Spanien Torrevieja

Träff en fredag med “all inclusive”- Även sol och hav ingick

En riktigt trevlig fredag eftermiddag blev det. Träff med vänner, gemensam långpromenad längs havet i behagligt solsken och ett rejält tapasstopp  några kilometer söder om stan. Och ett rejält  stopp blev det både vad gällde tid och tapas.

Träff med vänner och en skön promenad längs havet och stranden för att nå vårt tapasställe en bit söderut.På vissa ställen  fanns kvar  på Medelhavet sedan torsdagens rejäla blåst. 

Träff med vänner

är alltid trevligt. Och kombinationen av långpromenad längs havet, “pitstop” med tapas och Medelhavet framför fötterna tillför helt klart det där “lilla extra”. Här i Torrevieja är det ganska vanligt att en en “tapa”  –  munsbit ingår i priset när man beställer en dryck på en bar/restaurang. Man “tager vad man får”. Ofta går det också på de flesta restauranger att beställa tapas från en separat meny till ett pris av en eller ett par euro styck. Här i stan, som på många andra platser, i Spanien förekommer även några olika “tapasrundor” per år då restaurangerna tävlar om att servera den bästa tapasen. Här är det då gästerna tillsammans med en mer profesionell  jury som röstar och avgör.

Vid Playa de los Naufragos -“de skeppsbrutnas strand”, några kilometer söderut, är havet lugnt.

Framme. Och med vår dryckesbeställning kom också tapas. Den första var en skål med bröd och en potatissallad. Riktigt gott!Träff och tapas i goda vänners lag. En träff som tillsammans med sol, hav, vågorna brus och blå himmel blev till en  “all inclusive” upplevelse.

Gott och väldigt trevligt. Träff med vänner, goda tapas och med medelhavets vågor som bakgrundsmusik. Samtalen är igång och att bli fotograferade är inte prio ett. Jätteroligt att ses igen. Ami, Christel, Patrik, Bosse, Pär, Dan och Carita – fredagsgänget är nästan komplett.

Nästa tapa var en bit god spansk tortilla (potatis och lökomelett) på en bit bröd. Väldigt gott det också.

Och den sista varianten vi fick in var patatas bravas ,nyfriterad potatis, med en speciell stark sås. En populär tapasrätt från Madridregionen men som serveras över hela Spanien. Här serverades den även med allioli.

Vi satt här i några timmar innan vi började vandringen tillbaka till stan. Och väl hemma hade jag avverkat 9.7 km/ 15 000 steg enligt stegräknaren. (Mina steg är i snitt 0.65 cm) Ett bra dagsverke.

Vi närmar oss Torrevieja igen. Och en rejäl promenad blev det.

 

20 svar på ”Träff en fredag med “all inclusive”- Även sol och hav ingick”

  1. Ja, det kändes nästa så. Och så roligt att ses igen. Tror vi får ta pick nick det en annan fredag. Stort tack för tipset!

 1. Det var verkligen roligt att ses igen! Och många goda tapas blev det, men det gör ju inte så mycket när vi sen fick en lång promenad på det 🙂
  Stor kram och i kväll ses vi igen!

  1. Visst var det! Ni har varit saknade! Och fredagsmötena också- Tur med vädret hade vi också liksom allt annat. Många steg blev det också- Bra med gratismotion.
   Och i kväll slår vi till igen. Jättetrevligt!
   Stor kram!

  1. Det var det! Väldigt trevligt. Och särskilt också med tanke på prisnivån, 5 euro för tre rejäla tapas och tre drycker.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 2. Mycket potatis i tapasen denna gång. Passar mig ypperligt, brukar ibland göra spansk tortilla när jag har kokt potatis över. Vilket trevligt fredagsgäng. Mitt lördagsgäng fanns på loppis, tre loppisar, fem personal. Inte hann vi växla många ord, men solen sken över nejden, långkalsongerna fick stanna hemma och på fötterna lågskor. Det du! Men då ska man bara ut o fingå på bygatorna som nu är rena från snö. Hoppas lördagen varit till belåtenhet! Kram

  1. Jadå! Och potatis passar till det mesta. Gör också gärna spansk tortilla och det är också väldigt gott att lägga en bit på ett gott bröd.
   Vi träffas gärna på fredagar och ibland blir det marknadsbesök och ibland lite annat. Men ses gör vi oftast-
   Din loppis verkar så trevlig men jag förstår att den är välbesökt och att ni har den att göra. Kul är det.
   Skönt med lite vårkänsla hos dig. Hoppas den dröjer sig kvar. Ja, både våren och känslan.
   Och lördagen var till mer än full belåtenhet.
   Kram och trevlig söndag.

 3. Å, vad mysigt! Ser ljuvligt ut. God mat, långpromenad och goda vänner….Härligt!

  Och ett stort blomsterfång med grattis i efterhand till dig du fina bloggvän!
  Ser att du har haft ett fint firande <3

  Kram Christina

  1. Stort tack! Jag fick den lugna födelsedag jag önskade och firade lite i förväg med döttrar och barnbarn.Och gårdagen med vänner var så mysig. Sedan har jag i kväll blivit så fint firas av mina vänner här i Torrevieja. Något jag inte hade en aning om utan det blev en fantastisk överraskning.
   Kram!

  1. Jadå! En väldans trevlig fredag blev det och även lördagen gick i liknande tecken. Så i morgon vilar vi oss i form men säkert blir dte en rejäl långpromenad längs havet.

 4. Härligt! Vad gäller mat- och dryckesvanor är Spanien ett väldigt civiliserat land. Man kan liksom äta och dricka sig genom dagen för betydligt mindre pengar än vad en dagens lunch kostar i Sverige. Spanjorer är som sagt väldigt civiliserade;-)

  1. Visst är det så och detta något vi verkligen uppskattar med vistelsen här. Vi plockar det bästa från Stockholm och Torrevieja och det känns riktigt bra.

 5. Härligt med tapas och vänner i solen! 🙂 Men är dina steg verkligen 65 cm? Jag mätte mina till 72 cm… Svårt att gå “normalt” när man ska mäta upp dom, men i San Pedro del Pinatar har dom satt ut markeringar på piren var 50:e meter i flera hundra meter och då fick jag bekräftat att jag har den längden. Mer rättvisande på en längre sträcka. Nuförtiden har jag ingen “riktig” stegmätare utan använder telefonen som väl utgår från längden eller nåt och själv “hittar på” hur långt jag har gått 🙂

  Himla trevligt att ses igår! (Jag tyckte nog att du knatade på med lika “långa” steg som jag 😉 )

  Kram och ha ett fortsatt fint födelsedagsår!

  1. Visst var det! I snitt blir mina steg 65 cm- uppmätta via telefonen när jag gått i varierad terräng- Ibland längre och ibland kortare men i princip stämmer det. Brukar också se sträcken jag går och det stämmer ganska bra. Och som sagt det varierar om man går platt eller uppför så tror mitt snitt på 65 stämmer. Men egentligen är det viktigaste att man kommer ut och rör sig- Har testat med både riktig stegmätaroch telefonen och det ger liknande resultat men med små variationer. Och visst går det lika bra att “hitte på.”
   Stort tack för igår! Och jag blev verkligen överraskad.
   Och visst ska jag göra mitt bästa för att ha ett bra födelsedagsår.
   Trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *