Torrevieja

Med blått som följeslagare – Torrevieja dag 12

Gårdagen blev en dag med blått som trevlig följeslagare. Jag hade träff med min frisör Jessica och det blev  ett kärt återseende. Visserligen har jag under pandemitiden besökt min reservfrisör hemma på Söder i Stockholm som jag också tycker är bra. Men för mig är Jessica den bästa. Och efter avslutat besök hos henne hade jag bestämt träff med maken nere vid vattenfallen. Det fläktade skönt, stundtals rejält så vi hade tänkt oss en runda längs havet och så blev det.

Fint att slå sig ner en stund och blicka ut på Medelhavet som skiftar i olika blå nyanser.

Med blått som följeslagare

Besöket hos frissan Jessica är avklarat och jag stannar till en stund utanför porten och ser framför mig himlen  gå ihop med havet. Och det är nerförsbacke. Väljer skuggsidan och gör mig ingen brådska. Husen är personliga och någon enhetlig stil finns inte- Några är enfamiljshus och andra är flerfamiljshus-.

Totrrevieja. Calle Azorin- Med blått i sällskap, både himmel och hav, tar jag mig nerför backen till havet. Calle Azorin. Med blått i sällskap;himmel, hav och en del annat  tar jag mig sakta ner till vattenfallen för att möta maken-

Före och efter hos frissan- Nyklippt! Jodå, det var varmt med munskydd på. Men Jessica hade ac:n på. 

Vad gäller Torrevieja finns egentligen inget specifikt centrum. Stan är utbredd och så blir även centrum. Så vad som är centrum beror lite på vem man frågar.

Här gatan Caballero De Rodas. “Siestadags” så den är ganska tom- Men en grönskande gata är det.

 Strax är jag nere vid havet .

Med blått;Medelhavet och en blå himmel som sällskap rör vi oss vidare längs stränderna Och nu är det med blått och maken som sällskap jag går vidare längs Medelhavet. Ett hav som skiftar i olika blå nyanser.

 Varför är havet blått?

Det är huvudsakligen en spegling av himlens blå färg. Och himlen är blå för att blått ljus har kortare våglängd än övriga färger i solljuset och sprids mest av atmosfären. Det röda ljuset har längst vågor.
Solens ljus består av olika färger och ibland delar färgerna på sig som t.ex i en regnbåge.I vanliga fall blandas alla färger ihop och då ser vi solljuset som vitt.När solljuset går genom vatten och möter vattnets molekyler så sprids det ljuset som har kortast vågor mest och därför uppfattar våra ögon att vattnet är blått. Även vattenmolekylerna kan viss mån sprida det blå ljuset.
En mulen dag är havet inte lika blått utan snarare mörkgrått . Andra saker som kan spela in för färgnyansen är alger i vattnet och tång på havsbotten.

Torrevieja. Med blått i fokus. Medelvahet och den blå himlen. Med blått i olika nyanser som sällskap har denna kvinnan hittat en egen vrå längst ut på klipporna. Och “min bänk” var ledig- 

Ytterligare en person som valt ett havsnära läge. Och med egen stol och parasoll fungerar det ju fint.

Vi går vidare 

och har ett mål i sikte.

Målet är Coffee & Tapas en favorit ute på udden där det ofta fläktar skönt. Här blir det ett “pitstop”. Dryck och tapas ingår i det facila priset av 3 euro. Likså havsutsikt. Men den är å andra sidan ingen bristvara här i stan.

Behagligt “pitstop”. Här fläktar det och havsutsikt ingår. 

Så småningom drar vi oss hemåt och passar på att handla lite på vägen. Planerna var att  få till en “sallad Nicoise” fram på kvällskvisten så det var egentligen bara lite färska bönor jag behövde. Vad gäller sardellerna så fick de utgå.

Och sim sala bim! Här valde jag att förstärka det hela med lite rostat bröd. Så gott och fräscht en varm junikväll. Vi åt sent och vid 21-tiden var det fortfarande +28 . Sedan satt vi ute till efter midnatt. 

 

 

28 svar på ”Med blått som följeslagare – Torrevieja dag 12”

 1. Så skönt att få håret klippt av favoritfrisören. Själv är jag verkligen i behov av en översyn för jag har inte klippt mig på evigheter.
  Vilken härlig dag det blev för övrigt.

  Kram och god fredag!

  1. Har en reservfrissa i hemma på Söder so jag besökt var sjätte vecka men Jessica här är favoriten. Hon är perfekt på engelska så det blir heller inga misstag i kommunikationen. Upplevde ju det med språksvårigheter i Thailand för några år sedan när jag knappt hade hår kvar.
   En bra dag blev det på alla sätt.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 2. Snygg du blev i håret.
  Saknar Jim min “frissa” i Huay Yang men har en bra här i Umeå också på “Lintotten”.
  Billigt med dryck och tapas och middagen ser god ut.
  Länge sedan jag åt tonfisk, maken inte så förtjust i det.

  1. Jag är nöjd och det blir än bättre om ett tag. Jessica var det nu 15 månader sedan jag besökte men har en bra reservfrissa hemma på Söder i Stockholm.
   Prisläget här varierar men vi undviker ju de turistfällor som finns. Ofta kostar ett glas vin, läsk med tapa som ingår ca 1-1.20 euro. Med öl lite mer.
   Vi äter ute ca 3-4 gånger i veckan och i övrigt hemma- Är man här länge tröttnar vi på utematen. Det har jag dock aldrig gjort i Thailand där vi ofta äter både lunch och middag ute. I varje fall middag-
   Vi äter gärna då och då en tonfikssallad och ibland köper jag färsk tonfisk och grillar den till i stället för tonfisk i burk. Men har här hittat spansk tonfisk på burk som är helt ok.

 3. Härligt när man har en frissa som man är nöjd med. Mycket intressanta att läsa om den blå färgen. Så mycket det är som man ser och tar för givet och aldrig funderar så mycket över. Här blir det också väldigt sent innan vi orkar äta på kvällen. Kram

  1. Nu var det ju över 15 månader sedan jag var hos min spanska frissa men hon är jätteduktig. Pratar perfekt engelska också så det är inga språkproblem heller. Har en bra reservfrissa i Stockholm som jag besökt var sjätte vecka hela pandemiåret.
   Jag sitter ju gärna vid havet, i skuggan, och låter blicken vandra bland vågorna och de blå skiftningarna.Fascinerande.
   Har förstått att Medelhavsvärmen nu anlänt till Sverige och hoppas ni har god tillgång till skuggan.
   Tror att jag i kväll får ta till uteköket.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 4. Blått, älskar denna färg.
  Intressant varför havet ser blått ut.
  Roligt också med lite stadsbilder från Torrevieja.
  Förstår att det måste vara skönt att gå till frissan när man har håret frisyrklippt. Vad fin du är!
  Ha det skönt!

  1. Blått i olika nyanser är ju min favoritfärg och jag vet ju att även du är ganska blå. Visst är det fascinerande att se havet och alla de blå skiftningarna man tycker sig se.
   Torrevieja i sig är ju inte direkt en vacker stad men en stad som lever hela året och där många spanjorer jobbar och bor och även kommer hit på sin semester.
   Väldigt fint med ett besök hos min spanska frissa och så roligt att ses igen-
   Vi har det bra och är glad för skuggan so vi kan uppbringa.
   Önskar dig en fin helg.

 5. Hej Ditte!
  Så kul att se Jesica (ja, hon stavar med ett s). Hon är ju från Uruguay från början. Undrar hur många år vi haft henne? Hon fanns väl när ni köpte er lilla lya? Hon jobbade ju bredvid Ali först…fast han var väl inte på det hörnet då…Jaja hur ska man komma ihåg det. Hon slutade där och jag väntade hemskt länge på att hon skulle kunna jobba igen…så fick hon tag på denna lokal på C/ Azorin 128.
  Härligt där vid Coffe & Tapa på sommaren. På vintern är det kyligt då “lunginflammationsgatan” mynnar ut där. Ignacios namn på gatan 🙂 “Calle de Neumonía” sa han 🙂 Ha det så bra! Här hemma är det alldeles för varmt…
  Det varnas på nyheterna…
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Jätteroligt att träffa Jesica. Jag vet inte exakt första gången jag besökte henne men då fanns hon på Calle Azorin. Gick nog dit med dig- Och sedan har jag ständigt återkommit. Men nu var det 15 månader sedan. Jag har haft en bra reservfrissa hemma som jag besökt var sjätte vecka.Men inte är hon som Jesica.
   Varmt har vi och värmen har inte minskat trots att vi skickat upp en del till Sverige. Ett plus nu är att det finns ett förslag att munskydd utomhus ev. ska försvinna den 26 juni. Många fuskar nu. Vi också.
   Kram! Och Mr B hälsar

 6. Underbart! Jag hade gärna suttit där ute på klippan och låtit vågorna svalka fötterna . Nyfriserad och fin. Tycker att det är billigt att äta ute hos er i T. Njut av sommarkvällen!

  1. Vi har fina dagar men promenaderna har inte blivit så långa. Men med värmen och munskydden så får man begränsa sig. Har förstått att värmen nu nått er och då finns det ju ingen anledning att ge sig ut “bara för att.” Kan tänka mig att du har alla vackra blommor att samtala med. Överlag är matpriserna här nu ca 40% lägre än hemma och vad gäller frukt och grönt än mer. Även att äta ute är mycket billigare. Eftersom vi är här nu i dryga fyra veckor så äter vi ute 3-4 gånger/vecka och resten hemma. Man tröttnar på utematen också. Och fräscha råvaror finns att tillgå.
   Nu är jag nyfriserad och det kändes skönt att vara hos favoritfrissan här.
   Njuter nu i solsängen i skuggan och den gillar jag. Både skuggan och solsängen- Just nu behagliga +24 och klockan är snart 21.
   Önskar dig en fin kväll.

 7. Vilka roliga före- och efterbilder:-) Läste någonstans att Spanien upphäver munskyddstvånget utomhus från och med 1 juli. Alltid en början.
  Härliga bilder från ditt Torrevieja. Det är så skoj att läsa dina och Amas inlägg från Torrevieja. Ni kompletterar varandra och uppmärksammar ofta helt olika saker. Hur roligt som helst att läsa:-)

  PS. För 3€ får du inte ens en cappuccino här hemma… DS.

  1. Vad gäller munskydd finns ett förslag att det i vårt område ska bort den 26 juli. Utomhus. Osäker på om det gäller hela Spanien men det är många nu som fuskar. Är man ensam på en gata så känns det inte adekvat- Tycker spanjorerna är bra på detta med avstånd så det fungerar nog bra även utan munskydd.
   Visst är det roligt att Ama och jag bor helt nära varandra, ca 800 meter emellan, men vi ser och gör ändå olika saker. Men vi ses ju också men även då blir våra inlägg olika.

 8. Så fin du blev i håret. Visst är det fint att ha en favoritfrissa! Spännande info om den blåa färgen. Å så kul att se bilder från Torrevieja, är väldigt nyfiken på den staden efter alla spännande foton . Mums med er goda middag. Värmen ja, den har kommit till oss också, är lite orolig för hur natten blir här i stugan på landet….
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Tack, min frissa här är jättebra och kan mitt hår men jag har också hemma på Söder haft en bra reservfrisör. Har ju inte varit här på 15 månader-.
   Torrevieja är ju inte, i mitt tycke, en så vacker stad i sig. Men många fina områden finns och det är hela året en levande stad och med många spanjorer som bor och jobbar här, något vi uppskattar. Och likaså är det skönt med närheten till Alicantes flygålats och lätt att ta sig runt på egen hand.
   Fint att vara på landet men värmen kan vara knepig hemma också Kanske har ni en golvfläkt. DEn ör vi med nattetid. Har en i taket i sovrummet också men den låter. Annars kansk eni köter en fläkt i morgon. Vi har ac också men jillar inte att ha den nattetid. Däremot kör vi den en stund innan vi lägger oss.
   Önskar dig fina dagar på landet.
   Kram

 9. Samma temperatur som hos mig idag, hade gärna känt havets friska fläkt och smakat din goda sallad! Imorgon tack o lov svalare väder då jag tänker åka o hälsa på familjen. Passar på att ta igen förlorad tid.
  Njut vidare, ni behöver knappast oroas över regn o rusk som kan drabba oss lagom till midsommar, det vore väl typiskt!
  Kram

  1. Har förstått att Medelhavsvärmen även nått Sverige men har man inte havet så kan det ju bli extra varmt. Så gott var det fram på sena kvällen med en god och kall sallad.
   Vad trevligt att hälsa på familjen och då passar det ju fint med lite svalare väder.
   Hoppas att ni får fint väder till midsommar och håller tummarna för det.
   Här verkar det helt ok.
   Sitter ute nu och det är “bara” +23. Så skönt.
   Kram

  1. Förstår dig. De är riktigt trevliga och inte minst med havsutsikt och i skuggan.Men kanske kan du ha ett hemmavid. Inte dumt det heller med en god mojito.

 10. Antar att man vänjer sig vid munskydd. Ser varmt ut. Jag avskyr att ha på mig ett. Speciellt som även glasögon blir immiga.
  Hoppas att munskyddskraven komwe att försvinna…
  Härlig havspromenad. En sådan fin färg på havet. Tycker att havet i Kattegstt ser grått ut även im det är full sol. Men det är klart att det också är blått, men inte lika vackert blått. Mer gråblått! Kram!

  1. Jag har inte vant mig vid det. Jobbigt att andas med det i värmen och fuskar där jag kan. Utomhus och på gator där ingen är i sikte känns munskyddet helt onödigt. Ser många fuskare och tror inte längre polisen bötfäller som innan. Förslag finns att från den 26/6 ska munskydden inte vara obligatoriska utomhus.
   Jag gillar hav och vatten och dras dit som en magnet. Här svalkar det också skönt vid havet och vi sitter gärna här på en strandservering i skuggan. Är fascinerad av alla de olika blå nyanserna som ögat uppfattar.
   Kattegatt är också fint men just den klårblå nyansen kanske inte infinner sig.
   Kram och trevlig lördag.

 11. Vad bra det blev med håret! Jessica är duktig 🙂 Det var förresten hon som klippte av mig mitt långa hår när Sara (som vägrade göra det 😉 ) var mammaledig.
  Här fortsätter vi att klippa till varandra vilket vi har gjort sen pandemin slog till.

  Ha en skön dag! Molnigt, men jag passar på att tvätta ändå då det är “låg”prisnivå på elen hela dagarna under helger. Ekonomipriset, du vet… 😀

  1. Jesica är duktig och kan mitt hår. Var ju dryga 15 månader sedan jag var hos henne men har hittat en bra reservfrissa hemma på Söder som jag besökt under pandemiåret. Kan tänka mig att Sara inte ville klippa av dig ditt långa hår. Vill minnas att jag tog mitt långa hår bitvis när jag var 25-30 år. Perfekt att ni klipper varandra. Tror dock inte det är något för oss.
   Tvättat har vi också gjort idag men dock utan tanke på något ekonomipris. Behovet styrde.
   Trevlig lördag!

 12. Älskar verkligen havsbilder, lite av en batteriladdare för min själ på något vis.
  Tackar för detta.

  Fint när man hittar någon som tar hand om ens hår, själv har jag hand om min hustrus då hon kan behöva hjälp med själva klippningen.
  Men snart ska hon gå till en riktig frissa är det bestämt, är väl nästan två år sen sist pga coviden.

  Tillönskar dig en superb lördag i Spanien, fint ställe det där.

  1. Jag dras gärna till havet och finns inget sådant att tillgå går det bra med en sjö också. Fint att jag kan pigga upp dig med lite färska havsbilder. Min spanska frissa har jag besökt sedan 2013 och hon är jättebra. Dessutom kostar det 1/3 mot vad det gör hemma. Och knappt det. Jag förstår att ni väntat med frisörbesök men nu med vaccination och ett bättre smittoläge ser det ju ljusare ut- Jag har en reservfrisör hemma på Söder dit jag gått var sjätte vecka. Där de haft visir och munskydd och jag munskydd.
   Här har det varit mulet på förmiddagen, gör absolut inget. Men nu ser solen ut att vilja titta fram.
   Önskar dig också en fin lördag.

 13. Så snygg du är i håret, fint med en frisör man tycker om ,-) måste vara varmt med munskydd.
  Så fint och rent det ser ut, måste vara härligt att bara vandra omkring och njuta av allt.
  Härligt att som personen ta med stol och parasoll ,-) Din bänk var perfekt placerad, tur att den var ledig ,-))Så härligt ni har det, allt ser så gott ut, och sitta ute till sent, underbart.
  Njut på Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Min spanska frissa är så bra och kan efter alla år mitt hår. Ja, munskydd i värmen är varmt men kanske slipper vi dem utomhus i slutet av nästa vecka- Hoppas. Vi fuskar med dem och har dem på hakan när vi är ensamma ute och det är många som gör det. Så svårt att andas i dem när det är så varmt-
   Vi har det bra och tar dagarna som de kommer och gärna dagligen ett par praomenader längs havet-
   Ha det bra du också och hoppas att maken mår bättre.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *