Resor i Sverige Stockholm

Sommaren 2018 – Vad hände? En hel del

Sommaren här hemma går nu in på sin sista vecka. I alla fall om man tittar i almanackan. Men för att dra ut på den lite till, om man så önskar, kan ju delar av september kallas för sensommar även om det är en höstmånad. Och för de som önskar sig höst så går det ju  att ta den till sig. För egen del behåller jag sommaren ett tag till. Men jag måste tillstå att den svalare luften nu i augusti gett mig mer ork att hitta på trevligheter och göra “roliga saker”.

Sommaren pågick i Torrevieja när jag lämnade och reste till Sverige. Och här var det än mer sommar.Torrevieja, Spanien, i början av juni, innan jag lämnade den spanska sommarstugan och reste hem till Sverige.

 

Sommaren 2018

har jag nästan helt tillbringat i Sverige. Ett medvetet val. Eftersom jag inte längre p.g.a. hudskador tillbringar tid på en strand eller ens i solen, känns inte längre varmare länder som ett alternativ. Inte just under sommarmånaderna. Nu har det i och för sig varit väldigt varmt här hemma också, så det har varit klurig att undvika solen. Men kvällarna har, under de varmaste dagarna, varit min bästa tid.

Stockholm har till största delen varit basen i sommar men flera fina  resor inom Sverige har det blivit, både privata och jobbrelaterade. Och även några privata avstickare till Åland.

Juni kom med en jobbrelaterad resa till Bohuslän och där vi under vägs såg och upplevde mycket genom landskapen vi passerade. En del stopp blev det bl.a. på Kinekulle i Västergötland. Uddevalla och trevliga hotell Bohusgården  blev vårt hotell under resan.

Uddevalla och Uddevallabron jobbresa hit sommaren 2018Utsikt från min balkong på Bohusgården över Byfjorden och Uddevallabron.

Under dagarna här i Bohuslän besökte vi Marstrand, Lysekil, Smögen och Fjällbacka. Fina bohusländska pärlor allesamman.

Marstrand i juni och sommaren pågår. Carlstens  fästning på Marstrandsön syns vida omkring.

Hemresan från Bohuslän gick via Västergötland, Dalsland, Värmland och Västmanland innan vi åter var tillbaka i Stockholm. Och ett stopp i Karlstad och på Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall blev det förstås också.

Sandgrund och Lare Lerins permanenta utställning är ett “måste” om man är i Karlstad. Hit återkommer jag gärna. 

Fina möten med barnbarnen, William snart fem år till vänster och Max åtta år till höger. Jodå – döttrarna har jag också träffat en del.

Stockholm är alltid Stockholm. En klar favorit. Här vy över stan från Mosebacke.

Juli  och augusti kom

och det blev både nya resor och tid i Stockholm med omvivningar och ett par turer till Åland.

Konsert på Dalhalla med fint boende i Tällberg. En jobbrelaterad resa som jag gjorde för tredje året. En upplevelse.

Malena Ernman, Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nisse Landgren. Så bra!

Under sommaren blev det också några resor över till Åland.Några turer till Åland genom Stockholms vackra skärgård har vi gjort. Extra njutbart i fint väder.

Ytterligare en jobbrelaterad resa och nu till Höga kusten- kuststräckan i Ångermanland mellan Härnösand och Örnsköldsvik. Och att det heter “Höga kusten” beror på att det är just här som landhöjninngen sedan den senaste istiden varit nära 300 meter som högst.

Högakustenbron i Ångermanland är en fantastisk skapelse både att se på och att passera över.

Höga kusten och här på Skuleberget som är den plats där landhöjningen varit störst.

En tur till Östergötlands skärgårdar blev det i augusti och då också ett besök på den fina ön Harstena i norra Gryts skärgård.

Här finns det också de vackra sällsynta röda näckrosorna. (Originalen finns i Tiveden och i sjön Fagertärn)

Och många vackra kvällar och en del tidiga morna har tillbringats på balkongen hemma på Söder. Inte dumt det heller.

Tidig morgon hos oss och båtarna har ännu inte börjat visa sig.  (Förutom husbåtarna som alltid ligger här.) 

 

 

 

32 svar på ”Sommaren 2018 – Vad hände? En hel del”

 1. Vilken härlig tillbakablick på sommaren 2018! Din sommar har verkligen innehållit mycket gott och blandat precis som en sommar ska göra. Själv uppskattade jag veckan i Parga, soliga dagar på stranden och barnens besök här.

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

  1. Sommaren blev en blandad kasse och med varierat innehåll. Väl varmt för mig periodvis under dagtid då det var svårt med andningen.Jag har saknat det spontana badet som jag ju sett att du och andra haft tillgång till på nära håll.Men man kan ju inte få allt. Hade varit fint att bara snabbt ta sig ner för ett bad.Förstår att du uppskattade veckan i Parga och att ha barnen, både de “stora” och lilla S på besök.
   Önskar dig en fin kvälll.
   kram!

 2. Vilken underbar sommar du har haft! Och vädret har ju varit fantastiskt det med, även om det varit lite väl varmt i Sverige med har jag förstått. Fantastiskt fina bilder på grabbarna också 🙂

  Hoppas det blir en härlig sensommar – hösten kan gott vänta ett tag tycker jag 🙂

  Ha en fin lördagskväll!

  1. Tack! Ja, en del bilder har det blivit. Fler n vad jag trodde. Visst har sommaren varit bra och Sverge har ju verkligen visat sig från sin soligaste sida. Jag tycker att det varit väl varmt stundtals under dagarna men kvällarna har varit desto behagligare. Men till nästa år ska en portabel ac inköpas. Lika bra att göra det snarast för att vara säker på att få tag på en.
   Vist kan hösten vänta. Jag satsar på sensommar.
   önskar er ockås en fin lördagskväll.

 3. Hej Ditte!
  Ja vilken sommar du haft, så vackra bilder från dina upplevelser! För varmt ja…
  Ha en bra fortsättning!
  Kram och tack för besöket!
  P ♥♥

  1. God afton!
   Tack! Ja, det har varit en bra sommar upplevelsemässigt och med fina resor i Sverige. Men jag tycker det varit alltför varmt många dagar och då inte orkat göra trevliga saker. Värmen har begränsat mig. Men kvällarna har varit så sköna och vi har ju då suttit ute på balkongen till sent.
   Vi ses snart igen. Jag kommer.
   Kram!

 4. Kul att sammanfatta denna fantastiska sommar i bild och text! Och njutbart för oss andra att läsa! Och ännu kommer säkert fina dagar och kvällar innan höstmörkret gör sin entré för gott i år!

  1. Tack! Jag undrade just vad jag gjort i sommar och började fundera. Såg att det blivit en hel som hamnade i min sommarkasse. Men nu hoppas vi först på fina sensommardagar och efter det blir det ju viss fortsättning av sommaren i Torrevieja under september. Bra att sprida ut sommaren.
   Trevlig fortsatt helg.

 5. Finfina bilder och minnen från en innehållsrik sommar! Helt olik förra årets. Du har verkligen fått gott och blandat.
  Jag tittar tillbaka på mina sommarresor och det har också blivit ett antal. Träffade ju dig i Stockholm i början av juni också 😀
  Tvärtemot så mådde jag väldigt gott av värmen. Som det är nu så fryser jag. När jag cyklar iväg i morgon bitti till Kyrkans Gård, kommer det att vara 10 grader, brrr. Men det är ju så som det är.
  Ha en fin kväll, min blir ganska så kort.
  Stor kram!

  1. Tack! Jodå, fina möten har det blivit och så roligt att träffa dig i Stockholm. Vi fick ett par fina dagar här. Värmen har stundtals varit besvärande för mig eftersom att jag haft svår med andningen och blivit begränsad dagtid, främst här hemma i Stockholm. Och jag vill gärna vara aktiv och göra roliga saker. Vill inte bli begränsad. Men ibland blir det ju så ändå. Och det kan ju vara olika saker som man begränsas av.Vet ju att många tyckt värmen varit ok. Men jag ska redan i höst skaffa en portabel ac så att jag är beredd inför ev. kommande värme ett annat år. Förstår att det är kallt att cykla om det är 10 grader…Önskar dig också en fin kväll. Kram!

 6. Vilken aktiv och fin sommar du har haft i Sverige! Dina utflyktsmål bevisar helt klart att man inte behöver resa utomlands om man vill uppleva “det där lilla extra” . Det går lika bra på hemmaplan, åtminstone den här långa och varma sommaren. Det hade liksom inte vara lika lyckad om det regnat hela tiden som det gör vissa år på hemmaplan.

  Bilderna på William och Max är ju såååååå fina. Vilket charmtroll William är. Än en gång kan jag bara förlora mig i hans ögon. Dessutom älskar jag killarnas klädstil. Din dotter har “min” smak där:-)

  1. Först kändes det inte som om sommaren och jag riktigt varit överens. Jag har ju haft klurigt med andningen stundtals och värmen påverkade mig ganska mycket. Orken fanns liksom inte. Men visst har det varit en hel del trevligheter både hemma och på resande fot. Jag har ju ingen önskan längre att direkt lämna Sverige sommartid. Bilsemestrarnas tid både i Europa och annorstädes är förbi och jag solar inte längre så en strand är inte så bra. Men upplevelser, trevligheter, god mat och dryck gillas. Och att inte skynda på. Har här hemma verkligen njutit av de ljumma kvällarna. För ett par år sedan när jag körde Bohuslänsresan regnade det nästan alla dagar och i år var det strålande sol. Och visst är det skillnad på västkusten i sol och regn.
   Visst är killarna fina! Och de ger oss så mycket glädje. Pigga och glada. Och klädstilen passar ju till dem. Tycker att Liv lyckats med att de har färg på kläderna och det piggar upp. Ska hälsa henne att du gillar deras stil.

 7. Hola! Härlig sommarsammanfattning! Och tack för idag! Ska ta med er till Pats Place någon kväll när det passar och ”guida” er bland de olika thai tapas-rätterna.
  Kram!❤️

 8. Vilken härlig och varierad sommar! Jag ser många bloggare som gör “sommarsammanfattningar” nu, börjar det kännas som höst i Sverige? Det gör det faktiskt i Belgien. Vi hade varmt länge, men igår var det bara 16 grader och ganska blåsigt …

  1. Kommentaren kom fram! Men jag måste godkänna den innan den publiceras. Min sommar har varit varierad och med mycket att se i Sverige. Fint det också ’

 9. Kom min kommentar fram? Provar utan att fylla i bloggadressen … Vilken härlig och varierad sommar! Jag ser många bloggare som gör “sommarsammanfattningar” nu, börjar det kännas som höst i Sverige? Det gör det faktiskt i Belgien. Vi hade varmt länge, men igår var det bara 16 grader och ganska blåsigt …

  1. Jadå! Har fått två. Men jag måste godkänna innan de publiceras. En verkligt fin sommar har det varit men periodvis för varmt för mig dagtid. Men ljuvliga kvällar. Nu får det vara sensommar och det är frisk luft. Men lite höst anas kvällstid. Ha det fortsatt fint.

 10. Gomorron Ditte! Sverige är fantastiskt, jag byter inte den svenska sommaren mot något annat! Dessa härliga friska morgnar vi har här uppe nu är helt underbara. Så småningom börjar ändå längtan till det varmare Spanien ta över och då är det så skönt att kunna göra som flyttfåglarna gör!

  1. Instämmer! Jag är också helst här hemmma i Sverige sommartid men sedan gör ju vi också som flyttfåglarna. Fint att ha alternativ.
   Önskar er fortsatt fina dagar och vi följer med spänning vad som händer.

 11. Din sommar har varit mycket blandad. Du har sammanfattat dina härliga resor på ett perfekt sätt. Visst är det ändå lite skönt att det nu går mot höst, sommaren har ju varit fantastisk och lång.

  1. Tack! Först tyckte jag inte att det hänt så mycket i sommar men när jag började fundera var det en hel del. Jag har ju mellan varven ett roligt resejobb som tar mig til olika platser och jag trivs verkligen jätttebra med både resor och att vara reseledare. (ar varit det en del i yngre ålder) Sommaren här hemma har varit blandad och väldigt trevlig. Men stundtals har det i Stockholm varit väl varmt för mig. Nu ser jag fram emot några fina sensommardagar och sen kan hösten komma i lagon takt. Men då tar jag mig en tur söderut, till den spanska sommarstugan.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Har förstått att du också haft en minnesvärd och fin sommar.

 12. Å, vilken höjdarsommar! Lerins utställning skulle jag väldigt gärna vilja se, förstår inte varför jag inte tog mig dit i sommar, men det kommer ju fler tillfällen.
  Måste säga att dina barnbarn ser ut att vara solstrålar båda två, charmiga och med glimten i ögat.

  Ha det fint!
  Kram

  1. Visst har det varit en fantastisk sommar, men studtals väl varmt för mig. Men vädret kan en ju inte påverka direkt så det bara att ta det som det blir. Har desto mer njutit av underbara kvällar. Lars Lerins permanenta utställning på Sandgrund är väl värt både ett och flera besök. Jag har i resejobbet haft förmånen att få komma dit nu flera gånger per år och det är verkligen höjdpunkter. mÅnga tavlor byts ut och hängs om så det blir ofta nya upplevelser också. Passade även i Stockholm att se hans utställning här på Liljewalchs, men den var brytdligt “mörkare” och det var inte Lerin som valt tavlorna hit utan museiechefen.
   Barnbarneb är pigga och så fina och ger mig stor glädje.
   Ha det bra du också.
   Kram!

 13. Vilka fina bilder och framförallt verkar du ha haft en jättefin sommar, trots problem med lungorna, om jag ska utgå från ditt inlägg här. Det andas verkligen förnöjsamhet med livet, att du har förmåga att se det vackra i tillvaron.

  Nu får vi hoppas på en vacker höst, gärna med mycket kantareller i skogarna! 🙂 Önskar dig så en fortsatt bra söndag!

  1. Tack! Ja, sommaren har varit omväxlande med både en del väldigt trevliga resejobb och annat. Men stundtals alltför varm för mig. Dock kan ju inte vädret påverkas. Jga försöker att både tänka och vara positiv, tillvaron blir enklare då. Men visst finns allvaret också med.
   Visst hoppas vi på en fin sensommar och fin höst. Kanske svamparna kan uppstå. Hoppas. Men den friska luften kommer i alla fall. Skönt det också.
   Önskar dig en fin söndag.

 14. Oj så mycket du hunnit med i sommar! Härliga utflykter och njutflykter ?
  Det har ju verkligen varit en solig sommar så jag förstår att du fått lägga lite extra kraft på att leta skugga. Kvällarna har verkligen varit ljuvliga. Efter vår spanienresa har vi mest varit hemma då maken börjat på nytt jobb och förbrukade hela sin semester när vi var i Torre. Men det har varit sköna dagar hemma vid poolen och sköna kvällar på sjön. En fantastisk sommar som jag kommer att plocka fram minnet av i november.
  Nu är det en ny termin igen, eleverna är på plats ( är handledare för en 9:a i år) och det är full fart framåt som gäller ? Hoppas på en fin höst ?
  Önskar dig en skön söndag ?
  Kram Linda

  1. En hel del blev det när jag sammanffatttade min sommar. Och jag har haft det bra. Men stundtals alltför varmtför mig. Men vädret kan en ju inte påverka.Jag följde ju er i La Mata och mest via Instagram och det var så roligt. Mycket jag ju kände igen. La Mata tycker vi verkligen om och tar oss ofta dit. Har ju följt dig hemma också och fint med både båtturer, poolbad och att njuta av allt det fina i er trädgård. Så många vackra blommor.
   Ny termin är det för dig och jag hoppas den blir bra. Låter helt ok att vara handledare för åk. 9.
   Önskar dig fina dagar.
   Kram!
   Önskar dig. fortsatt fina dagar.

 15. Underbara bilder du levererar, Ditte! Men jag gillar bäst den på prinsarna. Max ser så världsvan o kunnig ut o så den där lilla busungen William med glimten i ögat. De är helt underbara! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *