Torrevieja

Tillbaka i Torrevieja och den spanska sommarstugetillvaron

Vi är sedan ett par dagar tillbaka  i Torrevieja och den spanska sommarstugetillvaron. De tre veckorna vi varit i Stockholm har som vanligt gått i rask takt och fyllts av trevligheter. Valborgsfirade med vänner, ett par besök i Uppsala och besök av en bloggvän där vi  tittade närmare på Södermalm är lite av hemmavistelsens aktiviteter. Och så i slutet av förra veckan kom min överraskningsresa till Köpenhamn.  Och i sammanhanget känns det som en stor fördel att jag har gott om tid. Tid som jag i stort sett kan disponera och fördela efter eget tycke. Verkligen en frihet som jag tycker om.

Ett antal vackra passionsblommor på terrassen önskade oss välkomna tillbaka

Att vara tillbaka i Torrevieja

känns bra och fint var det också att jag hemma i Stockholm kunde ta viss del av den svenska våren och möta tiden mellan hägg och syren. Gårdagen ägnade vi åt att promenera längs havet och se om det skett några förändringar sedan vi reste hem för tre veckor sedan. En hel del ombyggnation pågår och det är inte alltid lätt att veta vilka vägar som är framkomliga. Man får pröva sig fram.

Palya de Los Locos, en av stränderna, där vi brukar ta en promenad när vi är tillbaka i TorreviejaPlaya de Los Locos, en av flera stränder inne i stan, såg ut som vanligt. Och här, längs havet, brukar vi ta en runda när vi är tillbaka i Torrevieja.

På många ställen i stan byggs det om. Och sträckan/strandpromenaden mellan Playa de Los Locos och Playa del Cura är fortfarande en byggarbetsplats. Vännen Ama skrev för ett kort tag ett inlägg “Ett långdraget projekt” och vi tänkte att projektet hade kommit en bra bit på väg så att vägen längs havet nu var framkomlig. Men icke.

Rejält avstängt med höga staket här längs havet. 

Vi hade tänkt oss ett trevligt tapasstopp på “Ruta al Sur” en av favoritbarerna, något som nästan är tradition när vi är tillbaka i Torrevieja. Här var det visserligen öppet men att sitta och titta ut genom galler kändes inte lockande.

Taoasstopp på "Ruta al Sur" brukar höra till när vi är tillbaka i Torrevieja. Tapasstopp på “Ruta al Sur” hör till när vi är tillbaka i Torrevieja. Helst någon av de första dagarna.

Inte lätt att ta sig in här. Men varför ska det vara enkelt.

Vi hoppade över “pitstopet” här och fotsatte  promenaden längs havet. Vid Playa del Cura slog vi oss ner i skuggan för den efterlängtade tapasen med dryck och tittade på de som badade och solade. Här hade  de blå stolarna, avsedda för rörelsehindrade, kommit ut i vattnet och likaså de gula avspärrningarna.

Playa del Cura har fått i de blå stolarna för rörelsehindrade samt de gula avspärningarna.

 

En skön och lång promenad

blev det och en fördel  tyckte jag var att temperturen höll sig runt +25 och med en svalkande bris. Väl hemma blev det en behaglig eftermiddag i skuggan på terrassen i sällskap med en god bok. Och eftermiddagen övergick i kväll  och avlöstes av en vacker solnedgång på vännen AKs balkong.

Vacker solnedgång! Och visst är det fint att vara tillbaka i Torrevieja igenVacker solnedgång såg vi från vännen AKs balkong. Och visst är det fint på flera sätt att vara tillbaka i Torrevieja igen.

 

32 svar på ”Tillbaka i Torrevieja och den spanska sommarstugetillvaron”

 1. Härligt att ni är tillbaks igen! Och så fin passionen är. Tänk att jag äntligen fick se en här på vår terrass också 🙂
  Stor kram och ses i morgon!

  1. Ja, det känns fint att vara här igen. Och passionen blommade så fint. Extra roligt att din “passiflora” också blommar nu. Kanske kommer fler blommor nu när den satt fart. Den såg så fin ut.
   Jättekul att ses i morgon.
   Stor kram

 2. Skönt för dig att vara tillbaka igen och få lite omväxling av natur och socialt. Fint med sommarstuga.
  Jag skulle inte tacka nej.
  Vad som ligger mig närmast är en vårutflykt till Kinnekulle på lördag och på måndag åker jag till Stockholm och till MOD. Sen så, torsdag drar jag iväg till Pfalz och efter det Värmland några dagar!
  Visst är det roligt att komma ut!
  Pratade nyss med min kusin som blivit änka. Hon kommer ingenstans nu och de som tidigare har rest över hela Europa jättemycket.
  Fånga dagen-kram!

  1. Ja, fint att vara tillbaka här igen ett par veckor och sedan väntar en hel del andra resor hemma.Resor både privat och i jobbet och det känns roligt.
   I juni kommer jag också att ta en tur upp på Kinnekulle i samband med min jobbresa till Bohuslän.Så fint här uppe. Passerar även din stad då-
   Skönt med lite andningshål mellan Stockholm och resan till Pfalz. Och att röra på sig så länge man kan och orkar tycker jag också om.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 3. Gokväll,
  Roligt att ni kom förbi i går kväll och njöt av solnedgången på min lilla balkong.
  Tack till dig och Bosse för hjälp i dag. Vi syns i morgon.
  Många kramar/A-K

  1. Gokväll!
   Tack för igår! Jättetrevligt och med så vacker solnedgång som ingick. Fint att det ordnade sig idag. Och visst hjälps vi åt.
   Vi ses i morgon.
   Kram!

 4. Så fint den blommar passionsblomman – tur den överlevde era försök till avhysning 🙂
  Förstår att det känns helt OK att vara tillbaka ett tag innan du ska iväg på en del jobbresor.
  Härliga solnedgångsbilder!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Passionsblomman är envis och ville inte låta sig avhysas så lätt. Så nu får den bo kvar. Men jag får tukta den rejält inför sommaren.
   Jag fick ju njuta en del av den fina svenska tiden mellan hägg och syren och hoppas grönskan besår även när jag kommer hem igen.En del jobbresor blir det och det blir bra att se olika delar av Sverige.
   Solnedgången igår var så fin och vi satt ute länge i den ljumma kvällen.
   Ha det bra du också.
   Kram!

 5. Så härligt att vara tillbaka i sommarstugan igen och kunna njuta av värmen. Ett praktiskt upplägg med tanke på att ni fick ta del av den fina svenska våren och dessutom till den härliga resan till Köpenhamn.

  Kram och god kväll!

  1. Det är trevligt att vara tillbaka här. Och den svenska våren fick jag uppleva och nu blir det ett ganska kort besök så jag hinner njuta av den svenska försommaren också. Och Köpenhamnsbesöket blev så lyckat. Är så glad för den resan.
   Kram!

 6. Härligt med Spanien igen. Sol och värme.
  Tänk att det är nästan ett år sedan vi var till fina Frigiliana.
  Efter en tid med fint väder har vi idag kallt och regnigt.
  Blev regnponcho när jag cyklade hem från centrum.

  1. Jadå! Lite variation! Och strax innan jag åkte hit var det Köpenhamn som gällde. Minns när du var till fina Frigiliana. En så vacker liten by. Och liknande finns det många av här i Spanien.
   Hoppas våren och värmen snart är tillbaka hos er.

 7. Välkomna ner igen! 🙂
  Jag tycker att det nästintill är skandal att det har tagit så lång tid att renovera där runt udden. Välbehövligt, ja, men att spärra av hela och sen jobba i myrsteg? SÅÅÅÅ synd om dom som har barerna där runt ikring. Nu får dom faktiskt skärpa sig och sätta fart ordentligt! Fast dom gånger vi har gått där så står dom mest bara och hänger…

  Men som sagt – välkomna ner igen! 🙂

  1. Tackar! Visst är det bedrövligt att det tagit så här lång tid. Så trist för restaurangerna här. De är ju folktomma. När vi passerade här igår fanns det inte ens jobbare på plats vid den nya strandpromenaden. Och det var inte siestatid heller.

 8. Hemma här, hemma där, upplevelser överallt. Ett levande liv, ett innehållsrikt och mångfacetterat liv…ett liv värt att leva. Jag gillar det här, jag uppskattar din variation och lust att förflytta dig…det är underbart!

  Att sitta still på en stol och vänta in slutet…tja, det passar många och tyvärr är det så många lever sina liv…men inte DU, inte JAG och inte många andra som lever för dagen…halleluja till dig Ditte, du din livsbejakande själ och själsfrände!

  1. Så länge jag orkar och har lust kommer jag att resa. Nu har jag också fått en hel del inspiration från dig och lust till resor som jag tidigare inte funderat så mycket på. Jätteroligt! Men sommaren vill jag helst vara i Norden. Jag har ju en del jobbresor i Sverige, Norge och Finland inplanerade (jobbar för en resebyrå) och även om det är jobb så får jag ju också se och uppleva mycket.
   Nej, att sitta på en stol och vänta på slutet – Inte för mig. Min mamma var likadan. Hon ville passa på att resa så länge hon orkade och det gjorde hon.
   Tack fina du för uppmuntran och all inspiration. Önskar att jag kom igång med att ta ut svängarna på resefronten än mer. Och det är ju bara att sätta fart.

 9. Passionsblomman är ju sååååå vacker, men kan liksom inte se sig mätt på den tycker jag. En fantastisk bildkavalkad bortsett från avspärrningen då. Tycker otroligt synd om restaurangerna som drabbas av arbetena. Jag menar det närmar sig ju högsäsong och då borde väl allt vara färdigt tycker man. Men nu så pratar vi ju Spanien såklart. Som sagt, först drabbades restaurangägarna av en regnig Påsk och nu detta. Vilket inkomstbortfall, för de flesta tänker ju som ni och byta ställe.

  1. Det är så roligt att passionsblomman valde att “överleva” trots våra försök att ta bort den. Så nu får den stanna som en familjemedlem. Ja, med viss tuktning inför sommaren när vi inte är här-
   Vi trodde att jobben här nu längs havet var klara, men icke. Och så trist för restaurangerna här- Tänk i påskas så många kunder de missade. Tycker jobbet kunde påskyndas.
   Vi gillar ju det här stället, bra läge och bra tapas, så vi kommer tillbaka men kanske är det många som inte tänker så.

 10. Så märkligt att det redan har gått tre veckor sedan ni kom till Stockholm! Ofattbart så tiden rinner iväg.
  Passionsblomman blommar så vackert. De är lite envisa de där …jag vet för jag sådde frön hemma som gav stora plantor och flera frukter under några år. ( jag gav bort våra passionsplantor, buskar eller träd) till slut. De blev så stora och jobbiga att flytta ut och in varje vår och höst.
  Solnedgångsbilderna är suveränt vackra med antennerna .
  Ha en fin fortsättning på Torreviejavistelsen. Så härligt när ni kan välja var ni vill vara.

  1. Ja, tiden går fort. Helt klart. Jag gläds över passionsblomman som vägrade överge mig när jag försökte ta bort den. Det blev knepigt att ha någon som vattnade så vi tyckte den fick vandra vidare. Men icke! Och jag är glad för att den valde att stanna hos oss. Här är den ju ute hela året men kan tänka mig att det är jobbigt att flytta den ut och in.
   Vi besökte en god vän igår och det är så fint att se solnedgången från hennes terrass. Hos oss ser vi den inte . Fel väderstreck.
   Vi är glada åt att unna välja lite var vi vill vara och fint att byta miljö då och då. Nu fick ju jag även en fin vistelse i Köpenhamn innan vi kom hit.
   Ha det fint du också .

  1. Här har de varit i farten länge med detta. Även under påsken då många människor var här. Trist för restaurang och barägarna och trist att inte kunna gå just här längs havet. Men det finns ju andra fina havspromenader som tur är.
   Hoppas de snart blir klara hos er med jobbet.
   Visst är det mysigt att njuta av en vacker solnedgång. Vi gör det gärna.

 11. Hej, ser att du svävar på rosa moln! Och vackra är dom! Men ack så det ser rörigt ut där man bygger om. Ska dom bli färdiga till turistsäsongen, är inte den strax på G? Annars är det väl bättre att stöka under lågsäsong…
  Ja här hos oss står ju både byggnader och vägar precis där de alltid stått, ibland är det positivt och ibland önskar vi att åtminstone våra vägar kunde underhållas bättre.
  Ikväll har jag inte läst en rad ännu, hockeyn var en nagelbitare, o jag kunde väl aldrig tro att det skulle sluta med finsk seger..
  Då vet jag var jag har dig nu ett tag, men plötsligt huxflux är du väl någon helt annanstan! Vilken tur att du är så duktig på att höra av dig! Kram

  1. JO, det blev en vända på rosa fluffiga moln.
   Men innan försökte vi ta oss an denna sträcka längs havet. Men det går ju i snigelfart. Så trist för restaurangägarna. Påsken regnade bort till viss del och sedan detta med bygget gjorde att gäster inte kunde komma hit. Påsken är ju spanjorernas störst helg- Den stora turistsäsongen är i augusti, men redan nu fylls det på. Tyvärr händer inte mycket här rom dagarna.Lite fart skulle inte skada.
   Hockeyn såg vi också och så roligt att Finland vann. De är ju ett riktigt lag. Stort grattis!
   I början av juni är jag hemma igen för jag har en del resejobb så jag hinner fortsatt ta del av den fina svenska sommaren och tills dess njuter jag av dina och andra vänners vackra sommarbilder från Sverige. Men jag har en hel del fint här också-
   Kram!

 12. Det ser inte ut att gå någon nöd på Er, vi hade 5,5 grader idag… nu har det stigit till 8 i varje fall… Ha det så bra 👍

  1. Nej, ingen nöd här. Idag +26 så jag skickar lite värme till dig. Jag håller mig i skuggan.
   Ha det fint du också.

 13. Det är fantastiskt med er sommarstuga inom pendelavstånd. Några veckor här och några där. Så perfekt ni har ordnat det för er!
  Vi trivs så gott i vårt vinterviste, men det hade varit skönt med lite kortare resor! Kram till er båda två!

  1. Ert vinterviste är ju så fint. Fortfarande är våra tankar ofta i de trakterna. Men med mina hudskador är det inte direkt så lämpligt.Vi har alltid trivts så bra där, från första stund.
   Men nu blev det en liten sommarstuga i Torrevieja och bra pendelavstånd är det. Men sommartid vill vi ju helst vara hemma i Sverige/Norden. Så dett blev bra när det nu inte blev Thailand.
   Kram till er från oss

  1. Jag rör mig en del just nu och lika bar att passa på när orken och möjligheten finns.
   Tar nu var på vad som finns här.
   Ha det fint!

 14. Systern flyger och far! Har fått med mig Hotell Citizen M, mer av Köpenhavn också! Vilken fin överrsakningsresa Liv tog dig med på; så kul uppleva tillsammans!Härlig hotell! Fint å följa med på resan och så hamnar jag här i sommarstugan 🙂
  Har varit hemma i Norge några dagar, fina dagar blev det med släkten.
  Stor mågott kram och hälsa B!

  1. Vad trevligt med en tur till Norge! Och nu bor du ju också nära gränsen-
   Helen och jag hade fina dagar i Köpenhamn och så roligt att komma tillbaka hit. Var länge sedan jag var där.
   Nu är det den spanska sommarstugan som gäller ett litet tag. Och snart ses vi- Tiden går fort.
   Och du är alltid välkommen med.
   Kram!
   B hälsar och skickar kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *