Foto Resor utomlands

Symptom/kännetecken i bild och ord -“Hoppa på tåget” #1

Hoppa på tåget! Välkomna med på denna resas första avgång. En resa där det är ord och bild/bilder som gäller och med fri tolkning och som under våren kommer att ha avgångar på lördagar. Här är det bloggvännerna Tove  och  Karin ( Äventyret framtiden) som kommer att turas om att vara lokförare. I februari månad är Tove lokförare och det första ordet att tolka i ord och bild är idag, den 4/2 är symptom. Övriga ord att tolka i februari är;den 11/2 NYFIKEN, den 18/2 TUDELAD och den 25/2 SYMBOL: I mars månad är det Karin som tar oss vidare på färden med andra ord. Vad gäller själva ordet idag kan en skriva det både som symtom och symptom

Kanske har du redan bokat in dig på resan eller vill göra det. Mer information om resan och kommande resor finns här i länken Introduktion till “Hoppa på tåget” .Så boka gärna in dig.

Gran Canaria och en liten del av hamnen i den charmiga fiskebyn Puerto de Mogan. 

Ord är spännande

och så även att tolka dem. Inte minst också att kombinera ord och bild med fri tolkning. Jag har med stor glädje tidigare varit med på liknande fototeman. Teman som efter hand upphört, så väldigt roligt att nu Tove och Karin tar oss med på en resa i ord och bild. I flera år var det många som var med i “Gems Weekly Photo Challenge där vi också fick ett ord varje vecka att tolka. Här var ordet gilla ett av de sista orden vi tolkade i december  202.

Även bloggen” Marias Memoarer (vet inte om hon bloggar längre) hade ett ord /månad att tolka, kanske mest med bild. Väldigt roligt det också. Och ett av de sista orden vi fick var “klimat”.

Ett annat fototema som pågår och pågått länge är “Skyltsöndag” ett fototema med skyltar i fokus som Bloggvännen BP håller i. Även där är tolkningen helt fri.

Gran Canaria. Puerto de Mogan. En del av hamnen för fritidsbåtar. Ett kännetecken för en hamn är ju just båtar. Ett tydligt symtom. En del av hamnområdet i Puerto de Mogan där fritidsbåtar samsas. Både modell större och mindre. Och visst är hamnen ett av flera kännetecken för byn. Och puerto betyder ju också hamn på spanska.

Symptom /kännetecken

Vad gäller ordet symtom  finns många synonymer  som drar åt lite olika håll och jag har valt inriktningen med något som är typiskt och kännetecknande. I detta fall vad som karakteriserar den lilla fiskebyn Puerto de Mogan på den sydvästra delen av Gran Canaria.

Vill du se mer av Puerto de Mogan och strosa uppför alla trappsteg till utsiktsplatsen så är du välkommen med via länken.

Och så bildserien med det som är typiskt för eller kännetecknar Puerto de Mogan. Vad sägs om låga och vitkalkade hus, palmer, vackra blommor och annan grönska. Även ett lugnt tempo, bilfritt, gränder med charm och grönska, en rejäl fritidsbåtshamn och en större hamn för nyttotrafik bidrar. Och inte minst det blå. Himlen och Atlanten. Ofta har även husen en del blått. Små restauranger gör också sitt till och inte minst den avslappnande atmosfären.

Gran Canaria. Puerto de Mogan. Och skulle en känna av några som helst symtom/kännetecken så är det perfekt med ett apotek inom räckhåll. Och skulle en nu känna några symptom/kännetecken vad gäller ohälsa är det trevligt att ha ett fint gammaldags apotek inom räckhåll,

Andra som är med på den här resan hittar du här hos Tove eller hos Karin. (Längst ner på sidan)

Nästa veckas ord att tolka är nyfiken.

22 svar på ”Symptom/kännetecken i bild och ord -“Hoppa på tåget” #1”

 1. Tack Ditte för ett härligt inlägg och för all hjälp du ger oss med alla länkar!
  Din tolkning av symptom som kännetecken är fin. Bilderna säger sitt om platsen, där den gröna dörren charmade mig totalt. De andra fotona också men knockad blev jag av dörren.
  Jag såg att du har fått en operationstid nu. Jag återkommer med att läsa och kommentarer när jag har lite bättre läge för det.
  Lycka till- kram

  1. Så roligt att vara med på på tåget. Och just att fundera över ord och bild är så roligt och givande. Länkar gärna så att fler hänger på.
   Symptom har ju olika betydelser och just kännetecken blev bra.
   Visst är den gröna dörren och miljön där fin. Jag är så förtjust i Puerto de Mogan och blev det redan 1973. Visserligen har mycket hänt men de gamla kännetecknen finns kvar.
   Jadå, en op-tid har jag och är så glad för det.
   Kram

 2. Trevlig tolkning och väldigt fina bilder som komplement. Hade jag deltagit denna vecka hade jag dragit åt det medicinska hållet så kul när det blir lite variation 😀

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

  1. Tack! Tyckte också att det var lite roligt med den här tolkningen av symptom-Många synonymer finns och kännetecken blev bra. Valde bort det medicinska med “flit” och många andra betydelser finns ju. Och just att tolkningarna blir så varierade.är extra roligt.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Hej! Det är ju det som är roligt med såna här utmaningar: roligt att se och läsa om olika tolkningar. Få se var det hela slutar, Skall försöka hänga med så länge det går, även om skriverier av annat slag börjar trycka på.

  1. Vad trevligt! Hoppas det blev en bra resa och inga hinder på vägen- Visst är det roligt med denna resa och att försöka tolka orden. Kul att du är med på resan.

 4. Ja, och om du har symptom på en sjukdom är det ju bara att gå in på apoteket och köpa lite medicin. Genialiskt av dig att sätta Farmacian sist. Så smart:-)
  Jätteskoj med ytterligare en sightseeing tur runt Puerto de Mogan. Den byn kan man inte se sig mätt på:-)

  1. Lite så. Och symtom kan ju betyda så mycket. Valde att ta kännetecken som kändes mer positivt för mig.
   Och Puerto de Mogan är verkligen både charmig och karakteristisk. Men detta blev det sista inläggget från G.C. för denna gång. Så himla roligt att den har kvar sin charm som fanns redan 1973. Utbyggnaden har varit varsam.

 5. Pittoresk fiskeby är bara förnamnet! Otroligt tjusigt måste jag säga. En plats att återvända till. Jag antar att även atmosfären var behaglig och lugn precis som bilderna antyder. Att längta är ett symtom när man vistats på ett ställe där man trivts och mått bra. Kram

  1. Det är fortfarande så fint här och jag minns ju när jag var här första gången 1973. Betydligt mer utbyggt men med en hel del av den gamlakänslan kvar.
   Även nu var det lugnt, vackert och behagligt. Passade oss bra.
   Kram

  1. Det är den! Och kännetecknen sedan jag var här första gången 1973 finns kvar. En by att njuta av. Många kommer hit, men ingen trängsel och byn har behållit sin karaktär. Så är ju inte alls alltid fallet.

  1. Tack! Ja, du vet ju personligen hur det ser ut här. Och vackert är det. Visst var det knepigt att tolka första ordet på tågresan men nästa blir lite enklare; nyfiken. Å andra sidan är tolkningen fri och det underlättar ju. Kul om du hänger på.

  1. Tack! Visst kan ett ord ge många tankar. Och tolkningen är ju väldigt fri.
   Kram och önskar dig en fin söndag.

 6. Väl vald synonym med härliga bilder till! Knepigt ord, men det löste du fint!
  Tusen tack Ditte för det och för att du länkat till Introduktionen också 👍
  Kram

  1. Tack, tyckte det var lite knepigt att tolka ordet men å andra sidan fanns det ju synonymer jag kunde ta till. Så jag blev nöjd med min tolkning. Och Puerto de Mogan är verkligen en fin by.
   Visst ville jag länka till intron så att fler ska hitta hit.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *