Resor utomlands Skyltar

Skyltvandring – ”Skyltsöndag” från Santiago.

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Veckans skyltar kommer från Santiago, en stad jag för första gången besökte för några dagar sedan. En spännande stad där det små och storskaliga samsades. Och en stad som välkomnade med stora famnen.

Håll till godo och följ med på en skyltvandring

Skyltvandring i Santiago de chileFärgglad vägg som piggar upp. 

Reklam för någon dryck. Också färgglatt.

Vi hade tänkt att köpa med oss en flaska ”Pisco”, (fermenterat vin med alkohol tillsatt) lite av en nationaldryck i Sydamerika.  Inga supermercados i närheten och alkoholhaltiga drycker sälja inte i alla butiker. När vi frågade hänvisades vi till en lokal spritbutik. Inte helt lätt hitta. Först såg vi bara blå galler och passerade. Vi frågade i en bar och gick tillbaka och klev in genom gallret. Och här inne var det. Man fick även ta emot och lämna ifrån sig pengarna med ett galler emellan. Intressant upplevelse.

En liten men välsorterad butik som sålde ”brända destillerade drycker”. 

Funderade på om vi behövde en skylt av något slag. Gott om dem!

En liten taxvalp med matte får ingå i dagens skyltvandring i Santiago. 

Inne i Santiagos city en vanlig torsdag förmiddag. Här var det folkrikt.

 Några kvarter längre bort. Området där vi bodde,  ”Bella vista” – vacker utsikt var väldigt lugnt. 

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

30 svar på ”Skyltvandring – ”Skyltsöndag” från Santiago.”

 1. En klottervägg som denna gillas!! Ibland behövs en trist fasad en färgklick!!
  Skumt att gå in i en sk. Fängelse håla för att köpa starka tårar. Så gullig valp mitt i skyltningen! Tack för din skyltning denna Söbdag. Ha en fortsatt trevlig resa/ kram

  1. Ett smakprov! Mer från Santiago kommer när vi är hemma igen. En härlig resa. Idag i södra Chile och Patagonien . Så vackert! Reser vidare i kväll.Kram!

 2. Se där! Nya upplevelser, nya skyltar och en supersöt vovve!
  Ha det gott med båtlivet. Resekram från en färdigrest tåg och bussresenär, som ska ta cykeln till styrelsemötet. Massa snö i Värmland, enbart grönt i Lidköping.
  En skyltsöndagskram får du också!

 3. Läcker skyltning du bjuder oss på 🙂 Värmande bilder dessutom. Capel verkar värkar vara en stark dryck… gjort på rester från vintillverkning. Jag gick över till grannen jag 😉

 4. Färgglad skyltning! Sydamerika förknippar jag med mycket färg, tror de har ”förstånd” att lysa upp tillvaron med färg 🙂 Deras alkoholbutik verkar det vara minst lika mycket ”restriktioner” som med våra systembolag. Ja, inte så himla märkvärdigt, men inte lika tillgängligt med vin och alkohol som i Spanien t.ex.

  1. Mycket färg är det på många sätt här. Och besöket i denna butik kommet vi att minnas. Lite ovant! I större supermarkets finns vin och starkare drycker att tillgå men inte i mindre. En upplevelse rikare. Idag i land i södra Chile , Patagonien. Så vackert. Påminner om Norges natur plus regnskog. Åker vidare i kväll söderut.

  1. Färgglatt är det och uppiggande var Santiago i sig också.
   Tack! Vi har det väldigt bra och är idag i södra Chile, Patagonien.
   kram!

 5. Helt fantastiskt att du skyltar från andra sidan jordklotet! Det gör mig väldigt glad:-)
  Å du börjar med världens coolaste graffitivägg – WOW! Att betala sprit genom ett galler är ju aningen otippat, men jag antar att butiken var rädd för rånare och bara tog kontanter;-)
  Även dekalerna är ett toppen bidrag till Skyltsöndag. Den enda skylten som jag förstod var den med utrymning.
  Taxvalpen var bedårande och så glad tjejen är att visa upp hunden.
  Stort tack för en toppen Skyltsöndag och länken:-) Det är ju faktiskt inte varje dag man får en skyltning från Chile:-)

  1. Tack! Och vi har det bra trots starka vindar. Stilla havet är stort och just nu inte så stilla. Men i natt kommer vi inomskärs och i morgon bitti väntar den mäktiga Amaliaglaciären i södra Chile.
   Kram!

  1. Visst är taxen söt! Och färg var det gott om i Santiago. En härlig stad! Det vi såg i alla fall.
   Stor kram

 6. Såå roligt att följa er på resan. Har nu med stort nöje läst ikapp och även spanat in på googlemaps för att se var ni håller hus. (Har inte världskartan klart för mig i skallen.) Skutan ni befinner er på ser ut att vara en rejäl farkost. Ser fram emot fortsättningen, vilket säkert ni också gör.
  Kram Birgitta

  1. Jätteroligt att du är med!Ja, en fantastisk resa men med en del starka vindar ett par dagar. Fartyget har inte gungat så mycket och har bra stabilisatorer.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *