Resor utomlands

Soluppgång i Stilla havet och kraftiga vindar

God morgon! Nåja, morgon är det förvisso. Här på havet (det enorma Stilla havet) har det varit en tämligen orolig natt med mycket starka vindar och höga vågor. Så nattsömnen var inte den bästa. Bestämde mig för att ta mig upp och ut på däck för att se soluppgången.

Vacker soluppgång i Stilla havet utanför Chiles kust.

 

En vacker soluppgång

fick jag se och de kraftiga vindarna, just då 23 meter/sekund, (storm tror jag börjar vid 25 m/sekund) gjorde att jag intog en pingvinartad gång på däcket 14 våningar upp. Och med tanke på att vi om ett har dagar är i deras trakter är det lika bra att få in stilen.
Vi närmar oss just nu Chiles sydligaste spets (översikt över vår resa i Sydamerika finns här. )
Jag trodde att vi i morse mellan klockan sju och åtta skulle passera den mäktiga Amaliaglaciären och att jag skulle få med både den och soluppgången. Men glaciären passerar vi inte förrän i morgon så jag var en dag för tidigt ute.

 

Vindarna är kraftiga

och redan igår kväll när vi avgick från Chacabuca, en liten hamnstad i södra Chile, meddelade kaptenen att det skulle blåsa stormstyrka i natt klockan 02. Han meddelade också att de hårda vindarna skulle hålla i sig under hela dagen idag och avta mot natten. Även höga vågor medföljer. Just nu är de på ca. fem meter och vindstyrkan har ökat till storm,25m/sek.  Sjösjuk har jag hitintills inte varit och bra är det. Fartyget är stort och luftigt med många fönster och luftiga lounger som gör sitt till för i alla fall mitt mående.

Det gick även vågor i poolen i morse. 

Igår

När vi var i land gjorde vi en utflykt och besökte liten del av den chilenska delen av Patagonien. Ett otroligt vackert och enormt naturområde som omfattar delar av södra Chile och Argentina. Inlägg kommer en mer blåsfri dag.

31 svar på ”Soluppgång i Stilla havet och kraftiga vindar”

 1. WoW Ditte! Så sjösjuk jag tror att jag skulle varit! Att du klarar dig trots bussåkasjuka 🙂
  Vilken vacker bild och i går vilka färger!!
  Kram P ♥♥

  1. Tack! Sjösjuk har jag inte varit och fartyget är stort och med rejäla stabilisatorer- Mycket vackert att se och uppleva är det. En jättefin resa!
   Kram!

 2. Ni är där ni är så det är bara att rida ut stormen. Dock måste jag erkänna att jag tycker det är obehagligt när det gungar så mycket och blåser så pass hårda vindar. Inget för mig helt enkelt men det är ju inte så lätt att vi bestämmer över väder och vind. Det var i alla fall en mycket vacker soluppgång och det ser nästan fridfullt ut på bilderna.

  Kram och ha det gott i vindarna!

  1. Blåst har det gjort även under dagen men nu i kväll drar vi oss inomskärs och mot Amaliaglaciären så det bör bli lugnare.

 3. Vad bra att du inte kunde sova. Annars hade inte de fina bilderna kommit till. Vilken resa du är på. Den där stormen hade jag inte velat uppleva ombord på en kryssning.
  Kram Bosse

 4. Soluppgång med artistiska molnformationer = tjusigt foto.
  Det blev nog inte mycket badande i poolen den dagen!
  Jag är glad, att jag inte är ombord. 5 metersvågor över huvudet är inte nåt jag vill uppleva (igen).
  Roligt att ni fick se en liten del av Patagonia.

  Hoppas verkligen att skeppet kan ta sej runt Cape Horn utan allför starka strömmar och vindar.
  Kollade just vädret därnere – SNÖ! Men ni ska väl inte göra nån exkursion, antar jag.
  God och glad fortsättning!

  1. Vi får se lite mer av Patagonien i Ushuaia. Just nu ändrar kaptenen rutten för att det blåser. Bra så! I morgon passerar vi Amaliaglaciären-
   Vet inte hur vädret blir men hoppas på att runda Kap Horn.

    1. Vi kommer till Ushuaia i övermorgon. Hoppas vi. Idag är det orkanvindar. Återkommer med mer efter hand. Här från båten blir det bara korta inlägg. Och visst är det bra att lära sig mer. Jag gör det hela tiden.

 5. Nu har jag ju aldrig varit förtjust i kryssningar som du vet. Å ditt inlägg ger en av fler förklaringar;-) Hoppas verkligen att havet lugnar ned sig, för annars blir det nog som i Amas fall – ingen rundning av Kap Horn.
  Är dock glad att du åtminstone klarat dig från sjösjuka.
  Patagonien har jag “tittat” på i Top Gear, det roliga engelska programmet om bilar. Å det jag såg där var verkligen vackert!

  1. Vi har inte heller varit på så många kryssningar men blåsten har minskat nu under dagen och i morgon väntar Amaliaglaciären. Vi passerar där tidigt vid soluppgången.
   Och sjösjulk är jag inte. Tur är det. Mycket natur och djur hoppas vi på.

 6. Åh Ditte, jag blir sjösjuk bara jag läser. Visserligen är fartyget stort och väldigt lyxigt, så det är tur att du inte känner av någon sjösjuka, utan kan njuta av resan. Hoppas det lugnar ner sig snart.
  Ha det så bra! Kram!

  1. Det har blåst men fartyget har stabilisatorer och det har fungerat bra. Natur och annat ombord uppväger
   Kram!

  1. ja, en natt att minnas. Men soluppgången vägde upp.Och sTilla havet är stort och nu inte så stilla. Men i natt kommer vi inomskärs och i morgon bitti vid soluppgången ska vi vara vid Amaliaglaciären i södra Chile. Och kaptenen är varsam och tar inga risker. Säkerheten ombord är så viktig och jag är het trygg.

 7. Undrar vem som har hittat på det väldigt förvirrande namnet “Stilla” havet? 😉 Men precis som du så blev jag inte ett dugg sjösjuk, båtarna är nog betydligt stabilare byggda nuförtiden än då när jag blev sjösjuk när vi åkte över Bottenviken… 😉
  Håller tummarna för att det mojnar så ni kan komma runt Kap Horn. Eller att ni har en annan kapten än vår “Kapten Sissy”… 😉

  Ha det fortsatt bra och förhoppningsvis lugnare!

  1. Vi får skippa Punta Arenas p.g.a vindarna och gå direkt till Ushuaia. Just nu 33 m/sek så kaptenen cirklar runt inomskärs och inväntar bättre väder. I övermorgon ska vi vara i Ushuaia.
   Men fartyget och kaptenen känns trygga. Och visst hoppas vi på Kap Horn.

 8. Vilken läcker bild på soluppgången. Fantastiskt att kunna se en sån på morgonpromenaden, om än med pingvinstil 🙂
  Hoppas det inte blåser upp igen på er rutt. Önskar er god fortsatt resa! Kram!

  1. Tack! Och jodå, nu i södra Chile orkanvindar. Men kapten kär fartyget inomskärs i cirklar och väntar på lugnare väder.
   Kram!

 9. Har läst om en resa genom Patagonien, kommer inte ihåg vad den hette nu. Så bra att du inte blir sjösjuk, jag blir inte det i en segelbåt men tyvärr på fartyg.

  1. Vi har klarat oss från sjösjuka men ser fram emot att i kväll komma inomskärs. Nu starka vindar och höga vågor.
   Kram!

 10. Tjusiga bilder du fick vid soluppgången. Sådant missar jag, sover i regel… Tur att du klarar av sjögången så bra, hur går det för maken? Fixar han det lika bra som du?

  1. Tack! Vi klarar oss fint. I alla fall hitintills. Och sjögång är det. Men snart ska det bli lugnare. Bra så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *