Skyltar Stockholm

Vår i luften – Skyltsöndag #357

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar att det också är dags för “Skyltsöndag”, ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Vädermässigt har Stockholmstrakten till största delen bjudit på vackert väder så dagens skyltning innehåller en blå tråd med känsla av vår i luften. Bilderna är gårdagsfärska och tagna i mina kvarter på Södermalm.

Stockholm. Södermalm. Krokusar och en känsla av vår i luften. Vår i luften tyckte ett gäng krokusar och såg ut att trivas här  i solgläntan. För övrigt de första krokusar jag sett nu i vår.

Vår i luften 

tyckte både jag och andra att det var igår. Och lite varstans där jag traskade runt här i ”mina kvarter” på Söder tycktes många spendera tid utomhus denna sköna lördag i mars.

Jag rör mig österut längs kajen och Hammarbykanalen.Här på kajen är bilar inte välkomna. Inte mer än de som tillfälligt ska transportera saker till och från husbåtarna. Så man får se upp för buss. En kortare sträcka här på kajen kör buss 57 i linjetrafik. 

Stockholm. Södermalm. norra Hammarbyhamnen- Soldyrkare som har en känsla av vår i luften. Här, nedanför muren på kajkanten finns bänkar som flitigt är i bruk inte minst soliga dagar. Och visst anar man vår i luften.

Snart är jag framme vid Barnängsbryggan där jag brukar stanna till en stund. Här ilar  de kostnadsfria färjorna mellan Södersidan och Hammarby sjöstad. Härifrån bryggan kan man också några gånger per dag ta båten Emelie in till Nybrokajen i City  och hon går även tillbaka. SL-kortet gäller inte och man köper biljett om bord. Tidtabellen variera lite men finns här. Ny tidtabell kommer i början av april. Emelie gör också ett par stopp på vägen; vid Vikingterminalen och vid Allmänna Gränd/Gröna Lund.

Barnängsbryggan. Färjor kör över kanalen i triangeltrafik; Barnängsbryggan – Lumabryggan i Hammarby Sjöstad – Henriksdalsbryggan i östra delen av Sjöstan  och tillbaka till Barnängsbryggan. Och namnet Barnängen har sin historia i sig.

Vid Barnängsbryggan finns populära ”Kajsas på kajen” och här finns alltid många besökare. Söderläge, gott om stolar och bord, trevlig personal och bra kvalitet på utbudet av varor.

Stockholm. Södermalm. Barnängsbryggan. Kajsas kiosk. Här i söderläge och solsken kan det kännas som vår i luften även i januari. ”Kajsas på kajen” är välbesökt hela året och här vid kiosken kan man nog, om det är solen är framme, även känna vår i luften när den egentligen inte alls är här.

Jag lämnar kajen

och  valde jag att svänga av norrut  i riktning mot Vitabergsparken för att gå upp till Skånegatan, Nytorget och Malmgårdsvägen.  I kvarter där jag var i slutet av veckan och då i Fogelströms fotspår. Men på den tiden var det inte direkt aktuellt med en ledig lördag som man kunde njuta av utomhus i solen.

Fortsätter man kajen rakt fram kommer man efter ca 1 km fram till ”udden” och där man ser in mot City, över till Kungliga Djurgården och mot inloppet till Stockholm.

Den östra delen av Skånegatan, vid Nytorget är det fullt denna lördag på uteserveringarna i söderläge.  Här är det ofta många besökare även andra dagar i veckan.

Stockholm. Södermalm. Skånegatan. Vår i luften märks tydligt här på uteserveringarna, Vår i luften på uteserveringarna längs Skånegatan. Säkert även på många uteserveringar i stan. Vad gäller trafikskyltarna så är de inte helt enkla att upptäcka. 

Många letade efter en plats för att slå sig ner.

Men det finns alternativ. Lediga bord såg jag hos serveringarna dör solen inte fanns men också på själva Nytorget.

Här på Nytorget var det många som samlats. Här såg jag ett par utomhuskalas som pågick. (Även gatan där husen skymtar har adressen Nytorget)

Stockholm. Södermalm. Nytorget. Vår i luften firas med pic nic. Fint att slå sig ner i solen vid en husvägg om uteserveringarna är fyllda. Här vid gatan Nytorget längs husväggen till Pysslingens förskola hade många slagit sig ner med egen förtäring.Detta är något man ser på många platser runt om i Stockholm, inte minst på Södermalm. Inte att ta miste på; vår i luften .

Jag tittade in i butiken/restaurangen Urban Deli vid Nytorget och där är det många besökare. Kändes som om åtgången av pic nic mat var stor. För egen del köpte jag med en bukett blommor.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

36 svar på ”Vår i luften – Skyltsöndag #357”

 1. Vilka fina krokusar.
  Här dröjer de ännu ett tag.
  Urban Deli gillas som du vet.
  Fint solväder denna helgen även i norr.
  Promenerade här i närområdet igår, dock väldigt mycket is på vissa ställen.
  Fick gå ”hit och dit” för att ta oss hem på ett bra sätt!

  1. Njuter av den vår som är här. Inser ju att det kommer andra dagar också. Men nu är nu.
   UD har en hel del bra men jag gillar både restaurangen och butiken i Sickla bättre. Men varorna här håller hök kvalité. Priserna också. Ofta får man ju också det man betalar för.
   Skönt också med sol i norr. Vi har varit ute hela dagen och så trevligt att slå sig ner på uteserveringar. Några har öppnat.
   Här är den mesta isen borta men kan tänka mig att ni har en hel del kvar.Isen är förrädisk.

 2. Vilket härligt väder som vi kan njuta av nu. Ett perfekt väder för promenader helt enkelt. Vi mötte många när vi var ute och inte bara hundägare då utan många passade på.

  Kram och god söndag!

  1. Här var det nästan trängsel igår och alla verkade vara ute. Uteserveringarna på flera ställen med sol var väldigt populära. Såg att det var kiknande idag. Många med pic nic.
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag.
   Nu en stund på balkongen innan solen försvinner.
   Kram

 3. Hej Ditte!
  Du bjuder på bilder med vårkänslor och så fint med blommande krokusar.
  Trevligt att få se en välbesökt kajkant.
  Härligt med uteserveringarna men här lär det dröja än ett tag innan vi kan sitta utanför ett café och fika, däremot så kan vi sitta i en snödriva, på isen eller vid en grillstad i en skidbacke och fika eller grilla och njuta av vårvintern.

  1. Hej Katarina!
   Så skönt att du är tillbaka. Har saknat dig. Tänkte just idag när vi gick hem på en snödriva i påsktider och fjälltrakter. Inte dumt det heller. Och våren hinner ni med även i norr.
   Här passar jag på att vara ute och gå det jag kan och tar gärna in de vårkänningar jag kan. Så fint att se dessa vackra krokusar och roligt att se alla som på olika sätt sökt sig ut.
   Fint idag också så det blev en skön dag idag också.

 4. Det är ju så härligt när våren nu börjar titta fram efter en längre tids frånvaro.
  En riktig fröjd att bege sig ut i solen ju trots att det inte är så varmt ännu även om det just nu råkar vara 14.5 grader ute.
  Tackar för denna rundvandring i vår vackra huvudstad.

  Ha det fint Ditte.

  1. Visst är det! Jag passar på att njuta för bakslag lär komma.
   Så roligt att se att många var ute och att det var fullt på många uteserveringar. Men att slå sig ner på en parkbänk eller vid en husvägg går ju fint det också. I och för sig skulle jag nog ha knepigt att komma upp på egen hand om jag satt mot en husvägg. Men med hjälp skulle det nog fungera.
   Kul att du var med.
   Önskar dig en bra kväll och en fin start på veckan.

 5. Men oj vilken natur, här ligger snön kvar på min nordliga sluttning. Men se vad glad jag blev, bara 6 till Nacka. Jag glömmer aldrig då BP inte kunde förstå att det skilde 10-12 grader kallt när hon påstod att Nacka låg på andra sidan viken 🙂

  1. Här har vi de senaste dagarna haft skön vårkänsla och jag blev så glad när jag igår såg dessa vackra krokus.Ett bra vårtecken. Snödroppar och vintergäck har jag sett innan men detta var krokuspremiär.
   Tänkte på dig här. Nästgårds om man säjer så.
   Minns också BP här-
   Ha det så bra du kan och hoppas du är piggare.

 6. Härligt med en vårbukett och ännu härligare med blådagar=)
  Jag såg tussilago idag, kunde dock inte komma åt dem med kameran- men det känns bra ändå! Ha en fortsatt skön eftermiddag.

  1. Visst är det skönt att se en hel del av det blå och också plusgrader. Blev så glad när jag såg krokusarna. De första jag sett i år. Får ta mig en titt efter tussilago i morgon. Kanske kan några finnas här i närheten-
   En skön dag har det varit och njuter nu en stund på balkongen innan solen försvinner i väster.
   Önskar dig en fin kväll.

 7. Skall tala om för dej, att lördagen här i norra Virginia var SNÖIG.
  Det snöade blötsnö mest hela dagen. Högst ovanligt med snö i mitten av mars.
  Just nu har vi 3 minusgrader, men solen skiner, så det blir nog bra.
  Vår s.k. sommartid startar idag – en timme ”förlorad”.
  Som alltid njuter jag av dina Stockholms-foton.

  1. Tack! Oj, då!Jag förstår att detta snäväder är ovanligt i dina trakter så här i mitten av mars. Men hoppas våren snart är på plats igen hos dig. Ja, det kommer nog bakslag här också så jag tar till vara dessa vackra dagar så mycket jag kan.
   Många tankar till dig och hoppas snart att magnolian hos dig är i blom.

  1. Tack! Mycket vår var det igår och än mer av våren kom idag. Bara att glädjas. Antar att bakslag kommer.
   Kram!

 8. Hade jag inte haft vårkänslor själv (10 grader, varmaste dagen 2022 och sol) så hade jag definitivt fått känslorna efter att ha läst ditt inlägg och sett dina fina bilder. Ja, första fiket utomhus varje vår är något speciellt, även om Kajsas till exempel har uteservering året om. Uteserveringen på Skånegatan är ju ett typexempel för den svenska ”invigningen av våren”. Härligt att se och ha varit med om:-)
  Tack för din underbara vår-Skyltsöndag och länken:-)

  1. Ja, en skyltning med våren som tema kändes bra.Var en helt fantastisk dag. Och liknande idag. Bara att njuta. ”Kajsas” kör ju hela året och har ett perfekt söderläge. Men nu var det roligt att se alla lapa sol runt och på Nytorget. Säkert var det liknade runt om i stan. Men där var jag inte.

  1. Tack för tipset! Har ätit mycket annat här men inte just dessa. Ska testas. Så mysigt nu att ta in våren här hemma på Söder. Och den är påtaglig.

 9. Verkligen underbart väder hela denna helg,så många som vill ut och sitta i solen nu medan man kan,Ser att vädret ska fortsätta ett tag framöver så vi får njuta vidare:) Har dock inte sett till några krokusar än men vi har nog lite kylare på norra sidan:) kram o fin kväll

  1. Så skönt väder både i går och idag. Bara att njuta.Massor av folk ute på Söder och många ”utifrån” som gärna tar sig hit. Fullt förståeligt.
   Dessa krokusar är de första jag sett, ett fint vårtecken och här växte de fritt.
   Hoppas du haft en bra helg.
   Kram

 10. Härliga vårbilder från lördagen ,ja det var en massa folk inne i stan, jag var också inne i stan då och fotade till ett par SkyltSöndagar.

  1. Tack! En skön lördag och många ute här på Söder. Kan tänka mig att det var så också även i andra delar av stan. Men på Söder blir det ganska ”samlat”. Lika fint idag. Bara att glädjas.

 11. Vilka dagar, vi har varit ute en med hundarna, annars inne, det är nu först vi börjar må bättre och så måste vi vara med mamma, så alla fina vårblommor har vi missat, måste ju finnas, men vi har inte sett en enda.
  Härliga vårbilder, Skånegatan ser extra mysig ut. ,-) Där skulle jag slå mig ner om jag var där. Om vi nu hade fått någon plats, läser att det var ont om dom. Det kan jag förstå. Nu vill ju alla vara ute och njuta.
  Aha folk tar med sitt eget fika och slår sig ner, ja det var en bra idè ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack, för fina ord.
   Skönt att ni börjar må bättre. Hoppas det håller i sig. Men förstår att ni måste orka med att ta ut hundarna.
   Vintergäck och snödroppar har jag sett tidigare men blev så glad när jag i lördags såg dess krokusar som fint lyste upp.
   Visst är det bra att många tar med sig pick nick och slår sig ner. Så många idag också som gjorde det.
   Ha det fint du också.
   Kram

 12. Så fina utslagna krokusar du fick med på bild! Underbart med vår i luften, det gillar vi! Solen har glatt oss länge nu! Men idag har jag varit så trött efter gårdagen, så det blev en lat dag på balkongen, helt okey det också!
  Har en del besök inbokade igen på Rosenlund, kanske vi kan få till en date igen i april om du är hemma?
  Snyggt skyltat dagen till ära!
  Ha det fint!
  Kram

  1. Plötsligt fanns krokusarna här. Och inte ens inne på en tomt. Klart att de skulle förevigas.
   Förstår att du är slut efter gårdagen. Hörde från andra ”källor” som också var med att det var en rejäl efterfest.
   Visst passar vi på att ses igen när du ska till Rosenlund . Kanske kan vi då också ta en sväng här på Söder.
   Ha det bra och vila dig nu i form-
   Kram

 13. Åh, jag vill ha egna krokusar att njuta av. Ska försöka komma ihåg att sätta lökar …nån gång i framtiden, asch, ibland gillar jag inte framförhållning! Folkvimlet ser trevligt ut, vårsolen värmer när man kommer i lä. Här hemma svär jag fortfarande över isiga vägbanor som kräver broddar på skorna, känns som jag inte gått i något annat senaste halvåret.
  Tack för den trevliga promenaden! Kram

  1. Jag också. Men nu fick jag se några som växa vilt och var snar med att fånga dem på bild.
   Jag strosar gärna runt nu och tar in våren och jag gillar det jag ser. Fint också med gamla miljöer som tar tankarna tillbaka till den tid då det här på Söder var fattigt och eländigt.
   Isiga vägbanor är ett gissel och här har de nu till största delen tinat bort. Vet att lite is finns kvar i skogen. Men jag är försiktig och vill undvika att halka.
   Alltid kul att du är med.
   Kram

 14. VÅR! Tre bokstäver som får hela det svenska folket att falla i trans eller att vakna till liv igen. Hoppas bara att det inte kommer svåra bakslag med snö och kyla innan våren är på riktigt!
  Ljuvliga vårbilder på alla som har tagit sig ut i vårsolens glans!
  Kramar

  1. Just så känns det. våren är efterlängtad. Jag räknar nog med bakslag men nu är nu.
   Och så roligt att se alla som tar sig ut. Söder är ju alltid en levande stadsdel och än mer när det är fint väder och vår på gång.
   Kramar

 15. Vilket härligt vårväder ni har! Här ska det regna och blåsa som sjutton den här veckan…

  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Bara att njuta dessa fina dagar och det verkar ”alla” göra”.
   Kanske blåsten och regnet tar sig snabbt förbi hos er.
   Strålande vårväder idag också men det kan snabbt försvinna.
   Önskar dig en en bra måndag

 16. Vilken fin Skyltsöndagspromenad! Verkligen härlig vårkänsla i Stockholm … och såå mycket folk överallt!
  Krokusarna är såå vackra!
  Kram!

  1. Tack! Tar gärna vara på de fina vårtecknen. Och här känns det som om alla tar sig ut i vårsolen.Många också med pick nick
   Detta var årets första krokus som jag såg.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *