Spanien Stockholm Torrevieja

Flygande sväng. Svängig hemresa från Alicante.

Vi  lämnade igår mitt på dagen ett blått, vackert och tämligen blåsigt Torrevieja för att flyga hem till den svenska huvudstaden. Alltså från blått till  grått. Och resan gick verkligen i flygande sväng. Stundtals svängde det rejält.  När vi startade från El Altet, flygplatsen i Alicante, så skakade det rejält och de kraftiga vindbyarna gjorde sig verkligen påminda. Planet dansade fram i luften under stigningen, men upp kom vi. Undan gick det i den starka medvinden och Stockholm nåddes på tre och en halv timme mot beräknat fyra. (Resan tar sällan fyra timmar)

Palmer, sol, hav och vackra speglingar i Torrevieja byts mot olika grå nyanser i Stockholm.

Lite upplysande julfigurer fanns strategiskt utplacerade i avgångshallen på Alicantes flygplats.

Flygande sväng

Resan hem med Norwegian bjöd på varianter av flygande svängar. Piloten gjorde sitt bästa för att undvika turbulens vid starten från Alicante så en del svängar blev det innan färden gick norrut. Min vana trogen hade jag plats vid fönstret och långt fram i planet och ägnade mig stundtals åt naturstudier tillsammans med kameran. Jodå, datorn kom också fram och även om internetanslutningen kan vara lite svajig så finns den. (Här ligger SAS långt efter vid flygningar inom Europa)

En flygande sväng blev det ut över MedelhavetGod sikt ner över norra delen av Costa Blanca och här ligger de små städerna och byarna tätt- 

Flygande sväng blev det även in över de franska och schweiziska Alperna. Vackert med solen som når topparna.

Solnedgången var rask och kom “mitt i maten”. Så där hann jag inte helt med.

Vacker himmel  var det även en kort stund efter att solen gått ner.

Landningen på Arlanda var skakfri och drygt en timme senare befann vi oss igen hemma på Söder. Kvällens belysning längs kajen värmde upp och med jacka och vantar på kändes det faktiskt bra att vara hemma igen.  Vacker belysning längs kajenrna hemma hos oss. Och restaurang Thaiboat hade fått fint upplysta snöbollar/igloos på sandstranden.

Inne i dessa snöbollar/igloos finns kaminer och man kan även sitta här ute om så önskas. Kul idé!

Hemma igen. Och ja – utsikten var som vanligt vacker.

Igår kväll såg det ut så här när jag gick ut på balkongen.

Och nu mitt på dagen så är det grå som gäller.

 

 

32 svar på ”Flygande sväng. Svängig hemresa från Alicante.”

 1. Så skönt att det gick vägen men jag gillar inte turbulens. Minns när vi flög till Rom och piloten utlovade lugnt väder men en kvart senare satt jag som på helspänn! Men vad ska man göra?Kliva av är inte riktigt alternativet. Hur som helst så välkomna hem till huvudstaden igen 😀

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Känns bra att vara hemma trots det väldigt grå vädret. Vädret lockar idag inte direkt till långpromenader. Men en snabb runda till ICA fick det bli, förråden var tämligen tomma.
   Vad gäller turbulens är det ju inte direkt några alternativ för passagerarna men med bra info, och det fick vi, skakade vi av oss blåsten efter hand.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Nu är ju inte jag flygrädd, jag älskar det bara. Fast turbulens är inte trevligt.
  Välkomna hem till Sverige igen! Skönt att ni kan skifta så där lätt emellan länderna.
  Jag har läst tillbaka lite i din blogg. Hoppas du är OK i ansiktet nu, var rädd om dig, men det är du ju.

  Kram!

  1. Flygrädd är jag inte numer, men jag har varit med om ett par allvarliga incinter under långa flygresor. Situationer där väldigt kraftig turbulens varit inblandad och planet sjunkit flera tusen meter och snabbt. Saker i planet gått sönder och människor har skadat sig så jag är på min vakt.
   Visst är det fint att byta “hem” när andan faller på och det passar oss,
   Ansiktet är just nu ok men ny koll väntar efter nyår. Och jag är ju alltid beredd på nya skador på hela kroppen.
   Kram!

 3. Välkommen hem! Det ska visst vara grått imorgon också , men sedan utlovas de vita som kallas snö. Hoppas prognosen är fel.
  Bra att du inte bli åksjuk i flygplan, då du ju lider av åksjuka i bussarna. Åt andra sidan finns det ju åtminstone spypåsar i flygplan, vilket det inte gör i bussar.
  Härliga bilder hann du i alla fall med!

  1. Tackar! Ja, vädret kan en ju inte påverka så jag klagar egentligen inte. Men jag konstaterar. Och vad gäller snö så kan den gärna få utebli.
   Vad gäller flyg så blir jag inte åksjuk. Har alltså ännu inte hänt…Och jag har flugit väldigt mycket i mina dar.
   Åksjukan gäller buss och bil. Men inte alltid. Även på snabbtåg om jag åker baklänges blir jag dålig.
   Vad gäller påsar är jag alltid välutrustad. De ingår i min handväska/handryggsäck…
   Och visst blev det lite bilder. Sikten var god.
   När vi passerade Alperna kändes plötsligt skidåkning väldigt aktuell….

 4. Så skönt att ni kom fram välbehållna! Och kanske tur att inte Patrik var med på den svajiga resan!
  Ja, då får jag sakna dig till vi ses igen!
  Stor kram

  1. Jadå, det gick bra och turbulensen var inte så långvarig. Men det blåste ju rejält. Tror Patrik hade grejat det. Var lite orolig för egen del, men bara ett litet tag.
   Nu känns det bra att vara hemma ett tag, men vädret är ju ingen hit. Men det finns ju annat…
   Jag kommer sakna dig också. Men tiden går fort…
   Stor kram!

 5. Skönt att resan gick bra trots stark vind. Här i Skåne blåser det inte så hårt längre. Vackra bilder på din utsikt från lägenheten, speciellt kvällsbilden.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Jodå, en viss turbulens var det men det lugnade ner sig och med bra info så vet en ju vad som händer.
   Skönt att ni nu har mindre blåst och hoppas det förblir så.
   Kändes fint att komma hem igen och jag trivs så bra här också. Och njutbart att titta ut på alla vackra ljus som finns längs kajerna.
   Kram!

 6. Välkomna hem. Så skönt att allt gick bra trots skakningarna. Något vidare väder kan vi inte bjuda på men det är som det är. Alltid kan man kura inne med en bra bok eller som jag tampas med julklappspusslet. Det lär ta tid.
  Kram

  1. Tack! Jadå, det gick bra men jag är inte direkt förtjust i turbulens. Har trista erfarenheter av det i USA och i Asien.
   Vädret kan en ju inte påverka så jag konstaterar mest hur det är.
   Och dte finns mycket att göra om en vill eller också inte göra något utan att läsa och lägga pussel låter väldigt trevligt.
   Önskar dig en fin helg och ett riktigt Gott Nytt År.

 7. Välkommen hem igen! Jag har förstått att du skall på en jobbresa över nyår. Jag spände mig lite när jag läste om flygresan… turbulens är något jag verkligen ogillar.
  Någon gång under januari ska jag troligen komma till Stockholm, men först ska Johanna komma hit upp till mig. Få se om vi klarar att samplanera. 🙂
  Kram!

  1. Tack! Och det är skönt och trevligt att vara hemma ett tag igen. Hemresan blev lite gungig för det blåste rejält. Men jag vet ju att hade det varit förenat med för mycket “svängningar” så had evi väl inte fått starta. Men läget blev helt ok efter någon timma. Turbulens ogillar jag också, men med bra info från kaptenen så går dte ju att förstå vad som händer och varför.
   Trevligt att du kommer till Stockholm och hoppas jag då är här.
   Och så roligt att Johanna kommer till dig innan. Förstår att du gläder dig.
   Kram!

 8. Vilka kontraster, tänk så fantastisk världen är med alla sina olika klimat.
  Välkommen hem till Sverige 🙂

  Må väl och ha det gott!
  Kram Christina

  1. Tack! Känns fint att vara hemma i Stockholm igen och jag trivs ju ävldigt bra här också.
   önskar dig en fin helg och även ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 9. Låter läskigt när du beskriver hur planet liksom dansar i luften. Skönt att det gick bra och att ni är hemma igen 🙂 Läckra bilder både från flygplansfönstret och från balkongen hemmavid!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  1. Det blåste kraftigt när vi lämnade Alicante men piloten “kunde sitt jobb” så han undvek nog en del skakningar. Och efter hand försvann de. Men med bra info är dte lättare att veta vad som pågår.
   Trevligt att vara hemma också och jag trivs också fint här i Stockholm.
   Önskar dig också en trevlig fredag.
   Kram!

 10. Visst är det skönt ändå att det är så smidigt att åka mellan era hem i norr och i söder 🙂
  Härliga bilder!

  Välkomna tillbaka till Sverige och hoppas denna dag blir mindre grå 🙂

  1. God förmiddag!Tack och tack! Det är smidigt att förflytta sig och det har blivit en del resor mellan Torre och Stockholm under året så bra rutiner finns.Flygresan var lite skakig i början. Var ju rejäl ivnd även i Alicante. Men det lugnade ner sog och det var god sikt hela resan.
   Idag är det lite piggare väder ute men jag har en jobbdag (instuderingsdag) så jag får mestadels titta ut. Går bra det också.
   Önskar er en fin fredag.

  1. Hej P!
   Tack själv! Och hem kom vi. Visst gick resan bra men det var en del dansande och svängande på planet efetr start. Men det blåste ju rejält både i Torre och i Alicante. Men det varaade inte så länge…
   Jag är ju lite vaksam just på detta…
   Bosse hälsar!
   Stor kram!

 11. Välkomna hem till ett grått och fuktigt Sverige! Turbulenta flygningar är aldrig roligt, men å andra sidan inte så mycket som passagerare kan påverka. Och god fortsättning och gott nytt!

  1. Tack! Känns bra att vara hemma också. Och visst är det så att man inte direkt vid turbulens kan be att få kliva av. Men hade det blåst alltför mycket hade inte planet fått lyfta så jag var inte så oroad. Kan lätt bli det annars och det kommer oväntad turbulens. Jag vet förvisso att planen är gjorda för at tåla detta men lite läskigt är det.
   Önskar dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År.

 12. Välkomna hem till Sverige?. Fy för guppig resa även om det ”bara” varade en timma. Jag är inte flygrädd, men är det mycket luftgropar känner jag obehag.
  Önskar dig en bra jobbresa. Det dka bli spännande och se var du hamnar.
  Ö och jag önskar Dig och Bosse ett gott slut på året och ett Gott Nytt År 2018.
  Kram/A-K

  1. Tackar! Ja, lite guppigt och svängigt var det men under ganska kort tid. Och dte blåste rejält när vi lämnade både Torrevieja och Alicante. Men hade det blåst öfr mycket hade vi ju inte fått startat.

   Jag laddar inför jobbresan och är säker på att den blir lyckad. Återkommer.
   B och jag önskar även er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

  1. Det svängde inte så länge men det blåste rejält när vi startade så det blev en del turbulens. Men efter hand försvann den. Kaptenen gav bra info och då vet man ju. Värst är när infon uteblir tycker jag. Men inte heller jag gillar att det svänger. Slätt och ifnt vill jag också ha det.
   Klart flygväder var det och då är det roligt att ha kameran framme och titta genom den.
   Vill passa på att önska dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Jag kommer att tillbringa nyårsafton i din stad på resejobb och ser fram emot det.
   Undrar just hur dte blir med fyrverkerierna vid Sandgrund….

    1. Tack! Då vet jag. Blir trevligt att få se dem.
     Gott Nytt År . Och 12 – slaget kommer jag att tillbringa i din stad.

  1. Tack! Visst var resan lite skakig men inte så länge. Bra info fick vi och det betyder mycket.Och det är fint att vara hemma också.
   Passar också på att nu önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *