Stockholm

Fint att vara hemma i Stockholm igen

Visst är det fint att vara tillbaka i Stockholm igen. Konstaterar, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att jag trivs väldigt bra här hemma på Söder. Här på  kajen med vattnet, alla båtar som  finns ett 10-tal meter från huset och utsikt över Globen, Hammarbyslussen och kanalen. Jag trivs också fint med att vara på resande fot. Igår när jag gjorde en sammanfattning över 2017 blev det tydligt att det blivit många resor även i år. Men å andra sidan känns inte resorna till den spanska sommarstugan som egentliga resor utan mer  transporter.  Däremot blir det ju en del resor/utflykter/njutflykter med Torrevieja som utgångspunkt. Och jag hoppas på fler under 2018.

Det känns fint att vara hemma på Söder igen. Här hemma känns det fint att ha den här utsikten över kanalen och några av husbåtarna. (Österut)

Fint är att…

Hitta en del julkort och hälsningar som kommit när vi varit borta. Gladdes extra åt ett julhälsning som kommit ändå från vännen Ruth i Virginia i USA. Ruth vet att jag bott nästan fyra år i Peking, Kina och gärna tar del av det som händer där. Fotot på tidningsurklippet är från den gigantiska, kinesiska staden Chong Cqing och ett hälsocenter för gravida blivande mödrar. Här har kvinnorna målat sina magar och det är en tävling om bästa målninge. Denna gång vara det 27 mödrar som deltog. Tack snälla Ruth för omtanken och den fina hälsningen och en hälsning till dig är snart på väg.

 Stort tack för fin hälsning.

Fint är också att träffa nära och kära och så blev det igår. Helenfamiljen och kom på besök och vi åt middag tillsammans och hade julklappsutdelning. Men någon julmat blev det inte. Jag hade gjort en fransk köttgryta som serverades med potatisbakelser från firman Picard och de  fick också stå för tilltugget före maten.(Picard är en fransk firma som säljer djupfrysta varor av väldigt god kvalitet och har butiker lite här och var. ) Helen hade gjort desserten som bestod av läckra “brownies med havssalt” god vaniljglass och hallonsås. Försvinnande goda.

Middag pågår och sen blev det –

-julklappsutdelning.

 Alla hade varit “snälla” i år, men kanske fick jag paket för att bli än “snällare” nästa år. Stort tack! Och Livfamiljen träffar vi också snart.

 

Jag brukar inte avge nyårslöften och ör det inte i år heller. Men! Jag ska skriva kortare blogginlägg och hålla mig runt ca 500 ord. Och även om det nya året inte är här riktigt än så blir det en tjuvstart med antalet ord.  Idag blev det 414.

14 svar på ”Fint att vara hemma i Stockholm igen”

  1. Det var väldigt trevligt att ses med delar av “min” flock. Var ju ett tag sedan.
   Och jag hoppas på fortsatt fina dagar hemma i Sverige.
   Blir en jobbresa nu till Nyår och det ska bli jättetrevligt.
   Ha det gott du också.
   Gott Nytt År.

 1. Härligt firande! 🙂 Och det där med kortare blogginlägg borde kanske vara nåt att ta efter… Men ibland händer det så mycket så det är svårt att vara kortfattad. Åtminstone med antalet bilder 😉

  Ha en fin kväll!

  1. Trevligt att ses med en del av min “flock”. Och lite julklappar så här till nyår går ju bra det också.
   Nu ska jag försöka med färre ord och jag är ju en envis typ så det ska nog gå. Vad gäller bilderna så ska jag göra ett försök på att inte ha fler än åtta. Gärna färre.
   Önskar er också en fin kväll.
   Passar också på att önska er ett Gott Nytt År. Beger mig i morgon iväg på jobbresa över nyår…

 2. Jättekul att du också fick ett julkort från Ruth! Tjejen är suverän på att skicka personliga och relevanta tidningsurklipp till några av oss. Hon är så otroligt omtänksam och uppmärksam. Ruth vet precis vad vi gillar/står för/är intresserade av.
  Å vilken rolig idé att måla magarna. Verkligen otippat med tanke på att det just är kinesiska kvinnor som gör det i sitt eget land. Otippat!
  Nu när du skrivit att du ska “banta ner” dina inlägg till 500 ord, kommer jag på att jag aldrig räknar ord. Kanske en bra idé, för många orkar inte med för långa inlägg.

  1. Visst är det omtänksamt av Ruth att skicka dessa personliga hälsningar. Jag uppskattar det så mycket. Har en hälsning som nu är på väg till henne. Just detta att måla gravidmagarna var en tävling och med utgångspunkt i ett Mödravårdscentra. Och hela 27 blivand emammor ställde upp.
   Jag vet att mina inlägg blivit långa ganska ofta och det behövs inte så nu får de bli kortare. (Jag räknar inte orden utan det gör WP åt mig.) 🙂

 3. Inte så dumt att vara hemma i Stockholm heller, du får ju variation, måste kännas underbart att kunna förflytta dig så lätt.
  Önskar lycka till på jobbresan, det blir säkert jättefin!
  Gott Nytt År och kram ?

  1. Jag trivs väldigt bra hemma i Stockholm också men det är trevliga avbrott med turer till den spanska sommarstugan . Jag trivs fint där också.
   Och det är ju lätt att ta sig mellan.
   Jobbresan blir säkert väldigt bra och som vanligt är det ett väldigt bra program och det blir många gäster som åker ned. Tack för lyckönskningarna. Känns bra.
   Önskar dig också Gott Nytt År.
   Kram!

 4. Skönt att vara hemma förstår jag men samtidigt skönt att kunna pendla som ni gör 🙂 mysigt ni har det så lycka till nu med din resa sen o ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2018 kram

  1. Visst är det fint att tillgång både till hemmet i Stockholm och den spanska sommarstugan. Lätt att pendla och det kan ske tämligen spontant.
   Resa blir det i morgon över nyår och det ska som vanligt bli väldigt roligt. Ett jättebra program för resan är det också och mycket roligt som sker.
   Önskar dig också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram

 5. Visst är det fint där på Söder. Jag längtar alltid dit. Raoul har sålt nästan allt han äger i Finland och nästa steg är en större bostad i Stockholm. Jag håller tummarna för att det blir på Söder, för jag vet att han också trivs där och faktiskt har råd att bo där.
  Jag tycker inte dina blogginlägg är för långa. Du har så mycket intressant att skriva om. Själv tycker jag att mina inlägg har börjat bli så korta och tråkiga.
  Önskar dig ett Gott Nytt År! Kram!

  1. Hoppas att Raoul hittar något bra på Söder och särskilt som han trivs här. Håller också tummarna. Och trivs här gör jag också. En stad i staden och med naturen helt nära och vattnet.
   Vad gäller att begränsa mig i bloggen så kan det vara behövligt för ibland blir dt väl långa inlägg. Men visst kan dte få bli så ibland…
   Jag tycker inte att dina inlägg vare sig är korta eller tråkiga, men kanske blir en mer självkritisk med åren.
   Passar på att önska dig också ett riktigt Gott Nytt År. (Åker på jobbresa till Värmland i morgon över nyår. Jätteroligt)
   Kram!

 6. Ser ut som en väldigt trevlig dag med en del av familjen på besök … samvaro och god mat tillsammans med nära och kära känns alltid underbart!
  Så trevligt med julkort från Ruth … hon verkar vara en kvinna med huvudet på skaft för vad hennes vänner gillar.
  Jag tycker inte alls dina inlägg är för långa – älskar dem och läser dem med stor glädje – du har gett mig mycket ny kunskap om Stockholm och även en massa kul från dina jobbresor – tack för det Ditte!
  Önskar dig ett gott slut på detta året och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram

  1. God tidig morgon! Tack för fina ord! De glädjer mig.
   Väldigt trevligt att träffa “delar av” min familj och resten ser jag i nästa vecka. Ruth är verkligen omtänksam och det är så roligt att jag och flera med mig fått kontakt via våra bloggar. Hon har upplevt så mycket och delar g’rna med sig i kommentarer.

   Vad roligt om jag bidrgit med kunskaper om Stockholm och en del från jobbresor och annat. Känns fint att höra- Du har också gett mig så mycket genom din blogg och berikat mig på många sätt. Så visst är det fint med Blogglandia.

   Nu är jag snart på väg på en jobbrelaterad resa över nyår och dte känns roligt. Förra nyåret var jag med gäster i Göteborg och idag ställs färden mot Karlstad.

   Önskar dig också ett fint slut på 2017 och ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *