Spanien Torrevieja

Dagens skörd

Lördag! Skönt att den kraftiga vind vi haft några dagar har mojnat.  Det har i  en del vindbyar i veckan blåst upp emot 14m/sekund och stundtals har det känts som om man haft vingar. I medvind alltså. I lä, när man väl hittat det, har det varit ganska behagligt och och det har gått bra att sitta i kortärmat. Efter att ha sett vädret på spansk tv har  jag förstått att stora delar av Europa har haft rejält blåsigt under några dagar. Och vädret kan man ju inte påverka.

Vi gick en rejäl lunchpromenad och hade siktat in oss på ett par tapasprovningar eftersom  ”tapasrejset” pågår hela helgen och även nästa. Man behöver inte alls skynda sig på för det handlar inte om att komma först. Men det kan gå att vinna ett pris om man lyckas gissa vilken restaurang som serverat den bästa tapasen i gammal stil och vilken som serverat den bästa i mer modern stil. Och då vill det till att andra tycker som oss.

Spännande färger på ett  hav som känns mäktigt även idag.

Dagens första tapasstopp blev efter en rejäl promenad på restaurang Copas&Tapas som ligger i hörnet av Calle Apollo och Calle Ramón y Cajal nr 5, för oss ett första besök här.   (Ingen egen hemsida men slår man på namnet kommer det upp recensioner och bilder från andra internetsidor.) Här fanns två tapas ”husets nya variant”:; en sorts kebab med spanskt stuk och lätt friterade stora räkor. Vi körde på en av varje för att testa och båda varianterna var väldigt goda. Extra plus här för  att det inte serverades vi i minimala runda glas. (Här fanns det dessutom fyra olika tapasrätter som ingick och förutom de vi valde kunde man få friterad ansjovis eller en låda med kötttärningar och pommes frites.)

Husets spanska kebab smakade väldigt gott och var rejält tilltagen.

”Langostinerna”, stora räkor, var alldeles varma, nyfriterade och frasiga. Jättegoda!  

Här ingick även en rar hund allt klappa och visst tog jag chansen.

Nästa stopp blev Casa Juani på Calle Heraclio nr 29 (heller ingen hemsida men finns att hitta på internet och är recencerad. ) Här har vi vart på tidigare tapasrundor och nu var det dags igen. Även här var det husets tapas som gällde och de var också av modernare vaiant. Men lite tveksamt där tycker jag för en gryta med ”bacalao  (torsk) och löksky med brödkrutonger” kändes som en tapasrätt av modell äldre. Den andra tapasrätten var crèpe med spenat och kyckling.  Även här blev det en av varje och båda smakade väldigt bra.

”Bacalao” och crèpe.

Idag blev det svårare att utse en vinnare så det fick bli oavgjort. Stämpelkortet är ny fyllt och ska lämnas in i morgon och då blir det en ny runda. Sedan kan vi vila oss i form till torsdagen därpå då det blir andra tapas att prova. Men i och för sig testar vi nog någon tapa var dag och det helt oavsett om det är ”Nos vamos de TAPAS” – ”Vi går för TAPAS” ( Låt oss testa tapas) eller inte. Dagens ”skörd” var god och det i dubbel bemärkelse.

Innan vi drog oss hemåt blev det ytterligare en sväng längs havet och några stopp för att se på surfare och alla kraftiga vågor. Men seglare var dte ont om trots den goda vinden.

 

 

 

30 svar på ”Dagens skörd”

 1. Copa&Tapas är alltid ett säkert kort om man vill bli mätt – och väljer kebaben 🙂 Sen brukar dom ha fler rätter att välja på än det som finns på menyn, men tydligen inte denna gång. Casa Juani brukar mer ha hållit sig till ”spansk husmanskost”, men dom vill väl modernisera sig lite där också 😉

  Vi var på tre ställen idag (Mesón Real, Gallego II och Mullins) och alla hade riktiga vinglas med god tilldelning. Vinet på Mesón Real var dock hiskeligt surt… Alla tapas var dock goda 🙂

  Ha en fin lördagskväll!

  1. Copa&Tapas hade fyra rätter/tapas att välja på, vilket är jättebra. På menyn i häftet står det två…
   Casa Juani hade moderniserat sig lite men serverad eockså goda tapas. På både Copas&tapas och Casa Juani var det riktiga vinglas och inte
   alls snålt. Skönt att slippa de små runda.
   Tack för dina tips, blir till att prova lite i morgon.

  1. Hunden var så fin! Och en trevlig tapasrunda blev det även idag. Verkligen kul och gott att prova lite olika. Och det finns många dagar och många restauranger kvar.
   Kram!

 2. Hej Ditte!
  Tapasen såg goda ut, speciellt kebaben och crepen 🙂
  Blåsigt i dag med fast kanske lite mindre. Snart är det fint igen 🙂
  Kram P ♥

  1. Tapasen var riktigt bra och vi fick en fin promenad. Och visst är det skönt att vinden mojnat.
   Och idag var det skönt när man hittade lä.
   Kram och natti.

 3. Härliga rundor ni gör och det ser gott ut. Här har det blåst också så hela hallen är full med kläder eftersom vädret är lite konstigt. Trevlig lördagskväll och stor kram till dig.

  1. Jag har förstått att det blåst rejält både i Sverige och i stora delar av Europa men nu verkar dte här ha blåst klart.
   Tapasrundorna är väldigt trevliga och roligt både att prova tapas, dryck och olika restauranger.
   Stor kram och jag önskar dig en fin söndag.

 4. Det verkar vara en riktig trevlig sysselsättning att gå runt och äta tapas. Jag tycker de olika restaurangerna har en fantastisk fantasi när de komponerar ihop dessa små läckerheter. Allt ser så gott ut dessutom. Och så förstår jag att det är god dryck till också. 🙂
  Skönt att det har mojnat lite nu, även om havet ser spännande ut när vågorna går höga.
  Ha en skön söndag!
  Kram!

  1. Det är tväldigt trevligt att gå runt och smaka på olika tapas och visst är det mycket fantasi för att åf ihop dem.
   Det är jätteskönt att vinden mojnat för det har varit rejäl blåst några dagar och jag har förstått
   att det blåst på många ställen i Europa i veckan. Hoppas nu att det blåst klart öfr denna gång.
   Kram!

 5. Hola! Mysigt med tapsrundorna och skulle gärna delta. Befarar dock att jag skulle behöva lämna många rätter pga min glutenintolerans. Det mesta verkat serveras på bröd (och det kan man visserligen ta bort men det verkar i många fall inte bli så mkt kvar då) eller vara friterat med mjöl typ croquetter.

  I Estocolmo är det iskallt och blåsigt – om än några timmars sol idag. Själv har jag varit en klantskalle och brutit av i princip hela lillfingernageln (med kraftigt blodvite som följd) då jag skulle öppna kylskåpsdörren och hade för mkt grejor i händerna för att jag inte orkade gå två gånger… ???

  Kramar till dig och B från Åsöberget!

  1. Tapasrundan är trevlig, men visst är det knepigt eftersom gluten ingår i mycket. Men jag har sett en del alternativ men så många är de nog inte tyvärr.
   Nu har vinden mojnat här och det känns iinte så svalt längre. Egentligen var det inte kallt, +20 men den nordliga vinden gjorde att det kändes så.
   Så trist med din nagel och ont gör det dessutom.Illa!
   Kramar till er och hälsningar från Fu där vi ätit med vänner i kväll.

 6. Av någon anledning griper det där med att klappa en hund, särskilt tag i mig. Och jisses vad det ser ut att blåsa när man tittar på palmerna men trots blåsten så ser det varmt och behagligt ut.

  Hoppas att allt är väl med dig och ha det fint!
  Kram Christina

  1. Hunden var så fin och jag hade svårt att låta bli att klappa den.
   Vad gäller blåst så har det friskat på ordentligt i flera dagar men nu kväll har det mojnat och det känns bra. Men i lä har dte varit skönt och kallt är dte inte med omkring +22. Men vinden har stundtals varit nordlig och kylig.
   Vi har det bra men visst kan jag alltid längta till Stockholm.
   Kram!

 7. Du och Ama kompletterar verkligen varandra. Eller så gör ni det inte;-)
  Snart är vi tre som bloggar om tapasrejs;-)
  Langostinos hade nog varit min favo, resten – nja;-)

  1. Jag tror att Ama och jag kompletterar varandra. Ska bli roligt att läsa om ditt ”tapasrejs”.
   Langostinerna var goda och så var det andra och idag blir det nya nerdykningar bland andra restaurangers tapas.

 8. Gomorron Ditte! Det ser mysigt ut och ”lite” blåst går ju att stå ut med om solen i alla fall finns där. Hur länge stannar ni där? Det vore kul att träffas någon eftermiddag ifall ni är kvar när vi kommer ner.

  1. Det har blåst rejält under veckan men nu är det lugnt igen. Och visst har vi hittat lite lä där det varit skönt.
   Vi stannar några veckor till och är säkert kvar när ni kommer så det vore roligt att ses. Vi hörs av närmare.
   Välkomna hit!

 9. God morgon Ditte ..ja jag tror man kan känna av hundar o den ser ju snäll ut 🙂 åh va gott det ser ut du frestas med dina goda mat bilder 🙂 he he önskar dig en ljuvlig söndag kram kram

  1. Hundar tycker jag om men har respekt för en del, men denna såg så snäll ut och hörde till restaurangen.
   Nu under dessa extra tapasveckor är det roligt att gå runt i stan och både testa tapas och samtidgt några för oss nya restauranger. Bra mix.
   Önskar dig också en fin söndag och här är det strålande sommarväder.
   Kram!

 10. Copas&Tapas harvi provat förut och det får bli ett besök där idag! Casa Juani har vi inte testat, bra med tips!
  ??

  1. Vi ska också ge oss ut och skönt att det är lugnt på blåsfronten idag. Och visst är det bra med lite tips. Vi var nöjda med båda dessa restauranger igår.
   Tack för en jättetrelvlig kväll! Alltid så roligt att ses.

   Kram!

 11. Jag förstår att det var ett svårt vall denna gång. Allt såg väldigt aptitligt ut!!
  När vi kom tillbaka igår till Jerez var alla trädgårdsmöbler huller om buller och tunga krukor var vällta. Det har blåst rejält på många ställen i Spanien÷/Bra surfväder=)

  1. Ojdå! Så mycket blåst hos er också. Har sett på tv att det blåst mycket både i Spanien och resten av Europa. Här har vinden nu mojnat och det är som ”vanligt” igen.
   Bra surf och seglarväder men mindra bra för mycket annat. Men vädret rår vi ju inte på.
   Trevlig söndag och hoppas ni har det bra hemma i Jerez.

 12. Visst är det stora portioner där på Copas&tapas! Och vilken söt liten hund 🙂
  Stor kram och tack för en trevlig kväll igår!

  1. Ja, Copas&Tapas var bra och verkligen och inte snåla med dryck heller. Hunden hörde till och var så gullig och då kan jag inte låta bli att klappa…
   Tack själva för igår. Jättetrevligt! Och pinnhanteringen fungerade ju verkligt bra.Hoppas du slipper träningsvärk idag..
   Önskar er en fin söndag och vackert väder är det ju.
   Kram!

 13. Jag måste säga att allt såg gott ut och lät lika gott så jag kan tänka mig att det var svårt att utse en vinnare. Hoppas att vinden har mojnat hos er nu. Även hos oss har det blåst rejält vilket inte varit lika uppskattat med tanke på temperaturerna 😉

  Kram och ha en härlig söndag!

  1. Vi har nog nått enighet om vinnare och ska lämna in kortet idag. Men lite klurigt var det för det mesta var gott.
   Vinden har mojnat och nu är den behagliga värmen tillbaka igen.
   Skönt att ni också nu har mindre blåst så att den sköna vprvärmen kan få framträda lite denna söndag.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 14. Oh du är i värmen så gott och god mat också inte illa de.
  Själv sitter jag inne o ser hagel falla från himmelen, men i horisonten är det klarblå himmel så snart ska jag ut med jycken i solen 🙂

  Kramiz

  1. Jadå, vi är i Spanien sedan ett par veckor, i den spanska sommar/vinterstugan. (Men vi är inte här på sommaren)
   Vi har haft det blåsigt i veckan, rejäl vind med upp till 15m/sek i byarna, men i lä har det dock varit hyfsat skönt.
   Oj, hagel! Men du ska se att dte blå snart kommer. Och med hund kommer man alltid ut.
   Skickar genast lite sol och värme.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *