Foto Stockholm

Veckans bästa- Och tillsammans med Skyltsöndag #308

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna är hämtade från några av veckans bästa händelser nu under stilla veckan. Alltså veckan som varit före idag, påskdagen. För egen del har veckan inte alls varit  så “stilla” utan mer som ett rejält påskägg fylld av trevligheter.

Stockholm. Vinterviken. Till veckans bästa hör besöket på Vinterviken och caféet här. Till veckans bästa upplevelser hör absolut besöket i området Vinterviken några kilometer utanför Stockholms tullar. 

Veckans bästa skyltar – Några från Vinterviken

En av många färgglada brickor på Vintervikens café. Har ofta undrat varför många brickor man ser på restauranger är  färglösa.

Stockholm. Vnterviken. Till veckans bästa skyltar hör den här. En förklaring till varför området är avtsängt. Till mitt urval av veckans bästa skyltar får den här en plats. Visst är det bra med en förklaring till varför man spärrat av området en bit längs Vintervikens vatten (Vinterviken är en del av Mälaren)

På en klippa, på utsikt över vattnet, fanns många målade stenar i olika färger och former. Några med ett budskap, som den längst till höger; “danger”. En liten konstutställning i sig. (Vintervikens café har nästan alltid olika konstutställningar som pågår)

Stockholm. Vinterviken. Färglada soptunnor med tydliga skyltar får absolut en plats bland veckans bästa skyltar. Visst la vi märke till de färgglada soptunnorna i utkanten av Vintervikens friluftsområde. De förtjänar också en plats bland veckans bästa skyltar.

Fler av veckans bästa skyltar

Vi lämnade Vintervikens område för att ta oss vidare in mot stan längs Mälarens och Sjön Trekantens vatten. Inne i Stockholm är dessa gamla anslagstavlor ovanliga men kommer man utanför tullarna så kan man hitta en del.

Här har man snyggt och prydligt satt upp sina lappar och nyttjat hela tavlan. Undrar om någon här håller ett extra vakande öga på att det är ordning och reda på tavlan.

På en annan anslagstavla satt denna skylt “BUMS” – Barns utemiljö i Staden. Och att behålla en god utemiljö är viktigt även om man bygger nytt. Verkar som om politiker inte tycker det när det gäller barn.

 

Igår

träffade jag döttrar och barnbarnen i Bollstanäs i Upplands Väsby, döttrarnas och mina gamla hemtrakter. Vi passade på att gå längs “Memory Lane” och kom ner till fina Bollstanäs skola,som verkligen ligger vackert precis vid sjön Norrvikens norra strand. Absolut sjönära läge. Här har döttrarna gått i skolan från klass 1-5 och  jag har jobba här i många år. Bollstanäs har växt och elevantalet ökat och i takt med det har skolan byggts ut. Helt nytt för mig att igår se den nya delen av skolan.

Bra med en skylt som markerar att detta är en skola. Förstår att den kan behövas för lekplatserna och utemiljön här kan locka många.

Den här gamla delen av skolan byggdes i slutet av 1920-talet. Då var skolan liten och var det matsal i källaren. Minns att när jag jobbade här som gymnastiklärare 1971 så fanns det en gymnastiksal i källaren som hade väldigt låg takhöjd så att spela basket och volleyboll var knepigt.

Upplands Väsby. Bollstanäs. Bollstanäs skola. Besöket här kvalar också in bland veckans bästa upplevelser. Skylten “Bollstanäs skola” och besöket här kvalar helt klart också in bland veckans bästa.

Den nya byggnaden har fått en tydlig skylt i modern stil. Ingen risk att man missar var man är. Skrattade också gott åt skylten “Avsläppning Bollstanässkolan”. Här finns en lite rondell att köra runt när man lämnat sitt/sina barn.

Hit till skolan, precis som på andra ställen, så skjutsas en del barn. Så bra med tydliga skyltar om vad som gäller-

Till sist

en höjdarskylt som jag tog hemma från balkongen. I höstas högtryckstvättade man våra fasader och det ställde till det för oss en hel del. Och nu blev jag oroad när jag såg att taket på grannhuset  i torsdags var på gång att högtrycktvättas. Vad gäller tvätt med högtryck så stänker det ju rejält. Vi bor på 6/7 trappor så jag anade genast oråd angående balkongen och hur den skulle se ut efteråt- Minns alla städtimmar vi fick lägga ner här i september. Återstår nu att se om det på tisdag är dags för vårt tak.

Stockholm. Södermalm. En höjdarskylt som får avsluta veckans bästa. Högtryckstvätt av tak Till sist en höjdarskylt som får avsluta veckans bästa skyltar hos mig. 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

30 svar på ”Veckans bästa- Och tillsammans med Skyltsöndag #308”

 1. Har en och annan bricka här hemma och ingen saknar mönster, allt annat är ju rent barbari 😉
  Många barn går det ju ofta på skolorna i storstadsregionerna, kanske även i mindre städer, jag vet inte.
  Vi har väl som mest haft 430 om jag minns rätt, den senaste siffran jag hörde för ett tag sedan var 350, många som flyttar, många som valt annan skola efter allt som hänt på skolan men vi får väl se vad framtiden har i beredskap för oss.
  Tuff miljö hur som helst.

  Fler av de där soptunnorna önskar man ju sig, de där gröna eller blåa tilltalar ju ingen kan jag tänka 😉

  Ha det fint Ditte.

  1. Visst är det roligare med brickor med mönster och färg. Tycker fler serveringar kunde ha det. Jodå, det är många barn här också och skolorna får ofta bygga ut. Och just Bollstanäs skola är väldigt populär och många vill gå där. Jag förstår det till fullo. En härlig miljö och väldigt bra personal gör mycket. Dessutom är de allra flesta föräldrar intresserade av att barnens skolgång fungerar.Jaghar jobbat här i massor med år och döttrarna gick här – Men detta är en F-5 skola och en förskola finns i anslutning. Förstår att din skolas situation är helt annorlunda.
   Visst är soptunnorna fina. Blir liksom roligt att lägga skräp i dem-
   Önskar dig nu fortsatt sköna dagar.-
   Ha det allra bäst.

 2. Ja, det var verkligen en höjdarskyltning! Tur att jag inte har det jobbet kan jag säga-.
  Så mysigt att träffa barn och barnbarn och att återse gamla trakter.

  Kram och god påskdag!

  1. Jag är också tacksam att jag inte har detta höjdarjobb. Men det återstår för oss att se om vi får extra balkongstädjobb på tisdag. Om nu vårt tak också ska spolas med högtryckstvätt.
   Jättetrevligt att träffa både döttrar och barnbarn i gamla hemmatrakter.
   Önskar dig också en trevlig fortsatt påskdag.
   Kram

 3. Härlig skyltning och, av vad jag kan läsa mig till, en fin vecka som passerat. Ser ut som ett ganska läskigt jobb det där med att rengöra tak, inget för en annan som knappt vågar stå på en köksstol 🙂

  1. Tackar! Och en fin, rolig och omväxlande vecka har det verkligen varit.
   Vad gäller jobb på denna höjd är det inget för mig. Men jag anar att jag och maken får jobb på tisdag att sanera vår balkong. Så blev det förra gånger i september när de högtryckstvättade fasaden. Då fick dessutom ett antal fönster putsas. Men vi får se….

  1. Tack, Åke! Önskar dig detsamma. Tänkte på dig för en stund sedan när ett par segelbåtar (de gick för motor) kom genom Hammarbyslussen.
   Det har varit en bra vecka och en hel del trevligheter.
   Ha det gott!

 4. Det var ett rejält knippe med skyltar som du hittat! Å det är klart, kommer man utanför sina vanliga gränser dyker det upp fler.
  Jättebra med förklarande skyltar! Som den med den spirande grönskan som inte fick beträdas.
  Höjdarbilden var verkligen hög 😀 Det gäller att hålla i sig och balansen.
  Trevlig påskdag. Stor kram!
  PS. Här är ont om uteserveringar. Folket är ute och promenerar väldigt mycket och cyklarna har kommit fram. Skulle tro att många har eget fika med sig. DS

  1. Här finns gott om skyltar och jag rör mig ju mycket och skyltar finns ju överallt här. Så detta var mina favoriter denna vecka. Nästa vecka har jag hittat nya.
   Strålande sol här idag och i princip kö till alla uteserveringar. Och ändå är det gott om dem. Många cyklar här också men väljer att slå sig ner på en uteservering och det är ju alltid roligt att titta på folk. Men hade inga serveringar funnits eller inte varit öppna så hade man ju fått ha med sig.
   Vi satt i över en timme idag på en servering och det var så njutbart. Och ännu fler körsbärsblommor var utslagna. Så nu är det vår. Men säkert kommer det bakslag
   Önskar dig en fin kväll. Vi njuter en stund nu på balkongen i den sena eftermiddagssolen.
   Stor kram

 5. Vilken söt liten stenutställning!
  Att tvätta tak skulle inte var något för mig…..gillar inte att jobba högt ovan mark.
  Ha ett fint upplopp av påskhelgen nu=)

  1. Stenutställningen var jättefin men det fanns ingen lapp som berättade om den. Lite synd, men den piggade upp. Och kul idé.
   Jag vill inte heller jobba högt upp numer. Har blivit känsligare efter det att jag fyllde 65. När de tryckspolade fasade i september tog det oss ett par dagar att få balkongen i ordning och plexiglaset som vinskydd blev repigt och fult. Så jag vävar. Men får väl se vad som händer på tisdag.
   Önskar dig också ett fint upplopp på påsken.
   Strålande väder här idag och jag har ännu en gång sett körsbärsblommor i Kungsträdgården.Så vackert. Men det är bara ett par träd som är i gång. Nu är det alltså vår. Hurra!

 6. Städa balkongen kan ju vara bra att slippa….få hur det blir med den saken för er?
  Kul med färgglada brickor, stämmer som du säger.
  Oftast är de trista.
  Minns dock att konditoriet Balders bröd i Mall of Scandinavia hade fina brickor när jag var där senast.

  1. Jag undrar också hur det blir med tryckspolingen och ev. städning av balkongen. Får nog veta på tisdag.
   Trist att många ställen har menlösa brickor, vad gäller färgen. Men kul att det var färg på Balders. Har nog inte besökt dem men passerar jag ska jag titta om de är kvar.
   Trevlig fortsättning på påskdagen.

 7. Ja, sista skylten var verkligen en höjdarskylt i dubbel bemärkelse. Minns er storstädning efter förra besöket. märkligt att taket måste tvättas så ofta. Håller tummarna att ni slipper besväret den här gången, alternativt att föreningen tar hand om balkongstädningen…
  Sedan var det en riktigt fin och färgglad Skyltsöndag hos dig.
  Ja, varför är brickor så trista – grått, beige och värst av allt de mörkbruna… Så mycket gladare med färg och i det här fallet kockar.
  Stenarna tror jag gjordes av en förskola. Å avfallstunnorna ser verkligen inbjudande ut. Man kan ju hoppas att dessa färgglada tunnor gör att folk INTE slänger skräp på marken.
  BUMS – det var nåt helt nytt för mig. Visste inte att just Liljeholmen var barnovänlig. Märkligt!
  Avsläppning – hahaha. Också en skylt jag aldrig sett förut.
  En toppen Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ja, det tyckte jag också. Jag minns med fasa städningen vi fick efter fasadens högtryckstvätt och all fönsterputsning som maken tog hand om. Återstår att se vad som händer på tisdag. Nu är det taket som är på gång och i förra vevan var det fasaden. Och vi har bott här sedan 2004 och fram till i höstas har inte fasaden tvättats. Kanske är det så med taken också. Återkommer i ärendet….Men jag är envis och tänker nog se till att någon annan ev. får ta hand om städningen om så behövs-
   Jag funderade på det bästa denna vecka och det var en hel del. Och glada brickor är ju så mycket trevligare. Vad gäller stenarna vet vi inte men elever i skolan trodde vi.
   Jag tror att man byggt en hel del på Liljeholmen och att mycket mer är på gång och då drar man in på grönområdena för de tjänar de ju inga pengar på. Trist men så är det nog när det kommer till attraktiv mark.
   “Avsläppning” hade jag inte heller sett men det är ju bra för “chaufförerna ” att veta var de ska stanna-

 8. Snyggt skyltat, inte minst från Bollstanäs. Min guddotter och hennes bror har båda två gått i Bollstanässkolan, de bor ju på Lövmovägen i Väsby.
  Jättefin bricka på Vintervikens café. Just i natt berättade en kollega att hon brukar vinterbada i Vinterviken!
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram

  1. Tack! Vad roligt med Lövmovägen. Tror jag anade det i ett inlägg från dig tidigare. Där var jag förbi på långfredagen med döttrar och barnbarn för deras pappa bor där. Och vi bodde på “kullen ” alldeles” nära. Jag jobbade i många år på Bollstanäs och döttrarna gick där i klass 1-5. Vilket sammanträffande.
   Vinterviken och hela området är så trevligt och caféet rekommenderas.
   Kram

 9. Stor variation bland skyltarna i Vinterviken. Snygga tunnor för sopsortering och roligt med vanliga anslagstavlor.
  Det lät ju trist att politikerna inte satsat på grönområden i anslutning till nybyggnation. Det är ofta så att de som bestämmer “glömmer bort” att göra fina utomhusmiljöer för att det ska förtätas med så många hus på liten yta för att tjäna så mycket pengar som möjligt.
  Bra att upplysa om när skolområdet används.
  Kan tro att det inte är roligt med smutsen som kommer från tvätt av fasad och tak men bra att det görs.

  1. Vinterviken är ett fint område med en historisk anknytning och också ett stort friluftsområde. Bra initiativ med rejäla soptunnor för oftast är de i miniatyr och folk slänger skräpet utanför när de är fyllda.
   I en del områden här nära City som ofta har en fin historisk kärna har man satsat på så mycket nytt. Man vill åt marken och att politikerna och andra vill åt marken och då försvinner en del områden som barn så väl behöver. Och detta för att tjäna pengar. Ogillas verkligen.
   Vad gäller tvätt av våra tak så får vi se vad som händer på tisdag. Men jag är lätt oroad för att det blir en del att ta rätt på efter högtryckstvätt av taket. Men tills jag vet så får jag vara positiv.

 10. Byggande i all ära men Liljeholmen är ju så fint just för att där är så mycket grönytor. Eller i alla fall var… Det är ju 7 år sedan svärmor flyttade därifrån, ifrån Nybohovsbacken, så mycket kan ju ha hänt.

  1. Vad gäller Liljeholmen idag har man delvis sålt ut sig vad gäller en hel del gröna ytor. Inte minst där skolor och förskolor finns och ska byggas. Mycket har absolut hänt men i närheten av sjön Trekanten och i andra delar finns en hel del grönska kvar. Och nu hoppas man att det även ska sparas gröna ytor där skolor och förskolor byggs. Men det verkar tveksamt. Pengar styr och marken är värdefull och man bygger gärna höghus i stället.

 11. Brickor – se där ännu en pryl som jag har ett gott öga till! Jag köper brickor och så ställer jag dom på köksbänken som “tavlor” när de inte används. Byter efter humör och årstid. Några är kul souvenirer. Funkar ju bra i resväska! Andra är bara fina.

  1. Brickor har jag också ett gott öga till och man kan använda dem till en hel del Om inte annat till “lyst”. Gör gärna också det.Visst är de också fina souvenirer som kan användas.

  1. Tackar! Still veckan var det men vi har inte direkt vara så stilla utan det har varit en hel del rörelse i vila eller vila i rörelse. En riktigt bra vecka på alla sätt.
   Vad gäller tryckspolning av vårt tak lär vi få veta i morgon.
   Trevlig annandag.

 12. En trevlig skyltning som vanligt … kul att få följa med till dina gamla trakter. Numer skjutsas barn mycket mer än förr, många gånger i onödan tror jag.
  Förtätning av stadsdelar verkar vara vanligt förekommande numer – och tyvärr försvinner många trevliga områden, undrar hur de tänker de där som bestämmer …
  Tack för givande läsning och fina bilder!
  Kram

  1. Tack! En trevlig vecka har det varit med flera höjdpunkter och en av dem var att tillsammans med döttrar och barnbarn besöka gamla hemtrakter. Våra döttrar gick och cyklade alltid till skolan. Men idag är det många som ska åka vart de än ska. Förr var det barnen på “landet” so fick skjuts men idag verkar det även vara de som bor nästgårds.
   Visst är det trist att man inte bevarar mer av naturen. Alla måste ju inte bo mitt i.
   kram!

 13. Bra då vet jag att jag har tid på mig att besöka Vinterviken du fick till både det positiva och negativa med skräp, slarviga människor och färgglada papperskorgar.
  Gillar skolbyggnaden, enkel och fin. Skulle vara kul att testa jobbet med utsikt.

  1. Skolan ligger så fint i Bollstanäs och utsikten är så fin. Så roligt för både elever och lärare/personal följa årstidernas växlingar. Och närheten till sjön var ju så härligt. Bad på skoltid vår och tidig höst och på vintern blev det många skridskoturer när andan föll på. Och det gjorde den.
   Vinterviken är helt klart värt besök men har förstått att det under helgerna är många som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *