Skyltar Stockholm

På väg och på gång med Skyltsöndag

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna har jag sett i veckan när jag varit på väg och de har på olika sätt fångat min uppmärksamhet.

På väg.

I fredags lämnade jag Söder blev det en vända till Östermalm och på väg till den konstutställning jag skulle se på Linnégtan  passerade jag Bageriet Kringlan.

Den här skylten såg jag men det var inte den som mest fångade min uppmärksamhet.

Nej, bättre upp.Eller snarare ner.

Stockholm. Östermalm. På väg men jag stannade till vid bageri kringlan för att föreviga skyltenVisserligen var jag på väg men skylten fångade min uppmärksamhet. Så det fick bli en bild. Visst är den riktigt fyndig –

– Och vid ingången  till bageriet fanns nästa skylt. Även den fyndig.

Förutom en spännande konstutställning, inlägg kommer i morgon, så tittade jag in i Östermalms Saluhall. Här är det trevligt att strosa runt och några inköp blev det innan jag gick till båten för att åka hem.

Mot Södermalm

Båt skulle jag ta hem och det finns två att välja på. Pendelbåten, “Sjövägen” fungerar ungefär som en buss och har hållplatser under vägen. Den här skulle till Nacka Strand, en fin sjöresa,inte minst den varmare årstiden.  En del av dessa båtar går också till Lidingö med två hållplatser där; Dalenum och Ropsten. Till Dalenum tog vi båten i somras, då från Saltsjökvarn, ligger närmare oss . En fin tur det också. Och Lidingö erbjuder också fina promenadområden nära vattnet.

Stockholm. Nybroviken. Pendelbåten "Sjövägen" har just lagt ut och är på väg mot Nacka strand. Men jag valde en annan båt hem till Söder-Här har är SL:s pendelbåt “Sjövägen”  lagt ut och är på väg till Nacka strand.

Här kommer “min båt”, Emelie. Också en pendelbåt men den ägs av ett privat rederi så SL kort gäller inte utan man betalar ombord. Med Emelie kommer jag hem till min närmaste brygga, Barnängsbryggan, på Södermalm. (Mer om pendelbåtarna finns att läsa i gårdagens inlägg.)

Stockholm. Södermalm. Barnängsbryggan. Färjan Emelie är på väg mot Hammarby Sjöstad och Lumabryggan“Emelie” har släppt av mig och andra passagerare vid Barnängsbryggan och är nu på väg över till Lumabryggan i Hammarby Sjöstad. Ändhållplats.

Cyklar är välkomna ombord på Emelie och de får stå ute på fördäck. Inomhus är det skyltat var  större barnvagnar ska placeras så att framkomligheten inte ska begränsas.

Väl hemma, från fönstren,  finns det en del att titta på i kanalen.

Stockholm. Södermalm.Hammarbykanalen Ett hyreshus är på väg. Intressant!Här är “”Hyreshuset” på väg.Inte så stort i den här versionen Men kanske praktiskt,  Och en extra båt har man med på släp.

En parkerad bil från “Bäcke Knäcke” som jag såg  när jag var på väg till middagsträff med vänner i tisdags.

I veckan var jag ute på en guidad tur längs Årstaviken och blev så glad när jag såg att “Göstas korvrestaurang” hade öppet. Här finns  en hel del annat än korv också . Men riktigt goda korvar av många varianter är en specialié.  Och  en vinterdag kan det smaka bra med kaffe, choklad eller te också.Under de varmare årstiderna och även på helgerna, när det är vackert väder, finns flera olika “foodtrucks”  här och besökarna brukar vara är många.

Stockholm . Södermalm. Fint med en paus vid Göstas Korvrestaurang när man är på väg. Fint med en “fikapaus” när man är på väg. Och gott om utrymme är det.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

47 svar på ”På väg och på gång med Skyltsöndag”

 1. En riktig korvmoj är det inte ofta man ser, men kan vara passande under promenad.
  Tänker på brödbilen. Catering måste ju ha ökat enormt sista året. Det var väl trevlig succé när det kom första gången, men nu är det behändigt för många.
  Du hittade många skyltar och särskilt på båtar, men helt naturligt när du bor på en kaj.
  Trevlig skyltsöndag och stor kram från soligt och kallt Lidköping.

  1. Tackar! Här längs vattnet finns flera korvmojar och de är riktigt populära och särskilt som denna dag. Helt ljuvligt väder. Har varit ute i tre omgångar idag , så det blev 11 km totalt. Och vackrast var nu i kväll, sena. eftermiddagen, med solen som gick ner och speglade sig i vattnet. Verkade som att hela stan var på promenad längs “våra vatten” idag. Men området är populärt.
   För egen del skrattade jag gott år skylten med handsprit. Men skyltar finns det här lite varstans.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 2. Det är alltid lika roligt och intressant att följa med på dina turer i Stockholm! Så smart att ta pendlarbåt.

  Skyltarna var riktigt fyndiga! I New York tycker jag de är extra bra på fyndiga skyltar. Ett exempel från en vår: “Spring is here! I’m so excited that I wet my plants”. 😀

  Förstår att det finns mycket njutbart att välja bland i Östermalmshallen. Trevligt att en del fick följa med dig hem!

  Göstas korvrestaurang ska jag lägga på minnet. Den såg riktigt lockande ut! Tack för tipset.

  Önskar dig en fortsatt fin söndag med en varm kram!

  1. Tyvärr kan jag inte längre gå/promenera så långt för både rygg och ben kan tvärvägra- Men jag tar det i min takt och med pauser. pendelbåten är jag väldigt förtjust i och tar den ganska ofta och så hela året. Och i olika sträckningar.
   Minns också många härliga skyltar från N.Y. Ja, minns mycket därifrån och skulle gärna åka dit igen. Väldigt gärna. Mne jag skulle nog inte känna igen mig. Jo, kanske lite.
   “Spring is here” hade jag gärna haft med…
   Göstas Korvrestaurang är ett säkert kort och har också varor för de som är allergiska. Sommartid finns många foodtrucks här under Årstabron och med varierad mat. Fint att då slå sig ner vid vattnet.
   Många tankar till dig och önskar dig också en fin kväll.
   Varm kram
   Östermalms saluhall tittar jag in i när jag passerar. Men annars blir det ibland Hötorgshallen som har ett annat utbud vad gäller utländsk mat.

  1. Har gått och sett mycket i veckan. och skylten med handspriten vid bageriet var en riktig höjdare.
   Har haft en ljuvlig eftermiddag ute och det blev 6 km till. Inte så fort men jag följde solens nedgång i väster och hur den speglade sig i Mälaren. Där hade också lite is.
   Önskar dig en fin kväll.

  1. Gillade också bageriskyltarna. Och mest den om handspriten.
   “Göstas Korvrestaurang” är verkligen bra och har alltid kunder.

 3. Bageriskyltarna är bara så himla bra. Där har någon verkligen tänkt till för att göra nåt riktigt tråkigt till nåt roligt. Eloge! Det verkar vara ganska många som upptäckt båtarna för att ta sig runt i och kring Stockholm. Jättekul. De är ju verkligen ett bra alternativ till buss och t-bana, speciellt i dessa tider.
  BäckeKnäcke låter lika roligt som BackeKnacke – lite tyskspråkigt där – hahaha:-)
  Vilken rolig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. TackVisst är bageriskyltarna bra! Och kontrasterna. Den gamla skylten ovanför och sedan dessa mer “moderna” på backen. Fastnade extra för “handspriten”.
   Båtarna är både trevliga och praktiska och med gott om plats ombord. Tyvärr är det nu under vintern ganska reducerad tidtabell till Barnängsbryggan men man få ha koll. Blir fler avgångar längre fram.
   Susjos hade bra koll på “Bröcke Knäcke” och det var kul att läsa.

 4. Gillar verkligen skylt 2 och 3 !
  Nummer 3 följer som bor granne med Lövbergs och köper deras kaffe 🙂
  Fina bilder med båtar också!
  Långpromenad i dag med i glittrande sol och kallt och hade sällskap av Elaine på telefonen 🙂
  Stor kram!

  1. Dessa skyltar fångade mig direkt och var roligt formulerade. Fler än jag tittade en extra gång. Och kontrasten var tydlig mot den mer “gamla skylten” ovanför. Att ta båten hem är en ynnest. Bekvämt och trevligt.
   Kan tänka mig att din promenad blev fin och med det vackra vädret och Elaine i sällskap.
   Tankar och stor kram

 5. Korv fanns att köpa överallt förr, men jag ser inga korvkioskar längre. Härliga bilder.
  Bageriet Kringlans skylt ser så god ut bara den ,-)
  Bäcke knäcke låter gott! Uppväxt med hårt bröd ,-))
  Foodtrucks såg vi många i England, men finns ingen i “M” som vi bor i ,-)
  Lite synd, sånt är charmigt!
  Bra skyltar ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack!Här i området har korvkioskerna återuppstått och särskilt längs promenadstråken längs vattnen här. Trevligt tycker jag. Här längs vattnen finns också “Foodtrycks” men inte lika många nu vintertid. Kul med olika varianter av mat. Men om ett par månader är de nog på plats igen. “Bräcke- Knäcke” skulle jag gärna testa ska se var det säljs. Knäckebröd gillar jag också.
   Ha det fint du också.
   Varm kram

 6. Gillar skyltarna utanför bageriet. 🙂
  Det är trevligt med pendelbåtarna som är ett bra alternativ till andra transportmedel.
  Väntar med spänning på morgondagens inlägg. 🙂

  1. Det gjorde jag också. Här finns den gamla skylten kvar och sedan har ett par tillkommit. Skrattade gott åt “handspriten.” Fyndigt!.Pendelbåtarna är jag väldigt förtjust i och smidiga att använda. Och det särskilt nu när rygg och ben inte riktigt vill ta mig dit jag vill. Tyvärr.
   Ja, i morgon blir det konst.

 7. Toppenskyltar du har hittat, det känns som att företagare försöker överglänsa varandra nu i konsten att dra till sig kunder och publik. Inte konstigt alls, många lyckas jättebra. Den gamla hederliga bageriskylten är en riktig klassiker som aldrig blir förlegad.
  Kram från pörtet

  1. Tack! Jag gillade, lite extra, denna vid bageriet om handspriten. Och visst är den klassiska skylten här till “Kringlan” fin. Den står sig.
   Kram!

 8. Mysigt att kunna ta båten hem i vår fina stad.
  Sen hoppade jag till : bäckeknäcke-bilen! Britt-Marie Bäcke är det som startade “bäckeknäcke, supergott knäckebröd! Hon är också fd. krögare, sommelier, vinspelsproducent och jobbar numera på Almåsa havshotell. Träffade henne genom min svägerska, och hon såg till att fixa maten till min 50-årsfest för…tio år sedan nu! Har varit på flera vinprovningar som hon har hållit i, men nu var det länge sedan jag såg henne. Hon var krögare på Edsbacka bistro ( mitt emot Edsbacka krog) ett tag, men det gick inte så bra, så hon sålde det, numera tror jag det är ett italienskt ställe?
  Världen är liten!
  Må så gott!

  1. Visst är dessa olika båtar bra och ni testade ju i somras att ta er till och från Nacka Strand. Vad roligt att du hade mer info om “Bäcke Knäcke” bilen och Britt- Marie Bräcke. Vi såg bilen i tisdags på väg hem från Lokes Bar. Edsbacka krog har vi varit på några gånger och också på Edsbacka Bistro och åt lunch. Kul att hon ordnade maten till din 50-års fest. Säkert gott också.
   Och världen är liten ibland.
   kram

  1. Visst är skylten bra! Mycket humor här- Och det gillar jag. Likaså att bageriets egna skylt är klassisk så det blir en stor kontrast.

 9. Kringlan hade en snygg klassisk skylt. Tycker det är kul med tanke på allt elände som och speciellt det som drabbat cafeer och restauranger att det fortfarande finns humor, andra skylten skrattade jag åt. Givetvis försöker jag också supporta min lokala kaffelangare. Emelie skulle jag gärna testa men det är för kallt nu, får bli till våren.

  1. Den klassiska skylten är fin och jag skrattade gott åt kontrasterna med de mer moderna. Humor gillas.
   Emelie blir nog bra till våren nu är det ju inte direkt läge att sitta utomhus men jag tar den ju som “buss” och det är gott om plats inne och väldigt an och avpassat. Ett bra och trevligt alternativ att ta mig hem på.

 10. “Kringlan” – Jag tror det bageriet existerade redan, då jag
  bodde i Sthlm i slutet av 40-talet.
  På tal om knäckebröd, så hade jag och dottern soppa och Siljansbröd med jarlsberg-ost
  till kvällsmat i dag. Knäckebrödet kom som julklapp från en bekant i Seattle.
  Betr. skyltar. Jag blir alltid full av beundran, när jag ser hur folk kan
  ta en händelse/situation och göra nåt roligt av det hela.

  Stockholm är en vacker stad! Dina foton får en att känna som om man är “mitti”! 🙂

  1. Jodå, det är ett gammalt och anrikt konditori. Jag är så förtjust i den gamla skylten med just en kringla.
   Vilken god middag. Roligt att ni fick er tillsänt Siljansbröd. Så gott och jarlsbergost också. Den åt jag mycket som barn när vi bodde i Norge. Men jag köper den även här.
   Jag skrattade gott här vid bageriet av kontrasterna. Den gamla skylten och sedan de två mer moderna och med humor.
   Visst är Stockholm en vacker stad. Och nu har vi de senaste dagarna haft strålande vinterväder. Så vackert med snön och den blå himlen.
   Och Ruth, du är mitt i tillsammans med mig.

 11. Snyggt och fyndigt skyltat hos dig som vanligt! En god korv sitter inte fel på en vinterpromenad 😀

  Kram och ha en bra start på den nya veckan!

  1. Tack! Jag gillade extra bageriskyltarna och kontrasten mellan den gamla skylten och den nya. Och Göstas har riktigt bra korvar och urvalet är stort.
   Strålande sol här idag också så det ser lovande ut.
   Önskar dig en fin måndag.
   kram

 12. Pendelbåt är något jag gillar och gärna åker när jag kommer till Stockholm eller Göteborg. Med tanke på att det inte finns någon sådan här nere så känns det exotiskt att ta båten istället för bussen. Nåja, här finns ju små sightseeingbåtar i Malmö kanal – men de har ju inte alla samma funktion. Härligt att få följa med på dina promenader.

  Ta väl hand om dig och må gott!
  Kram Christina

  1. Pendelbåtarna uppskattar jag verkligen och det är både smidigt och trevligt att ta en tur. Ibland gör jag det som en utflykt utan att ha bestämt mål i förväg. Göteborg har ju ett än bättre utvecklat pendelbåtssystem men jag hoppas att vi här också ska få fler av dem. Sightseeingbåtarna har vi här också och de går numer hela året. Ser ett par passera här varje dag nu under vintern. Och sommartid varannan timme.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

 13. Suveräna skyltar hos dig! Härlig humor! En riktig korvmoj på slutet också … inte så vanligt numer.
  Ha en bra måndag!
  Kram

  1. Tack! Bageriskyltarna var riktigt bra tycker jag. Inte minst kontrasterna. Den gamla klassiska kringlan och sedan de mer moderna skyltarna. Här längs vattnet finns en del “korvmojar” och är det soliga dagar och många är ute och rör sig så är de välbesökta.
   Önskar dig också en fin måndag. Strålande sol här idag men just nu -10 men det blir snart lite varmare.
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

 14. Snyggt skyltat som alltid 🙂 Gillar bäst dom två fyndiga från bageriet och kaffe-langaren 😀

  Ha en fin start på veckan – hoppas solen fortsätter skina på er!

  1. Bageriet med sin klassiska skylt blir ju en kontrast mot de mer humoristiska skyltarna.
   Tack! Strålande sol här idag också så det ser lovande ut. Just nu -10 men några grader varmare blir det ju under dagen.
   En trevlig måndag hoppas jag att ni också får.

 15. Kringlan kommer jag ihåg ifrån det jag bodde i Stockholm.
  Ovanliga och roliga skyltar du hittade. Fyndiga, har aldrig sett den reklamen förr, men verkligen bra.
  Vackra bilder visar du också som vanligt. Jag saknar detta att inte kunna åka in till sta´n och gå och strosa och kolla in omgivningarna. Men ännu så länge så får jag avvakta. Ja, att gå där, inga problem, men att åka in.
  Helt suveränt med dessa pendelbåtar.
  Ha en bra måndag och var rädd om dig.
  Varm kram.

  1. Kringlan är ju ett gammalt och “anrikt” konditori och kan tänka mig att du väl känner till det. Här fastnade jag för kontrasterna. Den gamla skylten och sedan den verklighet vi nu omges av. Och båda de nya skyltarna var ju skrivna med humor. Och det behövs verkligen.
   Nej, det värsta är för dig att ta dig in till City men det måtte väl komma andra tider snart
   Pendelbåtarna uppskattar jag mycket och många med mig. Helt suveräna.
   Var rädd om dig du också.
   Tankar och en varm kran till dig.

  1. Här fastnade jag för kontrasterna. Den gamla skylten överst och sedan de mer moderna. Skrattade gott åt handspriten. Mycket humor där och det behövs. Trevligt att du följde med.

 16. Men så vacker skylt Bageriet Kringlan 🙂 Klart man ska stödja de som ligger nära, imorgon hänger jag på låset vårt bageri på ön och stödjer det för medtagning av bröd till två kunder som ligger 25 mil bort. Du är fenomenal på att ordna fram nya skyltar på skyltar varje söndag.

  1. Visst är skylten fin. Och ett gammalt konditori är det Kul med kontrasterna med de nya skyltarna och den med handsprit gillade jag extra. Och med humor. Jag är ute en del och har skyltögonen med mig. Och ibland blir det napp.
   Önskar dig en bra vecka och lycka till med brödet från ert bageri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *