Spanien Torrevieja

Tid har jag gott om

Tid har jag numer gott om. Visserligen kan det även som pensionär ibland kännas som om dagarna snabbt fylls med olika saker. Men det är ju ofta upp till mg själv att bestämma innehållet i dem.  Jag tycker om dagar som är  varierande och jag tycker om de dagar som lunkar på. Spontana inslag är alltid välkomna. Ofta känns det numer, ju äldre jag blir, som om tiden på något sätt ökat takten, dygnet går liksom snabbare. Och kanske är det så för att det är så mycket jag vill passa på att göra.  Det är så mycket som är roligt.  Blotta tanken på att jag numer i princip fritt disponerar min tid gör mig upprymd.

Dagens händelse här blir en heldagstur upp i bergen så till er kära läsare återkommer jag i kväll.

 

Tid har jag gott om och det är alltid fint att stanna till vid havet i TorreviejaAtt stanna upp och titta ut över Medelhavet gör jag både ofta och länge. Här Playa del Cura i Torrevieja. 

Tid finns

-och att träffa vänner tycker jag om, vare sig jag är hemma i Stockholm eller här i den spanska sommarstugan i Torrevieja. Ofta blir det väldigt spontant, men ibland också planerat.  Idag blev det både och. Jättetrevligt. Soligt, goda tapas pch väldigt trevligt. Och med tillhörande promenad längs havet.

Ulla och Ami  på det trevliga tapasstället “Ruta al Sur”. Jättegoda tapas serveras för 90 cent/styck. (Ca 10 kr)

Efter en stund utökades gruppen med vännena Ama och Anders. Ett trevligt och spontant möte. Njutbart i solen.

En utökad grupp. Och visst har vi några favoritställen som är gemensamma.

I fredags var vi till det fräscha shoppingcentrat La Zenia Boulevard där två saker fanns på inköpslistan. En av dessa hittade vi, men för att det inte skulle bli så tomt när vi åkte hem  passade jag på att köpa ett par blusar på Desigual, en spansk butik. Men jag hade även spanat in ytterligare en blus. Och med tanke på att jag helst inte ska ha bara armar i solen med mina solskador, så vore den nog bra för mig.

Så igår tog jag på nytt bussen till La Zenia Boulevard för ett inköp. Och jag hamnade mitt i en danskurs. Men vad gjorde det. Tiden hade jag ju och roligt var det att se på. Kanske kan jag vara med nästa gång. Bara en tanke.

Tid för dans på La Zenia Boulevard. Danskurs pågår. Alla som vill kan vara med.

(Inköpen)

Jag brukar sällan på bloggen visa  det jag handlar, men har fått  önskemål om att göra det.  Så detta blev det alltså. Har även hittat en väska, egentligen fyra i en, som jag tror skulle passa mig bra. Men nu är det så att min väskkvot är fylld och även fast jag samlar på dem kan det finnas en gräns. Men å andra sidan har gränser även förr överskridits. Sen är ju frågan om jag verkligen blir bestående gladare av väskorna. För att köpa bara “därför att”  är jag inte så mycket för.

Fredagens två blusinköp –

-och gårdagens.

 

42 svar på ”Tid har jag gott om”

 1. Jättefina fynd alla tre, och den röda är nog allra finast av dom 🙂

  Himla trevligt att ses igår – det var verkligen härligt där i solen trots dom i övrigt ganska blygsamma graderna 🙂

  Ha en bra tripp upp i bergen idag! 🙂

  1. Tack! Jag tror jag kommer att använda alla tre, men säkert kommer den röda att vara på en hel del. (Lätt att man spiller lite från goda tapas på de vita och då är fläckarna svårare att få bort…)

   Det är alltid så trelvigt att ses och fint att njuta av solens värme trots att det egentligen inte var så varmt i luften.

   Dagens tur blev lååång och över förväntan på alla sätt- Och bussresan gick riktigt bra. Skönt så.
   Hoppas ni har det bra.
   Trevlig kväll!

 2. Gomorron!
  Åh, vilka snygga blusar, precis din stil. Väskan lät väldigt intressant tycker jag. Jag köpte en färggrann Desigual på Birka i somras.
  Hoppas att ni fick en trevlig tur upp i bergen.
  Själv ska jag på logemöte i kväll.
  Kram/A-K

  1. God kväll! Nyss hemkommen efter en jättelyckad utflykt på 12 timmar…

   Vad roligt att du tyckte jag gjort ett bra köp. Blusarna kan ju användas hela året och för mig är det bra med lång ärm och blusarna är ju tunna. Känns bra.

   Önskar dig en fin kväll och trevligt möte.
   Kram!

 3. Alltid trevligt att träffas. Och spontanträffar är roligt!
  Blusarna var jättesnygga och användbara till mycket.
  Önskar er en trevlig tur!
  Stor kram

  1. VIsst är det både roligt och trevligt att ses och det blir ju både spontant och lite mer planerat.
   Kul att du ocksp tyckte om blusarna och jag känner att jag kommer att använda dem och de passerar ju hela året om.

   Nyss hemkommen efter 12 h och dte har varit en väldigt lyckad, givande och vacker tur.
   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Tid har jag också gott om, men helt plötsligt försvann en massa tid, men det gör det ju för alla 😀
  Allt beroende på vad man gör.
  Vilka fina blusar, du köpt! Den i övervägande rött, med blått inslag, åh, den ville jag ha! Grattis, till fina inlöp!
  Jag kan hålla med dig om att ibland köper jag för mycket, det ska användas också.
  Stor och varm kram, från här och nu, Gerd

  1. Visst kan vår tid då och då försvinna men ibland kommer den ju också tillbaka. Och visst beror det på vad man gör.

   Tack! Jag är väldigt nöjd med blusarna och just att dte är lång ärm så att jag kan skydda armarna mot solen. och de kan ju användas hela året.

   Kram och tankar till dig också.
   Trevlig kväll!

 5. Så fine bluser du har kjøpt.
  Og så morsomt med dansekurs midt på dagen i eit kjøpesenter. Der kunne eg tenkt meg
  å vere.
  Og så koseleg med venner som møtes spontant.

  Ha ein strålande dag.

  1. Jag blev nöjd med blusarna och de kan användas när som.
   Danskurs mitt på dagen lockade flera och jag stannade en god stund föör att titta. Nästa gång skulle jag också kunna tänka mig att vara med. Kul att du också kan det.

   Stan här är inte så stor så det händer ganska ofta att vi träffar vänner och bekanta spontant.Jättetrevligt!

 6. Snygga blusar, ovanlig vilket är ju kul att komma hem med ,-)
  Danskurs där alla kan vara med det gillar jag ,-)
  Mysigt att ni känner en hel del och kan umgås låter riktigt mysigt.
  Allt ser härligt ut ,-)
  Tiden flyger iväg, vi har fullbokat nästan hela veckan, mamma bor ju hemma med hjälp av hemtjänsten och oss och har börjat känna sig mer o mer ensam, så vi räcker inte till ,-)
  Men hon mår väldigt bra annars så det är ju kul.
  Det är första gången vi har nästan fulltecknat i kalendern .
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Jag blev nöjd med blusarna och de är lätta att använda. Passar bra mot våren efetrsom jag inte direkt ska ha sol på armarna heller.
   Danskursen var öppen för alla och man behövde heller inte ha med “egen partner”. Bra initiativ!

   Trist att din mamma känner sig mer och mer ensam men jag tror det lätt blir så med ökad ålder. Och fint att hon annars mår bra. KLat att ni vill åka dit och finnnas till hands för henne.
   Och att ha det fulltecknat kan också vara trevligt.
   Stor kram och tankar från mig.

  1. Vinter är det inte direkt och ingen snö eller minusgrader. I solen är det behagligt men i skuggan har inte termometern i veckan passerat +15. Men det räcker bra. En tröja på hjälper långt.
   Mysigt att umgås och sitta ute och njuta av goda tapas tillsammans med vänner.

 7. Snygga blusar!
  Åh vad spännande det ska bli att läsa om er bergstur! Ni är verkligen duktiga på att hitta på saker!

  1. Tack! Och blusarna med lång ärm är ju bra för mig. (Slipper ju då tejpa.)

   Bergsturen/utflykten var superbra och variarad och med många vackra naturupplevelser. Inlägg och bilder kommer.
   Kul att vidga vyerna och dessa bussturer är verkligen smidiga att hänga på. Rekommenderas.

 8. Tid är det enda man har, och den är till och med gratis, åtminstone för oss pensionärer! Så du gör som alltid allt rätt och njuter av diverse äventyr i den takt du känner för. Dessutom finns det ju alltid ett mañana, eller hur!!!?

  Blusarna är helt fantastiska, speciellt den första. Otroligt läckert! Den andra är så himla kul och färgglad – love it! Och gårdagens är en vacker festblus. Bra inköp där:-) Desigual sortimentet i Spanien skiljer sig stort från det i Sverige. De har en nationell och en internationell kollektion fick jag veta i Desigual butiken på Alicante flygplats, och jag föredrar absolut den spanska varianten.

  PS. Hoppas min kommentar inte försvinner i cyberspace den här gången. Det var ju ditt inlägg om Kina som jag kommenterade och frågade om du någonsin testade deras “inhemska” mat, typ hund, grisöron och -penis samt “krispiga” maggots. Det finns ju en Asian supermarket vid Hötorgets t-banestation, och den bjuder på kinesiska delikatesser som vi västerlänningar ofta rynka näsan åt. Där finns en kock som lagar maten från grund varje dag, men hittills har jag inte sett hund. Troligen förbjudet i Sverige. DS.

  1. Manana tycker jag är väldigt bra. Och jag tilllämpar den också.
   Blusarna är jag väldigt nöjd med och vet att de kommer att användas flitigt och passar när som. Och för mig är det bra med långärmat eftersom jag har en “ful solskada” på ena överarmen och den ska inte ha sol. (Får tejpa över/plåstra över om jag har kortärmat så det gör jag ju också ibland om det är varmt.)
   Intressant att sortimentet i Desigualbutikerna skiljer sig åt, men jag kunde nästan tänka mig det. Tycker det är “roligare” här.

   Ditt förra inlägg är vl ute och svävar. För det har ännu inte dykt upp. Har tittat- Vad gäller hund så äts det mycket sällan i Peking området men kan förekomma i några delar av Kina. Och då är det inte små taxar som avses utan hundar som är uppfödda för ändamålet. Hemskt, men i Sverige och Spanien äts det kanin….Grisöron, eller könsdelar har jag inte heller set på menyerna men kansk eär det lokalt.
   Och som sagt hund är ovanligt även i KIna numer. Tror det var annat öfrr där, som i många länder där man svälter där det mesta äts. Visserligen sa man förr att kineserna åt allt med fyra ben utom bord och stolar men det har nog ändrats.

   (I Hötorgets kinesiska butik handlar jag då och då med min kinesiska lärare och maten är riktigt bra. Oftast handlar vi ingredienser och lagar själva så att jag ska lära mig mer.)

 9. Hej Ditte!
  Tack för en jättetrevlig blogg! Jag har ganska nyligen hittat den och jag är också är en del i Alicante och Torreviejaområdet så känns det extra roligt. Och jag tycker om att läsa dina blandade inlägg med många fina bilder.

  1. Tack för fin kommentar. Och jätteroligt att du hittat hit. En del blandad kompott vad gäller inlägg blir det och roligt att du tycker om variationen.

  1. Ja, det blir ofta trevliga dagar här. Och tillvaron är ganska lättsam. Blusarna är jag glad för eftersom mina armar helst inte ska vara i solen något mer. Och de kan användas hela året också.
   Kram!

 10. Hola! Hade gärna varit med er idag! Ser mysigt ut! Här är det kallt… Snygga blusar! Verkligen du!

  Jörgen väntar på blogginlägg från Murphs med ”Bosses och Jörgens” specialmacka (med 4 ingredienser – man kan enligt menyn endast välja 3) och spanande på taxibilar! Vi var en HEL vecka i januari och hittade inte nr 20… Men Mr B har sett den och vi vet att det är en Skoda modell större. #intresseklubbenantecknar

  Kram ❤️

  1. Hola! Vad trevligt om du varit med oss. Dock är det det i tankarna. Blusarna tyckte jag om och då är det lika bara att slå till. Bra öfr mig med långärmat.

   Blogginlägg fråm Murphs kommer. Vi måste bara dit föret. Mr B har talat om mackan så vi ska nog få till den. Hav tålamod!
   Nu har vi sett taxi nr 20 två gånger så den finns helt klart.
   Ha det bra!
   Kram!

 11. SÅ kul att du visar dina blusinköp på vår favvobutik 😉
  Jättefina blusar, den sista fina festblusen ser fantastisk ut!
  Å så mysigt att sitta ute och äta billig tapas med god dryck till, även den billig kan jag tro?
  Skönt att kunna spendera dagarna som man vill, men jag förstår att du gillar fart och fläkt och blir uppbokad på mycket, och det är ju så livet ska vara, göra trevliga saker ,och även njuta av lugnare dagar …jag tycker också att tiden går alldeles för fort nu, hinner inte med ibland! Kram!

  1. Jag brukar ju inte så ofta visa det jag handlar, men undantag kan göras. Desigual gillar jag och den är inte direkt “åldersfixerad”. Nöjd blev jag med inköpen och kommer att använda alla tre. Bra för mig med lång ärm.

   Vi passar gärna på att sitta ute och njutbart blir det än mer med lite goda tapas och fina vänner.

   Precis som du skriver är jag ingen direkt stillasittande person, men jag kan även var det. Tänker som min mamma, “att den dagen kommer när jag inte kan eller orkar och då ska jag inte gräma mig over det jag inte gjorde”. Hon var klok hon.

   Du jobbar ju mer än full tid så jag frstår verkligen att dina dagar rusar iväg. Och du med dem.
   Så är det ju när man fortfarande är mitt i livet och yrkeslivet.
   Stor kram!

 12. Fina blusar alla tre! Jag har en känsla att du nog far ytterligare en tur till shoppingcentrat och köper väskan. Den lät så himla praktisk.
  Har ju fått en förhandstitt på instagran på er fina dagstur… verkar ha varit kanon.
  Kram!

  1. Jag känner mig väldigt nöjd med blusarna och de kommer att användas flitigt. Bra för mig med lång ärm.
   Vad gäller väskan så funderar jag ett tag till…Men kanske.

   Bergsturen blev väldigt lyckad och på alla sätt.

   Kram och trevlig torsdag.

 13. Det är konstigt det där med tiden ……… att allt går så fort och att det verkar gå fortare och fortare ju äldre man blir!
  Hoppas bergsturen blev till belåtenhet!

  1. Bergsturen var till mycket stor belåtenhet på alla sätt. Väldigt trevlig! Och det blev en lååång dag. Händelserik också!

   Och visst går tiden fort….Tror den samarbetar med åldern.

 14. Det måste vara härligt att kunna styra över sin tid och själv planera sin dag. Visst finns det fördelar med rutiner också men jag hade nog gärna varit lös och ledig. Grattis till fina fynd och snygga blusar. På lördag blir det Emporia och då ska jag titta in om på Desigual.

  Kram och trevlig torsdag!

  1. Jag tycker det är bra att nu kunna göra det. Har ju arbetat heltid och ibland mer än så alla år i yrkeslivet så att nu inte vara så planerad i det jag gör känns ganska skönt. Och lärarjobbet är inte direkt flexibelt, men roligt har det alltid varit. Annars hade man ju bytt bana. Vsserligen jobbar jag lite men det är tämligen marginellt.

   Jag är nöjd med blusarna och kommer att använda alla tre. Förstod igår att det finns olika kolektioner av Desigual, en inhemsk- varor som bara säljs i Spanien och en som går på export. Men titta in du för kanske kan du fynda.
   Trevlig torsdag.
   Kram!

 15. Så härligt att kunna disponera tiden fritt och fylla den med njutbarheter. Det låter som en perfekt mix av spontanitet och planering!

  Så snygga blusar du hittade och var kul att hamna vid en danskurs. Där hade jag också stannat upp men det är tveksamt om jag hade deltagit, haha. 😉

  Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver, även känslan av att tiden verkar gå fortare ju äldre man blir. Desto viktigare att ta vara på nuet, helt utan måsten (i den mån kan man).

  Vänner är verkligen det som förgyller livet! Härligt att se mina bloggvänner sammanstråla. Hoppas kunna vara med en dag.

  Stor kram!

  1. Jag har ju jobbat full tid hela mitt långa yrkesliv sp det känns väldigt bra att nu sen några år tillbaka kunna göra både mer spontana och planerade saker. Jobbar man är ju den arbetsfria tiden begränsad.
   Att ta dagen til vara försöker jag och ibland är det lättare.

   Blusarna är jga nöjd med och de kommer att användas. Bra för mig med långärmat.

   Visst vänner viktiga och du ska veta att du alltid är välkommen att ansluta dig.

   Stor kram!

 16. Ja du nu när jag går hemma så käns det som jag hinner inget alls, hur hinner man jobba annars?? he he så jag vet att tiden går fort o du gör rätt i allt du gör & såå snygga blusar du köpt 🙂 fin dag kram<3

  1. Ja, man kan undra. Men jag tyckte oftast jag hade tid för det jag ville även när jag jobbade heltid, som jag alltid gjort. Men då var jag nog mer strukturerad. Även döttrarna had ju sina aktiviteter men de lärde sig tidigt att ta sig dit och hem själva . Men inte blev det så mycket sponatna saker som hände på den tiden. Det finns det utrymme för idag på ett helt annat sätt.
   Blusarna är jag väldigt nöjd med och de kommer att användas.
   Kram och trevlig torsdag.

 17. Läckra blusar… det är snart dags att förnya i min garderob också. Tid ja. Vad är det egentligen. Något som susar förbi utan minsta tanke på att stanna upp en liten stund. Kul att träffas och ha en trevlig stund tillsammans! Kramar

  1. Tack! Långärmade blusar är bra för mig och ger fins skydd mot solens mer brännade strålar. Ja, när det är dags för dem-
   Och vad gäller tid känns den ibland som en färskvara, men visst har vi den mumer. Men ibland känns det inte så…
   Kram!

 18. Fina och användbara blusar.

  Dina tankar runt tiden och att spendera dagarna som man vill känner jag så väl igen. Jag tycker att jag har ett så väldigt gott liv, gör vad jag vill med mina dagar, i stort sett. Har tid att också se och glädjas litet extra runt det man ser och hör, sitta och filosofera eller utforska världen. Igår ser jag att det börjar spira i rabatten utan huset jag bor i, trots att vi fortfarande har snötäcke på marken.

  Alltid lika trevligt att ta del av dina resor, promenader och kompisträffar.

  1. Blusarna är jag så nöjd med och de kommer att användas en hel del Har redan börjat. Har förstått att vi har många genensamma nämnare.Och visst är det en skön känsla att själv till stor del bestämma innehållet i dagarna.
   Och vad fint att det nu börjar spira under snön i rabatterna. Våren kommer.

   Trevligt att du är med på mina “äventyr”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *