Stockholm Trevligheter

Sjöstaden Skybar – “Stockholms nya landmärke”

Plötsligt händer det! I torsdags öppnade den, Sjöstaden Skybar och igår, söndag, var vi här. Som vi väntat på att den ska öppna. Stockholms nya landmärke finns högst upp på våning 28, i Skyskrapan Stockholm 01/Stockholm New och 102 meter upp. Vi har följt byggandet av skrapan sedan det startade  2017 men det dröjde ett tag innan vi började se den ta form. Men det började vi göra under våren 2019 då “skrapan” i Hammarby sjöstad blev mer synlig för oss hemma på Södersidan. Och sedan dess har vi noga följt bygget. Vi har gjort det på avstånd, alltså hemifrån och även på närmare håll, på Sjöstadssidan, där vi då och då tar oss en runda.

Stockholm. Södermalm. Skansbron. På väg till Sjöstaden Skybar på andra sidan kanalen. Skansbron och utsikt österut. Vi är på väg till Sjöstaden Skybar som ligger på andra sidan bron och Hammarbykanalen. Till vänster i bild en del av stadsdelen Södermalm, Norra Hammarbyhamnen. (Här bor vi i )Till höger delar av Hammarby sjöstad.

Sjöstaden Skybar

och vårt första besök här. Men vi kommer absolut snart tillbaka. Vi gillade konceptet och miljön. Och så utsikten förstås- Här i Sjöstaden Skybar är det Niklas Ahlbom som är krögare och han fick idén till denna Skybar för många år sedan. Han  driver också en annan restaurang och skybar, Himlen, som ligger i den “gamla” skatteskrapan här på Södermalm, 104 meter upp. I Hammarby Sjöstad en bit österut driver Niklas Ahlbom också restaurang Göteborg som ligger vid Sickla kanal .(Sickla kanal förbinder Hammarby sjö, “saltsjön” med Sicklasjön och gör det genom Sickla sluss)

Stockhoim. Hammarby sjöstad. Stockholm New med Sjöstaden Skybar högst upp- Högst här uppe i byggnaden Stockholm 01/Stockholm New ligger Sjöstaden Skybar. Bilden till vänster är tagen på ca 100 m avstånd och den till höger vid entrén och jag och kameran  tittar rakt upp.

Entrén till Sjöstaden Skybar. 

Här fanns en kö för de som inte bokat bord och en för de som hade reservationer. Vi hade tänkt att sitta på terrassen och alltså inte bokat bord. Men ska man äta så är det nog säkrast. att boka bord innan. Man öppnade klockan 14 igår och vi var här då så det blev bara en kort väntan. Vi var först i kön.

Stockholm. Hammarby sjöstad. Entrén till Sjöstaden Skybar. Entrén till Sjöstaden Skybar. Bilden tog jag innan det ens bildats någon kö-

På väg till hissarna

Hammarby Sjösrad. Sjöstaden Skybar. Hissar som leder upp till barne på 28:nde våningenHiss E och F leder direkt upp till Sjöstaden Skybar, 28 våningar upp. Vakterna var noga med att det var 4 personer i varje hiss.

Restaurangen

har plats för 360 gäster totalt varav 100 ryms ute på terrassen. Ja, utomhus är det inte direkt. Stora glasväggar som skiftar i gråblått ramar in det hela men taket rullas bort vid vackert väder. Så utomhuskänslan finns helt klart. Dessutom infravärme om det skulle bli kyligt.  Restaurangen har olika bardiskar  med olika karaktär. Och i restaurangen finns olika stilar och koncept och man påminns stundtals om 70-talet.

Vad gäller mat och annat i restaurangen så kan jag inte uttala mig eftersom vi denna gång inte åt från någon meny. Men det ska testas vid annat tillfälle så jag återkommer om det.

Stockholm. Sjöstaden Skybar. En del av restaurangenEn del av matsalen i Sjöstaden Skybar

Och en annan del som gränsar till den stora och luftiga terrassen.

Terrassen på Sjöstaden Skybar

känns verkligen luftig och den är det också. Vädret var till sin fördel så taket var öppet och de enorma glasrutorna bidrog till att man fick en lätt svävande känsla genom att blicka ut över hela Stockholm men omnejd. Tyvärr gjorde den svagt blågrå nyansen  på glasrutorna att bilderna fick en annan nyans än den som vi uppfattade med ögat. Men inget jag kunde påverka.

Baren på terrassen. Fiffig lösning med de infällda barstolarna.

Vi var de första gästerna hit ut så vi kunde fritt välja bord. Knepigt värre. Men vi valde ett med utsikt västerut över vattnet och norr och österut där vi såg mer av vår vackra huvudstad.Och från vårt bord hade vi dessa vyer framför oss.

Utsikt västerut mot mot Mälaren,Tantoområdet på Södermalm och Årstabroarna.

Stockholm norrut. I bildens bakre del skymtar de två tornen, Norra tornen, i Hagastaden, Stockholms stadshus reser sig i mitten och till höger skymtar Söder torn/ Haglunds pinne. (24 våningar och 86 m högt) 

Utsikt åt nordost och stora delar av östra Södermalm. Våra trakter vid vattnet på andra sidan kanalen. Lite längre bort skymtar Sofia kyrka uppe i Vita bergen.

Söderut såg vi Globen på nära håll.

Så var det också dags för lite ät och drickbart. Menyn kunde man titta på via en app på telefonen där man scannade en QR kod. VI testade och det fungerade väldans bra. Vårt val föll på en charkbricka, modell större, som vi delade på. Riktigt gott och fräscht. Utsikten ingick. Vi var väldigt nöjda med besöket och så roligt att vi nu äntligen kunde få göra ett besök här upp. Och vi kommer gärna tillbaka.

Stockholm. Sjöstaden Skybar. God charkbricka med dryck, fantastisk miljö och utsikt och riktigt bra service tar oss gärna tillbaka hitEn riktigt god charkbricka tillsammans med god dryck, fin utsikt, trevlig miljön och bra service på Sjöstaden Skybar gav mersmak.

Hemma

Att promenera hemåt tog 15 minuter i långsam takt. Och väl hemma  tittade vi över kanalen och upp till den översta våningen, den med glasade fönster, där vi just varit.

 

Söndag sen eftermiddag. Här får även Globen vara med på ett litet hörn.

Stockholm. Sjöstaden Skybar högst upp med de färgade lamporna. Sen kväll hemma och mörkret har lagt sig.  Här markerar de färgade lamporna högst upp Sjöstaden Skybar

 

 

42 svar på ”Sjöstaden Skybar – “Stockholms nya landmärke””

 1. Men oj så läckert! Dit vill jag gå! Underbar utsikt och spännande miljö, hur tar man sig dit när man kommer från Solna hållet?
  Tusen tack för titten!
  Kram

  1. Verkligen! Vi har ju väntat så på att de ska öppna. Vad gäller maten i matsalen vet jag inget om den. Men här på terrassen var vi jättenöjda. Så trevligt. Från Solna kan du ta tvärbanan till Måttensdal, men det blir en lång sightseeingtur. Annars tunnelbana till Skanstull och gå över Skansbron, bron längst ner och över. Tar ca. 15 minuter.
   Jag råkade publicera inlägget av misstag innan jag skrivit klart. Men nu är det i alla fall klart.
   Kram

    1. Så lite! Har idag varit i dina trakter. I Hagaparken och promenerat längs vattnet, via Bellevueparken och till Rådmansgatan. Väldans trevligt och ett bra tag sedan senast.
     Kram

  1. Jag hann inte riktigt skriva klart utan publicerade innan av misstag. Men nu är inlägget helt klart. Himlen har vi besökt några gånger men Sjöstaden Skybar tycker vi bättre om. Utsikten från terrassen inte minst. Helt fantastisk. Hela restaurangen är väl värt ett besök. Och vi är snart här igen.

 2. Wow, vilka vyer säger jag bara! Kan tänka mig att det blir ett eller annat återbesök där. För mig som lider av svindel tror jag dock inte att det är något alternativ tyvärr. Sedan tycker jag inte om hissar heller så det var två fel av två möjliga. Men jag hade egentligen inte haft något emot vyerna…

  Kram och glad måndag!

  1. Återbesök blir det absolut. Väldigt trevligt på alla sätt och med fantastisk utsikt. Men jag vet att du inte gillar höga höjder eller hissar så då blir det knepigt. Men du har ju varit här nu via mig.
   Kram och trevlig måndag.

 3. Inget för den som är höjdrädd =)
  Ser väldigt trevligt ut! Det kommer nog att bli ett mycket populärt ställe. Och vilken tur att de byggde hiss ända upp….det var väl Ama som hade ett inlägg nyligen där de missat lite med hissbygget. Ha en bra kväll, här har åskan gått för en stund sedan och mitt huvud säger att det kommer mer åska.

  1. Det var i varje fall ingen glashiss upp. Men jag är inte höjdrädd Vet att vi i Peking och Shanghai varit uppe på barer på 80:de våningen och då slog det lock för öronen när vi åkte upp. Man fick också byta hiss halvvägs.
   Vi hade en supertrevlig em men god mat och dryck och fin utsikt. Hit återkommer vi absolut. Ja, det var i Benidorm i ett hus som hissen inte gick ändå upp. Men tur att det ordnade till sig där. Oj, åska hos dig. Hoppas den inte blir långvarig.
   Önskar dig en fin kväll och utan huvudvärk.

 4. Förstår att det var värt ett besök. Och det enbart för utsiktens skull. Bra att det fanns bra mat att välja på också!
  Påminner om när vi hälsade på släktingarna på Cape Code och åkte in till Boston och en Sky Bar där. Kommer mest ihåg att jag kände mig för lite fin, när man kom från en vandring i stan och upp till den fina restaurangen. Kanske är mer avslappnat i Sverige- samt ett antal år senare. Kram!

  1. Vi har följt bygget hela tiden från start så ett besök har vi väntat på. Nu öppnade de lite smått i torsdags och vi var på plats igår. Byggnaden är i sig kontorshus och med den här baren och restaurangen högst upp.
   Nu är ju inte 28 våningar så högt. Vet att vi i både Peking och Shanghai var uppe på 80:nde våningen och två hissar för att komma upp. Men nu var detta Stockholm. Kul med Skybaren i Boston och ett fint minne. Här var det ganska avspänt dock.
   Kram

 5. Wow! Du bor ju redan så läckert och så har du så nära till en läcker skybar! 😀
  Dessutom Gratulerer jeg med dagen!
  Efter ett heldagsregn så tittar solen fram så smått just nu.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, dagen firas alltid extra och har så gjort sedan jag var liten och en hel del i Norge förstås-
   Det blev lite förfirande här igår på Sjöstaden Skybar. Vi har följt bygget av “skrapan” sedan det startade och nu ville vi gärna ta oss upp. Väldigt trevligt och gott och med en strålande utsikt över stan.
   (Vi log lite när vi var här uppe för i Peking och Shanghai har vi besökt skybarer som varit på 80:de våningen och dä rett par hissar krävs för att komma upp.)
   Delvis mulet här idag också men nu är solen framme så balkongen gäller en stund.
   Stor kram och trevlig kväll.

 6. Tänk vad jag får vara med om, tack vare dig. Helt otroligt för dit skulle jag inte komma annars. Så fint att få se detta, allt runt om, inuti och den underbara utsikten. Tänk så många våningar upp. 28 våningar upp, så högt. Vet ju att det på andra ställen i vår värld finns mycket högre hus, men ändå, härligt. Undrar hur det kändes att åka hissen, jag mindes inte.
  Det kommer säkert att bli mycket populärt denna restaurang, bara utsikten är ju fenomenal.
  Att allt var gott och servicen god, borgar också för att det kommer att bli välbesökt.
  Tack så mycket och hoppas att du får en härlig kväll.
  Varm kram!

  1. Tack, Wiolettan! Så roligt att du är med mig. Vi har ju följt byggnationen sedan den startade 2017 och huset har varot färdig ett bra tag. I alla fall på utsidan. Och nu öppnade takbaren och restaurangen så givetvis ville vi komma hit. Inga problem att åka hissen. Så smidigt- Vet att vi i Shanghai och Peking var uppe i restauranger /barer som var på 80:de våningen och då slog det lock för öronen. Man fick också byta hiss. Mne inget sådant här-
   Vi kommer absolut tillbaka hit för trevligt och gott var det och utsikten ingick.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Stor kram

 7. Vad kul, en riktig skybar. Den ser himla trevlig ut.
  De så kallade skybars jag varit på i Sverige har hittills inte varit mycket att hurra för. Jag antar att man blir lite bortskämd med den typen av byggnader när man bott i Asien.
  Kanske tar jag mej dit vid tillfälle. Jag älskar höga höjder 😀

  1. En skybar är det, men om man jämför med Bangkok, Peking. Hong Kong och Shangahi så är den inte så högt upp. I Peking och Shanghai var vi uppe i barer som fanns på 80:de våningen och där ett par tre hissar tog oss upp.
   Men för att vara här i Sverige och Stockholm så var den väldigt trevlig och med verkligt fina vyer ut över huvudstaden.
   Jag tycker det var ett trevligt besök och kommer gärna tillbaka.
   Ta gärna en tur hit vid tillfälle.

 8. Sååååååå himla läckert och vilken imponerande utsikt åt alla håll. Har varit i Himlen, den på Skrapan alltså, och den har ingenting gemensamt med den här Skybaren förutom en fantastisk utsikt. Inredningen är ju helt annorlunda. Å ärligt talat så vill man ju sitta “ute” precis som ni valde att göra. Jag menar en sådan utsikt vill man ju inte missa. Love it:-)

  PS. Fantastiskt fina bilder:-) DS.

  1. Tack! Bilderna fick ju inte direkt de rätta färgerna när jag fotade genom glaset. Och annat var ju inte möjligt. Men när man ser med egna ögon så var färgerna riktiga. Himlen har vi besökt några gånger och instämmer med att det inte finns några direkta likheter. Jo, utsikten där är också fin men mer begränsad- Sjöstaden Skybar är luftig på ett helt annat sätt-
   Vi har ju följt bygget av Stockholm 01/Stockholm New sedan 2017. Kul nu att vara här och kunna ta oss upp till skybaren nästan på premiärdagen.
   Hit kommer vi snart igen. Väldigt trevligt på alla sätt- Och gott! Utsikten ingick dessutom.

 9. Jösses va läckert, skybar, ska lägga det namnet på minnet till nästa gång jag hamnar i Stockholm.
  Vi har ju liknande här i stan som vi besökt nån gång fast jag minns inte hur högt det var, utsikten var superb iallafall.
  Tur det finns hiss iallafall 😉

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Vi har ju följt bygget här sedan 2017 och i alla fall utsidan var klar i slutet av 2020. Det är ett kontorshus och vi visste att en bar och en restaurang var planerad högst upp. Och givetvis ville vi dit. Bara tvärs över Skansbron och 15 minuters promenad från oss.
   En jättetrevlig em blev det och med strålande utsikt och god dryck och en fin charkbricka.
   Utan hiss hade vi inte tagit oss upp hit-
   Ett besök här rekommenderas.
   Trevlig kväll.

 10. Sicken magisk utsikt och gourmet i min stil. Snygg skyskrapa både dag såsom natt. Nära och bra promenad. Jag har varit i Malmö öå Skybar och fågg erfara en häpnande vy.
  Tack för hissnande inlägg!
  Kram

  1. Det blev en jättetrevlig eftermiddag på alla sätt. Och att se Stockholm härifrån var riktigt häftigt. Som “skybar” om jag jämför med Peking, Shanghai, Bangkok och Hong Kong där det handlat om att en skybar kan ligga 60-80 våningar upp är ju helt annorlunda. Men för att vara Sverige är detta riktigt bra. Inte minst atmosfären och utsikten.
   Vet att jag varit i skybaren på Malmö Arena Hotell men tyvärr var det då dimma så vi såg inte mycket . Men det var trevligt ändå.
   Kul att du hängde med hit upp. Stockholm är fint sett ovanifrån också.
   kram

  1. Kul att vara här för vi har ju följt bygget sedan 2017. Terrassen var riktigt trevlig och utsikten över stan är läcker. Kul att sedan blicka över hit när vi är hemma och mörkret lagt sig.

 11. Lite gungigt blev detta för mig, haha, höjdrädd och yrslig som jag är! Men hur maffigt som helst. Det går skapligt att titta rakt ut, men helst inte nedåt… En häftig skyskrapa, är resten av byggnaden hotell eller bostäder eller?
  Stadshuset börjar allt se lite småttigt ut i jämförelse…
  Charkbrickan såg också aptitretande ut. Tack för en air av det nya moderna Stockholm
  Kram

  1. Kan förstå att det blev lite yrsligt här. Men sitter man vis borden ser man ut över Stockholm och inte neråt. “Skrapan” här Stockholm 01 eller tockholm New som den också kallas, började byggas 2017. Här var tidigare ett industriområde, helt nära Gullmarsplan, men inte med några industrier kvar. Så SL har byggt sitt nya bussgarage helt nära “skrapan” och även en del bostadshus har byggts här. Området heter Mårtensdal. Detta höga hus innehåller kontor och så denna restaurang/bar/terrass högst upp. Vi har ju följt bygget hela tiden så vi ville ta oss en närmare titt så fort det var möjligt.
   En fin och väldigt trevlig em blev det. Och utsikten ingick. Jätteroligt att du var med.
   Kram

 12. WOW!!! Vilket coolt ställe! Helt fantastiska utsikter åt alla de håll 🙂
  Förstår att ni kommer att återvända!

  Fantastiska bilder också 😀

  Ha en braig dag!

  1. Tack! Ett riktigt lyckat besök blev det. Och utsikten ingick. Inte behövde vi anstränga oss heller för att se den. Bara 15 minuters promenad och sedan hiss upp. Tyvärr blir det “fel färg” på bilderna som man tar genom glasrutorna men det kan inte hjälpas. Med ögonen ser man de “rätta” färgerna.
   Strålande sol här så det ser lovande ut. Nu!
   Önskar er också en fin tisdag.

 13. Första bilden föll mig direkt i smaken😊 och du vet varför.
  Wow, till den skybaren vill jag! Älskar skybarer.
  Charkbricka låter gott och ett glas vin därtill är inte heller helt fel. Tur att du inte valde samma mat som i förrgår, för då hade jag smällt av😉.
  Ha det bra!

  1. Jadå, jag vet. Du var med här i tanken.
   Vi har följt bygget hela tiden sedan 2017 och nu när Sjöstaden Skybar öppnade ville vi ju snarast ta oss en titt. Och vi blev inte besvikna.
   Nej, här blev det variation. Men idag på promenaden så blev det en r -smörgås.
   Ha det bra du också,

 14. Så roligt att du redan varit där! Jag är så sugen på att gå dit, allra mest för utsikten även om jag förstås är nyfiken även på maten och drycken. Det ser väldigt trevligt ut på dina bilder.

  1. Blev ett lyckat besök. Verkligen. Vi har ju hemifrån följt bygget sedan 2017 och ville komma hit så fort som vi kunde och det var möjligt. Maten i själva restaurangen vet vi inget om men vi var suprenöjda med vår charkbricka, dryck och miljö här på terrassen. Fantastisk vy över Stockholm. Lite trist att bilderna inte gör den rättvis men med lätt tonade rutor är det knepigt. Hade både system och kompaktkamera med men det blev ingen direkt skillnad. Men ögat kommer ju ihåg-
   Vi tar oss snart en ny tur hit.

  1. Sjöstaden Skybar öppnade i torsdags så det har inte varit öppet många dagar. Utsikten och miljön var jättetrevlig. TYvärr gjorde de lätt färgade glasrutorna att färgerna på bilderna inte stämmer med de ögat ser. Testade både systemkameran och kompaktkameran. Men kanske finns inställningar på dem som jag inte kan…
   Vi hade en superfin eftermiddag och charkbrickan var riktigt god.
   Kram och önskar dig en fin vecka.

 15. Skybar var ju verkligen otrolig! Ser flott ut! Kul att få se utsidan och insidan! Maten likaså, otroligt vacker även när det är mörkt ,-)
  Det där gillade jag!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har följt bygget av den här kontorsskrapan sedan 2017 och nu när Skybaren just öppnat ville vi komma hit. Ett lyckat besök med god charkbricka och dryck och en fantastisk utsikt. Ett avsänt ställe.
   kram!

 16. Men ÅH, så läckert! Tack för att du tog med oss läsare hit.

  Vilken utsikt och vilket läckert bygge. Kul att ni var först i kön. Speciellt med ett tak som rullas av, det var intressant. Men förstår att säkerheten däruppe måste vara rigorös.

  Det här sätter jag garanterat på min att göra-lista. 🙂

  Önskar dig en fin helg med en varm kram!

  1. Jätteroligt att du var med. Vi har följt bygget hemifrån sedan 2017 och ville vara bland de första att besöka baren. Verkligen en fin vy över stora delar av Stockholm. Det är glasväggar, stora fönster, så man ser verkligen bra. Men de är lätt tonade så jag lyckades inte få till det ljus som ögat såg. Tyvärr. Men man får en bra hum om utsikten ändå-
   Tror du skulle tycka om ett besök här. Vi åt inte i matsalen så hur maten är vet jag inte.
   Just att man här på terrassen rullade av taket gjorde också att det blev ett fint ljus- Och regnar det så rullas det på.
   Önskar dig också en fin pingsthelg.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *