Spanien Torrevieja

Förflyttning från Stockholm till Torrevieja

Så var det dags igen för en resa. Inte så lång denna gång och då kändes den spanska sommarstugan i Torrevieja alldeles lagom vad gällde resvägen. Det blev snabba beslut vad gällde resan och även en snabb förflyttning hit.

Snabb förflyttning mellan Stockholm och Alicanet. En resa på strax under 4 timmar. Här över Valencia och snart dags för landning. Snabb förflyttning mellan Stockholm Arlanda och Alicante. Här över den spanska staden Valencia och snart dags för landning.

 

Gårdagens förflyttning

mellan Stockholm, Arlanda och Alicante gick smidigt när vi väl kom iväg. Planet var helt nytt och det var lite tekniska problem med att få till “bryggan” ut till planet. Den ville inte samarbeta. Men det gick fint att gå ut på plattan och upp genom flygplanstrapporna som man gjorde förr. Så 40 minuter sena 06.45 var vi i luften. Tidigt förvisso men å andra sidan kom vi också fram tidigt på dagen.

Trots den tidiga avgången var vi ute i god tid på Arlanda och satt en stund i SAS loungen innan avgång och en kopp kaffe och lite frukost smakade bra. Och framförallt är det lugnt i loungen.

Tidig morgon , strax efter klockan 05 och lugnt i SAS loungen.

Lite gott och blandat till frukost. Men så tidigt blev det bara en smörgås och kaffe för min del.

Vi lämnade det gråmulna Stockholm med snöblandat regn som föll och möttes en bit ner över Tyskland av blå himmel- I alla fall ovan molnen.

Ovan molnen är himlen oftast blå och det blev en ehaglig förflyttning och flygresa mot Alicante. mot

Vi reste med SAS och hade bokat lite bekvämare platser i SAS plus.

Tycker det är värt några hundra kronor extra för att sitta bekvämare med bättre utrymme och långt fram i planet. Här ingår också tillgång till lounge, mat och dryck i biljettpriset. Likaså ingår liksom två resväskor á 25 kg/person och handbagage. Även wifi, om det finns installerat, ingår. ( Ganska nytt för SAS med att ha wifi inom Europa men man jobbar på att utöka det. Utan”Plusbiljett” är kostnaden ca 7 euro för att få tillgång till wifi) Själva biljettpriset för “Plus” brukar vara några hundralappar mer än baspriset, vilket vi tycker är mycket överkomligt.

Gott om plats och med mittsätet tomt.

Framme – Och ny, snabb förflyttning

Vi tittar ner på Medelhavet och ser den vackra spanska staden Valencia och det är snart dags för landning i Alicante

Snart dags för landning  i Alicante. Här ser vi Benidorm Island, utanför Benidorm. Tack Ama för detta. Jag trodde det det var Tabarca, en ö utanför Alicante/Torrevieja dit vi brukar åka  på “njutflykt”.

Planet sätter ner hjulen på Alicantes klockan 10:40. Vi har en buss som går klockan 11 och nu var dte frågan om vi skulle hinna. I och för sig går det bussar varje timme men varför vänta om det inte behövs. Vi satt nästan längst fram i planet och kom snabbt av. Tursamt nog kom vi in vid en gate nära utgången. Och med bara en rullväska och en ryggsäck blev det en rask promenad genom terminalbyggnaden och mängder av resenärer,  uppför två rulltrappor och  vidare ut mot bussen. Klockan var 10:58 när vi klev på. Bra jobbat och lite drygt en timme senare står vi utanför vår sommarstuga. Allt är sig likt sedan vi var här över nyår.

Grannens citronträd och en klarblå himmel välkomnade oss. Att sedan termometern visade på +25 gjorde det hela än bättre.

En sen lunch i skuggan på en utomhusrestaurang, en promenad längs havet och ett “pitstop” piggade upp ytterligare.  En bra början på vistelsen här.

28 svar på ”Förflyttning från Stockholm till Torrevieja”

 1. ¡Bienvenidos pareja!
  Vilken bra resa ? Så brukar inte mina se ut ?
  Fina. bilder! Jag har knappt sett nån himmel bara för en envis señor resfriado hälsade på för 9 dagar sen Tydligen blev internetet sjukt också ☹️
  OK än lever tanten ?
  Vi hörs och ses friska och glada ?
  Kram P ??

  1. Muchas gracias! Tackar! Och lite bilder blev det.
   Trevligt att vara här igen! Och resan gick galant och tur hade vi som kom med flygbussen redan klockan 11. Snabbt jobbat här.
   Trist med din förkylning men hoppas den nu är på väg tillbaka och att du blir piggare. Kanske kan internetet också nu piggna på sig. En internetdoktir kanske kan avhjälpa problemet.
   Vi hörs snart och ses.
   Kram från oss.

  1. Gårdagen välkomnade oss med skönt sommarväder och det kändes bra. Idag mer mulet men vi tar det lugnt hemma och vädret blir bättre restan av veckan. I alla fall ingen snö eller kyla.
   Ha det gott.

 2. Jag hade definitivt valt att betala till för Plus. Det där lilla extra gör stor skillnad när man är på resande fot tycker jag. Måste vara väldigt skönt att vara på plats i värmen igen och kunna njuta av lite behagligare temperaturer än vad vi har hemma.

  Kram och ha en fortsatt härlig måndag!

  1. Vi gör det oftast och bekvämlighet gör mycket. vi möttes av strålande sol och +24 så visst kände vi oss välkomna. Idag mer mulet och lite svalare men vi vilar oss i form ömsom på terrassen och ömsom inomhus.
   kram och trevlig fortsatt måndag.

 3. Vilken braig nedresa ni fick trots förseningen. Ett fungerande wiffi gör ju att resan går snabbare. Eller ja, det känns så i alla fall 😉

  Härliga bilder från luften!

  Fast jag måste lägga in en protest… Eftersom vi var där igår så känner jag igen Benidorm när jag ser den staden. Kanske är vi till och med på bilden där? 😉 Det är inte Tabarca det där, utan den lilla ön utanför Benidorm. Har inte åkt ut till den, ännu men kanske nästa gång vi åker till Benidorm?

  Välkomna ner igen!
  Kram

  1. Tack! Känns fint att var tillbaka igen.
   Ska genast rätta. Vi såg i alla fall Tabarca strax innan landning och även Gran Alicant. Å andra sidan ser ju inte öm bebodd ut. Vi har varit där för ett par år sedan och mitt minne är fiskmåsar i mängder. Inte värt ett återbesök som jag tycker Tabarca är.
   Och resan gick galant och skönt med det där “lilla extra” .
   Kram!

 4. Tänk att bara kunna åka så där! ,-)) Det är härligt när man bestämmer sig fort.
  Härliga foton.
  ,-))) kan förstå att resan ner till ert sommarställe kändes lagom långt nu när ni rest så mycket och så långt bort ,-)))
  Ni har de bästa av världar, både hemma och i Spanien bor ni ju mycket fint!
  Njut på och ha det gott
  KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det är en fördel på sitt sätt, helt klart. Och vi har ju kort beslutsprocess. Resan hit på fyra timmar är ganska enkel och efter långresan kändes det som ett litet skutt.
   Vi passar på att resa nu när vi kan och den spanska sommarstugan känns alltid välkomnande.
   Kram!

 5. När jag såg tiden då du publicerat gårdagens Skyltsöndag, nämligen “mitt i natten”, anade jag att ni tagit första bästa flyg till Spanien. Väldigt smart med tanke på jojo-vädret här hemma. Att ta “fakir-flyget” kan ha sina fördelar även om jag ändå skulle föredra eftermiddags- eller kvällsflyg, morgontrött som jag är.
  Önskar er en toppen semester i Torrevieja. Ser mycket fram emot många reportage med fina bilder:-)

  1. Hel rätt! Annars är jag inte uppe så tidigt. Men skyltsöndag vill jag helst inte missa så lika bar att publicera inlägget. Och 06 är en tidig avgång. Kvällsflyget hit gillar jag inte, har endast i nödfall tagit det. Mitt på dagen är bäst, men bestämmer man sig i sista stund så kan man inte alltid välja. Men det blev en bekväm resa och det väger upp. Så även det varma och soliga mottagandet vi fick när vi landade i Alicante.
   Och nu blir det semester från semestern. Inte dumt det heller.

 6. Vilken lyxig känsla! Så bekvämt och snabbt. Det är skillnad på att bo intill flygplatserna och snabbt komma iväg. Från Lidköping sett blir det omständligt.
  Så skönt att njuta värmen. Jag har cyklat här ikväll och jag trampar fort för att komma hem och in i värmen. Så är det.
  Stor kram och snart god natt!

  1. Både bekvämt och snabbt! Visst är det en fördel att bo nära en flygplats och vi reser ju ganska ofta så visst underlättar det och man kan resa med tämligen kort varsel. Det var ett fint vädermottagande igår men lite halvmulet och svalare idag men ändå +18 så det har inte gått någon nöd på oss.
   Kan tänka mig att du cyklade på för att komma in i värmen.
   Stor kram!

  1. Till England är det så kort resa så dit skulle jag inte heller kosta på något annat. Hit blir pristillägget marginellt så då åker jag gärna lite bekvämare. (Mat och dryck ingår och 2 väskor. Men vi åker bara med handbagage numer)

  1. Ja, en stor kontrast blev det. Men även här varierar vädret en del.Just nu lite regn och dte är växterna nog glada för. Men regnet brukar upphöra efetr ett tag så jag ser fram emot en solig eftermiddag.
   Hoppas även våren är på gång hos dig.
   Kram!

  1. Tack! Känns fint att vara tillbaka igen. Men idag är det just nu lite regn, säkert bra för växterna men solen kommer nog fram om någon timme igen.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram!

  1. Så fick det bli. Och skönt att det inte är så lång resa så då kan man lättare ta en sväng när det passar.
   Säkert är våren också på väg till er mu. Skönt med lite sol.

 7. Ojoj, det var snabbt,. Låter som om allt gick precis perfekt och på minuten, utom starten ifrån Arlanda då.
  Förstår att det är skillnad på vädret. där och här. Nu har vi igen lite vitt på marken, men inte mycket så det smälter säkert bort snart, eftersom det är någon plusgrad.
  Vilka kontraster.
  Härliga bilder, där ovan molnen, och även nedanför.
  Ha det toppen skönt och varm kram till dig.

  1. Det blev ett snabbt beslut att åka och snabba fötter när vi landat, När vi lämnade Arlanda kom det snöblandat regn och när vi landade i Alicante möttes vi av strålande sol och +24. Behagligt!
   Önskar nu att snön hemma försvinner och att våren sätter fart.
   Varm kram!

 8. Så roligt att ha er här igen 🙂 I dag är det lite sämre väder, men redan nu tycker jag det ser ut att spricka upp!
  Stor kram och vi ses!

  1. Det känns riktigt bra att vara här. Och vädret ser ut att arta sig igen. Bra så! Men ingen snö i alla fall.
   Stor kram! Och vi ses!

 9. Wow, här går det undan. Jag skulle definitivt ha problem att lokalisera mig själv när jag vaknar på morgonen om jag flyttade runt min lekamen i din takt! Men 25 varma grader, jisses. Här var jag glad över +3 idag! Blir det en längre vistelse i sommarstugan? Njut och ha det bra! Kram

  1. Ja, ibland blir det så. Men att ta oss till Spanien, som vi gör ganska ofta så blir det mer som att just åka till stugan. Vi vet inte riktigt hur länge vi blir kvar utan det beror på vad och hur vi tycker. Bokar sällan hemresa utan tar det som vi känner.
   Nu kändes det bra att bryta av med lite varmare väder. Jag är ju aldrig här om somrarna. För varmt tycker jag och så tycker jag om att sommartid vara i Sverige. Har en hel del resejobb både i Sverige, Norge, Polen och Finland (Valamo) i sommar och i september. Väldigt roligt och givande.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *