Torrevieja Trevligheter

Visst är det trevligt?

Dagarna, dygnen, i sommarstugan i Torrevieja  försvinner precis lika fort som dagarna hemma i Stockholm. En får ligga i för att hinna med. Och vad är det då jag vill hinna med. Jo, trevligheter av skilda slag och det gäller nog var jag än är.  Sedan är det förstås mer en definitionsfråga vad som är trevligt. Där  är jag mycket flexibel-

Visst är det trevligt?

Var det t.ex  häromkvällen när vi ett stort gäng gick till den spanska restaurangen La Naviera för att äta middag tillsammans. Att sedan maten som vi beställde inte var så spansk denna gång kan inte hjälpas. Men gott och väldigt trevligt var det. Vi var många och det tog lite tid att få vår mat, å andra sidan var den helt nylagad. Å andra sidan hade vi gott om tid. Vi valde alla från à la cartemenyn men det finns även en flerrätters kvällsmeny för 14 euro. Mycket prisvärt. Liknande finns även till lunch och då billigare.

Trevligt att träffa vännerHela gänget samlat för middag. Och med här på “damsidan” är Christel, Carita, Ami och Ama  med respektive och så jag då som här fotograferar. Jodå, maken B är med och  i röd tröja.

Cykeltur

Trevligt blev det idag också. Och då blev det en cykeltur. Visserligen var det hetaste laget för fysiska aktiviteter, men med solskärm, vattenflaska och ett glatt humör susade vi iväg. Dessutom hade vi ett mål, ett “gardencenter” ca 8 km nordväst om stan. Jag är på jakt efter något att sätta upp på vår mur mot gatan. (Alltså på insidan) Här fanna tidigare en vackra passionsblomman, men tyvärr fick vi ta ner den i juni eftersom den krävde alltmer vatten. Och är man inte på plats är det ju svårt med en planta som helst vill ha vatten ett par gånger per dag. (Men det kommer små nya skott så utrotad är den inte.)

Att ta sig ut till cykelvägen innebär att passera ett antall rondeller och med livlig trafik, men med tanke på vår vana att cykla både i Peking och Stockholm så var det inga problem. Bara att tydligt visa med armen hur man tänkt svänga. Men visst blev det lugnare när cykelvägen nåddes.

Lummig cykelväg där den gamla järnvägen gått. Nu är det mest vass som växer här.

Trevligt med en cykeltur och att passera den rosa saltsjönSaltsjöarna passerades. Dags för vätskestopp.

Framme och dags att börja leta efter något lämpligt att hänga på muren. Mycket att välja på var det. Men inget som passade oss.

 

Gott om krukor, men nu var det inte det vi skulle ha.

Jodå, blommor fanns det också. I mängder. Det var ju ett “gardencenter”.

Funderade till sist på ett par kaktusar att sätta på muren. Många att välja bland. Men jag kunde inte bestämma  oss, så vi avvaktar.

En trevlig cykeltur blev det men det var skönt att komma hem och ställa sig i duschen. Termometern visade då +31.

Lite  välbehövlig paus och svalka under olivträden på hemvägen piggade upp. 

 

32 svar på ”Visst är det trevligt?”

 1. Gokväll!
  Oj, vilken lång cykeltur i värmen.
  Så synd att ni inte hittade något att sätta på väggen. Själv funderar jag på vad jag ska plantera i hörnan efter Jasminen. Något som inte kräver vatten eller ansning.
  Här skiner solen kl 17.00 och det är + 16 gr.
  Vi hörs och kram/A-K

  1. God sen kväll från terrassen.
   Ja, det blev en bit att cykla och varmt var det även om den högvuxna vassen gav lite skugga. Något att sätta på muren hittade vi inte denna gång, men vi har tid på oss. En ny passionsblomma är på g upp. Lite spinkik, men dock. Och en jasmin är på tillväxt i den stora krukan.
   Kanske en kaktus blir bra jos dig där. Skämt åsido så tror jag kanske på en hibiscus. De tål mycket.
   Saknar dig här.
   Stor kram från terassen i sena kvällen.

  1. Tack! Ja, här händer det ofta roliga saker och det uppskattas verkligen Jodå, det gör det hemma också. Men att sitta ute och njuta i sena kvällen och med en temperatur på +25 gör jag inte hemma i slutet av september.

 2. Tänk om jag kunnat få skriva att det är för varmt för att cykla ,-)))
  Men ingen risk!
  Härliga bilder, ser att den stol du satt på är ledig så länge du fotar, jag sätter mig en stund och njuter ,-))
  Härliga fåglar att sätta på muren…………färgglada krukor.
  Kaktusar får mig att tänka min .
  Du ser ut att ha det underbart, härligt ,-))
  Ha en skön mysig Fredag.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Jag tänkte på dig och din kaktus när jag var här idag. Men kanske köper jag med ett par hem hit nästa gång.
   Här var dte väl varmt idag att cykla och ändå tog vi det lugnt. Här fanns mycket att titta på, men inte just det jag tänkt mig. (Du har många sådan fina, färgglada och härliga bilder..)
   Vi har det bra och trevligt har vi det.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 3. Vilka trevliga dagar ni har tillsammans i värmen. Cykelturer och restaurangbesök ger verkligen guldkant på tillvaron. Ses i goda vänners lag är verkligen inte det sämsta heller. Som vanligt väldigt härliga bilder från er vardagstillvaro i Spanien!

  Kram

  1. Visst har vi trevligt! Och värmen bidrar också till det. Njuter just nu på terrassen och det är +25.
   Och vardagen här är precis som hemma – väldigt trevlig. Dock är det klart varmare och billigare att äta ute.
   Fina vänner uppskattas alltid.
   Kram!

 4. Förstår att du gick tomhänt från Garden Center. Väggdekorationerna var ju gräsliga medan några av de färgglada krukor var lite fräcka, men det var ju inte det ni ville ha.
  Kul med en cykeltur, vilken motion du får;-)

  1. Ja, här blev det INGET! Vad gäller krukor så har vi…Även snygga.
   Att cykla här bland vassen är lite speciellt och ganska fint med den “rosa saltsjön” i närheten.
   Och lite motion är inte alls dumt.

 5. Här hemma börjar det nästan bli för kallt att cykla, men än ger jag inte upp, på med handskar och en tjockare tröja så fixar jag september!
  SÅ mysigt med dessa middagar tillsammans!
  Svar: ja, denna juice-fasta, som dock gick jättebra, borde man ju lätt kunna fixa till själv, för dessa juicer var inte gratis, långt ifrån!!! …men väldigt smidigt med färdiga flaskor! Hihi!
  Kram och sov gott!

  1. Fint att du inte ger upp cyklandet ännu. För visst är det smidigt att ta dig per cykel till och från jobbet.
   Här är dte fina dagar och kvällar med många trevligheter. Alls ingen brist på dem.
   Vad gäller juicerna så jobbar du ju och då får nog det smidiga och bekväma ha sitt pris. Jag har ju all tid i världen. Nåja…
   Kram från terrassen i sen kvällen och +25.

 6. Oj, så varmt att cykla. Verkar vara ett stort och fint Garden center… där hade jag kunnat gå länge.
  Kaktusar kan vara riktigt fina i grupper och kräver inte så mycket vatten. 🙂
  Ha en skön fredag!
  Kram!

  1. Det var varmt att cykla så det blev i långsam takt. Vi tittade runt länge och härbland växter och annat var det i alla fall skugga.
   Funderar vidare på några kaktusar att sätta på muren. Passionsblomman vi grävde upp har kommit tillbaka i en smal stängel och vi får se vad som händer med den. Än kräver den inte så mycket vatten- Även en jasmin i kruka är på tllväxt.
   Hibiskusen klarar sig bra och har många knoppar.
   Men jag kan sakna de vackert blå blommande passionsblommorna, men de krävde för mycket vatten för att kunna bo kvar hos oss. Vi är ju inte alltid på plats.

   Kram och trevlig fredag.

 7. Där fanns massor av läckra krukor men det var du ju inte ute efter och kanske inte helt lätt att ta med hem på cykel.
  Kaktusar borde väl funka längs muren. Du kan göra em liten kaktuspark.

  1. Vi har ju en del växter i rabatten längs muren och vi får se om/hur de klarar sig utan så mycket vatten. Tanken var att vi skulle hitta något “klämmigt och fint” att sätta på muren, men så blev det inte. Nu får en jasmin och den passionsblomma som vi grävde upp, men hade rötter kvar, bida sin tid. men kaktusar i en samling på muren kunde också vara något.

 8. Hola! Trevlig middagssällskap! ? Ska du ha en tålig växt som håller vatten bra är det ju något “fetbladigt” som gäller – alternativt en hibiskus som håller vatten länge i stam och grenar. Vi hade en som var nästan omöjlig att ta “kål” på. ? Hade stått länge utan omsorg när vi köpte och jag klippte ned den många gånger men den var envis och kom tillbaka. Grävde såsmåningom upp den med rötterna och det var en halv dags jobb vår lilla rabatt till trots. Var nojig över att rötterna skulle gå ned i taket på garaget under oss och att vi skulle bli betalningsskyldiga… ?

  Kram ❤️

  1. Hola! Visst var det ett trevligt middagsgäng! Och ni saknades!
   Vad gäller växter har vi en gammal hibiskus som nu flyttat ner i jorden och har gott om knoppar och som blommar. Tyvärr blommar den bara ett par dagar. Men en jasmin, som vi fått, tar sig bra och begöver nästan inget vatten. Även en ny passion är på väg upp. Lite spinkig visserligen, men den får leva i rabatten och så får vi se vad som händer med den.
   Vi har ju inga garage under men kan tänka mig att rötterna går lånt ner. DEt är väl därför passionen kommer tillbaka.
   Önskar er en trelvig helg.
   Kram!

  1. Här är det mesta väldigt trevligt och lättsamt och fint att ta dagarna som de kommer.Men de försvinner fort ändå-

  1. Visst går tiden fort och jag tycker den hela tiden ökar takten. Dock cyklade jag i lugn takt. Varmt var det.
   Många hälsningar från oss och stor kram.

 9. Det var verkligen både gott och trevligt där på restaurangen – första besöket där för vår del men det gav mersmak 🙂 Undrar just hur många restauranger och barer det finns här i stan? En miljon känns det som (ok, där överdrev jag en aning 😉 ).

  Precis den jardinerian har vi tänkt ta oss till nån dag, dom har så mycket fint. Men vi väljer bilen – den behöver nog få komma ut och ladda batteriet efter att ha stått still i ett par månader. (Bra undanflykt, va? 😉 ). Fast då tänker vi passa på att promenera där utefter Laguna Rosa också 🙂

  1. Kul med restauranger där en inte tidigare varit och en trevlig kväll blev det verkligen också.

   Det var varmt att cykla så att rasta bilen är nog en god idé. Bra undanflykt… Vi har för något år sedan även promenerat hit och hem. (Dock i april så värmen var då inte påtaglig.) Mycket finns det att både beskåda och handla. Och att kombinera med en promenad längs Laguna Rosa är trevligt.

 10. Åh va mysigt o som du säger ang tid så går det fort o man vill ta tillvara 🙂 vilka fina keramik saker svalorna blev en favorit he he njut på o fin helg kram kram

  1. Jag tycker att tiden ökar farten med ökad ålder. Och mycket finns att tillvarata.
   Nu blev det inga inköp men cykrlturen fick vi på köpet.
   Önskar dig en fin fredag.
   kram!

 11. Visst har vi trevligt på våra sammankomster 🙂 Och det är alltid roligt att prova nya ställe.
  Men det var en rejäl cykeltur ni gjorde i värmen…..men de har mycket fint på det stället.
  Kram och snart ses vi igen.

  1. Absolut! Jättetrevligt! Och utbudet av barer och restauranger är ju väldigt stort. Lätt att variera sig om en vill.

   DEt vra hett att cykla i värmen men med ett par pauser gick det bra och en kall duscj när jag kom hem.
   Kram och tack för idag. Trevligt möte som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *