Foto

Skum – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Skum är ordet att tolka  i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Himlen är skum, känns oberäknelig. Vi närmar oss Ushuaia i Argentina, världens sydligaste stad. En något skum och  beslöjad himmel. Här på väg in till  södra Argentina, Eldslandet och Ushuaia, världens sydligaste stad. 

Skum –

beslöjad, grumlig, matt, mystisk, ljusskygg, tvivelaktig, dunkel och  lödder är några synonymer och det finns fler. Kanske tänker någon också på ett skummande hav eller en kall, skummande öl. I veckans tolkning har jag först och främst fastnat i naturens skum. Välkomna med!

En spännande, skum, himmel med många molnvarianter. Bilden tagen på väg in till staden Ushuaia i södra ArgentinaEn spännande himmel med skumma inslag. På väg en tidig morgon in mot Ushuaia.

 Det var ett skådespel i sig att se en himmel som ändrade sig var och varannan minut. De tunga och regnstinna molnen röde sig snabbt och lät stundtals en tendens till blå himmel skymta fram. Stundtals såg man de snötäckta glaciärerna och lika plötsligt var de försvunna bakom molnen. Här var det absolut snabba skiftningar som gällde.

En helt annan sorts skum upplevde vi på Stilla havet som inte alls var så stilla under vår resa. Här är vi på väg att runda Kap Horn.

En hel del skum var det på havet nere vid Kap Horn i södra Chile. En hel del skum var det på de höga vågorna. (På bilden syns inte våghöjden men rejäla var de) Helt runt kom vi inte då det blåste över 30 m/sekund. Men vi var nästan runt.

Falklandsöarna utanför södra Argentinas kust var  en speciell plats/ögrupp att besöka. Så brittiskt och så långt från Storbritannien. Och gott om pingviner var det.

Kanske har den här pingvinen vi såg på Falklandsöarna en skum tanke. Några av alla de gentoo pingviner (åsnepingviner) vi såg drog sig undan och man kan undra om de hade något tvivelaktigt för sig.

En hel trädgård  som var fylld av tomtar såg vi i Stanley, Falklandsöarnas huvudort. Men här var det keramiktomtar och inga skumtomtar som var utplacerade.

I en trädgård i Stanley på Falklandsöarna såg vi mängder av tomtar men tror de var av keramik och och inga ätbara skumtomtarTyvärr inga godistomtar gjorda av fluffigt skum.

 

Vet att vi i januari 2018 också hade ordet “skum” att tolka och det inlägget finns här.  Men jag har medvetet inte kikat på det innan jag skrev detta.

Titta gärna in här för att se fler av veckans “skumma” tolkningar.

36 svar på ”Skum – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Mycket bra och välvalt skum av olika de slag. Härliga bilder alla förutom den roliga tomtebilden. Tänk ändå att ha så många tomtar i trädgården. Man kan ju nästan tro att någon har tomtar på loftet 🙂
  Ha en fin Valborg Ditte!

  1. Stort tack! Jag tänkte också på tomtar på loftet men här fanns de i trädgården. Och gott om dem!
   Naturbilderna tyckte jag passade in för det gav en del skumma och skummiga associationer.
   Önskar er också en fin Valborgshelg.

  1. Tack! Jag funderade också på hur man klipper gräset här men kanske har de får eller en robotgräsklippare. Jag tänkte på skumtomtar när jag såg dem men det var det inte.

 2. Det var ett skumt skummigt inlägg, där fick du allt till det 😀 kul! Och så passande då ni nyligen varit på det skummande havet.
  Man kan inte säga att solen skummar, men den lyser så gott, så jag kunde ha tagit en skummande öl på balkongen. Men det får anstå. Jag kan inte vara skum i halsen i kväll 😀
  Valborgsmässokram!

  1. Här var det skumt på flera sätt. Och det är ju ett ord med många synonymer och lite olika betydelser.
   Önskar dig en fin kväll och utan skum eller skumrask.
   Stor kram!

 3. Ett härligt skumt inlägg får jag verkligen säga 😉 Trädgårdstomtar är inte min grej men jag förmodar att någon där var väldigt förtjust i dem. Vilken plåga att klippa gräset bara…

  Kram och trevlig Valborg!

  1. Det blev en del skumma bilder. Och vad gäller trädgårdstomtarna så är de inte min grej heller. Men här tänkte jag på skumtomtar när jag såg dem.
   Undrade också hur de gjorde med gräsklippningen. Kanske en robotvariant som tog sig mellan dem.
   Önskar dig också en trevlig Valborg och med fint väder-
   Kram!

  1. Tack! Och vi har haft en jättetrevlig kväll med vänner här hemma på Söder- Och fint väder blev det. Hoppas du haft det bra.
   Kram!

 4. Kunde inte låta bli att kolla ditt inlägg från ifjol, för så bra minne att jag skulle kommit ihåg din tolkning där har jag inte. Är impad att du knappt har dubblerat alls. Bra där!
  Bilderna i det här inlägget är väldigt vackra och fina. Kan inte låta bli att skratta åt ditt sista foto. Trodde trädgårdstomtar var en typisk tyskt/österrikiskt/schweiziskt företeelse. Att sådana tomtar fanns på Falklandsöarna var verkligen helt otippat. Även om det är en engelsman (troligen hans fru) som “planterat” dessa tomtar, så är ju inte ens England speciellt känt för just tomtar. Skumt med andra ord;-)

  1. Jag tittade på mitt gamla inlägg när detta nya var publicerat. Och viss skillnad var det i tolkningen. Mindes knappt vad jag skrev då.
   Och visst var det skumt med dessa trädgårdstomtar på Falklandsöarna. Vilket besvär vid gräsklippningen dessutom. Jag hade läst om tomtarna, att någon samlade på dem, men trodde inte vi skulle hitta huset där de fanns. Men Stanley är en liten ort…
   Kan ju inte påstå att jag för egen del är intresserad av att ha liknande men vi är alla olika.

  1. Ja,en hel delskumma bilder av olika slag blev det i veckans fotoutmaning. Men är det ett skumtema så är det.
   Önskar er också en fin första maj.

 5. Härlig tolkning! Så vackra dessa skumma himlar är! Och jag undrar vad pingvinerna hade för skumraskaffärer på gång 🙂
  Tror någon har tomtar på loftet … vilket tomteland! Kan inte vara lätt att klippa gräset där …
  Både ett vackert och kul inlägg på veckans ord!
  Kram

  1. Tack! En del av pingvinerna hade en hel del fuffens för sig och retade varandra och “vaggade” sedan raskt vidare. Den här såg ut att fundera ut något påhitt. Både himmel, hav och en hel del vi såg på land hade skumma inslag och på olika sätt.
   jag hade läst om tomtarna men kunde inte tänka mig att de var så många. Och vilket jobb att klippa gräs och flytta dem. Tacksam att de inte bor hos mig.
   Kram och trevlig första maj.

 6. Intressant med skumma naturfenomen! Vackra bilder! Kul med trädgårdstomtarna och det är väl tur att de inte är gjorda av skum. I det här skicket är de säkert mer väderbeständiga!
  Trevlig Valborg!

  1. Här på haven såg vi en hel del skumma och intressanta fenomen både till havs, på himlen och på land. Jag kom att tänka på skumtomtar när jag såg alla dessa stå här. Men de hade nog regnat bort för en hel del regn faller på Falklandsöarna.
   Tack! Önskar dig också en fin helg.

 7. Du är en hejare på att tolka ord. Trevligt inlägg.
  Skönt att känna sig hemma på mer än ett ställe, jag vet.
  Så vackert med körsbärsträden i Stockholm, underbart.
  Ha det bra i Stockholm och trevlig 1:a maj!

  1. Tack! Det är roligt att fundera på egen hand och senare också se hur andra valt att tolka ordet. Det brukar bli många olika och fina tolkningar.
   Vi hade en väldigt fin valborgsmässoafton i Stockholm och satt ute länge på kvällen och njöt av både vacker grönska och fågelsång.
   Idag är det halvmulet. men man kan ju inte få allt.
   önskar dig en trevlig 1:a maj.

  1. Ja, det ordet kommer jag ihåg. Skummelt är ett fint ord och jag tycker jag fick till några skumma bilder.
   Stor kram!

  1. Håller helt med dig. Men dessa skrattade vi t och hoppades att det kanske hade smugit sig in en och annan skumtomte. Men en del av dem såg skumma ut.
   Molnbilderna är jag själv nöjd med och de var skumma på ett helt annat sätt. Här ändrade sig molnen minut för minut.

 8. Fantastiska bilder från dramatisk natur. Vilken häftig resa det där ser ut att ha varit. Det är nog tur att de inte hade skumtomtar i trädgården, det hade nog blivit allt för kladdigt vid fuktigt väder fast säkert uppskattat av fåglar och andra skumma typer.

  1. Tack! Resan var en verklig upplevelse på alla sätt. Och med så mäktig och omväxlande natur.
   Ja, några av tomtarna såg lite löddriga/skummiga ut men det var keramiken som läckt.

 9. Vackra bilder och fin bild på pingvinen som verkar fundera på något.
  Så många trädgårdstomtar! Där vill man inte klippa gräset men så ser det lite oklippt ut också.

  1. Pingvinerna busade en del med varandra och den här hade skumma avsikter. Riktigt vad förstod vi inte.
   Vad gäller trädgårdstomtarna var det inga skumtomtar utan de tycktes vara gjorda av keramik. Men tänk att flytta runt alla vid gräsklippningen. Puh! Kanske en robotklippare kunde fungera.

 10. Haha, skumt var det här utan skumtomtar! Så vackra himmelsbilder för att inte tala om pingvinerna. Nu har jag missat massor under mina dagar utanför blogglandia. Läser vidare…

  1. Lite skumt blev det. Men bara lite…Himlen som skiftade så snabbt och pingvinen var nog mest skumt. Och säkert bra att tomtarna inte var gjorda av skum. Då hade de regnat bort.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *