Stockholm Trevligheter Utflykter

Vi ses i “gamla hemmatrakter” – I Upplands Väsby

Äntligen! Så roligt att vi ses igen. Och det blev några fina timmar som döttrarna, barnbarnen och jag fick tillsammans i Upplands Väsby och i området Bollstanäs. Här i Väsby, ett par mil norr om Stockholm, längs E:4 an och på väg mot Arlanda, bodde och arbetade jag mellan 1970 och 2002. Döttrarna är uppvuxna här och har också gått sina nio år i grundskolan i Upplands Väsby.

Jag har hela pandemiåret träffat  döttrar och barnbarn men vi har valt att ses utomhus.(Barnbarnan, Max 11 år och William 7, bor i Uppsala, går i skola där och har många kontaktytor) Jag hoppas på att bli vaccinerad nästa vecka eller veckan därpå och sedan ökar våra alternativ att träffas även på andra sätt-

Upplands Väsby. BollstanäsJätteroligt att vi ses igen; barnbarnen, döttrarna och jagSå roligt att vi ses. Och nu i Bollstanäs i Upplands Väsby.

Vi ses igen – Så roligt

Tyvärr har det detta pandemiår inte blivit så många möten med barnbarnen som det förr har varit. Men jag är så glad  att vi i alla fall kunnat ses i stort sett varje månad. Och så hela året. Minns att vi just förra året, på långfredagen, hade en fin utedag i Uppsala där vi spelade fotboll och gick till Mac Donald´s och satt utomhus och åt. Och visst har det fungerat fint att träffas utomhus.Tur med vädret har vi också haft när vi setts och det har underlättat en hel del- Döttrarna fyllde 40 år i januari och då blev firade vi i Ekotemplet i Hagaparken. Max fyllde också år i januari och då blev det kalas hemma på gården.

Max och William öppnar ett par påskpresenter innan vi ger oss iväg på en lekrunda i Bollstanäsområdet. William har fått ett stort “ägg” och Max ett dataspel.

Spännande vad som fanns i ägget.  Här tittade en basketboll fram. Lycka!

Bollstanäs i Upplands Väsby ligger helt nära sjön Norrviken och längs vattnet finns lekplatser och flera badplatser- Men just denna dag var de inte så lockande- Några direkta vinterbadare är vi inte. Ja, kanske Max och dotter Liv. De är badfantaster.

Upplsnda Väsby. Att vi ses just här i Bollstanäs ger mig en nostalgisk känsla. Att vi ses just här i Bollstanäs ger mig en nostalgisk känsla. Tänk just på den här vägen, längs sjön, gick och cyklade döttrarna till Bollstanäs skola under fem år- 

Lekplatsen känns ny och många roliga saker finns.

Moster Helen och killarna samsas i den stora gungan.

Upplands Väsby. Bollstanäs. Lekplats- Viktigt att ha roligt när vi ses. Och mormor Ditte var inte sen att hänga på. Klart att detta måste förevigas. Lite knepigt hade jag p.g.a. ryggen att ta mig upp och ur. Både jag och killarna skrattade innan jag stod på backen. Och att ha roligt när vi ses är viktigt.

Dags att gå vidare.

Mer nostalgi och tillbakablickar skulle det komma att bli för min del. En resa bakåt i tiden. Men varför inte- Och den resan tar jag mig an här i bloggen på måndag.

“Jag har gått här förr”…..Många gånger. Och cyklat. Döttrarna också-  En så vacker skolväg med flera badplaster där barnen gärna tog sig ett dopp efter skoldagens slut.

 

26 svar på ”Vi ses i “gamla hemmatrakter” – I Upplands Väsby”

 1. Vilken härlig dag det blev och så mysigt att träffa döttrarna och era fina barnbarn. Pojkarna börjar verkligen bli stora nu. När vaccinationen är avklarad kan ni säkert ses på annat sätt men det är klokt att vara försiktig. Skolbarn har verkligen stora kontaktnät och träffar många.

  Kram och Glad påsk!

  1. Det blev lyckat och vädret var hyfsat. Kul att ses här i våra gamla hemmatrakter var det också och att både leka och visa Max och William området .
   Vi är försiktiga och att ses utomhus har fungerat fint. Maken är vaccinerad och jag hoppas för min del på nästa vecka.Det ser lovande ut just idag.
   Önskar dig en fin dag.
   Kram och glad påsk.

   1. Man blir aldrig för stor för att leka 🙂
    En egen basketboll, många timmars lek blir det framöver. Du får nog skaffa en egen boll och lägga dig i träning tills nästa gång ni ses. Ha en trevlig påskafton!

    1. Nej, jag hoppas det.Lite knepigt hade jag att ta mig upp från ryggläge och ur gungan men det gick. Basket har jag spelat en hel del genom åren. Dock länge sen så jag får nog börja träna- William var väldigt glad för sin boll.
     Önskar dig också en fin påskafton.

 2. Frugan känner likadant när det gäller att träffa sina barnbarn, inte lika återkommande som innan pandemin ju som för så många andra.
  Fint att man kan träffas utomhus iallafall i dessa tider, kanske något man kan minnas resten av livet, allt går att ordna om intresse finns och det gör det ju när det gäller sådant.

  Tillönskar dig en fin påskafton.

  1. Man får planera in träffarna och rätta sig efter vädret men det har fungerat ganska bra. Förstår att frugan känner igen sig i det här med att det inte blir spontana träffar.
   Önskar er också en trevlig påskafton.

 3. Ser ut ha varit en fin dag i nostalgins tecken.
  Gungbilden är “kul”.
  Här är det för mycket snö på gården för utevistelse med mindre barn, även så i närområdet.
  Barnbarnens pappa hämtade en påskkasse till familjen.
  Svärfar ( bor i Bandhagen) väntar på vaccin…..sedan vi “yngre”….
  Svärmor har fått 2 doser, har hemsjukvård.

  1. Vi hade en jättefin dag. Verkligen. Och området här ute är så fint. Både jag och döttrarna har så fina och roliga minnen inte minst från den här vackra skolvägen-
   Här har maken fått vaccin och jag är på gång nu i veckan och sedan blir det enklare. Men jag och döttrarna familjer har ju setts utomhus en hel del under året och det har fungerat bra.
   Bra med alla som blivit vaccinerade och hoppas det snart blir er tur.

 4. Härligt att kunna ses och visst är det lite kul att vi hittat andra sätt att umgås på nu i dessa Coronatider. Själv har jag nog aldrig grillat så mycket korv som vi gjort det senaste året 🙂

  1. Vi har hittat en hel del tillfällen att ses även detta år och mest utomhus. Roligt har vi haft.
   Jodå, visst har det grillats en del korv här också- Nu är jag på gång för vaccin och det känns bra.

 5. Vilken härlig bild på dig och killarna i gungan. Du hör väl applåden av mig – att du kom upp ur gungan alltså. Bra gjort där:-)
  Bollstanäs är ju nästan på min hemmaplan, eller rättare sagt Bollstanäs är närmast Täby Kyrkby om man tar Frestavägen mot E4:an. Vilken rolig idé att träffas just där på döttrarnas gamla hemmaplan. Bollstanäs är faktiskt den finaste delen av Upplands Väsby tycker jag.
  Max är nyklippt ser jag. Så vuxen han ser ut med den frisyren. Å en basketboll är ju en toppen present till William, även om basketbollsäsongen nästan är över. Men det finns ju korgar i många bostadsområden där ungarna kan spela året om.

  1. Vi hade roligt men det var lite knepigt att komma upp. Men killarna och döttrarna fanns till hands om behov hade uppstått–
   Bollstanäs är ju våra gamla hemmatrakter och Helen spelade fotboll ett tag i BSK. Och många är det resor vi gjort denna väg till Täby under årens lopp. Jag har ju jobbat här i Bollstanäs, på skolam och tjejerna gick från klass 1-5 här. Max är stor nu på många sätt men samma fina kille so han alltid varit. Och helt nyklippt till påsk. Wille var så glad för sin basketboll och de kan stta upp korgar uppe på landet så blir det en bra aktivitet. Inser att jag får träna upp mina gamla “skills” i basket. Men det ska nog går bra.
   Att barn rör sig är ju så viktigt och jag hänger på med det jag kan. Tyvärr begränsar ryggen…

 6. Vilken fin dag ni fick! Och Bollstanäs är ju också väldigt nära mina gamla trakter i Rotebro! När jag var ute och joggade eller gick, så var det ofta jag tog en tur till Bollstanäs, kunde ju också springa runt jästbolaget också, men efter det tragiska mordet på en ung flicka i Väsby efter ett joggingspår, så kändes det säkrare på vägarna runt Bollstanäs.
  Våra pojkar gick i skolan nere vid vattnet som hette Trollholmen. Numera är det en friskola som jag tror heter “Norra skolan”.
  Ha en fortsatt fin påskhelg, för mej är det dags att cykla mot jobbet!
  Kram

  1. Så trevligt att ses! Och just i Bollstanäs har vi ju bott i många år. I Bollstanäs skola gick döttrarna från klass 1 till 5 och jag har jobbat på skolan i många år. Fina omgivningar är det ju här längs Norrviken. Vet ju ungefär var ni bodde i Rotebro och Trollholmens skola vet jag var den ligger.
   Flickan blev ju mördad i Runbyskogen och motionnsspåret där. Så hemskt och tragiskt.
   Önskar dig nu en ok. jobbnatt.
   Kram

 7. I Väsby bodde jag också i 6 år fast uppe vid terrasserna vid Stora Wäsby. Och så jobbade jag i Runby. Så lite mina hemmatrakter också även om det inte känns som att komma hem om jag åker dit. Men Väsby har fina områden.

  Kul med den stora gungan, förstår att den var svår att motstå.

  Glad påsk, Ditte!

  1. När jag flyttade till Väsby 1970 så bodde jag på Holmvägen och då var det skog där terrasshusen senare byggdes. Roligt att läsa att du bott där. Har flera vänner som senare flyttade in där och även några som bodde på Stora Wäsby.
   Men så småningom blev det en villa i Bollstanäs, vid Norrviken. Verkligen fint då och så även idag här. Tror att våra döttrar och andra som gått och nu går på Bollstanäs skola nere vid Norrviken har fina minnen med sig. En verklig idyll även om skolan idag är utbyggd och betydligt större idag.Men läget är ju helt fantastiskt.
   Roligt att ta med barnbarnen och visa.
   Önskar dig också en glad påsk och hoppas du har några lediga dagar.

 8. Strålande! Vilken mysig dag! Läcker bild på dig i gungan med killarna 😀 att du vågade 😀 men ibland måste man släppa loss.
  Jag har haft fullt ös denna härliga och soliga dag. Varit ute mycket, köpt blommor till balkongen, den börjar bli fin nu, solat i solstolen också. Jag har inte hunnit med datorn ens!
  God natt och stor kram!

  1. Det blev verkligen en lyckad och rolig dag och så fint att ses. Särskilt här i döttrarnas och mina gamla hemmatrakter Och när det gäller att “våga” så är det inge problem. Tyvärr begränsar ryggen ibland.
   Full fart även här och mycket utevistelse.Så roligt nu med uteserveringarna som öppnat och härligt folkliv.
   Sol hos oss också. Bara att njuta. Och solen är kvar även idag.
   Roligt att du fått fint på balkongen och vi går ju en skön tid till mötes.
   Stor kram

 9. Vilken härlig bild på er i gungan! 🙂
  Så roligt att ni kunde ses igen och finväder hade ni ju också. Norrviken väcker minnen från långfärdsskridskoturer. Det enda ställe jag åkt såna på – tänkte att om isen har hållit för plogbilen så håller den nog för mig också 😉
  Varje år ordnade dom kvällsåkning när dom satte ut marschaller utefter trekilometersslingan och när man hade åkt klart så bjöds man på glögg och peppisar. Med tanke på vad som bjöds så borde det ha varit nånstans runt jul 😀

  Ha en fortsatt glad påsk!

  1. Vi hade en jättefin dag och roligt att ha med Max och William. Vi bodde ju alldeles vid Norrviken och jag jobbade i Bollstanäs skola så mycket långfärdsåkning blev det vintertid både privat och med eleverna. Perfekt för eleverna med ett avbrott mitt på dagen och ett par timmar på isen. Vi hade även en liten roddbåt vid Norrviken och en optimistjolle. Så roligt.
   Kan tänka mig att det blev en del turer på isen för er del också. Vet att vi även åkte mycket på helger och då “varvet” runt. Och med långfärdsskridskor gick det ju undan. Härliga minnen.
   Önskar er också en fortsatt fin påsk.

 10. Vilken härlig dag med barn och barnbarn. Jag har fått två sprutor nu och det känns riktigt tryggt. Till sommaren hoppas jag på att få träffa mina 3 yngsta barnbarn. Ha en fortsatt trevlig påsk!

  1. Det blev det verkligen. Så fin att ses. Skönt att du fått två sprutor och det ger ju helt andra möjlighete. För egen del är jag i kö och kanske blir det nu i veckan. Hoppas.
   Och hoppas innerligt att du kan träffa dina tre barnbarn i sommar.
   Önskar dig en fortsatt trevlig påsk.
   Kram

 11. Tänk när ni träffades för ett år sedan om du vetat om att det är minst lika svårt pandemi-läge fortfarande ett år senare. Jag är glad att vi inget visste utan levde i en bubbla där vi trodde att det skulle gå mycket fortare att få slut på eländet…
  Det ser verkligen trivsamt ut där ni bodde förut, och stora lummiga gröna ytor, tur de inte har smällt upp hus precis överallt. Att det känns nostalgiskt förstår jag mycket väl. Man kanske skulle ta en tur till Stureby när dottern o jag är i Stockholm nån gång, tror inte hon varit där sedan hon slutade plugget.
  Ser fram emot mer nostalgi! Kram

  1. Lika bra att vi då, förra året,inte visst så mycket om pandemin.
   vi bodde många år i Bollstanäs i Upplands Väsby och då var det väldigt grönt här och just där vi bodde och vägen till skolan ser likadan ut som förr. Man har bevarat grönskan och allt kändes väldigt välbekant för både döttrarna och mig.
   Tänk om du och dottern kunde ta en tur till Stureby. Och Stureby, är vad jag minns från något år tillbaka när jag var där, fortfarande mycket av en idyll med vackra grönområden liksom Gamla Enskede med flera områden.
   Mer nostalgi kommer i morgon.
   Kram

  1. Visst var det! Vi försöker att ses utomhus när så är möjligt och det har fungerat fint. Förstår verkligen att du längtar efter dina men hoppas det snart kan bli möjligt för er att ses igen. Tar vaccinationerna fart så är det ju positivt i sig.
   Önskar dig också en trevlig annandag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *