Foto Skyltar

Dricka – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Dricka är ordet  att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Och orden vi i år fått att tolka är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar kring orden. Alla som vill är också välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.)

Bilderna är från arkivet och plockade från en resa vi gjorde i Sydamerika 2019. Så det är återvinning/återanvändning som gäller.

Patagonien. Södra Chile. Vi hittade vatten som gick fint att dricka. Är man ute i naturen så är är det ju fint att hitta vatten som går att dricka. Här i Patagonien i den sydöstra delen av Chile men det var lite knepigt eftersom det var halt på stenarna och brant. 

Att dricka

gör vi ju i många olika sammanhang. Kanske för att man är törstig eller för att det är gott. Anledningarna är nog både många och individuella så jag håller mig till det jag funderade över. Och förutom vatten så kan det jag dricker variera. en hel del. För att jag nu inte skulle sväva ut i drickandet så bjuder jag på ett blandat smakprov av det jag gillar.

Ett glas pisco sour kan smaka riktigt gott. (Pisci med citron, lime och sockerlag)Här i Patagonien i sydöstra Chile. Pisco är Chiles och Perus nationaldrink. En spritdryck som framställs av destillerat vin med en alkoholprocent mellan 35 och 48%. 

Buenos Aires. Fint att slå sig ner i skuggan med något svalkande att dricka. Var man än befinner sig kan det vara skönt att slå sig ner, i mitt fall alltid i skuggan,för att dricka något svalkande. här vid Rio de la Plata i Buenos Aires – ”Den goda luftens stad”. Och Rio de la Plata har ju Evert Taube besjungit.

Buenos Aires. Fint att slå sig ner ne roch dricka en kopp kaffe och läsa dagens tidning. Att slå sig ner för att dricka en kopp kaffe  på en uteservering brukar vara nog så trevligt. Denne man hade vi som bordsgranne i Buenos Aires.

Falklandsöarna och vin; Flying Penguin. Vill minnas att det var helt ok. att dricka det. Ett gott vin tycker jag också om att dricka. Just detta, Flying Penguin”  är från Falklandsöarna och här fastnade vi helt klart för etiketterna. Men jag vill minnas att vinet var helt ok. det också.

En bodega, vin/öl stuga, besöker vi gärna och det helt oavsett var den kan finnas. (En dansk pub kan också kallas för bodega.)

Här en bodega i Uruguay, i Montevideo.

Uruguay. Montevideo. Intressant att dricka ölet "Davok American Blonde" som ärett lokalt öl. Lite intressant att dricka öl från Uruguay med ”American blonde” i namnet.

Mer att dricka

Bubbel dricker jag gärna.Här en konstfylld servering ombord på det kryssningsfartyg vi reste med.

Och gärna också en mojito som smakade fint även här mitt ute på Stilla havet. Ett hav som inte alls var så var stilla som namnet vill påskina.

Krysningsfartyget Star Princess. Att dricka ett gott vin till maten gör jag gärna. Att dricka ett eller ett par glas gott vin till maten gör jag också gärna. Och maten behöver inte heller alltid medfölja vinet.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

32 svar på ”Dricka – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Chile har jag alltid haft en önskan om att resa till, har bekanta därifrån som bor här i sverige, det ska ju vara så fint där.
  Nu har de dessutom haft val nyligen som främjat demokratin i landet, lite bättre än förr har jag fått mig berättat.

  Håller mig ju numera mycket till isvatten här men ett glas vin eller ett glas whiskey sitter ju inte fel det heller 😉

  Ha det underbart Ditte.

  1. Vi såg mest Santiago och kusten söderut på kryssningen och Patagonien men väldigt vackert. Och ner demokrati är alltid rätt.
   isvatten blir det här också men även vin och annat. Vad gäller whisky så ibland så….
   Önskar dig också en fortsatt bra vecka.

 2. Här finns många möjligheter att släcka törsten. Vatten är en variant som alltid fungerar men varför inte prova med en Mojito i stället. Nu går det alltmer mot mörker och kyla och då kan lite glögg passa bättre.
  Ha det gott!

  1. Ja, då! Några varianter på det jag gillar fick komma med här.Mojito känns mycket sommar och snart blir det glöggdags eller tid för glühwein.
   Instämmer helt i att lite varmare dryck är gott när det nu blir kyligare.
   Ha det fint du också.

 3. Det finns mycket gott att dricka beroende på mat och tillfälle eller om man bara är törstig. Som måltidsdryck i veckorna blir det alltid vatten här men till helgen något lite festligare. När man är utomlands är det kul att testa nya drycker och jag minns att just i England fanns det många olika sorters torr cider. Det passar mig betydligt bättre än alla dessa söta varianter som finns på bolaget.

  Kram och god onsdagskväll!

  1. Visst finns det mycket gott att ta till i dryckesväg. Och valen blir lite olika beroende på årstider. Just torr cider tycker jag också är gott men inte den söta varianten som finns här. Har svårt för söta drycker överlag.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram

 4. Vilken spännande nationaldryck ni fick, den var ny för mig! God mat med ett gott vin till är verkligen mums, för att inte tala om Champagne, tjusig servering där på kryssningsfartyget!
  Kaffe och vatten är ett måste också förstås. Fina minnen och fina bilder!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Nu blev det ett smakprov och sommartid gör jag gärna mojito hemma.Jodå, även annars också. Pisco sour hade vi inte testat tidigare men jag kände till den. Har dock inte gjort drinken här hemma men kanske blir det av. God dryck i allmänhet gillas och inte minst till god mat.
   Ha det gott du också.
   Kram

 5. Jag hade många bekanta från Chile som kom som flyktingar till Dals Ed för många år sen. Min dåvarande make jobbade med flyktingarna och de kom hem och vi kom hem till deras förläggning rätt ofta. Jättekul. Har än idag fortsatt kontakt med vissa.

  Det om det, men blev påmind i alla de härliga drycker med dricka som du visar upp från Sydamerika. Den resan hade jag gärna gjort.
  Sista fotot med tillhörande text, kan jag skriva under på 😀
  Trevlig kväll, stor kram!

  1. Just många chilenare var även i Upplands Väsby där jag bodde och jobbade under många år och barnen kom hit till skolan när de just anlänt. Några av de familjerna och eleverna har jag kontakt med än idag. Jätteroligt. Kul att du också har kontakt med de du lärde känna.
   Den här resan vi gjorde var fantastisk och vi hoppas att så småningom ge oss iväg på ytterligare en längre resa. Men antar att vi nog väntar ett tag. Många stopp blir det ju både under själv resan och på vägen dit och hem.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 6. Det knepiga är att när man köper med ett vin från en resa ( för vår del nästan alltid inom Europa), så smakar det inte alls lika bra som när man drack det på plats.
  Finns mycket gott att dricka, både med alkohol i och utan. Sen är det ju också så att ett friskt, lätt kolsyrat vatten, är svårslaget.
  Ha det fint! Kram!

  1. Det här med vinet känner jag igen och det släpar vi sällan. Vi flyger oftast och då känns det bara jobbigt. Men just från Falklandsöarna tog vi med ett par flaskor, mest fr skoj skull och de skulle det bli knepigt att köpa dem här. Smaken var helt ok men jag tänker inte importera det.
   Friskt vatten gillar jag också, både med och utan kolsyra.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Öppnade precis en iskall alkoholfri Carlsberg och tog fram lite ost och kex =)
  Bra med återvinningsbilder, för nu fick du ju ”uppleva” resorna igen. Ha en bra kväll!

  1. Låter gott! Ibland blir det återvinning av bilder men resten av veckan blir det nytt.
   Och idag kändes det extra bra att göra resan på nytt.
   Önskar dig en trevlig fortsatt kväll.

 8. Det var ingen dum ”dryckesresa” i Sydamerika. Pisco sour var en helt ny bekantskap för mig. Låter hur gott som helst (minus sockerlag). Det är ungefär som med vår gemensamma favo – Mojito. Vi ber alltid om en Mojito utan sockerhaltiga ingredienser. Visst har vi ofta fått långa blickar, men vi har många gånger väckt nyfikenhet hos andra bargäster som också ville testa.
  Älskar det flygande pingvin-vinet liksom det föga passande namnet för en öl från Uruguay. Perfekta bidrag till temat:-)

  1. Tack! Jag hade bestämt mig för att välja några smakprov av det jag tycker att dricka och det hade ju du också.Detta händer ju lite nu och då att vi är inne på liknande ”bana”. Sockerlagen till Pisco sour kan man ta bort. Jag brukar göra det för gillar inte söta drinkar eller drycker. Jag vill inte heller ha Mojito med socker. Ler och känner igen det här med att en bartender kan reagera …
   Pingvinvinet var kul och lite udda så ett par flaskor kom med. Men annars släpar vi sällan med oss vi hem från resor. Vi har ju bara handbagage till och från Spanien men kan köpa lite annat på flypplatsen och ta med.
   Ölet hade ju ett lite udda namn för att komma från Uruguay men så var det. Och det var helt ok vill jag minnas.

 9. Många goda drycker här och en härlig röd Sydamerika-tråd 🙂

  Fast jag kan allt tycka att det är lite slös att hälla bubbel i pyramiden till ingen som helst nytta… 😉

  1. Kan helt instämma här vad gäller bubblet. Jag testad att göra det och kan inte med bästa vilja i världen säga att jag lyckades. Bättre gick det då att testa bubblet. Bestämde mig för ett spår här, för att inte sväva ut alltför mycket.Och att välja drycker från resan blev ett sätt att minnas resan på nytt. Och bra med återanvändning av bilder.
   Trevlig torsdag och fortsatt resa

 10. Så fina och intressanta bilder som stämmer bra in på ämnet, eller ordet.
  Du är verkligen berest och det är roligt och intressant att besöka olika länder och kanske få en inblick i deras kultur och där ingår ju drickandet, eller vad de dricker.
  Den där bilden med bubbel är ju otrolig. Hur i all sin dar har de gjort detta fina torn, eller denna fina stapel?
  Tycker att det ska välta då han häller i ett glas. Men, det gör det så klart inte.
  Tänker på dig och hoppas att du har det fint.
  Varm kram!

  1. Tack! Ja, bilderna är i och för sig i återanvändning men det fungerar ju bra det också.Den här resan var speciell på olika sätt och just med fokus på natur. Och visst kom en hel del kultur av skilda slag också med. Inte minst det drickbara.Tornet med glas var en konst att bygga och det är en konst att fylla glasen också. Jag fick försöka men det gick inte så bra.
   Tack, för omtanken. Jag gjorde en mindre operation i går, mina gamla solskador lämnar mig inte i fred. Så lite ont har jag och lite medtagen är jag. Så idag är jag konvalescent.Men i morgon hoppas jag vara piggare igen.
   Hoppas och önskar det är bra med dig.
   Varm kram

  1. Lite konst att få till glaspyramiden och sedan få champagnen att rinna ner i glasen. Testade lite och det var riktigt svårt. Visst ärmojito läskande och inte minst sommartid.
   Kram

   1. Ja, knepigt är det men nu i kväll är det bättre. Men det blir en del stygn både på ytan och under och såret gör ju ont. är ganska pigg nu i kväll. Bra så.
    Stort tack för din fina omtanke.
    Varm kram

  1. Jag tycker det är roligt att fundera kring ord och bilder och det är roligt att se var en hamnar. Nu begränsade jag mig till en resa och de drycker jag särskilt uppskattade där.
   Önskar dig en trevlig torsdag.
   Kram

  1. Tack! Och bra att återanvända bilderna från den här resan. Funderade på vad jag drack under resans gång som jag tyckte om.
   kram

 11. Det var en toppenresa vill jag minnas från alla fina blogginlägg därifrån! Sydamerikanska drinkar är jag inte bevandrad i, men dricker testar gärna det mesta bara det inte är sötsliskigt. Här fick du med det mesta!
  Kramen

  1. Det var verkligen en resa att minnas. På alla sätt. Så mycket vacker natur och många fina upplevelser och hav i uppror. Minns dryckerna också.
   Vill heller inte ha sötsliskiga drinkar eller drycker.
   Kram

 12. Mojito verkar poppis, hittade en hos BP också. Jag dricker inte så mycket vin, men kul etiketter. Man kan få Ale även i Uruguay. Förstår inte vad en American Ale egentligen skiljer från en brittisk ale eller uttrycket APA American Pale Ale. Drinkarna ser i alla fall goda ut.

  1. Vad gäller ölen så förstår inte jag heller skillnaden. Men om vi reser testar vi gärna lokal öl och det var den här som fanns just här. Här blev det lite märkligt med en amerikanskinspirerad etikett på ett öl från Uruguay. Jag gillade pisco som jag inte testat innan. Och mojito gillas.
   Vinetiketterna och vinet från Falklandsöarna var speciella.Lite kul att ta med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *