Spanien

Resan längs Costa Blanca fortsätter- Nu mot Torrevieja igen

Så kommer då sista delen av resan längs norra delen av av Costa Blanca.  Vi har sett mandelträd i blom,kört på slingriga vägar uppe i bergen, besökt små byar, varit på vinprovning och givetvis har vi ätit gott. Och hela tiden har vi haft en vackert klarblå himmel som beledsagat oss.

“Colle de Rates” 660 meter över havet. Väldigt populärt mål för cyklister från alla världens hörn. Bra träning här i backarna. Och är man sugen på att vandra i bergstrakter går det också bra.

Resan vi gjorde längs spanska Costa Blanca är markerad med blått. Resan längs Costa Blanca markerat med blått.

Resan fortsätter

och bussen trocklar sig ner i sicksack för de smala vägarna. Och förutom bilar så är det mängder av cyklister vi möter.

Resan ska snart fortsätta tillbaka ner mot kusten och Medelhavet. Resan ska snart fortsätta mot kusten och Medelhavet. Jag går fram till kanten för att få en bättre överblick.

Och slingriga vägar var det. Men har en kommit upp så ska en ju ner också.

Ner kom  vi också utan minsta problem. Längs hela vägen och bergssluttningarna ligger små vita byar fint insprängda.  Funderar ett tag på anledningen till att man valt att bygga dem just här. Men vacker utsikt är det förvisso.

På resan ner mot kusten passerar vo flera små byar som så fint klättrar uppför bergsluttningarna.  På resan mot kusten passerar vi flera små “vita byar” som så fint klättrar uppför bergsluttningarna.

Den lilla staden Altea är vårt nästa stopp. En vacker gammal stad  som har mycket att erbjuda. (Mer om Altea finns att läsa i länken. Ett inlägg jag skrev i april 2017)

Här på stranden i Altea skymtar man staden Calpe i bakgrunen. Och ute i havet ligger Calpeklippan som sträcker sig 322 meter upp i luften. Jodå, man kan klättra upp på den. (Har gjort det i yngre år)

Gamla stan i Altea är absolut värd både ett och flera besök. Och församlingskyrkan, med sitt blå och vita tak,byggdes i början av 1900-talet är ett kännetecken för staden. 

Båtar lockar oss så en promenad längs bryggorna  i Alteas hamn blev det också.

Vill man tillbringa tid på stranden finns det flera att välja på i Altea. Men här är det rejäla stenstränder som gäller. Vi valde en bänk vid strandpromenaden att vila benen på. Men visst blev det också en tur längs havet innan resan gick in på sluttampen. Tillbaka till Torrevieja.

Resan ska snart gå in på sluttampen.Tillbaka till Torrevieja. Så vi passar på att ta in det sista av Altea för denna gång. Resan ska snart gå in på sluttampen så vi tar in det sista av Altea för denna gång.

Och ett par stenar fick också följa med.

 

30 svar på ”Resan längs Costa Blanca fortsätter- Nu mot Torrevieja igen”

 1. Verkligen en härlig resa. Dom där små byarna lockar till besök.
  Underbara släta stenar – – Förstår att du ville ha några med hem.
  En av mina väninnor målar miniatyrer på sådana – snyggt.

  1. Så fint att vidga vyerna lite och det finns så mycket fint här både längs kusten och uppe i bergen. Jättetrevligt att du var med.
   Om jag hade kunnat måla på stenarna skulle jag göra det men nu får de vara till “lyst”.Mina målarkunskaper är helt obefintliga.

 2. Åter igen väldigt vackra landsbygdsbilder. Altea, ja. Jag tror det var där som min äldste son cykeltränade med sina kompisar för ett eller två år sen. Väldigt backigt och vackert.
  Ni har så fin blå himmel. Här är det grått idag med och en hiskelig blåst. Jag håller på och raggar skjuts till gospelövningen nu för ikväll.
  Ha det så gott och stor kram!

  1. Kan mycket väl har varit här i trakterna din som tränade för även många “Tour de France cyklister” tränar här. Och även många som tävlar för Spanien. Vi har ni haft många vackra dagar med denna fantastiska himmel. Bar att njuta.
   Hoppas du få skjuts till gospelövningen för att cykla låter inte som ett alternativ.
   Njuter nu på terrassen efter en långpromenad längs havet.
   Stor kram och trevlig kväll

 3. Vi stannde till vi också i Altea på vår vår biltur vi gjorde med mågen längs Costa Blanca i nov 2017.
  Vi gillade Altea. En din liten stad.
  Tack igen Ditte för trevlig tur!

  1. Altea är en fin stad så jag förstår att ni också stannade till där. Finns en hel del fint att se här både längs kusten och upp i bergen-
   Trevligt att du var med.

 4. Altea verkar vara en både mysig, vacker och intressant liten stad, säkert värd ett besök.
  Sen så har jag en viss förkärlek för smala kringelikrokvägar och branter, hm, eller rättare sagt hade. Nu för tiden känner jag efter ett par gånger innan vi ger oss ut på dylika äventyr, men jag ångrar inte de vi gjort.
  Ha det gott i solen och på kommande utflykter!

  1. Gamla staden i Altea är verkligen fin och det är många konstnärer söker sig hit. Mycket för ljuset. Men strandpromenaden är förhållandevis trist och intetsägande. Dessa smala krokvägar är ju charmiga och nu behövde vi inte köra själva. Jag blir lätt åksjuk så jag önskar alltid att sitta långt fram i bussen. Annars fungerar det inte.Kör jag själv så går det bra.
   Vi har haft fortsatt fina dagar och njuter av tillvaron. Mne jag tänke rpå hur vi ska få till Afrika resan. Den lockar väldigt mycket.
   Ha det bra ni också.

 5. God kväll Ditte!
  Vilken fin resa ni gjorde. Har ju varit i Guadelest några gånger. Då har vi åkt kusten dit och sedan på kurviga vägar ner i inlandet. Vilka kurvor det är, man möter nästan sig själv ibland😊.
  Var resan bara över dagen eller bodde ni över någonstans?
  Kram/A-K

  1. God afton!
   Det var en jättetrevlig resa på alla sätt och jag fick också se mandelträden i blom. Guadalest har vi besökt och vattenfallen i Algar. Tar gärna en tur dit igen. Och visst är vägarna kurviga. Många cyklister möter man ju också här i kurvorna.
   Det blev en lång dags färd mot natt. Nej, någon övernattning blev det inte denna gång men vi var borta i 12 timmar.
   Kram

 6. Vilka härliga vyer! Å visst vore det otroligt intressant att få veta varför man byggde så många små “vita byar” i Spanien och särskilt vid Costa Blanca. Byarna är ju gamla, så de har ju anlagts långt innan turister “ockuperade” kustområdena. Har googlat, men inte hittat nåt vettigt svar där.
  Altea känner jag igen såklart. Tycker ärligt talat att orten är roligare “högst upp” än “längst ned”. Stenstranden är ju ingen höjdare, strandpromenaden, marinan och restaurangerna är visserligen fina, men de slår ju varken Torrevieja, Benidorm eller Calpe. Sedan minns jag alltid flaskhalsen på huvudgatan som alltid är igenkorkad med bilar på grund av osynkade rödljus.

  1. Visst är det fint i bergstrakterna här uppe. Jag har också försökt ta reda på varför byarna byggdes just här men inte heller lyckats. Ska försöka fråga våra spanska grannar när de dyker upp. Instämmer helt i att Altea är “roligare” i gamla delen. Vad gäller strandpromenaden här är den ju ganska trist. Men jag gillar stenarna. Kan berätta att flaskhalsen finns kvar. Och lysena är fortfarande osynkade.

  1. Altea är en riktigt fin stad och många konstnärer söker sig hit. Ljuset är speciellt och tror många lockas av det. Området längs strandpromenaden kan man undvara. Känns inte direkt så mysigt. Men gamla stan är verkligen charmig.

  1. Vi försöker att då och då vidga vyerna när vi är här. Och detf inns mycket fint att se och uppleva både längs kusterna och inåt landet.
   Fint om jag kan inspirera.

 7. Dom där stenarna är nog slipade så de känns mjuka och sköna i handen, misstänker jag. 🙂 Det ser ut som att ni haft en fin tur tillsammans, du och maken i vackra trakter. Ja varför byggs byar så? Vad gör att folk vill bo där? Vi människor är så olika, så det är svårt att säga. Men jag skulle inte vilja bo där, men kanske något dygn kunde vara spännande. Väldigt vackert i alla fall.

  1. Just så! Stenarna är både mjuka och sköna att ta i så några fick följa med hem. Resan var riktigt trevlig och jag fick ju också se mandelträden i blom. Har inte gjort det här tidigare. Jag ska försöka ta reda på varför husen byggts här på bergssluttningarna och samlats till en byar. Kansk emina spanska grannar vet. Hoppas! Vore bara roligt att veta. Jag har förr övernattat i en liknande by på Mallorca och det var väldigt behagligt. Lugnt och så tyst och vackert.

 8. Vilken trevlig resa ni har varit ute på och så mycket ni sett. Lite märkligt att byarna byggt där men det borde ju finnas en anledning till det. Du får forska vidare och rapportera om du får veta. Altea såg ut att vara en fin stad.

  Kram och god kväll!

  1. Resan blev väldigt lyckad och mandelträd med blommor fick jag ju också se. Ska prata med våra spanska grannar, när de kommer, om detta med byarna som byggts så här. Har inte lyckats hitta någon förklaring på egen hand eller via Google. Men jag letar vidare. Altea är en fin gammal stad och särskilt den gamla delen av den. Många konstnärer söker sig hit bl.a. för att ljuset lär vara speciellt-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  1. Det var en fin tur och mycket att se och uppleva. Vi har nu här i Torrevieja, sedan stormen och ovädret var i slutet av januari, haft vacker väder. Bara att njuta och glädjas. Skickar dig lite sol och värme så länge.

  1. Det var en fin tur och jag fick se mandelträden i blom, något jag inte tidigare gjort i denna mängd. Men vägarna är slingriga så jag är glad att jag inte körde själv. Scooter hade inte inte heller varit ett lyckat alternativ. Gillar annars det-

 9. Hej! Så vackra vyer återigen !Kyrkan med den blå kupolen tycker jag mera påminner om en moské! Vacker hur som helst…och att gå där och dregla åt alla yachter och andra båtar, det skulle jag så gärna ha gjort. Båtfolk är kända för att vara riktiga gnidare som håller sina kuttersmycken i fint trim, nyfernissade och rena. Så var iaf min kapten då vi hade båt. Själv är jag av den slarviga typen som inte lägger märke till detaljer, ja alla är vi olika.
  Min väninna som målar djurmotiv på stenar skulle bli grön av avund om hon såg de släta runda fina stenarna, som gjorda för att få penseldrag att likna en katt eller en uggla…Ha en fin hemfärd, kram från pörtet

  1. Säkert är denna kyrka, till det yttre, inspirerad av den moriska tiden här. Och gamla stan här är så vacker med de vita husen och de vackra blommorna. Vi gillar ju båtar så en promenad här längs bryggorna fick det ju bli. Och nog känner jag igen det där med att “kapten” om bord ser till att hålla allt i gott skick.
   Jag tog hem några stenar men mina talanger vad gäller att måla är helt obefintlig aså de får vara som de är. Men din väninna skulle säkert med nöje målat på dem.
   vi har varit hemma nu ett tag och konstaterar att det blev en bra resa med många fina naturupplevelser.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *