Stockholm

Stopp på vägen och en trevlig båtresa

Helgens vackra väder var en välkommen bonus och jag spenderade en hel del tid utomhus. Söndagens höstmarknad på Zetas handelsträdgård avlöstes av ett trevligt stopp på vägen hem, i Nacka strand ,där min ena dotter bor. Och att ta en tur hit är alltid trevligt och känslan av innerskärgård infinner sig genast. Att sedan ta pendelbåten hem till Söder är alltid trevligt.Jodå, man kan ta buss också. En resa på 10 minuter till Slussen men vad är väl en bussresa mot en sjöresa?

Absolut njutbart att stanna till uppe på höjden och blicka ut över nejden. Kungliga Djurgården till vänster och Lidingö på andra sidan vattnet. Och förstås Nacka strands signum, statyn Gud Fader på himmelsbågen, gjord av Carl Milles.

Stopp på vägen

hem blev det. I Nacka strand. Visserligen en omväg i sig. Men gott om tid hade jag  och strålande väder var det så  all utevistelse denna dag en bonus.

Stopp på vägen .Och kö. Lång kö. Vad är det man köar för? Jo, mat. Hit kommer denna “foodtruck” , Chunky Chicken och  får mängder av människor att stå i kö för att köpa deras mat. 

Vi avstod kön och maten och promenerade nerför backarna till vattnet och tog en promenad längs kajen.

Inloppet till Stockholm. Och det är här kryssningsfartygen passerar som ska in till Stockholm. Men de allra största får inte gå in här utan får ta sig till Nynäshamn där det är mindre “trångt” på vägen in genom skärgården.

Vi slog oss ner en stund på bryggan vid restaurang J och väntade på båten.

Curre, Helenfamiljens labrador, var också med.

Pendelbåten på ingång.

Nacka strand. Pendelbåten gör en del stopp på vägen till stan. Men det finns också båtar som går direkt från Nacka strandtill City. Pendelbåten kommer från Ropsten på Lidingö och kör in till Nybroviken i City. Och med en del stopp  på vägen. (Men det finns också turer som går direkt från Nacka strand till City. Nu på väg över till Blockhusudden på Kungliga Djurgården.

Blockhusudden.Hit har vi många gånger tagit pendelbåten från Saltsjökvarn, “vår närmsta pendelbåtsbrygga,” när vi valt att promenera på Djurgården. Något som händer då och då. 

Ytterligare två stopp på vägen innan jag sk aliiva av. Här Kvarnholmen. Ytterligare två stopp på vägen blir det innan jag ska kliva av vid Saltsjökvarn. Här närmar vi oss Kvarnholmen sedan kommer Finnboda varv. Båda är områden med mycket nybyggnation men där man också bevarat en del gammalt. 

Snart dags att kliva av . Till vänster vänster  i bild skymtar Södermalm och Katarina kyrka kan anas. Rakt fram byggkranarna vid Slussenområdet och till höger Djurgården och en del av Gröna Lund.

 

 

28 svar på ”Stopp på vägen och en trevlig båtresa”

 1. Jag hade också hellre valt att pendla med båten än med bussen. Vilken härlig utsikt! Jag gissar att det kanske inte är lika trångt heller på båten. Jag har bara erfarenhet av färjorna till Danmark, men de är definitivt att föredra framför en busstur. Kram

  1. Jag tar gärna båten och sitter också ute. Men även inne är det gott om plats.
   Nacka strand är så fint och jag gillar känslan av både fin utsikt och att vara omgiven av vatten här i innerskärgården.
   Nu var det länge sedan jag tog en tur med färjorna till Danmark. Men kanske till nästa vår eller sommar.
   Kram

 2. Så fint att kunna ta båten! Ibland önskade jag att jag hade möjlighet att färdas med båt men Lidköping ligger ju inte på öar, så det blir buss.
  Vackra blå färger på dina foton och såklart, det är mycket vatten. Får en känsla av fortsatt sommar. Men när jag tittar ut här genom fönstret så är min känsla höst med just nu lite regn.
  Önskar dig en trevlig dag.
  Stor kram!

  1. Vi nyttjar ju båtarna här ganska ofta och det är både trevligt och praktiskt. Ett bra komplement till de andra kommunala transporterna.Vad jag förstod när vi var i Skövde så har ju västtrafik väldigt goda förbindelser men inte är det samma sak med buss som båt.
   Mulet här också idag men ska en tur nu till Millesgården och senare i kväll utemiddag med vänner så dagen är välfylld.
   Önskar dig en trevlig tisdag.
   Stor kram

 3. klart båten är alt nr 1 så vackert o åka runt o se sig kring ..härligt att inte ha tider att passa med. Ha en fin dag kram

  Evas blogg

  1. Väljer gärna båt och här har vi goda möjligheter att göra det. Och så skönt att “äga! min tid och i stort bestämma vad jag vill fylla den med.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram

 4. En båttur slår verkligen en busstur med hästlängder så det var ett självklart val. Fint väder hade ni dessutom och vackra vyer det fick ni. Så fin Curre är <3 Här är himlen mer grå än blå men det får gå det med. Dock hoppas jag att vi slipper regn i kväll!

  Kram och god tisdag!

  1. Jag tar gärna båten om det fungerar och ofta är det så. Strålande väder gör ju sitt till.
   Curre är så fin! En riktigt godmodig vän.
   Grått här idag men små tendenser till sol kunde stundtals skönjas. Har varit på Millesgården och ett riktigt fint besök.
   Regn hoppas jag du slipper och vill inte heller ha något här- Ska ute igen i kväll-
   Trevlig tisdag
   Kram

 5. Vilken fin dag och så fina bilder! Njutbart att kunna åka båt mellan olika delar av huvudstaden!
  Ha en fin fortsättning på tisdagen!
  Kram

  1. Tack! Båt är ett bra alternativ och jag tar gärna pendelbåten om det fungerar. Inte minst dessa fina dagar.
   Önskar dig också en bra fortsättning på denna dag.
   Kram

 6. Vackra vattenbilder. Naturligtvis går en båtresa före en busstur… Så länge vädret ät inbjudande! Och Nackastranden, den är det alltid kul att se. Kram!

  1. Perfekt med dessa båtar och är det trist väder sitter jag inomhus. Gott om plats är det så ingen trängsel. Men visst är det mest behagligt i sol. Vet att jag satt ute ombord på båtarna i vintras och är det lä fungerar det bra. Och då tar jag på mig en mössa. Något jag annars sällan har.
   Nacka strand är det alltid trevligt att besöka.
   Kram!

  1. Jag passar gärna på att ta en båttur om tillfälle ges. Mulet här också men jag har varit på vift till Millesgården och vistats både utom och inomhus och solen kom fram ett tag. Men nu helgrått. Får ta fram helgens soliga bilder.
   Önskar dig också en trevlig kväll.

 7. Är så glad att du tipsade om pendelbåten och Restaurang J förra sommaren, vi fick en sån fin sommarkväll där minns jag, sista semesterdagen innan det var dags att börja jobba igen!
  Fina bilder från en fin dag! Idag inte lika soligt, men jag har sovit bort halva dagen i alla fall, oops! Behövde nog det!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! En fin dag blev det verkligen. Och lika glad är jag över att det blev en så lyckad kväll för er med både båt, upplevelse och restaurang.
   Idag har jag varit på Millesgården och det var en aning sol när vi gick runt utomhus och en del utställningar var inomhus så vädret var helt ok för detta. Skönt att du kunnat sova. Välbehövligt!
   Önskar dig en bra kväll.
   kram

 8. Så du njöt av gårdagen och det härliga vädret. Bra att du passade på, för idag hade det inte varit lika roligt. Helt underbara bilder med sommarkänsla.
  Den där food truck verkar vara en riktig “kändis”. Kollade länken och den genomsnittliga väntetiden är mellan 15 och 25 minuter… Man kan bara hoppas att dom som står i kö har en lång lunch på sina arbeten;-)

  1. Tack! Jadå!Tar de chanser jag kan att vara ute när vädret är fint. Då är det perfekt med en båttur.
   Den här “food trucken” är väldigt populär och det märks på kön. Roligt att man lyckats med både konceptet och kvalitén. Kanske har många flextid eller “jobbar hemma”.

 9. Båt eller buss? Lättaste valet någonsin! Buss förstås!! Hahaha! Gick du på den lätte?
  Vi har också en släng av sommar. Det gäller att njuta varenda sekund och det vet jag att du gör. Om nte annat så syns det på bilderna!
  Kors vilken kö till foodtrucken. Dom verkar ha bästa maten.
  Ha det fint och njut av sensommaren!
  Kram

  1. Nej då! Är man från “Bästkusten” så vet jag ju bättre.En strålande helg bara att njuta. Samlar krafter inför en operation i morgon. Kan behöva dem (Inget allvarligt vad jag vet….)
   Den här “matvagnen” är väldigt populär och verkar av kön att döma vara värd att stå i. Dock inget köande för min del.
   Önskar er också fortsatt fina dagar.
   Kram

 10. Carl Milles-statyn är en av mina absoluta favoriter i skulpturväg. Den är perfekt placerad, den sticker ut och är så himla fin! Chunky chicken, undrar vad som är speciellt just med den. Det måste krävas något extra för foodtrucks finns ju av alla de slag. Vi har en här i byn! Fast vi handlar där på ägarens tomt! Tisdagar och torsdagar brukar han hålla ett par timmar öppet för oss bybor. Varierande meny och dessutom finns matlådor till bra priser.
  Regnet har fått övertaget om hösten nu, det såg lite trist ut på väderprognosen angående kommande vecka. Men det är bara att bita ihop
  Kramen

  1. Visst är den fin! Jag kan se den hur många gånger som helst och njuta av den. (Har idag varit till Millesgården, så fint. Var så länge sen jag var där. Och inlägg kommer)
   Den här “food trucken” drar folk vida ifrån och mest beror det på att maten är så bra. Och här i storstan finns ändå ett stort utbud. Men att köa för mat gör jag inte.I alla fall inte i så här lång kö.
   Kul med den food truck som finns i din by och det verkar ju vara kunder även där.
   Just nu verkar det vackra vädret vara vilande men man får njuta de stunder när solen tittar fram.
   Kram

  1. Jag väljer helst båt och alla årstider. Men visst är det extra skönt att njuta av båtfärden i vackert väder och utomhus.
   Och skärgård av alla sorter tycker jag om. Dock med viss förkärlek till den karga ytterskärgården.

 11. Jag hörde från min dotter att ni hade haft jätte fin helg
  Det fina vädret kom efter jag hade åkt tillbaka till Spanien. Vädret gör så mycket. Så härligt att kunna välja vilken båttur man vill ta samt med lite fler stopp och njuta av skärgården. Jag förstår att du njöt av fint sällskap och av marknaden ♡
  Kram

  1. Helgen och i måndags var verkligen strålande dagar. Synd du missade det. Men å andra sidan så har du ju sol i Spanien i riklig mängd. Just att i Stockholm kunna hoppa på en båt och ta sig runt är så bra och något vi ofta gör. En lyckad helg fick vi både vad gällde väder och upplevelser.
   Kram!

  1. Vi har verkligen haft fina dagar och att ta båten är ju helt perfekt.Curre är en lugn typ som njuter av livets goda och imponerande att han här på bryggan bland andra hundar och mycket folk i omlopp inte rör en min.
   Önskar dig också en fin dag. Intressant att se o ni är kvar i Lissabon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *