Resor utomlands Skyltar

Skyltpromenad i Buenos Aires – ”Den ”goda luftens” stad.

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Veckans bidrag kommer från en skyltpromenad i Buenos Aires, Argentinas huvudstad, där vi tillbringat några verkligt innehålls och upplevelserika dagar. Och precis som Santiago de Chile är det en väldigt charmig storstad. Men så mycket större.

Att ta en hop-on/hop off buss tycker vi är ett bra sätt att få en fin överblick när vi kommer till en ny storstad. 

En skyltpromenad

i Buenos Aires –  den ”goda luftens” eller de ”goda vindarnas stad”  blev en trevlig upplevelse. Skyltarna bara fanns där och väntade på att få komma med på bild. Men om luften är så god vet jag inte för gott om bilar och bussar är det.

Taxibilarna är många men de sitter också fast i bilköerna. Här talar en skylt om att ”über taxi” är olagligt.

Tunnelbanenätet är väl fungerande och så också alla olika busslinjer. Denna buss går via en av Buenos Aires 48 stadsdelar, La Bocka och vidare till flygplatsen.

 

Den bohemiska stadsdelen La Bocca. Här har också ett av Argentinas bästa fotbollslag La Bocca Junior sin hemmaarena.

Vår skyltpromenad i Buenos Aires tog oss med hop on -hop off buss till bohemkvarteren i La Bocca. Färgglada hus är det gott om och –

– museer av alla de slag.

Tillbaka i centrum

igen var det skönt att slå sig ner i skuggan i en av alla parker och vila fötterna innan skyltpromenaden/promenaden fortsatte.

Buenos Aires har gott om parker. Här en park vid Plaza San Martin i centrum av stan.

Att växla till argentinska pesos kan man göra på många ställen och bra är att växla in dollar eller euro. På banker måste man ha pass eller tidkort med för att kunna växla men på växlingskontor kan det gå bra utan. Varierar.

Gott om växlingskontor är det. 

Cafékulturen väl utbredd och till detta anrika café var det kö så vi gick vidare. Och det blev ett helt annat möte.

 

Att plötsligt träffa på Argentinas stora fotbollsstjärna, ”Messi” var trevligt och lite oväntat. Men här i hörnan stod han.

Oväntat att på skyltpromenaden i Buenos Aires träffa på fotbollstjärnam Messi. Messi verkade glad  över att se oss. 

Efter att ha avlagt en skyltpromenad i Buenos Aires på dryga milen, visserligen med en del ”pitstop,” slog vi oss ner på ett café nära hotellet för att sammanfatta det vi sett och upplevt. En Argentinsk öl, Quilmes, smakade gott.

Och att bläddra och småläsa i en argentinsk tidning, precis som Buenos Airesborna, gjorde att vi kände oss riktigt hemmastadda.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

Mer från denna läckra och pulserande stad kommer i morgon och på tisdag.

22 svar på ”Skyltpromenad i Buenos Aires – ”Den ”goda luftens” stad.”

 1. Vilken härlig skyltning från Buenos Aires du bjuder på i dag. Kan tänka mig att ni har upplevt mycket och haft en alldeles fantastisk resa. Välkomna hem igen!

  Kram och ha en fin söndag!

  1. Tack! Och tack! Vi har haft en fantastisk resa och upplevt så mycket. Idag vilodag. Vi kom i går kväll. Kram!

 2. Det var en finfin promenad med många fina skyltar.
  Kan tänka mig att det var intressant och givande. Det är så trevligt att utforska nya städer och platser och se kan dom kan bjuda på, det ger så mycket och är så berikande.
  Härliga bilder. Vilka enormt färggranna hus. Din man verkar se fram emot att få svalka sig med en god öl.
  Kram och fortsatt trevlig söndagskväll.

  1. Tack! Det var en härlig promenad även i verkligheten och med mycket färg och form. Buenos Aires överträffade också våra förväntningar precis som allt annat på resan. Ölen delade vi på men den smakade väldigt bra här på uteserveringen i området där vi bodde.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 3. Vilken härlig skyltpromenad med så mycket färger och rörelse i.
  Förstår att ni har haft en helt underbar resa. Blev den bättre än tänkt eller motsvarade den förväntningarna precis? Det är väl förstås svårt att säga.
  Välkomna hem igen!
  Skyltsöndagskram!

  1. Tack och tack! Ja, Buenos Aires var så läckert och färgglatt. Resan blev än bättre än vad vi tänkt oss. Båten och upplevelserna var helt fantastiska. perfekt också med dagar till sjöss emellanåt så vi hann smälta det vi sett och upplevt.
   Kram!

 4. Vilken härlig skyltning från härliga BA! 🙂 Messi verkar vara himla trevlig – han hälsade glatt på oss också 😉

  Ha en finfin söndagskväll!

  1. Tack! Och visst är B.A. en läcker stad. Vi hade ett par nätter och tre dagar här så vi hann med en del. Och nära Ronaldo bodde vi. Ett riktigt trevligt område och på ett hotell med anor. Önskar er också en fin kväll.

 5. WOW! Vilken superfin Skyltsöndag hos dig! Å än en gång – skyltar är faktiskt ofta roligare utomlands än här hemma. Absolut älskar den färgglada nästan art deco stadsdelen Boca. Å Boca Juniors har jag i färskt minne efter skandalen i samband med Copa Libertadores och matchen mot River Plate. Messi som bonusskylt – WOW, helt i min smak:-)
  Växelkontoren är ju så gott som ett minne blot i Europa, men lever kvar i Sydamerika – smidigt. Minns att vi ofta använde dom innan Euron infördes.
  Tänkte precis skriva att ”köer utanför caféer ser man ju aldrig i Sverige”, men sedan så tänkte jag på Stockholms senaste kändiscafé Mr Cake och tar tillbaks det jag sagt;-)
  Tusen tack för ett toppen bidrag till Skyltsöndag och länken:-)

  1. Tackar! Jag är själv nöjd med dagens skyltning som ger ett smakprov från B.A. Att Bocca Juniors är stora förstod vi och hade också i minnet skandalmatchen här i La Bocca på deras hemmaarena. Och sedan fick matchen mot det andra stora argentinska laget, River Plata, så småningom spelas i Spanien. La Bocca var verkligen speciellt på många sätt och inga direkt säkra kvarter att gå i. Men det gjorde vi ändå. Många hus och även stadion, La Bombanera är målade i blått och gult, klubbens hemmafärger. Bortamatchfärgerna är vitt och blått. Dräkternas färg kom till 1907 efter att man varit ordentligt oense. Då kom ett svenskt fartyg till hamnen i La Bocca och därefter blev gult/blått hemmafärgen.
   Klart att Messi måste vara med. Han stod strategiskt nära vårt hotell. Mer om B.A. kommer i morgon och på tisdag. Och mer om stadsdelen La Bocca också.

  1. Buenos Aires skulle du gilla. Så stora kontraster och området La Bocca, italienskt från början, är gamla italienska kvarter med tydliga bohemiska inslag. Och en stadsdel som inte direkt är gjord för oss turister att besöka kvällstid.

 6. Ni är så modiga! Jag vet inte om jag bara skulle hoppa på en lokal citybuss för att se mig om i en helt främmande stad! Mern ni är så resvana så ni vet hur ni ska bete er…
  Jättefina skyltar men jag blev mest imponerad av de färggranna husen, så roligt. Det ger värme åt hela staden till skillnad från de flesta andra miljonstäder. Det verkar också som att kontanter gäller därborta? Varför skulle man annars växla pengar? Tror vi faktiskt måste se till att behålla våra kontanter här i Sverige också, även om det är bekvämt att betala med kort. Tack för härlig exotisk skyltning, kram

  1. Tack! Buenos Aires är också en kontrasternas stad och där stans olika 48 områden har olika karaktärer. Mer om detta område La Bocca kommer i morgon. Området är färgglatt och många hus är målade i gult och blått efter stadsdelens fotbollslag som är ett av de största/bästa i Argentina.Färgerna gult och blått har ett svenskt fartyg gett inspiration till. Ett fartyg kom hit från Sverige 1907 så det är de svenska färgerna här. Jadå, kontanter gäller i mångt och mycket. Och så är det på mpnga ställen bde i Sydamerika och utanför Sverige. Sverige är nog unikt, förutom USA, vad gäller att betala med kort. Och visst behövs kontanter. Vid elavbrott fungerar ju inte kort.
   Kram!

 7. Så mycket härliga skyltar du bjuder upp med som förmedlar vörme också 🙂 En annan får hålla till i närheten av skidor 😉 (Wasaloppet och skidtunnel)

  1. Tack!Buenos Aires hade en hel del att erbjuda både i skyltväg och annat. Men Vasaloppet och skidor är ju trevligt det också. lite kyligare dock…

 8. Å… se… där står Messi och bara väntar på svenskarna som ”är i sta´n” idag! 🙂

  Av de bilder du visar kan man inte tro eller utläsa att du är i en jättestor stad. Misstänker att det finns både bredare och mer trafikintensiva gator där!? Vackra bilder på vackra miljöer. Husens färger, så fint de matchar varandra. Väldigt vackert och av glada färger blir nog även vi människor litet glada.

  Välkomna hem igen!

  1. Tack! Jo, det kändes som om Messi väntade på oss här. Det var i de kvarteren vi bodde. Jodå, det finns stora, breda och vältrafikerade gator och de samsas med mindre och grönare varianter. Jag kommer att berätta mer om Buenos Aires så du kommer att få se andra delar också.

 9. Va? Är ni redan hemma? Buenos Aires är verkligen en stad jag skulle gilla… skulle gärna vilja måla de där färggranna husen. Ser fram emot flera bilder. Ni verkar ha haft en kanonresa. 🙂
  Kram!

  1. Vi har varit borta i dryga tre veckor och visst har tiden gått fort. Vi har haft det väldigt bra med en fin blandning av mycket natur och en del stad. Buenos Aires var verkligen en spännande och charmig stad. Just stadsdelen La Boca är känd för sina bohemiska kvarter, färgglada hus och givetvis fotbollslaget. Mer från B.A. kommer idag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *