Spanien Torrevieja

Från snö och vinter mot…

Snabba växlingar. Från snö och vinter hemma i Stockholm mot lite varmare trakter var tanken. Men vädergudarna tänkte annorlunda. Måndag kväll hemma och jag blickar ut över Globen som är vackert blåfärgad inför idrottsgalan. Jodå,  jag såg  idrottsgalan också och inte bara Globen.

Tidigt tisdag morgon befinner jag mig uppe i luften och tänker mig att jag  ska lämna snö och kyla för ett tag. Dock har det varit några vackra dagar i Stockholm den senaste tiden och t.o.m. tendens till viss vårkänsla har funnits vissa dagar.

Vacker tisdag morgon där uppe bland molnen i södra Sverige.

Resan går smidigt och det ser lovande blått ut över Alperna. Vackert med de snöklädda topparna.

 

Just nu är det ingen skidsemester som väntar men visst hade det varit väldigt trevligt. Nej, det är den spanska “sommarstugan” som väntar. Men i dagarna känns det mer som vinterstuga.

Redan när jag landade i Alicante efter en rekordsnabb flygning, tre timmar och tio minuter, kändes det hoppfullt. (Resan tar oftast strax under fyra timmar.) Och det gjorde det tills jag kom ut och kände de isande vindarna komma mot mig och såg att termometern visade på + 10 grader. Att det blåste var förstås en av anledningarna till att vi verkligen flög fram, nordanvind, och turbulensen över Alperna var rejält påtaglig under 20 minuter.

Skönt med lätt dunjacka och vantar. Kände att även en mössa hade suttit bra. (Hemma använder jag bara mössa om det är riktigt kallt och om jag är i fjällen/Alperna på skidsemester)  Tursamt nog fick jag bilskjuts med ett par jag satt bredvid på planet så jag slapp invänta en buss på en kall busshållplats. Tacksam!  Men vädret kan man ju inte påverka och det finns många runt om i världen som både fryser ihjäl och får sina hem förstörda så lite kyla och blåst är ju detaljer i sammanhanget.

Eftermiddagen tillbringades inomhus med värme på och goda böcker och korsord lättade upp kylan i vis mån. Jag var hoppfull inför idag, onsdag,  trots att jag läst om eventuellt snöfall. Men positiva tankar brukar kunna hjälpa till, om inte annat så för att uppehålla ett glatt humör.

Nu, onsdag förmiddag, visar termometern bara + 5  och det känns isande kallt ute. Stundtals faller snön och stundtals regnar det och mörka moln drar ihop sig över nejden. Kanske skingras molnen under dagen men enligt väderprognosen ser det dystert ut fram till söndag så det är tur man har ett glatt och hoppfullt sinne.

Har förstått att denna dag med snö är historis för senast man såg snö här var 1926. Men jag hade klarat mig bra utan det vita som kom ner, trots det eventuella historiska värdet.

Snön har fastnat på enen som står ute på terrasssen och den tappra bougainevillean i bakgrunden påminner i alla fall om vår. Men just idag känns det vintriga mer påtagligt.

50 svar på ”Från snö och vinter mot…”

 1. Välkommen ner! Trist med det ruggiga vädret! Men ändå lite häftigt att uppleva det historiska med snö i Torre. Var ju 91 år sen sist. Vi lyfter mot Landvetter idag vid 17-tiden, är väl ungefär samma väder där. Men ska bli så kul att träffa sönerna o barnbarnen. Ja, Nicke kommer ner från Stockholm över helgen. Ha en trevlig lunch med F o L. Ses när vi är tillbaka. Kram till er båda från oss.

  1. Tackar! Ja , vädret var en besvikelse men lite historiskt att uppleva lite snö här var dte ju.
   Vi har ju haft det ganska fint i Stockholm och vissa dagar har det funnits lite vår i luften. Men även det motsatta.
   Men husen hemma är ju byggda för att klara kylan bättre än vad de är här.
   Önskar er en fin resa och förstår att det blir mysigt att träffa både barn och barnbarn.
   Vi ses när ni kommer tillbaka.
   Kram från oss

 2. Go förmiddag !
  Jag har sett mängder av bilder på att det snöat/snöar i Torre.
  Tänk att det även snöade uppe i vårt område. Undrade just ?.
  Hoppas det inte är då mycket så att broddar behövs.
  Hoppas innerligt att det blir bättre väder snart.
  Många kramar tii Dig och Bosse/A-K

  1. God eftermiddag. En kylslagen sådan, nu +6 grader och kallt regn och kall blåst. Snön blev inte långvarig, en timme eller så, men den fanns här. Inga broddar behövs men rejäla stövlar hade underlättat för gatorna flyter av vatten.
   Men det finns de som har det betydligt värre så jag klagar inte så mycket. Vi har ju tak över huvudet och varmr.
   Stor kram från oss båda.

 3. Ja, nog var det grått och kallt igår alltid. Men idag var det grått, kallt och vitt! Lite överraskande faktiskt. Tror dock inte att snön kommer att ligga så värst länge. Tittar jag ut så är den redan borta…

  Premiär för oss att se snö här i Torrevieja!

  Kram och välkommen tillbaka till det “soliga Spanien” 😀

  1. Tack! Välkomnandet blev dock lite kyligt tycker jag. Och snö har man ju inte haft i Torrevieja sedan 1926 så det är ju unikt och historiskt.
   Den hade gärna fått väntat ett tag till med sin ankomst. Och kallt är det dessutom. Rått! Snön blev kortvarig och det är ju ett plus.
   Solen kommer nog tillbaka . Kanske har den jobbat för många timmar de senaster veckorna.

 4. Hej!
  Festligt! precis när jag läste ditt blogginlägg, skickade du en kommentar till min blogg!
  WOW då har ju du varit med om något historiskt idag!
  Det är ju 91 år sen (1926) som det snöade i Torre!
  Ja när man åker ner till Torre vill man ju ha sol och värme om dagarna.
  En sak är säker att Torres bostäder är inte byggda för vinter med regn och kyla!
  Ha en bra dag trots kylan!
  Kram!

  1. Vilket sammanträffande!
   Jag läste just också att det var så länge sedan det snöade här men jag hade gärna varit utan både snön och kylan.
   Oss går det ju ingen nöd på för vi har ju bra värme inomhus men många har ju inte det.
   Fint med Röda Korsets härbärge för det är ju många som även här är hemlösa.
   åg på spansk tv att det var en del snö norrut och att en del stränder var snötäckta. Har haft en mysig dag med restauranglunch med vänner men det var kallt att ta sig både dit och hem.
   Kram!

 5. Ja, vårat väder förändras både här och där minsann! Har du varit med om detta förut?
  Nu håller jag tummarna för något varmare tillvaro för dig , det behöver du efter din influensa och jag tänker också på ditt ansikte!
  Bilderna från flyget är helt fantastiska att skåda – jag glider liksom över 🙂
  Stor kram och hälsa B!

  1. Jag har inte varit med om denna kyla elle snö här tidigare men har sett på spansk tv att det är kallt och en del snö längs kusten i norr.
   Mest synd om är det de som är hemlösa och de som inte har råd med uppvärmning av sina bostäder för livet ter sig olika för oss.
   Vädret går ju inte att påverka så vi hoppas att kyla snart ger med sig. Men det blir ju kallt inomhus för det är inte direkt så bra isolerat i husen elleer treglasfönster. Här går värmen för fullt.
   Stor kram och B hälsar till dig.

 6. ¡Bienvenido chica!
  Ja det var ett eländigt väder du kom ner till. Tyvärr ska det fortsätta ett tag. Men man får kura i stugorna med att läsa, TV och korsord. Tyckte synd om dom köande till matutdelningen på fm…Finns inget tak där heller.
  Ja där behöver vi inte stå.
  Kram P ♥

  1. Muchas gracias. Ja, det kändes mindre fruset och kallt hemma i Stockholm, men vädret rår man inte på. Och på oss går det ingen nöd. Tycker också synd om dem i matkön och de som har det kallt i sina bostäder eller är hemlösa. Fint att Röda Korset öppnat härbärge för hemlösa.
   Vi hörs och ses!
   Kram!

 7. Men ser jag snö ?Här är det kallt och blåsigt men jag undrar om vi har haft snö någon gång i Jerez…. Hoppas att vädergudarna lovar bättre väder med sol. Ha en riktigt mysig dag Ditte

  1. Jag har gjort mitt bästa med mysigheten och träffat vänner på lunch. Men vädret är inte alls kul och det kom lite snö i morse. Men i delar av norra spanien var en del stränder snötäckta så jag på tv..
   Till helgen lär det bli bättre. Mig går det ingen nöd på . Jag har tak över huvudet och varmt inne men många är hemlösa och många har inte råd att värma sina bostäder. Här har Röda Koreset öppnat boende för hemlösa och det är behövligt med denna kyla.
   Kram!

 8. Lite snopet onekligen men ni behöver i alla fall inte räkna med så lång vinter som på hemmaplan. Nästan lite exotiskt att det snöar hos er 😉

  Kram och ha det gott i kylan!

  1. Milt sagt snopet! Men vädret kan man ju inte påverka och det finns de här i Spanien som är hemlösa och många som inte har värme så för dem är det riktigt illa. Jag klarar mig. vädet är kallt nu i stora delar av Spanien såg jag på tv.
   Men åå söndag lär det bli bättre och man kan hoppas.
   Skönt att ha böcker och korsord.
   Kram!

  1. Miljöombyten brukar vara trevliga men just idag hade jag hellere varit i Stockholm. Men nu är jag här så det är bara att “gilla läget”. Har träffat vänner över en lunch och det var väldigt trevligt, men jag var helt genomsur när jag kom hem och kall. Nu bara +6 grader utomhus. Brrr.
   Kram!

 9. Världsvädret är totalt “crazy” just nu. Å jag tror dig att du hade kunnat vara utan det första snöfallet sedan 1926. AMA skrev ju också om snöfallet. Kollade genast väderappen för att kolla hur det såg ut i Benidorm. Åtta plusgrader och regn där. Men jag vet ju av erfarenhet hur svinkallt åtta grader kan kännas på Costa Blanca – ungefär som 10 minus här hemma. Dessutom är ju husen inte direkt isolerade som här hemma, för att inte tala om avsaknaden av treglasfönster och värmeelement.

  Här gäller det att ha varma tankar och dunjacka Ditte!

  Fantastiska bilder från flygplanet:-)

  1. Jag hade verkligen kunnat undvara det första snöfallet på 90 år. Känns ganska onödigt. Men det finns de i världen som har det riktigt illa och det har vi ju inte alls. Har sett idag på spans tv om stränder norrut som är snöfyllda men antagligen försvinner det snart. Här låg snön kvar knappt en timme men det har fortsatt med snöblandat regn under dagen. Riktigt ruggigt.
   Husen här är liksom dåligt isolerade med svenska mått mätt.
   Just nu åskar det också och det är regn och +5 grader. Märkligt.
   Varma tankar finns, dunjacka och vantar plus raggsockar.
   Bilden från planet över Alperna kändes hoppfull. Den blå himlen alltså.
   Snön kom här på köpet.

 10. Nämen ? samma väder där som här…❄❄❄
  Kusinen på Mallorca hade också massa snö på sina palmer ?❄?❄?
  Du får tända en massa värmeljus så du inte blir sjuk igen?
  Ha det gött ändå…efter snö kommer sol…?
  Kram från ett regnigt Sigtuna +5???

  1. Snö och +5 had ejag inte tänkt mif och inte heller dagsregn som ska vara i flera dagar.
   Dessutom har det åskat och blixtrat rejält under eftermiddagen. Och morgondagen lär inte bli bättre. Kansk etill helgen.
   Vi har ju bar värme och den går och värmeljus har jag tänt. Tänkte på dig….Men så många har jag inte.
   Tankar och stor kram till dig.

 11. Välkommen ner!
  Men visst kunde vi varit utan det här vädret…..Längtar redan efter den sköna och varma solen!
  Men den kommer tillbaks 🙂
  Vi promenerade bort till Per och Christel idag för att sätta på värmen tills de kommer inatt. Och vinden var verkligen vass!
  Tur vi var varmt och skönt inomhus!
  Anar att ni var ute med F&L idag…..hoppas ni hade trevligt!
  Stor kram

  1. Stort tack! Kan inte skriva varmt tack i denna kyla…I detta fall med snö bryr jag mig inte om att det är historiskt. Vill inte ha snö och kyla här. Absolut inte denna åska som pågått ela efetrmiddagen och kvällen heller.
   Tacksam för att vi har bra värme inomhus men visst blir det rått efter ett dagsregn.
   Vi hade en jättetrevlig lunchdate på El Rastrillo men det var blött att ta sig hem.
   Vi hörs och ses!
   Stpr kram!

 12. Man kan råka ut för överraskningar av alla de olika slag. Tanken att det skulle kunna komma snö i Torre föresvävade mig inte ens! Det var ju då det på 1920-talet. Klart nackdelen att husen inte är gjorda för kyla är stor. Just nu tacksam för den goa värmen inomhus här hemma. Men, som du säger, tur att man har ett glatt och hoppfullt sinne! Jopphejdi, jopphejda! Snart är det över, förhoppningsvis! Ja, inte det glada sinnet, utan kylan förstås! Kram och ha det så gott!

  1. Överraskande var dte med lite snö och historiskt. Men jag hade gärna varit utan det.
   Det har sedan regnat hela dagen och åskat rejält med flera nedslag och hos oss har strömmen gått flera gånger.
   Märkligt med åska när det bara är +5 ute. Och åska gillar jag inte. Rejäla blixtar också.
   Är glad för att vi har bra värme men husen är inte direkt isolerade för denna kyla.
   Till helgen lär det bli bättre så vi hoppas på det.
   Passerade hos er idag och arbetet pågår kunde jag se.
   Stor kram!

 13. Oj! Vissa rekord kan man kanske vara utan 😉 Hoppas det blir en mysig vistelse ändå, och det kan ju bara bli bättre på väderfronten!

  1. Absolut! Och när snön upphörde drog ett kallt heldags-kvälls och nattregn igång . Dessutom har det åskat hela eftermiddagen och blixtrat rejält och elen har försvunnit flera gånger.
   Detta busväder ska hålla i sig några dagar, vilket är trist. Men i Asien har det ju varit mycket värre och vi har tak över huvudet och värme.
   Här I Torrevieja har Röda Korset öppnat härbärgen för hemlösa och det behövs verkligen i kylan och blötan.
   Men vädret kan man ju inte påverka…Och efetr regn kommer sol. Antar det gäller här också.

 14. Hola! Helt otroligt med snön! Du får väl säga som alla vinterkramare i Suecia: Men det blir ju ljuuuusare! 😉 Ja, du förstår säkert vad jag tycker om den återkommande kommentaren. 😉

  Skönt att resan gick bra och att du fick skjuts från flygplatsen. Hoppas att vädret “snyggar till sig”. Bara att brassa på värmen inomhus! Vi körde vår värmeväxlare i vardagsrummet på 22 grader från sen eftermiddag till förmiddag nästa dag och den i sovrummet under kvällen på samma gradantal fram till vi gick och la oss. Hade varmt och skönt i vardagsrummet och lagom sovtemperatur i sovrummet. Ska bli intressant att se vad elräkningen för förbrukningen blir på för 8 dagar men min gissning är ca 300 kronor. Det får det vara värt!
  Hälsa B! Kram!

   1. Tack! Jag är också nöjd med den nya designen och byte av bloggportal. Nu bestämmer jag….
    Skönt att slippa all trist reklam också.
    Kram!
    Nu har det regnat här i 24h blanda tmed kraftig åska och blixtar. Lördag kanske blir lite bättre.
    Växterna kommer inte att behöva vattnas på månader.

  1. Här har det varit en historis dag idag för dte har inte snöat i Torre sedan 1926, men jag hade klarat mig utan snön.
   Det har dessutom vräkt ner regn sedan det slutade snöa och varit +5 grader och sedan i efetrmiddags har det också åskat och blixtrat rejält och strömmen har försvunnit många gånger. Puh!
   Resan gick bra och jätttefint att få bilskjuts. Här kör vi värmeväxlaren i vardagsrummet, oljeelement i badrummet och värmefläkt i sovrummet plus värmefilt i sängen. Vägrar att frysa. Just nu hade jag önskat att jag var i Stockholm. I alla fall inte dyngsregn och detta ska fortsätta i ett par dagar. Så trist! Men det finns de runt om i världen som har det värre.
   B hälsar! Kram!

 15. Oj, det var förstås inget du räknat med. Oväder har det varit gått om en tid nu. Hoppas du får lite sol och värme under din tid i semesterparadiset jag antar att det kyliga vädret inte blir långvarigt.

  1. Jag vet att södra tHailand drabbats hårt och det långt utanför regnperioden. Ha sett bilder hur dte ser ut, men just nu verkar regnet ha upphört. Hoppas det förblir så.
   Nej, jag hade inte räknat med snö, blev historiskt öfr senast det snöade här var 1926.
   Nu har det vräkt ner kylslaget regn i 24h och åskat och blixtrat om vartannat och det är +7 ute. Men på lördag ska det bli bättre.
   Tänker på hemlösa och de so inte har råd att värma upp husen för det blir rått inne. Isoleringen är inte dne bästa och fönstren är inga direkta treglasfönster heller.
   Vi stannar ett tag så solen hinner nog komma tillbaka.

 16. Men oj , vilken överraskning att komma ner till snö och kalla vindar. Men nu har du fått vara med om det också och vi får hoppas att det snart blir varmare. Tur att ni har värme inomhus.
  Varm kram!

  1. Verkligen märkligt väder. Lätt snöfall igår, regn nu, skyfall i 24 h och med åska och blixtar. Vi har dte ju både varmt och tätt men många är ju hemlösa eller har inte råd med värme nomhus och mina tankar går till dem. Röda kOrest har sat upp ett härbärge för hemlösa men jag undrar om det även gäller dagtid. Hoppas, för det går inte att gå ut. Gatorna svämmar över.
   PÅ lördag kan det bli bättre väder så vi hoppas.
   Kram!

 17. Du milde vilken chock. Snö i Torrevieja… Du är en luttrad kvinna som fixar det galant. Vädret rår man inte över och det stämmer inte vädermässigt någonstans just nu. En vän berättade att ett skatpar hade ungar NU och matade den i vännens trädgård. Det handlar om Göteborg! Varm kram

  1. Luttrad är jag och nu i och med snön blev jag också lite historisk. Här i stan har det inte snöat sedan 1926. Och jag hade med lätthet klarat mig utan. Men snö, (bara väldigt lite) iskallt regn, +7 grader och åska med tillhörande blixtar var jag inte beredd på. Tur en är flexibel.
   Vädret verkar märkligt just nu runt om i världen. Södra Thailand har ju drabbats hårt av regn och översvämningar men det verkade nu ha gett med sig lite av allt skyfall.
   Stor kram!

 18. Gomorrn! Helt suveräna bilder! Den första med blå Globen, den var ju fantastisk!
  Konstigt att åka från kalla Sverige till ungefär samma klimat i Spanien. Men det ändrar sig ju fort nere i södern.
  Historiskt med snö, här är gröna gräsmattor ?
  Nu rustar jag mig för begravning, trist, men kan bli vackert.
  Varm kram ?

  1. God förmiddag! Tack! Globen är bla. min utsikt från soffhörnet och nu till idrottsgalan var den vackert blå.
   Visst kändes det konstigt att lämna Sverige och mötas av blåst, regn, snö och åska här. Hade gärna kunnat undvara att uppleva det historiska med snö igår. Det snöade här senast 1926.
   Begravningar är trista men kan också bli väldigt fina. Allt blir så definitivt och många minnen brukar komma upp när man sitter där.
   Stor kram och många tankar till dig.

 19. Vilken fantastiskt fin layout på din blogg!
  Ha det så bra i Spanien. Vi kanske kan ha lite vintermys på vår stuga med tanterna, bara jag blir ledig någon gång. Kram!

  1. Tack! Ja, jag är nöjd med den nya bloggen och portalen.
   Här är det just nu regn , åska och +7 grader och igår snöade det. Men vi har tak över huvudet och värme. Bra så. Många som inte har dte.
   Vet att du jobbar väldigt mycket men visst vore det trevligt med vintermys upe i norr med tanterna.
   Kram och tankar till dig och de dina.

 20. Men ojdå, det var ju en sensation. Inte sen 1926, snö är verkligen ovanlig där. Hur klarar befolkningen det? Du har ju vanan inne, men sydlänningar kanske känner det annorlunda.
  Hur är husen? Är de vinterbonade, eller fryser du inomhus?
  Jaha, nu läste jag svaret här ovanför. Bra, då kan jag känna mig lugn för dig.

  Det är också så intressant att du är så glad och positiv och så att säga vägrar att se det negativa i saker och ting. Sån´t tycker jag om. Jag försöker att vara likadan själv., trots den gamla gumman som växer fram mer och mer.

  Hoppas att du trots allt har det fint. Bra att det finns böcker och korsord.
  Varm kram till dig.

  1. Vi har det ju varmt och tak över huvudet och råd att värma upp “sommarstugan” men tankarn agår förstås till de som är hemlösa och intehar råd att värma upp sina hus. Röda Korest har irdnat ett härbärge för natten för hemlösa men kanske måste de ut under dagtid. Nu har det vräkt mer regn i 24 h och det åskar mellan varven.
   På lördag ser det lite mer hoppfullt ut. Husen r dåligt isolerade och ganska kalla i sig, men det är ju å andra sidan bra den varmare årstiden. Och så hr lyligt brukar dte inte vara och inte så mycket regn heller. Absolut inte snö.
   Jag försöker vara positiv och likaså att se det negativa som ett mer tillfälligt tillstånd.
   Men ibland så är det svårt. Jag tycker du utstrålar så mycket värme och kärlek så att det räcker till många runt dig.
   Vi har det bara bra men spm sagt tankarna går till de hemlösa.
   Stor kram!

 21. Oj ja det är förändringar även i Grekland min svärmor sa att hon inte sett så mkt snö förr som dem har nu men det blir nog bättre med värmen hoppas jag 🙂 njut kram

  1. Jag har sett på tv här att det är märkligt väder i hela Europa och även ASien har drabbats av häftiga regn och översvämningar.
   Här ska det bli uppehål på kördag så man kan hoppas. Men nu har det vräkt ner kylslaget rehn i 24h och gatorna svämmar över.
   Mellan varven åskar och blixtrar det dessutom.
   Skönt att ha ett varmt litet hus.
   Kram!

  1. Jadå, jag är i spanska kylan.
   Tack, filten känns extra skön. Vi kör värmen så frysa behöver vi intemen visst blir det lite rått.
   oväder och kyla verkar det var runt om i Europa och Asien har fått enorma mängder regn.
   I Thailand har byar runnit bort och många har fått sina hem förstörda. Lite mer rättvis fördelning av regnet kunde vara på sin plats. Afrika torkar.
   Stor kram till dig och jag hoppas det snart slutar regna för det har pågått nu i 36 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *