika saker i våra bloggar och så bra att vi då med gemensamma krafter kan se och uppleva sp mycket i Blogglandia.
   Jag tycker Sverige är så fint och njuter av allt trevligt och roligt jag får uppleva i resejobbet. En hel del jobb är dte med inläsningar och annat, men väldigt roligt. Jag trivs verkligen.

   Stor kram från mig.

 6. Hola! Ett händelserikt år med variation – precis ”a la Ditte-style”! Piggar upp! ? Håller med dig och alla andra: Fantastiska tårtor! Skulle det krisa vid något tillfälle och hon behöver en assistent ställer jag upp som volontär – fast inte med innehållet utan med design och skal! Gillar inte att baka men ääälskaaar att pyssla! Fick mitt lystmäte när sonen var yngre – vi delade intresse! ?

  I morgon eftermiddag drar vi till solstan – så vi hinner först! ?

  Hälsa Mr B och ett gott nytt år till er båda! Kram! ❤️

  1. God sen kväll! Ja, mycket har hänt och dte är ju bråda tider att vara pensionär. Takten är hög ibland. Skämt. Men jag gillar ju att ha mycket om mig. I alla fall ibland och utan att helst jäkta.

   Visst är tårtorna fina och jag ska anmäla dig som volontär till dekorationerna. Vet att dte är mycket modellerande med lera innan de till sist göra för tårtan. Och du vet ju att jag är allergisk mot “pyssel”. Konstigt att då ha två döttrar som har mycket i händerna.

   Önskar er trevlig resa till “solstan”. Jag får vänta tills på söndag, men det blir nog en lyckad resa.
   Vi önskar er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 7. Svar: Teckensmileys gör du själv. Om du vill ja en sådan 🙂 använder du tangentbordet på din MAC. Du trycker på kolon-tecknet (:), sedan på bindestrecket (-) och till slut på höger klammer ()). Semikolon skapas på samma sätt fast då med (;) såklart. Å icke-smileyn gör på samma sätt som smileyn, men då väljer du (() i stället. Det svenska tangentbordet ä identiskt på MAC och PC.

 8. Oj, oj vilket fullspäckat år. Du far hit och dit, men det är ju det du trivs med. Jag skulle nog inte orka i längden. Jag sysselsätter mig också med mycket, men mest då på hemmaplan. 🙂
  Hoppas du får ett fint år 2018! Kram!

  1. En hel del har det blivit och med många olika resor både inom Sverige och utomlands. Och visst trivs jag med detta. Men jag tycker också om att ta det lugnt. Det är blandningen som passar mig fint.
   Jag vet ju att du är aktiv och inom många olika områden och jag är så glad att du delar med dig.
   Jag önskar dig ett gott slut och ett rikktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 9. Vilket härligt år du haft med många spännande resor! Som de andra hör tidigare skriver…dessa fantastiska tårtor!!! Är så imponerad av dem , inte minst ketchup tårtan! Ser att ni är hemma i Stockholm igen, och ser fiffiga igloos på Thaiboat i ditt förra inlägg, coolt!
  Kram och Gott slut!

  1. Jag tycker det varit ett bra år när jag ser tillbaka och jag är hoppfull inför 2018 som snart knackar på dörren. UNdrar vad det för med sig eller snarare vad jag vill fylla det med.
   Helens tårtor är verkliga konstverk och så goda dessutom. Och även Liv är bra på det här med mat och bak och annat pyssel. Men tyvörr har jag inte alls det där “pyssliga” men att laga mat tycker jag om. I alla fall ibland…
   Vi är hemma nu ett tag och det känns fint dte också. Jag tycker ju om Stockholm.
   Dessa igloos på Thaiboat så verkligen mysiga ut och de passar ju in nu. Men lite udda med igloos på en sandstrand.
   Önskar er också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 10. Härligt med en krönika över året som har gått. Det bästa är nog att göra som du, sortera upp och visa bilder. Så du inte missar att njuta av det du upplever. Hoppas ni får många goda upplevelser även nästa år.

  1. Det som hänt har hänt och jag brukar samla ihop lite av det som en dokumentation. Nu står nya året och knackar på och ligger som oskrivna ark som väntar på att fyllas på olika sätt. Jag ser fram emot det.
   Passar på att önska dig ett Gott Nytt År.

 11. Wow Ditte vad mycket du har gjort i år!! Nu snart är du på väg för nästa resa.
  Antar att du ser Lars Lerins alster igen. Älskar hans konst!!
  Jag har ju inte något vidare att se tillbaka på i år men hoppas på bättre tider.
  Helen är en riktig konstnär! Otrolig!
  Ha det så bra och hälsa Bossemannen också!
  Kram och ¡Feliz próspero Año Nuevo 2018! P ♥♥

  1. Det har hänt en hel del i år och mest trevliga saker och en del mindre trevliga saker delar vi. Men vi ser farmåt. Det som hänt kan vi inte påverka mer men det nya året kan vi fylla med glädje och positiv energi.

   Nästa resa är på gång och även nu blir det ett besök hos Lars Lerin. Börjar bli stammis där- Han är en klar favorit.
   Roligt med Helen och hennes tprtor och även Liv är duktig med sina händer och lagar också gärna mat och bakar. Vad gäller det pyssliga så kan det inte komma från mig direkt.
   Bosse hälsar med stor kram.
   Gott Nytt år önskar vi båda dig.
   Stor kram!

 12. En riktigt härlig sammanfattning på ditt år! Du har verkligen varit aktiv! Jag började följa dig i år och minns mycket av det du nu visar i årskrönikan – och jag är så glad att ha dig som bloggvän! Tack för alla trevliga kommentarer du skrivit hos mig!
  Önskar dig nu ett gott slut på detta året och ett riktig Gott Nytt År!
  Kram

  1. Tack Anki! Så länge jag kan och orkar så hoppas jag att energin och nyfiken ska finnas med mig. Jag är också väldigt glad över att jag hittat dig som bloggvän och har med glädje läst dina fina inläg och njutit av både dem, vackra bilder och många nya kunskaper.
   Jag önskar dig också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 13. Dittes år
  kommer och går
  välfylld utvald upplevd och mer därtill
  Ditte är kvinnan som vill
  på sin resa fånga
  äventyr många
  När året har gått
  skriver hon flott
  sin krönika över resornas stopp
  Dittes resor skapar glädje och hopp
  inför nästa årets lopp
  Resa är livet
  Ditte tar klivet
  Gott nytt år resande söstra mi!
  ( Har läst några av dina inlägg bakåt)

  1. Bästa Tove, finaste “söstra mi” – Stort tack för dina härliga ord.
   Vilken fin sammanfattning i versform du gjort av mitt år. Strålande! Härlig läsning!
   Jag och Bosse önskar dig ett gott slut och visst ser vi fram emot ett nytt, roligt och innehållsrikt 2018.
   Gott Nytt År!
   Stor kram!

 14. Vilket händelserikt år du har haft! Och med full fart, precis som du vill ha det ?
  Nu ser vi framåt och hoppas nästa år blir lika innehållsrikt!
  Stor kram och Gott nytt år till er båda!

  1. Mycket har hänt och så är det nog för oss alla. Vissa händelser minns man bättre och med glädje och lite annat vill man genast ta bort.
   Och att se framåt är alltid givande. Det som hänt kan en ju inte påverka men det nya året kan fyllas med många trevligheter.
   Vi önskar er också ett riktigt Gott Nytt År.
   Stor kram!

 15. Ett riktigt härligt år! Det är kul med tillbakablickar om man har följt med under tiden, för det blir lite “javisst-ja-uppelvelser” som läsare.
  Gott Nytt År!

  1. Visst blir det så. Mycket känner jun även de som läst min blogg igen. Men det är alltid roligt med en sammanfattning om inte annat för egen del.
   Önskar dig det bästa för 2018.
   Gott Nytt År!

  1. Ja, jag konstaterade det när jag samlade ihop delar av händelserna. Och visst hoppas vi på ett bra och innehållsrikt 2018.
   Kram! Ha det gott!

 16. Nu har jag läst din årskrönika, färdigt, började igår. Du har fyllt året med väldigt mycket 😀 härligt!
  Variation, är ett bra ord och det gillar jag också. Nya saker och idéer och gärna spontana.
  Jag håller alla andra om ketchuptårtan! Har sett den i din blogg förut, men tål att beses igen. Du har en superduktig tårtmakare i dottern!
  Ett riktigt Gott Nytt År och res väl 😀
  Kram ?

  1. Årsberättelsen blev lång men det är spännande att gå igenom och se i stora drag vad året fört med sig. Och mycket har dte blivit och med stora variationer. Jag tycker ju om dessa variationer och många är tämligen spontana. Även flygblijetter beställer vi ibland dagen innan så de är också spontana. Vad gäller jobbresorna är de ju oftast tämligen inplanerade men med många spontana inslag.

   Ketchuptårtan har varit med förr och den är ju tämligen unik till utessendet och väldigt god dessutom. Ja, Helen är duktig på både mat och bak och så även hennes syster. Jätteroligt!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *