Stockholm

Hemma i Stockholm igen – Väldigt trevligt det också

Gårdagens resa från Alicante till Stockholm gick smidigt, vilket den brukar göra. Och om det var tur eller skicklighet vet jag inte – men vi hade bokat  hemresan med flygbolaget Norwegian och kom iväg t.o.m.före utsatt tid. Stockholm välkomnade oss med skönt vårväder, grönska och vackert blommande körsbärsträd. Fint att vara hemma igen i Stockholm och mötas av detta.

Så vackert med många utslagna körsbärsträd på vår innergård här hemma i Stockholm. Stockholm Så vackert med alla utslagna japanska körsbärsträden här hemma i Stockholm. Flera finns på vår innergård.

  Att vara hemma i Stockholm

igen känns väldigt bra det också. Sex veckor har vi tillbringat i den spanska sommarstugan i Torrevieja och att vara där är som att att vara hemma och borta på samma gång. Vi trivs jättebra där och varvar gärna med att vara hemma i Stockholm, här på Söder.

Nu hade vi turen eller om det var skickligheten (jag är riktigt bra på att hitta flygbiljetter och oftast med bra avgångar) att denna gång inte ha bokat med SAS.  Då hade vi troligen fått stannat kvar ett tag till i Torrevieja eftersom strejken ser ut att dra ut på tiden.

Avgångsterminalen i Alicante. Hit tar vi flygbussen från Torrevieja. En resa på ca 50 minuter. Bekvämt och bra. 

Nytt system för att scanna sitt boardingkort är på gång. Men det trilskades då och då så personal fick komma till undsättning.

Många resenärer i avgångshallen men det är gott om sittplatser och även gott om restauranger, barer och butiker. En väldigt trevlig lounge finns också om man önskar det. (Dock ingår den numer inte i priset för “plus” på SAS eller Norwegian utan man kan betala 30 euro/person för att sitta där och vänta  och ha tillgång till  ett bra mat och dryckesutbud.)

Stor resdag för många spanjorer så här veckan efter påsk. Ja, för många över huvud taget.

Vårt plan hade avgångstid 15.30 men kom iväg en kvart tidigare och tre och en halv timme senare landande vi på Arlanda. Drygt en timme senare, efter att ha tagit Arlandabussen och tunnelbanan, klev vi in i lägenheten hemma på Söder. Här var nästan allt som vanligt, men jag blev  överraskad av ett par extra roliga kuvert som låg i posthögen.

Trevlig post att öppna

Det första kuvertet jag öppnade var från bloggvännen BP och innehöll en jättefin läsdagbok med ett fint bokmärke. Detta som tack för att jag varit en tämligen flitig deltagare i “Skyltsöndag”.  Läser gör jag en del och lyssnar också på många böcker via “Storytell” så att nu i läsedagboken skriva in böckernas namn, författare, datum och ett par meningar om varje läst bok ser jag fram emot. Stort tack BP!  Imponerande att du hittat så personliga presenter till oss alla.

Hemma i Stockholm väntade två spännande kuvert med presenter. Ett innehåll en fin läsedagbok- Hemma i Stockholm väntade två spännande kuvert. I ett fanns en jättefin läsedagbok –

– och i det andra en rolig skraplott. Lyckan stod mig också bi. Vinst!

I det andra kuvertet som överraskade fanns en rolig skraplott, ett skrapkryss. Detta var en vinst från en tävling som bloggvännen Bosse Lidén ordnade i mars och jag vann. Här handlade det om Gotland och att gissa vikt på ett på ett par föremål.  Vad gäller skrapkrysset,  skulle man leta efter ord utifrån de bokstäver man själv hade. Minst tre ord gav vinst och jag hade fyra så jag ska nu hämta ut 60 kr och investera i två nya lotter. Stort tack Bosse!

I morse

blev det tidigt, ja tidigt för att vara mig, en kortare promenad ut för att möta våren här i våra kvarter. Jag hade helt missat att solen här är morgonpigg och den steg i morse upp strax före fem. Betydligt tidigare än i Spanien för där tar solen sovmorgon ett par timmar till. Jag hade glömt detta så vid sextiden väcktes jag av solen som lyste in. (Hade lämnat en del av rullgardinen uppe.) Men nu när jag ändå var vaken, redan klockan 6, blev det alltså en  kortare promenad.

Hemma i Stockholm. Utsikt från vår balkong klockan 7 i morse. Solen speglar sig i kanalen. Hemma i Stockholm. Utsikt från vår balkong i morse klockan 6.  Solen speglar sig i vattnet.

Inte behöver jag ta mig till Kungsträdgården för att se körsbärsträden. Jag har dem här på vår innergård. Inte lika många men väldigt vackra.

Vackra, blommande körsbärsträd finns på vår innergård här hemma i StockholmVackra, blommande, körsbärsträd finns  på vår innergård här hemma i Stockholm.

Även magnolian är i blom på vår innergård, men lite på upphällningen.

 

38 svar på ”Hemma i Stockholm igen – Väldigt trevligt det också”

 1. Jag trodde först det var från Kungsträdgården. Vackert.
  Sex veckor går fort. Ni kom hem till en härlig vår. Vilken tur med att ni inte åkte med SAS.
  Det är skönt att komma upp tidigt på morgonen och starta upp den nya dagen.
  Extra kul att du vann på lotten. Om två dagar ska jag skriva in vem som vann Aprils tävling.
  Kram från ett soligt men kallt Visby.

  1. Nej, jag var ute i morse och såg träden här på innergården.
   Sex veckor har gått fort, men det är fint att vara hemma i Stockholm igen. Och så roligt att jag vann på lotten. Stort tack för den.
   Önskar dig snart mer värme på er fina ö.
   kram!

 2. Tur att du bokade med Norwegian, så du hann hem och uppleva våren i Stockholm! Grattis till lottvinsten och trevlig post när du kom hem, alltid kul att få! Å BP är fantastisk som skickar personliga presenter till oss alla i skyltsöndagsgänget!
  Välkommen hem till Stockholm!
  Kram!
  PS. och vi åker med Thomas Cook på onsdag , och inte SAS, så vi hoppas komma iväg som vi ska! DS.

  1. Tack! Vi brukar variera mellan SAS och Norwegian och nu blev det just N. Hilma bra! Och trevligt var det att komma hem till Stockholm och mötas av både skön grönska och fin sol.
   Jätteroligt med två så roliga kuvert här hemma som väntade på mig. Visst är BP helt otrolig. Så generöst och omtänksamt att skicka dessa personliga presenter till oss alla i “skyltsöndagsgänget”.
   Thomas Cook Airlines brukar ju köra så det bör ju gå vägen. Vet att en del charterbolag använt SAS ibland men de inhyrda piloterna strejkar ju inte.
   Skönt med er resa.
   Kram!

 3. Det var verkligen ett trevligt välkomnande när ni kom till lägenheten. Grattis dessutom till vinsten som förhoppningsvis generar härliga följdvinster. Du är i alla fall inte lottlös 😉

  Kram och ha en härlig måndag!

  1. Visst var det! Och det var riktigt roligt att vinna. Tog en ny liknande “bokstavslott” som jag vann ytterligare 30 kr på. Tog även en Triss men den gav ingen vinst. Nej, lottlös är jag inte.
   En fin måndag har vi haft och även kvällen ser ut att bli lovande.
   Har suttit en stund på balkongen och en he del båtar är sjösatta och har passerat här förbi idag.
   önskar dig en fortsatt fin måndag-
   Kram!

 4. Hemma bäst och hemma bäst får man väl säga i ditt fall, härligt att ha två hem som man trivs så bra i och kan alternera mellan. Och du, självklart är det skicklighet som förde er hem, någonstans fanns säkert en känsla i lilltån att strejk närmade sig.

  Jag njuter av bilderna på körsbärsblommorna, faktiskt en av de saker som jag saknar från Stockholm, sen vi flyttade upp för två och ett halvt år sedan. Innan vi flyttade hade även vi två hem, huset på Värmdö och så det vi bor i nu vid Kalixälven och som är mitt gamla hem. Ingen tvekan om vilket vi skulle sälja när maken pensionerade sig några år i förtid och här njuter vi av lugn, frihet och bedårande utsikt mellan våra resor. Isen har gått idag, precis som jag trodde när jag skrev om den inställda SAS flygningen. Det är ett speciellt skådespel, inte minst när man har parkettplats. Jag har ju förstås upplevt det under hela min uppväxt, men för maken är det exotiskt och “bara” andra gången.

  Apropå utsikt så går din från balkongen inte av för hackor, underbar är den och ett av de bästa ställen man kan bo på i Stockholms innerstad.

  1. Visst är det så! Hemma och hemma, men Söder är nog ändå mest hemma. Lan tänka mig att ni njuter att bo där ni bor vid Kalixälven och på första parkett. Vilken utsikt och så fint att följa årstiderna här- Mina föräldrar hade ett litet lantställe ute på värmdö så där har jag varit en hel del när de levde och hade det. Men jag hade ingen önskan om att ta över det så huset såldes medans de levde-
   vi bor väldigt bra här. Mitt o stam men ändå en hel del natur nära. Och så vattnet. Många fritidsbåtar är redan i sjön och har passerat idag-
   Mail är på väg till dig. Kommer i kväll.
   Ha det got!

 5. Välkommen till våren här hemma igen!
  När vi reste från Alicante för ett och halvt år sedan så fick vi också vår avfärd tidigarelagd med Norwegian. Skönt att det går åt det hållet också någon gång.
  Ljuvliga blomster har ni på innergården. I Mariehamn vet jag att magnolian blommar men körsbärsträden ser bara knoppiga ut ännu. Men snart så.
  Ha det gott!

  1. Tack! Kändes fint att komma hem till denna fina vår. Och att ta en promenad i morse var riktigt skönt. Det var jag , hundägare och joggare som var ute här längs kajen.
   Vi har en väldigt fin och grönskande innergård som en trädgårdsmästarfirma tar hand om och sköter den så bra. Här är magnolian nästan överblommad men jag hann se den. Körsbärsträden är så vackra.
   Lite senare brukar ju våren var hos er på ön.
   Ha det fint ni också.

  1. Tack! Väldigt fint att komma hem till denna fina grönska och vackra körsbärsträd-
   Önskar dig också en fin Välborgsmässohelg.

 6. Ja, ni har det förspänt, vill jag lova. Hemma både här och där! Inte alls dumt. Och så kom ni hem till den finaste tiden. Underbart.
  Önskar en fin afton.
  Stor kram!

  1. Visst är det bra med två hem. Men det jag känner allra mest för är det hemmet på Söder i Stockholm. Och Torrevieja är ett väldigt fint komplement. Tacksam för båda. En jättefin tid här att komma hem till. Bara att njuta.
   Sitter nu på balkongen och ser ljusen tändas i vår vackra huvudstad.
   Stor kram!

 7. Välkommen hem till våren och finvädret som vi haft sedan skärtorsdag. Väldigt ovanligt tycker jag. Inte mig emot såklart! Å vilken himla tur att ni inte hade bokat SAS, ibland ska man ha tur, vilket ni verkligen hade.
  Jätteroligt att du gillade jubileumspresenterna. Å att du fick en lott med vinst på det – som sagt ibland har man tur – eller om det är skicklighet;-)
  Härliga körsbärsträd. Vet var de finns i Hammarby Sjöstad och hela området där är mysigt tycker jag. Visst behövs det några dagar att vänja sig mot att det är ljust så tidigt. Synd att man inte kan få relativt mörka morgnar och långa ljusa kvällar;-)

  PS. Tusen tack för länken:-) DS.

  1. Tackar! Känns fint att vara hemma igen och att komma hit till denna vår som pågår känns väldans bra.
   Och så roligt att hitta det fina kuvertet från dig med läsedagboken och bokmärket.Jag läser en hel del men har svårt att komma ihåg de böcker jag läst eller lyssnat på. Tycker du är otrolig som tänkt ut alla dessa fina, personliga presenter. Så uppskattade!
   Att sedan öppna ett kuvert med en lott, som blev en vinst var också roligt. Och vinsten blev i sin tur en vinst..
   Här hade jag körsbärsträden på vår innergård så jag behövde inte ens ta mig över kanalen för att se dem. Och de kompade bra med magnolian. Vi har jätteduktiga trädgårdsmästare som tar hand om gårdarna så de är alltid fina. Och extra just nu på våren.
   Har suttit länge på balkongen i kväll och njutit av att se skymningen sänka sig och ljusen tändas över Söder.

 8. Läsdagbok har jag också.
  Skrev i den första gången dec. 2002, “Grabben i graven bredvid”.
  Men har inte skrivit sedan 2014….. “Ro utan åror”.
  Härligt med de vackra körsbärsblommorna.

  1. Vad trevligt att du också har “läsedagboken”. Jag kommer helt klart att använda den. lÄser en hel del och lyssnar också mycket på böcker via Storytell”. Och jag kommer inte alltid ihåg de böcker jag läst.
   “Ro utan åror” har jag och läste för länge sen. Så gripande.
   Körsbärsblommorna och magnolian är extra fina just nu och alla gröna träd.

 9. Hola! Välkomna hem! Har varit härligt väder i Estocolmo i en vecka nu! Och alla vårfärger! ❤️ Men i morgon är det Valborgsmässoafton så då blir det väl traditionsenligt kalla vindar och snöglopp. 😉 I år är ju Valborg på en tisdag så då blir det Lokes för vår del. Kanske får vi oväntat besök? 😀😉

  Kram ❤️

  1. Ett tips på tal om magnolia -i år delas Magnoliapriset i Vitabergsparken ut den 9 maj enligt info från Sofia hembygdsförenings hemsida. Lite olika datum varje år beroende på när Magnolian blommar. En fin tradition av hembygdsföreningen i Vitabergsparken! Vi har sett ett antal prisutdelningar under våra 10 år på Södermalm – men vissa år har vi missat det av olika anledningar. Citat från hemsidan:

   ”Sedan 1969 delar Sofia hembygdsförening årligen ut Magnoliapriset – Söders eget kulturpris. Priset som är en magnoliaplanta och ett diplom delas ut till en person som med sin gärning gjort förtjänstfulla insatser och glatt sina medmänniskor i Sofia eller på Söder.

   Prisutdelningen sker med en fest när magnolian blommar i slutet av april eller början av maj. Vid prisfesten sjunger Magnoliakören in våren med traditionell vårsång. Magnoliaträdet växer i Vita bergens sydsluttning ovanför Groens malmgård, Malmgårdsvägen 53.

   Priset delades ut första gången år 1969 till Carl-Anton Axelsson. Bland övriga pristagare kan nämnas Evert Taube, Per Anders Fogelström, Hasse & Tage, Tomas Tranströmer, Sissela Kyle och Jonas Gardell.”

   1. Tackar för detta!Vad trevligt! Har nog missat denna utdelning alla år vi bott här. Ofta har vi varit i Spanien i maj och sedan var dte ju fyra år i Peking. Men i år är vi faktiskt hemma.
    Kanske är dte du och jag som blir årets pristagare. Vi kan ju dela med Humle & Dumle.
    Men skulle någon annan få priset så är det ju helt ok.

  2. Tackar! Verkligen fint väder att komma hem till. Och så fint på vår innergård med både magnolia och de vackra körsbärsträden som blommar.
   Lokes verkar väldigt trevligt och vi hänger gärna på och med. Absolut!
   Kram!

  1. Vi väljer ju själva om och när vi vill åka hem och det är en fördel. Och hemma för mig är Stockholm och Söder men det alternativa hemmet, “sommarstugan” är i Spanien. I alla fall just nu. Och nu hinner jag ju ta del, i alla fall lite, av den svenska fina våren. Gillas!

 10. Vilka fantastiska blomster som nu pryder träden!

  När jag såg bilden utanför terminalen så tänkte jag att va, har de satt nytt tak? men så kom jag på att det där var ju inte AGP! De är faktiskt rätt lika när man ser dem så där på bild bara.

  1. Det var verkligen vackert att komma hem till Stockholm och Söder efter att ha varit på Costa Blanca i sex veckor. Fint dör också, men en helt annan grönska här och körsbörsblommorna är svårslagna. Men vi kan ju ta det bästa härifrån och det bästa från Costa Blanca och varva med Stockholm när vi känner för det.

 11. Vinsterna duggar tätt här, det lönar sig tydligen att vara bloggerska 😊
  Visst är det underbart med de blommande träden man förundras varje år över vilken blomsterprakt den här tiden ( maj) bjuder på.
  Fina bilder och välkommen tillbaka.

  Nästa gång du kommenterar hos mig, kontrollera länken hit, något fel har smugit sig in igen.

  1. Trevligt att vara hemma igen och ta del av den svenska våren. Så fint nu med både körsbärsträd och magnolian. Ja, det vackra vädret förstås. Har sett ibland när jag kommenterar hos dig så kommer det upp ett annat kommentarsfält än det var förr så jag får fylla i mina uppgifter på nytt. Liknande fält som när man kommenterar från mobilen, vilket jag sällan gör. Men jag ska titta noga. Önskar dig en fin Valborgsmässohelg.

 12. Välkommen hem till ett sommarfagert Stockholm! Grattis till vinsten hos Bosse – och till vinsten på lotten!
  Underbar tid nu med alla blommor – på marken och i buskar och träd! Härligt!
  Önskar dig en trevlig Valborg!
  Kram

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen och särskilt med detta vackra väder. Skyndade mig ut i går för att se körsbärsblommorna, magnolian och andra växter som nu är i blom . Jätteroligt med både paket från BP och vinstlott från Bosse. En vinst som gav vinst. Och en ny vinst.
   Önskar dig också en fin Valborgshelg. Kram!

 13. Oj vad fint det blommar! 🙂
  Vilka kuliga grejer att hitta i brevlådan också. BP är ju fenomenal på att hitta perfekta och passande Skyltsöndagsbelöningar och stort GRATTIS till vinsten också.
  Nu har du ju en annan rolig försändelse att hitta i den spanska brevlådan också. Hade lite dålig koll där på när ni skulle åka.

  Vilken tur (eller skicklighet) att ni inte åkte SAS denna gången.

  Välkomna tillbaks till Sverige!

  1. Tackar! Våren här hade kommit långt och fint väder har det ju varit i Stockholm hela april så nu hinner jag också ta del av blomning och fin grönska. Visserligen finns det fina “lavendlar” även i Torre och hela året, men den svenska våren, om det är sol, gillar jag.
   Jätteroligt med två roliga kuvert i brevlådan. Och visst kan BP konsten att hitta personliga presenter. Jätteroligt!
   Roligt var också vinsten som var en vinst. Och som jag löste in och drog en ny vinst. Även denna blev vinst…
   Och perfekt att vi inte bokade SAS denna gång.
   Roligt att även senare hitta en trevlig försändelse i den spanska brevlådan. Stor tack!
   Önskar en en fin Valborgshelg!
   Stockholm bjuder även idag på fint solsken.

 14. Hej Ditte!
  Så vackert det är med körsbärsträden! Jag har ju liknande enormt träd som har vita blommor i maj som jag upptäckte förra året efter 10 år när jag flyttade in där….inte klokt men jag har inte varit hemma i maj på många år. Nu hinner jag kanske se blomningen igen. Fågelbärsträd tror jag det heter…
  Kram och kanske vi ses hemma sen om du har en lucka i ditt program 😀
  Kram P ♥♥

  1. God förmiddag!
   Det kändes bra att komma hem igen och möta den svenska våren som pågår med sol och vacker blomning. I alla fall nu och har ju gjort så ett tag.
   En del blomning lär du hinna se och tiden mellan hägg och syrén ä rju så fin.
   Hoppas också vi hinner ses här hemma.
   kram!

 15. Förstår att du njuter av att komma hem till vackert vårlikt Stockholm. Otroligt tidig blomning i år. Jag hann uppleva det innan jag åkte till sommarstugan. Jättekul att hinna träffa dig och Bosse vid busstationen innan ni åkte hem.
  Sent igår kom mina grannar under mig, så nu har jag köpt in mig på deras internet.
  Önskade er en trevlig Valborg tillsammans med S och J. Hälsa så gott till dem.
  Jag åker med grannarna i kväll på grillafton. Fikade med P igår.
  Kram/A-K

  1. Hej!
   Jätteroligt att ses innan vi åkte. Men vi återkommer ju.
   Så vackert här hemma nu och jag passar på att njuta av både det fina vädret och den vackra blomningen. Du hann ju med det innan du åkte.
   Låter som om du får en trevlig Valborg och det tror jag vi också får här hemma.
   Hör av mig.
   Stor kram!

 16. Jag tror bestämt att du åker till och från Spanien lika snabbt som jag tar mig till den kungliga huvudstaden, hihi! Imorgon kl 10.30 avgår bussen härifrån och först klockan 18 avgår båten! Många timmar blir det i bussen o i båtterminalen. Ska bli spännande om jag kan behålla lugnet, inte min starkaste sida.Du kom verkligen hem i rättan tid, grönskan som skirast, blomningen som vackrast, värmen så ljuv. Trevlig valborgshelg och kram från pörtet

  1. Ja, så är det nog.
   Vad roligt nu med din resa. Undrar om du ska åka med Birka eller Cinderella. Ja, båda är trevliga. Kanske jag tar mig en tur förbi terminalen och tittar efter dig för jag vet ju att ni är i god tid med bussen. Jodå, visst klara du att behålla lugnet. Önskar dig en fin och rolig tur.
   Och visst kom jag hem i rätt tid. Känns fint att vara hemma och njuta av den svenska våren Den är svårslagen.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *