Foto Stockholm

Gilla – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Gilla är ordet att tolka i Sannas roliga fotoutmaning, Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden vi fått att tolka i år, 2021, är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Alla som vill har varit  välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, har  temaorden varit angivna veckovis för hela året. Och nu var “gilla” det sista ordet för 2021. Av olika skäl kommer det inte nästa år att bli någon “Gems Weekly Photo Challenge” och det är många med mig som verkligen kommer verkligen att sakna den. Väldigt roligt o har  det också varit att de de olika tolkningarna. Tänk att ett ord kan ge så många olika bilder, texter och tankar.

För egen del har jag varit en flitig deltagare sedan januari 2017 då jag publicerade mitt första bidrag. Då var ordet vi fick att tolka ovan och den tolkningen finns här.  Stort tack Sanna för allt engagemang och all glädje detta fototema gett under åren och många tankar till dig.

Stckholm. Södermalm. Årstaviken. Här kah jag verkligen gilla att gå även vintertid. Längs Årstaviken/Mälaren hemma på Södermalm i Stockholm. Strålande sol i kombination med snö och blå himmel kan jag helt klart gilla. (Men vill  gärna att det ska vara tämligen vindstilla och runt -5) Bild från januari 2021.

Gilla

uppskatta och tycka om är positivt laddade ord. Och om det är något jag verkligen  gillar i vardagen så är  det området där jag bor, Norra Hammarbyhamnen,  på Södermalm i Stockholm.  Ja, förutom de “mina” förstås, inklusive vänner.  Även i övrigt finns det en hel massa saker som jag uppskattar. Men  eftersom inlägget inte ska inte bli en bok så jag bestämde mig för att stanna just i mitt närområde. Jag hade funderingar på att hela Stockholm skulle få medverka i detta sista fototema, men så var det ju att det här med begränsningar.

Stockholm. Sjöstadens Skybar. Härlig utsikt över stockholm som jag genast kom att gilla. Maj 2021. Vi var uppe i Sjöstaden Skybar som ligger 28 våningar upp i byggnaden “Stockholm New” i Hammarby sjöstad. och utsikten över Stockholm kom jag verkligen att gilla. Tvärs över Hammarbykanalen skymtar även våra röda tegelhus.

Här hemma bor vi på kajen och omges av det bräckta vattnet i Hammarbykanalen, en del av Östersjön. Livlig båttrafik är det från maj till slutet av september och båtlivet i kanalen är något som jag uppskattar.

Maj 2021. Helt nära där vi bor, vid Skanstull och Hammarbyslussen, har Sjöräddningen en av sina stationer. Och många utryckningar blir det. Även en del här i kanalen. Men också in i Mälaren och ut i skärgården.

Södermalm har en hel del gröna ytor och ofta, från april till slutet av september, finns det någon form av servering  där.

Juni 2021. Här på serveringen vid Mosebacke torg tar jag gärna en paus. 

Juli 2021. Besök av fina vänner från Västkusten och visst blev det en rundvandring här hemma på Söder.Här passerar vi fina Södermannagatan. (Bild tagen av Anna Gustafsson)

Augusti till december

Augusti 2021. Fritidsbåtar som väntar i kanalen på att Hammarbyslussen ska öppna och att de kan ta sig in i Mälaren. Att sitta på balkongen och titta på alla båtar och båtlivet uppskattar jag verkligen.Riktigt god underhållning.

Stockholm. Södermalm. Mer att gilla i närområdet.Eriksdalskundens koloniområde. Mer från augusti 2021.Och mer att gilla. Koloniområdet i Eriksdalslunden. Här går jag ofta och gärna och så hela året om.  

September 2021. Utsikt från balkongen över kanalen, kajen och Fredriksdalsområdet i Hammarby sjöstad.

Något som jag också är väldigt förtjust i vad gäller Södermalm är att mycket av det “gamla” finns så väl bevarat.

Oktober 2021.Ofta styr stegen mig till Åsöberget och de gamla historiska kvarteren där. Här hamnar man lätt i tankarna hos Fogelström och hans Stadserie 

Sen eftermiddag vid Årstaviken i slutet av november 2021.

Hemma på kajen nu i slutet av december 2021. Så läckert med restaurang Thaiboats belysning. 

Också slutet av december 2021. Här står jag på Söders höjder och blickar ut över Skeppsbron, Gamla stan och delar av City.

En vy att verkligen gilla.

Fler av veckans tolkningar finns  här .

 

36 svar på ”Gilla – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Oh, så underbara bilder från det Stockholm jag känner såväl, även om jag nu råkar bo på Lidingö. Det finns verkligen mycket att gilla här i livet. Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

  1. Tack! Visst finns det mycket att gilla i livet och nog så viktigt att ta vara på det. Och vad gäller Lidingö så gillar jag mycket att vara där. Har en väninna som bor här och hon har verkligen visat mig så mycket fint . Och mycket har jag kvar att upptäcka på fina Lidingö.
   Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

 2. Så fina bilder från området där du bor! Förstår att du trivs där och gillar omgivningarna! En riktigt bra tolkning av veckans ord “gilla”.
  Nu när det blir uppehåll vill jag tacka dig för alla trevliga kommentarer hos mig och önska dig GOTT NYTT ÅR!

  1. Tack! Ja, vi hade tur som hamnade här och det var ju mest av en slump. En lyckad sådan.
   Visst känns det trist nu med ett uppehåll men jag kommer helt klart att titta in till dig på bloggen ändå.
   Tackar också för dina trevliga kommentarer under årens lopp-
   Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

 3. Härliga bilder. Speciellt sommarbilderna. Förstår att du gillar din plats på jorden och att du också har förmåga att gilla den plats där du just befinner dej! Kram!

  1. Tack! Ja, vi hade tur som av en slump hamnade här. Och nog är det så också att jag har lätt för att anpassa mig till olika platser runt om i i världen där jag befunnit mig. Och jag skulle även trivas i dina trakter. Absolut. Det ena utesluter aldrig det andra. Nyfiken är jag också på nya platser.
   Kram

 4. Det blev ju nästan en årskrönika! En väldigt bra och vacker sådan:-) Att se Hammarby Sjöstad med omnejd från 28:e våningen måste ha varit en helt underbar känsla. Så läckert och extra roligt när man kan se ens eget hus på bilden.
  Sedan är min favo nummer 2 bilden tagen i September 2021.
  Med andra ord – jag tokgillade hela ditt bidrag:-)

  1. Tack för fina ord. Och både du och jag, plus många andra so varit med i Sannas tema kommer ju att sakna detta- Så roligt att se andras tolkningar också. Tänk att ett ord kan ge så många varianter.
   Ja, lite av en årskrönika blev det. . Men när jag funderade på vad jag gillade blev det så mycket. Och jag spenderar ju en hel del tid här hemma och mycket för att jag just gillar att vara här hemma på Söder och på kajen.
   Vi ska göra ett nytt besök här uppe i Skybaren när det fina och klara vädret är tillbaka. Vill ju gärna se vida omkring när vi ändå är där.
   Och visst hade vi himla tur när vi av en slump hamnade just här-

 5. Ja, jag gillade ditt inlägg, det andades mycket av att gilla.
  Jag gillade också att tolka orden i några år, men sedan övergick jag till andra utmaningar. Jag gillar det mesta och vill vara flexibel.
  Här har kommit en hel del snö och det gillar jag inte.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, jag gillar mycket och försöker också göra mycket av det jag gillar.
   Den här fotoutmaningen har jag verkligen gillat eftersom jag tycker om att fundera på ord och bild. Väldigt roligt att också se andras tolkningar. Och extra roligt är att det blir så olika.
   I övrigt är jag inte direkt så road av utmaningar men Skyltsöndag tycker jag också är väldigt rolig. Mycket med bilder där också.
   Här har vi haft en fin vit jul och mycket sol men idag försvann en del av snön när det nästan blev nollgradigt. Men jag har varit ute hela dagen och det var fint fast i gråskala-
   Stor kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Ja, jag gillar både huvudstaden och vårt område. Himla tur att vi av en lyckad slump hamnade just här på kajen på Söder.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  1. Visst är det så. Och jag kan. Ibland.
   Koloniområdena uppskattar jag väldigt mycket och så fint att här följa årstidernas växlingar.
   Ha det fint du också.

 6. Finns det någon vackrare stad än Stockholm…. alla årstider har sin charm. Så fina bilder att gilla, och jag gillar dem alla! Speglingarna i kanalen där i september är lite extra vackert.
  Ha det fint!
  Kram

  1. Tack! Visst är verkligen Stockholm är verkligen en fantastisk stad. Tänker alltid på det när jag kommer tillbaka hit efter en resa.
   Tycker så mycket om speglingarna här i vattnet och de varierar en hel del också.
   Vi hade tur att slumpen tog oss hit till Söder och kajen.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

  1. Tackar! Här finns en hel del att gilla och vi gillar verkligen att bo här. Ja, hela Stockholm erbjuder mycket av det mesta vi gillar.
   Ha en bra onsdag!

  1. Gilla har ju mycket positivt i sig och just att fokusera på det man gillar gör ju tillvaron lite enklare och trevligare.
   Vi hade tur när vi av slumpen kom att bo här på kajen på Södermalm.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Kram

  1. Tack! Att fokusera på det man gillar tror jag är bra för alla sinnen och hitta något man kan glädjas extra över varje dag. Och det oavsett yttre omständigheter.
   Önskar dig också ett gott slut på 2021 och en bra start på det nya året.
   Kram till er båda.

 7. Härliga bilder & njuta skall man göra alla dagar i veckan mer eller mindre 🙂 och det gör du/ni verkligen nu går vi mot ett nytt år det känns bra ..ha det gott kram

  1. Det finns mycket i tillvaron som jag gillar och inte minst att bo här på kajen där vi hamnade av en lyckad slump.
   Jag försöker ta vara på den tid jag har och göra det bästa av dagarna.
   Ha det fint du också.
   kram

 8. Fantastiska bilder Ditte.
  Önskar ibland att jag också hade en kaj utanför fönstret med allt som händer där.
  Då hade jag aldrig behövt sätta på våran tv. 😉

  Ha det bäst nu Ditte.

  1. Tackar! Vad gäller att gilla så gör jag verkligen det vad gäller att bo här på kajen. Verkligen en lyckad slump som gjorde att vi flyttade hit och att vi kunde köpa lägenheten. Många gånger, inte minst den varmare årstid, så är folklivet på kajen och i kanalen väldigt bra underhållning. Inte minst när folk ska slussa.
   Ha det bra du också.

 9. Du ger sannerligen vår huvudstad god PR och reklam med fantastiska vyer!
  Och visst gillar jag Stockholm, den enda staden som slår den är Helsingfors av rena känsloskäl. Jag ser min födelsestad genom rosa glasögon…
  Jag hoppas att någon kanske ska komma med förslag på en fortsättning på fototemat nu då Sanna tar en paus. Visserligen var jag inte med i år, tyckte inte orden var så engagerande, men visst vore det kul med en ny utmaning förutom skyltsöndag och Fem-en-fredag.
  Kram från snöigt pörte

  1. Helsingfors är jag också väldigt förtjust i. Gillar även Oslo och Köpenhamn. Ja, det finns många platser jag gillar. Nästan alla har sin charm.
   Visst vore det roligt med ett nytt fototema. Du gör ju verkligen ett fototema av “Fem en fredag” och det är jag så förtjust i. Annars tycker jag det blir tradigt med frågor och svar: liksom bara för att. Men man tycker och är olika. Tur är det.
   Skyltsöndag är ju också bilder och det livar helt klart upp. Gillar just att det är fokus också på bilder. Och det kan det ju vara från det man ser i vardagen.
   Skidor har vi sett en del idag och antar att du också är på parkett. Eloge till Kartu Niskanen. Så bra !Ja, de svenska tjejerna var också bra…
   Kram

  1. Hej!
   Ja, helt rätt! Jag gillar verkligen området här där jag bor. Här finns vatten, natur och stadsmiljö helt nära.
   Tack! Och jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

  1. Tack! Jadå! Och det finns mycket jag gillar, inte minst i området där vi bor och Stockholm har ju mycket av det mesta och väldigt tillgängligt. Något jag verkligen uppskattar.
   Önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *