Skyltar

Grönskande Skyltsöndag – På olika sätt

Söndag! Och dags igen för en rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Idag blir de en Skyltsöndag i grönskande och vårlik tappning. På olika sätt och med bilder från den gångna veckan. Håll till godo!

Vår vackert grönskande innergård men ljuvliga körsbärsträd i blom.Vår vackert grönskande innergård. Bild från igår.

Grönskande och vårlikt

blir det en dos av i dagens Skyltsöndag. Först av allt börjar vi med citroner. Citron festivaler pågår i Europa och kanske främst på franska och italienska Rivieran.

Grönskande citronfestivaler pågår just nu runt om i Europa. Grönskande citronfestivaler pågår runt om i Europa. Även Gunnarssons konditori på Götgatan i Stockholm har hängt på. (Observera den gröna macronkakan till vänster)

Alldeles nedanför oss här hemma på kajen på Söder, i Norra Hammarbyhamnen, ligger en rejäl hubåt, Gratia. Och nu under våren förvandlas båten successivt till en grönskande och blomstrande trädgård. (Återkommer senare i sommar med bilder härifrån.) Oftast är läget här vid kajen och i kanalen ganska lugnt. Men ibland tillkommer spänningsförhöjande moment. Här ska bogserbåten Leif vända med sitt “släp”. Inte helt enkelt, för släpet är tungt. Men till sist gick det vägen.

Husbåten Gratia förvandlas nu under våren till ett grönskande växthus. Husbåten Gratia förvandlas nu, successivt under våren, till  ett grönskande växthus. Och redan nu är plantorna på väg att vakna till liv.

I Stockholm hade vi i veckan några strålande försommardagar. Och att kombinera en båttur, “Sjövägen”till Nacka strand och sedan promenera tillbaka till stan längs vattnet blev en fin njutflykt. Alltså en utflykt med det där “lilla extra”.

På väg till Nacka strand möter vi bogserbåten Leif med sitt släp. Ser lovande ut.

Vi gick längs vattnet från Nacka strand till Svindersvik och passerade bl.a Marinstaden. Här finns ett antal villor byggda på vattnet. Alltså inga husbåtar utan villor. Flera av dem i tre plan och båtplatser finns utanför varje villa.

Vid Marinstaden i nacka finns också en grönskande parkering för besökare och boende. Vid Marinstaden finns också en grönskande parkering för boende och gäster. Observera trädäcket som bilarna står på.

Fler grönskande skyltar

Gott om bänkar och även soptunnor med grönskande inslag finns längs vägen från Nacka strand till Svindersvik. Det finns gott om bänkar efter vattnet för återhämtning. Även gott om soptunnor med viss grönskande text. 

Även en grönskande caféskylt finns längs vägen mellan Nacka starnd och Svindersvik. Även en grönskande caféskylt ser vi längs vägen. Är det månne Svindersviks café Brygghuset som är i åtanken.

Japp! Så var det. Här i luckan hämtar man ut beställningen man gjort i luckan bredvid och väljer sedan var man vill sitta; på bryggan eller i trädgården. (Detta är också köksingången.Tydlig skylt om att det är personalingång.)

Gårdagen var inte lika försommarlik som en del andra dagar under veckan. Men den dagliga promenaden tog vi förstås. Och vi hade ett ärende så vi tog oss till Sickla köpkvarter. Smidigt att ta färjan från Södersidan och Barnängsbryggan  över till Hammarby sjöstad/Södra Hammarbyhamnen och sedan promenera till Sickla längs  Sickla kanal.  (Tur och retur hemifrån oss ca 7 km)

Skrattade gott år skylten här vi Sickla kanal. Kändes inte helt aktuell i dessa grönskande tider. Skrattade också gott åt skylten här vid Sickla kanal. Den känns inte direkt aktuell i den grönskande tid som råder just nu.

Till sist! Dags att åka hem till Söder igen. Vi tar färjan från Lumabryggan i Sjöstan och får oss en extra tur via Henriksdalsbryggan, som ligger i nordöstra delen av Hammarby sjöstad innan vi är tillbaka hemma på Söder. En tur på 10 minuter.

Snart på väg hem till Söder. Och visst finns det även här lite grönt med i bild.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

36 svar på ”Grönskande Skyltsöndag – På olika sätt”

 1. Tack för den promenaden och båtturen! Grönskande skyltar den här gången, det lät fint.
  Jag får ju säga att du är fantastisk på att ta dig ut och gå långt och göra aktiviteter, men vad jag förstår så går du sällan själv.
  Den där fina blomstrande parkbåten kommer jag mycket väl ihåg. Det såg så häftigt ut med alla planteringar, så den får du gärna visa igen när det prunkar.
  Jag tycker det är rätt mesigt att gå själv, cykla går bättre.
  Att jag inte besöker uteserveringar beror också på att det inte är kul att sitta själv. Vi skulle ju besökt Villaparken, ett par väninnor och jag. Men den enas make har troligtvis haft/har Covid-19. Inte hon men hon kan vara frisk smittbärare. Så vi avvaktar en tid.
  Trevlig söndag och en stor kram kommer här!

  1. Kul att du hängde med! Och det blev en verkligt grönskande promenad som var väldigt trevlig. Någon brådska har vi ju inte heller- Ibland går jag ensam och jag gillar det också. Har då telefonen med och lyssnar mellan varven på en bok. Idag har vi promenerat med vänner och avslutade på Boule&Berså. Jättetrevligt. Ett bra ställe där man är väldigt noga ned avstånd.
   Husbåten återkommer jag med bilder från när den är i blom-.
   Vi har ganska många “bra” uteserveringar att välja på och är jag ute och går på egen hand slår jag mig också ner. Kul att titta på folk. Men det förutsätter ju att man har folk att titta på. Har ju sett på dina bilder att det är ganska tomt på stan. Och då är det ju inte så kul.
   Besöket i Villaparken har ni ju kvar och fint att se fram emot det.
   Stor kram och trevlig söndag.

 2. Haha ja nu behöver de verkligen varna för svag is 🙂 Vissa skyltar blir kul beroende på vilken årstid man ser dem.
  Många fina bilder och skyltar. När man ser sig om ute och verkligen tittar efter skyltar så finns de massor av alla de olika slag.
  Kramiz

  1. Tack!Lite komiskt med is skylten. Men den står nog där året om.
   Ja , skyltar finns det gott om , men det är inte alltid man noterar dem.
   Kram och trevlig kväll,

 3. Snyggt skyltat som vanligt! Dessutom så fick mitt favoritkonditori vara med. Inte för att jag besökt alla i Stockholm men Gunnarsons konditori har verkligen goda kakor! Bernängsbryggan även den bekant. När jag ser dina bilder inser jag hur mycket jag längtar efter att få träffa sonen igen <3

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Gunnarssons har bra kaffebröd, bakelser och matbröd och det köper vi där ibland. Men jag går inte längre dit och sätter mig. Betalade hutlöst mycket för en dålig räkmacka och föga förståelse från personalen när jag klagade. Så då får det vara.
   Kan förstå att du längtar efter att få träffa sonen
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Trevlig kväll.

  1. Jag har besökt ett par citronfestivaler bl.a i Menton på franska Rivieran och längs den italienska rivieran. Så roligt!
   Husbåten blir som ett grönskande skepp. Urläckert. Här finns bärbuskar, blommor gröna växter – Ja, det mesta.
   Återkommer med bilder när säsongen kommit längre.

 4. Citronfestivaler har jag inte märkt något av här, fast jag har ju bara hållit mig hemma förstås, får googla på det 😉
  Gott är det ju oavsett om jag sett det eller inte.

  Har väl skrivit det förr men jag får väl upprepa mig, skulle vara fint att bo på en husbåt, men då jag knappt kan sjösätta en barkbåt i en vattenpöl så får det väl vara 😉

  Fina bilder igen, ha det så fint nu.

  1. Jag har varit på ett par citronfestivaler, i Menton på franska Rivierna och på den italienska. Så roligt. Nej, här i stan har jag bara sett lite citronartade saker på Gunnarssons konditori.
   Husbåtslivet är nog trevligt men det vill till att vara tämligen händig. Båtarna vid kajen hos oss måste alla kunna flyttas och är “riktiga” båtar. Finns ju typ “villor” som också är husbåtar och andra varianter som inte är ftyttbara. Men då får de ligga vid kajerna i stan.(Av säkerthetsskäl)
   Ha det fint du också och trevlig kväll.

 5. På land, till vanns grönt, skönt i skyltars fria hamn – så att säga 🙂
  Stor kram från mig denna söndag då cykeln varit rullande kring vatten här med.

  1. Åh, så fint att du varit på rull hela dagen. Jag hade gärna rullat med dig längs dina vatten. Men vi får satsa på att gå där när vi ses i Karlstad.
   Ja, skyltars fria hamn blev det här idag och med vårinspiration.
   Stor kram och många tankar.

  1. Jag också! Har citron i mycket och även lime. Jag har varit på citronfestivaler i Menton på franska Rivieran och på andra sidan, på den italiensk. Väldigt roligt! Och mycket gott. Tror du skulle gilla denna.

  1. Visst gör vi och vi trivs bra här. Väldigt centralt men ändå med både vatten och natur helt nära. Båten är sommartid som ett vackert växthus. Badbaljan finns men jag tror inte den så ofta är i bruk.

 6. Oj citronfestival var något nytt för mig, inte hört det innan! I de här tiderna måste naturen vara så vacker, när allt börjar växa osv. Men det vore även kul att se hur Stockholm är i de här tiderna om det var “normalt” och inte Corona om man säger så, allt liv och vad som händer 😀 KRAM

  1. Citronfestival är roligt och på franska och italienska Rivieran kan man uppleva den så här års. Har varit med ett par gånger.
   Visst är det vackert nu med all skir grönska och alla blommor som slår ut. Stockholm är vackert nu och det är säkert din stad också.
   Kram

 7. Jadå, den isen är nog väldigt svag den 🙂 .
  Så kul med citronfestival, något att ta efter här på klobben kanske? När det blir sådana tider igen förstås.
  Tack för ljuvligt vackra vårliga bilder. Stockholm är så himla vackert!
  Ha det gott!

  1. Tack!Vi skrattade gott åt skylten och antar att den finns här för säkerhets skull hela året om. Citronfestival är riktigt roligt. Har varit med både i Menton på franska Rivieran och på den italienska sida. Vore något för er på “kobben” att ta efter. Kanske krävs det några fler citronträd. Vi har haft fina dagar i veckan och varit ute och sett oss om en hel del så en del grönt fick det allt bli.Och visst är Stockholm med omnejd vackert.
   Ha det fint ni också.

 8. Ett sånt vackert blommande träd på innergården.
  Det är alltid lika roligt att följa med på promenaderna och kul med Svag is-skylten. 🙂
  Den där båtturen är i min smak, lagom lång. 😉 Vi har bara åkt mellan Barnängsbryggan och Lumabryggan men om vi får tillfälle någon gång får vi testa den “långa turen”.

  1. Vi har en verkligt vacker och grönskande innergård som så väl tas om hand och nu med många körsbärsträd i blom. Även magnolia såg jag här utslagen idag.
   Vi gillar att ta båtturer och den här Sjövägen/pendelbåtslinjen är perfekt och man kan så bra kombinera den med fina promenader.
   Vi bor ju ca. 800 meter väster om Barnängsbryggan så turerna över till Sjöstan/Lumabryggan eller Henriksdalsbryggan tar vi ofta. Men jag rekommenderar den lite längre turen. Fint att se dessa de gamla områdena som nu bebyggs från sjösidan.

 9. Gunnarssons konditori levererar som alltid. Stockholms bästa konditori enligt mig. Bra att citronfestivalerna uppmärksammas av konditoriet. Här kan man ju frossa av godbitarna, vilket man på grund av corona inte kan göra i Frankrike och Italien just nu.

  Å att se Gratia gör mig glad varje gång båten dyker upp hos dig. Du kommer kanske ihåg att den ägdes av min mans chef på 1980-talet och jag har varit ombord den många gånger innan chefen sålde Gratia till nuvarande ägare. Älskar den båten, speciellt när den blir till ett växthus under sommaren. Båten har nog aldrig tagits om hand så väl som nu.

  Gillar den roliga papperskorgen. Tänk om man hade låtit bli att klottra på locket…

  En härlig Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Gunnarssons gillar jag också och köper gärna matbröd där och ibland något sött. Men sedan jag förr ett år sedan fick en riktigt dålig och dessutom jättedyr räkmacka vill jag inte gynna dem genom att äta på plats. Kul att uppmärksamma citronfestivalen. Jag har upplevt den ett par gånger i Menton på franska Rivieran och även en gång på den italienska sidan. Jättetrevligt. Men i år lär den ju knappast äga rum.
   Jag minns dina “förankringar” till Gratia och tittar ju på henne flera gånger per dag. Så du är med här. Det är så roligt att följa arbetet med att få till alla växter och blommor här. Och Gratia brukar se ut som ett vackert växthus.
   Tänkte också på papperskorgarna där det stod när de skulle tömmas. Inte så ofta det anges. Men alltid så trist när det klottras och förstörs.

 10. Såg ut som en lagom tur för att få lite bilder på kajerna. Okej, släp såg mer ut som bogserbåten puttade den där flotten men ser man på vattnet verkar den backa. Nej går man igenom hjälper nog inte isdubbar för att ta sig upp 🙂

  1. Visst var det så! Och en del variationer blir det. Utanför hos oss var vi mest nyfikna på om bkseraren skulle få stopp på släpet och kunna vända innan den slog i husbåten. Det gick bra, men inte så många meter till godo.
   Is skylten finns nog här hela året.Men vi skrattade när vi såg den.

 11. Härligt grön skyltning! Skrattade gott om varningen för svag is! 🙂 Som alltid trevligt att få följa med!
  Tack för utflykten!
  Kram

  1. Tack! Ja, en del grönska och grönt kom med i skyltarna.Och promenerat mycket i veckan har vi gjort. Kul att du var med. Svag is nu kändes lite udda. Men säkert är det ingen som tar ner skylten så den får väl sitta hela året. För säkerhets skull om inte annat.
   Kram

 12. Vilken fantastisk innergård ni har! Citronfestival låter lockande. Mitt lilla träd har bara några enstaka citroner så här blir det knappast någon festival. Jag ser fram emot bilder från husbåten. Tror aldrig jag sett en husbåt på nära håll. Den där isskylten ljuger i varje fall inte, även om den kanske är lite överflödig just nu.

  1. Vår innergård är verkligen vacker och man har satsat mycket på både träd och blommor. Igår såg jag även att magnolian var i blom.Så vacker!
   Kanske kan du få till en minifestival med dina citroner.Har upplevt citrusfestival i Menton på franska Rivieran och även på den italienska sidan. Verkligen trevligt! Och gott! I vår spanska stuga brukar vi få citroner och apelsiner av grannarna. Något vi verkligen uppskattar. Kanske kan du skörda några av dina under våren. Hoppas.
   Längs kajen hemma hos oss finns det många varianter av husbåtar men de måste kunna flyttas. (Av säkerhetsskäl) Just den här husbåten förvandlas nu efter hand till ett vackert växthus, ute på däcket. En jättefin blomprakt och även en hel del bärbuskar finns också.
   Is-skylten skrattade vi åt. Känns inte så nödvändig just nu men jag tror den står där hela året.
   Önskar dig en fin vecka.

 13. En härlig grön tråd genom hela inlägget 🙂 Gillade verkligen att du fick med den gröna macronkakan 😀
  Gäster till boende får alltså inte stanna längre än tre timmar… Lite snålt tilltaget med tiden kan jag tycka 😉

  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Vi har haft en vacker och grönskande vecka och många sköna promenader har det blivit. Ich en del detaljer, som den gröna macronen kom ju med.
   Snålt med tiden. Men man verkade ha satsat mer på trädäcket där bilarna skulle parkera så slitaget kanske blev för stort med längre tid.
   Önskar er också en så bra vecka som möjligt.

 14. Men va roligt och man bugar o tackar för denna turen. Så trevligt att gå med på en runda i vackra stan och de rosa är jag förtjust i 🙂 hoppas du får en fin måndag kram

  1. Vi har haft fina dagar så mycket utevistelse och långa promenader har det blivit och med en del vätskepauser under väggs.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram!

 15. Sitter och blir helt betagen av ditt första blommande foto, så jag kom helt av mig med skyltarna. Trots alla fina foton är det den bilden som kommer att sitta kvar på näthinnan, tack! Måndagskram

  1. Jag ville ha det grönskande i inlägget och jag tyckte att dessa vackra körsbärsblommor kunde få skylta med den vår vi har i Stockholm. Vi har ne väldigt vacker innergård som jag ska presentera i bild i veckan.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *