Skyltar Sydamerika

Kryssningsfartyget Star Princess och “Skyltsöndag #201

Söndag! Och dags igen för den trevliga och roliga ”skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Jag har under några veckor skyltat från olika platser i Chile och Argentina där jag varit.  Söndagsskyltarna  har  bl.a.hämtats  från  Falklandsöarna ute i sydvästra Atlanten,  från världens sydligaste stad, Ushuaia , från Santiago de Chile och från Buenos Aires. Så idag avslutar jag denna Sydamerikaresa på bloggen genom att låta kryssningsfartyget Star Princess, det fartyg vi reste med, få stå för skyltningen.  Jag vill också passa på att tacka  alla läsare som följt resan via bloggen och gett uppmuntrande och fina kommentarer.

Kryssningsfartyget Star Princess är redo att lämna hamnen i San Antonio. Dags för avresa från San Antonio och vi hann med fartyget trots hinder på vägen hit från Santiago de Chile.

Skyltar  från kryssningsfartyget Star Princess

Bogserbåtar hjälper till att dra kryssningsfartyget Star Princess ut på redden. Vi får hjälp att bogseras ut från hamnen. Trångt är det och bogserbåtarna, 4 stycken stöttar upp.

Samtidigt som vi lämnar hamnen passar vi på att se oss omkring och gör en första bekantskap med fartyget. Och jodå, miljövänligt såg det ut att vara.

Gott miljötänk ombord på kryssningsfartyget Star princess.

 

Vi fortsatte vår runda och hamnade i en av  många barer/lounger. Bra med  karta så blir det var lättare att orientera sig. Men Sydamerika var inte riktigt med här.

 

Vi slog oss ner och studerade drinkmenyn som verkade vara från en svunnen tid.  Men för oss blev det en högst vanlig gin tonic. Riktigt god dessutom.

 

En rejäl vinlista är alltid trevligt. Och utbudet ombord var rejält tilltaget. Priserna anges i dollar (nästan nu 10 sek) så just denna sidan hoppade vi över. Det fanns andra viner mer i vår prisklass.

Dessertdags Ska det vara så ska det. En skapelse med mycket choklad. Ett bra val och väldigt god. Om man nu gillar choklad.

Innehållsförteckningen till “the chocolate  journey”

 

Säkerheten är viktig ombord och på många platser på varje däck fanns det telefoner för att snabbt kunna nå läkare eller sjuksköterska ombord. Och jag vet att de också var på plats inom ett par minuter.

En läkare elle rsköterska går det enkelt att nå ombord på fartyget Star Princess.

 

Blåste gjorde det en del på “Ostilla havet”  och skulle man må illa av sjösjuka eller annan orsak fanns det tydliga instruktioner.

 

Att göra utflykter och vidga vyerna brukar vara trevligt. Och här har vi kommit till Patagonien och staden Chacabuko. Vi ger oss av på en vandring i regnskogen och har inte direkt några förhållningsregler. Men det hade de som skulle ut och paddla.

 

Förhållningsregler för de som skulle ut och paddla kajak. Undrar om dessa regler ens hade fått finnas i Sverige. Men nu handlade det om kajakpaddling så…

 

Eftersom jag vet att du BP har en stor förkärlek till kranar så är detta en bonusbild till dig .Tagen i  Montevideos hamn.

Kryssningsfartyget Star Princess har nått Montevideo i Uruguay.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

 

21 svar på ”Kryssningsfartyget Star Princess och “Skyltsöndag #201”

  1. Tack! Undrade just hur kajakreglerna skulle mottas i Sverige. Antagligen kränkande. Men kajaken är ju trång. Drinkmenyn kändes lite gammaldags och så även denna lounge.

  1. Tackar! Ja, förstår att ni är sugna på en kryssning igen. Vi var väldigt nöjda på alla sätt.

 1. Vilken härlig skyltning! Den vid kajakerna fyllde säkert sin funktion för det finns för många som tar sig vatten över huvudet!

  Kram och ha en härlig söndag 😀

  1. Tack! Kajakskylten var nog nödvändig för hålen att sitta i är inte så rymliga. Och det är som du skriver lätt att ta sig vatten över huvudet.
   Kram och trevlig söndag – Trots jobb.

 2. Vilken liten godbit, den där desserten! Den skulle jag gärna satt tänderna i 🙂
  Stor kram och varmt välkomna!

  1. Den var väldans god och perfekt att den var i modell mindre så jag orkade äta den efter både förrätt och varmrätt.
   Tack för välkomsthälsning. Känns fint att vara tillbaka.
   Stor kram

 3. Vilken fin trevlig blogg du har,( kom in hit via Peter o Helena/FreedomTravel, vi har husbil)
  Fantastisk kryssning som ni varit med om nu. Har läst igenom den och förstår att det varit mycket ni varit med om. Inte visste jag att det fanns så många olika sorters pingviner. Dessa djur har jag träffat på i SydAfrika, de är så roliga där de vaggar fram.
  Kul att ni var vid KapHorn även om ni inte kom ända runt. Säkerheten går före allt, tycker det var ett bra beslut. Vet du hur höga vågorna var när ni var ute till havs?
  Har min kompis Magnus Reslow, som gör sig redo att ge sig iväg om ett par veckor, på JordenRuntSegling NonStop! Hans segelbåt är en liten Vega, som han har byggt om. Tänkte på honom när jag såg dina bilder och läste om vind och hav vid Kap Horn.
  Trevlig läsning/Yvonné

  1. Tack för fina ord och roligt att ni hittade hit via Peter och Helena som jag träffat flera gånger. Pingvinerna är ju så caharmiga och jag hoppas vid tillfälle även få se dem i Sydafrika, där vi ännu inte varit. Men det kommer. Vi var nästan runt Kap Horn men inte riktigt. När vi var där blåste det mellan 32 och 35 m/sek alltså mer än storm och snudd på orkan. Men när vi kom in mot “Hornet” var vi i lä och då var det en vindstyrka på 24m/sek. Vad gäller våghöjden varierande den mellan 8 och 12 meter ungefär. Kanske mer. Kan tänka mig en Vega kastas runt där. Idag är det nästan inga seglare som tar vägen runt Kap Horn utan väljer Magellans sund i stället.Man kan få ligga i veckor och invänta rätt vindar för i och med att Stilla havet och Atlanten möts här blir det än knepigare.Önskar er vän allt det bästa och det är ju en fantastisk upplevelse att göra detta.

 4. Det har varit roligt att följa dig på dina resor 🙂 Det är ju kul att vi andra får se lite “internationella skyltar” också 😉 Du sprider sådan värme! Nu fick jag en ide hur jag ska svarva ett nav till en liknade ratt, till en kamrat som byggt en båt på närmare 12 meter…

  1. Jättekul att du är är med ute och reser. Och jag tror vi haft mycket att tala om. Än roligare att jag kunde ge dig en idé till att svarva ett nav till en ratt. Lycka till. Kanske visar du en bild när det är klart.

 5. Först och främst vill jag tacka för bilden med alla kranar! Ögongodis för mig:-) Så himla roligt att du tänkte på mig där:-)
  Skyltskörden från Star Princess är helt outstandning. Å gissa om jag fick mig några goda skratt.
  Aristokratiska och eleganta bordsviner, ja där hade jag nog fått hålla mig till vatten – hahaha:-)
  Toaskylten är en höjdare! Det enda man missade där är att rekommendera att tvätta händerna också. Denna uppmaning minns jag från amerikanska restauranger på 1980-talet, där personalen uppmanades att tvätta händerna efter en nummer 2. Det gick bra att inte tvätta tassarna när man bara gjort en nummer 1.
  Kajakpaddlingsskylten hade nog inte fått sitta upp i Sverige. Diskriminerande som bara den, och breda höfter kan man faktiskt också ha när man inte är överviktig. Det hade gott räckt med måtten där.
  Som sagt ett härligt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken.

  1. Jadå! Är det kranar med så är du med. Kul att du gillade skyltarna från fartyget öfr jag var själv nöjd. Vad gäller handtvätten så stod det i buffématsalen utposterade personal från båten och påminde om handtvätt så vid de handfaten var det kö. Fick inte med detta.Kändes lite tveksamt att fota just där. Ja, dessa viner var i häftigaste laget men det fanns billigare för sådär en 36$ plus skatt 15%. Som det är brukligt i USA.
   Kajakpaddlingsrekommendationen hade nog inte passerat nålsögat i Sverige men å andra sidan är en kajaks “hål” litet Och visst kan man ha breda höfter men jag hade inte uttryckt mig mer finkänsligt. Men jag såg denna tydlighet, om man nu kan kalla den så, även i andra sammanhang när det gällde utflykter och t.ex. fysisk kondition.

  1. En hel del skyltar fanns det så ett blandat urval fick komma med här.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

  2. Tack! En hel del skyltar fanns så det fick bli ett litet smakprov. Önskar dig också en fin måndag.
   Kram!

 6. Nu suger det i kryssningstarmen igen….. härliga bilder från en fantastisk resa. Riktigt gott att se tillbaka på det ni upplevde! Kram

  1. Tack! Allt blev väldigt lyckat och med skönt avslappnad stämning ombord. Fina minnen att ha med sig vidare från resmål det inte är så vanligt att man besöker.
   Kram!

 7. Oh, vem kan överträffa dina exotiska vackra skyltar? Väldigt klokt med instruktioner vid illamående och sjukdomar. Har förstått att många smittor sprids genom handtag….inte så konstigt alls, men oftast har man väl ingen i händerna som man kan använda sig av. Det där rodret går inte av för hackor, det hade suttit fint på min yttervägg som utsmyckning. Fast, det passar nog bäst där det sitter. Hade inte platsat i en kajak, haha, hade nog suttit fastklämd i den händelse jag hade lyckats pressa ner mig där. Ha en fin måndag, vi har snöstorm, jippi….NOT! / Kram

  1. Nu är resan slut så fler exotisk skyltar kommer inte nu på ett bra tag. Man var väldigt noga överlag med all hygien ombord och fullt förståligt. Och vid bufférestaurangerna stod det personal och påminde om handtvätt. En smitta/magsjuka ombord kan ställa till det ordentligt.
   Visst är rodret fint! Men kanske inte så lättplacerat hemma hos oss.
   Kajakinstruktionen var kanske väl vass. Jag hade uttryckt mig mildare. Men det har hänt att personer kommit och inte kommit ner i “hålet” där man sitter och blivit upprörda. Därav tydligheten.
   Är nu den spanska sommarstugan och snön känns avlägsen. Lite mulet idag men ändå nu +22.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *