Torrevieja Trevligheter

Tapasträff med vänner – Torrevieja dag 13

Igår var det fredag och redan dag 13 som vi är här i Torrevieja. Fredagar innebär marknadsdagar och ofta blir det en runda dit. Alltid roligt att både titta och handla och det är hit många Torreviejabor tar sig med sina “dra maten” kärror för att  ofta inhandla veckans förbrukning av frukt och grönsaker. Och här på marknaden finns i sig mycket av det mesta-. Förra fredagen var vi där, men i går hoppade vi över. I stället blev det tapasträff med vänner och en sväng längs havet. Ett gott alternativ.Men lite att ordna med hade vi innan det var dags att gå.Hibiskusen hade gett oss i ny blomma och när jag vattnade den hörde jag ett fågelpip från vår penningbuske. Pip på hjälp-

En “ny” hibiskusblomma hade slagit ut.  Hibiskusen var röd när jag köpte den som krukväxt. Numer är det en buske och där blommorna som kommer fram är rosa. Undrar vad som hänt med färgen om jag köpte en gul hibiskus. Får nog testa. 

Operation räddning

När jag höll på att vattna både hibiskusen hörde jag svagt pip från en fågel. Men jag kunde först inte lokalisera den- Trodde pipet kom från grannens citronträd. Men det lät helt nära. Tittade bland våra växter, vilket är snart gjort. Inget pipande i passionsblomman och inget i hibiskusen. Alltså återstod  bara vår penningblomma.

Och se, här fanns det en liten fågel som pep på hjälp. Den hade fastnat med fötterna i tunna trådar och kunde inte på egen hand ta sig loss. Var trådarna kom ifrån har vi ingen aning om. En del fjädrar och annat “bomaterial ” fanns också här bakom den skyddande penningbusken .Trådarna klippte jag bort och maken höll i fågeln som sedan glatt flög iväg. Tror den var oskadd.

Operation räddning pågår. Och fågeln kunde efteråt på nytt ge sig av ut i livet.

Dags för tapasträff

Vi hade bestämt träff med vännerna Ami och Patrik på bar/restaurang El Tapeo. Baren har vi besökt tidigare men inte på dess nya läge. Det var ett bra tag sedan den flyttade hit till gatan Felix Rodriguez de la Fuente nr 11 ( En tvärgata till Calle Habaneras. Ami och Patrik hade hittat ett ledigt bord i skuggan så det var bara att slå sig ner. På många barer här får man en tapa, alltså en liten munsbit, som baren väljer och som ingår i priset. Och dessa kan verkligen variera. Ibland kommer chips eller nötter och ibland kommer lite mer matigare varianter.

Liknande tapasträffar som idag har vi då och då och ofta kombinerade med promenader.  Ett par gånger om året har Torrevieja förr haft olika tapasrundor där man betalat runt 2,50 euro för en tapa och en dryck. Roligt att testa  olika restauranger och deras utbud. Något vi har gjort flera gånger. Detta är också en tävling mellan restaurangerna om vem som får bäst recensioner, fest röster.

Men nu var det alltså en vanlig fredag på El Tapeo med tapas som ingick. En dryck och där tapa ingår för 1 euro. Svårslaget. Vill man själv välja tapa kan man göra det och betalar då för den.

Torrevieja. Tapasträff med vänner på bar El TapeoTapasträff med vänner på El Tapeo. Här de tapas vi fick. Munsbitar av en bit bröd med en tunn skiva grillat fläskkött. Riktigt gott.Och några chips som utfyllnad.

Torrevieja och tapasträff med vänner på El Tapeo- Gott och väldigt trevligtOch här är  vännerna på tapasträffen; Ami och Patrik. Maken är ju också en vän. För egen del kom delar av armen med. (Det var bordsgrannarna som tog bilden)

Vidare längs strandpromenaden

Vi blev sittandes ett bra tag innan vi drog oss ner mot strandpromenaden . En strandpromenad som denna tid, strax före klockan 15 var ganska öde. (Dags då för fotboll Sverige mot Slovakien)

Vår tapasträff övergick till en promenad längs havet. Trevligt det också. Observera  att munskydden är på . Känns i mitt tycke onödigt när det i stort sett är tomt i närheten. Men kanske uppför detta med munskydd utomhus den 26/6. Förslag finns. 

Snart dags för fotboll. Bar Soraya (en turistfälla i vårt tycke) hade lockat en del svenska besökare för att se fotbollen. Och ville man inte se den gick det ju fint att blicka ut mot havet.

Torrevieja. Ingen tapasträff utan intresset var mer fotboll. Sverige mot Slovakien i EMHär är det nog ingen tapasträff det är frågan om. Snarare fotbollsträff.

Visserligen är fotbollsintresset i Spanien stort men här på strandpromenaden var det verkligen öde. Det brukar det sällan vara. Men å andra sidan var det fredag och jobbdag för många spanjorer.

Verkligen lugnt.

Viss aktivitet ute på havet och ett par båtar är synliga

Aha! Det är “parasailing” på gång. En båt som har linor fastspända till en fallskärm som är en bra bit upp i luften och där ett par personer sitter i en korg under fallskärmen. (Har testat detta i yngre år och det är minnesvärt och var väldigt roligt)

Passerar trevliga restaurang Sirocco innan vi viker av och drar oss hemåt. Lunchdags och många besökare. Den spanska lunchen är sen, ofta mellan 14 och 16 och sedan sitter man länge till bords.

 

PS Vi var hemma igen vid 16-tiden och kunde då och se andra halvlek av matchen Sverige – Slovakien.

40 svar på ”Tapasträff med vänner – Torrevieja dag 13”

 1. Vilken tur ni kunde hjälpa lilla fågeln så den blev sittande där.
  Var på Ica Gourmet igår vid 15-tiden.
  Undrade varför det var så lite folk…men hörde sedan någon prata om fotboll.
  Hade glömt bort det!
  Såg i alla fall andra halvlek.

  1. Fågeln var gömd och satt fast i snöret så det var lite pyssel med att få bort den. Men den flög iväg och det såg ut att gå bra.
   Vi visste att det var fotboll och såg andra halvlek och det på spansk tv. Deras kommentatorer är så roliga och entusiastiska.
   Här jobbar ju många på fredagar och så mycket turister är det inte som är här ännu.
   Trevlig lördag

   1. Så fint att ni kunde rädda den lilla fågeln.
    Å sen trevligt att träffa vänner och ta sig något att dricka och äta. Skönt när det är lite lugnt bland uteserveringarna, men kul med alla svenskar som hejade fram Sverige i fotbollen.
    Ha det fortsatt skönt!
    Kram

    1. Fågeln var nöjd över att bli räddad och glada var vi.
     Vi har fina dagar här och rättar oss efter både min rygg och värmen och det har fungerat bra. Så roligt att träffa våra vänner igen. Var ju 15 månader sedan-
     Den här baren tycker vi är en tursitfälla och ett “svenskställe” så där är vi aldrig. Å andra sidan visas fotboll här i princip på alla barer och det är så roligt att just höra de entusiastiska spanska kommentatorerna-
     Ha det fint du också och kanske har du några arbetsfria dagar nu på landet innan midsommarjobb.
     Kram

  2. En lyckad räddning! Ser nästan ut som en svala. Här är 34 gr idag och kö till fågelbadet. Själv vattnar jag mest hela tiden tycker jag och ser till att fylla på med vätska. Ha en bra eftermiddag!

   1. Ja, det blev en lyckad räddning. Vi vet ju inte hur länge fågeln suttit här men hoppas det var kort tid. Fick förslag av Anna Lena att det kanske var en tornflygare och det är ju en sorts svala.
    Förstår att du har kö till fågelbadet och även att du får ägna dig åt att vattna. Bra att du vattnar dig själv också. Nog så viktigt-
    Här är det mulet och lite regn idag men +26 så jag sitter ute och läser under markisen. Vilodag idag.
    Önskar dig en fin eftermiddag och en svalare kväll.

     1. Tack, då vet jag att det fungerar. Nej, man vet inte varför saker händer när det handlar om det tekniska.

 2. Ser så härligt ut med en glesbwfoökad strandpromenad. Gillar inte trängsel… antar att ingen gör det, men när många vill till havet, så blir det förstås trångt.
  Tror du inte att det var en tornflygare som ni räddade. Lär väl ha svårt att ta sig upp från marken utan hjälp. Ha det gott! Kram!

  1. Trängsel brukar det inte vara här för strandpromenaden är bred. Men detta var väl öde. Å andra sidan var det fredag och många jobbar.
   Jag är riktigt usel vad gäller fåglar men nu när jag tittat på bilder av en tornflygare så kan det ha varit just en sådan som satt fast i busken- Tack för din hjälp- Har sett liknande här i grannens citronträd tidigare. När vi nu klippte loss den flög den glatt iväg. Maken fick dock ett par rispor av fötterna som var vassa.
   Ha det fint du också-
   Kram

 3. Vilken tur att ni kunde vara behjälpliga så att den lilla fågeln kom loss.
  En trevlig dag blev det dessutom. Jag hade helt missat att det var fotboll så det blev ingen match för oss men det gick ju vägen ändå!

  Kram och god lördag!

  1. Det dröjde ett tag innan vi såg den men hörde den gjorde vi. Och den verkade pigg när den lämnade oss. En trevlig dag blev det också med en del gott och blandat.
   Önskar dig en fortsatt bra kördag.
   Kram

  1. Eller kanske biträdande viltvårdare. Något nytt att skriva in på mitt CV.
   Har förstått att ni har Medelhavsvärme hemma också men kanske kommer snart svalare väder igen.
   Här blir det dessa dagar lagom med en tapasträff i skuggan och en sakta promenad längs havet.

 4. Oj så fort tiden går … jag hinner inte med alls!
  Vilken fantastisk tur den hade den lilla fågeln som ni kunde hjälpa på bästa sätt!
  Värmen just nu är verkligen inget jag gillar … igår 33 grader i skuggan, idag något liknande, men med lite fläktande vind … hur som helst så är det för varmt för att jag ska må bra.
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Jag förstår dig för du har ju hur mycket som helst i görningen. Jag bara är.
   Fågeln flög glatt iväg och vi tror den var oskadd. TRor den tänkt bygga bo här längst bak i penningbusken men fastnat i en tråd.
   Har läst och sett på tv att värmen nått er. Jag är inte heller värmefantast och vi är ju vanligtvis inte i Spanien sommartid. Men det fick bli ett undantag i år. Å andra sidan är jag i skuggan och promenaderna får oftast bli morgon och kväll.
   Ta det nu lite lugnare i värmen- Var rädd o dig.
   Kramar och många tankar

 5. Förstår inte heller poängen med munskydd om ingen är nära. Känns ju onödigt.
  Stackars fågel, vilken tur att ni kunde hjälpa den loss och att den pep så att du lade märke till den.

  1. Just så! Och folk byter dem ju inte heller varannan timme utan är där och plockar dem av och på. Troligen slipper vi dem här utomhus i slutet av veckan.Hoppas!
   Fågeln verkade glad när den flög iväg och vi klippt bort tråden. Dagen goda gärning. Tror den tänkte “boa” här i busken.

 6. Det var den illa fågelns lyckodag när ni räddade den så fint!
  En liten tapasträff sitter fint antar jag. Det är en bra grej att bjuda på ett litet snack tillsammasn med ett gla vin.
  Just nu har vi ätit middag på Restaurang Agaton i din stad! Synd att du inte är hemma, men vi åker vidare redan i morgon!
  Kram

  1. Så tror jag den kände sig när den flög iväg och jag hade klippt bort träden-
   Åh, så synd att vi inte kunde ses i huvudstaden denna gång. Hoppas på att fler tillfällen kommer.Då har ni alltså varit på Västerlånggatan. Gamla stan har ju varit så öde hela året men hoppas att den nu kan leva upp lite igen.
   Önskar er en fin resa och kanske har jag en tanke om vart ni är på väg.
   kram

 7. Du har helt rätt, det var inte mycket folk i rörelse. Hade det varit Spanien som skulle spela hade jag sagt att alla sitter hemma eller åp pubarna och kollar på matchen, men Spanien spelar ju inte förrän idag klockan 21:-00.

  Så kul att ni med gemensamma krafter kunde rädda den lilla fågeln. Å det var ju ingen fågelunge precis…

  Turistfällan påminner mycket om Benidorms Levante-strand där man kan välja mellan engelska, irländska och och holländska fällor. Men det är himla roligt att kolla när alla är klädda i fotbollskläder och skriker. Jag menar det roligaste jag varit med om var att sitta på en fullsatt bar i Alicante och följa El classico. Det var nåt helt annat:-)

  1. Fredag är ju arbetsdag för många spanjorer så säkert var det en av anledningarna till att det var tomt. Vi var ute med vänner igår kväll och såg glimtar av matchen Spanien – Polen och inte var det ju till så stor fördel för Spanien direkt.
   Fågeln flög glatt iväg mot friheten men den hade vassa fötter så Bosse fick ett par smärre sår.
   Kan tänka mig att det var speciellt att sitta i Alicante på en fullsatt bar och titta på El Clossico. Helt annat än att hamna på dessa turistfällor. Dit går vi ju aldrig.

 8. Det låter som en trevlig dag med nära bekanta!
  Härligt väder här också, blandat med regn och åska i värmen.
  Har följt dotterns slutliga träning till familjehem.
  Nöjd fröjd, Stor kram!

  1. Det är så roligt att träffa fina vänner här. Och nu är det så länge sedan visågs. Kontakt har vi ju även om vi är på olika ställen men vi har u inte träffats. Väldigt enkelt här att spontant ses.
   Vad roligt för dottern att allt nu är klart.
   Stor kram

 9. Men stackars lilla pippi, tur ni fanns på plats och kunde hjälpa den. Den kanske tyckte det var bra att bygga bo med men så blev det trassel av det hela.

  Intressant att hibiskusen bytte färg. Önskar min kunde göra det. 😁 Hortensior byter ju färg beroende på pH i jorden och jag ser att min röda bägarranka blir lite blekare i det starka solskenet. Men inte så som din hibiskus.

  Munskyddens frånvaro utomhus – en godisbit att hålla tummarna för blir verklighet snart!

  1. Vi var glada över att kunna hjälpa fågeln och den verkade pigg när den hade fått snöret avklippt och kunde flyga iväg igen. Penningbusken är ju tät så det hade säkert kunnat fungera med att bygga ett bo där. Men som kom snöret och ställde till det-
   Har funderat mycket på den röda hibiskusen som nu är i rosa i olika nyanser. Hibiskusen är rosa när den slår ut men med röda inslag och under dagen blir den allt blekare just som din bägarranka.
   Visst hoppas vi på att nu nästa vecka slippa munskydden utomhus. Ser dagligen här att många “fuskar” och om man är ensam på en gata verkar det ju knasigt att ha dem. Dessutom används de ju inte på rätt sätt heller. Så nyttan av dem kan nog diskuteras.

 10. Det var tur att ni befann er i Spanien annars hade det nog slutat illa för den lilla fågeln.
  Så mysigt ni har det på era tapasrundor. Här hemma har vi nu i det närmaste tropiskt väder men jag längtar ändå ner till Medelhavet.

  1. Fågeln verkade glad över att kunna flyga igen och vi grunnar fortfarande på varifrån detta snöre kom. Kanske ingick det i något bobygge. Eller att snöret fågeln satt fast i blåst in i buskarna.
   Här är det väl varmt för mig men vi rör oss bär det är svalare . Förstod att värmen också kommit till Sverige för några dagar.
   Förstår att du längtar till er “casa” och så spännande att se hur allt nu ser ut.
   Trevlig söndag

  1. Skönt att vi kunde bistå fågeln och det verkade pigg när vi klippt bort snöret, var det nu kom ifrån och den flög iväg. Visst är tapas och promenad en bra kombo.
   Tack för igår!
   Trevlig söndag!

 11. God söndag Ditte!
  Tittar in och får med mig några inlägg från det blå blommiga bildliga sköna livet i Torrevieja!

  Stor kram o hälsa B.

  1. God söndag, bästa Tove!
   Vi har det riktigt bra men väl varmt för mig. Och fint förstås att trots värmen vara tillbaka. Promenaderna blir inte så långa men till havet går vi gärna.
   B hälsar.
   Varm kram

 12. Wow, ni är i Torrevieja igen, så mysigt och lugnt det ser ut att vara. Skönt när det inte är alltförmycket med turister överallt.
  Jättefin hibiskus!
  Må gott och ha en fortsatt fin sommar!
  Kram Christina

  1. Jadå, vi är här nu några veckor. Vanligtvis är vi inte här sommartid för jag tycker det är alltför varmt men nu var det 15 månader sedan vi var på plats så när vi båda fått vaccination x 2 tyckte vi det var ok. att åka.
   Här i stan bor många spanjorer och visst kommer det en del turister men än så länge är de ganska få.
   Hibiskusen är fin och intressant att den numer kommer med rosa blommor.Ha det fint du också och njut av ledigheten.
   Kram

 13. Stackars lilla fågel, vilken tur att du hittade den! Annars hade den aldrig kommit loss. !!Fy. Vilken tur ni var där nere.
  Vacker blomma ,-)
  Tapasrundor har jag läst om, det verkar härligt ,-) träff med vänner så kul!
  Vilka höga hus det finns längs strandpromenaden. Det ser verkligen folktomt ut. Kul att ni äntligen kom ner,-)
  Ha det fortsatt mysigt KRAM Primrose ,-)

  1. Kändes fint att hjälpa fågeln för fast i snörena bakom vår penningblomma satt den. Var snörens kommer ifrån vet vi inte alls. Men fågeln var pigg när den lämnade makens händer. Men vassa fötter hade den-
   Intressant med hibiskusen som var röd men som nu mest är rosa.
   Så roligt att träffa vänner här igen och tapas och promenad är en bra kombo.
   Ha det bra du också.
   Kram

  1. Tapasträffar är trevliga och här blir det många spontana sådana. Har läst och sett att värmen här även vandrat vidare-Och vi har den kvar-

 14. Jag avstår nog från allt som börjar på -para! Då har man ingen landkänning och det vill jag ha. Även om utsikten förstås är storartad, dingla med fötterna får andra syssla med, hihi
  Kram

  1. Det gör jag också numer. Inser oftast mina begränsningar. Men minnet har jag med mig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *