Resor utomlands

Falklandsöarna medverkar i veckans Skyltsöndag.

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Gårdagens besök i Stanley, huvudstaden på Falklandsöarna erbjöd en hel del smått och gott i skyltväg. Och att ta sig hit blev en sjöresa på  23 timmar från Kap Horn. En lugn färd på Atlanten.

Falklandsöarna välkomnar

Falklandsöarna

består av många större och mindre öar och har en befolkning på ca 3000 personer som är väl utspridd över öarna. Till dessa kommer många brittiska soldater som är stationerade här och har så varit sedan Falklandskriget. Ett krig där kampen stod om vilket land Falklandsöarna skulle tillhöra; Argentina eller Storbritannien. Falklandsöarna tillhör Storbritannien men ligger en bra
bit utanför södra Argentinas kust.

Lite “streetart i Stanley

Välkomna på skyltpromenad i Stanely

Pingviner, pingviner och pingviner. Här gentoopingviner som i storlek kommer efter kejsarpingviner (finns inte på Falklandsöarna) och kungspingvinerna.

Gentoopingvinerna blir i genomsnitt 76 cm höga och det var gott om dem. Här såg vi den en bit utanför Stanley.

Falklandsöarna, med sitt läge, långt ute i Atlanten, har inte inte så utbredd mobilmottagning och det är danska få master som finns. Däremot finns gott om fungerande telefonkiosker och färgglada soptunnor också-

Jodå! Det fungerade att ringa. 

Visst är soptunnan snygg- 

Ett besök på en lokal pub blev det också- Hög stämning. England spelade match i rugby mot Wales. Vet inte hur matchen slutade….

Man fick vara uppmärksam för att hitta entrén. 

Hög stämning på den lokala puben i Stanley. Och väldigt trångt. Matchen var viktig och “alla” var på plats. 

Dags för oss att ta “tendern”, en båt som tar en till och från fartyget. Men innan dess inköp av lite lokalt vin ”Pingvin – vin”. Svårt att motstå.

Tillbaka till Star Princess.

Befinner mig just nu mitt ute på Atlanten, på väg mot Uruguays huvudstad Montevideo. Och precis som Stilla havet vill Atlanten  visa upp sina vindar och vågor. Vilka krafter havet kan erbjuda! Fascinerande. Men vad gäller sjögången är det i alla fall hyfsat med en våghöjd på 6 meter exklusive skum.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Falklandsöarna medverkar i veckans Skyltsöndag.”

 1. Hej Ditte!
  Oj okunniga jag har aldrig sett bruna pingviner ens på bild 🙂 Fina!! Och rött är fint, både på tfnkiosker och brevlådor!
  Så lite folk på öarna! Ja tänk när det var krig! Orolig tid!
  Kram och ha det fortsatt bra!! P ♥♥

  1. Det var en upplevelse att se pingvinerna, verkligen. Och Falklandsöarna också. Så brittiskt. Jodå, det minns minor och annat kvar sedan kriget.
   Stor kram! Nu på Atlanten och på väg mot Montevideo.

 2. Det inlägget var då helt i min smak! Det hade allt och lite därtill:-)
  Gladde mig speciellt åt pingvinerna, som du ju hade sett framemot att se. Å det fick du. Å de är ju sååååå söta! De karakteristiska röda telefonkioskerna är ju kult. Tycker de är härliga. Å medan Sverige inte har en enda fungerande telefonkiosk längre funkar de fortfarande både i England och även på Falklandsöarna. Jag gillar det faktiskt!
  Att uppleva en rugbymatch på en “lokal” pub är en höjdare. Ungefär som att se El Classico i fotboll i Spanien. Turneringen heter Six Nations 2019 och är stor. BBC rapporterar om den hela dagarna. Wales vann 21-13.
  Å självklart bunkrade ni “The Flying Penguin”, fattas bara;-) Fanns både rött och vitt vin såg jag. Hoppas vinerna smakade alldeles utmärkt:-)
  Tusen tack att du la upp en suverän Skyltsöndag från Stanley. Stort tack för länken också:-)

  1. Vad roligt att du hängde med extra här i denna brittiska skyltning från Falklandsöarna. Aha, nu vet jag att Wales vann. Tack för det. Har ännu bara testat det röda vinet och det var riktigt bra.
   Kul att skylta var det.

 3. Vilken fantastisk resa ni är ute på! Fantastiskt att du även tar dig tid och energi att få iväg blogginläggen trots litet bök och att det inte är speciellt billigt heller. Jag är glad och tacksam över alla vackra bilder och dina berättelse om er resa. Falklandsöarna, jag har faktiskt inte funderat över var det ligger, bara att det finns någonstans långt borta 🙂 Nu vet jag. Som sagt, tack för trevliga reseberättelser och en tillönskan om trevlig fortsättning!

  1. Jodå, blogginläggen känns viktiga och mycket för min egen del. Det är ju här och nu. Och det blir fragment från resan. Men mer kommer senare.
   Och Falklandsöarna var så fint och extra roligt med pingvinerna.
   Nu mitt på Atlanten. Montevideo är nästa hamn i övermorgon.

 4. Vilken fin resa ni gör. Sa precis rull Ö att jag gärna skulle vilja göra en liknande resa, men slippa sjögång. Det går inte att undvika fick jag till svar, så jag njuter av att följa med på er resa.
  Många kramar till Er båda/A-K

  1. Undvika sjögång går inte på dessa hav. Det är inte direkt Östersjön. Men fartyget är väldigt stort så sjögången har inte stört oss så mycket.
   Kul att du är med oss.
   Kramar!

 5. Vilken vin skyltsöndag du bjuder på.
  Jag har aldrig sett pingviner IRL, häftigt!
  Vad kul att vara på en äkta pub. De äkta brittiska telefonkioskerna, brevlådorna och skräpkorgarna, är ju för härliga!
  Tänk, att det är så roligt att köpa lokalt vin! Oftast smakar den bäst på plats dock. Men så är det ju.
  Skyltsöndagskram!

  1. Tackar!Pingvinerna var en upplevelse de också. Och så många! Även Falklandsöarna var en härlig upplevelse. Så annorlunda och så brittiskt. Vinet med den fina etiketterna smakade riktigt gott. Har testat det röda.
   Stor kram!

 6. Vilken spännande dag och så intressant att få besöka Falklandsöarna. Där är det nog inte så vanligt att man hamnar 😉

  Kram och ha det fortsatt gott på resan!

  1. Falklandsöarna var väldigt speciellt och inte minst pingvinerna.
   Kram! Nu på väg till Montevideo och vi är mitt ute på Atlanten. Bra vind här också.
   Kram!

 7. Nu har jag ”läst ikapp” mig ?Oj vilken resa! Å vilken båt! ?Eller skepp kanske man säger ? Önskar er en fortsatt bra resa och mindre vind ? Kram Linda

  1. Resan är fantastisk.Så mycket att se och uppleva och fartyget är i sig en upplevelse.
   Vi hoppas också nu på minder vind men även Atlanten är ett stort hav….
   Kram!

  1. Falklandsöarna är ju brittiska och de räknar sog som britter även om de befinner sig långt från sin “ö”. Men kul att se och uppleva stämningen här.

  1. Vi gör en fantastisk resa med så mycket att se och uppleva. Och pingvinerna är så läckra. Jodå, kiosken testades.

 8. Härliga foton från Falklandsöarna, inte minst på alla pingviner!
  Min man följer er via internet, så roligt!
  Själv är jag trött efter en schlagerhelg i Lidköping!
  Kram och ha det fortsatt bra!

  1. Pingvinerna är så roliga och fascinerande. Schlagern har jag ingen koll på men förstår att du nu behöver vila upp dig. Hälsa maken! Så roligt att han är med.
   Kram. Nu mot Uruguay.

 9. Falklandsöarna, det ordet ger en påminnelse om kriget och om hur det berörde många, som alla krig gör. Lite märkligt att det tillhör Storbritannien., men så är det. Det visste jag inte att det fortfarande finns brittiska soldater där.
  Pingvinerna, vilken upplevelse att få se dom i verkligheten ute i det fria. Speciella djur, där de vaggar fram i sin frack.
  Färgglatt med telefonkiosker och soptunnan och du ser så glad och fin ut där med den blå telefonluren. Blå förresten, varför blå, konstigt? Aha, den skulle matcha den blåa soptunnan.
  Otroligt så många flaggor det var på den puben.
  Ha det fortsatt bra och varm kram till dig.

  1. Kriget har ju berört många och det finns fortfarande minor kvar så man får se upp. Jodå, ca 1500 brittiska soldater finns kvar här. Vi har det verkligen fantastiskt och så mycket att se och uppleva. Minnesvärt.
   Stor kram!

 10. Känner delvis igen skyltningen från Falklandsöarna 🙂 Härligt med alla pingisar och pingvin-vin är såklart helt oemotståndligt 😀

  Härliga bilder och toppenskyltning 🙂

 11. Kan tänka mig att det var hög stämning där på puben! Härligt!
  Och pingviner är ju så fina…..Max önskade sig en sådan när han var liten 😀
  Stor kram och fortsatt trevlig resa!

 12. Härliga exotiska skyltar! Ska du lyckas transportera pingvinvinet ända hem?
  Håller med om att soptunnan var den snyggaste i sitt slag som jag sett. Man kan faktiskt få pippi på pingviner om man ägnar dem en lite längre stund, helt fascinerande fåglar. O tonåringarna är så häftiga med sin dräkt som varken är färdigväxt eller i rätt kulör. Själv går jag här och tränar för mitt nya liv som pingvin, det är snorhalt ute och 6 plusgrader, rackarns så man får akta sig trots broddar. Kram

  1. Ping -vinet är snart slut. Men det var gott. Tyckte det gjorde sig bäst på resan. Pingvinerna var helt ljuvliga. En upplevelse att se dem.
   Och nu har jag även studerat pingvinernas gång på nära håll och härmat. Kanske behövs det när vi kommer hem.
   kram!

 13. Härlig skyltsamling mitt i allt annat! Kul att få se och läsa! Pingvinerna är såå söta! Jag hade inte heller kunnat motstå pingvinvinet!
  Kram

  1. Tack! Ja, Falklandsöarna hade mycket i skyltväg så det fick bli ett axplock.
   Du hade verklige gillat pingvinerna. De är svåra att motstå.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *