Foto Resor utomlands Stockholm

Missa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Missa är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Vad gäller utmaningen i sig går den ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden i årets tolkningar är verb och det är helt fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden ordnade veckovis för hela året.) Några bilder är från arkivet och andra är gårdagsfärska.

Att missa

på olika sätt är verkligen lätt hänt. Och vem har inte gjort en eller många missar. Eller kanske drabbats  av dem på olika sätt.

Sydamerika. Chile. Det här kryssningsfartyget, Star Princess höll vi på att missa p.g.a. en bilolycka. Det här kryssningsfartyget och resan vi skulle göra längs delar av Sydamerikas kuster höll vi på att missa i februari 2019.

Vi hade flugit till Santiago, Chiles huvudstad, där vi skulle tillbringa ett par dagar innan det var dags för oss att starta kryssningen. Fartyget, Star Princess,  låg och väntade i  hamnstaden San Antonio, 12 mil västerut och där skulle vi gå ombord.  Vi åkte med rederiets buss och på motorvägen till San Antonio blev det tvärstopp. Och orsaken till det var en stor bilolycka. All trafik stannade av och för en lång tid. Skulle vi hinna till fartygets avgång? Spänningen var olidlig. Tursamt nog var det rederiet som ordnat transporten så vi personligen var inte ansvariga. Men skulle fartyget vänta om vi var sena. Tur i oturen var att det var många av fartygets bussar som satt fast på motorvägen så vi hoppades att det skulle gå bra. Jodå, alla hann med.

Chile. Santiago de Chile. Olycka på en motrorväg. Skulle vi missa avgången på vårt kryssningsfartyg. Santiago de Chile och en stor bilolycka har inträffat på vägen till hamnstaden San Antonio 12 mil västerut. Så beroende på den var frågan om vi skulle hinna i tid eller missa avgången med vårt kryssningsfartyg.

Peking. Här kan det p.g.a. vissa språksvårigheter vara lätt hänt att tappa bort sig. Men det brukar ordna sig.

KIna. Peking. LÄtt här att missa den butik man tänkt sig och p.g.a språksvårighete. Lätt att här, i gamla kinesiska kvarter i stadsdelen Dahzalan, i södra delen av Peking, missa den butik man tänkt sig. En anledning var förstås för min del att jag inte kan läsa kinesiska tecken .

Så till Europa och till Torrevieja i Spanien och bangolf.

Här  verkar det som om jag helt har missat bollen.

Några missar från Södermalm i Stockholm

Stockholm. Södermalm. Svårt att missa denna skylt med bra ölpriser. Restaurang China på Ringvägen. Svårt att missa denna tydliga skylt. Jodå, uteservering finns. 

Stockholm. Södermalm- Lätt hänt att missa en bussSkanstull. Ringvägen. Lätt hänt att missa en buss om det är många som ska med. Å andra sidan går de ca var 5:te minut i rusningstrafik

Ibland kan det vara knepigt att inte missa att få med sig allt när man ska korsa en gata. Här i korsningen Ringvägen/Götgatan vid Skanstull.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar

 

40 svar på ”Missa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Kul inlägg!
  Kommer ihåg bussresan till kryssningsbåten.
  Vad tänkte jag på?
  Främst att “missa” transportmedel.
  Vi missade anslutningsbussen till flyget hem från Paris, 2008.
  Missbedömde tidsåtgången med metron till där bussen skulle avgå!?!
  Hade åkt Ryanair till en flygplats en bit utanför Paris, fanns bara en buss till den avgång vi hade.
  Fick åka taxi, dyrt kalas!

  1. Tack! Ja, visst är det lätt hänt att missa. Nu var vi glada över att det var rederiet och resebyrån som ordnat busstransporten och att vi inte gjorde det på egen hand. För det hade helt klart blivit jättedyrt om vi missat båten och på egen hand fått ta oss till en annan hamn.
   Vet att Ryans flygplats i Paris ligger långt utanför stan så jag kan tänka mig att det blev dyrt med taxi. Men ibland finns inga val.

 2. Jag är alltid orolig för att missa något viktigt och det blir bara värre och värre med åren i o m att minnet blir sämre eller kanske att man inte kan ta in saker på samma sätt som förr.
  Att sitta i köer med en full buss på väg till ett flygplatsen är som en mardröm för mig som reseledare. Extra jobbigt här i UK med så mycket människor och så tät trafik. Tur att ni kom med fartyget.
  Jag har missat många hål på minigolfbanor, har dåligt bollsinne.
  Trevlig tisdag!

  1. Just detta med buss, gäster, olycka och anslutning tänker jag också på som reseledare. Mer i Europa än inom Sverige. Men även här.
   Tursamt nog hade vi bokat transporten via reseriet och resebyrån. Hade vi bokat privat med taxi hade fartyget troligen inte väntat. Nu hann vi med en kvart till goda.
   Här har vi haft ljuvligt sommarväder idag med +22 nu klockan 17 så det har varit en fin utedag. Nu en stund på balkongen i den sköna eftermiddagssolen.
   Önskar dig en fin kväll.

 3. En snygg och varierad tolkning som vanligt och passande bilder till. Missa saker vill man inte göra för i vissa lägen kan det få stora konsekvenser. Vilken tur att ni inte missade kryssningen den gången.

  Kram och god tisdag!

  1. Tack! En del saker är enklare att missa än andra. Helt klart! Och skönt att vi bokat transport med rederiets bussa och via resebyrån. Men det hade varit kämpigt att ta sig till en annan hamn för att komma med på kryssningen.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Vi har haft en härlig sommardag och nu klockan 17 är det fortfarande +22 så det blir en stund på balkongen.
   Har avverkat 10 km idag så nu är det vila som gäller-
   Kram

 4. Fy vad hemskt att sitta fast på motorvägen och ha en avgång att passa. När vi måste flyga från Arlanda så brukar vi åka upp dagen innan….för att slippa komma i tidsnöd. Förstår att det är lätt att missa butiker i Peking….inte en bokstav som stämmer överens med vårt alfabete. Ha en bra eftermiddag, här gick solen i moln och temperaturen sjönk något. Passar väl på att gå in och köra rehab, så kanske det kan bli kaffe ute efteråt.

  1. Vi var glada att det var rederiet som ordnade med transporten men undrade ändå. Fem bussar kom in och alla hade suttit fast i bilkön.. Hade man ordnat privat transport med taxi hade inte fartyget väntat men nu när de själva var ansvariga för transporten hade de väntat på de bussar som kom. Vi brukar alltid vara i god tid och det var vi men så hände detta.
   Ja, i Peking missade vi en del första året men vi lärde oss snart att fråga på kinesiska eller hade en lapp med oss skriven på kinesiska vad vi sökte efter. En klar fördel.
   Skönt med fint väder hos dig också. Molnfritt här idag och fortfarande +22 nu klockan 17.
   Dags för balkonghäng efter att ha gått 10 km.
   Trevlig kväll och hoppas det blev kaffe ute.

 5. Finns inte mycket annat som är värre än att missa en anslutning när man är på resa.
  Blev ju svettig bara av att läsa här…hujeda mej…tur det gick bra.
  Då hade det varit fint med en “extra stor starköl” efter den pärsen.

  Ha nu en fin kväll Ditte.

  1. Det hela gick vägen och vi var innerligt glada över att det var rederiet som bokat transporten. Vi var flera bussar som rullade in en kvart före tänkt avgång. Men fartyget hade väntat…De visst om olyckan. Svettigt var det och det av flera skäl.
   Skönt sommarväder här idag med nu klockan 17 +22 i skuggan. Gott balkonghäng efter dagens långrunda på 10 km. Med pauser.
   Önskar dig också en fin kväll.

 6. Missade planet till en vandringsresa, gjorde vi för några år sedan. JAG HADE TAGIT FEL PÅ DAG!
  Reseledaren ringde från flygplatsen i München och undrade om vi fastnat i tullen. Vi var på väg att lämna katterna hos dottern i Värnamo, då han ringde.
  Panik i huvudet förstås!
  Som tur var, så hade vi packat väskorna och kom med ett plan från Landvetter på kvällen Därefter taxi från München till Kaprun i Österrike . Det blev rn dyr resa, 9000 i extra avgift….men det var det värt. Resebyrån, Jörns, fixade allt åt oss.
  Suveränt! Och allt ordnade sig! Kram!

  1. Oj! Vilken upplevelse! En mardröm! Kan tänka mig att det var stressande. Men det ordnade sig ju även om det blev dyrare. bra resebyrå! Å andra sidan kommer det in nya penger varje månad. (Brukar tänka så)
   Vi hade bokat resan via en resebyrå och det var den och rederiet som ansvarade för transporterna. Hade vi på egen hand tagit taxi hade läget varit riktigt illa om vi missat fartyget. Här rekommenderas de att låta rederiet /resebyrån ta detta för då finns garantier att fartyget väntar eller ordnar till det.
   Kram

 7. Superb tolkning av ordet missa 😀 Där fick du till flera bilder med “action” i också. Pluspoäng!
  Ja, det är lätt att missa saker och ting men det mesta ordnar upp sig.
  Hoppas du har en fin tisdag! Min tisdag tillbringas inomhus, det bestämde jag i det här tråkiga regniga och kalla vädret 😀
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, missa kan man göra på många olika sätt. Men visst ordnar det mesta upp sig.
   Har haft en ljuvlig tisdag ute, en heldag, med en runda på 10 km. Härligt försommarväder. Inte ett moln på himlen. nu klockan 17 hemma är det +22 i skuggan så det blir en stund på balkongen.
   Förstår att du hade en fin dag igår och är det trist väder så lockar det ju inte med utevistelse.
   Stor kram och trevlig fortsatt tisdag.

 8. Tur att ni inte missade kryssningen! Det hade gjort ont att stå där och se fartyget på väg bort från er i hamnen.
  Det är mycket man kan missa men ofta går det bra ändå, utvägar finns för det mesta.
  Ha det gott! Äntligen något som liknar sommarkänsla.

  1. Visst hade vi tur! Och fint att vi bokat alla transporter via rederiet och inte privat för då hade det givetvis varit värre. Jag tror det var fem fyllda bussar som rullade in i färjeterminalen en kvart före tänkt avgång. Visst kan man missa mycket, men det brukar ordna sig.
   En härlig dag idag med sommarkänsla, vi har nu på em +22 i skuggan. Här verkar stora delar av Stockholms invånare tagit sig ut.
   Ha det fint du också.

 9. Som vanligt har du inte missat någonting:-)
  Ja, att missa ert kryssningsfartyg hade ju varit en katastrof. Det spelar ju ingen roll hur tidigt man är ute med busstransporten. Sker det en olycka är det ju kört. Men tack och lov hann ni. Lite extra excitement som man egentligen kunde ha varit utan…
  Skrattade gott åt ölskylten. Undrar om det är fler kinesiska krogar i stor-Stockholm som går ihop om just denna skylt. En likadan står nämligen utanför Jappi i Djursholm som man heller inte kan missa.

  1. Ett lite klurigt ord denna vecka tyckte jag.
   Vi var verkligen oroliga att missa fartygets avgång. Vi hade bokat transfern via resebyrån och rederiet så vi hoppades på det bästa. Hade vi bokat taxi på egen hand hade det varit knepigare. Vi var ju flera bussar som hade fastnat i bilköerna så det var ju många passagerare som var “sena”. Ja, spänningsmomentet här hade vi kunnat undvara.
   Vad gäller den kinesiska skylten är det kanske “samma “ägare. Skylten är i alla fall svår att missa.

 10. Vilken tur att ni hann med kryssningsfartyget,-)) Fy så oroligt ,-))
  Kryssningsfartyget ser ovanligt ut. I mina ögon, har inte sett så många kryssningsfartyg.
  Vilken kö med bilar , hoppas de som var inblandade klarade sig bra! Kinesiska bilden ser spännande ut, är det dekoration de orangefärgade bollar eller vad det är. Eller det ser ut som lampskärmar!?
  Hej på dig! Missa bollen är lätt hänt ,-)
  Fina bilder ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack!Vi var oroliga där ett tag när trafiken stod helt still och det länge- Men vi hade bokat transfern till fartyget genom resebyrån och rederiet så vi hoppades att det skulle ordna sig. Och det gjorde det. Många bussar satt fast här i kön-
   De orange “bollarna” finns utanför många butiker ska bringa lycka. Och dessa lyktor kan också användas att ha ljus i. Till det kinesiska nyåret är de än fler.
   Ha det fint du också.
   Kram

 11. Snygg tolkning av ordet missa. Så stort kryssningsfartyget ser ut, och tur att bussresan ingick , annars hade det nog kostat en slant !
  Fina foton som passar bra in i dagens tema.
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Tack! Jag tyckte det var ett svårt ord att tolka i bild men några fick jag till.
   Vi var tacksamma att det var rederiet och resebyrån som ordnat transfern och det var flera bussar med kryssningsresenärer som satt fast här. Men allt ordnade sig och det blev en fantastisk resa på alla sätt.
   Ha det fint du också.
   kram

 12. Att missa en avgång av något slag på en resa är min värsta mardröm trots att det aldrig har hänt! När jag pendlade med flyg till Helsingfors under ett par år minst ett par gånger i veckan så hade jag gott om tid i loungen på flygplatsen, säkert bortåt en timme innan avgång…Nu när jag inte varit ute o rest på många herrans år skulle jag väl få övernatta på flygplatsen för att vara säker på att nte missa avgången. Men, du är ju en världsresenär som bara tar det coolt…
  Kram

  1. Vi brukar vara väldigt noga med att vara i god tid och så även om vi är resvana.Man ska ju ändå åka så då kan jag lika gärna vänta i loungen på flygplatsen.
   Men den här gången kunde vi inget göra. Bara att vänta. Vi var glada att det var rederiet och resebyrån som var ansvariga för transfern. Hade vi ordnat den själva med taxi hade det varit betydligt värre- Nu tror jag det var fem bussar som sladdade i 15 minuter före avgång. Mne jag tror nog fartyget väntat.
   Kram

  1. Flyg har vi heller aldrig missat. Och nu hann vi med fartyget. Vi var dock glada över att det var rederiet och resebyrån som ordnat transfern och inte vi själva med taxi. Vi sladdade in 15 minuter före avgång. Ganska svettiga. Resan blev i alla fall helt fantastisk.

 13. Det är perfekt att anlita rederiets transporter/utfärder när man är på kryssning. När vi hade åkt en tur genom Panamakanalen och skulle bussas tillbaks blev vi två timmar försenade. Inte ens jag blev nervös och fartyget låg snällt kvar och väntade in oss 🙂
  Riktigt imponerande pris på ölen där på happy hour för att vara Sverige! Den uteserveringen är nog poppis mellan 13 och 16 kan jag tro 😀

  Snygg tolkning!

  Ha en finfin liten lördag och extra fredag (kristi flygare imorgon ju 😉 ).

  1. Tackar! Suveränt med rederiets transfer och visst är det skönt att slippa bli nervös. Här hade vi inte riktigt koll först om det var rederiet eller resebyrån. Men det var i samarbete.
   På flera uteställen här i Stockholm är det Happy Hour så priset är då är marginellt högre än i Torrevieja.I alla fall den tiden.
   Strålande sommarväder idag också så vi tar oss an det. Vackert här nu.
   Önskar er en fin helg.

 14. Fin bild på fartyget.
  Det kan hända mycket på en resa som man inte har kontroll över men bra att ni kom ombord på kryssningsfartyget.
  Gillar sista gatubilden där mannen bär på sitt stora inköp, det är knappt att handtagen på kassen räcker till.

  1. Tack! Ja, det var “lagom” stort och väldigt trevligt ombord-
   Vi var lite oroliga där ett tag för trafiken stod verkligen still här på motorvägen. Men vi hade bokar transfern via resebyrån och rederiet och det är alltid en trygghet. Med egen bokad transport finns inga garantier för att ett fartyg väntar.
   Log när jag tog bilden på den “fullastade” mannen. Han höll på att missa den “gröna” gubben för att hinna få upp alla kassar so var på marken.

  1. Visst kan det vara så. Men jag tycker oftast att det brukar ordna sig även om man missat något. Skönt så.

 15. Heisann, du er stadig på farta og da skal det litt til at du misser en buss, tog eller båt en eller annen gang… det går alltid et tog, heter det jo, men kanskje ikke dit man har tenkt seg….

  1. Just så är det!
   Vad gäller bussturen i Sydamerika var det inget vi kunde påverka. Men det ordnade sig. Fint att det var rederiet och resebyrån som ansvarade för transporten.Och det blev en enastående kryssning på alla sätt-
   Ha det gott!

 16. Ja när olyckan är framme kan man ju bara vänta och “sitta still i båten” hoppas och vara väldigt glad att inte själv vara inblandad. Alltid skönt när allt löser sig till det bästa och man kan dra den där lättnadens suck.
  Kul variation i ditt inlägg som fick mig att vilja spela minigolf i sommar – det var väldigt länge sedan, i barndomen så man kan nog säga att jag missat att det nöjet finns…

  1. Ofta brukar saker och ting lösa sig och man är orolig helt i onödan. Tyvärr – och kanske lika bra kan man ju inte förutse allt.
   Bangolf/minigolf spelar vi gärna med vänner och det är lagom lättsamt. Det och boule. Kanske blir det lite minigolf i sommar

 17. Att missa en anslutning under resa är aldrig kul och det pga av köer är ännu värre .. har varit med om det jag med Men lika glad blir man när man då hinner 🙂
  Underbart inlägg med en massa saker DU inte missat 🙂
  Kram

  1. Stort tack! Här var vi innerligt glada över att det var rederiet och resebyrån som ordnat transfern och inte vi själva. Men vi hann. Och det blev en fantastisk kryssning. Kan tänka mig att du vet hur det känns…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *